TPS 2016–2017 – runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 31 166
  • 115

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Tällä hetkellä VVV olisi vahvistus tuohon jengiin, miettikää oikeasti.

Kuinka kauan tässä kikkaillaan ennenkuin asiaan tajutaan reagoida. Laittaisivat vaikka pelissä hatun kiertämään jos eivät muuten saa rahoja kokoon.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Edellisessä viestissäni rakensin jo huomiseen matsiin pari ketjua niin pistetään loputkin kaksi ketjua tähän ettei Atun&co
tarvitse sen enempää päätään vaivata vaan voivat täältä kopsata ketjut käyttöönsä.
Thorell-Lahtinen-Pikkarainen
Väyrynen-Virtanen-Ahtola
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Tällä hetkellä VVV olisi vahvistus tuohon jengiin, miettikää oikeasti.
Melko turha ku loukkaantunut seki on.

Kyllähän tarjontaa löytyy:
Kohtuu palkalla loppukaudeksi tai 1+1, Eliteprospects.com - Stephen Dixon
Loppukaudeksi tai 1+1, Eliteprospects.com - T.J. Galiardi
Liigassa taitonsa osoittanut ja tuskin kallis, Eliteprospects.com - Zach Hamill
Ei vapaana mut ei varmaan hirveitä vaadi et tänne sais. Kuitenkin viime kaudella 40 pinnaa SHL:ssä. Palkka on toinen juttu, Eliteprospects.com - Mikael Johansson
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Onko Lämsä nyt pelikunnossa vai eikö ole? Tässä olisi nyt se paikka näyttää, ei kai mies terveenä katsomossa istu. Selinin TPS versio 2.0 ja pelin parempi rakenne antavat junnuillekin ihan uuden sauman tehdä läpimurtoa liigakentille, niin kuin kauden alku on jo näyttänyt.

Edelleen jos on näkymää että sairastupa tyhjenee kohtuullisessa ajassa en lähtisi ostoksille. Jos taas näyttää siltä, että ei tyhjene tai tiettyjen kaverien pelikunto koko loppukauden osalta on arvoitus, niin kaipa tässä olisi syytä tehdä hankintoja.

Pakkohan tässä on luottaa siihen, että palloseura (ja konsultoidut lääkärit) tietävät parhaiten. Mestaruuksia ei kuitenkaan voiteta lokakuussa, harvemmin hävitäänkään. Malttia.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Tää ois kyllä kova. Fyffet ei vaan riitä.
Kai Hamillin saaminen sit maksaa. Ilman sopparia kuitenkin edelleen ni luulisi olla haluja päästä pelaamaan.
Tuskin se kuitenkaan mitään älyttömästi pyytää.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko Lämsä nyt pelikunnossa vai eikö ole? Tässä olisi nyt se paikka näyttää, ei kai mies terveenä katsomossa istu. Selinin TPS versio 2.0 ja pelin parempi rakenne antavat junnuillekin ihan uuden sauman tehdä läpimurtoa liigakentille, niin kuin kauden alku on jo näyttänyt.
Tuollahan tuo eilenkin pelasi A-nuorissa, eli kunnossa on. Kolme peliä on jo pelannut loukkaantumisen jäljiltä.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Tuollahan tuo eilenkin pelasi A-nuorissa, eli kunnossa on. Kolme peliä on jo pelannut loukkaantumisen jäljiltä.

En ihan ymmärrä miksi ei nyt mahdu kokoonpanoon, kun aiemmin on mahtunut. Siis tilanteessa jossa selvästi sentteriominaisuuksiltaan puutteellisia laitahyökkääjiä istutetaan väkisin keskelle. Taustoja en tiedä, mutta minusta Lämsä ansaitsisi muutenkin mahdollisuuden.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Lokakuuta, samoin kuin runkosarjan ensimmäistä kvartaalia, on jäljellä parin viikon verran. TPS:llä on nyt pieni hengähdystauko: seuraava peli vasta ensi perjantaina. Lepoa tarvitaankin, sillä sen jälkeen kvartaalin loppu puristetaan kasaan siten, että reiluun viikkoon TPS pelaa viisi peliä. Toisaalta vieraspelimatkat eivät ole kovin pitkiä: kahdesti Raumalle ja siinä se.

12 PE 21.10. Lukko - TPS
13 LA 22.10. TPS - Ässät
14 TI 25.10. TPS - HPK
15 PE 28.10. Lukko - TPS
16 LA 29.10. TPS - SaiPa

Kuuden pelin voittoputki vaihtui neljän pelin tappioputkeen. Itse laskeskelin reilu viikko sitten, että TPS voisi hyvin olla vauhdissa, jossa kvartaalin jälkeen pisteitä olisi 30+. No, siihen vaadittaisiin sitä, että seuraavista viidestä pelistä TPS voittaisi suoraan neljä, ja koska sentteritilanne on mikä on, siihen TPS tuskin millään yltää.

Ihan ensimmäiseksi TPS:n pitäisi pystyä katkaisemaan tappioputkensa. Lukko on ollut niin sekaisin, että voittoa ensi perjantai huutaisi. Kotitappiokierrekin pitäisi pystyä katkaisemaan Ässien kustannuksella. Kvartaalin loppupeleistä kristallipalloni näyttää yhtä voittoa: Tiistaipeli HPK:ta vastaan haiskahtaa juuri sellaiselta tiistain 1-3 -kotitappiolta, joita lokakuu synkimmillään pukkaa. Lukko ei sentään kahta kertaa peräkkäin Äijänsuolla TPS:lle kaadu, mutta kvartaalin päättymistä voidaan "juhlia" väsyneellä 1-0 -kotivoitolla alavierisestä SaiPasta.

Tällä matikalla sarjapisteitä TPS:llä olisi kvartaalin lopussa 27. Sillä kamppailtaneen edelleen pudotuspelien kotiedusta.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Kuuden pelin voittoputki vaihtui neljän pelin tappioputkeen.
Viilataan pilkkua sen verran että tällä hetkellä runkosarjassa on meneillään kolmen ottelun tappioputki. Jos CHL-pelejä lasketaan mukaan niin nuo putket ovat vähän erilaisia myös voittojen osalta, mutta ne lienevät toisen ketjun asioita.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Itse en olisi niin paljolti vahvistusten perään huutelemassa kuin moni muu. Minusta tälläiset isot poissaolot ja tappioputket vain hitsaavat joukkuetta. Lämsä ilmeisesti haluttiin ajaa junnuissa sisään ja miehen on tarkoitus olla mukana seuraavassa pelissä. 5.10 uutisoitiin Perrinin olevan sivussa 2-3 vk. Ei noin lyhyisiin saikkuihin minusta kuulu lähteä hakemaan mitään stuntteja, jonnekin nekin täytyy sijoittaa kun alkup pelaaja palaa saikulta. Minusta on hyvä että nyt on annettu nuorille vastuuta vaikka senttereitä meillä ei siellä valitettavasti edes ole ja joudutaan peluuttamaan näitä kokeilijoita hieman oudoilla paikoilla.

Karvoseen olen hieman pettynyt ja uskon että Lämsä hoitaa hänen tonttinsa paremmin, joten parhaassa tapauksessa Raumalla ei puutu kuin Perrin ja hänkin ennen tämän jakson loppua on luultavasti takaisin. Kyllä siis jalkeille saadaan sellainen rosteri jolla voi myös voittaa.
 

Fremont

Jäsen
Reunaselle voisi antaa näytön paikan, Berger mestikseen ja Keskitalo seiskaksi.

Hyökkäyksestä Lahtinen häviää aloitukset, mutta corsi parin pelin otannalla kovaa luokkaa -> siirretään laitaan.
Siiki ei riitä ylempiin ketjuihin eikä riittävän aktiivinen puolustavaan rooliin, anekdoottina nuorukaisen kaikki Liiga-pelit tällä kaudella tappioita, muulloin joukkue onkin voittanut -> mestikseen.

Osa pojista suorittaa kansalaisvelvollisuuttaan, vaikuttaako peluutukseen en tiedä, mutta tällä hetkellä siis Siiki ja Nieminen eivät sovi Liigaan. Väyrynen, Vähätalo, Lämsä ja Lahtinen ovat ne kokoonpanon viimeiset kierrätettävät hyökkääjät päivän kunnon mukaan.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Ei Tarea kannata Tutosta pois ottaa tässä vaiheessa. Saa pelata isoja minuutteja siellä hyvässä valmennuksessa. Tepsissä kun treenipeleissä jo poika penkitettiin parista virheestä, niin Elomo antaa vastuuta vaikka tulisikin virhe. Nuorelle kiekolliselle pakille sopii tuo tyyli jossa annetaan heti uusi mahdollisuus huomattavasti paremmin kuin se jossa lyödään ukko penkin päähän puremaan tuppea kahdeksi eräksi, jos tekee ekassa erässä virheen/virheitä.

Eilisessä pelissä oli aivan käsittämätöntä, että Tikkanen istui penkillä Tallinderin ulosajoon asti. Kai siellä on jotain vammaa, kun ei tuota muuten pysty selittämään. Toki ei se pelaaminen mitenkään vaikealta näyttänyt, kun herra kentälle pääsi, joten en pysty ymmärtämään tuota touhua mikäli Tikkanen oli täydessä pelikunnossa. Berger kuitenkin syötti Hifkin avausmaalin ja oli muutenkin aivan onneton jatkuvasti. Jos ei ollut katollaan, niin sitten teki kiekolla jonkun aivan typerän ratkaisun. Tuosta huolimatta missään kohtaa ei poikaa penkitetty vaikka Tikkanen olikin reservissä. Näillä näytöillä Bergerin voi heivata jonnekkin.

Keskitaloa on täällä dissattu melko reippaasti(välillä ihan aiheestakin), mutta on nyt kahdessa edellisessä pelissä ollut Tepsin paras pakki. Tekee todella paljon niitä pieniä asioita kaukalossa oikein ja eilenkin otti muutaman hienon kiekonriiston siihen päälle. Ei toki tee mitään säihkyvää kiekollisena, mutta eipä Keskari mikään kiekollinen pakki olekaan. Tässä vaiheessa aivan ansaitusti ykkösparissa ja pystyy vielä parantamaan tuosta kauden aikana.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaa, millois toi huominen Lukko-peli on perjantaille siirretty? Tai ainakin Jatkoajan otteluohjelmassa matsi on edelleen merkitty torstaille, mutta kai se sitten vasta perjantaina tosiaan pelataan, kun Lügan sivuilla lukee niin.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Sellainen kutina on tämän päivän pelin jälkeen, että huomenna tulee kovassa viresssä olevilta Ässiltä ihan vitun tylysti turpaan. Toivottavasti olen väärässä, mutta tuskin olen.
 

Stabiil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Sellainen kutina on tämän päivän pelin jälkeen, että huomenna tulee....
...koko ilta! Koko viikon oli sellainen tutina perseessä, että ensin Lukko katkaisee tappioputkensa ja tämän jälkeen lauantaina kovakuntoisilta Ässiltä kuivana takaluukkuun. Mielelläni olisin tietysti väärässä, mutta tällä hetkellä maalinteko 5v5-pelissä tuottaa helvetinmoista tuskaa ja yv:stä ei varmaan edes tarvitse sanoa mitään. Jos jotain positiivista, niin onneksi peluutusajat jakautuivat tasaisesti tänään.

Tänään kun katkaistiin Lugun paskaputki, niin luonnollinen jatkumohan on, että huomenna Ässät parantelee Liigan huonointa YV-prosenttiaan (8,89%).

TPS, todistakaa mut vääräksi.

Ps. yks hyvä sentteri jostain ois kiva.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
En nyt vielä lähtisi ketään dumaamaan kun kausi on nuori, ja on pelattu näitä maalin pelejä viime aikoina.

mutta: onko tää nyt se kausi kun Perrin ja Kallio on tulleet siihen ikään että eivät käy enää ykköskenttään liigatasolla. Kalliolla esim. Viime kaudella 18 maalia ja tällä kaudella 12 matsiin 1 maali, eli aikakin tarkkaan viiden maalin kautta mennään. Noin 0,5 pisteen keskiarvo on toki kova mutta leijonanosa niistä pisteistä tuli kuitenkin ihan kauden alussa silloin kun ylivoima oli ilmiliekissä.

Lisäksi Perrinin eki ei ole näyttänyt kärkijoukkeen ykkössentteriltä, ja Virralta menee ehkä vielä kausi tai pari että on kypsä siihen rooliin, joten meillä on kärkisenttereinä vaari ja vauva, muttei sellaista tuloksentekoiässä olevaa kaveria ollenkaan. Ei tosin varmaan tullut kellekään yllätyksenä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tämän päivän pelin kommentoinnin jätän niille, jotka näkivät siitä enemmän kuin puoli erää, mutta tilastojenkin perusteella voi todeta, että maalinteko ja ylivoima kusee. 7 kahden minuutin YV:tä, nolla maalia. Voisiko joku ottelun kokonaan nähnyt kertoa, oliko noissa mitään tolkkua, vai yritettiinkö ns ujuttaa sitä samaa pierutyynyä penkille, eli väännetään samaa virttä jonka kaikki jo tietää?

Rupesin miettimään, että joskus muistaakseni joko joku pelaajista tai Selin sanoi, että YV:tä pelaavat pelaajat saavat hyvin vapaat kädet sen suunittelussa, muistankohan ihan väärin? Jos näin on, niin voisiko tässä YV:ssä kusta se, että Kallio & co, niin hyviä tyyppejä kuin onkin, eivät omaa riittävää silmää tuohon vaan yrittävät samoja kuluneita ja ennalta-arvattavia temppuja kerta toisensa jälkeen? Sama hommahan oli viime kaudella, jonkun pelikirja tässä kusee, onko se sitten Selinin, Pikkaraisen vai kärkipelaajien.

Katselin tuossa tähän astisia pelejä, joiden tulokset näyttävät tältä:

1 Pe 16.9.2016 TPS - Kärpät 3 — 2
2 Ti 20.9.2016 Pelicans - TPS 6 — 1
3 Pe 23.9.2016 TPS - KooKoo 8 — 2
4 La 24.9.2016 Sport - TPS 1 — 2 JA
5 Ti 27.9.2016 TPS - JYP 3 — 2 JA
6 Pe 30.9.2016 Tappara - TPS 1 — 2 VL
7 La 1.10.2016 TPS - Lukko 2 — 0
8 To 6.10.2016 SaiPa - TPS 2 — 5
9 La 8.10.2016 HPK - TPS 4 — 1
10 To 13.10.2016 TPS - KalPa 2 — 3
11 La 15.10.2016 TPS - HIFK 1 — 2
12 Pe 21.10.2016 Lukko - TPS 2 — 1 JA

Se mikä tuosta pistää ensimmäisenä silmään on se, että kuudessa pelissä 12:sta on tehty yksi maali varsinaisella peliajalla. kaksi maalia tai alle on tehty 9:ssä pelissä 12:sta, tämä on aika helvetin huonoa. Ainoa mikä tässä on seivannut on se, että ilmeisesti tuon pelityylin takia vastustajakin on tehnyt useassa pelissä aika vähän maaleja, joten noita 1-1 ja 2-2 tasureita on monta joista muutamasta kammettu voitto. Summa summarum, maalinteko on ihan saatanan hankalaa poislukien kokonaiset kaksi peliä, joissa toisessa tehtiin 5 maalia ja toisessa 8, mikä nyt oli ihan älytön suonenveto.
 

Stabiil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Voisiko joku ottelun kokonaan nähnyt kertoa, oliko noissa mitään tolkkua, vai yritettiinkö ns ujuttaa sitä samaa pierutyynyä penkille, eli väännetään samaa virttä jonka kaikki jo tietää?
Kyllä se oli sitä pierutyynyä penkille. Heikkinen ei pääse laukomaan suoraan syötöstä kun ei ole väylä vapaana tai syöttö on vähän väärässä paikassa. Ja tätä haettiin tänään ns. helvetisti. Viivassa syötettiin ees sun taas vailla mahdollisuutta ampua hyvästä asennosta. Toinen variaatio on Heikkinen viivalta laitaan Kalliolle/Perrinille joka jakaa ykkösellä keskelle Virralle.

Kakkosyveen peliajatuksesta todella paha sanoa mitään, kun ei alueelle oikein päästy. Lukon kärkikarvaaja tuli ottamaan Spinan kaarroksia Tepsin päästä ja lähdöt epäonnistui jo ennen alkua.

5v3 viivassa oli Pikkarainen - Heikkinen, jotka syötteli keskenään pari kertaa ja lopuksi Piku ampui ekaa miestä (Vahalahtea) polvareihin. Oli siinä Kalliollakin joku ohjuri maalin edessä. Kaiken kaikkiaan kyllä kolmea vastaan olisi pitänyt tehdä. Kuitenkin yli minuutin pääsi sitä pelaamaan.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
En nyt vielä lähtisi ketään dumaamaan kun kausi on nuori, ja on pelattu näitä maalin pelejä viime aikoina.

mutta: onko tää nyt se kausi kun Perrin ja Kallio on tulleet siihen ikään että eivät käy enää ykköskenttään liigatasolla. Kalliolla esim. Viime kaudella 18 maalia ja tällä kaudella 12 matsiin 1 maali, eli aikakin tarkkaan viiden maalin kautta mennään. Noin 0,5 pisteen keskiarvo on toki kova mutta leijonanosa niistä pisteistä tuli kuitenkin ihan kauden alussa silloin kun ylivoima oli ilmiliekissä.

Lisäksi Perrinin eki ei ole näyttänyt kärkijoukkeen ykkössentteriltä, ja Virralta menee ehkä vielä kausi tai pari että on kypsä siihen rooliin, joten meillä on kärkisenttereinä vaari ja vauva, muttei sellaista tuloksentekoiässä olevaa kaveria ollenkaan. Ei tosin varmaan tullut kellekään yllätyksenä.

Mun nähdäkseni se tilanne alkaa olla tama. Kallion luistin ei liiku enää yhtä kovaa ja Perrinillä ollut noita loukkaantumisia, jotka vie parasta terää. Kyllä noi edelleen hyviä on, mutta ei vaan riitä enää. Just eilen totesin, että jos kaverit vielä sattuis vaikka jatkamaankin, niin paikka asemoidaan korkeintaan 2.kenttään. Tepsin toimistolla ollaan tottakai eri mieltä tästä.

Virta on tulevaisuuden nimiä, mutta ei varmaan vielä tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kvartaalia on jäljellä kolmen pelin verran:

14 TI 25.10. TPS - HPK
15 PE 28.10. Lukko - TPS
16 LA 29.10. TPS - SaiPa

Pitkä tappioputki katkesi lauantaina kotona Ässiä vastaan, ja perjantainakin Lukolta saatiin yksi piste, joten pieniä merkkejä paremmasta taitaa olla näkyvissä. Ylivoimapeli tosin on aivan luokatonta, treenaavatko ne sitä Tepsissä ollenkaan?

TPS:n pelin ollessa lennokkaimmillaan laskeskelin, että kvartaalista realistinenkin tavoite olisi 30 pistettä. No, sehän meni tappioputken myötä. Toki voittamalla kaikki kolme jäljellä olevaa peliä varsinaisella peliajalla nousisi TPS jo 31 pinnaan, mutta ei tuo peli nyt liene siltä näyttänyt, että kolme suoraa voittoa tulisi.

Lähdetään kuitenkin siitä, että kvartaalin päättävänä lauantaina SaiPa pitäisi väsyneenäkin voittaa kotona, ja toisaalta Ässät-pelin liukkaat riittäisivät tiistaillekin samoista sijoista kamppailevaa HPK:ta vastaan. Toisin sanoen kuusi pistettä kolmesta viimeisestä pelistä olisi ihan kelpo päätös ensimmäiselle kvartaalille. Silloin TPS olisi 28 pinnassa, siellä pudotuspelien kotietukamppailussa tässä vaiheessa mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuusi pistettä olisi ihan kelpo päätös kvartaalille, tosin nuo kaikki kolme tulossa olevaa ottelua ovat täysin voitettavissa, joten enemmänkin on otettavissa. Lukko oli mielestäni viimeksi heikompi kuin kauden ekassa kohtaamisessa Turussa, joten ehdottomasti kolmea pistettä pitää lähteä Raumaltakin hakemaan. Kotiotteluita pitää myös tietysti lähteä voittamaan, mutta HPK on ollut kyllä kovassa iskussa ja pelasi viimeksi Tepsiä vastaan todella hyvin, joten jos tuo edes jatkoillekin saadaan väännettyä niin ei valtavan pettynyt voi olla.

Tämän viikonlopun tuplapeleistä tulos oli ihan ok, koska molemmat matsit olivat mielestäni täysin ympäripyöreitä, joten 4/6 pistettä ei ole siihen nähden huonosti. Toki Lukko olisi pitänyt ylivoimalla pommittaa nurin. Kallio höpötteli Ässät-pelin jälkeen, että voitto oli valtavan helpottava, koska hänen mielestään TPS oli pelannut aiemmissakin otteluissa hyvin ja olisi ansainnut voittaa. En kyllä tiedä mihin otteluihin Kallio viittasi, koska mielestäni sekä HPK, KalPa että HIFK olivat pelanneet aiemmissa otteluissa vähän Tepsiä paremmin. Ei Tepsi niissä peleissä huono ollut, mutta vastustaja oli kuitenkin vähän parempi. Toki pitkässä juoksussa jonkun pisteen saa silloin tällöin niinkin, että on vain vähän vastustajaa huonompi.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Noniin ansaittu tauko on vain viikon päässä. Kukaties se "Kume" saadaan jo myös takaisin? Auttais huomattavasti loppukauden tekemisiä.
Kaikki 3 jäljellä olevaa matsia on voitettavissa. Saipa matsi ei ole mitään muuta kuin pakkovoitto, sen verta syvällä Saipa ui. HPK taas on pelannut erittäin hyvin ja sai vahvistukseksi nytkin pakin, jota olen vuosia haaveillut tänne koittamaan. Lukon pelissäkin on orastavaa nousua, joskin pisteet Tepsiltä ja Kärpiltä ei vaatinut ihmeitä. Eli jäljellä yksi ottelu kovaa vastustajaa vastaan ja pari helpompaa. Rohkeasti voidaan asettaa tavoitteeksi 6-7/9 pistettä jäljellä olevista.

Peli on ollut sekaisin kuin seinäkello, mutta Ässiä vastaan tapahtui ilmeisesti ihmepiristyminen lopussa, joka voi auttaa jatkossakin. Tiistaina sen näkee sitten. Onneksi ihmisiä on löytänyt paikalle kaikesta huolimatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös