TPS kaudella 2012–2013

  • 655 951
  • 1 480

Tazz82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Man Utd
Huomenta arvon palstalaiset!

Useampi vuosi on tullut aktiivisesti luettua (monta kertaa päivässä) palstaa ja nyt vihdoin sain tunnukset itsekin. Tämä on siis ensimmäinen viestini. Anteeksi kirjoitusvirheet, en ole vielä toipunut juhannuksesta.

Ketjun aiheeseen: Niin kuin täällä jo onkin todettu hiljaista on huhujen suhteen. Omista kanavistani ei ole kuulunut mitään. Kokoonpanoa kun katsoo niin pitäisi kyllä kuulua ja paljon. Toivotaan että TMA on oikeassa ja toimiston lomailu ei ole este sopimusten julkaisemiselle.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Useampi vuosi on tullut aktiivisesti luettua (monta kertaa päivässä) palstaa ja nyt vihdoin sain tunnukset itsekin. Tämä on siis ensimmäinen viestini.
Tervetuloa!
Kokoonpanoa kun katsoo niin pitäisi kyllä kuulua ja paljon. Toivotaan että TMA on oikeassa ja toimiston lomailu ei ole este sopimusten julkaisemiselle.
Noh, vaikka niitä syksyn arpoja olisi tulossa vaikka kuinka niin... jotain julkaisemisen arvoista pitäisi olla joka tapauksessa. Vaikka ei muuta kuin uransa lopettamistaan pohtivan Antero Niittymäen try-out Pitsiturnaukseen (avainsana: TRY-OUT; Engrenin sopimuksesta huolimatta; kuitenkin maailmanluokan maalivahti lonkistaan huolimatta) sekä sopimustarjous uransa lopettamispäätöstään pohtivalle Kimmo Rintaselle (avainsana: SOPIMUSTARJOUS: 2v suora pahvi - arvostelijoille; kuinka moni on nähnyt Rintsin liikettä/syöttöjä/pelikuntoa/-silmää/-älyä viimeisen vuoden sisällä? - minäkin pystyn kaivamaan viime kauden tilastot vaikka EP:sta...)
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Juhannus lusittuna ja huhujen puolesta hiljaista. Eniten meitä vaikuttavia kiekkouutisia taisi olla varaustilaisuuden anti, tällä kertaa yhteensä 0. Monet ennakoivat Kulmalaa ja Lehtosta menevät loppu kierroksilla, no nämä viimeiset ovat aikalailla arpapeliä muutenkin. Ens vuonna sitten.

Rintasta ei ole tullut livenä nähtyä sitten finaalisarjan 2001. Tallennettua kuvaa ja muiden juttuja jos uskoo on pelisilmä, syöttö ja maltti edelleen mahtikunnossa, liike nyt hidastuu väkisinkin tuolla iällä, mutta kyllähän liigassa verkkainen liike laiturilta sallitaan jos muut avut kunnossa ja toisessa laidassa ja sentterillä on liike kunnossa. Ei kentällä tarvitse säntäillä jos peliälyn vuoksi osaa olla aina oikeassa paikassa, toisaalta eihän Rintsi koskaan ole luistellut, se vaan liukuu.
 

ceeceeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulainen jääkiekko
Monet ennakoivat Kulmalaa ja Lehtosta menevät loppu kierroksilla, no nämä viimeiset ovat aikalailla arpapeliä muutenkin. Ens vuonna sitten.

Jep, ens vuonna sitten. Kuten myös kirkkain kruununkivemme Rasmus Ristolainen. Tämä herrahan ei ollut vielä varauskelpoinen, johtuen iästä.

Off topiccina, ens vuonna luvassa todella mielenkiintoinen draft-kattaus: Mm. A. Lehkonen, Barkov jr., J. Ikonen ja R. Ristolainen... jokainen näistä tulee varmasti saamaan huomattavan paljon vastuuta tulevalla kaudella omassa seurajoukkueessaan.

Ja ettei ihan mentäis ohi aiheen, niin Rintanen olisi äärettömän hyvä kiinnitys tuohon nykyiseen runkoon. Potentiaalia hänessä on edelleen.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ja ettei ihan mentäis ohi aiheen, niin Rintanen olisi äärettömän hyvä kiinnitys tuohon nykyiseen runkoon. Potentiaalia hänessä on edelleen.

Ylivoimapeliin ja sitä kautta maalintekoon vaikutus olisi suuri, väittäisin että ainakin 10 maalia, ellei enemmän, tulisi kertaheitolla kauden kokonaissaldoon, jos mies TPS:n palaisi. Jos mietitään näitä huhuissa pyörineitä kavereita, niin jos YV:ssä nähtäisiin kolmikko Tom Koivisto - Rintanen - Vahalahti, niin tuskin ainakaan kotipelien YV huonommin sujuisi kuin viime vuonna. Tuohon sitten vaikka Anttila ja Seppänen, niin ihan kohtuullinen ykkös-yv SM-liigatasolle olisi kasassa. Kätisyydet nyt ainakin olisi kunnossa, niin viivassa kuin päädyssä.

Muutenkin Koivisto voisi olla pelitapajohtaja pakistolle, kun tarkoitus on kiekkoa yrittää pitää. Kiekollinen peli on ehdoton vahvuus ja kokenut kaveri vielä. (Eri asia sitten on, saadaanko sitä kiekkoa näillä jätkillä omille muuten kuin vastustajan vaihtaessa kentällistään... heh heh) Kiekoton peli ei miehellä ole koskaan vahvuus ollut, joten riskitön hankinta mies ei olisi.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ylivoimapeliin ja sitä kautta maalintekoon vaikutus olisi suuri, väittäisin että ainakin 10 maalia, ellei enemmän, tulisi kertaheitolla kauden kokonaissaldoon, jos mies TPS:n palaisi.

Siinähän ne suurimmat avut juuri on, mutta kyllä tasakentällisin, sopivasti roolitetussa kentässä myös käyttöä olisi edelleen. Itselle on aina ollut yhden tekevää kuka palaa numerollisesti ykkös- tai kakkos kentässä, jos peli toimii.

Kaksi ensimmäistä kenttää tarvitsee vaan onnistua paremmin kun viime kaudella. Vahalahti, Anttila, Rintanen, Hattunen olisi mielestäni ihan kelpo laituri porukka tulos kenttiin.

Suuremmat riskit näkisin senttereissä, vaikka se toinen puuttuu täysin, on näissä loppukesän tuonneissa kuitenkin yleensä riskiä jonkin verran varsinkin jos meren yli tuodaan. Koskiranta taas ei ole pelannut koskaan 2 hyvää kautta putkeen, mutta silti kova nimi kotimaan markkinoilta, olen vaan sitä mieltä että velipoika olis ollu paree, mutta ne on turhia puheita. Koskiranta kun saa hyvän haastajan luulen molempien onnistumisen olevan varmempaa.

Kyllä meillä on mun mielestä jopa hyvä kolmonen ( Salo-Laakso-Tuomainen) sekä neloseen tarjolla Virtala, Kulmala, Tuominen, Huhtala jotka saa vetää tikusta kuka pelaa milläkin paikalla, + kasa pienemmällä odotusarvolla olevia junnuja.

Pakki huhuissa olen ainakin itse täysin unohtanut pelot siitä että että T.Koivisto saapuu, 2 kovaa nimeä puhutaan ja se riittää hyvin. Ristolainen pystyy kantamaan vastuun 2.parin kiekollisemman pakin hommista, moni oli samaa mieltä että viimekaudella pelasi liikaa, mutta se oli lähinnä loukkaantumisten pakottama tilanne. Kolmos pariin kyllä löytyy monta tulijaa.

Tilanne on tietysti karusti myös se, että näiden tulevien on täytettävä odotukset täydellisesti ja silti leveyttä ei löydy. Tässä tilanteessa en vaan koskaan ole uskonut että meillä olisi varaa hankkia reserviin loukkaantumisten varalle yhtään kovempaa kuin ns alempien kenttien statuksella olevaa kaveria ja niitä riittää, vaan on paikkaaja hankittava sitten tapauskohtaisesti.
 

Fremont

Jäsen
Rintsi ja Koikka kelpaa kunhan ei ihan älyttömyyksiä maksella. Ketä tahansa kaksi tulossa olevaa "huippupakkia" ovatkin, niin Koikka menisi kokemuksen puolesta vähintään kolmospariin, edellyttäen että pysyy vielä ilman mailaa pystyssä.

Niitty olisi erinomainen haku, ja luonteensa puolesta saattaisi olla hyvä vaihtoehto MV-valmennukseen mikäli sellainen miestä kiinnostaa.

Hyökkäys ei huoleta hirvittävästi muuten kuin Koskirannan mahdollisen loukkaantumisen tapahtuessa; kyllä sinne sentteriksi joku tekijämies tarvitaan ettei mennä taas Virtala ykkösen keskellä. Virtala ei muutenkaan kuulu keskelle, voittikohan yhtään aloitusta niissä peleissä jotka viime kaudella näin?
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Sentterihän sieltä tuli.

TPS kirjoitti:
TPS:ään huippusentteri
TPS on tehnyt kauden 2012–2013 kattavan sopimuksen kanadalaisen keskushyökkääjä Corey Locken kanssa. Neljästi AHL:n tähdistöotteluun valittu 28-vuotias Locke pelannut urallaan 573 AHL-ottelua huikealla 0,91 pistekeskiarvolla.

Edelliskaudella AHL:n pistepörssin voittanut ja arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Locke on Montreal Canadiensin neljännen kierroksen varaus (#113, 2003). TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori on erittäin mielissään, että SM-liigaan ja TPS:ään saatiin todella kovan luokan vahvistus.

- Hän on huippupelaaja, älykäs ja luova pelintekijä, joka on erinomaisella kiekollisella osaamisellaan pyörittänyt ylivoimaa AHL-tasolla jo vuosia, Vuori kommentoi.

Viimeiset kolme kautta AHL:ssä joukkueensa kapteenistoon kuulunut Locke on ollut tehokas myös playoffeissa yltäen 62 ottelussa lähes piste per peli -tahtiin (25+35). Kokenut kanadalaishyökkääjä on viimeisiä palasia TPS:n hyökkäykseen.

- Sentteriosastomme on nyt kunnossa Locken ja Tero Koskirannan hankinnan jälkeen, Vuori toteaa.

Locke saapuu Turkuun heinä-elokuun vaihteessa.

Ei ole tuttu nimi mutta tilastot ihan jees ainakin.
 

12961

Jäsen
Kyllähän siinä kävi niinkuin toivottiinkin, eli Koskiranta on nokkimisjärjestyksessä kuitenkin selkeä kakkossentteri.

Tilastos Lockellä ovat varsin vakuuttavat. Neljänä edellisenä AHL-kautena tehoillut yli piste per peli.

Tietääkö joku miksei kaveri ole päässyt enempää yrittämään viime kausina änärin puolella? Toinen tärkeä kysymys on, miksi viime kauden pelimäärä on jäänyt vajaaksi...

Nimenä ja pistetilastojen perusteella lähtökohtaisesti erittäin hyvä hankinta.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Nyt täytyy antaa kyllä iso tunnustus tästä hankinnasta. Loistava haku! Vielä ne pari laadukasta pakkia ja kyllähän tuohon vielä yksi sniper Locken vierelle mahtuisi, niin alkaisi näyttää hyvältä.
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huh huh, en ihan näin kovaan nimeen olisi uskonut. AHL: ssa viimeiset neljä kautta yli piste/peli keskiarvolla. Lähtökohtaisesti koko liigan kovin hankinta.

No pienellä varauksella tähän tietysti pitää vielä suhtautua, mutta harvoinpa YLE pelkkiä huhujakaan julkaisee.

Edit: Koko lienee suurin puute NHL:n suhteen. Pituutta vain 178cm ja painoa 76kg. Sm-liigan kannalta tuo nyt ei tosin ainankaan haitta ole, jos miettii täällä menestyneitä AHL-pelaajia.
 

12961

Jäsen
No pienellä varauksella tähän tietysti pitää vielä suhtautua, mutta harvoinpa YLE pelkkiä huhujakaan julkaisee.

HC TPS:n sähköpostilistalle paukkui tiedotetta juuri ennen kuin YLE tuon julkaisi, eli eiköhän tämä ihan virallista ole.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei saatana mikä hankinta! Onnea TPS:lle. Hienoa että KHL:n valtakautena tälläisiä kavereita saadaan SM-liigaan.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
No pienellä varauksella tähän tietysti pitää vielä suhtautua, mutta harvoinpa YLE pelkkiä huhujakaan julkaisee.

Kyl tää on ihan joukkueen taholtakin uutisoitu, uutiskirjekin tuli jo sähköpostiin.

Vaikuttaa todella kovalta hankinnalta.
 

Tazz82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura, Man Utd
Hankinta on varma kun siitä tuli oikein sähköposti! Loistavan tuntuinen hankinta statsien valossa. Toivottavasti myös saapuu meille ettei KHL vie.

Hyvää työtä Vuorelta. Locke on kyllä kovempi hankinta kuin uskalsin odottaa ja lähtökohtaisesti ei monellakaan liigaseuralla ole esittää yhtä kovaa hankintaa alkavaksi kaudeksi.

Sentteri tilanne on jo ihan ok: Locke-Koskiranta-Laakso-ynnä muut


Welcome Corey!

edit:hidas
 
Viimeksi muokattu:

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kovempaa nimeä tuskin on tässä vaiheessa mahdollista liigaan saada! Työsulkukautta lukuunottamatta Tepsissä ei ole kultaisten vuosien jälkeen ollut näin kovaa sentterikaksikkoa. Tervetuloa Turkuun Corey! Vielä pari kappaletta P-Amerikkalaisia pakkeja niin ei pääse kulttuurishokkia syntymään.
 
Suosikkijoukkue
TPS
öh.. sanoisin, että ennakkotietojen ja statsien perusteella, tämän kovempaa hankintaa TPS ei olisi voinut tehdä. Kyllähän tämä varmasti Plihalin hinnoille pääsee. Toki on aina riski olemassa, kun ensimmäistä kertaa pelaa Euroopassa, mutta pienehkö koko sopii kyllä tänne paremmin.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hienoa, että myös TPS alkaa saamaan joukkuettaan kokoon. Olisi kyllä varmasti kelvannut monelle muullekin sm-liiga joukkueelle tämä Locke.

Lähtökohtaisesti pitäisi hänen olla yksi sm-liigan parhaimmista senttereistä, vaikka vaikea mitään varmaa sanoa, sillä en ole häntä nähnyt kertaakaan pelaamassa. Silti hieno haku Tepsiltä.

Toivottavasti olisi jo pitsissä mukana.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Juku mikä sentteripommi! Eihän tällaista pienikokoista taitosentteriä ole osannut odottaa kuin lähinnä yöllä toiveunissa... Huima hankinta Vuorelta, iso peukku sinne suuntaan! Ihme ettei KHL vienyt kaveria välistä. Nythän Tepsin sentteriosasto vaikuttaa jo tosi hyvältä. Erittäin positiiviset fiilarit tästä hankinnasta.
 

Fordél

Jäsen
Todella hieno hankinta TPS:ltä! Tällaiset nimet tuovat paljon lisää mielenkiintoa SM-liigaa kohtaan. Varmasti kova tekijä sarjaan ja haluaa urallaan eteenpäin, joten asennekin on varmasti kunnossa.

Mitä veikkaatte kuinka monta pelaajaa TPS hankkii vielä hyökkäykseensä? Sentteriosastohan on nyt kunnossa ja Virtala voidaan siirtää vaikka laitaan. Silti pari laituria lienee vielä hankintalistalla?

Anttila - Locke - Vahalahti
xxx/Hattunen - Koskiranta - xxxx
Hattunen/Salo - Laakso - Virtala
Salo - Tuominen - Tuomainen/junnu
 

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loistava haku kertakaikkiaan, odotukset kohtalaisen pilvissä. Vaikka nämä AHL-haut ovat usein menneetkin täysin metsään, niin nyt on kaverilla sellaisia ominaisuuksia, joilla Euroopan kaukaloista pystytään usein dominoimaan. Kädet ja pelinluku --> Ilari Filppula anyone? Noh, ei nyt sentään kuuta taivaalta odotella, mutta kyllä Locken pitäisi aivan liigan kärkisenttereitä olla.

Joukkueen tilasta sen verran, että pari pakkia ja yksi laituri, niin voitaisiin puhua ihan kohtalaisen kilpailukykyisestä joukkueesta. Sentteriosasto ja maalivahtipuoli ovat jo täysin kunnossa, puolustus se kaikista vajavaisin osa-alue. Sen yhden laiturin olisi mielestäni hyvä olla melkopuhdas maalintekijä, koska näitä Anttiloita, Hattusia ja Tuomaisia riittää kyllä. Ei heistä kukaan puhdas snaiperi ole. Vahakin on vähän sellainen välimalli, pelaa mitä roolia milloinkin tarvitsee.

Anttila - Locke - Vahalahti/X
Hattunen - Koskiranta - Vahalahti/X
Salo - Laakso - Tuomainen
Virtalaa, Tuomista ja junnuja

Pakiston pelaava kuusikko olisi kahden hankinnan myötä kutakuinkin herra x, herra y, Viittasmäki, Seppänen, Ristolainen ja Palmroth. Ei se silti loistaisi, mutta kohtalaisilla kantimilla kuitenkin.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Huhhuh, kyllä nyt iski melkoinen pommi.

Sentteriosasto iskettiin kerralla kuntoon ja nimi on tilastojen valossa kovempi, kuin edes osasin uneksia.

Tuossa kun Fordel edellä ihmetteli TPS:n hyökkäyksen osalta hankintoja, niin ennen Lockea ilmoitettu tilanne oli, että yhtä kärkisentteriä ja kahta pakkia TPS etsii. Eli sen tiedon mukaan, ei laitureita ole tulossa. Virran tuntien sen voisi jopa uskoa, ja lähtökohtaisesti junnut nousevat sitten ottamaan roolia. Kieltämättä tuo silti yhtä Kimmo Rintasta tuonne vielä kaipaa, joten sellainen tilauksessa.

Puolustukseen sitten vielä pari saman tason hakua, niin playoff-tavoite näyttää jopa realistiselta. Töitä on silti vielä Vuorella edessä, mutta ainakin sentteristö näyttää nyt paremmalta kuin pitkiin aikoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös