Tottenham Hotspur FC 2010-2011

  • 48 298
  • 223

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Huddelestone on erittäin hyvä pelaaja. Katkoo joo, mutta antaa erittäin paljon peliä edistäviä syöttöjä ja jakaa ylipäätään omille kovalla prosentilla: se on hänen parasta osaamistaan.

Oikeassa olet. Eilen mies jäi vaan turhan yksin tuohon keskikentän pohjalle, ja liekö sitten sateen vaikutusta vai mitä, mutta eipä nähty tuttua sheriffiä avaavien syöttöjen muodossa. Harryn kokoonpano ja nimenomaan se tosiasia, että hän peluutti kahta kärkeä, antoi Twenten kärjen takana pelanneelle Ruizille melkoisen vapaat kädet hääriä Spursin puolustuslinjan edessä. Tämä taas teki Tompan illasta hieman kiireisemmän, kuin mies olisi varmasti itse toivonut, ja siitä syystä tätä tuttua Tomia ei nähty. Ehdottomasti parhaimmillaan THudd on silloin, kun vierellä on toinen selkeästi keskustan pohjalla makaava pelaaja. Palacioksen ollessa hyvässä vireessä miehet sopivat pohjalle loistavasti keskenään.

Jenasia ei pitäisi päästää kentälle missään pelissä. Eilenkin täysin neuvoton esitys. Hätäisiä ja vääriä ratkaisuja jopa turvallisessa johtoasemassa. Kun hänellä oli pallo tai hänen piti juosta jonnekin, mikään asia ei edistynyt, korkeintaan taaksepäin pelaaminen.

No, eilen Jenas pelasi ihan siedettävästi. Kentälle tullessaan Spurs oli jo miesvajaalla ja parin maalin johdossa, eli ei siinä tilanteessa hirveästi mihinkään palloa pitämään tai peliä edistämään oltu ryhtymässä. Kuten jo sanoin aiemmin, muutaman kerran kun Pavlyuchenko, Modric, Huddlestone ja Jenas jaksoivat syötellä palloa kolmioissa tyrehtyi Twenten mahdollinen kiri täysin. Viime kaudet mies on kuitenkin pelannut enemmän tai vähemmän loukkaantumisten riivaamana, ja sanojensa mukaan pelkäsi pelipaikkansa puolesta niin, että pelasi aina kun sai tilaisuuden, vaikka olisi pitänyt parannella paikkoja tai mennä leikkaukseen. Rotaatiopelaajana hän sopii mielestäni Spursiin loistavasti, etukäteen heikompia joukkueita vastaan mies voi hyvinkin pelata keskikentän pohjalla rikkovassa roolissa tai jopa Huddlestonen tilalla. Jenasin hyvät puolet on ilkeämielisten joukossa joskus listattu näin: ainakin se jaksaa juosta. Kyllä hän minun Tottenhamiini vielä mahtuu, ei ehkä ihan avaukseen, mutta mahtuu silti. Sitä paitsi, meillä ei ole ollut todellista kulttipelaajaa sitten Malbranquen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Typerää kommentoida, koska jälleen kerran näin vain puolet matsista. Tällä kertaa ekan puoliajan. Se riitti kuitenkin siihen, että VdV on minun silmissäni jo lähes kuningas. Jos pallo meni lähellekään Villan maalia, tai sisään, niin VdV oli jossain määrin tilanteessa mukana. Ja aiemmat matsit mukaan lukien kaveri on kyllä uskomaton pelaaja. Pelipaita lähtee tilaukseen pian.

Ekan puoliajan perusteella vastustajan maalille saadaan ihan liian vähän tilanteita aikaan kärkipelaajien toimesta. Crouchista ei pitkään aikaan ole ollut mitään iloa ja pakko se on pelata yhden kärjen taktiikalla (Pav siellä tällä hetkellä). Nyt kun vedettiin VdV oikealla, niin kaverin viettäessä kuitenkin suurimman osan ajasta keskellä, oikea laita on käytännössä tyhjä. Lennonin olisi parasta päästä edes jonkinlaiseen kuntoon ja pian.

Huttonin nousujen maksimisaavutus on kuitenkin kulmapotku. Ja kun tämä sama kaveri kentällä ollessaan aiheuttaa toiseen päähän jatkuvalla syötöllä vaaratilanteita. Tänään, ja monta kertaa aiemmin, puolustuspeli on erittäin tuskaista. Vähän väliä siellä palloton pelaaja on jossain uskomattomassa maalipaikassa, mutta vain hyvä tuuri on estänyt takaiskut. Tänäänkin oli toinen syyllinen villan maaliin. Viimeiset pelit ovat näyttäneet, että paikka ei ole top-4 sijoitusta tavoittelevan joukkueen linjassa.

Viime vuonna oikea laita oli Spursin vahvuus, nyt yksi suurimmista ongelman aiheuttajista. Niin ne ajat muuttuvat ja tilanteet kääntyvät päälaelleen. Mielestäni nyt on vaan heitettävä Lennonia tai mahdollisesti Bentleytä oikealle ja pelattava sillä yhdellä kärjellä, joka tämän hetken tilanteen mukaan on ehdottomasti Pav. Vasuriin ei saa koskea, VdV saa pelata erittäin vapaassa roolissa. Toppariosasto on mikä on. Soccernetin mukaan tämä oli kauden 12. peli, ja 10 erilaista parivaljakkoa on nähty toppariparina tähän mennessä. Ehkä tämä on jokin syy ailahteleviin esityksiin. Kuitenkin puolustuslinja on yleensä sellainen, johon kohdistuu vähiten vaihtelua kauden aikana yleensä.

Eiköhän tämä tästä muuten, kunhan kärkeen saataisiin joku kunnon seppä. Pavilla on edellytykset olla se, mikäli nyt itseluottamus on kohdallaan. Jos ei, niin ostetaan Fabiano sitten tammikuussa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Crouchista ei pitkään aikaan ole ollut mitään iloa ja pakko se on pelata yhden kärjen taktiikalla (Pav siellä tällä hetkellä).
***
Mielestäni nyt on vaan heitettävä Lennonia tai mahdollisesti Bentleytä oikealle ja pelattava sillä yhdellä kärjellä, joka tämän hetken tilanteen mukaan on ehdottomasti Pav.
Avaapas kaltaiselleni idiootille tätä ajatusmaailmaa. Jos itse olen oikein laskenut, niin Crouch on syöttänyt tällä viikolla kaikki Van der Vaartin maalit, siinä missä nallipyssy Pavlitshenkko on tykittänyt rankkarit ineen. En ota Palvlilta mitään pois, mutta miten ihmeestä Crouchista ei ole ollut iloa ja pistäpä kunnon perustelut vielä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
VDV osaa ajoitukset hyvin ja on oikeassa paikassa ottamassa noita Crouchin tiputuksia. Taitaa olla selvää, että Crouch yksinäisenä kärkenä ja VDV siinä alapuolella vapaassa roolissa on tehokkain tapa saada maali aikaan. Palju ei noihin pääpalloihin pystyisi ja voisi VDVkin mennä enemmän hukkaan. Paljulle haluaisin kuitenkin antaa saumaa toisin kuin Keanelle, joten Paljua sisään jossain vaiheessa. Crouchilla on se ongelma, ettei ole kovin hyvä maalintekijä. Eilenkin oli paikat iskeä kaksi häkkiä vaan ei kelvannut. VDVn toinen maali oli kohtalaisen upea, enkä usko, että yksikään varsinainen kärkimies olisi pystynyt moiseen suoritukseen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ehkä vähän kärjistetysti kirjoitettu, että Crouchista ei ole mitään iloa. Viime aikaiset näytöt puhuvat puolestaan, mutta olen huolestunut joukkueen peleistä ihan yleisellä tasolla ja tästä kärkiongelmasta.

Onhan se tiputellut palloja VdV:lle ihan kivasti viime viikon kahdessa pelissä. Mutta kärkimiehen tehtävä on tehdä ensisijaisesti maaleja ja niitä Crouch tekee erittäin huonolla prosentilla paikkoihinsa nähden. Ja jos vedetään sillä yhdellä kärjellä, niin onko järkevää, että ainoan kärkimiehen ainoa ratkaisu on pudotella palloja kk-miehille? Ja tämä on vielä joukkueen käytännössä ainoa tapa tehdä maali, niin ei hyvää päivää.

Jos Defoe olisi kunnossa, niin varmasti tämä pelaisi siellä kärjessä. Eipä silloinkaan paljoa pääpalloja pelattaisi sinne, vaan jotain muuta kautta.

Nyt kun on kaksi peliä pelattu kahdella kärjellä, niin Pav on pelannut huomattavasti alempana. En väitä, että olisi mitenkään erikoisesti pelannut näissä silti. Mutta esim. Twenteä vastaan tokalla puoliajalla oli hyvä, kun pelattiin yhden vajaalla ja oli yksin kärjessä. Haki hyvin palloja, jakeli eteenpäin ja saatiin hyvin aikaa kulutettua hyökkäyspäässä sekä puolittaisia tilanteitakin aikaiseksi.

Pav on kieltämättä haahuillut näkymättömästi liikaa alkukauden aikana. Mutta muistellaan esimerkiksi alkuvuotta, jolloin oli liekeissä. Kaveri ei tarvitse kuin 1-2 paikkaa sen maalin tekemiseen, kun taas Crouchilla suhdeluku on luokkaa 1 maali kymmenestä paikasta.

En osaa selittää ajatustenjuoksuani tähän mitenkään järkevästi ja tämä ei nyt käytännössä mitenkään avannut tilannetta. Mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että Crouch ei ole esityksistään huolimatta mikään itsestäänselvyys sinne kärkeen. Tilanne on muutenkin hankala ja kai vastustaja pikkuhiljaa pystyy puolustamaan sen ainoan kuvion "korkea Crouchille ja pudotus viereen" pois jollain lailla.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
En osaa selittää ajatustenjuoksuani tähän mitenkään järkevästi ja tämä ei nyt käytännössä mitenkään avannut tilannetta. Mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että Crouch ei ole esityksistään huolimatta mikään itsestäänselvyys sinne kärkeen. Tilanne on muutenkin hankala ja kai vastustaja pikkuhiljaa pystyy puolustamaan sen ainoan kuvion "korkea Crouchille ja pudotus viereen" pois jollain lailla.

Ongelma Crouchin peluuttamisessa on se, että korkean pallon laittaminen muodostuu liian helpoksi valinnaksi ja peliä ei pelata enää moniulotteisesti - välillä maassa, välillä ilmassa. Tämä on se syy, minkä vuoksi vuosi sitten Defoe-Keane -pari aloitti ottelut ja Crouch tuli sisään 70min, jos oltiin tappiolla.

Tällä hetkellä vaihtoehtoja ei vain näytä olevan, koska muutama pelaaja pelaa niin paljon alle tasonsa. Toisaalta ns. target-pelaajan tehtävä on nimenomaan tiputella niitä palloja 10-paikalle tai kk-miehille, ei niinkään sylkeä maaleja liukuhihnalta. Olisihan se hienoa saada joukkueeseen Drogba, joka on hyvä jalalla ja ottaa pääpallotkin rinnalla alas.. sääli vaan, ettei niitä Drogbia ole liiemmälti vapailla markkinoilla.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Maaottelutauko ohi, Fulham-peliä en nähnyt ja tänään palu tositoimiin. Eväät viritelty ja anal+ näyttää pelin. Minuutti pelattu ja puolustus perseilee lukemiin 1-0. Seuraavaksi perseillään toiselta laidalta ja Gomesin ulosajon ja pilkun jälkeen lukemat 2-0, jotka olivat jo viimeinen sinetti. Vähän silti sapetti tuo kortti, koska noista tilanteista annetaan toisinaan pelkkä keltainen, tilanne ei ollut mikään 1 vs 1 sekä ilman rikettä Inter-pelaajalla ei olisi silti ollut mitään mahdollisuutta laittaa palloa maaliin. Mutta säännöt sallivat tämän ratkaisun, kotijoukkue on hallitseva mestari ja suurseura, joten ratkaisu ei sinällään ollut mitenkään yllättävä.

Sitten tuli vielä pari maalia lisää, kun Spurs oli täysin alistunut sekä totuuden nimissä myöskin Interillä onnistui kaikki. Mutta ansaittua sikäli, että Spursin valmistautuminen otteluun sekä keskittyminen alkuhetkillä oli anteeksiantamattoman huonoa.

Puoliajan jälkeen Inter ei enää niin huumassa ollut, eikä Spursillakaan suurta yritystä vaikuttanut olevan. Niin vaan Bale kävi tekemässä 3 maalia ja pelasti Spursin kasvot, jos näin voi sanoa. Ehdottomasti koko ottelun paras pelaaja, vaikkakin häviäjäjoukkueessa olikin. Lopussa tuomari näytti jälleen huonoa pelisilmäänsä antamalla vain 2 minuuttia yliaikaa ja sitäkään ei tullut. Luuli, että peli on jo ohi ja nopeasti kotiin. Olisi ollut kiva nähdä loppuun vielä pari edes näennäisesti jännittävää paikkaa.

Lopputulos oli tappio ja 0 pinnaa, joka oli kuitenkin se odotettu tulos. Kaksijakoinen peli kuitenkin, mutta antoi edes vähän uskoa kotipeliin. Vaikkakin siellä on Gudicini maalissa, joka on kaikkea muuta kuin vakuuttava

Pelaajistosta vielä se, että ei CL:ssä voi pärjätä, jos puolustuslinjassa on Gallas, Hutton sekä BAE. Varsinkaan vähääkään kovempaa vastustajaa vastaan ja vielä vieraskentällä. Yksi kerrallaan ehkä jo menisi. Mutta ei voi mitään, koska telakalla on ruuhkaa. Pakon sanelema juttu. Gallasin kohdalla on viimeistään nyt kyllä nähty se tosiasia, että ilmaiseksi ei saa hyvää tai edes kohtalaista. Saas nähdä, onko peräpäähän tulossa vahvistusta tammikuussa ja mikä on loukkaantumistilanne.

Tappiosta huolimatta uskon joukkueen fiiliksin ja itseluottamuksen olevan kohtalaisella tasolla. Lauantaina saadaan myös VdV mukaan (+Sandro) ja voitto on otettava. Toivon mukaan myös Pav on kentällä. Puolustukseen lottomyllykone arpoo ketä arpoo, mutta otteiden on siellä päässä parannuttava nyt.

Edit: Täytyy vielä ihmetellä, että tämä Bale on se kaveri, joka pelasi Spursissa 24 ensimmäistä peliään niin, ettei joukkue ottanut näistä yhtä ainutta voittoa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ensimmäinen peli tällä kaudella top-4 joukkuetta vastaan päättyi odotetusti tappioon. Eihän munaa vastaan ole voittoa tullut sataan vuoteen, eikä näin ollen odotuksetkaan vieraspelistä olleet kovin korkealla.

Peliesitys sinällään oli kyllä parempi kuin olisi odottanut ja jos tuuri olisi ollut kohdallaan, niin pinna/pinnoja olisi tullut. Näinkään hyvin asiat eivät vuosien saatossa ole olleet. Mutta kuten niin usein, parempi joukkue ne pinnatkin sitten korjasi, valitettavasti. Mutta ero ei tosiaan ollut mikään silmiinpistävä. Johtuen ehkä siitäkin, että vastustaja ei ole enää aiempien vuosien tasollaan.

Taktiikassa ihmetytti kyllä se, että Keane oli saanut avauspaikan. Näissä peleissä ehkä Crouchia kaipailisin sinne, koska korkeat pallot boksiin ja erikoistilanteet ovat niitä, mistä maaleja voitaisiin saada. Sandronkin olisin luonnollisesti halunnut nähdä Jenasin tilalla, mutta tuskinpa ne olisivat lopputulosta muuttaneet.

Until we score -lisäajat ja muut manua suosivat tuomariratkaisut ovat yleensä lähinnä naurattaneet, mutta kun ne sattuvat omalle kohdalle, niin kyllä ne vähän vituttavat. Ei se mitään, eihän siinä maalissa mitään käsivirhettä ollut nanilla, kun rankkaria yritti filmata. Muutenkin lähes koko valjun vastenmielisin filmailija, joka jo monta kertaa aiemmin yritti näitä temppujaan, onneksi kerrankin ilman tulosta.

Olisi kyllä kiva tietää Gomesin rehelliset ajatukset siitä, luuliko tosiaan, että tulee vapari, vai unohtiko mukamas nanin olevan vielä takana. Vähän jo epäilin, että jälkimmäisestä olisi ollut kyse, mutta hidastusten perusteella ja pidempään mietittyäni tulin kyllä johtopäätökseen, että kyllä se oli vaparia antamassa. Sama se, järkyttävä tuomarivirhe vielä ja avustavakin sen lipun kanssa heilui, mutta perus manutuomari neuvottelujenkin jälkeen maalin hylkäsi. Jos tilanne olisi ollut päinvastainen, niin satavarmasti maali olisi hylätty ilman mitään selittelyitä.

Koko tilanteen kruunasi vielä Nanin riehakas tuulettelu. Ihan kuin olisi tehnyt jonkun maailmankaikkeuden hienoimman maalin. Jos pitää maali tehdä raukkamaisen tilanteen seurauksena, niin tekisi vain ne jeesusmerkit hiljaisuudessa ja sitten takaisin omalle alueelle. FA varmasti puuttuu vielä tuomarin tekemisiin, mielenkiinnolla odottelen ratkaisua.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Olisi kyllä kiva tietää Gomesin rehelliset ajatukset siitä, luuliko tosiaan, että tulee vapari, vai unohtiko mukamas nanin olevan vielä takana. Vähän jo epäilin, että jälkimmäisestä olisi ollut kyse, mutta hidastusten perusteella ja pidempään mietittyäni tulin kyllä johtopäätökseen, että kyllä se oli vaparia antamassa. Sama se, järkyttävä tuomarivirhe vielä ja avustavakin sen lipun kanssa heilui, mutta perus manutuomari neuvottelujenkin jälkeen maalin hylkäsi.

Tuossa oli himena vaikea tulkita mitä tapahtui, mutta ei siinä välttämättä varsinaisesti tuomarivirhettä ollut. Hyötynäkökohdan pelaaminen siinä tilanteessa kun Gomez otti pallon Nanin käsivirheen jälkeen on kyllä ihan perusteltua koska Gomez sai pitää palloa käsissään ja olisi voinut avata nopeasti. En sitten tiedä millaisia merkkejä tuomarin pitää antaa jotta pelaajat ymmärtävät hyötynäkökohdan olevan käytössä, tai että pitääkö sitä erikseen välttämättä kommunikoida koska kaiketi lähtökohtaisesti se että vihellystä ei kuulu indikoi että peli ei pysähdy.

Toisaalta jos vihellystäkään ei kuulu niin perjaatteessa Gomezin ei olisi mitään syytä olettaa saavansa mitään vaparia. Kyllä lähtökohtaisesti laittaisin tuon Gomezin virheeksi, vaikka tuomarivirhe olisikin ollut olemassa, niin Gomez omalla toiminnallaan olisi voinut välttää sen että Tottenham kärsii tilanteesta. Kyllä hän todennäköisesti oli vaparia antamassa, koska kun näki Nanin niin ei reagoinut tilanteeseen heti vaan jäi ihettelemään ja sitten vasta kurotti kättään kun Nani potkaisi palloa. Mikäli hän olisi koko ajan olettanut pallon olevan pelissä niin varmasti olisi heti syöksynyt peittämään kun näki että Nani tulee takaa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuossa oli himena vaikea tulkita mitä tapahtui, mutta ei siinä välttämättä varsinaisesti tuomarivirhettä ollut. Hyötynäkökohdan pelaaminen siinä tilanteessa kun Gomez otti pallon Nanin käsivirheen jälkeen on kyllä ihan perusteltua koska Gomez sai pitää palloa käsissään ja olisi voinut avata nopeasti. En sitten tiedä millaisia merkkejä tuomarin pitää antaa jotta pelaajat ymmärtävät hyötynäkökohdan olevan käytössä, tai että pitääkö sitä erikseen välttämättä kommunikoida koska kaiketi lähtökohtaisesti se että vihellystä ei kuulu indikoi että peli ei pysähdy.

Tuomarin pitää käsin/elein näyttää ja/tai suullisesti ilmaista virheen tapahtuessa että pelaa. Tai ihan tarkkaa ohjeistusta en toki tiedä Englannissa, mutta tosiaan jos vihellystä ei kuulu niin pitäisi loppuun saakka pelata. Toki muutkin signaalit ovat olennaisia, kun yleisöä on tuhansia ja pillin äänikään välttämättä kovin hyvin kuulu. Eli jos tuomari ei ole mitenkään osoittanut selkeän käsivirheen jälkeen Tottenhamille hyötynäkökohdasta, niin silloin hänkin on tehnyt virheen. Tämä sillä oletuksella että Englannissa ei ole jotkut yleisistä FIFA:n säännöistä poikkeavat sovellukset tuon suhteen olemassa, tuskin?

Tosin tuomarin tehtävä ei ole myöskään viittoilla että pallo on pelattavissa, niinkuin jostain luin että tuomari Nanille sitä näytti, kun Nani katsoi.

Nimi kirjoitetaan muuten s:llä ei z:lla, niinkuin yleensä espanjaksi, koska kyseessä brassipelaaja, ei esim. argo/espanjalainen.

-Clattenburg näyttää maalia, linjuri ottaa muutaman metrin höntsät keskiviivaa kohti, pysähtyy ja nostaa lipun

Ilmeisesti siis tuomaristokaan ei oikein tiennyt mitä teki.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Oli kyllä yksi kaikkien aikojen episodeista tuo oksetus-Nanin 2-0 maali:

-Rankkarinpaikka kyllä, oliko Kaboul joka roikku Nanissa, Clattenburg ei kuitenkaan anna pilkkua, Nani on maineensa vanki?

-Nani kaatuessaan käsipalloilee urakalla rankkarialueella. Pitää käytännössä pallosta kiinni. Clattenburg antaa hyödyt Tottenhamille koska Gomes hakee pallon.

-Gomes luulee että tulossa on vapaapotku, vaikka mitään vihellystä ei ole kuulunut. Pudottaa pallon ja alkaa uumoilemaan vaparia.

-ManUn ukot huitoo keskialueelta Nanille, että peli jatkuu potkase nyt helvetti se pallo maaliin. Näin käy ja sekasorto on valmis.

-Clattenburg näyttää maalia, linjuri ottaa muutaman metrin höntsät keskiviivaa kohti, pysähtyy ja nostaa lipun.

-Pelaajat Gomesin ja Ferdinandin johdolla linjurin ympärille, Clattenburg tulee ja kysyy linjurilta miksi liputat? Linjuri kertoo käsivirheestä, Clattenburg ilmeisesti kertoo että juu mutta annoin pelin jo jatkua koska pallo Gomesilla.

-Tämän jälkeen vielä Gallasin perinteiset tasajalka itkupotkuraivarit.

Muutenhan peli oli todella tasainen ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Tottenhamilla monta hyvää mestaa jopa ratkaista peli. Nyt vaan kävi näin ja Tottenhamin uskomaton vierassaldo "TOP-4:ää" vastaan jatkuu. Taisi olla vuodesta 1993 lähtien nyt 0-20-48.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tuomarin pitää käsin/elein näyttää ja/tai suullisesti ilmaista virheen tapahtuessa että pelaa.

Niin siis pitääkö kuitenkaan, en jaksa nyt juuri sääntöjä penkoa että mitä sanotaan, mutta tavallaan tälläinen käytäntä on vähän ihmeellinen. Siinähän ikään kuin oletetaan että pelaajat tekevät jotain tulkintoja rikkeistä, siis jos vihellystä ei kuulu niin pelaajallahan ei lähtökohtaisesti ole syytä olettaa rikkeen tapahtuneen jotan siinä mielessä miksi mitään tuomarin eleitä tarvittaisiin? No voihan niitä selvyyden vuoksi näyttää, mutta tavallaan ovat tarpeettomia.
 

SnT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, Ilves, Pittsburgh, Venäjä.
Tosin tuomarin tehtävä ei ole myöskään viittoilla että pallo on pelattavissa, niinkuin jostain luin että tuomari Nanille sitä näytti, kun Nani katsoi.

Eikös Clattenburg tilanteessa enemmänkin nostanut hartioita ja osittain levitti kätensä Gomesin ja Nanin suuntaan? Näytti enemmänkin omaan silmään siltä että Clattenburg ihmetteli mitä pelaajat jäi tekemään, kun tilanteesta ei mitään vihelletty, samalla voi vaan kuvitella että onko se huutanut kentällä ollessaan "Mitä teette, peli jatkuu" tms.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin siis pitääkö kuitenkaan, en jaksa nyt juuri sääntöjä penkoa että mitä sanotaan, mutta tavallaan tälläinen käytäntä on vähän ihmeellinen. Siinähän ikään kuin oletetaan että pelaajat tekevät jotain tulkintoja rikkeistä, siis jos vihellystä ei kuulu niin pelaajallahan ei lähtökohtaisesti ole syytä olettaa rikkeen tapahtuneen jotan siinä mielessä miksi mitään tuomarin eleitä tarvittaisiin? No voihan niitä selvyyden vuoksi näyttää, mutta tavallaan ovat tarpeettomia.

Noh ainakin viime vuonna säännöistä löytyi ihan ohjeistus tuomareille näyttää tuota hyötynäkökohtaa sanoin tai elein rikotulle joukkueelle/pelaajille. Ja tottakai pelaajien on hyvä tietää että tuomari tiedosti rikkeen. Muutenhan voi olettaa että joku temppu olisi sallittua, jos tuomari ei selkeän rikkeen sattuessaa osoittaisi minkäänläistä reaktiota. Esim. tuossa Nanin tilanteessa muuten voisi olettaa että tuomarin mielestä kädellä pelaaminen on sallittua. Samoin usein tietyt selkeätkin kampit sitten olisivat tuomarin mielestä sellaisia ettei tarvitse viheltää.

Jokainen joka on kentällä, niin tottakai kaipaa tuomarilta signaalia siitä mikä on kentällä sallittua ja mikä ei. Samalla se myös osoittaa tuomarin olevan hereillä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Jaahas, se on juhlapäivä tänään taas. Suurimmat jännitysmomentit taitavat olla siinä, saako vihu ilmaisia maaleja tuomarin toimesta tai tuleeko kotijoukkueelle kortteja liioitellusti. No ei, unohdetaan ne tuomarihommat ja toivotaan, että peli on jotain muuta kuin pari viikkoa sitten puoliajalla.

Varmaan aika lailla peruskokoonpanolla lähdetään, pl. pelikieltoinen Gomes. Eikä varmasti mitään kilpikonnaa pelata, vaan lähdetään hyökkäämään. Ei mitenkään päättömästi kuitenkaan. Vastustajan taso pitää kuitenkin muistaa.

Veikkaisin avauskokoonpanoksi jotain seuraavaa: Gudicini - BAE, Gallas, Kaboul, Hutton - Bale, Modric, Tomppa, Lennon - VdV - Crouch.

Saa nähdä, lähdetäänkö noin hyökkäävällä miehityksellä. Vaihtoehtoja ei kk:lle mielestäni ole, mikäli Tom ja VdV ovat kunnossa. Näitä, kuten ei Modriciakaan ei voi penkille jättää kunnossa ollessaan. Kärjessä mieluusti näkisin kyllä Pavin, mitta Harry ei taida tähän luottaa, vaan strutsi siellä tehottomana taas sen 70 min pelailee.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
Juhlapäivähän siitä sitten tuli, loistava esitys ja loistava tulos. Tänään ei kentällä heikkoa lenkkiä löytynyt vaan joka ukko hoiti tonttinsa hienosti ja teki töitä molempiin suuntiin. Vaikea nostaa ketään (Balen lisäksi tietysti) ylitse muiden, mutta muutama viiva:
-Bale, ei vissiin tarvitse ylisanoja, teot puhuu puolestaan
-Van der Vaart on jumala, surraa loistavasti Myyrän mainitseman strutsin ympärillä ja kerää pudotuspallot
-Luka, lupaili viikolla, että kohta alkaa huippukunto löytyä..ja totta tosiaan dominoiva esitys, helpon näköistä
-BAE, jos pelaisi aina niin kuin tänään, niin oikealla laidalla meillä ei ainakaan ole ongelmaa
-Huddlestone, "näkymätön" mutta elintärkeä

-Tämän iltaisen perusteella oikeastaan vain Hutton oli ajoittain vähän tuuliajolla ja siinä mielessä pieni huolen aihe.
-Topparit pelasivat tänään hyvin, (mutta siellähän ne ongelmat tällä hetkellä oikeasti ovat) toivotaan että tämä on tulosta siitä että vieruskaveri ei vaihdu joka peliin.
-Molemmat kärjet pääsi heittään tyhjiin Balen keskityksen, saa nähdä miten defoe aikanaan sopii tohon nykyiseen ryhmitykseen yksinäiseksi piikiksi.

Nyt täytyy toivoa, että samaa taistelutahtoa löytyy Boltonia vastaan ja hyvä olo on rapissut pois viikonvaihteeseen mennessä. Samoin sopii toivoa, että Rafan loukkaantuminen ei ole paha.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Kyllä se Harry osaa vaan sytyttää joukkueensa pelaamaan ja laittaa joka ukon keskittymään omaan juttuunsa 200-prosenttisesti. Ja eipä tuolla The Lanen mölyssä kukaan olisi varmaan edes vähempää kehdannut yrittää tänään.

Antaisin kyllä Huttonille vähän enemmänkin sapiskaa. Tai kyllä se varmaan täysillä vetää, mutta taso ei vaan riitä. Puolustussuuntaan ei ole ikinä riittänyt, mutta tänään ei ollut myöskään mitään apuja hyökkäyspäässä. Toisin kuin hienosti pelannut BAE, joka varsinkin ekan puoliajan loisti molempiin suuntiin ja oli kuin varjo alkukauden haparoijasta. Corlukaa takaisin vaan, kun Hutton on näyttönsä antanut.

Kaboul-Gallas nyt toivottavasti vakiintuu keskelle, niin vaihtuvuus pienenee ja jotain järkeä toppareiden peliinkin saadaan. Tänään Kaboul oli toisinaan kahvilla, mutta kokonaissuoritus hyvä silti.

En usko, että VdV:llä mitään sen pahempaa. Oli jo alun perin epävarma, ja varmaan puoliajalla otettiin pois, ettei mitään pahempaa satu. Ei varmasti kukaan edes odottanut 90 min esitystä tänään.

Jenaksen tilalle olisi mielestäni pitänyt heittää Niko. Tilanne oli kuitenkin vasta 1-0 ja nyt käytännössä mentiin sitten erittäin puolustavaan ryhmitykseen puoliajalla. Ja jos sitä haluttiin, niin mieluummin kuitenkin Palacios. Ei Jenas mikään hasardi sentään ollut, mitä nyt se yksi oksettava filmi tuli. Oikeutetusti kortti. En vaan halua nähdä näitä suosikkijoukkueessani ja jätetään ne vain suosiolla Naneille. Plussaa kyllä siitä, että tämä oli käytännössä pelin ainoita filmejä, vaikka vastassa oli italialaisjoukkue.

Ei tässä oikein muuta. Ei jaksa paljon tulevaa miettiä, vaan nautitaan nyt tästä. Eikös muuten zämppärissä tasapinnoissa katota keskinäisten pinnoja ja maalieroja, joten Spurs olisi tasapisteissä Interiä edellä? Se toki vaatisi todennäköisesti kahta voittoa, joten turha sitäkään on juuri vielä miettiä. Ollaan innoissaan ja luetaan huomenna lehdestä, miten Real on tekemässä £40M tarjousta Balesta ja Barca £30 Modricista.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Antaisin kyllä Huttonille vähän enemmänkin sapiskaa. Tai kyllä se varmaan täysillä vetää, mutta taso ei vaan riitä. Puolustussuuntaan ei ole ikinä riittänyt, mutta tänään ei ollut myöskään mitään apuja hyökkäyspäässä. Toisin kuin hienosti pelannut BAE, joka varsinkin ekan puoliajan loisti molempiin suuntiin ja oli kuin varjo alkukauden haparoijasta. Corlukaa takaisin vaan, kun Hutton on näyttönsä antanut.

Kyllähän Hutton se heikoin lenkki tällä hetkellä joukkueessa on, siitä ei pääse mihinkään. Tosin samaa voisi sanoa Corlukasta, jos parasta mahdollista avauskokoonpanoa katsoisi, se on minun mielipiteeni. Corluka on silti pallovarmempi ja kaikin puolin fiksumpi pelaaja. Ongelmia VC:lle tulee siinä vaiheessa, jos vastassa on joku vauhtikone. Mitenkä muuten tämä uusi kaveri, Khumalo vai mikäsenytoli, joka tulee tammikuussa...? Onko oikea laitapakki? Ei nyt jaksa penkoa...

Kaboul-Gallas nyt toivottavasti vakiintuu keskelle, niin vaihtuvuus pienenee ja jotain järkeä toppareiden peliinkin saadaan. Tänään Kaboul oli toisinaan kahvilla, mutta kokonaissuoritus hyvä silti.

Kaboulissa on potentiaalia todellakin, mutta toistaiseksi melkoinen ailahtelevaisuus vaivaa. Voisi odottaa, että sellainen paranee ajan ja pelien myötä. Ainesta on joka tapauksessa.

Ei tässä oikein muuta. Ei jaksa paljon tulevaa miettiä, vaan nautitaan nyt tästä. Eikös muuten zämppärissä tasapinnoissa katota keskinäisten pinnoja ja maalieroja, joten Spurs olisi tasapisteissä Interiä edellä? Se toki vaatisi todennäköisesti kahta voittoa, joten turha sitäkään on juuri vielä miettiä. Ollaan innoissaan ja luetaan huomenna lehdestä, miten Real on tekemässä £40M tarjousta Balesta ja Barca £30 Modricista.

Joo, jos kaksi joukkuetta on tasapisteissä, niin keskinäiset ratkaisee. Siinä mielessä hyvä tilanne.

Ollaan innoissaan ja luetaan huomenna lehdestä, miten Real on tekemässä £40M tarjousta Balesta ja Barca £30 Modricista.

Näin se menee. Tammikuussa Spurs ei päästä ketään avainpelaajaa mihinkään, mutta kauden jälkeen nähdään sitten mikä on tilanne. Onneksi esim Balesta on kiinnostunut jo paaaaaaaaaljon englantilaisporukoita suuremmat joukkueet, niin luvassa on ainakin kunnon korvaus, jos mies maisemaa vaihtaa. Balellahan on pitkä sopimus Spursiin.
 

serbi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Tottenham
Näin se menee. Tammikuussa Spurs ei päästä ketään avainpelaajaa mihinkään, mutta kauden jälkeen nähdään sitten mikä on tilanne. Onneksi esim Balesta on kiinnostunut jo paaaaaaaaaljon englantilaisporukoita suuremmat joukkueet, niin luvassa on ainakin kunnon korvaus, jos mies maisemaa vaihtaa. Balellahan on pitkä sopimus Spursiin.[/QUOTE]

Jep, Spurs ei taatusti myy Balea toiselle valioliigajoukkueelle.
Huima jannu, toivottavasti pysyy kuitenkin Tottenhamissa, jos ei niin kirstuun kilahtaa aika paljon enemmän kuin vuosi sitten..
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Jep, Spurs ei taatusti myy Balea toiselle valioliigajoukkueelle.
Huima jannu, toivottavasti pysyy kuitenkin Tottenhamissa, jos ei niin kirstuun kilahtaa aika paljon enemmän kuin vuosi sitten..
Kyseessä on toki huima junnu, mutta muistetaas nyt kuitenkin että kaikki on kaupan. Kyllä Spursissa osataan ottaa raha pois jos sitä säkki kaupalla tarjotaan. Ja Citah-sultaaneilla kun sitä tunnetusti on tarjolla. En siis näe mitenkään epätodennäisenä skenaariona jos Tottenham ei saa uusittua 4 tilaa ja Levy ottaa sen reilut 40m€ pois kuleksimasta ja Bale siirtyy muualle.
Toki en tätä toivo.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Kaboulissa on potentiaalia todellakin, mutta toistaiseksi melkoinen ailahtelevaisuus vaivaa. Voisi odottaa, että sellainen paranee ajan ja pelien myötä. Ainesta on joka tapauksessa.
Jos ottaa huomioon viime kaudelta viimeiset pelit (varsinkin cityä vastaan, jossa pelasi oikealla) ja tämän kauden pelit, niin ailahtelevaisuus on parantunut melko lailla. Vertailukohtana käytettäköön vaikka esityksiä edelliseltä Spurs-visiitiltä. Ei pari virhettä eilen kuitenkaan maata kaada. Kyllä se näin nukutun yön jälkeen ihan hyvä kokonaissuoritus oli. Jos saadaan Daws joskus takaisin, niin Kaboulia voisi koittaa ehkä taas oikealla.

Ja tosiaan Khumalo tulee tammikuussa, mikäli saa työluvan. Ja on toppari. Ei varmaan ratkaise mitään, mutta onnistuessaan varmasti rotaatiopelaaja ja kai siinä jotain potentiaalia on nähty ja voi parin vuoden päästä olla suuremmassa roolissa.

Bale nyt tuskin on toiseen valjujengiin menossa. City varmasti ainoa näistä, joka rupeaa mottipäisiä summia tarjoamaan. Varmasti Spurs sitten mieluummin myy ulkomaille, jos Balella tulee kauhea hinku päästä pois. En usko, että minkään suuruisen rahakasan takia johto pelaajaa myy. Ainoastaan silloin, jos alkaa kiukuttelu siirron perään, niin parempi myydä.

Tosin en oikein usko, että suurempia kiukutteluita tulee. Vaikuttaa aika jalat maassa -tyypiltä, mutta täällä tosin ollaan vain juttujen varassa. Eiköhän se ainakin sopimuksensa loppuun pelaa, välissä vähän tarkastetaan palkkaa ja ehkä lisätään vuosia. Jos oikeasti joukkue haluaa kasvaa, niin nämä pelaajat täytyy pitää kynsin hampain joukkueessa.

Kai se englannissa haluaa sittenkin jatkaa, niin on lyhyempi matka lomailla. Harry: "I gave him three or four days off last week. I told him to go abroad for a few days - and he did. He went to Cardiff to stay with his mum."
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Balen peliä kun katselee, niin ne asiat mitä eniten ihailee on a)itseluottamus b)nopeus c)pallon kontrolloiminen vaikka vauhtia on kuinka paljon d)potkutekniikka ja keskitykset täydestä vauhdista.

Eilen pisti silmiin varsinkin se, että Bale osaa todella hyvin pistää sopivan pituista palloa itselleen eteen tai olla pistämättä.
 

F.Drebin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Maple Leafs & Spurs + Chairboys
En usko, että minkään suuruisen rahakasan takia johto pelaajaa myy. Ainoastaan silloin, jos alkaa kiukuttelu siirron perään, niin parempi myydä.

Tosin en oikein usko, että suurempia kiukutteluita tulee. Vaikuttaa aika jalat maassa -tyypiltä, mutta täällä tosin ollaan vain juttujen varassa. Eiköhän se ainakin sopimuksensa loppuun pelaa, välissä vähän tarkastetaan palkkaa ja ehkä lisätään vuosia. Jos oikeasti joukkue haluaa kasvaa, niin nämä pelaajat täytyy pitää kynsin hampain joukkueessa.

Samaa mieltä siitä, että vaikka "kaikilla on hintansa", niin Spursin vuosia ja taas vuosia kasvanut nälkä nousta pysyvästi top4-jengiksi jotenkin hillitsee vain rahan vuoksi myymistä, joukkuehan ei mitenkään rahapulassa ole.

Näkisin kanssa, että myynti tulee todennäköiseksi mikäli pelaaja aloittaa "Berbatovmaiset" kiukuttelut, jolloin ainut järkevä teko on myydä..vieläkin oksettaa se episodi ja rehellisesti sanottuna vituttaa pelaajien valta näissä asioissa (tehdään monen vuoden pahvi ja 6kk myöhemmin puhutaan unelmasiirrosta jonnekin muualle)!


Toivotaan, että Bale näkee muutakin kuin punnan kuvia silmissään. Spursin suurin ongelmahan näissä huutokaupoissa on tuo joukkueen sisäinen palkkakatto, ja nuoren pojan pää saattaa mennä sekaisin kun lehdistö jatkaa rummutustaan ja city laittaa toiseen puntariin 150-200k/vko ja Spurs tarjoaa maksimiaan 70-80k/vko.

Ei tässä voi kun toivoa parasta ja nauttia miehen menosta!! In ´Arry we trust!!
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Lauantai-iltapäivällä Reebokilta tuttuakin tutumpi tappio. Tapa jolla se tuli, oli kyllä vituttava. Alusta asti näki, että puolustuslinja pelaa ylimielisesti, kuten myös kk-miehet. Hyökkäyksessä ei ollut muita vaihtoehtoja kuin Balen kautta pelaaminen, ja tämä oli vastustajan helppo ottaa pois. Olisin kyllä odottanut, että Balea huilautetaan tuossa pelissä jo, mutta ei sitten.

Eka Bolton-maali tuli Sandron mokailtua niin rankasti, että avustavakin yllättyi tästä eikä liputtanut päivänselvää paitsiota. Pilkku tuli myöskin kohtalaisen kevyesti, mutta eipä niillä väliä. Loppulukemat kertovat kuitenkin hyvin sen, kumpi tätä peliä halusi enemmän voittaa. Spurs-ukot luulivat Inter-voiton jälkeen olevansa jotain kuninkaita ja voittavansa tuollaiset pelit puolivaloilla. Hyvä olisi kuitenkin muistaa, että kun vajaa 1/3 valjusta on pelattu, niin Bolton on sarjassa korkeammalla.

Tänään sitten kaatamaan Sunderlandia, saas nähdä, millaisella kokoonpanolla. Kuukauden pelaajaksi valittu VdV on todennäköisesti vieläkin sivussa. Balen nyt on pakko joskus kuitenkin huilata, niin onkohan se päivä sitten tänään. Muuten tulee taas kerran viikkoon 3 täyttä peliä jatkuvaa munaravia laidalla. Jos Lennon ei pelaa laidalla, niin näkisin Bentleyn mieluusti siellä, kun kerran kunnossakin jo on.

Jos VdV on poissa, niin voisi kyllä rohkeasti lähteä koittamaan kahdella kärjellä. Jos ei, niin toivottavasti viimein Pav on siellä Crouchin tilalla.

Nollapeli olisi kiva, eka kerta sitten kauden avauspelin. Jos ei, niin avausmaalikin kelpaisi, eka kerta aikoihin. Jos kumpaakaan näistä ei taaskaan tule, niin voitto sitten edes.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Kappas keppana, Harry otti vinkistä vaarin ja kaiken lisäksi VdV:kin on pelikunnossa. Unelma-avaus (pl. loukkaantuneet):

Gomes -- Hutton, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto -- Bentley, Huddlestone, Modric, Bale - - van der Vaart -- Pavlyuchenko.

Ei kun voitto kotiin, maaleja saa tehdä enemmän kuin 2.

e: HT 0-0. Kulmat 11-1. Tolppa ja pari Gordonin hyvää pelastusta. Täysin yhtä maalia pelattiin, mutta maalia ei kirveelläkään. Vähän ehkä liikaa korkeita kesoja tuli ottaen huomioon, että Crouch ei ole kentällä. VdV :n ja Pavin yhteispeli ei toimi laisinkaan tällä hetkellä. Saa nähdä, tuleeko Pano-Peter kentälle nyt Pavin tilalle, vai otetaanko myöhemmin toiseksi kärjeksi? Ehdottaisin jälkimmäistä.

e2: Laitetaan nyt vielä jotain loppupohdintaa, kun eilen ei viitsinyt mitään vitutuksissa kirjoitella.

Crouch tuli puoliajalla kentälle Pavin tilalle, joka piristi kyllä peliä. Kun kerran korkeita roiskittiin, niin nyt oli joku ottamassa niitä ja maalikin tuli Crouchin hyvästä tiputuksesta ja Rafan toimesta, kuten niin monta kertaa ennenkin.

Valitettavasti heti perään Gallas ja Kaboul törttöilivät keskenään täysin vaarattomassa tilanteessa, josta Gyan pääsi laittamaan pallon sisään. Alan jo pikkuhiljaa epäillä, että Gallas on joku Arsenalin agentti ja vielä entisen seuransa palkkalistoilla. Noita yksittäisiä mokia tulee turhan paljon. Kyseessä pitäisi kuitenkin olla kokenut toppari.

Lisämaaleja ei nähty, ja pettymys jälleen The Lanella. Oikeutetusti yleisö palkitsi joukkueen vihellyskonsertilla. Eihän se yrityksen puutteesta jäänyt kiinni, mutta näitä pelejä pitäisi vaan yksinkertaisesti voittaa, mikäli tavoite on jotain muuta kuin 10 parhaan joukkoon sijoittuminen.

Balelle sitä lepoaikaa olen kaipaillut ja eilenkin oli täysi sukka. Väsymys loistaa suomeen kotisohvalle asti. Modric olisi ehkä voinut myös levätä, ainakin jonkun aikaa. Jompikumpi edellisistä nyt joka tapauksessa. Avainpelaajia peluutetaan puhki, kun kausi ei ole edes lähelläkään puolta väliä. Bentley nyt oli sinänsä ok, kun pitkästä aikaa pelasi täydet 90 min, mutta suurin osa vedoista luokattomia, kuten myös kesoista.

Voittoja pitäisi alkaa ottamaan. Kuten sanottu, nämä puppeloinnit kyllä kuittaantuvat, mikäli voittoja otetaan sitten suurista joukkueista. Mutta jos niitä ei ole vieraissa otettu vuoden 1993(?) jälkeen, niin miksi sitten nyt yht'äkkiä? Ei mitenkään, ja kotonakin on niin ja näin.

Webb myöskin jätti viheltämättä selkeähkön pilkun ja palkitsi Bentleyn tästä keltaisella. Selkeä ainakin, jos vertaa viikonloppuna Boltonin saamaan vastaavaan. Ehkä pitkin hampain hyväksyisin viheltämättä jättämisen, mutta keltainen oli kyllä umpisurkea tuomio. Lisäksi tämä Sunderlandin teloittaja, joka on saanut kaudella jo 2 punaista ja edellisellä kierroksella olisi kolmannen ansainnut, selvisi keltaisella yrittäessään katkaista Modricin jalkaa liukuessaan jalkapohjat edellä lähes polven korkeudella ja täydellä vauhdilla.

Positiivisin seikka eilen oli tämän edellisen tilanteen jälkimainingeissa Rafan kuumeneminen Sunderlandin kaverille ja taisi vähän käsiksikin käydä. Vaikuttaa joukkuehenki olevan kunnossa tällä kaverilla, vaikkei siitä mitään epäilystä ole ollutkaan. Keltainenhan tästäkin olisi kuulunut. Harmi, että muuten mielestäni hyvin viheltänyt Webb näillä parilla radikaalilla mokallaan laski omaa arvosanaansa monella pykälällä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös