TPS 2013–2014 Runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 107 479
  • 400

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Omasta mielestäni (joo en tiedä mistään mitään mutta silti tuo hyökkäyksen surkeus selittyy osittain sillä että pakiston avauskyky on täysin paska. Syötöt annetaan seisoville jaloille tai pelaajalle joka on paikassa josta vaihtoehdot on joko kiekon lyönti päätyyn tai sitten yksin kolmea vastaan seikkailu. .

Tuleeko mieleen ketään, joka olisi saanut syötöt liikkeessä olevalle rivakasti lapaan?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Erityisen pahoja ahdistuksen hetkiä ja pidempiä pyörityksiä ei Tepsin alueella mitenkään järjestelmällisesti pystynyt Näätä luomaan, vaikka ovatkin tosiaan aivan ilmiliekeissä tällä hetkellä jokaisella osa-alueella. Omaan silmään näytti että tämä oli juuri astetta organisoidummaksi muuttuneen viisikkopuolustuksen ansiota.

Paitsi että kyllä niitä siellä oli. Nolla maalia kotikentällä eikä juuri jakoa voittaa ottelua. Ei siinä mistään kauden parhaasta esityksestä voi pokerinaamalla kukaan puhua. Tai sitten TPS:n tavoitteet ja tekemisen standardi ovat tooooodella alhaalla tällä hetkellä. Kuten esimerkiksi siinä, että päästään, voitteko uskoa, kaiken onnistuessa jopa sinisen ylitse eikä puolesta hyökkäyksiä synny vastaiskuja väärään päätyyn.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä taas yltiöoptimistit maalailevat taivaanrannan kuvia vaikka eilen tuli turpaan kotona. Onko HC TPS OY:n tulosvastuulliset aivopesseet teidät? No, tämä on HC TPS:n linja, hankitaan paljon muukalaisia jotka selkä suorassa menevät eivätkä laita itseään likoon, ei silloin tuloskaan voi olla mikään muu kuin 0-2 tappio.

Nojuu. Itse asetun tällä kertaa ringin keskelle, josta liikahdan hyvien argumenttien perässä sekä eteen että taaksepäin. Oma mielipiteeni eilisestä on että vastassa oli Suomen paras jääkiekkojoukkue, joka tosin tyytyi rikkomaan ja puolustamaan, mutta tää asetelma ainakin hämäsi itseäni melkoisesti. TPS sähläsi välillä syöttöjen kanssa, mutta kyllä siellä ylitettiin keskialuettakin ihan nätisti välillä ja pidettiin kiekkoa tuota kiekonhallintajoukkuetta vastaan selkeästi enemmän. Vedoille päästiin poikkareista, maalin eteenkin pyrittiin, mutta Kärpät aika tukevasti kyllä omaa sotatannertaan puolusti. TPS:n hyvää suorittamista eilisessä ottelussa oli liike, kiekonhallinta, ja pelirohkeus. Viimeksimainitulla pystyttiin hallitsemaan ottelua tosiaan materiaaliltaan aivan ylivoimaista jengiä vastaan.

Huonoa suorittamistakin tietysti löytyi. Pisteet jäi saamatta. Maalit jäi tekemättä (rimoja oli toki kaksi ja tolppia taisi olla yksi mutta ihan sama). Alivoima oli paskaa, ylivoima oli suurimmaksi osaksi paskaa. Syöttöjen laatu oli ajoittain huonoa. Tuomarit oli paskoja. Yleisömäärä oli paska. Silti kuitenkin suurimmaksi osaksi ottelua mukiinmenevää jääkiekkoa. Perjantaina JYP:in kaatoon.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Sama kuvio jatkunee TPS:n osalta pääosin loppuun asti: kärkijengejä vastaan voitetaan korkeintaan satunnaisesti, ylemmän keskikastin joukkueita pystytään haastamaan mutta yleensä huonolla menestyksellä. Alemman keskikastin kanssa tasaväkisesti, huonommat voitetaan. Ennustanee sijoja 9-11. Päästäneen taas jännäämään sitä viimeistä sääläripaikkaa.

Niin, kylmä fakta lienee se että kymppisijasta taistellaan kynsin hampain, varsinkin jos pakisto ei enää tuosta vahvistu uusilla pelaajilla/nykyiset pakit eivät nosta tasoaan. Tällä hetkellä peli näyttää siltä ettei sääleihinkään olisi asiaa mutta uskon kyllä että nykyisellä valmennuksella tarvittava pistemäärä saadaan raavittua kasaan, sitten sääleissä vastaan tulisi joku niukin naukin kuuden joukosta tipahtanut, pettynyt porukka jonka jälkeen kaikki on mahdollista.

Ironista on se että eilen Kärppiä vastaan peli oli parempaa kuin aiemmissa kotipeleissä mutta tuloksena silti nolla maalia kun taas kolmesta aiemmasta kotipelistä TPS saalisti täydet pisteet. Toki vastassa oli tämän hetken kuumin joukkue 1ügassa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
JYPiä olisi tänään vastassa vieraissa. Jengi, joka on kuusi pinnaa edellä Palloseuraa. Miettikää, suora voitto tänään ja suora voitto huomenna niin ollaan melko saletisti kahdeksan joukossa, ehkä jopa korkeammallakin.

Viisikkopuolustus on avainasemassa tänään. Ja erikoistilanteet. Näillä eväillä voitetaan.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
JYPiä olisi tänään vastassa vieraissa. Jengi, joka on kuusi pinnaa edellä Palloseuraa. Miettikää, suora voitto tänään ja suora voitto huomenna niin ollaan melko saletisti kahdeksan joukossa, ehkä jopa korkeammallakin.

Viisikkopuolustus on avainasemassa tänään. Ja erikoistilanteet. Näillä eväillä voitetaan.

Haaste on todella iso. En muista, milloin viimeksi TPS olisi pelannut Hippoksella hyvän pelin. Siitä on pitkä aika. Olisiko ollut semifinaalisarjassa keväällä 2010?

Pieni kaukalo asettaa Jyväskylässä oman haasteensa. Laidoilla ei ole niin paljon tilaa kuin kotikaukalossa. Suoraviivaisen pelaamisen merkitys korostuu.

Todellakin, TPS:n pitää puolustaa tänään(kin) viisikkona hyvin. Väittäisin, että maalipaikkoja tulee jopa vähemmän kuin mitä Kärppiä vastaan joten viimeistelyn tulee toimia hyvällä prosentilla jos TPS haluaa illan matsin voittaa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Toivotaan että jonkinlainen suonenveto iskee ja pisteet matkaa kotiin.
Hostikkaa olisi hyvä testata tänään.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
JYP:in ja Blegin ottelua seuranneena pisti silmään että jypinkyläläisten avauslaatu oli karmeaa luokkaa. Samanlaista kovaa karvausta mitä ollaan epätepsimäisesti muutaman kerran tällä kaudella jo todistettu (voisi olla pysyvä elementti tuon porukan pelaamisessa imo) niin siellä on Luomat ja kumppanit helisemässä.
 

Flankku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei TPS Hippoksella viime kaudella numerollisesti huonosti pelannut. 1-1 ja 2-1 olivat viime kauden tulokset Hippoksella.
Tiukkaa on siis maalinteko jypinkylässä ollut. Tosin tekihän Blueskin 3 maalia JYPin verkkoon!
 
Viimeksi muokattu:

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tepsin vierasvoitto, tuli mieleeni moinen harvinaisuus ja tilastoja tutkimalla selvisi että viimeinen sellainen tuli kun TPS voitti Lukon vieraissa 20.1.2013.
Perkele ihan sanattomaksi vetää...
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin vierasvoitto, tuli mieleeni moinen harvinaisuus ja tilastoja tutkimalla selvisi että viimeinen sellainen tuli kun TPS voitti Lukon vieraissa 20.1.2013.
Perkele ihan sanattomaksi vetää...

Niin siis kolmen pisteen voitto, kyllähän tossa hiljattain Kärpät voitettiin rankkarishown jälkeen.

Kyyyllähän täsä vuosi pystytään menemään ilman kolmen pisteen vierasvoittoa, oisko se jonkinlainen ennätys? Ensi viikolla taas vieraissa vastassa kuitenkin Ässät (joiden kotivoittoputki tosin eilen vihdoin katkesi, mutta kotipisteputki ei) ja sitten lauantaina Jokerit. Jokerit toki ei ole ihan niin kovalla tasolla, kuin nimekäs joukkue antaisi odottaa, mutta kyllä hankalaa tulee olemaan. Josko ne meillä kotona kaatuisi ekaks, ois vähän helpompi lähteä lauantainakin tappelemaan kolmesta pisteestä (useiden) vierasmatkalle suuntaavien kannattajien edessä.

Jännä nähdä kuin tänään käy, kuulemma JYP on antanut vastustajalle ekan erän alun yleensä etumatkaa maalin tai pari. Me taas ollaan ekasta erästä johtoasemassa siirrytty toiseen erään kerran, sekin peli hävittiin jatkoilla muistaakseni. Todella mielenkiinoista nähdä antaako JYP etumatkaa TPS:lle, ja jos antaa, niin miten siihen suhtaudutaan, muistaakseni lähes kaikki johtoasemat ollaan aika hyvällä tahdilla sulatettu, eikä kertaakaan pidetty johdosta kiinni alusta asti.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jep, 3 pisteen voittoja vieraistakin nimenomaan kaivataan jotta pitkässä juoksussa pysytään mukana.
 

hepu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Semmosta. Tältä viikolta siis raavittiin pisteitä kasaan 0/9. HPK:lta odotin ainakin edes pistettä mutta kun ei niin ei. Ensi viikolla ei pelit ainakaan helpotu, kun tiistaina on vieraissa Ässät ja kaksi kertaa Jokerit sekä kotona (Pe) että vieraissa (La). Ensi viikolta on pakko keinolla millä hyvänsä saada ainakin 5-6 pistettä. Muuten juna karkaa inhottavan kauas..
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Kohtuullisen mukavasti nukutun yön jälkeen "mutu-miehen" analyysi on seuraava: tämä viikko oli ensimmäinen, jossa tilastojen valossa Tepsi olisi ansainnut 5-6 pistettä, mutta ei saanut. Pari viikkoa sitten saatiin 7/9, mutta tilastojen valossa ei olisi ansaittu ehkä yhtään. Tiedän, että tämä saa vastareaktion ja ymmärrän kaikki vasta-argmuentit, koska tämä on maalintekopeli (tai sen estopeli, miten sen haluaa nähdä).

Varsinkin tämän viikon kotipeleissä TPS loi enemmän kuin vastustaja, ihan kaikkea. Paitsi niitä maaleja. Ongelmat ovat selkeimmin molempien maalien edustoilla. Pakit huitovat irtokiekoista ohi tai eivät saa pelattua mailaa pois. Toisessa päässä vastustajan maali on kuin noiduttu. Joku voisi sanoa, että kun ei pompi, mutta nyt niihin pomppujen syntyyn / syntymättömyyteen pitäisi kiinnittää huomio. Olen Suikkasen linjoilla, että kaikki näyttää paskalta kun hävitään ja toisinpäin. Jos tää viikko olisi hävitty ns. pystyyn joka matsi ilman maalipaikan paikkaa ja vastustaja olisi myllyttänyt lähes koko ajan, olisin enemmän huolissani kokonaisuudesta.

Pelissä on mun mielestä ihan hyviäkin elementtejä, myös pelitavallisesti. Mä en ainakaan halua nähdä mitään radikaaleja muutoksia perussapluunaan, enkä usko Suikkasen "myyvän itseään". Nyt niihin detaljeihin huomio. Tää pitää vaan kestää ja kun niitä pieniäkin onnistumisia tulee, niitä voisi jopa ylikorostaa ja luoda sitä fiilistä sitä kautta. Vaikka lähtien niistä kahden metrin syötöistä.

Ja sitten vaikka vähän taikauskoa peliin: Poriin voisi matkustaa vaikka Säkylän kautta (saman pituinen reitti kuin Rauman kautta) ja Hesaan vanhaa ykköstietä. Jos ne vieraspisteet tulisi tätä kautta (no joo).
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
En ymmärrä miksei Suikkanen hajota ennemmän kokoonpanoa. Siellä on täydellisiä turisteja monta. On se kyllä perseestä, että pitää peluuttaa väkisin esim. Vittasmäkeä, jonka saldo tästä kaudesta on kyllä jäätävä. Aivan jäätävä. Samaan sakkiin menee Palmroth ja Seikola. Hyökkäyspäästä pitää katsomoon laittaa samantien ainakin Miettinen.

Tuota pressiä kun katsoo, niin onpa Suikkanen jotenkin väsynyt. Alkaa olemaan voimat loppu tässä sotkussa? Tolla pakistolla ei kyllä parempia esityksiä voi tulla. Ei voi Suikkasta syyttää. Nyt pitäs vaan kylmänviileästi laittaa pahimmat 2-3 pelaajaa katsomoon VÄLITTÖMÄSTI. Eiköhän ala porukka heräämään.

Joka kausi vaihtuu puolet joukkueesta, mutta tietyt suosikit, kuten Vittasmäki, saa aina jatkaa.

Seikola => kasaan rahaan
Vittasmäki => Friman
Palmroth => Karhu tai joku muu
Miettinen ja Tuominen => ei käyttöä liigassa
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Hyökkäyspäästä pitää katsomoon laittaa samantien ainakin Miettinen.

Minua saa ihan luvan kanssa pitää apinana, jos on eri mieltä kuin minä. Mutta viime pelissä nähdäkseni nimenomaan Miettinen ja Bertrand esittivät hyökkääjistä pirteimpiä otteita. Cami tarvitsee selkeästi jonkin sytykkeen, jotta pääsee mukaan peliin. Nyt näytti tekevän ihan erinäköistä duunia, varsinkin sen jälkeen kun siinä vastustajan maalilla tiputti kypäränsä. Bertrand väänsi myös kelvollisesti, mutta kun on itseluottamus kateissa viimeistelyn osalta täysin.

Esimerkiksi Willsie oli hyökkääjistä aivan kuutamolla, ei esittänyt mitään erityistä. Famulare puolestaan on hyvä, kun ei tarvitse tehdä liikaa kiekollisia ratkaisuja. Aina kun Derek saa kiekon, vaikuttaa jotenkin hätäiseltä ja roiskaisee kiekon pois sen sijaan, että antaisi sen helpon syötön.

Pakistossa Morrisonn-Seigo pitäisi erottaa toisistaan. Kokeiltaisiinko vaikka Seikolaa Morrisonnin kanssa? Shaone on niin arvostettava ihminen jääkiekkoilijana, että luulisi Seikolaakin hävettävän hänen vierellään fleguilla. Jos ei toimi, niin sitten reagoidaan.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mänizeriltä ihan asiallinen viesti koskien tuloksen taakse näkemistä. Pelillisesti sekä Kärppä-peli että eilinen Kerho-peli olivat joiltain osin parempia kuin esim. voitettu SaiPa-peli pari viikkoa sitten. Silti on todella hälyttävää, että esim. Kerho tuli eiliseen peliin jo valmiiksi hävinneenä, mutta TPS onnistui häviämään tuon pelin pystyyn 0-3! Siis ensimmäiset 5 minuuttia Kerho ei saanut mitään aikaiseksi, näytti täysin kriisijoukkueelta ja TPS myllytti heidän päädyssä miten tahtoi. Tästä huolimatta ensin soi omissa ja homman meni käsittämättömäksi puurtamiseksi. Jäi ihan sellainen fiilis tuosta pelistä, että mukamas pelataan hyvin ja hallitaan, mutta oikeasti ei tehdä sitä 100 %:n suoritusta, mikä vaadittaisiin maalintekoon ja pelin voittamiseen. Kiekolliset ratkaisut olivat huolimattomia ja kiekko polttaa lavassa. Ei ole ajatusta mukana eikä voittamisen asennetta, tappamisen meininki puuttuu. Nyt pitäisi yksinkertaistaa peliä oikein reippaasti. Kiekkoa (ja MIEHIÄ!) vaan maalille heti kun päästään hyökkäysalueelle.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ei se Kärpät-matsi mikään hyvä esitys ollut. En ymmärrä missä rinnakkaistodellisuudessa TPS leijuu. Kärpät hallitsi peliä puolustamalla aivan oman tahtonsa mukaan. Suomeksi sanottuna eivät päästäneet mustapaitoja lainkaan keskikaistalle omassa päässä. Lisäksi TPS ei myöskään esittänyt sanottavaa halua alueelle menemiseen, satunnaisia pomppuja ei lasketa.

HPK oli kahta-kolmea pykälää heikompi vastustaja ja kas kummaa: TPS ryssi tämänkin session. Aikamoista kauden parhaassa iskussa olemista. Kaksi peliä putkeen kotikentällä ilman maaleja! Ja aikamoista suorittamista kärjen takana: kun ei riitä, niin ei vaan riitä. Koskee kotimaisia pelaajia. Ulkomaiset ovat leiviskänsä normaalisti hoitaneet.

Eivät kulmissa pörrääminen ja peliä edistämätön 'pirteys' mitään pelin hallintaa ole. Tai jos ovat niin Marko Virtala on dominoinut S/M-liigaa viime kaudet. 24 maalia 256 pelissä kuitenkin, count them all. Saammeko pitää tämän helmen vai viekö NHL? Laitetaan ykkösylivoimaan kuitenkin, tiedä vaikka onnistaisi.

Huolestuttavinta on, että TPS:n valmennus pudottelee samaa hallintashittiä julkisuudessa. Jottain tarttis tehrä. Kauheeta katsoa kun isot Daltonit puhuu ja nenät kasvaa kuin Pinokkiolla.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Eivät kulmissa pörrääminen ja peliä edistämätön 'pirteys' mitään pelin hallintaa ole.

Huolestuttavinta on, että TPS:n valmennus pudottelee samaa hallintashittiä julkisuudessa. Jottain tarttis tehrä. Kauheeta katsoa kun isot Daltonit puhuu ja nenät kasvaa kuin Pinokkiolla.

Ei kai kukaan tässä tyytyväinen ole. Itse yritän katsella maailmaa tilastojen kautta ja ihmetellä lopputulosta sitä kautta. Samalla myös esityksiä jäällä. Ja sitä, että miten erilaisilla esityksillä voitetaan ja hävitään.

En mä ainakaan keksi mitä Tepsi olisi voinut esim. eilen tehdä kauheasti toisin ottaen huomioon rosterin. Kiekkoa pidettiin enemmän kuin vastustaja, lauottiin enemmän kuin vastustaja, luotiin enemmän paikkoja kuin vastustaja... Maalivahtipeli hävittiin ja se oli siinä. Ihan riittävästi oli paikkoja voittaa toi peli. Yksilöt ovat kuitenkin sitten siitä lopusta vastuusta ja jos ei paikoista tehdä, niin kyllä valmentajan on vaikea keksiä keinoja. Siksi puhuin niistä detaljeista ja niihin keskittymisestä. Miten tota pitäis sitten muuttaa, että pisteitä tulisi? Mennä kilpikonnaan keskialueelle ja iskeä vaan vastaan koko ajan? Annetaan avaimet tarkoituksella vastustajalle eikä edes yritetä tehdä peliä? Sitten voidaan ottaa se K. Heikkilä koutsiksi. Oma henk.koht mielipide on että niin karmeaa oli belarussian pelaaminen hänen aikanaan, että ei kiitos.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Ei kai kukaan tässä tyytyväinen ole. Itse yritän katsella maailmaa tilastojen kautta ja ihmetellä lopputulosta sitä kautta. Samalla myös esityksiä jäällä. Ja sitä, että miten erilaisilla esityksillä voitetaan ja hävitään.

En mä ainakaan keksi mitä Tepsi olisi voinut esim. eilen tehdä kauheasti toisin ottaen huomioon rosterin. Kiekkoa pidettiin enemmän kuin vastustaja, lauottiin enemmän kuin vastustaja, luotiin enemmän paikkoja kuin vastustaja... Maalivahtipeli hävittiin ja se oli siinä. Ihan riittävästi oli paikkoja voittaa toi peli. Yksilöt ovat kuitenkin sitten siitä lopusta vastuusta ja jos ei paikoista tehdä, niin kyllä valmentajan on vaikea keksiä keinoja. Siksi puhuin niistä detaljeista ja niihin keskittymisestä. Miten tota pitäis sitten muuttaa, että pisteitä tulisi? Mennä kilpikonnaan keskialueelle ja iskeä vaan vastaan koko ajan? Annetaan avaimet tarkoituksella vastustajalle eikä edes yritetä tehdä peliä? Sitten voidaan ottaa se K. Heikkilä koutsiksi. Oma henk.koht mielipide on että niin karmeaa oli belarussian pelaaminen hänen aikanaan, että ei kiitos.

+1.

Itse kyllä olen sitä mieltä että jääkiekkoa pitää ajatella kahdelta näkökulmalta. a) pelit tulisi voittaa jossa tietysti karmivan näköinen tilastokiekko on tehokasta, mutta b) yleisö maksaa tämän lystin ja niillekkin tulisi tarjota jotain nähtävää tulevaisuutta varten. Jokainen varmaan tietääkin että paras tapa lienoo jokin näiden kahden tavan kombinaatio ja mielestäni Suikkanen on luonut aika hyvin meriittejä tämän kanssa, että hänen jääkiekkonsa on voittavaa (ei tietenkään aina) sekä yleisöön menevää.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Voihan perkele sentään tätä touhua. Joku tässä nyt on jo useampia kausia ollut, kun pelkästään jo meidän mustavalkoinen paita riittää tekemään pelaajista alisuorittavia ja tehottomia koohottajia. Fakta on kuitenkin se että meidän rosteri on paljon parempi tällä kaudella kuin meidän sijoitus antaa tällä hetkellä ymmärtää. Jos osa-alueittain puretaan ongelmia, niin ahdinko on huomattavasti synkempi kuin osiensa summa:

1. Meillä on Suikkanen päävalmentajana, on tehnyt kovaa jälkeä liigassa. Tässä ei mielestäni anneta tasoitusta muille joukkueille.

2. Meillä on paperilla erittäin kilpailukykyinen hyökkäys. Tässä ei liiemmin anneta tasoitusta, vaan menee liigassa (huom. PAPERILLA) jopa top 6-sakkiin. Kovempi ykköskenttä löytyy lähinnä Kärpiltä. Syvyyttäkin on tällä kaudella hyökkäyksessä. Koodinimi kakkossentteri puuttuu yhä, mutta sille asialle ei voi mitään ja tuo hyökkäys on silti ihan timanttia liigatasolle. Paperilla.

3. Meillä on yksi hyvä, mitat täyttävä molari, tässäkin asiassa ollaan liigassa noin top 8 sakissa paperilla, eikä Norrenaan olla ainakaan näkemissäni peleissä kaaduttu. Ne helpot välillä turhauttaa mutta pystyy melkoisiin paraatipelastuksiin tarvittaessa.

4. Puolustus ei oikeasti ole niin huono. Ykköspari on todella kova, mutta muuten siellä on useampi alisuorittaja, eikä se kestä ensimmäistäkään loukkaantumista. Pelkästään Vittasmäen palaaminen tasolleen tasapainottaisi tuota jengiä jo merkittävästi. Samoin Seikola voisi ruveta sihtaamaan niitä lampaankulleja verkon perukoille, veikkaan että siitä voisi meininki aika paljon vapautua. Potentiaalia on, ei se nyt vahingossa ole niitä pakkien maali- ja pistepörssejä voitellut. Ristolaisen paluu olisi Tepsin kannalta lottovoitto, koska tuolla on kyllä roolia tarjolla otettavaksi.

Missä oikeasti mättää? Pakisto tarvitsisi toisen "Shaonen" mutta muutoin tuollakin pitäisi pystyä taistelemaan joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Nyt ollaan vaan pelillisesti jossain ihmeellisessä takalukossa, ja sieltä pitäisi etenkin Willsien kentältä tulla pikkuhiljaa onnistumisia, kun ainoastaan ykköskenttä on saanut tällä kaudella jotain aikaiseksi.

Fakta on se, että meillä on viimeksi oltu "Ilvesmäisessä" lennossa keväällä 2010, jolloin joukkue oli huomattavasti enemmän kuin osiensa summa. Sen jälkeen ollaan oltu heikolla joukkueella sysipaskoja. Miten tuo porukka on yhtäkkiä kollektiivisesti unohtanut miten maaleja tehdään? Väitän että jos tuo joukkue saisi ulosmitattua edes osan tuosta mielettömästä pistepotentiaalista joka tuolla nyt selkeästi jää täysin realisoitumatta, ruvettaisiin kyllä nousemaan kohisten myös sarjataulukossa. Kotona nyt vaan ei voi pelata paria nollan tehdyn maalin peliä viikossa. Nyt on sellaisia norsunkokoisia apinoita jengillä selässä ja onnistumisia tarvittaisiin nopeasti.

Seuraavalla viikolla Ässät vieraissa ja Jokerit kotona ja vieraissa, jos maaleja ei tehdä niin tulee toinen 0/9p viikko, sellasita on jääkiekko. Ei voi kun toivoa että tuo tuosta nyt lähtisi lentoon, vaikka Ässiä vastaan ei tule olemaan todennäköisesti taaskaan mitään saumaa ja Virran Pekkakin pääsee kostamaan vanhoja kaunojaan hymy huulilla kun ässät kävelee meidän yli. Jokereiden voittamista toisessa viikon peleistä pitäisin todennäköisempänä kuin Ässien voittamista Porissa.

Tulipa pitkä teksti, kukaan tuskin jaksaa lukea, mutta pakkohan sitä on ihmisen jonnekin avautua, mielenterveys menee kun joka kausi sitä toivoo että josko tuosta porukasta olisi jotain iloa omassa elämässä, mutta ainahan palloseuraan joutuu pettymään, siihen kai tottuu taas ja jossain kohtaa nuo tappiot ei tunnu enää missään, rupeaa katsomaan Ruudusta mielenkiintoisten joukkueiden pelejä ennemmin.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Nyt kun on maalinteon tuskasta kärsitty, niin voisi olla paikka kokeilla jotain uutta. Jospa nuo kolme ensimmäistä hyökkäysketjua rakennettaisiin ajatuksella "kaksi tekijää - yksi rouhija". Kaksikot voisivat olla Koskiranta - Sexton, Lucenius - Willsie ja Pare - Sointu (left/ right kaikissa ja Pare keskelle). Kolmannet "rouhijat" voisivat olla Famulare, Suominen ja kenties jokerikorttina Tuomainen (on iso ja vie maalinedessä pakin huomion, jos joku sanoisi sille, että käytä kroppaasi). Neloseen sitten "loput". Selkeyttäisikö tekemistä, kun kolmikossa olisi selvät työnjaot? Ainakin tulisi näennäistä leveyttä.

Pakisto on sitten kinkkisempi. Olisiko se Seikola aika laittaa Morrisonin viereen? Kakkoseen Pulli - Seigo ja kolmospariin... Noh, ei kai siellä vaihtoehtoja oikeen ole kuin alkukauden "suosikit".
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt kun on maalinteon tuskasta kärsitty, niin voisi olla paikka kokeilla jotain uutta. Jospa nuo kolme ensimmäistä hyökkäysketjua rakennettaisiin ajatuksella "kaksi tekijää - yksi rouhija". Kaksikot voisivat olla Koskiranta - Sexton, Lucenius - Willsie ja Pare - Sointu (left/ right kaikissa ja Pare keskelle). Kolmannet "rouhijat" voisivat olla Famulare, Suominen ja kenties jokerikorttina Tuomainen (on iso ja vie maalinedessä pakin huomion, jos joku sanoisi sille, että käytä kroppaasi). Neloseen sitten "loput". Selkeyttäisikö tekemistä, kun kolmikossa olisi selvät työnjaot? Ainakin tulisi näennäistä leveyttä.

Pakisto on sitten kinkkisempi. Olisiko se Seikola aika laittaa Morrisonin viereen? Kakkoseen Pulli - Seigo ja kolmospariin... Noh, ei kai siellä vaihtoehtoja oikeen ole kuin alkukauden "suosikit".

Olen miettinyt ihan samaa.. Kyllähän tuonne muutoksia pitäisi saada ja työnjako selkeämmäksi ja tilantekijä niille ykköspyssyille..

Hahmottelin tässä ketjuja siten että Alkukauden hyvin toiminut ykkönen (mielestäni siinä roolitukset kuitekin suht kohdallaan jatkaisi toimineessa muodossaan..)

Eli ketjut jokseenkin:

Sexton-Koskiranta-Pare

Famulare-Lucenius-Willsie

Sointu-Miettinen-Tuomainen

Virtala-Laakso-Suominen

Not gonna happen :( Mutta mielestäni tuossa ois potentiaalia..


Pakistossa:

Morrison-Seikola

Pulli-Seigo

Vittasmäki/Palmroth/Karhu/Friman

Ja pakistossa se Seikolan herääminen voisi tapahtua nimenomaan Morrisonin vierellä, jos yleensä joskus jossain..

Lisäksi Norrelle huilia (pari meni liian helpolla la) ja Hostikalle näytönpaikka..
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös