TPS kaudella 2013–2014

  • 942 608
  • 2 299

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä tämä TPS:n tilanne on suorastaan karmeaa katseltavaa nykyisin. Lähes koko seuraa ollaan vetämässä useasta suunnasta melkein kölin ali ja syyttävä sormi osoittaa milloin mihinkin suuntaan. Seuran johdossa ollaan sekoiltu pelaajien sopimusten kanssa ja osa kannattajistakin tuntuu vajonneen jopa niin alas, että on alkanut harrastamaan rähinöintiä. Vaikka tilanne on tukala, niin kausi ei vielä ole edes puolessa. Tässä tilanteessa kannataisi pikemminkin analysoida siihen johtaneita syitä, sekä tarkistaa tavoitteita kaudelle ja miettiä keinoja millä ne olisi mahdollista vielä saavuttaa. Syyttelyillä, haukuilla, mustamaalaamisella yms. harvemmin saavutetaan mitään hyvää, rakentava kritiikki on ihan jotain muuta. Vaikka tuska on suuri, niin pohjalta on vain yksi tie ylöspäin. Muutama vuosi sittenkin TuTo kamppaili kirjaimellisesti eloonjäämisestään, mutta nykyään puhutaan todella vakavissaan uudesta noususta. Nousut ja laskut ovat osaltaan juuri se urheilun suola ja mikään ei maistu niin hyvätä kuin nousta pohjalta takaisin kärkeen.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen voisi hyvin asettaa TPS:n uudeksi tavoitteeksi ja oikeasti lähteä miettimään niitä keinoja millä se saavutettaisiin. Mestaruudesta puheet ja rankoilla harjoituksilla kevääseen tähtääminen olisi unohdettava ja oikeasti 100% pitäisi tekemisestä tällä hetkellä ohjata runkosarjapeleihin. Kääntäen voisi sanoa, että TPS:n pudotuspelit ovat kohta jo ovella, jos viivan yli meinataan kevääksi ehtiä. Joukkueen henkisen kipsin murtaminen ja tiettyjen pelaajien peli-ilon löytyminen myös helpottaisi kummasti tilannetta. Mm. Koskirannan puheista (olimme lähes lapasia...) voi lähes aistia tuskan mitä joukkue käy läpi ja usko on todellakin koetuksella. Suikkanen on myös vajonnut jonnekin syvälle ja hänen keinovalikoimansa tilanteen aukaisemiseksi tuntuu lyövän tyhjää. "Jottai tarttis tehrä", mutta mitä on se tuhannen taalan kysymys.

TPS:n pelaajistossa on omat puutteensa, mutta on siellä vahvuuksiakin. Puutteet pitäisi jotenkin onnistua häivyttämään tai minimoimaan ja vahvuudet saada peleissä esiin. Aivan kauden alussa TPS:n ulkomaalaisia hehkutettiin ja heiltä onnistuikin moni asia. Nyttemmin kuitenkin heihinkin tuntuu alavireisyys tarttuneen ja otteista on tullut ailahtelevia. Wilsie oli vime vuonna liigan parhaita maalitykkejä, mutta nyt hänen pelistään paistaa myös turhautuminen. Akileen kantapääksi arvioisin kuitenkin TPS:n puolustuksen. Hyökkäysiä tukevat pakit puuttuvat lähes kokonaan ja kalustossa on selvää rutiinin putetta. Peruspakeillakin on välillä vaikeuksia pelinsä kanssa ja tämän takia puolustus pelissä tarvittaisiin usein enemmän koko ketjun tukea, mikä taas syö hyökkäyspään tehoja. Maalivahtiosasto on mielestäni ihan kohtuullinen Liigaan. Maalivahteihin ei TPS uppoa, joskaan ei ne eivät pysty paljoa auttamaankaan joukkuetta. Pakiston pitäisi pystyä myös tukemaan maalivahtipeliä paremmin. Parhaat maalintekosektorit pitäisi saada pakkien haltuun maalin edestä ja ribareissa ja pompuissa ei saa vastustajaa päästää ensimmäiseksi kiekkoihin.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tälle kaudelle on mielestäni aivan turhaa lähteä panostamaan tässä vaiheessa, jos katse on ainoastaan tässä kaudessa. 2 sääliottelusta ei tule kenellekkään hyvä mieli, mestaruudesta puhujat kannattaa käyttää lääkärin kautta.

Mutta jos tulija on katseltu myös tulevaisuutta ajatellen, ymmärrän hankinnan. Nyt täytyisi myös päästä eroon turhasta painolastista, tosin ongelmaksi muodostuu, jottei kukaan tahdo myöskään ottaa harteille painolastia jonka onnistuminen ei ehkä ole ensimmäisenä joulupukin listalla.

Summa summarum, mennään näillä, mutta tulevaisuutta ajatellen.

Poppareita pitäisi voida mutustella on kuinka suuri tähti tahansa, jos ei kiinnosta pelata joukkueelle.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
sunnuntai kirjoitti:
Tälle kaudelle on mielestäni aivan turhaa lähteä panostamaan tässä vaiheessa, jos katse on ainoastaan tässä kaudessa. 2 sääliottelusta ei tule kenellekkään hyvä mieli, mestaruudesta puhujat kannattaa käyttää lääkärin kautta.

Taitaa olla kaikki usko tähän kauteen mennyt ja vain mestaruus edes hiukan mieltä lämmittää. Vaikka tulevaisuuteen pitää yrittää katsoa, ei nykyisyyttä nyt ihan läskiksi voi löydä, koska sen pohjallehan tulevaisuus juuri rakennetaan. Joukkueissa on myös näitä monivuotisen sopimuksen omaavia pelaajia, jotka aina kantavat mennyttä mukanaan seuraavaan kauteen. Muutenkin on todella lyhytnäköistä joidenkin puhuminen joukkueen lihoiksi laittamisesta ja junnujen lyömisestä kehiin. Jos seuran johto antaa singnaalin, että katsotaan sitten ensi vuonna, voi vain kuvitella seurauksia. Todennäköisesti joukkue ajatuisi vielä syvempään tappioputkeen ja katsojamäärät entisestään romahtaisivat. Sponsorit ja tukijat menettäisivät uskonsa joukkueeseen ja katastrofi olisi todella paha ja syvä. Hyvä se olisi sitten tulevaisuudessa hankkia pelaajiakin kun vanhat olisi kengitty pihalle ja edellinen kausi vedetty vessasta alas. Kovat rahat saisi lyödä tiskiin, että kiinnostaisi tulla, mutta eipä olisi niitä sponsoreita enää millä ne palkat maksettaisiin.

Vaikka pudotuspelien ensimmäinen kierros tuntuu pieneltä tavoitteelta, se antaa juuri sen mahdollisuuden kannattajille ja joukkueelle uskoa parempaan. Se on elintärkeää. Edellisen kauden säälit ovat paljon parempi pohja seuraavalle kaudelle, kuin jumbosija. No, tämä tästä. Taidan palata mestis puolella katsomaan mihin TuTon eväät riittää.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Muutenkin on todella lyhytnäköistä joidenkin puhuminen joukkueen lihoiksi laittamisesta ja junnujen lyömisestä kehiin. Jos seuran johto antaa singnaalin, että katsotaan sitten ensi vuonna, voi vain kuvitella seurauksia.

Kyllä, mutta nyt aletaan ihan oikeasti olla jo siinä tilanteessa että pitää oikeasti pohtia miten realistista on tuolta pohjalta enää nousta sinne säälipleijareihin. Tepsin pitäisi pelata melkeinpä koko loppukausi lähes kahden pisteen voittokeskiarvolla ja toivoa, että mielellään edellä olevilla hommat menee pitkin vittuja. Vielä kun liigassa kaudesta toiseen pelataan mukavan ristiin, niin kyllä vaikeaksi menee ja on syytä ihmetellä että miten vitussa ollaan taas tässä tilanteessa, viime vuonna sentään pleijarihaaveet kuopattiin tammikuun lopussa.

Mikäli Willsiestä, Morrisonista tai vaikka Sextonista nyt tarjotaan aivan mottipäisiä summia, niin kyllä mielestäni tuohon kannattaisi tarttua. Saadaan taloutta kohennettua (toivottavasti rahat käytetään oikein) ja myös sitä vastuuta niille lahjakkaille junnuille, koska siellä on meidän tulevaisuus. Kyllä, niitä lahjakkaita junnuja on tällä hetkellä Tepsin a-junnuissa joista vielä tulee kelpo pelimiehiä liigaan. En tietenkään kannata mitään hurjia tyhjennysmyyntejä, koska se ei tee seuran imagolle hyvää, mutta tietyin ehdoin kannattaisi eräistä pelimiehistä neuvotella mikäli idästä lähestytään. Vaikka tämä hemmetin korpivaellus vituttaa enemmän kuin laki sallii, niin silti aion seurata aktiivisesti kauden loppuun enkä hylkää joukkuetta. Toivottavasti mitään McNevinejä ei aleta enää roudaamaan Tepsiin tammikuussa, kun tajutaan että hätä-arpoja voi vielä ostaa vaan laitetaan kentälle mielummin Matias Pullia, Jarno Pavenia yms. On siellä nytkin Friman pelannut junnuista käytännössä koko kauden.¨

Mikäli tuolta pohjalta vielä noustaankin jollain ihmeellä vielä edes sääleihin, niin pidän sitä suurena ihmeenä ja silloin on syytä nostaa isosti hattua joukkueelle valmennusjohtoa myöten ja perua sanomisiani, mutta jotenkin sellainen loppukiri näyttää häviö häviöltä yhä epätodennäköisemmältä, oltiin miten kevään joukkue tahansa Kaitsun valmennuksessa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Kyllä, mutta nyt aletaan ihan oikeasti olla jo siinä tilanteessa että pitää oikeasti pohtia miten realistista on tuolta pohjalta enää nousta sinne säälipleijareihin. Tepsin pitäisi pelata melkeinpä koko loppukausi lähes kahden pisteen voittokeskiarvolla ja toivoa, että mielellään edellä olevilla hommat menee pitkin vittuja. Vielä kun liigassa kaudesta toiseen pelataan mukavan ristiin, niin kyllä vaikeaksi menee ja on syytä ihmetellä että miten vitussa ollaan taas tässä tilanteessa, viime vuonna sentään pleijarihaaveet kuopattiin tammikuun lopussa.

Veikkaisin, että näin olisi käynyt myös viime kaudella ilman työsulkua. Se peitti hetkeksi alleen kaiken. Ennen sitä ja sen jälkeen peli oli melko heikkoa. Tälle kaudelle joukkue ei merkittävästi vahvistunutkaan kuin hyökkäyksen osalta ja menetettiin vielä EHT -tason maalivahti.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Minä olen sitä mieltä, että veskari pitää hankkia ja mielellään sellainen mies joka olisi mahdollista pitää ensi kaudellakin. Esim. Mark Owuya taitaa vielä olla jostakin syystä vapaana, joten siitä sitten Norrelle projektia. Molemmat puhuvat samaa kieltä, joten ei tulisi mitään sellaisia ongelmia. Tosin en tiedä miksi miehellä ei sopimusta mihinkään ole, joten jonkinasteinen riski tämäkin olisi.

Edit. Täytyy lisätä sen verran, että tälläisessä tilanteessa olisi hyvä, että Tepsillä olisi joku muu Arsen lisäksi rakentamassa joukkuetta. Toinen voisi keskittyä tulevan kauden pelaajien skouttaamiseen ja Arse voisi sitten katsella vahvistuksia tälle kaudelle mikäli joku meinataan vielä hankkia. Nyt Arse joutuu tekemään molempia ja lopputulos on nähty aiempina vuosina.
 
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäisen pudotuspelikierroksen voisi hyvin asettaa TPS:n uudeksi tavoitteeksi ja oikeasti lähteä miettimään niitä keinoja millä se saavutettaisiin.
Tämähän oli Tepsin tavoite jo kauteen lähdettäessäkin eli tavoite ei olisi mitenkään uusi. Alkaa vain olla karkaamassa tuo tavoite turhan kauas. Tosin jos TPS sinne nyt vielä nousisi niin siitä voisi seurata lähes kevään 2009 kaltainen buusti, joka tosiaan kantaisi seuraavaankin kauteen aivan eri tavalla kuin jumbosijalta ponnistaminen. TPS:hän olisi ollut jo viime kaudella jumbo ilman työsulkua. Ihan kokonaan toivoa ei vielä tämän kauden suhteen kannata heittää, koska esimerkiksi Blues on näyttänyt miten nopeasti taulukossa voi nousta jos oikeasti alkaa voittamaan pelejä. Ja Bluesinkin peli oli aika karmean näköistä ennen kuin alkoivat voittamaan. Eikä Blues eilenkään mitään kovin kummoista esittänyt tai Pelicans perjantaina. Siis, etteikö TPS:n pitäisi pystyä sellaiseen pelin tasoon, että tuollaiset vastustajat voitettaisiin. Tällä hetkellä peräpää vain vuotaa liikaa ja hyökkäyksessä Sexton puristaa mailaa. Kokoaisin seuraavaan peliin Paré - Koskiranta - Sexton -ykkösvitjan, koska Paré lienee ainoa pelaaja ehkä Morrisonnin lisäksi, jolle Sexton uskaltaa syöttää ja noiden herrojen välissä Koskirantakin voisi alkaa karistaa apinaa selästään. Mikko Rantaselle ykköskentän saappaat ovat tappioputkessa tarpovassa joukkueessa tällä hetkellä liian suuret.

Jos TuTo nyt sattuisi nousemaan liigaan niin ensi kaudesta tulisi turkulaisittain todella nolo, kun TPS ja TuTo jakaisivat keskenään sijat 13 ja 14. Se olisi jo melkein yhtä noloa kuin turkulaisten futisjengien kesäinen europupellus.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Minä olen sitä mieltä, että veskari pitää hankkia ja mielellään sellainen mies joka olisi mahdollista pitää ensi kaudellakin.

Sama täällä. Jos nyt enää mitään tehdään, niin maalinsuulle joku. Sen osaston vaikutusta tuloksiin kukaan pystyy kiistämään. Ei Norre ole huono ollut, mutta kun pitäisi olla helvatin hyvä, jopa liigan paras tässä pelitavassa ja tän pakiston takana. Nyt omiin menee melkein joka pelissä 3 tai enemmän. Ne momentumkopit pitäisi ottaa ja nyt niitä ei oteta.

Kuuluisi toiseen ketjuun, mutta kukahan mahtaa ensi kaudella olla ykkösenä?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt aletaan elää sellaisia vaiheita kaudessa 13-14, että ellei voittoja ala tulla ja vähän äkkiä, lentää pyyhe kehään itse kullakin. Enkä nyt tarkoita kannattajia, vaan joukkueen pelaajista niitäkin, jotka edelleen jaksavat yrittää. Nythän selän suoristumista sekä "ei tästä mitään tule" -turhautumista on jo näkynyt siellä sun täällä.

Sarjataulukko näyttää siltä, että sääliviivakin karkaa kauas. Se tarkoittaa sitä, että pelaajat ja johto alkavat vähitellen valmistautua ensi kauteen ja uuteen alkuun. Ja siitä alkaa uusi alamäkensä, kun varsinaista halua työskennellä tämän kauden menestyksen eteen ei oikein kenelläkään kohta ole.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tuli tässä vielä pikkaisen mietittyä tätä pistetilannetta TPS:n osalta. Pelejä tänä vuonna taitaa Liigassa runkosarjassa olla 60, niistä tällä hetkellä takana 23 TPS:llä. Pudotuspeliviivalla olevat joukkueet ovat tällä hetkellä n. 1,4 pistettä per peli tahdissa. TPS on jäänyt tällä hetkellä viivasta jälkeen "vain" 9 pistettä, ottelukohtaisen keskiarvon ollessa n. 0,9 pinnaa. Tahti pitäisi jäljellä olevissa peleissä nousta keskimäärin n. 1,8 pinnaan ottelua kohti kirin ollessa tasainen. Tästä näkökulmasta muutos tuntuu todella isolta ja myös ymmärtää tilanteen näyttävän aika toivottomalta.

Pelejä on kuitenkin lopulta pelattu vasta karkeasti ottaen hiukan yli 1/3 runkosarjasta. Tilanne voi siis näyttää helposti myös synkemmältä mitä se on, vaikka jos juuri on sattunut joukkueelle kehnompi vaihe päälle. Eron viivaan pysyisi optimaalisimmillaan kuromaan jopa 6 ottelun 3 pisteen voittoputken sattuessa päälle, jos viiva pysyisi tuossa 1,4 pinnan per peli tahdissa. Jos kelkkaa ei kuitenkaan saada kääntymään kun yli 1/2 runkosarjasta alkaa olla takana ja ero vain kasvaa, voi hyvinkin rukkaset nousta naulaan sieltä täältä toivottomuuden vallatessa ympäristöä.

Ottelut myös ratkeavat nykyisin todella pieniin eroihin. Useat pienet parannukset peli-ilmeessä voivat saada ihmeitä aikaan pitkässä jouksussa. Puolustuksen hiukan tiivistyessa ja hyökkäyksen herätessä pelit voivat kääntyä toiseen suuntaan. Pelkästään negatiisen ja positiivisen kierteen voimistava vaikutus voi olla yllättävän suuri juuri pelin ratkaisevilla hetkillä. Selvää kuitenkin on, että kriittiset hetket ovat tällä hetkellä käsillä ja voittoja pitäisi raapia vaikka väkisin, jos keväällä meinaa ehtiä mukaan pytystä taisteluun.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mukava lukea asiallista kommentointia naapuriaidankin ylitse. Aika pitkälti ylläolevan kanssa samaa mieltä, joskin TPS:n kohdalla alkaa jo olla aika klisee tuo että ilme on jo parantunut, kohta alkaa pinnojakin tippua laariin. Ei ole ainakaan vielä alkanut, ja esim. tuplaottelut narreja vastaan osoitti että tulos ja ilme eivät kulje käsi kädessä.

Kaikki alkaa olla sanottu Palloseuran osalta, mä en voi kuin ihmetellä tätä nykytouhua. Huomenna JYP kotona, ja jotenkin kovin hankalalle vaikuttaa näin ennakkoon. Ei oikein ole luottoa, eikä myöskään mitään fiilistä kirjoitella tänne. Helvetin surullista että kaikki vähänkin ilahduttavat kirjoitukset koskien TPS:ää Jatkoajassa ovat jonkin sortin huumoriheitoiksi tarkoitettu.

Kovin kiire arjessa itselläni muutenkin, ihan jees se tavallaan tietysti on että aika ei riitä tuon paikallisen lätkäylpeyden sekoiluja pahemmin seuraamaan.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Meillä olisi A-Nuorissa aivan valmus ketju liigaan: Jasper Lindsten-Julius Vähätalo-Mikko Rantanen. Voisi heittää edustuksen kolmosketjuksi. Voisi nämä Liettuan ihmeet sun muut toimia siinä maskotin roolissa, johon heidät on hankittu. Pidän häpeällisenä ettei Vähätalo ole saanut näytönpaikkaa. Isokokoinen, nopea ja taitava sentteri, joka johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Hyvä aloittaja, käyttää kroppaansa ja omaa hyvän laukauksen. Vahdon Taikuriksi häntä kaupungilla kutautaan. Pidän lupaavimpana juniorina Rantasen jälkeen.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Silencien kanssa samoilla linjoilla.
Voitko vielä kertoa havaintosi Lämsästä ja Hokkasesta, kiitos.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Myös samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Tänne hankitaan väkisin noita ulkkareita joilla ei mitään näyttöjäisommilta areenoilta kuten mm. Kummeli ja Bertrand. Kyllä ulkomailta tulleen pelaajan pitäisi ensinnäkin aina mahtua kahteen ekaan ketjuun. Seurajohdolle taas kysymys onko pitkäjänteistä työtä ja eteenpäin katsottu kun omissa junnuissa on hemmetin lahjakkaita junnuja ja heidän tilalleen kuitenkin hankitaan noita tusinapelaajia ulkomailta. Selitellään vain että heidän aika tulee vielä. Milloin kun heille ei anneta edes näyttöpaikkaa ja siinä vaiheessa he katsovat parhaimmaksi lähteä muualle missä heitä arvostetaan ja heille ennenkaikkea maksetaan heidän ansaitseva palkka. TPS:N johdon ja pelaajakoordinaattorin on turha puhua meidän lupaavista junnuista kun kuitenkin heitä kohdellaan miten sattuu. Ristolaisen, Lehkosen, Kulmalan, Frimanin, Karhun ja Mähösen vanavedesä sieltä on tulossa mm. Rantasta, Honkasta, Lämsää, M.Pullia, Lehtosta( vuokralla Tutossa), Siikiä, Vähätaloa, Valtolaa jne. Siinä on sellanen lista tulevia pelimiehiä että toivottavasti heistä saadaan nauttia täällä eikä katsoa kun he tulevat tänne Lukon, Kalpan tai jonkun muun vastustajan väreissä. Eli omille junnuille mahdollisuuksia ennemmin kuin jotain rivimiehiä ulkomailta tai myöskään Suomesta.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tämä juuri näin kuten yllä kuvataan. Toki Bertiellä etenkin potentiaalia on, on osoittanut sen nyt SHL:ssä mutta jotenkin Liiga ei miehelle ole vielä kunnolla sopinut. Kumeliauskas ei varmastikaan ole kallis, joten sinällään ei minua häiritse että rosterissa on. Ei myöskään mikään varsinainen alisuorittaja, koska odotukset ovat olleet maltilliset. Joku syy sille kuitenkin on että sai sopimuksen (tosin erittäin todennäköisesti pelaa samanlaisella pahvilla kuin Suominen).

Tällä hetkellä Tepsillä on oikeasti pelivaraa omasta takaa lahjakkaiden pelaajien muodossa. Kun näin kerrankin on, se pitäisi kapitalisoida ehdottomasti. Sekin sotii TPS:n omia visiollisia periaatteita vastaan että Kume ja kumppanit seisovat rosterissa näiden tiellä. Se, että näin on johtunee pitkälti Suikkasesta joka ei lahjakkuuden vuoksi pelipaikkaa anna omien sanojensa perusteella. Kaitsu voisi nyt oikeasti tehdä pienen korjausliikkeen tähän linjanvetoonsa, koska nimenomaan kolmosketju on läpi kauden ollut niin sysipaska että mitään esim. näiden edellämainittujen kokeilemisessa näillä tonteilla ei yksinkertaisesti voida hävitä. Ei yhtään mitään.

Vähätalo, Lämsä, Rantanen ovat ainakin ihan helvetin kovia jätkiä A:han ja ansaitsisivat näytönpaikan edarissa. Lindsten myös muuten, mutta hänen luistelunsa oli vielä viime kaudella edustuksessa pelatessaan erittäin heikkoa. Jos on saanut tuota osa-aluetta viilattua paremmaksi niin ei muuta kuin rosteriin. Kaksi tehokkaampaa ketjua jossa ulkkarit + Koskiranta, Lucenius ja Sointu/Miettinen, kolmoseksi hyökkäysvoittoisempaan (Suikkasen tyyliin) rooliin nämä edellä mainitut herrasmiehet ja neloseen Famu - Laakso - Tuomainen. Miksi ei?
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Silencien kanssa samoilla linjoilla.
Voitko vielä kertoa havaintosi Lämsästä ja Hokkasesta, kiitos.

Lämsä on toki yksi potentiaalisista edustuksen miehistä. Pelannut nyt vähän vähemmän kun oli maajoukkuetta ja muuta. Isokokoinen voimahyökkääjä. Kuitenkin enemmän pisteitä tekevään ketjuun kuin rikkovaan rooliin.

Hokkanen on pelannut mainiosti. Torjuu välillä matseissa yli 40 laukausta. Pelityyliltään näyttävä maalivahti, välillä vähän turhia kevätjuhlaliikkeitä, mutta kuitenkin kiekot tarttuu suht varmasti. Saarinen pelasi eilen maalissa ja pelasi hyvin, lähemmäs 40 tarttui ja yksi meni sisään jostain ohjurista. Eli en valittaisi vaikka pelaisi maalissa nyt viikonloppuna jommassa kummassa.

Junnuista löytyy myös todellinen asennepelaaja eli Niklas Salo. Äijä on nopea ja vikkelä, eikä anna periksi koskaan. Vaikka on pituudeltaan Nathan Gerben luokkaa niin ei jää voimattomaksi kulmaväännöissä vaan tulee yleensä sieltä kiekon kanssa. Tekee myös hyvin pisteitä ja on kärkisijoilla sisäisessä. Veikkaan, että ei kokonsa vuoksi tule koskaan lyömään läpi Palloseurassa, vaikka olen varma että Niklaksesta tulisi kannattajien suosikki.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Silencien kanssa samoilla linjoilla.
Voitko vielä kertoa havaintosi Lämsästä ja Hokkasesta, kiitos.

En ole Silencie enkä ole nähnyt yhtä paljon näiden herrojen pelaamista, mutta kyllähän Hokkasella on kaikki eväät liigan asti. Ei toki ihan vielä ole valmis niihin ympyröihin. Ajoittain pelaa uskomattomalla tasolla ja sitten taas saattaa joku yksittäinen helppo livahtaa sisään. Nämä toki "kuuluvat" juniorille ja uskoisin, että laadukkaassa valmennuksessa Hoki tulee nousemaan liigarinkiin. Ainakin kakkosveskariksi. Toivotaan, että se on Tepsi missä tämä tapahtuu.

Lämsä ei oikein ole jäänyt mieleen näiden junnupelien myötä, eikä eilenkään pelannut. Taitava, isokokoinen peluri kuitenkin kyseessä ja potentiaalia sielläkin on. Maajoukkueessa kaveri kuitenkin tehnyt hyvää tulosta ja ikääkin on vasta 17, niin mitä vain voi tapahtua. Oikealta ampuvalle isokokoiselle hyökkääjälle löytyy aina tilaa. Toki viime kesänä miestä jo kyseltiin Atlantin toiselle puolelle, joten saa nähdä mihin tie vie.

Eilisessä pelissä tuo A-nuorten ykkösketju veti sellaisella showlla, että siinä pussileukojen norjalainen veskari oli hieman hukassa. Viihdyttävää katsottavaa ja voisi jopa todeta, että tuo kolmikko pelaa väärässä sarjassa. Jos liigassa ei tarjota mahdollisuutta, niin sitten vaikka mestikseen. Tosin uskoisin, että Vähätalo tulee saamaan mahdollisuutensa kyllä liigassa tällä kaudella. Jos ei saa, niin täytyy ihmetellä.

Edit. Näemmä samaa asiaa tuli siinä edellä.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Valmentajilla tahtoo vaan olla yleensä paineet menestyksen suhteen joten suurin osa valmentajista ei uskalla kauheasti kokeilla noita junnuja ylhäällä ja varsinkaan montaa kerralla. Yleensä noi lahjakkaimmat junnut ovat taitavampia ja asennetta heillä on paljon paljon enemmän kuin noilla Kummeleilla ja Tuomaisilla jne. Toki heille saattaa virheitä tulla enemmän kuin muille mutta virheet yleensä opettavat.
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Valmentajilla tahtoo vaan olla yleensä paineet menestyksen suhteen joten suurin osa valmentajista ei uskalla kauheasti kokeilla noita junnuja ylhäällä ja varsinkaan montaa kerralla. Yleensä noi lahjakkaimmat junnut ovat taitavampia ja asennetta heillä on paljon paljon enemmän kuin noilla Kummeleilla ja Tuomaisilla jne. Toki heille saattaa virheitä tulla enemmän kuin muille mutta virheet yleensä opettavat.

Näinhän se menee. Mutta, mutta. Tepsin tilanne kaipaisi nyt juurikin sitä, että omat lahjakkaimmat juniorit ajetaan sisään esim. 3 vuoden projektilla. Tällä nykymenolla saadaan yksittäinen suonenveto (onnistunut kausi) kymmeneen vuoteen. Nyt on ihan hyvä aika ottaa aiempien viestien mukaisesti uusi suunta touhuun. Ainakaan huonommin ei voi mennä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Näinhän se menee. Mutta, mutta. Tepsin tilanne kaipaisi nyt juurikin sitä, että omat lahjakkaimmat juniorit ajetaan sisään esim. 3 vuoden projektilla. Tällä nykymenolla saadaan yksittäinen suonenveto (onnistunut kausi) kymmeneen vuoteen. Nyt on ihan hyvä aika ottaa aiempien viestien mukaisesti uusi suunta touhuun. Ainakaan huonommin ei voi mennä.

Juuri näin. Ja taas toistan itseäni: rohkeutta sopimuksiin mallia NHL. Tyyliin 3 vuotta, joista varsinkin eka vietetään mahdollisesti jossain muualla, mutta kuitenkin vähintään Mestiksen tasoisessa sarjassa.

Jos eka vuosi liigassa ei ota tuulta alle, pelipaikka etsitään muualta ja TPS osllistuu aktiivisesti pelaajan kanssa tähän prosessiin. Vaatii toki molemmin puolista sitoutumista, mutta jos esim. näitä tehdään 3kpl vuodessa ja 1/3 onnistuu (eli murtautuu vakiokokoonpanoon vaikka pariksi vuodeksi), niin ollaan aika lähellä win-win tilannetta. Ei ne kaikki NHL:ään lähde.

Jos homma alkaa toimia, niin kyllä ne muidenkin kaupunkien juniorit alkavat taas Tepsistä kiinnostua, sana kiertää. Edustuksen valmentajan ei tarvitse väkisin ajaa ketään sisään, vaan parhaat pelaa.

Tällä hetkellä en usko, että TPS kiinnostaa ketään mahdollisena kehityspaikkana.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Juuri näin. Ja taas toistan itseäni: rohkeutta sopimuksiin mallia NHL. Tyyliin 3 vuotta, joista varsinkin eka vietetään mahdollisesti jossain muualla, mutta kuitenkin vähintään Mestiksen tasoisessa sarjassa.
Muuten ihan jees, mutta jos pelaaja ei kehitykkään, niin äärimmäisen kallis systeemi. Porukkaa kehittyy tai on kehittymättä sen verran eritahtiin, että vaikea saada järkevää pitkää pahvia aikaiseksi. Toki jotku superlahjakkuudet ovat asia erikseen, mutta näitä harvemmin tulee.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juurikin noinhan se tarvitsisi tehdä niinkuin mänizeri kirjoitti. Lahjakkaimpien 16-17 vuotiaiden junnujen kanssa pitkät sopparit. Tosiaan kovimmat jätkät heti liigavauhtia tunnustelemaan ainakin osaan peleihin ja välillä mestispelejä ja lopuille mahdollisimman paljon mestispelejä ja siten seuraavana kautena olisi taas yhden kauden kokeneempi miesten peleistä. On selvää että omille junnuillekkaan paikkaa ei voi antaa kuin Manulle illallista, vaan se paikka täytyy toki ansaita. Mutta liian harvoin niitä näyttöjä pääsee tosiaan antamaankaan. Suikkasta täytyy siinä asiassa kehua että ei ole lähtenyt heittämään pisteitä tekemään tottunutta junnua mihinkään nelosketjuun rikkomaan vaan on laittanut hänet( Mikko Rantanen) heti vastuulliseen paikkaan eli ykkösen laitaan. Ei ole järkeä tehdä tulevasta pistepörssin Top 10:stä mitään puolustavaa ja 0-0 pelaavaa kaveria. Edellisillä kausilla toki osittain pakonsanelemallakin koutsit antoivat junnuille peliaikaa ja useampi kaveri pääsi kokeilemaan mutta usein pelasivat väärää roolia.
Täksi ja osittain jo ensi kaudeksikin tiettyjä muutoksia vielä niin sijoituksen uskoisin olevan jotain ihan muuta. Hostikka, Palmroth, J.Pulli, Willsie, Kumeliauskas, Tuomainen, Bertrand ja Virtala kiertoon ja tilalle Jurcinan lisäksi ykkösmaalivahti, Sweatt ja yksi hyökkääjä ensi kauden pahvilla kuten esim. Tuton Andrei Hakulinen ja loput paikat täytettäisiin jo aikaisemmin mainituilla lahjakkailla junnuilla.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Muuten ihan jees, mutta jos pelaaja ei kehitykkään, niin äärimmäisen kallis systeemi. Porukkaa kehittyy tai on kehittymättä sen verran eritahtiin, että vaikea saada järkevää pitkää pahvia aikaiseksi. Toki jotku superlahjakkuudet ovat asia erikseen, mutta näitä harvemmin tulee.

Millä tavalla kallis? Verrattuna esim. nykyiseen systeemiin? Joka vuosi 15 ukkoa sisään. Kommenttisi on juuri sitä varovaisuutta, jolla ei varmasti saada jatkuvuutta ja edustaa TPS:n hallituksen linjaa ja pelkoja. Eikä näitä sopimuksia tehtäisiisi etupainotteisiksi vaan palkka kasvaisi sen mukaan, kun kehitystä tulee. (Ja silloin sitä yleensä myös tulee, kun kyse on rahasta.)

Tällä saataisiin varmasti jatkuvuutta ja turkulaisuutta joukkueeseen. Eikä niitä sopimuksia ole pakko tehdä, jos näyttää siltä, että jossain ikäluokassa ei ole sellaisia talentteja. Onhan tässä se puoli, että joku ottaa nokkiinsa, kun hänelle ei tarjota pidempää pahvia, mutta sekin pitää ottaa positiivisena signaalina ja alkaa paiskia hommia entistä kovemmin.

Jos nyt tehdään kolmen vuoden aikana kolmen pelaajan kanssa sopimus, niin maksimissaan näitä on yhdeksän. Joista toivottavasti 2-3kpl pelaavat vakiokokoonpanossa, miksei useampikin... Loppujen lopuksi tämä laajentaisi "rinkiä", mutta sitäkin tässä on toivottu jo vuosia. Ja jos joku näistä lähtee ulkomaille tai peräti NHL:n, niin rahat tulevat Tepsin tilille, jos jotain saadaan.

e: siis näitä kolmen vuoden pahveja, siitä yhdeksän.
 
Viimeksi muokattu:

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jos nyt tehdään kolmen vuoden aikana kolmen pelaajan kanssa sopimus, niin maksimissaan näitä on yhdeksän. Joista toivottavasti 2-3kpl pelaavat vakiokokoonpanossa, miksei useampikin... Loppujen lopuksi tämä laajentaisi "rinkiä", mutta sitäkin tässä on toivottu jo vuosia. Ja jos joku näistä lähtee ulkomaille tai peräti NHL:n, niin rahat tulevat Tepsin tilille, jos jotain saadaan.

Oletko ottanut huomioon myös toisen osapuolen? PJ Tomi Aallonkin mukaan näiden nuorten lahjakkuuksien kanssa on todella vaikeaa saada pidempiä sopimuksia. Ei homma ihan niinkään mene, että TPS tarjoaa vuodet ja pelaaja suostuu heti kun palkka täsmää. Erityisesti näiden lahjakkaiden jannujen kohdalla on vaikeuksia kiinnittää kohtuullisella sopparilla pidemmäksi aikaa. Varsinkin, jos sisältö on "saatat ehkä päästä pelaamaan edustukseen parin vuoden päästä".

Siinä komppaan Jaakkoa, että olisi suhtkoht järjetöntä antaa suoraan kolmivuotisia papereita suoraan omille kasvateille. Riippuen tietenkin näytöistä ja ehdoista.

Haluan nostaa esille myös FC TPS:n. Heillähän tämä jälleenmyynti on aika iso argumentti siinä kohtaa, kun neuvotellaan nuorten lahjakkuuksien kanssa soppareista. Esimerkiksi Hradeckyn veljekset Tomas ja Matej. Päävalmentaja Rajamäki sai valita vain toisen. Valinta osui Matejhin siksi, että hänessä nähdään vuosien päästä myyntipotentiaalia, kun taas Tomas jäänee "vain" hyväksi Veikkausliigapelaajaksi.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Kaksi tehokkaampaa ketjua jossa ulkkarit + Koskiranta, Lucenius ja Sointu/Miettinen

Kukaan palloseuran matseja tällä kaudella seurannut ei voi ilman vitsiä väittää, että Miettisellä tai Soinnulla olisi mitään asiaa kahteen ylempään ketjuun. Miettisen viime peli oli ihan hyvä peli, mutta aiemmat 20 surkeita. Soinnun ensimmäistä hyvää matsia vielä odotellaan. Tuhat kertaa mielummin katselisin kys. herrojen tilalla Kurua, Rantasta tai Vähätaloa.

Itse lähti hämeenlinnaan näillä;
Vähätalo - Koskiranta - Sexton
Kuru - Lucenius - Paré
Suominen (Miettinen) - Kumeliauskas - Sointu
Famulare - Laakso - Tuomainen

Morrisonn - Seigo
Pulli - Jurcina
Vittasmäki - Friman

Hostikka
Saarinen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös