Tour de France 2011

  • 13 606
  • 77

Mr. Walker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kovaa peliä. Kaksi kovaa joutui jättämään kisan kesken Tom Boonen keskeytti jo alkumatkasta ilmeisesti eilisten kaatumisten seurauksista.
Bradley Wiggins kaatuili tänään isossa rytinässä ja siinä taisi mennä solisluu. Kisa jäi siihen.
Myös Chris Horner kolhi itseään tuossa kolarissa. Makasi pitkään ojan pohjalla. Jatkoi kuitenkin maaliin asti, mutta kiikutettiin kisan jälkeen sairaalaan. Jatko vaakalaudalla.
Lisäksi kovista nimistä Levi Leipheimerilta meni rengas viitisen kilometriä ennen maalia. Ei jääneet edes omat odottamaan, oltiin niin lähellä maalia. Paha isku kokonaiskisaa ajatellen.
Myös Tyler Farrar jäi kolarin seurauksena kauas jälkeen pääjoukoista. Sijoitus tällä hetkellä vielä hakusessa.

Mitähän vielä. Piti olla tylsä tasamaaetappi.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Huh, huh, mikä suoritus Thor Hushovdilta! Kaveri roikkui kaikkien ennusteiden vastaisesti mäkimiesten mukana tämän päivän etapin nousut ja jatkaa edelleen keltaisessa paidassa. Etappiennakoissa puhuttiin ainoastaan siitä että ottaako Evans vai joku muu keltaisen paidan kun Hushovd sen tänään menettää, mutta ei antanut kivikova norjalainen härkä vieläkään periksi.

Portugalilaiselle Rui Costalle etappivoitto. Philippe Gilbert oli kakkonen ja ottaa Rojasilta takaisin vihreän paidan, jonka menetti eilisellä etapilla.

Huomenna jatketaan Ranskan keskiylängöllä ja nousut kovenevat - etapilla yhteensä 8 kategorisoitua nousua. Tosin suurin osa niistä etapin keskivaiheilla ja viimeiset 50 km vedetään alamäkivoittoisesti. Mäkikiripisteitä on jaossa paljon, joten irtiottoja nähdään varmasti. Etappi päättyy neljännen kategorian maalinousuun.
 

Sambody

Jäsen
Veto kiinni, että Johnny "Hooligan" Hoogerland löytyy huomisen hatkasta.

Tänään Vino yritti niin kovasti himoitsemaansa keltaiseen, mutta ei paukut riittäneet. Bull of Grimstad teki huikean tempun tänään pitämällä kiinni keltaisesta. Vaikea sanoa GC-ukkojen mäkikunnosta tämänkään päivän jälkeen. Gesink kärsi(toissapäivän kaatumisesta?) ja tippui pariinkin otteeseen. Andy oli ensimmäistä kertaa niin sanotusti pelissä mukana ja merkkasi Contadoria ja vasta, kun Evans lähti niin nämä veijarit irroittivat katseensa toisistaan. Kyllähän sitä vain odotellaan jo sitä etappia 12 ja HC-vuorietappia jolloin katsotaan kenen mäkijalat riittävät taisteluun keltaisesta.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jännitystä kyllä piisasi siinä lopussa. Normaalisti en jaksa hirveästi innostua näistä keskivaikeista mäkietapeista, kun ei yleensä nähdä jännittävää kiritaistelua muttei myöskään kunnon otatusta yhteiskilpailun voittajakandidaattien välillä. Vinokourovilta kyllä miehekäs yritys, mutta ihan ei puhti riittänyt.

Hushovd on muuttunut ajajana aika paljon. Kiri ei enää kulje vanhaan malliin, mutta sen sijaan norjalaisesta on kuoriutunut varsin pätevä mäkimies. Hyvä aika-ajaja ja laskija Thor on ollut aina. Selkeästi Hushovdin tavoitteena on voittaa vielä kevätklassikoita ja muita merkittäviä yhden päivän kilpailuja loppu-uransa aikana. Kaikki eväät siihen tuntuvat olevan. Ei se kirikykykään kokonaan tule katoamaan missään nimessä.

Yhteiskilpailusta sen verran, että voitto tullaan mitä luultavimmin ratkomaan akselilla Andy - Cadel - Alberto. Contadorin uskon edelleen olevan näistä kolmesta paras tärkeimmissä henkilökohtaisissa ominaisuuksissa: mäennousukyky, aika-ajo, taktiikka. Contador on kuitenkin jäänyt Evansille ja Schleckille yhteiskilpailussa tässä vaiheessa aika merkittävästi. Lisäksi Saxo Bank joukkueena häviää Leopardille, ehkä myös BMC:lle. Kun ensi viikolla lähdetään vuorille, on pelin henki selvä. Contadorin täytyy saada merkittävästi eroa sekä Schleckiin että Evansiin jossakin nousussa. Andyn täytyy saada eroa Evansiin ja pysyä Contadorin mukana. Evansille riittää pelkkä Contadorin ja Schleckin mukana pysyminen. Evansin ongelmana on pidetty taktista puolta. Uskon, että Cadelia suosiikin nyt tämä asetelma, jossa hänen tarvitsee pelkästään keskittyä näiden kahden muun herran tekemisiin. Nyt ei tarvitse miettiä omien iskujen ajoitusta tai jonkun muun kuin Andyn tai Alpun tekemiä iskuja. Vain ja ainoastaan roikkua kahden supermiehen perässä. On silti epäselvää, riittääkö melko raskastekoisen Evansin mäennousukyky niissä ihan kaikkein kovimmissa nousuissa.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Oma Tour ei ole oikein tänä vuonna vielä alkanut. Maksukortti tulossa ja sitten päästään eurosportin pariin varmaan heti tiistaina välipäivän jälkeen. Nyt oltu aika huonolla seurannalla, lähinnä tulokset joka ilta eurosportin sivuilta ja stagejen tutkimiset.

Hyvää painetta Contadorille, kilpailun kannalta sopiva ero Andyyn kun Andy on tuon eron verran heikompi aika-ajaja ja vuoristossa eroa näiden kahden välillä ei tulene. Toivottavasti Fränk pysyy ehjänä, viime vuonna tappio tuli sillä ettei Fränk päässyt loppuun asti vetämään velipoikaa. Evansiin en usko, taipuu jokaisella kovalla vuorietapilla aina sen verran että ero hupenee. Bassoa toisin itse mustana hevosena vielä mukaan, Klöden tulenee 5:n joukkoon myös.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Olipahan dramaattinen tämä viimeinen etappi ennen lepopäivää, joka tulee varmasti kaikille tarpeeseen - niin ajajille kuin meille jo yli viikon ajan tuntikausia päivässä TV:tä tapittaneille faneille. Ensin Vinokourov ja Van den Broeck joutuivat keskeyttämään kolarissa. Varsinkin Vinon puolesta teki pahaa. Uran viimeinen Tour päättyi lonkan ja reisiluun murtumiseen. Sitten ranskalaisen TV-yhtiön autoa ajanut veijari meni tötöilemään oikein pahemman kerran, minkä seurauksena irtiotossa olleet Johnny Hoogerland ja JA Flecha (Selineille tiedoksi, että lausutaan Fletsha, ei Flessa) kaatuivat. Molemmat pystyivät kuitenkin jatkamaan, mutta varsinkin päin aitaa lentänyt Johnny melkoisissa tuskissa.

Jotenkin alkaa mennä jo maku näistä kaatumisista. Kyllähän ne tähän lajiin kuuluvat, mutta kun jo ekan viikon jälkeen noin puolet kapteeneista on joko kokonaan sivussa tai käytännössä menettänyt pelin GC-taiston suhteen, ei homma tunnu enää kovin mielekkäältä.

Etapin voitti Rabobankin Luis Leon Sanchez, joka siirtyi samalla kokonaiskisan toiseksi viisi sekuntia Sanchezin jälkeen maaliin tulleen Thomas Voecklerin napatessa keltaisen paidan. Ranskalaisten kannalta tietysti hieno asia saada keltapaita muutamaksi päiväksi, torstaina se sitten luultavasti lähtee kun ajetaan ensimmäinen vuorietappi.
 

Sambody

Jäsen
Hirveän näköistä romurallia on ollut Tour tähän mennessä. Tänään tosiaan auto taklasi Flechan ja Huligaanin ja laskussa maankamaraan tutustuivat ikävin seurauksin ainakin Van Den Broeck, Willems, Vinokourov ja Zabriskie. Kaikkien kisa päättyi siihen.

Etapin alkuvaiheissa myös Contador oli turvallaan jälleen. Tällä kertaa Vladimir Karpets kaappasi espanjalaisen ohjaustangosta otteen omalla satulallaan ja down goes Contador. Kaatui vielä samalle polvelle kuin aikaisemmin tämän vuoden kisassa. Lepopäivä tulee hyvään paikkaan, jos vaikka saisi polvensa hieman parempaan happeen, mutta ei nyt kovin hyvältä vaikuta.
 

King Deke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Pelicans
Tullaan nyt tunkemaan oma lusikka tähänkin soppaan. Samaa mieltä edellisen kanssa 100%. Tämä vuosi on kyllä ollut tähän mennessä todellista kaatumisen juhlaa. Kaiken huippu oli kyllä tämä Ranskan televison janteri, joka päätti omalta osaltaan vaikuttaa etappivoittoon, veikkaan että Hoogerland olisi lopussa ollut kohtuu vahva, vaikka mäkikirejä napsikin hullunlailla. Vinokurovia kyllä käy sääliksi, koska on noita virheitä ja vastoinkäymisiä tullut aiemmin ja itse ainekin olisin toivonut, että olisi saanut edes kerran keltapaitaa kantaa. Mutta jos noihin kaatumisiin palataan, niin jokuhan se totesi että kaadutaan, kun ei osata ajaa ja nyt vasta alkaa se vaativampi osuus. Jos tasamaalla ei pysytä pystyssä niin mites vuoristossa. Toki vaativat ylämäet tuskin johtavat kolareihin, mutta ylämäen jälkeen tulee yleensä se alamäki..

Kun omista suosikeista Tom Boonen on jo lasaretin puolella, niin taidan kääntää katseen noista kirimiehistä kokonaiskilpailuun. Haluaisin Andy Schleckin voittavan, koska yksinkertaisesti hän on mielenkiintoisin nuori pyöräilijä. Contador on vahva, mutta kuten täällä jo mainittiin saxo bank on huonompi joukkue. Contador saattaa olla Schlekiä vahvempi pitkässä aikajossa, mutta luulisin että taktisella puolella pystyy kyllä taistelemaan. Lisäksi Contadorin yritykset 8. etapilla oli yllättävän kesyjä, enkä usko siihen, että hän vain lähti näyttelemään. Mistä sitä kyllä koskaan tietää..
Tästä tourista tulee varmasti kyllä yksi ennalta arvaamattomimmista. Ensiksikin monta kapteenia on jo ulkona ja kuka olisi uskonut, että Hushovd pitää johtoa näin pitkään? 9. etappia takana ja ainekin omat ennustukset ovat jo täysin pielessä. Tosin on vielä pitkä matka edessä, mutta alku on kyllä jo tarjoamassa melkoista näytelmää.
 

Sambody

Jäsen
Nyt kun on tullut mutusteltua enemmän tuota Contadorin lausuntoa kipeytyneestä polvesta niin on hieman alkanut haista palaneen käry. Muutamia ajatuksia heittäisin ilmoille, mitä pidän varsin mahdollisina vaihtoehtoina.

1) Contador on näyttänyt väsyneeltä eikä Tourkaan ole parhaimmalla tavalla alkanut, joten olisiko tässä pientä tekosyytä haettavissa ehkäpä odotettua vaisummille otteille kunnes isot pojat(todellisuudessa ne pienimmät) pääsevät mittelemään vuoristoon?

2) Contador on lahjakas näyttelijä ja ei ole vielä näyttänyt vahvuuttaan(lähinnä päinvastoin) ja nyt mediapelillä haluaa innostaa Schleckejä tekemään ratkaisuja ja ennen kaikkea käskyttämään omaa(vahvempaa kuin Saxo) tiimiään nostamaan vauhtia vuoristossa, jonka jälkeen Ari Goldin sanoin BOOOM ja Contador katoaa horisonttiin.

3) Contador puhuu totta ja polvi on enemmän ja vähemmän klesana, jonka takia tulee tuskaiset taistelut Albertolle.

No Contadorista riippumatta monta kysymysmerkkiä on vielä kokonaisskaban yllä. Andyn iskukyvystä ei ole mitään takeita. Kaveri ajaa keväänklassikot ja Tourin kilpailukaudella hampaat irvessä muuten himmailee. Jaksaako Evans runtata rankimilla vuorilla siihen malliin, että voisi haastaa vielä totiseen kamppailuun tt:ssä kärkinimet? Ja jos pääsee iskuetäisyydellä tempoon niin kestääkö kuuppa vai sulaako paineen alla, kuten teki vuonna 2008? Muista ennakkosuosikeista en valitettavasti näe kuin Klöden ja Basson olevan ns. iskuetäisyydellä ja Basso alkaa olla siinä hilkulla vieläkö jaksan uskoa hänen minkäänlaisiin mahdollisuuksiin. Jotenkin vain jaksan uskoa, että Basso on parhaita mäkimiehiä kolmannella viikolla. Mihin se sitten riittää enää onkin eri juttu.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Johnny Hoogerlandin jalkoihin ommeltiin yhteensä yli 40 tikkiä, kun hän lensi auton kaatamana piikkilanka-aitaan. Hoogerland on kuitenkin sanonut että lähtee ehdottomasti tiistain etapille ja hieno juttu että Huligaani saa ajaa Pyreneille asti pilkkupaidassa.

Pistekilpailussa Philippe Gilbert on kasvattanut etumatkaansa ennen Rojasia ja Cavendishia. Ja nyt kun Jurgen Van Den Broeck joutui keskeyttämään, niin Omega Pharma-Lotto keskittyy varmasti auttamaan Gilbertiä pitämään vihreän paidan loppuun saakka. Tiistain ja keskiviikon etapit ovat taas Gilbertille hyviä.

Torstaina alkaa sitten tosissaan taistelu kokonaiskilpailun voitosta kun siirrytään Pyreneille. Etapin viimeisen 70 km sisältävät ensin 1-kategorian nousun sitten kaksi HC-nousua: legendaarinen Tourmalet ja maaliin noustaan Luz-Ardiden.

Kokonaiskilpailussa Andy Schleck ja Leopard muutenkin on kyllä loistavissa asemissa. Contadorin tämän hetken kunto on kaikille arvoitus, johon torstain etapilla aletaan saamaan vastauksia.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tour 2011 - Car Crash

Tuossa video tuosta autoepisodista. Sopisi myös itkeäkö vai nauraa -ketjuun, on sen verran tyylipuhdas mutta hengenvaarallinen taklaus.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
15 km ennen maalia ollut 4-kategorian nousu lisäsi kyllä mielenkiintoisen mausteen tämän päivän etappiin. HTC yritti pitää vauhtia yllä ja pääjoukon kasassa Cavendishin kiriä varten, mutta Omega Pharma Lotto pisti nousussa vielä isomman vaihteen silmään tavoitteena kirimiesten pudottaminen vauhdista ja etapin voiton petaaminen Philippe Gilbertille. Gilbert näytti munaa kun lähti vetämään yksin apuajajien väsähtäessä. Harmi ettei Gilbertin veto riittänyt - olisi kyllä ollut mahtava voitto. Loppukirissä Andre Greipel löi hienosti Mark Cavendishin, eli selvästi painoi Cavendishin jaloissa etapin nousut. Gilbert jäi lopulta sijalle 14, eli pistekilpailu tasoittui, kun Cavendish oli toinen ja Rojas kolmas.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Oli kyllä hienoa katsoa etappia tallenteelta pitkän työpäivän jälkeen. Erittäin jännittävä loppu. En ole mikään suurin Cavendish-vihaaja, mutta pakko on silti olla iloinen Greipelin puolesta. Varmasti maistuu todella hyvältä. "I'm the most happiest person in the world now." Tuosta voi tietysti järkyttävän superlatiivitaivutusvirheen myös halutessaan poimia.

Procycling-lehden Tour-liitteessä huominen etappi on otsikoitu "The end of the beginning". Kirimiehet pääsevät vielä kerran estradille, kunnes torstaina on niiden tarunhohtoisten, tähän mennessä pääasiassa piilossa pysytelleiden GC-ukkojen vuoro nousta esiin. Pulssi kohoaa jo nyt. Tourmalet + Luz Ardiden, aijjai sentään! Toki huomennakin on alussa suht' paha kolmoskategorian nousu, mutta kyllä etapin silti massakiriin pitäisi päättyä koska loppu on varsin helppo.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Olipas hieno etappi tänään. Ensimmäinen kunnon vuoristokiskaisu ja jännitystä riitti viimeisille metreille saakka. Ennakkoon kovimmat pysyivät melkein loppuun saakka nipussa, mutta Fränk Schleck karkasi noin kilometri ennen maalia ja oli lopussa jo selvästi edellä tullen koko joukon kolmantena maaliin 10 sekuntia voittajasta. Seuraavassa porukassa tulivat sitten Basso, Andy Schleck ja Evans 30 sekuntia voittajasta. Contador joutui taipumaan edellä mainituille lopussa 13 sekuntia ollen 43 sekuntia kärkeä perässä. Vöckler puolusti keltapaitaansa urhoollisesti loppuun saakka ja jäi kärjellä 50 sekuntia.

Erittäin mielenkiintoista, että Schleckin veljeksistä nimenomaan Fränk teki iskun ja on nyt tallinsa ykkösnimi. Nähdäänkö huomenna Andyn isku vai mikä lienee joukkueen taktiikka kokonaisuudessaan. Contadorin uskaltanee jo tässä vaiheessa tiputtaa pois kärkitaistelusta?

Voittaja lienee joku seuraavista: F. Schleck, A. Schleck, Basso tai Evans. Toki Contador voi vielä iskeä tulevilla vuorilla, muttei miehestä kovin vahvaa kuvaa ole tällä kertaa jäänyt. Schleckeillä on nyt viime vuodesta poiketen erittäin suuri etu molempien veljesten ollessa mukana vuoristossa.
 
En haluaisi laskea Contadoria vielä ulos, eikä hän ulkona olekaan. Mutta on kuitenkin todettava, että tämän päiväinen Contadorin esitys oli kesyintä vuosikausiin mitä Tourilla on nähty. Onko Contador sittenkin väsynyt Giron jäljiltä, ovatko kaatumiset vieneet osan parhaasta iskukyvystä vai oliko tänään vain muuten hieman normaalia huonompi päivä? Siinä on kysymyksiä, joihin ei tässä vaiheessa vastausta tiedetä. Seuraavien muutaman päivän kuluttua olemme huomattavasti viisaampia tässäkin asiassa.

Schleckin veljesten tilanne on mielenkiintoinen. Frank oli tänään koko nousun nopein ja etapin kolmas. Vanhempi veli Frank on nyt monien mielestä se vahvempi Schleck. Tilannetta on tietysti vaikea arvailla, mutta minusta Andy näytti niin hyvävoimaiselta ihan loppuun saakka, että lasken sen varaan, että Fränkin rykäisy oli pelkkää taktiikkaa. Näin saadaan entisestään huomiota pois Andystä, joka sitten iskee huolella lauantain etapilla. Voihan se olla, että Frank on veljeksistä paremmassa kunnossa, mutta ihan vielä en tähän usko. Ja onhan tuossa sekin hyvä puoli, että molemmat veljekset ovat äärimmäisen kovassa kunnossa. Niin kovassa, että kumpi tahansa voisi voittaa vaikka koko roskan. Se on pahimmille kilpakumppaneille hankalaa kun pitää seurata molempia.

Joka tapauksessa nyt on Tour lähtenyt toden teolla käyntiin. Itse pidän edelleen Andy Schleckiä suurimpana voittajasuosikkina, enkä laske Contadoria ulos.

PS. Erityismaininta tämän päivän osalta Europcarin joukkueelle ja erityisesti Voecklerille, joka puolusti mahtavasti keltapaitaa.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Contaa ei missään nimessä voi laskea ulos. Kaatumiset tuntuvat varmasti kropassa ja Giron jälkeinen lepo on voinut myös saada lihaksia hieman jumiin. Kolmannella viikolla ajetaan kuitenkin alpeilla niin kovia pätkiä, että siihen mennessä Conta voi olla saanut lihaksistoa auki ja toipua kaatumisten aiheuttamista kolotuksista.

Evans on tällä hetkellä varmasti se Contadorin pelottavin vastustaja kovan aika-ajokykynsä johdosta. Fränk on kova vuoristossa, mutta hän on suorastaan surkea aika-ajaja ja tarvitseekin oletettavasti 3 minuuttia turvaväliä Evansiin/Contaan. Andy on veljeään parempi aika-ajaja, mutta normioloissa kuitenkin selkeästi Evans/Contador kaksikkoa hitaampi. Toisaalta kun on 3 viikkoa ja 3000 km poljettuna alle ei ole mitkään normiolot kyseessä.

Muista Basso vaikutti erittäin vahvalta ja Cunego oli kiva nähdä pitkästä aikaa parhaiden joukossa. Jens Voigt:lle erikoismaininta huikeasta vedosta. Mies veti yksin koko Tourmalet:n nousun ja veti vielä Luz Ardideenin nousun alussa pitkään. Sylvester Smyd:lle myös peukkua oli hirmuinen vetovuoro viimeisen nousun puolivälissä. Saxobankin apuajajat eivät vakuuttaneet ja varsinkin Daniel Navarro joka oli viimevuonna huimassa vedossa petti pahasti.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Ei tietenkään Contadoria voi ulos laskea, mutta en oikeain sitäkään jaksa uskoa että hän pystyisi enää vastaavia iskuja tekemään kuin Girossa, tai ehkä jollain yksittäisellä etapilla mutta ei kovin monella. Girossahan käytännössä jokaisella etapilla, joka päättyi nousuu, iski kovaa. Tässä tuskin yksittäinen isku riittää vaan tarvittaisiin niitä useammalla etapilla, tietenkin aikaajo on myös merkittävä.

En tiedä voisiko Evans kuitenkin voittaa, jos pystyy roikkumaan nousuissa, ilman mitään täyskuolemia, niin mahdollisesti kovalla aikaajolla voisi voittaa.
 
En tiedä voisiko Evans kuitenkin voittaa, jos pystyy roikkumaan nousuissa, ilman mitään täyskuolemia, niin mahdollisesti kovalla aikaajolla voisi voittaa.

Evansin tyyli on sellainen, joka ottaa allekirjoittanutta suunnattomasti päähän. Evans on ihan maailman huippuajaja, mutta se viimeinen puristus puuttuu. Miehellä ei ole minkäänlaista kykyä iskeä kovassa nousussa, hänen ainoat avunsa ovat muiden perässä roikkuminen ja tietysti aika-ajo, joissa molemmissa hän on maailman eliittiä. Tästä syystä en toivoisi peesaavan Evansin voittavan Tourin kokonaiskilpailua, vaikka muuten ihan sympaattisenoloinen aussi onkin kyseessä. Tänä vuonna ja tällä hetkellä Evansilla tosin on pullat uunissa erinomaisesti. Hän on kaikkia (pl. F.Schleck) kovimpia kilpakumppaneita edellä, joten se peesaminen riittää vallan mainiosti. Tämä selittyy sillä, että Evans on selvinnyt ilman kolarointia tänä vuonna.
 

Sambody

Jäsen
Evansiin en usko ennen kuin osoittaa, että kupoli kestää ennakkosuosikin paineita. Gilbert kertoi haastattelussa uskovansa Contadorin bluffanneen. No ei se siltä ole näyttänyt, mutta elämme mielenkiintoisia aikoja.

Tänään huikea suoritus(jälleen!) Hushovdilta. Kirimies ennenkaikkea, mutta tänään suht vaativalla vuoristoetapilla voitto. Huhhuh mikä mies. Jatkaa huikeaa Touria.

Huomenna sitten huikea etappi, joka päättyy mäkeen jonka päällä ei ole juhlineet kuin parhaista parhaimmat mäkimiehet. 1998 Pantani, 2002 ja 2004 Armstrong ja 2007 Contador. Tuo on yksi Contadorin lempinousuja ja aika moni lukee sen vaativimpien nousejen joukkoon euroopassa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Gilbert kertoi haastattelussa uskovansa Contadorin bluffanneen. No ei se siltä ole näyttänyt, mutta elämme mielenkiintoisia aikoja.

En jaksa mihinkään bluffiin uskua koska otti kuitenkin tappiosekunteja, se nyt olisi ollut eri asia jos porukan mukana, tai ketä siinä nyt oli Andy Schleck, Evans ja Basso, olisi ajanut. Tuntuisi hieman oudolta taktiikalta tahalteen ottaa tappiota.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Tämänpäiväinen etappi oli kyllä pahemman luokan antikliimaksi torstaisen jännitysnäytelmän jälkeen. Suosikit vain kyttäsivät toisiaan, eikä merkittäviä eroja syntynyt. Sammy Sanchez sai taas supistettua eroa kärkeen, joten ei kannata ihan täysin unohtaa häntäkään kun keltapaidan tavoittelijoista puhutaan.

Selinit puhuivat, että Schleckit menettivät momentuminsa. Kyllähän se tavallaan niin meni. Contador tänään nähdyn perusteella menee parempaan suuntaan. Basso on aina ollut ajaja, joka parantaa Grand Tourilla kolmannella viikolla. Evansin itseluottamus kasvaa jokaisesta noususta, jonka Leuka pysyy Schleckien mukana. No, ehkä veljekset kyttäävät Contadorin iskua Alpeilla. Iskevät siinä vaiheessa Alpun perään ja pudottavat samalla Evansin. Muuten tuntuu ihmeelliseltä se, ettei kummaltakaan Schleckiltä nähty kovaa iskua tänään. Fränk vaikutti toki väsyneeltä, mutta Andy teki lukuisia pieniä iskuja ja olisi kenties voinut halutessaan iskeä oikein tosissaan.
 

Sambody

Jäsen
En tiedä mitä tänään oikein tapahtui. Paskoiko Andy lahkeisiin peläten, että Contador on sittenkin bluffannut vai miksi ei tehnyt mitään. Vaikea kuvitella etteikö olisi kapasiteettia tuon parempaan. Herranjumala sielähän pysyi matkassa mukana jopa Voeckler ja Vanendert karkasi lirulla. Contadorista on edelleen ihan mahdotonta sanoa mitkä ovat kaverin tuntemukset. Kiusaako polvi? Onko kondista? Ainakin kovin kevyeltä ensimmäistä kertaa tällä Tourilla näytti Pistoleron ajo.

Isoista pojista näytti vain Basso ja Fränk Schleck olevan varsin limitillä tänään. Tosin Leuka Evansista nyt ei ota selvää. Se painaa aina leuka tangossa ja naama irvessä on voimia tai ei.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Tosin Leuka Evansista nyt ei ota selvää. Se painaa aina leuka tangossa ja naama irvessä on voimia tai ei.
Jotenkin omaan silmääni Evans vaikutti sellaiselta todelta iskuvalmiilta ja hyvävireiseltä torstaina, mutta tänään Leuan meno näytti jopa vähän tuskaiselta. Mutta ei näistä koskaan ihan varmuudella tiedä. Ei Leuka kuitenkaan Chris Anker Sörensen -luokkaa ole tässä "aina kärsivä ilme" -meiningissä.

Huomenna sotketaan tasamaaetappi. Kaikki tiivistyy taas loppukiriin, jossa himoitaan Cavendishin päänahkaa. Maanantaina on sitten vuorossa toinen ja viimeinen lepopäivä. Kokonaiskilpailu ratkeaa torstain ja perjantain vuorietapeilla sekä lauantain aika-ajossa.
 

Sambody

Jäsen
Ei Leuka kuitenkaan Chris Anker Sörensen -luokkaa ole tässä "aina kärsivä ilme" -meiningissä.

No mutta tuohon nuoremman Sörensenin kärsimysnäytelmään onkin puhdas mahdottomuus päästä kenenkään muun. Sellainen asia tuosta Sörensenistä tuli mieleen, että tämän päivän perusteella ennakkoon vähän heikommalla Saxo Bankilla on näköjään sittenkin varaa räjäyttää pääjoukko palasiksi mäessä. Siinä vaiheessa, kun Leopardilta loppui apuajajat niin Contadorilla oli vielä hyvän matkaa mukana niin Jesus Hernandez, Daniel Navarro kuin myös Chris Ankerkin. Syystä tai toisesta kuitenkin Contador antoi vielä "vapaapäivän" kyseisille herroille eikä käskyttänyt heitä vetotöihin.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Vinokourov on odotetusti vahvistanut lopettavansa uransa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös