TPS kaudella 2013–2014

  • 946 253
  • 2 299

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Herrat Vahalahti, Virtala, Hattunen, Vittasmäki, Engren, Anttila eivät ole silmissäni voittavia pelaajia. Vai onko vika edes pelaajissa? Mitä Turun Palloseurassa tapahtuu, miksi vuodesta toiseen joukkue alisuorittaa odotuksiin nähden?

Oli pakko tarttua tähän näin PK-seutulaisena TPS fanina. Onko täällä tullut kellään mieleen, että jos omat odotukset ovatkin liian suuria tuohon meijän rosteriin. Tuosta jos otetaan lockout miehet pois, niin kysyin parilta kaveriltani jotka molemmat omistavat Jokereiden kausikortin, että ketä pidätte pelimiehinä Tepsin rosterista. Vastaus oli about: "Veskarit, Vahalahti, Anttila, Willsie, hmmm, Ristolainen ja Koskiranta. Oikeastaan noistakin Anttila on kolmoskentän jannu, Ristolainen junnu ja Koskiranta yhden kauden tähdenlento." Nuo olivat myös pelaajat mitä he ulkoa tiesivät Tepsistä. Minusta tämä kertoo jotain meidän rosterista. Tuossa oli kuitenkin kentällinen pelaajia vasta.

Foxi kirjottelikin jo kaiken muun tuossa edellä
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Herrat Vahalahti, Virtala, Hattunen, Vittasmäki, Engren, Anttila eivät ole silmissäni voittavia pelaajia. Vai onko vika edes pelaajissa? Mitä Turun Palloseurassa tapahtuu, miksi vuodesta toiseen joukkue alisuorittaa odotuksiin nähden?

Vahalahti ja Engren ovat kovasti väärässä kategoriassa tässä kohdin (katso urastatseista notta miksi), muuten samaa mieltä. TPS:n scouttaamisen standardi on järjettömän alhainen nykyoloissa. Koskee sekä pelaajia että koutseja. Mestis-tason ukkoja pyörii aivan liikaa systeemissä vain siksi, että pelaavat halvalla kuten Virtala ja Hattunen. Muuta upsidea ei ole. Ja se näkyy sarjataulukossa.

Tunnistaako tämä seura talenttia sillä tasolla kuin TPS:ltä on lupa kohtuudella odottaa, jopa vaikeina aikoina? Se on mielestäni ydinkysymys. Pelkkä taloudellinen ahdinko ei välttämättä kaikkea selitä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Takaisin pelaajapohdintoihin sen verran, että mitä mieltä olisitte siitä että olisiko mitään ideaa "kotiuttaa" Jukureista Mikko Lainetta takaisin Tepsiin? Laine on Mestiksen pistepörssin viidentenä (kirjoitushetkellä tehnyt 1+1 tehopistettä lisää joten voidaan lisätä tuohon sarakkeeseen, koska ollut molemmissa Jukureiden maaleissa mukana) ja pelannut lähes piste/peli tahtia muutekin.

Muutamia pelejä olen Laineelta nähnyt tälläkin kaudella ja Mikko on ottanut isoa roolia joukkueessaan sekä ennen kaikkea vastuuta, mitä nuoret pelaajat lähtevät tuonne divariin hakemaan. Laukaus tällä sniper-tyylisellä hyökkääjällä on edelleen vahvuus ja se lähtee tarkasti sekä kovaa. Mielestäni liikettäkin on tullut lisää Laineelle noista edellisistä TPS-peleistä, joten siinäkin mielessä fysiikka on parantunut. Tehnyt varmasti hyvää muutenkin pelirohkeudelle ja itseluottamukselle pelata isompia minuutteja kuitenkin miesten peleissä. Laineella taitaa olla normaalikontrahti Jukureiden kanssa eikä ole enää Tepsin lainapelaaja siellä. Noilla otteilla kyselyitä tulee varmasti muiltakin liigaseuroilta.

Olisiko Piikkiön sniperilla tilaa ensi kauden joukkueeseen? Itse voisin nähdä Laineessa potentiaalia edelleen hyviinkin pisteisiin, mikäli vain pääsee pelaamaan hyvässä ja ennen kaikkea hyökkäävässä ketjussa.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Pakko tulla kyllä sanomaan, että en voisi olla Mr. Foxin kanssa asioista enempää samaa mieltä. TPS:n pelaajapolitiikka on ollut vuodesta 2007 eteenpäin kuin mikäkin venäläinen sirkus, jossa klovnit vaihtuvat viikoittain. Selitys tälle on yksinkertaisesti TPS:n pitkissä pelaajasopimuksissa 2000-luvun puolivälissä Kai Nurmisen, Hannu Jortikan, Marko Kiprusoffin jne. kanssa. Yhtäkkiä huomattiin, että oltiin tehty vanhojen meriittien perusteella pitkiä sopimuksia ja niistä ei enää päästykään helposti ulos kun joukkuetta olisi tullut uudistaa. Seurassa selkeästi pelästyttiin ja katsottiin, että tulevaisuudessa suositaan yhden, maksimissaan kahden, kauden sopimuksia.

Kun yrityksessä huomataan joku ongelma ja siihen reagoidaan, hyvin useati reagoidaan liian voimakkaasti. Tässäkin tilanteessa voisi miettiä, että ehkä TPS on nyt mennyt vähän liian pitkälle. TPS on tällä hetkellä joukkue, jolla ei valitettavasti oikein ole kasvoja, kun koko runko vaihtuu aina kahden vuoden välein niinkuin Mr. Fox on tuossa edellä osoittanut. Mun mielestä tämä on paitsi jääkiekkkoilullisesti väärin, myös katsojia kohtaan vääränlaista toimintaa. On kovin vaikeaa kiintyä joukkueeseen, joka vaihtuu yli 50%:sesti kausittain.

Tässä vähän taistelee vastakkain sellainen eurooppalainen ja pohjois-amerikkalainen seurajoukkuekäsitys. Euroopassa pelaajat nousevat liigoihin lähes aina ensisijaisesti oman synnyinseutunsa seuran kautta, tähän seuraan on siten selkeät siteet ja siksi liikkumista eri seurojen välillä on pohjois-amerikkalaiseen malliin merkittävästi vähemmän. Ja näin siis erityisesti tuossa "peruspelaaja"-luokassa, tähdet ovat asia erikseen. Pohjois-amerikkalaisessa mallissa pelaajat löytävät puolestaan varauskierrosten jälkeen itsensä yleensä jostain aivan muualta kuin synnyinseudultaan ja siksi on helpompaa ymmärtää miksi perustason NHL-pelaaja liikkuu hyvin yksinkertaisesti aina sinne, mistä saa parhaimpaa palkkaa. Omasta mielestäni tämä eurooppalainen malli sopii paremmin suomalaiseen jääkiekkoon. Väitän, että täällä ihan oikeasti katsojat arvostavat merkittävästi sitä, jos joukkueessa on selkeä runko vuodesta toiseen, ja tämä runkoon pääasiassa kerätty oman alueen pelaajista tai pelaajista, jotka ovat jo hyvin pitkään pelanneet tällä paikkakunnalla.

Loppupeleissä kuitenkin tämäkin TPS:n ongelma kulminoituu siihen, ettei ole oikein strategiaa ja tavoitteita, tai oikeastaan siihen, että ei ole sitä yhtä ja vahvaa omistajaa joka näyttäisi seuralle suunnan. Mun mielestä niin kauan kun TPS:n omistajissa on niin merkittävää eripuraa mitä tällä hetkellä, kaikki puheet tulevaisuuden strategiasta, noususta takaisin sinne minne kuulutaan ja järkevämmästä pelaajapolitiikasta voidaan unohtaa. Valitettavasti.
 

Vaeltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ville Vahalahti
Mun mielestä tämä on paitsi jääkiekkkoilullisesti väärin, myös katsojia kohtaan vääränlaista toimintaa. On kovin vaikeaa kiintyä joukkueeseen, joka vaihtuu yli 50%:sesti kausittain.

Täysin samaa mieltä Mr. Fox:n ja Sebbee:n kanssa, ja nostaisin tällaisenkin ajatuksen ilmoille: Jos TPS hankkisi jonkin kohtuullisen kovan nimen, yli vuoden sopparilla, eiköhän sillä olisi vaikutusta fanipaitojen myyntiin? Nykyään on hankalaa ostaa fanipaitaa, kun ei ihan viittisi sellasen pelaajan paitaa ostaa, joka vuoden päästä viilettää muualla.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täysin samaa mieltä Mr. Fox:n ja Sebbee:n kanssa, ja nostaisin tällaisenkin ajatuksen ilmoille: Jos TPS hankkisi jonkin kohtuullisen kovan nimen, yli vuoden sopparilla, eiköhän sillä olisi vaikutusta fanipaitojen myyntiin? Nykyään on hankalaa ostaa fanipaitaa, kun ei ihan viittisi sellasen pelaajan paitaa ostaa, joka vuoden päästä viilettää muualla.

Lockenhan piti olla tällainen kohtuullisen kova nimi, mutta hänelläkin taitaa (onneksi) olla vain vuoden sopimus. Ja eiväthän ne kovatkaan nimet nyt mitään taivasta ole avanneet. Koivu ja Korpikoski tekivät kyllä kiitettävästi tehoja huikealla peliajalla, mutta muu joukkue jäi ilmeisesti ihmettelemään Isojen Nimien tekemisiä, kun edelleen roikutaan jämäsijoilla. Ja mitäs sitten, jos Pohjois-Amerikassa saadaankin sovinto aikaan ja pakistosta lähtee se terävin kärki?

Sijoitus on edelleen totaalisen paska, mutta ilmeiseti suuri osa faneista tai kannattajista, ihan miten vaan, tuntuu olevan tyytyväisiä johonkin vitun surkeaan säälipleijaripaikkaan.
Olen jo itsekin laskenut rimaa ja tyytyisin entisen vähintään neljän sakkiin sijoittumisesta kuudenteenkin sijaan, toistaiseksi. Oikeassa elämässä Palloseuran pitäisi olla AINA vähintään semifinaaleissa, kaikki muu on surkeaa paskaa ja törkeää alisuorittamista.

Viime vuosien puuhastelu on ollut täysin päämäärätöntä sekoilua, kruununa tämä kausi taas kerran valmentajan vaihdoksineen puhumattakaan ylivilkkaasta pelaajaliikenteestä. Joukkuelajeja itsekin joskus pelanneena luulisin, että jatkuva vaihtuvuus pelaajistossa kauden aikana heijastelee epävarmuutta johtotasolla eikä millään tavalla paranna joukkuehenkeä.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että ei se muutaman vuoden divarivisiitti tekis ollenkaan pahaa. Sillä saatettais toivottavasti saada seuran sisälle levinnyt syöpä poistettua kokonaan, hallituksen puheenjohtajasta alkaen.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Voi niitä aikoja kun joukkueen kantavat voimat pelasit seurauskollisesti kaudesta ja vuodesta toiseen. Omalla kannattajaurallani eniten kolahti Kai Nurmisen lähtö HPK:hon. Asia, jota ei voinut vain hyväksyä tänäpäivänäkään. Pahalta tuntui myös Ville Vahalahden ruotsinkeikka vaikka se vain yhdeksi kaudeksi jäikin.

Nyt mennään täysin rahankiilto silmissä, millä seuralla on komein sauna ja valmentajien pärstäkertoimen mukaan. Onko sanakirjassa olemassakaan enää sanaa seurauskollisuus? Ja jos on, koskeeko se enää pelaajia jotka kykenevät kantamaan joukkuetta?

Lehkosesta olisi voinut tulla jotakin, mutta janari pelasi korttinsa täysin väärin heti kättelyssä. Joonas Järvinen oli ja meni. Onhan näitä vaikka muille jakaa.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voi niitä aikoja, kun joukkue oli käytännössä valmis viimeistään elokuussa ja joulukuussa tehtiin mahdollisesti yks tai siirtoa. Vanhan Liiton miestä vituttaa tällainen jatkuva liike joukkueessa.
 

Sebbee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljan nostajat
Voi niitä aikoja, kun joukkue oli käytännössä valmis viimeistään elokuussa ja joulukuussa tehtiin mahdollisesti yks tai siirtoa. Vanhan Liiton miestä vituttaa tällainen jatkuva liike joukkueessa.

Tämä on kyllä hyvä pointti.

Nykyään heinä- ja elokuu ovat TPS-kannattajille kovin surullista aikaa. Kahdesta ensimmäisestä hyökkäyskolmikosta sekä ensimmäisestä pakkiparista on yleensä vasta noin kolmella sopimus tulevasta kaudesta. Siis 3:lla pelaajalla 8:sta! Tämä johtaa siihen, että TPS on kaikissa kauden ennakkokaavailuissa sekä mediassa että kaveripiirissä jo alusta lähtien pakan pohjimmaisena. Tällaisessa tilanteessa on kovin vaikeaa saada kausikorttimyyntiä onnistumaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS:n pelaajapolitiikka on ollut vuodesta 2007 eteenpäin kuin mikäkin venäläinen sirkus, jossa klovnit vaihtuvat viikoittain. Selitys tälle on yksinkertaisesti TPS:n pitkissä pelaajasopimuksissa 2000-luvun puolivälissä Kai Nurmisen, Hannu Jortikan, Marko Kiprusoffin jne. kanssa. Yhtäkkiä huomattiin, että oltiin tehty vanhojen meriittien perusteella pitkiä sopimuksia ja niistä ei enää päästykään helposti ulos kun joukkuetta olisi tullut uudistaa. Seurassa selkeästi pelästyttiin ja katsottiin, että tulevaisuudessa suositaan yhden, maksimissaan kahden, kauden sopimuksia.
Tähän väliin pitänee kysyä yhdestä asiasta: ei kai Kai Nurmisen kanssa mitään ylipitkiä sopimuksia harrastettu?

Muistaakseni hänet hankittiin keväällä 2001 rapakon takaa kaksivuotisella sopimuksella.
EDIT: löysin kuin löysinkin uutisen Kai Nurmisen paluusta Auran rannoille keväältä 2001 - valitettavasti vain tuossa uutisessa ei ole mainintaa sopimuksen pituudesta. Olen kuitenkin lähes 100% varma, että kyseessä oli kaksivuotinen sopimus.
Loput löytyvätkin Jatkoajan arkistoista...

17.04.2001 - TPS hankki uusia pelaajia
30.04.2003 - Aalto ja Nurminen pelaavat Turussa kaksi seuraavaa kautta - kaksivuotinen sopimus
11.03.2005 - Kai Nurminen jatkaa uraansa TPS:ssä - kaksivuotinen sopimus

Tietysti sitä voidaan miettiä, että oliko järkeä tehdä kaksivuotinen sopimus 36-vuotiaan (noh, sopimushetkellä vielä vajaat kolme viikko 35-vuotias) pelaajan kanssa. Mielestäni tuo ei ollut mikään ylipitkä sopimus - tosin Kultaranne on aina ollut suosikkipelaajani. Joka tapauksessa eiköhän Kaitsu tuon sopimuksensa arvoinen ollut, sopimuksen jälkimmäisellä kaudellakin vielä 44 ottelussa tehot 20+20=40.

En kyllä missään nimessä sanoisi, että Nurmisen kaksivuotiset sopimukset olivat mitään virheitä. Ehkä muistelet enemmänkin Mika Alatalon jälkimmäistä sopimuskautta? Mielestäni sekään ei ollut sen enempää virhe - meillä kävi vain hemmetin huono tuuri, kun jälkimmäisen kolmivuotisen sopimuksen ensimmäisen kauden jälkeen Alatalon polvi paukkui, eikä hän tainnut koskaan oikein täysin kuntoutua tuosta tällistä.

25.08.2005 - Alatalo ja Aalto pitkään sairauslomalla

Pitkiä sopimuksia 2000-luvun TPS:ssa (suluissa pelaajan ikä sopimuksentekohetkellä):

Mika Alatalo (29v ja 32v):
25.05.2001 - Mika Alatalo Tepsiin - kolmivuotinen sopimus
23.02.2004 - TPS ja Mika Alatalo kolmen vuoden jatkosopimukseen - kolmivuotinen sopimus

Marko Kiprusoff (32v ja 36v):
14.04.2004 - Marko Kiprusoff Tepsiin - neljävuotinen sopimus (muistaakseni 4+2 optiovuotta?)
02.01.2008 - Marko Kiprusoff jatkaa TPS:ssä - kaksivuotinen sopimus

Mikko Eloranta (31v):
05.09.2003 - Mikko Eloranta TPS:aan - kolmivuotinen sopimus

Ville Vahalahti (27v):
13.03.2004 - Ville Vahalahti jatkaa Turussa seuraavat neljä vuotta - neljävuotinen sopimus

Näin jälkikäteenkään katsottuna en voi löytää tuolta yhtä ainoata huonoa sopimusta. Kaikille näille oli erinomaiset perusteet sen hetkisissä peliotteissa - toisin sanoen yhtäkään sopimusta ei todellakaan tehty millään wanhoilla meriiteillä. Uskallan jopa väittää, että lähes jokainen meistä TPS:n kannattajista kusi hunajaa lukiessaan yhdestäkin noista sopimuksista. Todella säälittävää, jos/kun näiden sopimusten johdosta Palloseuran johdossa ei enää "uskalleta" tehdä kuin yksivuotisia sopimuksia.

Lisätään vielä nuo valmentajasopimukset:

Hannu Jortikka ja Hannu Virta:
29.03.2005 - Jortikka palaa Palloseuran peräsimeen
21.04.2005 - TPS vahvisti Jortikan ja Virran sopimukset - kolmivuotiset sopimukset

EDIT: lisätty linkki Kai Nurmisen paluusopimukseen keväällä 2001
 
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikö Aki Bergin kanssa ollut myös melko pitkä sopimus? Viimeisintä sopimuskauttaanhan Berg ei sitten toki enää loppuun asti pelannutkaan...
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL, SEA
Hyviä hakuja odotellessa

Rupesin tässä miettimään, että miksi nykyään ei enää pystytä aikaansaamaan loistavia pelaajalöytöjä. Luin tässä uutta Leijona-lehteä, jossa oli juttu Kalle Sahlstedtista. Olihan hän tietenkin jo pelimies tullessaan, mutta puhkesi lopulta kukkaan Turussa. On muuten Locken kokoinen...

Toinen esimerkki Toke Virta. Turusta maajoukkueen kautta Änäriin.

Kuka joskus vuonna 1998 hoiti Tepsin värväyshommaa? Muistaako kukaan?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Eikö Aki Bergin kanssa ollut myös melko pitkä sopimus? Viimeisintä sopimuskauttaanhan Berg ei sitten toki enää loppuun asti pelannutkaan...
Totta turiset - unohdin nuo sopimukset täysin, kun mietin ainoastaan noita wanhempia!

Aki Berg (28v ja 31v):
26.04.2006 - Berg ja Hurme TPS:n haaviin - kolmivuotinen sopimus (2006-2009)
30.07.2008 - Berg ja TPS solmivat pitkän jatkosopimuksen - kolmivuotinen sopimus (2009-2012)

En tiedä - en nyt noitakaan sopimuksia huonoiksi sanoisi. Joka tapauksessa Bergin kanssa kävi vähän yhtä huonosti kuin aikoinaan Mika Alatalon kanssa. Loukkaantumiset sotkivat molempien uran loppupuolta ja ne sitten koituivat TPS:n tappioksi. Minun mielestäni noista ei oikein voida "syyttää" sopimuksen kumpaakaan osapuolta - aina voidaan tietysti keskustella siitä, että onko järkeä tehdä yli 30-vuotiaan pelaajan kanssa noinkin pitkiä sopimuksia.

Olen sen muistaakseni jo vuosia sitten johonkin ketjuun kirjoittanut, että mielestäni <22-vuotiaan pelaajien kanssa pitäisi käytännössä aina tehdä vähintään kolmivuotinen sopimus, parhaassa peli-iässä olevien pelaajien kanssa aina kaksivuotinen johonkin ~32 ikävuoteen saakka ja tuon rajapyykin jälkeen mentäisiin sitten kausi kerrallaan. Tiettyjen pelaajien (kuten mm. Ville Vahalahti) kaksivuotinen sopimus esim. vielä 34-vuotiaanakin olisi täysin perusteltua. Tapauskohtaisia juttuja tietysti.

Nämä sopimukset siis koskisivat tietysti tuota pelaajarunkoa. Kun perusta on kunnossa, olisi helppoa jatkaa rakentamista täsmähauilla - toisin sanoen "Arsen arvoilla". Näillä perusteilla en myöskään ymmärrä vaikkapa noita Marko Virtalan 1+1+1 pätkäsopimuksia - mies parhaassa peli-iässään. JOS Palloseuran johdossa katsotaan, että miehestä on apua joukkueelle jatkossakin, niin pidempää sopimusta (tyyliin... 2+1?) kouraan. Toisaalta tämä "kaks'plus-ykkönen" olisi luonnollisesti pitänyt tiedottaa jo keväällä 2010 tai 2011. Noh, vuoden sopimuksilla ollaan menty mestaruuskeväästä saakka ja ilmeisesti mennään jatkossakin. JOS taas Virtala ei kuulu TPS:n tulevaisuudensuunnitelmiin, niin kylmästi monoa perseelle vain. Kyseessä on kuitenkin "vain" peruspelaaja, joka ei edes ole omia kasvatteja.

Ymmärtäisin huomattavasti paremmin, jos jonkun joukkueen "tähtipelaajan" (lue: kauden 2012-13 Brian Willsie) kanssa solmitusta seuraavan kauden jatkosta ilmoitettaisiin jo marraskuussa. Nyt kyseessä oli kuitenkin "vain" Marko Virtala. Samassa yhteydessä ilmoitettiin 22-vuotiaan oman kasvatin (Vittasmäki) jatkosta. Veikka on minun kirjoissani juuri niillä rajoilla, olisiko hänelle pitänyt tarjota kahden vai kolmen vuoden sopimusta (TAI sitten jättää sopimus kokonaan tarjoamatta). Nyt mentiin juuri sillä pahimmalla mahdollisella välimallilla - vuoden sopimus.

Nämä yhden vuoden sopimukset kuuluvat mielestäni:
A) ikämiessarjaa (35v) lähestyville pelaajille
B) todellisille tähtipelaajille ja täsmävahvistuksille, joista ihan oikeasti kilpaillaan pelaajamarkkinoilla
C) uutta potkua NHL-uraan hakeville nuorille/parhaassa peli-iässään oleville pelaajille

Marko Virtala ja Veli-Matti Vittasmäki - mihin kategoriaan (A, B vai C) kyseiset pelimannet kuuluvat?
MIKSI VITUSSA vain yhden vuoden sopimukset?
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä - en nyt noitakaan sopimuksia huonoiksi sanoisi. Joka tapauksessa Bergin kanssa kävi vähän yhtä huonosti kuin aikoinaan Mika Alatalon kanssa. Loukkaantumiset sotkivat molempien uran loppupuolta ja ne sitten koituivat TPS:n tappioksi.
Bergin kanssa ongelmana oli, että huomattava osuus pelaajabudjetista oli moneksi vuodeksi kiinnitetty vanhaan ja raihnaiseen puolustajaan, joka ei sitten voinut edes paljoa pelata.

90-luvulla TPS:ään ei tainnut paljoa tarvita värvätä pelaajia - kaiken maailman Miikka Rousuthan tunkivat väkisin joukkueeseen toiselta puolelta Suomea asti. Jursin aikana Tepsiin tultiin kehittymään ja sen jälkeen vielä muutaman vuoden ajan menestymään. Yksi oleellinen tekijä 90-luvulla oli myös se, ettei Kärpillä ollut liigajoukkuetta. TPS:ssähän pelasi silloin todella paljon oululaislähtöisiä pelaajia. Mikä olisikaan ollut silloin parempi joukkue lähteä hakemaan liigasta paikkaa, kun oman kaupungin joukkue kynsi divarissa.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Nämä yhden vuoden sopimukset kuuluvat mielestäni:
A) ikämiessarjaa (35v) lähestyville pelaajille
B) todellisille tähtipelaajille ja täsmävahvistuksille, joista ihan oikeasti kilpaillaan pelaajamarkkinoilla
C) uutta potkua NHL-uraan hakeville nuorille/parhaassa peli-iässään oleville pelaajille

Marko Virtala ja Veli-Matti Vittasmäki - mihin kategoriaan (A, B vai C) kyseiset pelimannet kuuluvat?
MIKSI VITUSSA vain yhden vuoden sopimukset?

Luultavasti siksi, että he eivät kuulu kategoriaan, jonka kanssa on tarpeen sitoutua pidemmäksi ajaksi. Eli etköhän sinäkin haluaisi suojata talentin pitkällä diilillä ja marginaalipelaajat lyhyellä. Sitä kutsutaan joukkueenrakentamiseksi pitkällä tähtäimellä. Tosin Tepsissä tämäkin ajattelu on katollaan, toivottavasti case Nummelin ei kusahda vakavammin käsille.
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä haittaa näistä 1v sopimuksista on? Monta pelaajaa niiden takia on viime vuosina menetetty Järvisen lisäksi (jolla taisi olla 2v sopimus alla ennen lähtöä)? Nostaako ne palkkoja, vai mikä niissä mättää?

Vasta-argumentiksi voidaan viime vuosilta heittää ainankin kauhukolmikko Tapio Laakso, Timo Salo ja Timo Seppänen, joille lätkäistiin suoraan 2v sopimus kouraan. Mielessä kummittelee myös nimet Tommi Hannus, Tomas Sinisalo ja olikohan vielä Casper Santanenkin. Ylipäätään ei 1v sopimukset tarkoita automaattisesti suurta vaihtuvuutta...ainoastaan jos hankintojen onnistumisprosentti on sitä mitä se nyt on viime vuosina ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Luultavasti siksi, että he eivät kuulu kategoriaan, jonka kanssa on tarpeen sitoutua pidemmäksi ajaksi. Eli etköhän sinäkin haluaisi suojata talentin pitkällä diilillä ja marginaalipelaajat lyhyellä. Sitä kutsutaan joukkueenrakentamiseksi pitkällä tähtäimellä.
Kuitenkin mielestäni on merkillistä se, että kausi 2013-14 on toiselle kuudes ja toisellekin jo viides Palloseuran paidassa. Lisäksi molemmat ovat toimineet joukkueen kapteenistossa. Pikkuhiljaa alkaa tuntua sille, että kyseessä ei kuitenkaan ole ihan mitkään marginaalipelaajat. Ennemminkin voisi käyttää ilmaisua: "kuuluvat kalustoon".

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin mielestäni Ari Vuoren tehtäviin kuuluisi istua pelaajien kanssa yksi kerrallaan saman pöydän ääreen ja kysellä pelaajien tulevaisuudensuunnitelmista. Mikä itseäni tällä hetkellä kiinnostaa, on se, että missä herrat Virtala ja Vittasmäki näkevät itsensä jääkiekkoilijoina jo kaudella 2014-15?
Mitä haittaa näistä 1v sopimuksista on?
- - -
Nostaako ne palkkoja, vai mikä niissä mättää?
Epävarmuus tulevaisuudesta! Tämän hetken TPS:ssa ei ole sellaista tiettyä runkopelaajien joukkoa, jonka varaan (menestyvää!) joukkuetta voitaisiin rakentaa. Ja onhan se nyt selvää, että yhden onnistuneen kauden jälkeen se 60ke:n mies pyytää seuraavasta kaudesta 80-90ke. Jos kiinnostuneita on muitakin, niin meille ei jää muuta mahdollisuutta kuin maksaa. Tällöin maksamme kyseisen pelaajan palveluksista 140-150ke kahdesta kaudesta, kun toinen vaihtoehto olisi voinut olla suora kahden vuoden 120-130ke:n sopimus.
Monta pelaajaa niiden takia on viime vuosina menetetty Järvisen lisäksi (jolla taisi olla 2v sopimus alla ennen lähtöä)?
Nopeasti tulee mieleeni ainakin nimet Antti Halonen ja Markus Nordlund. Molempien kanssa tehtiin ensin kahden vuoden sopimus, sitten yhden vuoden jatkosopimus. Molemmat tekivät seuraavan seuransa kanssa kahden vuoden sopimuksen - Halonen, Timrå 2v ja Nordlund, Jokerit 2v.

Tähän vielä lisäisin sen, että Antti Halonen teki Timrå-kausiensa jälkeen KalPa:n kanssa peräti kolmen vuoden sopimuksen. Seuran ja kannattajien kannalta nuo yhden vuoden sopimukset ovat varmasti yhdentekeviä, mutta väittäisin, että myös pelaajat haluavat tiettyä varmuutta jatkosta. Pidemmät sopimukset mahdollistavat sen.
Vasta-argumentiksi voidaan viime vuosilta heittää ainankin kauhukolmikko Tapio Laakso, Timo Salo ja Timo Seppänen, joille lätkäistiin suoraan 2v sopimus kouraan. Mielessä kummittelee myös nimet Tommi Hannus, Tomas Sinisalo ja olikohan vielä Casper Santanenkin. Ylipäätään ei 1v sopimukset tarkoita automaattisesti suurta vaihtuvuutta...ainoastaan jos hankintojen onnistumis% on sitä mitä se nyt on viime vuosina ollut.
Jolloin syyttävä sormi osuu jälleen TPS:n pelaajahankinnoista vastaavaan herraan eli Ari Vuoreen.

Lisätään vielä tuohon mainitsemaasi kauhukolmikkoon kaksikko Pekka Virta ja Mika Strömberg. Sopimuksen tekohetkillä kaikki varmasti kuulostivat hyviltä? Eiköhän nuo kaikki mainitsemasi kolme olleet tulevan päävalmentajamme hyväksymiä/haluamia pelaajia? Ehkä tuossa tapauksessa virhettä pitää etsiä syvemmältä kuin vain yksittäisistä pelaajista? Kahden vuoden valmentajasopimukset => kahden vuoden sopimukset tulevan valmentajan luottopelaajien kanssa. Mielestäni melko luonnollinen yhtälö.

Muista mainitsemistasi nimistä:
Tommi Hannus, 2v - epäonnistui
vastaavasti Ilari Filppula, 2v - onnistui

Molemmilla allaan epäonnistunut edelliskausi, mutta molemmista tiedettiin, että potentiaalia on parempaan. Toinen onnistui, toinen ei...

Casper Santanen, onnistuneen try outin jälkeen sopimus mallia 1+1

Mielestäni tässä tapauksessa tehtiin juuri niin kuin pitäisikin marginaalipelaajien kohdalla: onnistunut try out, jonka jälkeen sopimus loppukaudesta + optio seuraavasta

Tomas Sinisalo, 1v + 2v - tätä hankintaa en käsittänyt koskaan, vielä vähemmän tuota jatkosopimusta, kun näytöt oli jo kuitenkin näytetty Palloseuran paidassa. Tässä haukattiin paskaa ja isolla kouralla. Konkurssikypsän seuran vaihtoehto pitää rosterissa riittävästi ukkoja?
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mitä haittaa näistä 1v sopimuksista on? Monta pelaajaa niiden takia on viime vuosina menetetty Järvisen lisäksi (jolla taisi olla 2v sopimus alla ennen lähtöä)?
Nopeasti tulee mieleeni ainakin nimet Antti Halonen ja Markus Nordlund. Molempien kanssa tehtiin ensin kahden vuoden sopimus, sitten yhden vuoden jatkosopimus. Molemmat tekivät seuraavan seuransa kanssa kahden vuoden sopimuksen - Halonen, Timrå 2v ja Nordlund, Jokerit 2v.
Pikaisesti haettuna muutaman viime vuoden ajalta muita nimiä, jotka TPS:n yhden vuoden kontraktin jälkeen tekivät kahden vuoden sopimuksen seuraavan seuransa kanssa. En toki väitä, että olemme "menettäneet" nämä pelaajat juuri noiden yksivuotisten sopimusten takia, mutta aina voidaan spekuloida. Jokainen näistä pelimanneista oli kuitenkin sellainen, että olisin voinut nähdä heillä jotain käyttöä Palloseurankin paidassa...

Tomas Plihal:
2009-10 - TPS 1 vuosi
2010-11 - TPS 1 vuosi
2011-12 - TPS 1 vuosi
2012-13 - KÄR 2 vuotta

Michal Birner:
2009-10 - TPS 1 vuosi
2010-11 - TPS 1 vuosi
2011-12 - TPS 1 vuosi
2012-14 - LEV 2 vuotta

Sami Venäläinen:
2008-10 - TPS 2 vuotta
2010-11 - TPS 1 vuosi
2011-13 - TAP 2 vuotta

Jussi Makkonen:
2010-11 - TPS loppukausi
2011-13 - TAP 2 vuotta + 1 optiovuosi

...ja lisätään nämä jo edellä mainitut samalla tyylillä...

Markus Nordlund:
2008-10 - TPS 2 vuotta
2010-11 - TPS 1 vuosi
2011-13 - JOK 2 vuotta

Antti Halonen:
2007-09 - TPS 1+1 vuotta
2009-10 - TPS 1 vuotta
2010-12 - TIM 2 vuotta
2012-15 - KAL 3 vuotta

Esimerkkejä löytyy varmasti enemmänkin, kunhan vain tonkisi. Kuten jo aiemmin sanoin, niin en missään nimessä väitä, että olemme "menettäneet" kyseiset pelaajat juuri noiden yhden vuoden sopimusten johdosta. Merkillinen trendi on kuitenkin nähtävissä. Vai oletko kanssani eri mieltä?

EDIT: yksi ajatus unohtui! Saa nähdä jatkuuko trendi samanlaisena nyt marraskuussa julkaistujen jatkosopimusten osalta? Marko Virtala ja Veli-Matti Vittasmäki, TPS, 1 vuosi, kausi 2013-14. Nähdäänkö kauden 2013-14 päätteeksi esim. sopimukset Marko Virtala, Lukko, 2 vuotta ja Veli-Matti Vittasmäki HPK, 2 vuotta?

Sopisi ainakin hyvin sarjaan...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
yksi ajatus unohtui! Saa nähdä jatkuuko trendi samanlaisena nyt marraskuussa julkaistujen jatkosopimusten osalta? Marko Virtala ja Veli-Matti Vittasmäki, TPS, 1 vuosi, kausi 2013-14. Nähdäänkö kauden 2013-14 päätteeksi esim. sopimukset Marko Virtala, Lukko, 2 vuotta ja Veli-Matti Vittasmäki HPK, 2 vuotta? Sopisi ainakin hyvin sarjaan...

Kyllähän tämä kieltämättä näyttää hiukan huolestuttavalta trendiltä. Molemmat mainitsemasi pelaajat pitäsi mielestäni nähdä osana Tepsin runkoa myös tulevaisuudessa, molemmille varmaan on käyttöä liigassa myös ensi kauden jälkeen. Mielestäni tämän tason runkopelaajille pitäisi laittaa parin vuoden sopparia ehdottomasti, koska tällaisia miehiä, etenkin Virtalaa (yksi suosikkipelaajistani tsemppinsä takia) tarvitaan aivan varmasti jokaisessa joukkueessa. On turha hukata resursseja runkopelaajien etsintään, kun sellaisia, valmiiksi meille kotiutuneita löytyy omasta takaa.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Eli Kaitsu sieltä on mitä ilmeisemmin tulossa ja Petulle jätetty tarjous! Molemmat ainakin mulle erittäin hyviä uutisia!

Petulle kaiketi ehdoteltiin yhden vuoden sopparia, joka ei välttämättä ole peliliike seuralta jos väite on totta. Monivuotinen uranpäätös lienee enemmän kiikarissa.
 

Ralph

Jäsen
Camilo Miettinen matkalla Turkuun

"Espoon monivuotinen pörrääjä pelaa ensi kaudella Turussa.

Blues: Monivuotinen luottopelaaja, varakapteeni Camilo Miettinen siirtyy Veikkaajan tietojen mukaan ensi kaudella TPS:aan."
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
"Espoon monivuotinen pörrääjä pelaa ensi kaudella Turussa.

Blues: Monivuotinen luottopelaaja, varakapteeni Camilo Miettinen siirtyy Veikkaajan tietojen mukaan ensi kaudella TPS:aan."

Hyvä haku! Toivoin miestä tänne jo pari kautta sitten. Ura tainnut jäädä pahasti paikoilleen ja uutta starttia haetaan? Hyvä pelintekijä, klassinen sentteri/laituri. Tilaa on 2.kentässä varattuna varmaankin.

1.sentterin paikka auki, siihen tarvitaan kova nimi.
2.sentteri; Miettinen tai Koskiranta?
3.sentteri Koskiranta tai Laakso?
4.sentteri; junnut/Tuominen

Laakson aika voi olla vähissä Tepsissä. Koskirannalla on sopimus, Laaksolla ei. Koskiranta ei välttämättä kykene 2.sentteriksi, se on jo nähty tällä kaudella. Tosin, eipä sovi Laaksonkaan rooliin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös