TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 670 918
  • 1 669

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samaa mieltä Mänizerin kanssa siitä että yksi parhaita ketjuja on ollut tuo JyPin Pihlman-Immonen-Virtanen ketju jossa jokainen auttoi toistaan ja pisteitä syntyi kovaan tahtiin. Nostaisin lisäksi näin nopeesti mietittynä myös ketjut Vilander-Keskinen-Vuori ja Jantunen-Koivu-Lehtinen. Näissäkin roolit olivat jokaisella selvät.
Tämän kauden Tepsissä ei varmoja pistelinkoja Pareen, Sextonin ja Willsien jälkeen ei ollut kuin Lucenius, puolustavampaakaan rooliin ei mielestäni löytynyt tarpeeksi hyviä pelaajia ja sellasia tsemppareita jotka olisivat sytyttäneet niin joukkuekaverit kuin yleisönkin niin sellasia ei joukkueesta löytynyt. Rantasen peliä oli toki mukava seurata.
Puolustuksesta löytyi ainoastaan yksi liigamitat täyttävä pakkipari. Varsinkin J. Pulli, Vittasmäki ja Palmroth eivät olisi noilla otteilla pärjänneet edes Mestiksessä. Junnut yrittivät ja heissä on potentiaalia. Varsinkin M. Pulli näytti että omista on tulossa uusi kiekollinen pakki jos vaan annetaan mahdollisuus. Osaa avata peliä ja otti roolia myös jo yv:lläkin.
Eikös pakkiparit pitäisi rakentaa niin että toinen olisi enemmän kiekollinen ja toinen enemmän puolustavampi.
Samoin joukkueen hyökkäysketjut voisi koota niin että löytyy pari ketjua varmoja pistelinkoja, yksi esim. pörräysketju ja yksi rotta/telaketju joka tekee vastustajan parhaan ketjun pelistä tukalan illasta toiseen.
Itseäni on myös ihmetyttänyt myös se että Tepsissä on jo vuosia useasti samat pelaajat pelanneet niin yv:tä kuin av:takin. Kuitenkin olisi hyvä et joukkueesta löytyisi molempia spesialisteja niinkuin joskus hyvinä kulta aikoina.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka J. Ruutu on aikamoinen lissu kentällä niin sitä pienen fundeeramisen jälkeen rupesi miettimään et ehkä sitä kuitenkin katsoisi eri silmin jos hän pelaisi omassa porukassa. Jalasvaaran mukaan Vuori mennyt taas vaihteeksi puihin ja näin Ruutua ei Tepsin paidassa nähdä mutta olisi kuitenkin loppupeleissä voinut olla ihan hyväkin hankinta jos keskittyisi enemmän pelaamiseen ja jättäisi ne typerät filmaamiset pois. Olisi ollut juuri sellainen roolipelaaja.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä mun Tepsiin olisi Ruutu mahtunut. Ei sentään olisi ollut neljää ketjullista nobodyja silloin. Mestiksen keskikastin miehet ei mua kiinnosta, ja rikki olevat never-has-beenit eivät juuri hekään.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Parhaimmillaan J.Ruutu oli erittäin mielenkiintoinen pelaaja, mutta siitä on 10 vuotta aikaa...
Herätys, ukko on 39-vuotias ja sikakallis.
Ei missään nimessä saa hairahtua tuollaiseen huru-ukkoon.
 

peekay

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens & #11
Ei missään tapauksessa Jarkko Ruutua Tepsiin. Niin oksettava pelaaja kun vain olla ja voi, en koskaan ole tykännyt kaverista en edes silloin kun pelasi maajoukkueessa. Harmittaa vieläkin että Famulare ei saanut kun puolittaista osumaa tänä talvena helsingissä.

Jos J.Ruutu tulee niin otetaan sitten vielä T.Gillies toiseen laitaan ja vielä samalla ne revolerin härkäsarvilogot käyttöön niin hyvää tulee. Ei kiitos.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noista roolitusmääritelmistä pidin eniten nimimerkin Mänizeri kyhäämästä. Noin ajattelen aika pitkälle itsekin siitä.

Roolittamisella tarkoitetaan pistenikkareita, pelintekijöitä, hiekkapaperipelaajia, tsemppareita vaikeilla hetkillä, rottia, psykologisesti oikeita profiileja jne. Ihan peruskauraa jääkiekossa - tosin TPS on ulkona tästä mallista kuin lumiukko. Kärkeä oli mutta viimeistään kolmos-nelosketjun rooleissa pelurit olivat alle kaiken arvostelun sulkamarkoineen. Marko on the franchise-pelaaja sikälikin, että osaaminen ei riitä runkopelaajaksi eikä alempien ketjujen roolipelaajaksi mutta palkka juoksee silti.

En ihan tuota "alle kaiken arvostelun sulkamarkoineen" allekirjoita. Perustelen alle.

Kolmos-nelosketjun rooleissa oli Laaksoa, Suomista, Virtalaa, Kulmalaa, Miettistä, Famularea etc.

Näistä Laakso on joskus osoittanut olevansa kykeneväinen pisteisiin, mutta TPS:ssä ei ole onnistunut oikein millään kaudella muussa kuin omassa roolissaan. Mies on kuitenkin perusluonteeltaan aika optimaalinen nelosketjun sentteri, ja sellaisen roolin TPS:ssäkin tarvitsisi mutta valmennus on peluuttanut häntä usein jossain ylempänäkin. Tältä osin valmennus ei osaa häntä roolittaa, mutta joukkueenrakennuksellisessa mielessä Tapsa tuo roolitusvaihtoehtoja ihan riittämiin. Myös teroittaisin sitä että mikäli jonkun roolin saa, tulee siihen päästä sisälle ja siinä roolissa saada pysyä, sillä joka matsissa eri roolissa pelaaminen syö vain itseluottamusta. Esimerkiksi sellaisia matseja nähtiin joissa Tapsa pelasi kolmossenana ja Kumeliauskas nelossentterinä. En ihan ymmärrä että miksi koska tässä menee pelaajatyypit ja pelipaikat jo pahasti keskenään ristiin. Laakso saattaisi selvitä koko kauden kolmossenan tontista ihan puhtain paperein mutta Kume ei roolimielessä kuulu neloseen ainakaan omissa papereissani.

Suominen on pelaaja jolle en itse enää käyttöä näe. On selvää että vammat ovat vieneet parhaan terän miehen pelillisestä annista, mutta joskus oli vielä ihan prospecti joka oli hyvä sitouttaa Tepsiin. Omaa edelleen vääntövoimaa, joten Laakson kanssa nelosessa pysyvän roolin antaminen ei olisi ihan hölmöä. Vai onko aika sittenkin ajanut ohi jo nyt? Ehkä. Oliko joukkueenrakennuksen aikana vikatikki roolituksen kannalta? En näe niin.

Virtala pelasi parhaan kautensa Liigassa koskaan. Rooli vaihteli kolmosen ja nelosen välillä, kävi välillä ylempänäkin stunttaamassa. Miksi Virtalaa riepoteltiin niin paljon eri ketjuissa? Ja miksi juuri "sulkamarko" on monien papereissa esimerkki huonosta joukkueenkasauksesta roolituksen suhteen? Mieshän on valtavan arvokas pystyessään pelaamaan useassa roolissa. Ja vaikka Markosta nyt lempparisylkykuppi on näyttänyt monelle tulevan niin on harvoja onnistujia kauden 2013-2014 Turun Palloseurassa.

Kulmalassa on vähän samoja piirteitä kuin Virtalassa. Osoitti U20:ssä että sopeutuu myös pienempään rooliin, mutta vahvuudet olisivat ylempiin ketjuihin sopivampia. Ei ehkä kuitenkaan vielä ensi kaudella(kaan) liigatasolla, vaan Mestiksessä olisi hyvä kasvaa korkoa vielä kausi isoilla minuuteilla. Kulmalakaan ei ole mielestäni esimerkki huonosta roolituksesta joukkueenrakennuksessa, vaan huonosta ja alituisesti heittelevästä roolituksesta valmennuksellisessa mielessä.

Miettinen on pelannut menestyksekkäästi Blegin alakentissä kahdella SM-hopeaan päättyneellä kaudella. Ei ole pelannut aina tulosyksikössä viime kausinakaan, ja lähti TPS:ään isomman roolin perässä. Camikin on roolitusmielessä ihanteellinen pelaaja koska pystyy pelaamaan useaa tonttia ja useaa roolia, mutta TPS:ssä on saanut vastuuta ihan ykkös- ja kakkoskentässäkin eli pelasi lähtökohtaisesti top 6-roolia viime kaudella. Tuohon yhteen 29 pisteen kauteen verrattuna oli alisuorittaja joka ei itsestään saanut isossa roolissa kaikkea irti, mutta Cami taitaa olla yksi harvoista joka roolimielessä oli hutikuti pelaajahankintoja silmälläpitäen. Antaisin vielä yhden kauden mahdollisuuden kakkoskentässä, mutta toisaalta viime kaudella tuli kirottua miehen peippailuja niin useasti että ei haittaa vaikka lähtisikin.

Famularen rooli on ollut kiveenhakattu Tepsissä, ja on monen suosikkipelaaja. Antaa aina kaikkensa, ja on erittäin rajallisin kiekollisin taidoin varustettu kaveri jonka täytyykin jättää kaikki energia ja jokainen suolenpätkä kentälle Liigatasolla jotta täyttäisi oman roolinsa. Mielestäni onnistui tässä ihan hyvin. Pääsee myös rohkeudellaan paikoille mutta tuhlaa niitä. Antaisin jatkaa nelosessa nelosketjun pelaajan palkalla, mutta en myöskään revi pelihousujani jos siirtyy muualle, sillä tuohon rooliin on helppo haalia uusi kaveri. Roolituksellisesti en junnua tuohon paikalle, tai ylipäätään neloseen laittaisi valmennuksen toimesta. Mielestäni tässäkin Kaitsu roolitti olemassaolevaa materiaalia päin persettä viime kaudella.

Tadas Kumeliauskas oli muuten useimmiten bottom six-kamaa tällä kaudella, ja täytti roolinsa hyvin. 7 pistettä 21 ottelussa on noin 20 pisteen kausikeskiarvo. Rikkoi ranteensa ja oli saigonilla loppukauden mutta kolmosen sentteriksi näkisin että tasonsa riittää ja siinä olisi paikka hakata kiveen yksi rooli lisää. Ellei Vähätaloa sovitella siihen, joka minulle käy täysin hyvin.

Aika pitkälti nämä luettelemani esimerkit oikeasti herättää ainakin minussa sen kysymyksen että missä se roolitus nyt sitten joukkueenrakennusta silmälläpitäen ja nimenomaan hyökkääjien osalta on kussut?

Tarkoitan, siellä on kauden alussa ollut ihan toimiva roolitus top kuutosessa, ja esimerkiksi Sointu on cv:ltään pelaaja joka Tepsin tasoisessa jengissä sinne kuuluu. Ei ihan onnistunut tällä kaudella, mutta potentiaalia yli 30 p on. Sitten siellä on Koskiranta joka on jossain 3 milj. budjetin jengissä ihanteellinen pelaajatyyppi kolmossentteriksi, Palloseurassa kakkossentteri. Sellaisena pelasikin liki koko kauden ellei kauden alkua lasketa. Kauden alussa nähtiin Tero ketjussa, joka oli (harvinaista kyllä) Kaitsun toimesta hyvin roolitettu eli Paré-Koskiranta-Sexton-ketjussa. Tämän jälkeen pelasi Soinnun ja jonkun kolmannen kanssa, mutta Koskiranta on pelaajatyypiltään sellainen että tarvitsisi ehdottomasti jonkun kannattelemaan ketjua sillä on itse puolustusorientoituneempi, kuten monet ovatkin kirjoittaneet. Tässä on yksi roolituksellinen kulmakivi kun Arse ensi kauden jengiä kasaa, onkohan hän tähän kiinnittänyt huomiota? Jos tällaisia palikoita saadaan, osaakohan Kaitsu peluuttaa näitä oikein?

Mielestäni kun kauden alkuun lähdettiin, top kuutonen oli oikein roolitettu ja alaketjuissa oli a) oikean tyyppisiä pelaajia ja b) kilpailua pelipaikoista. Muutama vapaamatkustaja joukossa tietysti vievät tasoa alaspäin (esim. Tuomainen) mutta itse en nyt näe että tuota joukkuetta hyökkäyksen osalta olisi kasattu mahdottoman huonosti.

Pakisto on asia erikseen, se oli roolitettu valmennuksen toimesta niin hyvin kuin pystyttiin (en muista ihmetelleeni roolituksia kertaakaan kaudella) mutta sen rakenne oli erittäin hutera varsinkin Seikolan loukkaantumisen jälkeen. Palmroth, Pulli ja Veikka nyt toki ovat osaltaan oivia esimerkkejä siitä että roolitus ei onnistunut a) Arsen papereissa b) Suikin papereissa, koska eivät ylipäätään olleet liigatasoa kuluneella kaudella nähneetkään. Pidänkin Pullin hankintaa yhtenä suurimmista virheistä mitä viime kauden joukkueenrakennuksessa tehtiin. Osasyy muuten menee todennäköisesti tästäkin Suikkaselle.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä tuossa edellä Scissors ihan asiaakin kirjoittaa ja täytyy vaan vielä todeta et nää muutamat kaverit on vaan jo täällä niin nähty ja todettu mihin heistä on.
Tuossa jo aikaisemmin tuli todettua et yleisö kaipaa pelaajia jotka ovat viihdyttäviä ja joita on mukava seurata ja tosiaan joita junnut voisivat pitää idoleinaan. Lipun hinnat ovat sen verran korkeat että sitä haluaisi rahoille vastinettakin ja sitä ei valitettavasti saa millään Mestis/Suomisarja pelaajilla.

Yhdessä noista viimeisistä otteluista tuli juteltua erään isossa roolissa seurassa olevan henkilön kanssa ja hän myös totesi sitä että joukkue tarvitsee terävimmän kärjen lisäksi selvästi muutosta juuri tuonne alempiin kenttiin ja lisäsi vielä et junnuille tullaan antamaan vielä enemmän vastuuta jatkossa. Tiedä sitten toteutuuko vai mitä tapahtuu.

En usko yksikään kannattaja kauheasti harmittelisi jos seuraavia pelureita ei Tepsissä ensi kaudella nähtäisi:

Vittasmäki 0+7=7 -25 +- tilasto kertoo jo kaiken. Kentällä ollessaan niin hukassa kuin vain voi olla.

J. Pulli 0+2=2 -17 miinussarake kertoo hänelläkin kaiken. Yksi ylimielisempiä ja asennevammasempia pelaajia mitä Tepsissä ikinä ollut. Löysä p...a omassa päässä ja täysin kädetön kiekollisena. Suikkasen hankkima ja hänen suosikkipelaaja.

Palmroth 2+3=5 -13 - miinussarake hänelläkin liian suuri ja suuria puutteita pelillisesti muutenkin.

Miettinen 5+10=15 -3 piti alustavasti olla vähintään kakkosketjun pelaaja mutta näytöt tähän mennessä aika olemattomat. Pörrää aivan liikaa kiekon kanssa katse jäässä ja monet hyvät hyökkäykset päätyneet silloin noihin hänen kuskaamisiin. Ei mahdu jatkossakaan toivottavasti kahteen ekaan ketjuun ja muihin ketjuihin todennäköisesti liian kallis hintalappu. Selkä suoristuu hänellä heti kun pitäisi kääntyä omiinpäin puolustehtäviin. Ei mielestäni käyttöä.

Suominen 4+7=11 -10 samat asiat pätee hänen kohdallaan kuin Miettisenkin paitsi et pelasi ruokapalkalla.

Tuomainen 1+5=6 -12 kaverilla olisi ainekset mihin vain kokonsa ja luistelunopeutensa puolesta mutta pehmeytensä takia pitäisi pelata naisten kanssa ringetteä.

Laakso 3+5=8 -8 puolustavankin sentterin pitäisi pystyä kovempiin ja parempiin tilastoihin niin tehopiste kuin +- tilastoissa.

Virtala 8+11=19 -10 maisemanvaihto tekisi niin hänelle itselleen kuin myös yleisöllekin hyvää. Yrityksen puutteesta häntä ei voi syyttää ja teki toki uransa parhaat pisteet kuluvalla kaudella mutta silti vaihtelu voisi virkistää. Jos näistä edellämainituista jonkun pitäisi jäädä niin toki se olisi ilman muuta Virtala.

Itse olin kauden alussa tuota Kummelia lyttäämässä mutta täytyy myöntää olleeni väärässä ja antaa hänelle ensi kausi aikaa näyttää kuinka kova peluri hänestä saattaa tulla.

Toki olihan muitakin flopanneita kauden aikana kuten esim. Sointu ja Koskiranta mutta uskon heidän parantavan selvästi tulevalla kaudella.

Jos joukkue rakennettaisiin alakerran kautta eli maalivahdit ja puolustus olisi tukevalla pohjalla niin kiekollisessa kuin kiekottomassakin mielessä niin hyökkääjienkin tehot olisivat ihan erilaiset ja joukkue olisi sarjataulokossa eri kohdassa kuin mitä nyt on viime vuodet ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Tazz82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Man Utd
Eli yhtiökokous on lauantaina (?). Mitä hyvää olet sitten kuullut, voitko avata edes vähän? Viime kaudella tiesit aika tarkkaan ketkä kaksi tähän jengiin on tulossa ennen kuin nimet julkistettiin, joten voitko vähän valottaa mistä päin jätkiä olisi jo varmasti tulossa? AHL:stäkö?

Ja tiedotetaanko mahdollisesti ensi viikolla jotain?

Kyllä uusi hallitus pitäisi olla lauantaina tiedossa. Tuosta joukkueesta en valitettavasti voi paljastaa nyt mitään, mutta ehkä ensi viikolla olemme viisaampia ;)

Valmis joukkue ei vielä ole, sanoisinko tietenkään, ja kotimaisuus tulee olemaan kunniassa. Kyllä tästä vielä voi ihan hyvä tulla.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Virtala pelasi parhaan kautensa Liigassa koskaan. Rooli vaihteli kolmosen ja nelosen välillä, kävi välillä ylempänäkin stunttaamassa. Miksi Virtalaa riepoteltiin niin paljon eri ketjuissa? Ja miksi juuri "sulkamarko" on monien papereissa esimerkki huonosta joukkueenkasauksesta roolituksen suhteen? Mieshän on valtavan arvokas pystyessään pelaamaan useassa roolissa. Ja vaikka Markosta nyt lempparisylkykuppi on näyttänyt monelle tulevan niin on harvoja onnistujia kauden 2013-2014 Turun Palloseurassa.

Aika hiljaista oli tuo nelosessa pelaaminen.

1 16 peliä
2 9 peliä
3 28 peliä
4 6 peliä
pois yhden pelin.

Tarkemmin sanottuna siis stunttasi pari hassua peliä nelosessa.

Edit. Hyökkääjistä 6 eniten peliaikaa(Sexton ja Pare huomioitu).
 
Viimeksi muokattu:

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketjurakenne

Itse en haluaisi enempää nimiä heitellä tiskiin, mutta tulevan kauden pelaajabudjetti (n.2m.€) kannattaisi mielestäni käyttää kutakuinkin näin:

1. ketju 1000k
2. ketju 725k
3. ketju 150k
4. ketju 125k

Eli pyrittäisiin rakentamaan peliä 1. ja 2. ketjun ympärille, 3. ketjuun laittaisin nuorempia pelaajia (Kulmala, Vähätalo, Rantanen, Bertrand (?). 4. ketjulle on varattu 125 000€, mikä on kuitenkin aika paljon, esim. mahdollisesti Palloseurassa jatkava Famulare tienaa kuulemani mukaan sen 20-30k kaudessa. Tallbergin nimi on noussut paljon esille, ja olisi unelmahankinta 4. ketjuun. Tossa olisi sitten kutakuinkin mennyt 50 000€, jolloin saataisiin joku vähän kokeneempi kehäraakile vielä tohon vahvistamaan koko nippua esim. Aki Uusikartano.

Lyhyesti kirjoitettuna tää meikän näkemys, mutta toivottavasti saitte vähän ideaa mitä hain.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Itse en haluaisi enempää nimiä heitellä tiskiin, mutta tulevan kauden pelaajabudjetti (n.2m.€) kannattaisi mielestäni käyttää kutakuinkin näin:
L
1. ketju 1000k
2. ketju 725k
3. ketju 150k
4. ketju 125k

Eli pyrittäisiin rakentamaan peliä 1. ja 2. ketjun ympärille, 3. ketjuun laittaisin nuorempia pelaajia (Kulmala, Vähätalo, Rantanen, Bertrand (?). 4. ketjulle on varattu 125 000€, mikä on kuitenkin aika paljon, esim. mahdollisesti Palloseurassa jatkava Famulare tienaa kuulemani mukaan sen 20-30k kaudessa. Tallbergin nimi on noussut paljon esille, ja olisi unelmahankinta 4. ketjuun. Tossa olisi sitten kutakuinkin mennyt 50 000€, jolloin saataisiin joku vähän kokeneempi kehäraakile vielä tohon vahvistamaan koko nippua esim. Aki Uusikartano.

Lyhyesti kirjoitettuna tää meikän näkemys, mutta toivottavasti saitte vähän ideaa mitä hain.

Jos budjetti on 2 miljoonaa euroa, niin kai puolustajille ja maalivahdeillekin pitää jotain maksaa eli ei kannata silloin puhua ketjuista, jos kuitenkin oletettavasti tarkoittaa kentällistä. Miten tuo 2 milj. jaetaan sinun mielestäsi silloin, kun otat huomioon, että kentälliseen kuuluu 5 pelaajaa ja sen lisäksi tarvitaan maalivahdit ja rosteriin leveyttä loukkaantumisia korvaamaan. Kuvio muuttuu aika lailla erilaiseksi, eikö vain?
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Itse en haluaisi enempää nimiä heitellä tiskiin, mutta tulevan kauden pelaajabudjetti (n.2m.€) kannattaisi mielestäni käyttää kutakuinkin näin:

1. ketju 1000k
2. ketju 725k
3. ketju 150k
4. ketju 125k

Eli pyrittäisiin rakentamaan peliä 1. ja 2. ketjun ympärille, 3. ketjuun laittaisin nuorempia pelaajia (Kulmala, Vähätalo, Rantanen, Bertrand (?). 4. ketjulle on varattu 125 000€, mikä on kuitenkin aika paljon, esim. mahdollisesti Palloseurassa jatkava Famulare tienaa kuulemani mukaan sen 20-30k kaudessa. Tallbergin nimi on noussut paljon esille, ja olisi unelmahankinta 4. ketjuun. Tossa olisi sitten kutakuinkin mennyt 50 000€, jolloin saataisiin joku vähän kokeneempi kehäraakile vielä tohon vahvistamaan koko nippua esim. Aki Uusikartano.

Lyhyesti kirjoitettuna tää meikän näkemys, mutta toivottavasti saitte vähän ideaa mitä hain.

Itse näen parin viime kauden olleen aikalailla tämän budjettimallin näköinen. Ostetaan näitä kalliita AHL-tähtiä (Locke, Pare + Sexton) ja ykköspakkipari, mutta loppujengi onkin sitten junnuja/mestishakuja.

Edit. Aurajoki tuossa yllä mainitsikin, että järin todenmukainen kuvio ei ole, mutta viestissäni lähinnä tarkastelin sitä prosentuaalisesta näkökulmasta.

Mielummin näkisin tasaisuutta ja oikeaa roolitusta, mitä tuossa muutama edellinenkin kirjoittaja on hakenut. Rantaselle toivoisin annettavan oikeasti mahdollisuus näyttää kyntensä kesäharjoittelun jälkeen. Jos katsotaan jo loppuneen kauden loppua, Rantasen pelikäsitys oli täysin omaa luokkaansa Luceniuksen ohella, vain fysiikassa jäädään Liigatasolla jälkeen. Varteen kesän aikana vähän lisää voimaa, niin parin kauden jälkeen Mikko pelaa jossain ihan muualla kuin paikallisessa Palloseurassa. Rooli huomioiden Rantasen tulee pelata joukkueen top-6:ssa ja jos sinne ei mahdu, niin mielummin junnupelejä omassa roolissa kuin Liigaa rikkovassa roolissa (aikaisemmat kirjoittajat hyvin kiteyttäneet tämän).

Mielestäni muilla junnupelaajilla ja tulevilla alisuorittajilla (niitäkin kuitenkin taas on) sitten vedetään rotaatiota, roolien mukaan. Totuus kuitenkin on se, että tämän kauden junnumäärillä ei joukkue tule millään menestymään. Parhaimmillaan pelaavasta kokoonpanosta puolet oli junnuja, joten tästä toivottavasti on otettu opiksi.

Ensi kauden suurin kysymysmerkki tulee mielestäni jopa uusia hankintoja ennen olemaan nämä viime kauden alisuorittajat, jotka jatkavat myös ensi kaudella. Miettinen, Koskiranta, Sointu ja mahdollisesti nämä pakiston omat pojat. Viime kaudella yksikään heistä ei lunastanut omaa pelipaikkaansa tai rooliaan pelitaidoilla, vaan lähinnä sen takia, että muut myytiin tai olivat loukkaantuneina. Kaikilta löytyy potentiaalia olla kärkijengin pelaajia, mutta viime kauden perusteella matka on hirvittävän pitkä.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
..

Jos budjetti on 2 miljoonaa euroa, niin kai puolustajille ja maalivahdeillekin pitää jotain maksaa eli ei kannata silloin puhua ketjuista, jos kuitenkin oletettavasti tarkoittaa kentällistä. Miten tuo 2 milj. jaetaan sinun mielestäsi silloin, kun otat huomioon, että kentälliseen kuuluu 5 pelaajaa ja sen lisäksi tarvitaan maalivahdit ja rosteriin leveyttä loukkaantumisia korvaamaan. Kuvio muuttuu aika lailla erilaiseksi, eikö vain?

Tarkoitin siis, että 1. ketjun 5 pelaajalle, jokaiseen uppoisi keskimäärin toi 200 000euroa, maalivahdit vie varmasti yhteensä ton 200 000 myös, kun Lassila on tulossa. Pelivaarahan näissä budjeteissa on, kuten tällä kaudella jo nähtiin. Pelaajabudjetti oli korkeimmillaan 2,4m.€.

Itse näen parin viime kauden olleen aikalailla tämän budjettimallin näköinen. Ostetaan näitä kalliita AHL-tähtiä (Locke, Pare + Sexton) ja ykköspakkipari, mutta loppujengi onkin sitten junnuja/mestishakuja.

Tämän kyseisen budjetoinnin seurauksena, 1. parin pakeille jäisi n. 200 000e, 2. parin pakeille n. 140 000e ja täten olisi 4, varmasti suht osaavaa puolustajaa. 30 000e menisi taas 3. pariin, tähän varmasti suostuisi mm. Karhu, Friman ja M.Pulli, tai sitten vaihtoehtoisesti joku Mestiksen kärkipakki. Senhän voisi myös jakaa esim näin:

1. pari 200k - 140k
2. pari 200k - 30k
3.pari 140k - 30k

Eli jokaisessa parissa olisi ainakin hyvällä palkalla liikkuva puolustaja, Karhu / Friman / M.Pulli eivät jää missään nimessä jalkoihin liigatasollakaan ja varmasti hintalappu juurikin tuo 30k.

Mielummin näkisin tasaisuutta ja oikeaa roolitusta, mitä tuossa muutama edellinenkin kirjoittaja on hakenut. Rantaselle toivoisin annettavan oikeasti mahdollisuus näyttää kyntensä kesäharjoittelun jälkeen.

Toki jos tulosta ei tule noilla haetuilla, eli omenat yhteen-kahteen koriin, niin niitä voidaan jaotella eri koreihin, eli 3 tasaista ketjua ja 1 ryminä ketju.

Heitän nyt omia nimiä tohon pakki-asiaan:
Shaone Morrisonn 200k ?
Joonas Järvinen 200k ?
Steven Seigo 140k
Markus Nordlund 140k ?
Niklas Friman/Matias Pulli/Niko Karhu 30k


edit: ketjuilla meinasin siis koko kentällistä n_n
 
Viimeksi muokattu:

Parkki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tarkoitin siis, että 1. ketjun 5 pelaajalle, jokaiseen uppoisi keskimäärin toi 200 000euroa, maalivahdit vie varmasti yhteensä ton 200 000 myös, kun Lassila on tulossa. Pelivaarahan näissä budjeteissa on, kuten tällä kaudella jo nähtiin. Pelaajabudjetti oli korkeimmillaan 2,4m.€.



Tämän kyseisen budjetoinnin seurauksena, 1. parin pakeille jäisi n. 200 000e, 2. parin pakeille n. 140 000e ja täten olisi 4, varmasti suht osaavaa puolustajaa. 30 000e menisi taas 3. pariin, tähän varmasti suostuisi mm. Karhu, Friman ja M.Pulli, tai sitten vaihtoehtoisesti joku Mestiksen kärkipakki. Senhän voisi myös jakaa esim näin:

1. pari 200k - 140k
2. pari 200k - 30k
3.pari 140k - 30k

Eli jokaisessa parissa olisi ainakin hyvällä palkalla liikkuva puolustaja, Karhu / Friman / M.Pulli eivät jää missään nimessä jalkoihin liigatasollakaan ja varmasti hintalappu juurikin tuo 30k.



Toki jos tulosta ei tule noilla haetuilla, eli omenat yhteen-kahteen koriin, niin niitä voidaan jaotella eri koreihin, eli 3 tasaista ketjua ja 1 ryminä ketju.

Heitän nyt omia nimiä tohon pakki-asiaan:
Shaone Morrisonn 200k ?
Joonas Järvinen 200k ?
Steven Seigo 140k
Markus Nordlund 140k ?
Niklas Friman/Matias Pulli/Niko Karhu 30k


edit: ketjuilla meinasin siis koko kentällistä n_n

Ettei vain unohtuisi että joukkueessa vetelee ensi kaudella Seikola, joka vie luultavasti 150-200k. Eikä Seikolaa voi laittaa kakkospariin 30k kaverin esim. mainitsemasi Karhun kanssa. Kauden alussa, kun vierellä veteli Vittasmäkeä ja Pullia niin Seikola keräsi mukavan -10 +/- tilaston pelaamaansa 15 peliin.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
..

Ettei vain unohtuisi että joukkueessa vetelee ensi kaudella Seikola, joka vie luultavasti 150-200k. Eikä Seikolaa voi laittaa kakkospariin 30k kaverin esim. mainitsemasi Karhun kanssa. Kauden alussa, kun vierellä veteli Vittasmäkeä ja Pullia niin Seikola keräsi mukavan -10 +/- tilaston pelaamaansa 15 peliin.

Joo Seikolahan tosta listalta unohtui... Kumminkin oli loukkaantuneena viime kaudella joten antaisin kaverille puhtaat paperit. Jotenkin kasoin jo Dream Teamia ja olin heittämässä 200k Järvisen nimeä tiskiin. Toivottavasti Seikolan palkka lähempänä tota 140k ja saatais Järvinen tänne hankittua. Täytyy myös muistaa, että Karhukin kasvaa joka kausi ja kehityy paremmaksi. Kyse kumminkin erittäin nuoresta pelaajasta.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Joo Seikolahan tosta listalta unohtui... Kumminkin oli loukkaantuneena viime kaudella joten antaisin kaverille puhtaat paperit. Jotenkin kasoin jo Dream Teamia ja olin heittämässä 200k Järvisen nimeä tiskiin. Toivottavasti Seikolan palkka lähempänä tota 140k ja saatais Järvinen tänne hankittua. Täytyy myös muistaa, että Karhukin kasvaa joka kausi ja kehityy paremmaksi. Kyse kumminkin erittäin nuoresta pelaajasta.

Kyllä se aika lähellä sitä 200 kiloa on tuo Seikolan liksa.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se että kapteenin pesti on auki, on mielestäni pelkästään hyvä asia. Vässykkä-Laakson tapaiset kapteenivalinnat kertovat kaiken TPS:n nykytilasta. Oliko siellä vielä maaginen Vittasmäki varakapteenina? Oikein tappamisen meininkiä ja esimerkkiä pelillisesti tarjolla... Vaatimustasoa pitää nyt joka linjalla hilata ihan helvetisti ylöspäin.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä olisi tosiaan paljon vaatinut, että olisin tämän itsekin tarkistanut. Muisti petti pahasti. Ehkä tuo Vittasmäki jäi mieleen niistä spekulaatioista tai oli vain perus aivojumi.

No, joka tapauksessa pointti on sama. Kapteeniston tulee kantaa oma vastuunsa joukkueen esiintymisestä ja mielestäni Laakson sekä Koskirannan tyyppiset pelaajat eivät välttämättä ole niitä karismaattisempia johtajia joukkueelle. Vaikea se on tosin sanoa, mitä kopissa puhuvat, mutta tuloksista ja peliesityksistä päätellen ei ihan putkeen sielläkään ole mennyt.
 

Fremont

Jäsen
Eipä olisi tosiaan paljon vaatinut, että olisin tämän itsekin tarkistanut. Muisti petti pahasti. Ehkä tuo Vittasmäki jäi mieleen niistä spekulaatioista tai oli vain perus aivojumi.

Oli se varakapu toissakaudella, ja onnistuttuaan parissa pelissä kerrankin sorkkimaan sen rännipurun vahingossa keskialueelle miehestä alettiin huutaa kapteenia.

Kapteeniksi kyllä sopisi kun kerran jatkosoppari on ilmeinen, erittäin osuva keulakuva tepsin tekemiselle; huonon joukkueen huonoin pelaaja, ja kerta toisensa jälkeen saa silti jatkosopimuksen.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se että kapteenin pesti on auki, on mielestäni pelkästään hyvä asia. Vässykkä-Laakson tapaiset kapteenivalinnat kertovat kaiken TPS:n nykytilasta. Oliko siellä vielä maaginen Vittasmäki varakapteenina? Oikein tappamisen meininkiä ja esimerkkiä pelillisesti tarjolla... Vaatimustasoa pitää nyt joka linjalla hilata ihan helvetisti ylöspäin.

Tiedä kuinka vässykkä Laakso oli pukukopissa, pelireissuilla ja vaihtoaitiossa. Suikkasen joukkueissa kapteeni ollaan mielestäni äänestetty joka kerta pelaajien toimesta. Jos näin toimittiin ja joukkue äänesti Laakson kapteeniksi niin onhan se joukkueen yhtenäisyyden kannalta huono asia, että kapteenin pesti on taas auki. Ja kaikkihan sen tietää, että joukkueen tähtipelaaja ei ehkä ole paras vaihtoehto (vara)kapteeniksi. Ne tehopisteet eivät tee kapteenia, karsima ja johtajuustaidot tekevät.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tiedä kuinka vässykkä Laakso oli pukukopissa, pelireissuilla ja vaihtoaitiossa. Suikkasen joukkueissa kapteeni ollaan mielestäni äänestetty joka kerta pelaajien toimesta.

Ehkäpä pelaajat joutuivat äänestämään huonoista vaihtoehdoista sen vähiten huonon? Kuten totesin vaikea sinne pukukoppiin täältä on nähdä, mutta en pidä Laaksoa minään karismaattisena johtajatyyppina, eikä puolla paikkaansa peliesityksillä. Se johtajuus ja vaatimustaso laajalla rintamalla on Tepsistä ollut jo pitkään kateissa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Paljon on Famun jatkosta väännetty ja itse kyllä ymmärrän päätöksen suuntaan jos toiseenkin.

Monen fanin pitämä peluri joka antaa kentälla aina kaikkensa ja on vielä halpa.

Sitten on se toinen aspekti eli ei pystynyt tuomaan ylöspäinpelatessa mitään (okei väläytti muutaman vaihdon koko kaudessa, mutta sillä ei nyt kuuhun vielä mennä), puolustustyöskenetely on kyllä yritteliästä, mutta sijoittuminen ja mailalla puolustaminen huonoa. Tähän kun lisätävään vielä heikohko luistelu, niin pystyn täysin ymmärtämään jos ei mahdu Suikkasen esni kauden muottiin.

Edit: Tuossa viitattiin Famun tehotilastoon suhteutettuna peliaikaan niin tein asiasta vähän tilastoa. Elikkä kauanko pelaaja vietti jäällä aikaa saadakseen plussan tai miinuksen tilastoihin. Plussia olisi tietenkin kiva tulla mahdollisimman usein ja miinuksia todella harvoin. Koko kauden pelatut minuutit laskettiin ihan peliaika ka. * pelatut ottelut.

Taulukko löytyy täältä

Edit2: Pare listalla kahteen kertaan koska aisia näin on Liiga.fi:n mukaan =)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös