TPS 2011-12 Runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 124 694
  • 403

OzMoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä huolestuttaa sekin, ettei Virta usko joukkueeseen. Onhan hän jo useampaan kertaan todennut, että joukkueella ei ole lainkaan pistemiehiä. Tämäniltaisen Ässä-pelin jälkeen totesi, ettei pelaajat pysty edes syöttämään..

Mahtaakohan kohta tulla hetki, että joukkue menettää uskonsa valmentajaansa.

Siinä tapauksessa viime kauden tapainen kierre on valmis...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Uusi kausi, uudet kujeet....

...niinpä niin. Kaikkea paskaa ei voi kaataa pelkän pelitavan päälle, mutta osansa silläkin on kun turpaan tuntuu nyt tulevan. Viimeistely ei myöskään tunnu onnistuvan, yhdellä maalilla harvoin voitetaan. Puolustuspään koomailut jatkuvat vaikka Palmroth sieltä pois otettiinkin. Sitä mieltä minäkin olen, että suoraviivaisesti omista pois, nopea keskialueen ylitys ja kohti maalia. Sitä kautta tulee maalipaikkoja, kuteja sekä reboundeja. Yksinkertainen on tehokasta.

Milloin tämä Virran pelityyli sitten iskostuu niin vahvasti pelaajiin, että pystytään oikeasti haastamaan vastustaja? Onko silloin jo sarja ohi meidän kannaltamme? TPS:n joukkue ei vaan ole pelaajistoltaan mikään mikkihiiri-kalpa missä kulmissa pyörimiseen käytettiin 60% ajasta.

Jatkuvalla kiekonhieromisella ja "kontrollilla" tarjotaan vastustajalle hyvät karvausasetelmat omassa puolustuspäässä ja sitä kautta se sitten jo menetetäänkin. Tähän lisättynä se, että Schwarz ei selkeästi meitä nyt pysty pitämään Salak/Engren-mäisesti pystyssä yksin, niin tulos on tämä.

Tulee ihan viime kausi mieleen, okei 2 peliä takana, mutta silti. Luulisi jätkiä vituttavan hävitä lauantai-iltana kotiavaus.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Voi hyvä luoja sentään. Kuten Virta totesi avauspelin jälkeen, moni pelaaja kantaa viime kauden taakkaa harteillaan. Tätä menoa se taakka kasvaa kasvamistaan eikä mitään uusia pelikuvioita pystytä opettelemaan. Suoraviivaisuutta tuo pelaaminen kaipaa heti alkuun ja sitten jos jokunen voitto saadaan niin rentous voi tuoda sen kiekkorallin luontevasti esiin mitä Kuopiossakin nähtiin muutama kausi.

Ehkei tässä ihan vielä kannata heittää hanskoja tiskiin, täytyy muistaa että myös JYP on aloittanut kautensa kahdella tappiolla vaikka siellä sen pelitavan luulisi olevan selvää kauraa.

Tiistaina huippuvireisen Ilveksen vieraaksi. Sieltä ei ole odotettavissa muuta kuin turpasauna mutta seuraava kotipeli SaiPaa vastaan on ihan pakko voittaa kolmen pisteen arvoisesti, PAKKO. Ahlqvist maaliin jo torstaina ja Marek aukomaan luukkua.

RR55:lle tunnustus illan pelistä, kaveri on jo nyt ykkösparin kamaa, huippulupaus.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Huhhuh..johan tuli taas käytyä pilaamassa iltansa HK Areenalla.

Valitettavasti, niinkuin muutkin sanovat ei ollut omien räpiköinti helppoa katsottavaa.

Tuli kuitenkin ikuisena optimistina mieleen eräs pätkä, jonka luin Selänteen blogista. Voisiko seuraava lainaus mitenkään pitää paikkansa myös TPS:n kohdalla?

"Meidän harjoitusleirit Carlylen valmennusaikana ovat olleet aina todella kovia, ja tässä on varmasti yksi syy miksi kauden alut ovat olleet meille hankalia. Yksinkertaisesti ollaan vaan menty niin lujaa, että joukkue ei ole ehtinyt siitä palautua. Tosin, loppukaudesta ei hyytymisiä ole tullut, joten se on kuitenkin loppupeleissä osoittautunut toimivaksi tavaksi."

Lähde: NHL-urani 20. vuosi alkaa – taas mennään!

Kuitenkin ymmärtääkseni TPS:n miehetkin ovat aika kovaa kesän treenanneet..
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Milloin tämä Virran pelityyli sitten iskostuu niin vahvasti pelaajiin, että pystytään oikeasti haastamaan vastustaja? Onko silloin jo sarja ohi meidän kannaltamme?

Meni siinä KalPallakin pirun kauan ennen kuin tuloksia alkoi näkyä. Virta katsoi jokaisen pelin dvd:ltä ja omien sanojen mukaan raskasta oli, kun ensin tuli turpaan koko ajan. Mutta lopussa kiitos seisoi. Kärsivällisyyttä sinne Turkuun!

Vaikka on Virta kyllä melkoinen jäärä, jos ajaa Tepsissä saman läpi, kuin KalPassa ja jos tämä projekti vie vielä yhtä kauan, ennen kuin tulosta alkaa tulla. Tai Virta itse kyllä tähän kykenee Tepsissäkin. Eri asia, saako hän tehdä työnsä loppuun. Muut saattavat hermostua ensin.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Tsekataan nyt ainakin puolenkymmentä peliä lisää ennen kuin tehdään pidemmälle meneviä johtopäätöksiä, mutta tässä kohtaa seuraavia huomioita...

- en lähde suoranaisesti vaatimaan, että peliä pitää yksinkertaistaa tai että pitäisi alkaa heittämään enemmän "ajokoirakiekkoja", mutta tällä hetkellä oman pään hidastukset ja palautukset saattavat mennä jo överiksi - eli jos jotkut joukkueet liigassa pyrkivät liikaa nopeasti ylöspäin pelaamiseen, niin Tepsiltä tuo ominaisuus puuttuu tällä hetkellä lähes tyystin. Eli pelataanko jo liiaksi viivelähtöjen ja palautusten kautta? Pyritään kovin tekemään tilaa, mutta sitä ei lähdetä/pystytä hyödyntämään. Joka tapauksessa syöttöjen laadun pitää parantua, suoranaisten hassien lisäksi hyökkäyksiin lähdettäessä tulee paljon epätarkkoja syöttöjä, jotka syövät pelinopeutta ja hidastavat pelin virtausta.
- valittu pelitapa vaatii etenkin puolustajilta paljon. Tuomisen kaltaisia kiekollisia liidereitä tarvitaan, Ässät-pelin perusteella Ristolainen kuuluu avausrosteriin ehdottomasti. Kiekollisesti taitavia, mutta sota-alueen putsaamiseen kykeneviä puolustajia ei taida varsinaisesti kasvaa puissa...
- millainenkohan haaste pelitapa on ulkomaalaisille? Stone, Cerny ja Mojzis eivät tod.näk. ole ikäissään pelanneet tällaista kiekkoa. Meneekö viesti perille? Etenkin Stone on tod.näk. tottunut enemmän "kiekkoa ylös ja perään taistelemaan" -tyyppiseen, simppeliin kiekkoon.
- Stone, Mojzis, Viinanen: liikkeen täytyy parantua!!!
- Cerny ei ole maailman lahjakkain kiekkoilija, mutta tsemppiä ja työntekoa löytyy - mahtuu ehdottomasti joukkueeseen
- heikosta startista huolimatta on mielestäni turha tehdä vertauksia viime kauteen, ilme on kuitenkin yritteliäs ja nöyrä, joukkueen ilme urheilullinen
- Virran pesti ei ole uhattu, ellei viime kauden tilastoja lähdetä toistamaan. Miehellä on näyttöjä pitkän tähtäimen projekteista ja sellaistahan Turussakin ollaan tekemässä
- maalivahtipeli on ollut eittämättä toistaiseksi pettymys - seuraavaan peliin Aleksis maaliin ja Upin käärmekeitto porisemaan, jotta saadaan Marekin itseluottamus palautettua
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Tässähän on muuten sellainen hilpeä fakta, että viime kaudella tässä vaiheessa Unskilla oli yksi voitto enemmän sarjassa kuin Peksillä nyt.

Eteenpäin on menty, lopussa saatiin kulma.
 

hokihoki

Jäsen
Itseäni ihmetyttää vallan paljon miksi joku odottaa P. Virran peluutustyylillä tulosta?
Asiaan uskovat jauhavat pelityylin vaativan oikean rungon ja parin vuoden sisäänajon.
Kysynkin miksei Kalpa voittanut yhtään mestaruutta vaikka aikaa oli? Pronssia ei lasketa, hopeaa ei lasketa.

Virran pelityyli ei vain ole nykykiekkoon toimiva. Kontrollilla voidaan hallita mutta se vaati ylivoimaisen joukkueen ja sitä Turussa ei olla saamassa nyky touhulla enää ikinä.

Panostaisivat kerrankin valmentajaa joka saa peruspelaajista maksimit irti suoraviivaisella pelillä.

Virta voi mennä neppailemaan junnusarjoihin joissa ylivertaisuus vielä on jollain tasolla realistista!
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Kalpa pärjäs sillon kun Kapanen oli siellä kentällä. Joukkueessa tarvii olla joku todellinen liideri/idoli mihin pelaajat nojautuu. Hifk rämpis niin kauan kunnes V.Peltonen tuli paikalle. Ei se kojon pelikirja sitä mestaruutta tuonut. Jokereilta puuttuu se mestaruuteen vaadittava johtaja ja vaikka kaikki muu olisi kunnossa niin mestaruutta ei tipu ilman johtajaa. Tämä verrattaessa siin tepsiin.. Vahalahti ei riitä kantamaan yksin tätä joukkuetta.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä nyt on mennyt kaksi peliä jo ekoilla minuuteilla täysin vihkoon. Odotellaan nyt edes niin kauan, että saadaan ehjä alku otteluun. Nyt on lähdetty puskemaan ylämäkeen heti ottelun alkuun ja rentous on kadonnut samantien. Ja nimenomaan omista täysin turhista virheistä nämä ovat tulleet. Nämä kulmasta maalin eteen-syötöt eivät tietääkseni ole Virrankaan mieleen.

Eilen TPS ei ensimmäisen erän jälkeen ollut pelillisesti Ässiä huonompi, vaikka heikosti Ässätkin pelasivat aikaisempaan verrattuna. Mahdollisuudet pisteisiin olivat olemassa vielä ennen 1-3-maali, mikä on toki nyt laiha lohtu mutta kuitenkin. Oli siellä Plihalilla, Cernyllä, Mäkkärillä ja muutamalla muillakin pari hyvää maalipaikkaa.

Yksi perusvaatimus olisi saada maalivahdilta edes yksi virheetön peli. Schwarz on ollut todella epävarma, mikä ei ainakaan auta muunkaan joukkueen peliä. Ässien toinen maali meni täysin Marekin piikkiin kun mies jäätyi maalilleen tulematta askeltakaan vastaan. Ihan turha maali annettavaksi tuohon paikkaan. Muutenkin koko pelin ajan ihmeellistä räpiköimistä ja sähläämistä. Tuolla tyylillä aiheutetaan nyt nollatilanteistakin hirveitä maalipaikkoja vastustajalle. Tiistaina laittaisin Ahlqvistin maaliin.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Ehkei tässä ihan vielä kannata heittää hanskoja tiskiin, täytyy muistaa että myös JYP on aloittanut kautensa kahdella tappiolla vaikka siellä sen pelitavan luulisi olevan selvää kauraa.

Eivät ne tappiot, vaan ne tappioiden tulotavat. Ne harmittavat. Jos joukkue pelaisi tyylikkäästi ja yrittäisi parhaansa, mutta silti häviäisi, se olisi ihan OK. Kaadutaan saappaat jalassa. Mutta nyt touhu on sellaista räpiköintiä ja paniikinomaista pyörimistä, että oksat pois.

Jos tämä tosiaan kaatuu pelitavan piikkiin, pitänee valmennustiimin katsoa peiliin pitkään ja hartaasti. Jos pelitapaa ei ole tämän paremmin saatu pelaajien päähän kesän aikana, pitäisikö sitä kenties yksinkertaistaa? (EDIT: itse olen kyllä enemmän yhä sitä mieltä, että suurin syyttävä sormi osoittaa henkilökohtaisten virheiden suuntaan. Jos nyt aluksi jätettäisiin ne koomailut pois ja katsottaisiin sitten, miten pelikirja toimii)

Tai ehkä palaset loksahtavat seuraavassa pelissä paikalleen ja kaksi tappiota eivät olleetkaan tappiokierteen alku, vaan notkahdus. Sitä toivoessa...
 
Viimeksi muokattu:

ZzyzxRoad

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, St. Louis Blues, Liverpool.
Ensinnäkin sanottakoon että en ole kumpaakaan Tepsin peliä tällä kaudella nähnyt, joten höpöttelen vain menneiden kausien ja täällä olevien kommenttien perusteella.

Jos tilanne on se, että Virta on päättänyt ajaa täsmälleen saman pelityylin sisään Tepsiin, kuin mitä käytti KalPassa, on edessä helvetin vaikea vuosi Aurajoen rannoille. Menihän tuon tyylin sisäänajossa Kuopiossakin useampi kausi! Täällä jotkut ovat olleet sitä mieltä että pikemminkin heikko kauden alku on johtunut henkilökohtaisista virheistä kuin pelitavasta. Jälleen pelkkää spekulaatiota ja perstuntumaa, mutta tietäen Virran persoonan ja habituksen pukukopissa/vaihtoaitiossa, on uuden pelityylin sisäänajossa pelaajilla varmasti kohtalaiset paineet kun saa jokaisen mokan jälkeen kuunnella kirosanojen sävyttämää huutopalautusta korvissaan tovin jos toisenkin. Meinaan siis tällä sitä että Virta on vähän tällainen "Alfa-uros" ja varsinkin nuoremmissa pelaajissa näinkin vaativan pelityylin opettelu tällaisen käskijan alla ei ole kovin helppoa hommaa. Siellä tuskin vallitsee rento "kyllä tämä tästä kunhan vähän vielä rauhassa reenaillaan ja pikkuhiljaa kehitytään" -ilmapiiri, vaan on pakonomainen tarve saada homma toimimaan välittömästi joka saa takuulla kädet tutisemaan.

Sitten kun mukaan on tosiaan tuotu pelaajia myös ulkomailta joille Virran pelityyli, saatikka edes Tepsin edelliskauden/kausien pelityyli ei ole tuttu, on hankala ketjujen sisälläkään alkaa toteuttamaan selkäytimessä olevia tuttuja asioita ja näin vähän jopa uhmata peksin ylivaltaa ja horjuttaa tätä tyranniaa(kärjistystä).

Sitten joukkueen roolitus. En osaa nyt itse edes sanoa että miten tuo joukkue pystytään tähän Virran kiekkokontrolli tyyliin roolittamaan, pohtikaa itse enemmän. Mutta löytyykö puolustuksesta tarpeeksi kiekkovarmoja ja hyvän pelikäsityksen omaavia, laadukkaisiin avauksiin kykeneviä puolustajia (mielellään joka pakkipariin)? Löytyykö polkukoneita jotka jaksavat tuoda sen kiekon hyökkäysalueelle siksakkia luistelemalla ja jopa pari kertaa omaa maalia kiertäen, jonka jälkeen vielä hyrrätä nurkissa tovi jos toinenkin odottaen vastustajan väsymistä->virheitä. Eli väsyykö Tepsi, vai vastustaja ensin? onko Virta juoksuttanut jätkät kesällä tukkoon koettaessaan saada heitä siihen kuntoon kun pelitapa vaatii? Ja JOS se väsymys iskee, niin kuinka siinä tilanteessa pysyy pää mukana kun pitäisi muistaa mitä siellä aamujäillä taas puhuttiinkaan tästä omiinpäin pelaamisesta keskialueelta ym.

Nämä olivat vain pohdintoja ja henkilökohtaisia mielipiteitä, faktoista ei tietoakaan, varsinkaan Turkulaisen pelaajiston osalta. Mielenkiinnolla jokatapauksessa Turun meininkiä tällä kaudella seuraan.

Se vielä unohtui lisätä, että moni on täällä puhunut myös Jypin heikosta kauden alusta. Siellähän pelityyliä on nimenomaan lähdetty myös uudistamaan kiekollisempaan suuntaan ja tultu hieman pois sieltä totutulta robotti- kiekko zonelta. Kauden avauspelin jälkeen jyväskylästä kuului useammasta suusta että Jyp ja KalPa ovat lähestyneet toisiaan pelityylillisesti aika paljon, Jypin koettaessa lisätä kiekkokontrollia, KalPan lisätessä hieman suoraviivaisuutta. Ja kun pohjalla on tämä todella vahva neppailu tyyli, on sieltä ilmeisen paljon helpompaa lähteä ajoittain hakemaan yksinkertaisempia ratkaisuja totutun kiekon halimisen ohella, kuin että tlanne on toisinpäin, kuten nyt Turussa ja Jyväskylässä.
 
Viimeksi muokattu:

Alexandre

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Se vielä unohtui lisätä, että moni on täällä puhunut myös Jypin heikosta kauden alusta. Siellähän pelityyliä on nimenomaan lähdetty myös uudistamaan kiekollisempaan suuntaan ja tultu hieman pois sieltä totutulta robotti- kiekko zonelta. Kauden avauspelin jälkeen jyväskylästä kuului useammasta suusta että Jyp ja KalPa ovat lähestyneet toisiaan pelityylillisesti aika paljon, Jypin koettaessa lisätä kiekkokontrollia, KalPan lisätessä hieman suoraviivaisuutta. Ja kun pohjalla on tämä todella vahva neppailu tyyli, on sieltä ilmeisen paljon helpompaa lähteä ajoittain hakemaan yksinkertaisempia ratkaisuja totutun kiekon halimisen ohella, kuin että tlanne on toisinpäin, kuten nyt Turussa ja Jyväskylässä.

Juuri näin. JYP yritti pelata kuin KalPa ja KalPa pelasi kuin JYP ja kaikki tietää miten siinä kävi.
Ei päästy edes maalipaikoille. Ei muutakuin takaisin siihen suoraviivaiseen pystysuunnan kiekkoon , kumpikin. Siis JYP ja TPS
 

peekay

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens & #11
Eivät ne tappiot, vaan ne tappioiden tulotavat. Ne harmittavat. Jos joukkue pelaisi tyylikkäästi ja yrittäisi parhaansa, mutta silti häviäisi, se olisi ihan OK. Kaadutaan saappaat jalassa. Mutta nyt touhu on sellaista räpiköintiä ja paniikinomaista pyörimistä, että oksat pois.

Olen vain nähnyt HPK-pelin mikä oli tuskaista katsottaavaa koska HPK:n paikat tuli juuri Missionin mainitsemasta räpiköinnistä. Mutta tämä saappaat jalassa kaatuminen on minun mielestä OK siinä vaiheessa kun pelataan tärkeitä pelejä keväällä ja pleijareissa. Jos TPS nyt pelaisi mallikkaasti ja hyvin ja silti häviäisi olisin huolissani, mutta nyt minä ainakin toivon että parannettavaa löytyy paljon ja potentiaalia parempaan myöskin löytyy ja kun Virta saa kaikki pelaamaan joukkueena ja jalat liikkelle niin voittoja tulee sen verran että keväällä saadan sitten taistella saappaat jalassa.

Summa sumarun, vaikka sydäntä raastaa nähdä tepsi sarjataulukon pohjalla kahden pelatun kierroksen jälkeen, niin täällä uskotaan ainakin vielä pelaajiin ja valmennukseen. TPS ei koe uutta katastrofikautta, siitä pitää Vahalahti ja Ristolainen huolen.
 

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaksi peliä alla hei! Pidetään ne tervat ja höyhenet vielä varastossa..

Itse ainakin olen valmis antamaan valmennukselle ja pelaajistolle täyden työrauhan.

Huomenna Ilves nurin ja taas alkaa hymyilyttään.. ja vaikkei kaadukaan niin mitä sitten? Kahta kauheemmin seuraavan kimppuun! Kaikki ne on kaadettavissa!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kannattajien mielipiteet ovat aivan se ja sama tässä asiassa joukkueen menestykselle. Eniten pelkään sitä, että tällä Virran pelitavalla, jossa koitetaan hallita kiekkoa omalla alueella, vaikuttaa meidän ulkkarihyökkääjiin eniten. Milloin nämä suoraviivaiset kaverit turhautuvat siihen etteivät yksinkertaisesti pääse etenemään vauhdilla vastustajan päätyyn? Nyt pitää kärkkyä ja neppailla sekä odottaa sitä syöttöä, joka nähdyn perusteella on usein ihan vitun luokaton.

Toivon todellakin, että joukkueen sisäinen pelihuumori kestää tämän Virran tyylin. Sehän on asia, joka ratkaisee menestyksen. Ei se mitä me kannattajat olemme mieltä.

Tässä myös korostuu pakkiemme kädellinen taito kontrolloida lätkää. Tällä hetkellä tuo asia on vielä liikaa lapsen kengissä. Lisäksi otamme liikaa jäähyjä ollaksemme liigan alinta kastia.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta tämä saappaat jalassa kaatuminen on minun mielestä OK siinä vaiheessa kun pelataan tärkeitä pelejä keväällä ja pleijareissa. Jos TPS nyt pelaisi mallikkaasti ja hyvin ja silti häviäisi olisin huolissani, mutta nyt minä ainakin toivon että parannettavaa löytyy paljon ja potentiaalia parempaan myöskin löytyy ja kun Virta saa kaikki pelaamaan joukkueena ja jalat liikkelle niin voittoja tulee sen verran että keväällä saadan sitten taistella saappaat jalassa.

Olen samaa mieltä. Kyllähän tässä silti hiukan huolestuttaa, sillä näissä alkukauden peleissä ei olisi varaa antaa yhtään löysää jos meinataan keväälläkin pelata jotain pelejä. Sekin on tietysti hiukan huolestuttavaa, että kahdessa ekassa pelissä TPS ei oikein edes päässyt kunnolla pelaamaan voitosta missään vaiheessa. Tuo puolustajien hasardikoomailu tuntuu minusta jo jonkinlaiselta traditiolta useamman kauden ajalta, olihan sitä mestaruuskaudellakin ajoittain ihan riittävästi. Huominonarvoista voisi olla, että nyt TPS on molemmissa otteluissaan voittanut laukaisutilaston. Mahtoiko sitä viime kaudella käydä koko kautena edes viidessä ottelussa ja mestaruuskaudellakin TPS voitti runkosarjassa laukaisutilaston alle kolmasosassa otteluistaan. Maalivahdilla ei siis ihan tuhottomasti ole ollut töitä, viime kausihan oli siinä suhteessa aika toivoton, kun joka ottelussa tuli yli 40 kiekkoa torjuttavaksi. Nythän puolestaan on tuntunut siltä, että TPS on ihan itse rakentanut vastustajankin paikat. Tosin eipä tässä mitään kovin kaksisia joukkueita ole vielä vastassa ollutkaan.

Avausmaali olisi kyllä tärkeää saada pikaisesti jossain pelissä tehdyksi, ettei menisi siihen yli 20 kierrosta niin kuin viime kaudella. Eihän se tietenkään silloinkaan ollut sattumaa, että vastustaja aina sen ensimmäisen maalin värkkäsi. Kuitenkin, kun se avausmaalin teko vihdoin onnistui oli tuloksena heti peräkkäiset 5-0, 4-1 ja 7-0 voitot. Tuo toisaalta kertoo myös siitä, ettei vielä kolmenkaan ottelun otannalla voi tehdä aivan lopullisia johtopäätöksiä ja tätä kauttahan on vasta ne kaksi ottelua pelattu.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä myös korostuu pakkiemme kädellinen taito kontrolloida lätkää. Tällä hetkellä tuo asia on vielä liikaa lapsen kengissä.

Fakta on todellakin se, että meidän puolustajien kiekollinen taito ei ole kovin korkealla tasolla. Niinpä kiekko tulisikin toimittaa mahdollisimman nopeasti hyökkääjille, jotka pääsevät sitä peliä tekemään. Virran pelitapa edellyttää vaan hyvää kiekollisuutta koko viisikolta ja ennen kaikkea kiekkovarmuutta. Kiekko ei saa polttaa lavassa. Tämän jälkimmäisen kanssa meidän puolustajillamme on suurimmat ongelmat.

Joukkueen on ihan pakko suoraviivaistaa pelaamistaan. Myös Virran pelikirjan pitää joustaa tältä osin. Nyt pelaaminen on aivan hidasta näine taaksepäin pelaamisineen ja jättösyöttöineen. Keskialue ei kiihdy minkä vuoksi kiekon ylöstuominen on vaikeata.
 

hokihoki

Jäsen
Summa sumarun, vaikka sydäntä raastaa nähdä tepsi sarjataulukon pohjalla kahden pelatun kierroksen jälkeen, niin täällä uskotaan ainakin vielä pelaajiin ja valmennukseen. TPS ei koe uutta katastrofikautta, siitä pitää Vahalahti ja Ristolainen huolen.

Kerrassaan ihailtavaa optimismia. Itselläni on valitettavasti päinvastaiset fiilikset. Voisin melkoisen suuresta summasta lyödä veto että tämä kausi ei riemunkiljahduksia tarjo, toivottavasti olen kuitenkin väärässä.

Pari asiaa miksi tätä mieltä olen:


  • Pelaajamateriaali on täysin väärä Virran pelityyliin paria poikkeusta lukuuntottamatta
  • Peksi ei ole niitä parhampia tsemppareita ja "keppiä" tuleekin kun uusi pelitapa ei ota onnistuakseen
  • Pelaajilla saattaa edelleen istua se kuuluisa apina olkapäällä ja tähän päälle Virran pelitavan ja vaativuuden aiheuttamat paineet.
  • Marek ei pysty kantamaan porukkaa, ainakaan vielä. Toivottavasti Upi pystyy taas ihmeisiin.
  • Virran pelikirja ei ole niitä optimaalisimpia Liigaan, täällä vain harvalla joukkueella on tarpeeksi rahaa ostaa joukkueellista riittävän kokemuksen omaavia pelaajia, joilla on vielä riittävästi itseluottamusta ja taitoa
Joku oli näissä ketjuissa kirjoittanut että Virran kirjassa ei ole mitään vikaan ja itsekin allekirjoitan tämän. Siinä ei ole mitään vikaa kunhan joukkue on riittävän taitava kyetäkseen toteuttamaan sitä. Suomen maajoukkue pelasi kevään kisoissa samankaltaista kontrolloivaa peliä, mutta harvalla joukkueella on koko rosteri tuon tasoisia pelaajia.

Kalpassa tämän pelityylin sisäänajoon tarvittiin jokunen vuosi ja rosterin rakentamista eikä siltikään tuloksena ollut se kirkkain.

Arvostan toki Peksi Virtaa, mutta kuten totesin hänen pelikirjansa on ongelmallinen, enkä itse lähtisi rakentamaan pitkän projektin kautta joukkuetta, joka usean vuoden aikana ajetaan tähän sisään, kun siltikin tulos on hyvin epävarma. Mielummin rakennetaan joukkuen suoraviivaisempaan pelaamiseen, jossa panostetaan koviin pakkeihin ja riittävään määrän kavereihin ketkä snaipperoivat maaleja ja muutama voimahyökkääjä hakkaamaan riparia sisään. Tämä ei ole ehkä se kaunein tapa, mutta todistetusti tuloksekas.

Suoraviivaisemmalla pelityylillä on mahdollisuus pärjätä huonommallakin rosterilla. Virran neppailulla tämä ei onnistu. Varsinkin kun muut joukkueet tietävät täsmälleen miten palloseura pelaa niin tämä on helppo sabotoida lyömällä 3 ukkoa keskiviivan tuntumaan ja pari lyömään painetta meidän kokemattomille pakeille.

Toivottavasti olen väärässä, mutta en usko että tällä kaudella vielä paljon saadaan onnistumisista nauttia. Tämän huomioiden voi olla vaikeaa vielä seuraavallakaan kaudella saada sopivaa rosteria, sillä häviävä joukkue ei rahaa ja sponsoreita kerää. Toivottavasti veikkaan väärin ja TPS kiikkuu loppukauden kärkipäässä. Tätä kuitenkin suuresti epäilen.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Aika moni täällä vaatii että peliä nopeutettaisiin ja lähdettäis suoraviivaisemmin ylöspäin ja että tätä hieromista ja neppailua Virta haluaa. Itse ainakin muistan sellaisen haastattelun Virralta jonkun ET pelin jälkene kun mies sanoi että moni pelaaja syöttelee vaan syöttelemisen takia ja että se ei ole tarkoitus.. Eli eiköhän tuo hitaus vielä johdu siitä että ei "uskalleta" lähteä ylös heti vaan pitää antaa ne pari hullun rohkeaa passia omissa ennen kuin mennään.. Toivottavasti näin ja nähtäisiin vielä sitä että sieltä tosiaan lähdetään ylös. Sinänsä omituista ja huolestuttavaa että tuossa ET:n kotimatseissa tosiaan lähdettiin muutaman kerran erittäin nopeesti ja näyttävästi ylös. Nyt nuo on kyllä parissa runkkarimatsissa olleet kortilla nuo lähdöt!
Lauantaina Cernykin lähti ihan käsittämättömästi saman vaihdon aikana kolme kertaa alaspäin ja yksikään niistä ei ollut tarpeellinen pakitus. Haiskahtaa vaan jotenkin joltain pelolta ja siltä että ei uskalleta lähteä ennen niitä paria poikittaista passia.
Kyllä tää tästä, ihan tosi!!!
 

ZzyzxRoad

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, St. Louis Blues, Liverpool.
Itse ainakin muistan sellaisen haastattelun Virralta jonkun ET pelin jälkene kun mies sanoi että moni pelaaja syöttelee vaan syöttelemisen takia ja että se ei ole tarkoitus.. Eli eiköhän tuo hitaus vielä johdu siitä että ei "uskalleta" lähteä ylös heti vaan pitää antaa ne pari hullun rohkeaa passia omissa ennen kuin mennään..

Näin asia varmasti on. Virta on pelitapansa kanssa aika ehdoton ja se vaatii pelaajilta käsittämättömän paljon. Kukaan (poislukien KalPasta tulleet) Tepsin peluri ei ole tällaista pelitapaa kokenut, lähellekkään. Se sotii niitä jääkiekon perus juttuja vastaan jotka on opittu samoihin aikoihin kuin luistinten itse solmiminen jalkoihin. Tilanteita on varmasti helvetin vaikea nähdä niin kuin Virta haluaa, tuntuu varmaan että pitäisi olla silmät selässäkin kun keskialueella alkaa nupissa kaikumaan ohjeet jättösyötöistä ja omiinpäin pelaamisista. Peksi ei pelitapaansa muuta, eikä edes juuri vastajan mukaan mukauta. Peli pelataan Virran pelikirjan mukaan ja se pelikirja vaatii aika monta läpiluku kertaa sisäistämiseen. Se on ollut positiivista huomata että ainakaan vielä ei Virta ole alkanut julkihaukkumaan pelaajistoaan haastatteluissa kun ei peli miehen mielen mukaan kulje.. Tänään on TV-peli. Katson suurella mielenkiinnolla.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei kannata tänään tulosvetoon jättää Ilvestä nollille, Palmroth tekee paluun ja Husse ulkona! Muutenkin ketjuja sekoiteltu aika tavalla! Mielenkiintoista..

Birner-Plihal-Cerny
Moizis-Palmroth

Vaha-Laakso-Anttila
Vittasmäki-Raboin

Salo-Stone-Mäkiaho
Seppänen-RR55

Hattunen-Hauhtonen-Viinanen

Ahlqvist

Olisko ollut jo Huhtalan aika tulla esiin??
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Näin asia varmasti on. Virta on pelitapansa kanssa aika ehdoton ja se vaatii pelaajilta käsittämättömän paljon. Kukaan (poislukien KalPasta tulleet) Tepsin peluri ei ole tällaista pelitapaa kokenut, lähellekkään.

TPS voitti mestaruuden Suikkasen kiekkokontrollilla. Se oli toki suoraviivaisempi versio nykyisestä mutta samaa neppihokia joka tapauksessa.
 

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS voitti mestaruuden Suikkasen kiekkokontrollilla. Se oli toki suoraviivaisempi versio nykyisestä mutta samaa neppihokia joka tapauksessa.

Suikkasen ja Virran pelitavat eivät ole missään tapauksessa lähelläkään toisiaan. Suikkasen aikanakin kiekkoa kyllä pidettiin, mutta ylös mentiin heti kun oli paikka ja hyökkäykset pyrittiin päättämään maalille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös