TPS kaudella 2008-2009

  • 554 699
  • 1 950
Tila
Viestiketju on suljettu.
Tähän varmasti ymmärtää paremmin, jos on nähnyt kavereiden pelaavan.

...

Muuten ihan vaa huvin vuoksi, Hurme vai Berg?

Olen muuten nähnyt Kososen pelaavan... Jatkuvasti sähläävän puolustuksen alla tulee virhearvioitakin, mutta yleisvaikutelma junnupelien perusteella ei ole mitenkään huono, välillä ihan jäätävä. Korkeammalta tasolta on vaikea arvioida, kun ei miestä pääse siellä varmaan edes näkemään. Hyvä sivuttaisliike ja hanskakäsi, oikeassa kohtaa alas, aggressiivinen torjuntatyyli, mailapeli välillä hakusessa. Kooltaan ihan samaa luokkaa kuin Engren.

Berg vs. Hurme... En viitsi ottaa kantaa, koska Aki on jo vähän enemmän Tepsiläisyydelle, kuin joku pelinappula.
 
Viimeksi muokattu:
Korkeammalta tasolta on vaikea arvioida, kun ei miestä pääse siellä varmaan edes näkemään.

Itse taas vertaan Kososta muihin A-junioiressa näkemiini maalivahteihin, kuten Santaseen tai Reunaseen. Ainakin omaan sokeaan silmään, Kosonen on molempia heikompi ja Kososen muistuttaa potentiaalia tasoltaan lähinnä, jo pelaamisen lopettanutta Tino Välimäkeä. Muistetaan myös, että Kososella ei ollut tällä kaudella sopimusta TPS:än kanssa, vaan pelasi A:ssa ilmaiseksi, kuten myös muut A-juniorit. Eli Kosonen olisi ollut "ryöstettävissä" koko kauden ajan, mutta näin ei käynyt.
 
Suolakuningas kirjoitti:
Muistetaan myös, että Kososella ei ollut tällä kaudella sopimusta TPS:än kanssa, vaan pelasi A:ssa ilmaiseksi, kuten myös muut A-juniorit.

Kai niillä joku juniorisopimus on? Se ei varmaan estä liigan menoa tosin, eikä maksa edes pientä korvausta?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
OT

Jos Kosonen on nyt ollut niin huono tai ei niin hyvä, niin miten on mahdollista, jotta on maalivahtitilaston kärjessä? Joukkuekkaan ei ollut mikään mahtava, mikä mielestäni vaikeuttaa maalivahdin tehtävää aika tavalla.

Ohmille: Korvataanko Salak omalla junnulla?
 
Kai niillä joku juniorisopimus on? Se ei varmaan estä liigan menoa tosin, eikä maksa edes pientä korvausta?

Tosta en tiedä, mutta eihän semmoisessa paperissa ole pelaajan puolelta mitään järkeä? Hypoteettisesti mikään ei olisi estänyt esim. HPK:ta tarjoamasta sopimusta Kososelle ja Kososen siirtymistä HPK:n A-junioreihin pelaamaan, liigasopimuksen alaisena. Luonnollisesti TPS voisi yrittää torpedoida siirtoa vaikka rajoittamalla siirron tai ei antaisi lupaa(tämä lupa olemassa, alle 24-vuotiasiin, mutta melko hämärästi menee), mutta tästäkin päästäisiin eroon maksamalla kasvattajakorvaukset, eli huikeat 20 000euroa.
 
Jos Kosonen on nyt ollut niin huono tai ei niin hyvä, niin miten on mahdollista, jotta on maalivahtitilaston kärjessä? Joukkuekkaan ei ollut mikään mahtava, mikä mielestäni vaikeuttaa maalivahdin tehtävää aika tavalla.

Lähtökohtaisesti sillä, että A-junioreiden SM-sarja alkaa nykypäivänä olemaan erittäin heikko sarja, kokonaisuudessaan. Lahjakkaimmat kaverit pelaavat joko liigassa tai mestiksessä, eli miesten pelejä. A-junkkareista hyppy liigaan on pidempi, kuin esim. mestiksestä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tuohon teidän puolustuskuvioon täytyy jatkossa ottaa Otto Honkaheimo mukaan. Atte Engreniltä kuultuna hänen lisäkseen Honkaheimo ja Nordlund tulevat pelaamaan tepsissä ensi kaudella.

Honkaheimo liittyy Lukon rivistöön ja pelaa sopparista try-outin kautta syksyllä. Eli se siitä tiedosta.

Lainaus Jatkoajan etusivun uutisesta, jossa kerrotaan Lukon uusista sainauksista:
"Myös Lukon oma kasvatti Otto Honkaheimo palaa takaisin kasvattajaseuraansa. Puolustaja lähti syksyllä KalPaan hakemaan peliaikaa ja vastuuta ja myös sai sitä. Syksyllä Honkaheimo hakee pelipaikkaa try-out-sopimuksella."
 

dexteri

Jäsen
En edelleenkään tiedä Tepsin tekemisistä, mutta kyllä minä uskon Engrenin tai Kososen hoitavan Salakan paikan ihan loistavasti.

Samaa mieltä.

Millainen on hurme maalivahtina? Eikös se ole varma perustorjuja joka ei hätäile, antaa pelaajan tehdä ratkaisut ja on kiekon tiellä, ei kakkoskiekkoja paljoa.
Entä sitten salak maalivahtina? Taistelija räpiköijä, torjuu maagisesti, seuraavaksi päästää helpon. Kuokkanen, hyvä perustorjuja, torjuu kaukolaukaukset, isossa kaukalossa hyvä? Rauhallinen ei päästä vireessä ollessaan helppoja, vaatii itseluottamusta, mutta torjuu myös maagisesti vireen ollessa, vaatii hyvää puolustusta kuten salakkikin.

Tästä uudesta kaappauksesta en tiedä mutta veikkaisin että on kutakuinkin myös rauhallinen perustorjuja.
Ehkä salak ei kaikilta osiltaan täyttänyt vaatimuksia joita upi halusi, tämä on varmaan ihan hyvä ratkaisu. Mutta se että kuokkanen ykkönen ei niin hyvä. Mutta silti olen luottavainen. Vaikka salak oli torjuntatilaston kärjessä jossain vaiheessa niin silti kaikki epäili miestä joka suunnalla, ehkä puolustus toimi siinä vaiheessa.

Onko jollain muuten tietoa koska on tulossa tietoa uusista sopimuksista?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Rauhallinen ei päästä vireessä ollessaan helppoja, vaatii itseluottamusta, mutta torjuu myös maagisesti vireen ollessa, vaatii hyvää puolustusta kuten salakkikin.

?

En minä ilkeyttäni tätä kysy, mutta kuka helvetin kassari sm-liigassa päästää vireessä ollessaan helppoja? Kuokkasesta ei saada voittavaa maalivahtia sm-liigaan vaikka Urpoa tulisi auttamaan Lundellin avustaja sakari.

Minä en vaan ymmärrä väittämää että Engren loistavasti korvaa Salakin. Mutta eihän sitä ihminen ymmärrä paljoa muutakaan.

Sopimuksista taidetaan tiedottaan sitten, kun talouden puolesta uskotaan ensi kauteen....
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko tuon sahlstedtin (hitto että oli vaikea kirjoittaa) tilanteesta kellään tietoa?

Jotenkin en enää jaksa uskoa että Kuopioon on matkalla, kun sinne on kuitenkin melko nimekkäitä kavereita jo pari tullut(Häppölä/Billissimo, vai mikä oli). Eikä siellä nyt niin paljon voi rahaakaan olla että ihan uusiksi laitetaan.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
En minä ilkeyttäni tätä kysy, mutta kuka helvetin kassari sm-liigassa päästää vireessä ollessaan helppoja?

Veskari voi pelata hyvän matsin suhteessa omiin taitoihin. Valitettavasti voi olla, ettei huippupäivän taitokaan riitä liiga-tasolle. Jokaisella on paukkuja käytettävänä eri määrä. Joidenkaan kaikki paukut eivät vain riitä huipulle.

Eli puhutaan subjektiivisesta onnistumisesta suhteessa yleiseen voittamista edellyttävään tasoon.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Onko tuon sahlstedtin (hitto että oli vaikea kirjoittaa) tilanteesta kellään tietoa?

Jotenkin en enää jaksa uskoa että Kuopioon on matkalla, kun sinne on kuitenkin melko nimekkäitä kavereita jo pari tullut(Häppölä/Billissimo, vai mikä oli). Eikä siellä nyt niin paljon voi rahaakaan olla että ihan uusiksi laitetaan.

Kyllä se vaan Kuopioon tulee. Varma homma.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä se vaan Kuopioon tulee. Varma homma.

Varmasti hyvä homma sekä Killerin ja Kalpan että TPS:n kannalta. Allekirjoittanut repisi pelihousunsa, jos ensi kauden joukkue koostuisi vanhoista TPS-tähdistä tai muista "ikitepsiläisistä", "tepsisydämisistä" ja mitä noita nyt onkaan.

Sen nyt vielä voi kuitata turkulaisena typeryytenä, että johtoportaan tietyt hemmot ovat ja pysyvät vaikka mitä tapahtuisi, mutta jos samaa kaavaa noudatetaan joukkueen kasaamisessa, ollaan sysimetsässä l. reetussa jo nyt.

Ai miten niin olen sanonut tämän jo monasti? :)
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä en vaan ymmärrä väittämää että Engren loistavasti korvaa Salakin.

Salakka otettiin viime kaudella Tepsiin kehittymään Upin oppiin ja tästä raakileesta saatiin keskinkertainen liigamaalivahti loppukaudeksi, joka ei pystynyt pitämään Tepsiä pystyssä vaikkei nyt suoranaisesti aiheuttanut Tepsille kovin montaa tappiotakaan. Minä en näe mitään syytä siihen, miksi ei Engren tai joku Tepsin junnu pystyisi samaan suoritukseen, kun saa kesästä saakka olla Upin oppilaana.

Se on sitten täysin eri asia onko tällaisten keskinkertaisten maalivahtien peluuttaminen missään suhteessa Tepsin menestystavoitteisiin mutta sitä voidaan arvioida vasta sitten, kun Tepsin menestystavoitteet julkaistaan.
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Et voi tosissasi haaveilla nickersonista tepsiin? Fyysisyys on ok, mutta kiekollista taitoo pitää olla ja ei mitään nikkerin tasosta jäähykallea. Ihmettelen miten ilveskin siihen sortui, liian ailahteleva, ratkoo pelejä jäähyaitiosta.

En haaveile Nickersonista vaan samanlaisesta fyysisestä puolustajasta joka pystyy myös heittämään hanskat jäänpintaan jos oman joukkueen taitopelaajia rikotaan, mutta kenellä on myös kova laukaus, en epäile etteikö samanlainen kaveri toisi Turkuun lisää yleisöä niinkuin Nikke toi Poriin.

Seikola ei jatka kerhossa ensi kaudella, nyt kun ollaan raahaamassa T.Elomoa ja Tuokkoa takaisin niin eihän vaan Seikola ole samassa junassa tulossa takalinjoille, eihän!?! Itse ottaisin vaikka Heiskasen Bluesista tai Koiviston jos vain mahdollista, mutta ei Seikolaa, se kaveri on jo nähty, ja tulokset puhukoon puolestaan.

-Stouni-
 

dexteri

Jäsen
Jussi Makkonen jatkaa ensikaudella kerhossa, näin kirjoittaa hämeen sanomat
http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=70110&main=49

Ja vihko jatkaa myös kerhossa, eli ei saatu tepsiin monen toivomaa vihkoa. Makkosen jatkosopimus kerhossa ei itseäni harmita, jos vaan AUK:n kanssa on tehty jatkodiili.

Sinänsä hassu tuo makksoesta kirjoittaminen "Hän voi vallan hyvin tehdä ensi kaudella läpimurron liigaan sentterien eliittiin, mutta sitä ennen miehen kuntopuoli on saatava huippuunsa, Savolainen miettii."

Sinänsä paska puhetta, eikös mies viimekin kaudella ollut tps kesätreeneissä mukana eikä ollut mitenkään loukkaantunut? Kuinka ihme mies on kyseessä ettei sekään harjoittelu tehonnut. Taitaa olla sittenkin haluissa vikaa, tai sitten tässä viitataan miehen hitaaseen luisteluun? Talvella tosin tuli se remppa hommissa menny käsi paskaksi mutta tuskin se nyt kauheasti vaikutti peruskuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

Veijari

Jäsen
Korpikari, jota täälläkin on väläytelty, ollaan yhdistämässä pääkaupungin petopaitaan ja vieläpä JHag:n taholta jonka "veikkaukset" monasti osuvat ja uppoavat.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Sinänsä paska puhetta, eikös mies viimekin kaudella ollut tps kesätreeneissä mukana eikä ollut mitenkään loukkaantunut? Kuinka ihme mies on kyseessä ettei sekään harjoittelu tehonnut. Taitaa olla sittenkin haluissa vikaa, tai sitten tässä viitataan miehen hitaaseen luisteluun?

TPS:n kuntotreeniin on toisaalta kohdistettu melko muikeasti kritiikkiä viime vuosina. Hassua, sillä kaupungissa vaikuttaa myös alan yksi guruista, jolla kesäisin NHL-ryhmä ja joka aikanaan hoisi tämän osion tappiin Palloseurassa. Uudistuminen ei saisi olla itseisarvo rekrytoinneissakaan.
 

dexteri

Jäsen
TPS:n kuntotreeniin on toisaalta kohdistettu melko muikeasti kritiikkiä viime vuosina. Hassua, sillä kaupungissa vaikuttaa myös alan yksi guruista, jolla kesäisin NHL-ryhmä ja joka aikanaan hoisi tämän osion tappiin Palloseurassa. Uudistuminen ei saisi olla itseisarvo rekrytoinneissakaan.

Kenestä gurusta puhut etkai koivusta? Niin, kuntotreeneistä ollaan tosiaan puhuttu mitä vain, ja osa varmaan tottakin. Saatiin viimekaudella, sentään hetkittäin jalkaa liikkeelle ja aktiivista peliä. Siinäsuhteessa kauteen 06-07 otettiin askelta ylöspäin, muttei sinne missä ollaan joskus oltu.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korpikari, jota täälläkin on väläytelty, ollaan yhdistämässä pääkaupungin petopaitaan ja vieläpä JHag:n taholta jonka "veikkaukset" monasti osuvat ja uppoavat.


KorpiKARIA ei onneksi ole tänne edes huhuiltu, joten kaverin "lipsahtaminen" petopaitoihin ei vituta vaikka mielenkiintoinen pelaaja olisi kieltämättä ollutkin. Sen sijaan KorpiKOSKEN ainoa pelipaikka Suomessa on TPS. Ja tämä kannattaa Sutela pistää korvan taakse!
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kenestä gurusta puhut etkai koivusta? Niin, kuntotreeneistä ollaan tosiaan puhuttu mitä vain, ja osa varmaan tottakin.
Eiköhän tuolla tarkoiteta Hannu Rautalaa, joka vastasi ennen Mika Lehtimäkeä TPS:n kuntovalmennuksesta usean vuoden ajan. Itse liputan edelleenkin Rautalan puolesta. Hänellä on tietämystä tästä lajista ja sen vaatimuksista lihaskuntoon ym. aivan eri mitassa kuin yleisurheilun puolelta tulleella Lehtimäellä, jolle laji ei ollut entuudestaan niin tuttu.
 

Lareski

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän tuolla tarkoiteta Hannu Rautalaa, joka vastasi ennen Mika Lehtimäkeä TPS:n kuntovalmennuksesta usean vuoden ajan. Itse liputan edelleenkin Rautalan puolesta. Hänellä on tietämystä tästä lajista ja sen vaatimuksista lihaskuntoon ym. aivan eri mitassa kuin yleisurheilun puolelta tulleella Lehtimäellä, jolle laji ei ollut entuudestaan niin tuttu.

Jääkiekkojoukkueen harjoittelu on n. 5-10 vuotta jäljessä yksilölajien harjoittelusta. Ainakin ennen oli, vielä sillä kultaisella 90-luvulla. Yksilövalmentaminen, mitä se on yleisurheilussa, on paljon kehittyneempää ja monella tapaa mittauksellisestikin edellä. Ennen jääkiekkoilijat harjoittelivat todella yksipuolisesti kuten peruskyykyllä, penkillä ja juoksemalla. Jääkiekko on kuitenkin laji joka vaatii lantionseudun hyvää liikkuvuutta, tasapainoa, nopeita lihaksia, kimmoisuutta, räjähtävyyttä jne... ja juuri näitä yksilöt harjoittelevat juuri yleisurheilussa. Kaikissa jääkiekkovalmentajien lihaskunto koulutuksissa painotetaan juuri näitä asioita, mitä ollaan yleisurheilussa tehty jo vuosia käyttämällä apuna aitoja, girya-kuulia ja vapaapainoharjoittelua tangon kanssa. Myös ravinoto-oppi ja palautusharjoitukset ovat yksilölajeissa edellä verrattuna joukkuelajeihin. Siinä mielessä suomen parhaimpien yleisurheiluvalmentajan (Lehtimäen) käyttö voimaharjoittelun toteutuksessa on hyvä asia. Ensimmäinen kausi jortikan aikaa meni vielä opetellessa, mutta viime kausi näytti jo positiiviselta.

Itse kuulin tarinan, että Rautalan pätevyys perustuu pääasiallisesti siihen, että hän on tyyppi joka saa miljoonamiehet juoksemaan ja tekemään. Ammattijääkiekkoilijat ovat niiin laiskaa porukkaa, että helposti tekeminen unohtuu ilman ulkopuolisen "valmentajan" vaatimista.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Lehtimäen aikana TPS:n treenaaminen on oikeasti mennyt ison askeleen eteenpäin. Rautalan aikana TPS treenasi perusperkeleellä ilman sen kummempaa järkeä, Lehtimäellä on huomattavasti modernimmat ja johonkin perustuvat systeemit käytössä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös