Tour de France 2011

  • 13 601
  • 77
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Avataas ketju kesän kolmeviikkoiselle pyöräilyjuhlalle, jonka alkuun on alle kaksi vuorokautta aikaa.

Reitti löytyy hyvin Fillarifoorumin Tour-ketjun avausviesteistä. Mielestäni reitti on aika onnistunut. Ensimmäisellä viikolla on perinteisten, massakiriin päättyvien tasamaaetapeiden lisäksi myös klassikkotyyppisen maalinousun sisältäviä etappeja, joissa Ardennien klassikoista huikean hattutempun napannut Philippe Gilbert on kuin kotonaan. Sunnuntain joukkuetempo on ensimmäinen etappi, jolla voi olla jonkinlaista vaikutusta myös kokonaiskilpailuun. Myöhemmissä vaiheissa nähdään useita legendaarisia nousuja - Col du Tourmalet, Cold du Galibier, Alp d'Huez... Toiseksi viimeisen kilpailupäivän pitkä henkilökohtainen aika-ajo on tietysti myös huomioimisen arvoinen.

Viimevuotinen voittaja Contador on jälleen mukana doping-sotkujen käsittelyn jatkuessa kabineteissa. Toukokuun Giro d'Italiassa "Clentador" oli täysin omaa luokkaansa. Contador on ylivoimainen ennakkosuosikki, vaikka Giro varmasti vähän painaakin jaloissa. Viime vuonna A. Schleck pisti espanjalaisen koville, mutta nyt Alppu on kovemmassa kunnossa.

Contadorin ehdoton ykköshaastaja on jälleen luxemburgilainen vuoristokauris Andy Schleck. Andyn filosofiana on se, että tosissaan ajetaan vain Tourilla, muissa kisoissa nähdään vain satunnaisia välähdyksiä huikeasta potentiaalista. Andyn hihaässä on isoveli-Fränk, joka pystyy auttamaan Andyä kovilla vuorietapeilla sijoittuen kenties itsekin siinä samalla viiden parhaan joukkoon. Tänä vuonna Fränkin olisi vain syytä pysyä pystyssä. Fränkin lisäksi Andyllä on apunaan lukuisia kovia ja kokeneita apuajajia, kuten Stuart O'Grady ja Jens Voigt.

Ns. kakkoskorin ajajia onkin sitten vaikka millä mitalla. Nämä ajajat tavoittelevat sijoittumista kolmen parhaan joukkoon haaveillen samalla suosikkikaksikon epäonnistumisesta, joka voisi avata tien voittoon. Tähän kastiin voidaan lukea ainakin Cadel Evans, Ivan Basso, Robert Gesink, Fränk Schleck, Samuel Sanchez ja kenties myös Astanan kazakkilegenda Sasha Vinokourov. Kokonaan oma mielenkiintoinen lukunsa on The Shack, joka lähtee kisaan erikoisella neljän kapteenin taktiikalla. Horner-Leipheimer-Klöden-Brajkovic on erittäin kokenut kvartetti, joka varmasti pystyy onnistuneella taktikoinnilla sekoittamaan pakkaa.

Kirimiehet taistelevat jälleen vihreästä paidasta. Pistekilpailun systeemiä on muutettu niin, että välikirien painoarvo on suurempi. Loppukireissä kovin otatus nähdään akselilla Cavendish - Petacchi. Suomalaisia ei valitettavasti ole mukana.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ihan kiva nähdä massalähtöetappi ekana osuutena, kun yleensä näissä isoissa ympäriajoissa lähdetään kuitenkin (joukkue)aika-ajolla liikkeelle. Jos niin olisi nytkin, niin melko varmasti Cancellara ottaisi ensimmäisen keltapaidan haltuunsa.

Ikävä juttu tosiaan, että nuo dopingsotkujen ratkaisut vaan siirtyvät eteenpäin ja Contador on mukana. Toki jos syyttömyys olisi CAS:ssa saatu todistettua niin sitten asia olisi ok, mutta nyt yhden Tour-voiton sijasta käsittelyssä voi olla pelissä kolme suuren ympäriajon voittoa.

13 vuoteen ei tosiaankaan ole kukaan voittanut Giroa ja Touria, eikä kunnon tavoittelijaakaan ole ollut. Basso oli lähellä, mutta joutui silloin ulos Tourilta päivää ennen starttia.

Itselleni jäänyt aika vähälle seuraaminen alkukauden aikana, mutta kyllä Touria tulee perinteisesti seurattua niin monena päivänä kuin mahdollista.

Välikirien merkitys kasvaa, mutta siitä huolimatta on varmaankin oletettavaa, että suurimmalla osalla etapeista välikirien parhaat pisteet menevät irtiottoryhmälle.

Cavendish takuulla haluaisi saada pistekilpailun voiton itselleen, kun on parina viime vuonna vienyt selkeästi eniten etappeja, mutta tasaisuus on puuttunut ja antanut vihreän paidan muille.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Huomenna se sitten alkaa, yksi kesän kohokohdista - Tour de France.

Tämän vuoden Tour aloitetaan tavallisuudesta poiketen normaalilla maantie-etapilla aika-ajon sijaan. Ensimmäinen etappi päättyy pieneen nousuun, jossa tosiaan Omega Pharma-Lotto-tallia edustava belgialainen Philippe Gilbert on vahvimmillaan. Gilbert onkin kertonut että hänen tavoitteenaan on ajaa muutama päivä keltaisessa paidassa Tourin ensimmäisen viikon aikana. Ensimmäisen etapin lisäksi myös heinäkuun viidentenä päivänä ajettava neljäs etappi olisi varmasti makoisa voitettava kyseisenä päivänä 29 vuotta täyttävälle Gilbertille.

Koko kilpailun voitosta odotan mielenkiintoista ja tasaista kilpailua Alberto Contadorin ja Andy Schleckin välillä. Viime vuonnahan Contador voitti 39 sekunnin erolla, joka syntyi käytännössä 15 etapilla, kun silloin keltaisessa paidassa polkeneelle Schleckille tuli ongelmia ketjujensa kanssa ja Contador käytti tilanteen - monien mielestä epäurheilijamaisesti - hyväkseen.

Uskon että tällä kertaa Schleck tulee antamaan vielä kovemman vastuksen, sillä hänen tavoitteensa on pelkästään Tourissa. Alkuvuoden kisoista ei ole mitään kummempaa menestystä tullut ja toukokuussa käydyn Tour of Californian kahdeksatta sijaa hän piti yllättävänkin hyvänä omiin tavoitteisiinsa verrattuna. Contador sen sijaan ajoi jo ylivoimaiseen voittoon kevään Girossa, mikä varmasti painaa jaloissa ainakin jonkin verran.

Vihreästä paidasta käytävä sprinttikilpailu muuttaa tosiaan luonnettaan, kun loppukirien merkitys pienenee ja välikirien merkitys suurenee. Lisäksi kun tavallista useampi tasamaaetappi päättyy maalinousuun, niin voi hyvinkin olla ettei vihreää paitaa voitakaan kukaan varsinaisista sprinttereistä. Itse pidän peukkuja Garmin-Cervélo-tallia edustavalle norjalaiselle härälle Thor Hushovdille.

Myös mäkikirikilpailun pistelaskusysteemi on jonkin verran muuttunut ja aiheuttaa sen että pilkkupaidan vienee joku kokonaiskilpailussakin korkealle sijoittunut ajaja, joten esim. viime vuoden Anthony Charteau'n kaltainen voittaja on epätodennäköinen.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mielenkiinnolla tulee seurattua, vaikkakin pyöräilyä ei sen tarkemmin tule seurattua. Aika hieno tietopaketti tuo fillarifoorumin ketju, kiitokset vaan vetoolle. Itse kisatapahtumien ohella merkittävä seurannan aihe on tietysti Peter Selinin selostukset, oikeastaan koko pieni innostus pyöräilyyn lähti miehen selostuksista. Toivottavasti Peterin tutustumismatkat meni hyvin ja saadaan ne parhaat vinkit tuoreen patongin ostoon.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Mielenkiintoinen kilpailu odotettavissa. Itse kannustan Andya - viime vuonna se voitto oli niin lähellä! Harmi, ettei suomalaisia ole mahtunut mukaan. Vuosittain sieltä on yrittänyt sinivalkoista väriä bongata. Etapeista sen verran, että vuoristo-osuudet ovat niin pakko katsoa alusta loppuun - niissä veri punnitaan!
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Olipas dramaattinen avausetappi. Gilbert odotetusti voittoon, Evans oli kakkonen.

Noin kahdeksan kilometriä maalista tapahtunut kolari katkaisi pääjoukon ja sen seurauksena mm. Contador heti reilun minuutin takamatkalle moniin muihin koviin polkijoihin verrattuna. Toinen, pari kilometriä ennen maalia tapahtunut kolari vei mukanaan nuoremman Schleckin ja muutaman muun kärkinimen, mutta he saivat eron takaisin kolmen kilometrin säännön takia.
 

Sambody

Jäsen
On järjestäjillä hieman pohtimista kuka jäi ja mitenkä paljon. Andy ja Wiggins muun muassa pitäisi saada sama aika "pääjoukon" kanssa, mutta sitten tämä Contadorin porukka taas jäi sen mitä jäi, mutta kuitenkin sai nuo jälkimmäisessä kolarissa olleet kiinni, joten jännä nähdä miten arpovat ketkä kuuluivat mihinkin porukkaan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Loppu oli melkeinpä Ardennien klassikoiden toisinto: muut jäävät kuin nallit kalliolle Gilbertin iskiessä. Hieno ajaja, joka tulee nettoamaan melkoisen summan euroja seuraavasta sopimuksestaan.

Kostavatko pyöräilyjumalat Contadorille sen viimevuotisen ketjuepisodin? Silloin tuurit olivat Alberton puolella, mutta nyt oli toisinpäin. Eroa Andyyn tuli lopulta 1.14, kun katsotaan lopullista tuloslistaa (tuohon on siis päivitetty sen kolmen kilometrin säännön tuomat muutokset, toisin kuin Stage standingiin, jossa ajajat on listattu maaliintulojärjestyksessä). Jos vielä Leopard onnistuu huomisessa joukkueaika-ajossa saamaan jonkin verran eroa Saxo Bankiin, aletaan jo puhua oikeasti kriittisestä tilanteesta Contadorin kohdalla. Kun vielä muistetaan, että Andyn lisäksi sitä eroa tuli saman verran mm. Fränkiin, Van den Broeckiin ja Bassoon; Evansiin vielä kolme sekuntia enemmän.

Linkki vie Tour de Francen virallisille kotisivuille.
 

Sambody

Jäsen
Kostavatko pyöräilyjumalat Contadorille sen viimevuotisen ketjuepisodin? Silloin tuurit olivat Alberton puolella, mutta nyt oli toisinpäin. Eroa Andyyn tuli lopulta 1.14, kun katsotaan lopullista tuloslistaa (tuohon on siis päivitetty sen kolmen kilometrin säännön tuomat muutokset, toisin kuin Stage standingiin, jossa ajajat on listattu maaliintulojärjestyksessä). Jos vielä Leopard onnistuu huomisessa joukkueaika-ajossa saamaan jonkin verran eroa Saxo Bankiin, aletaan jo puhua oikeasti kriittisestä tilanteesta Contadorin kohdalla.

Tuo vain lisä mielenkiintoa kilpailuun mielestäni. Nyt heti, kun vuorille päästään täytyy Contadorin koittaa kuinka riittää potku reilu kuukausi Giron jälkeen. Italian kierroksella kenelläkään ei ollut mitään jakoa vastata tuohon hirmuiseen räjähtävyyteen mitä pieneltä espanjalaiselta löytyy eturenkaan ollessa korkeammalla kuin takarengas. Itseasiassa voi olla, että tämän päiväinen kolari saa Contadorin yrittämään muutaman sekunnin takaisin maksua jo noissa lyhemmissä maalinousuissa olettaen ettei nuoremman hoikan veljeksen räjähtävyys riitä hänen seuraamiseen.
 

Mr. Walker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tuo vain lisä mielenkiintoa kilpailuun mielestäni. Nyt heti, kun vuorille päästään täytyy Contadorin koittaa kuinka riittää potku
Todellakin. Contadorin on PAKKO iskeä ajoissa jo Pyreneillä. Alpeille asti hän ei voi ratkaisua jättää.
Siihen asti Contador luultavasti roikkuu Andyn takapyörässä kiinni ja käy henkistä sodankäyntiä talleineen. Andyllä tukenaan veljensä ja vahvempi talli. Joskaan kummallekaan ei ehkä vuoristossa tallikavereista ole niin suurta hyötyä, mutta Andylle Frank on lähes korvaamaton. Velipoikakaan ei ole mäessä niitä heikoimpia.
Odotettavissa todellinen kaksintaistelu ja tv-katsojankin hermoja raastava klassikko. Tuskin maltan odottaa.

Tämän päivän tulokset kelpasivat meikäläiselle mainiosti. Pistin näet aamulla Veikkaukselle supertriplaveikkauksen sisään ja jätin siitä Contadorin kokonaan pois. Eihän sitä koskaan tiedä...
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Täällä (ja kaikkialla muuallakin) puhutaan melkein pelkästään Contadorin ja Schleckin kaksintaistelusta, mutta heitetään ilmoille vielä pari Shackin vanhaa herraa Horner ja Leipheimer. Nyt Armstrongin poissa ollessa meikäläisen sympatiat kohdistuvat jostain syystä nimenomaan tuohon jälkimmäisenä mainittuun kaksikkoon. Ei toki olisi ollenkaan huono juttu, jos Andy Schleck keltapaitaisena viimeisen etapin maaliin polkisi, mutta Contadorin voitto vituttaisi ihan oikeasti. Toivottavasti ei syksyllä tarvitse ratkaista sentään kolmen suuren kisan voittajaa...

Tänään ajettavassa joukkueaika-ajossa Contador tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä ottamaan takkiinsa ainakin Schleckin veljeksille. Shack taitaa olla myös suhteellisen kova joukkue aika-ajossa. Harmillisen lyhyt rykäys vaan ajetaan aika-ajoa tänä(kin) vuonna. Joukkuekisan lisäksi ei tainnut olla kuin toinen aika-ajo, joka onkin sitten henkilökohtainen ja kisan ratkaiseva etappi. Tasamaaetappeja molemmat aika-ajot.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Keltainen paita siirtyi eilisen joukkueaikajon jälkeen omalle suosikilleni Thor Hushovdille, kun Garmin Cervelo vei etapin nimiinsä. Contadorin SaxoBank jäi lisää A. Schleckin Leopardille ja nyt näiden kahden ennakkosuosikin välinen aikaero on jo 1:38, eli kovaa saa Contador lähteä vetämään heti ensimmäisillä vuorietapeilla, mikäli aikoo vielä havitella voittoa. Aivan TOP-miehistä myös Euskaltelin Samuel Sanchez on vaikeassa tilanteessa: kärkeen eroa n. 2,5 minuuttia.

Tänään vuorossa ensimmäinen tasamaaetappi, joten käytännössä varmasti nähdään loppukiriratkaisu. Etapin ainoa mäki on 4 kategorian nousuksi merkitty silta.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Keltainen paita siirtyi eilisen joukkueaikajon jälkeen omalle suosikilleni Thor Hushovdille, kun Garmin Cervelo vei etapin nimiinsä. Contadorin SaxoBank jäi lisää A. Schleckin Leopardille ja nyt näiden kahden ennakkosuosikin välinen aikaero on jo 1:38, eli kovaa saa Contador lähteä vetämään heti ensimmäisillä vuorietapeilla, mikäli aikoo vielä havitella voittoa.

Mielenkiintoisinta asiassa on vielä se, ettei Contadorille todellakaan riitä pelkkä hoikan veljesten merkkaaminen, sillä yli minuutin on edellä myös Shackin porukasta Brajkovic, Klöden, Horner ja Leipheimer. Tuosta nelikosta ainakin Brajkovic ja Horner ovat kovia kiipijöitä ja Leipheimer taasen kova aika-ajossa. Myös Cadel Evans on syytä huomioida keltapaitataistossa. Jotenkin on sellainen kutina, ettei Contadorin kyvyt tule tällä kertaa riittämään, sillä joukkueelta hän tuskin saa tukea siinä määrin kuin pahimmat kilpailijat. Tarkoitin tuolla, että mielestäni Contadorilla on heikommat apumiehet kuin Leopardilla ja Shackillä.

Hushovd saattaa pitää paitaa muutaman etapin, mutta kokonaiskilpailussa hänellä ei liene mitään saumoja kärkiporukkaan.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Mielenkiintoisinta asiassa on vielä se, ettei Contadorille todellakaan riitä pelkkä hoikan veljesten merkkaaminen, sillä yli minuutin on edellä myös Shackin porukasta Brajkovic, Klöden, Horner ja Leipheimer. Tuosta nelikosta ainakin Brajkovic ja Horner ovat kovia kiipijöitä ja Leipheimer taasen kova aika-ajossa. Myös Cadel Evans on syytä huomioida keltapaitataistossa. Jotenkin on sellainen kutina, ettei Contadorin kyvyt tule tällä kertaa riittämään, sillä joukkueelta hän tuskin saa tukea siinä määrin kuin pahimmat kilpailijat. Tarkoitin tuolla, että mielestäni Contadorilla on heikommat apumiehet kuin Leopardilla ja Shackillä.

Hushovd saattaa pitää paitaa muutaman etapin, mutta kokonaiskilpailussa hänellä ei liene mitään saumoja kärkiporukkaan.

Jep, jos hyvin menee, niin Hushovdilla on mahdollisuuksia ajaa keltaisessa aina 8-etapin Super-Besse'en asti. Mutta koko kisan tavoite hänen kohdallaan toki vihreässä paidassa.

Kovista kavereista tosiaan oikeastaan vain Contador ja Sanchez kärsivät pahasti ensimmäisen etapin kolarista. Kun taas jo mainittujen lisäksi myös mm. Robert Gesink ja Ivan Basso ovat Contadoria paremmissa asemissa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Huomisen etapin maali on sen verran kova, että luulen melkein että Hushovd ei pysy ihan parhaiden joukossa. Keltapaita menisi varmaankin Evansille.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jotenkin on sellainen kutina, ettei Contadorin kyvyt tule tällä kertaa riittämään, sillä joukkueelta hän tuskin saa tukea siinä määrin kuin pahimmat kilpailijat. Tarkoitin tuolla, että mielestäni Contadorilla on heikommat apumiehet kuin Leopardilla ja Shackillä.
Se on totta, että ei Saxo Bankin joukkue kokonaisuutena ihan sitä luokkaa ole kuin noilla kahdella, mutta ei sovi aliarvioida Saxonkaan tasoa. Siellä on Contadorin tutut adjutantit Hernandez, Navarro ja Noval sekä lisäksi Sörensenin veljekset, joista varsinkin Chris Anker osaa auttaa aika pahoissakin nousuissa. Contadorin apuajajakaarti on selvästi parempaa luokkaa kuin esim. Basson.

Mulla on sellainen kutina, että Cadel Evans saattaisi jopa voittaa tämän vuoden kilpailun. Cadelin valmistautumisjakso on ollut erittäin tasapainoinen. Ensin hyvä alkukausi, josta meriittinä mm. kovatasoisen Tirreno-Adriaticon voitto. Sitten kilpailutauko ja harjoittelua ennen Tour de Romandieta ja Criterium du Dauphinea, joista tuli ykkös- ja kakkossijat. Aussin kunto on erinomainen, mutta tietysti henkinen ja taktinen kovuus ovat jonkinlaisia kysymysmerkkejä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Odotetusti massakirissä ratkaisu ja Tyler Farrar voittoon ennen Feillua ja Rojasia. Garminin hyvät suoritukset siis jatkuvat. HTC-Highroad epäonnistui loppuhetkillä ja Cavendish jäi viidenneksi.

Farrar muisti lopputuuletuksessaan edesmennyttä ystäväänsä Wouter Weylandtia muodostamalla käsillään W-kirjaimen.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mulla on sellainen kutina, että Cadel Evans saattaisi jopa voittaa tämän vuoden kilpailun.

Kuka näitä tietenkään tietää, mutta olisin aika yllättynyt jos Evans voittaisi, varsinkin ilman jotain merkittävää epäonnea muutamalla muulle suosikille. Evans ei kuitenkaan ole kovin hyvä mäessä, tai on ihan ok roikkumaan, mutta ei mikään iskijä ja hänelle tulee, ei nyt usein, mutta välillä aika huonojakin päiviä mäessä. Toki on hyvä aika-ajaja, mutta henkilökohtaisia aika-ajoja on vain yks.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Odotetusti massakirissä ratkaisu ja Tyler Farrar voittoon ennen Feillua ja Rojasia. Garminin hyvät suoritukset siis jatkuvat. HTC-Highroad epäonnistui loppuhetkillä ja Cavendish jäi viidenneksi.
Garminilla on kyllä todella vahva miehistö kireihin. Kaksi viimeistä vetomiestä olivat Hushovd ja Dean, jotka ovat periaatteessa itsekin kirimiehiä eli pystyvät vetämään Farraria ihan mieletöntä vauhtia. Farrarilla oli siten aika helppo työ voittaa etappi, vaikka Roman Feillu pääsi väkevällä kirillään aika lähelle.

HTC:n kirijuna petti totaalisesti. Bernhard Eisel lähti vetomiehen paikalta aivan liian aikaisin. Näin Tony Martin joutui tekemään liian pitkän vedon, mikä taas laski vauhtia. Jos Eisel olisi vetänyt pidempään, Martinin veto olisi ollut lyhyempi ja sitä kautta kovavauhtisempi ja Mark Renshaw olisi päässyt tekemään erittäin nopean ja lyhyen vedon ennen Cavendishin pääsemistä irti, olisi Cav voinut voittaa. Mutta nyt suunnitelmat menivät aivan perseelleen. Mua ihmetyttää sekin, että miksi Martin joutuu tekemään kovaa vetotyötä näillä tasamaaetapeilla. Kyseessä on kuitenkin joukkueen kapteeni, joka voitti Pariisi-Nizzan ja nyt tavoittelee sijoittumista kymmenen parhaan joukkoon. Toki Martinin mäkikunto näytti Dauphinessa aika heikolta, mutta ei ns. esikisoissa välttämättä paljasteta kaikkia kortteja. HTC:ssä koko joukkue on täysin valjastettu palvelemaan Cavendishiä, ja se kyllä haittaa muun menestyksen tavoittelua.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Cadel Evansille etappivoitto, mutta Thor Hushovd veti kyllä mahtavasti ja pysyi kuin pysyikin 15-20 kiloa kevyempien climbereiden kyydissä koko kovan 2 kilometrin maalinousun, sai saman ajan Evansin kanssa ja pitää edelleen keltaisen paidan itsellään. Loistavaa!

Huomenna on sitten vuorossa tasamaaetappi ja todennäköinen loppukiriratkaisu. Mark Cavendishilta odottaisin jo ainakin kunnon taistelua voitosta, jos vain HTC:n kirijuna toimii tällä kertaa paremmin. Garminin kiri oli kyllä vakuuttava viimeksi, joten Tyler Farrar on varmasti jälleen kova, jossei sitten Hushovdin raskas loppuveto tänään vaikuta liikaa Garminin huomiseen kiriin. Pistekilpailua johtava Movistarin Jose Joaquin Rojas taistelee selvästi tosissaan vihreästä paidasta ja on varmasti huomennakin mukana voittotaistelussa. Ja tietenkin Lampren Alessandro Petacchilta odotetaan selvästi kovempaa panosta kuin 3-etapin kirissä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Huomisen etapin mahdollinen haaste voi olla kova tuuli, kun etappia ajetaan kuitenkin ihan meren rannalla. Massakiriin kaiken järjen mukaan mennään, mutta tuuli voi tosiaankin tehdä tepposet. Pari vuotta sitten esimerkiksi kärkinimistä oikeastaan vain Lance Armstrong jäi kärkiporukkaan, kun ajettiin Välimeren rannalla alkuetappeja. 27 ajajan joukko sai tosin eroa vain 41 sekuntia pääjoukkoon, joka oli selkeästi isompi kuin kärkiryhmä.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Norjalaisilla menee kovaa. Tänään ensimmäiseen Tour de France -etappivoittoonsa polki 24-vuotias Edvald Boasson Hagen. Thor Hushovd oli kolmas ja jatkaa edelleen keltaisessa paidassa.

Huomenna vuorossa seitsemäs etappi, joka on kaikkein tasaisin tämän vuoden Tourissa, joten massakiri jälleen luvassa. Mark Cavendish oli vakuuttava eilisellä etapilla ja on ennakkosuosikki huomennakin.

Lauantain kahdeksas etappi onkin sitten jo nousupainotteinen ja sisältää mm. yhden toisen kategorian nousun.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Voittajasuosikeistani poissa pelistä on jo tässä vaiheessa eilen kaatunut ja loukkaantunut Brajkovic. Tämän lisäksi Shackin leirissä on murheita myös tänään kaatumisen johdosta ylimääräisen reilun minuutin kärjelle hävinneellä Leipheimerilla. Toki Levi on edelleen esimerkiksi Contadorin edellä ja kisan ratkaisevat vuoristoetapit ovat vasta tuloillaan.

On jäänyt noiden etappien liveseuranta aika vähäiselle, joten tietämättömyyttäni on kyseltävä. Onko tänä vuonna ollenkaan mukulakivisektoreita mukana? Viime vuonna noissa jotkut ajajat repivät aika hyviä eroja kilpailijoihinsa nähden. Muistikuvieni mukaan esimerkiksi Armstrong oli noissa varsinainen raketti esimerkiksi Contadoriin verrattuna, mutta kärsi ainakin yhdellä etapilla useampia rengasrikkoja. Tuosta tulikin sitten mieleen se Lancen kannalta surullisen kuuluisa etappi, johon mahtui pari pahaa kaatumista ja näiden jälkeen täydellinen väsähtäminen juuri pääjoukon takaa-ajon onnistuttua. Tuon jälkeen Lasse sitten polki etappeja lähinnä turistimielessä ollen kertaalleen mukana hatkassa ja kieltäydyttyä säälivoitosta loppukirissä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Mukulakiviosuuksia ei ole tänä vuonna, ainakaan siten että niitä olisi montaa kilometriä kerrallaan. Aika harvoinhan loppujen lopuksi niitä on, viime vuonna tosiaan oli ja 2004 taisi olla sitä ennen.

Huominen tosiaankin kirimiesten todellinen unelmaetappi, joten eiköhän massakiriin taas päädytä. Muuten tämän vuoden kisan ekalle viikolle on kyllä saatu mielenkiintoisempia etappeja kuin moniin vuosiin.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Tämän päivän etapilla on huomioitava, että ainoa välikiri on vasta n. 25 km ennen maalia, joten tosissaan vihreää paitaa tavoittelevien tiimien kannattaa ajaa mahdollinen irtiotto kiinni jo ennen sitä. Esim. Cavendishille olisi tärkeää haalia tältä etapilta mahdollisimman paljon kiripisteitä, sillä hän ei pysy nousuissa Gilbertin, Hushovdin ja Rojasin mukana.

Tämän hetken tilanne pistekilpailussa:
1. Gilbert 144 pts
2. Rojas 143
3. Hushovd 112
4. Evans 98
5. Cavendish 94
6. Farrar 76
7. Feillu 73
8. Hagen 51
9. Hinault 48
10. Greipel 48
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös