Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Torppaukset, tappelut ja pelikiellot 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Everton, 29.09.2018 klo 17.51.

 1. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Avataanpas aiheelle oma ketju, sillä eiköhän kauden aikana tule tapahtumaan myös sellaista mikä herättää keskustelua.

  Harkkapeleissä jaettiin jo jokunen pelikielto ja avauskíerrokselta lisätuomioita tui kahdesta tilanteesta:
  Mestis - Peliittojen Lauri Heinolle kolmen ottelun pelikielto
  Mestis - IPK:n Taneli Siikaluomalle yhden ottelun pelikielto

  Peliittojen matsia katsellaan videolta myös tänään, sillä Eemeli Jeskanen sai pelirangaistuksen laitataklauksesta matsin ekassa erässä. KooVee on tuosta jo omana rangaistuksenaan latonut huikeat 5 ylivoimamaalia, mutta muitakin seurauksia voi vielä tulla.
   
 2. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Jeskanen sai kyllä jo rangaistuksensa viiden takaiskun muodossa. Lienee herralla ollut siinä jo henkistä lusittavaa...
   
 3. Lieminen Jäsen

  Lainaus:
  Ei se taida olla lieventävä asianhaara :)., vaan en ota kantaa asiasta tietämättä.

  Erittäin positiivista, että aiemmin kerrotun mukaan teon vakavuus ratkaisee tuomion, ei loukkaantumisen mitta tms. Lisäksi ryhmänä toimiminen lisää läpinäkyvyyttä ja vähentää painetta ns. Koville päätöksille. Tämä myös lisännee päätösten pysymistä linjassaan kauden mittaan.
   
 4. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Montolla meni ilmeisesti alushousut vaihtoon, sen verran helposti lakosi Nickersonin tuuppauksesta. Veikkaan +10 matsia pyykkäreiden ylityön takia.
   
 5. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Nickersonin tapaukseen voin ottaa paremmin kantaa, kunhan videon olen nähnyt, mutta otteluseurannan viestien mukaan tein päätelmän, jossa Nickerson on rikkonut sääntöä 141 kohta vi:
  SÄÄNTÖ

  141
  TAPPELU
  MÄÄRITELMÄ:
  Pelaaja useasti lyö vastustajaa pelitilanteessa, vihellyksen jälkeen tai milloin tahansa pelin aikana pitkittyneessä pelaajien yhteenotossa.
  vi.
  Pelaajalle, joka yrittää jatkaa tai jatkaa tappelua sen jälkeen, kun päätuomari on käskenyt häntä lopettamaan, tai vastustaa linjatuomaria tämän yrittäessä rauhoittaa tappelua, tuomitaan kaksinkertainen pieni rangaistus tai iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

  Rauhoittuneen kahakan jälkeen hanskan tarjoaminen antaa mahdollisuuden viheltää ison rangaistuksen niin enemmän menee Nickersonin hölmöilyyn tuo. Hänen vielä pitäisi tietää, että hän on suuremman tarkastelun alla näissä tilanteissa. Montolle lampaanperse, jos on myynyt ison rangaistuksen löysillä polvillä, mutta lähtökohtaisesti ei ikinä pitäisi antaa mahdollisuutta viheltää.
   
 6. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ei tuosta mitään jälkiseuraamuksia pitäisi missään nimessä tulla. Pieni naamanhieraisu, mutta toki myös hyvin turha sellainen. Vaikea sanoa, oliko pelirangaistus pelin hengen mukainen, mutta sääntöjen mukaan tosiaan ihan oikeutettu. Tuomarit olivat rauhoittaneet tilanteen ja saattoivat Nickersonia pois, kun tämä sitten kääntyi kannoillaan ja hakeutui Monton "kimppuun".

  Lampaan perseen antaisin Nickersonille. Ekat pelit olisivat hänelle hyvä tilaisuus näyttää, että hän osaa pelata kovaa, ilkeästi ja tehdä vastustajan olosta tukalaa. Sen sijaan näytti nyt, että menettää hermonsa yhtä helposti kuin 5-vuotias kakara, joka ei saa tikkaria K-kaupasta. Ei ole kovin vaikea arvata, että Nickersonia tullaan kauden aikana provosoimaan tämän ansiosta vielä entistäkin enemmän. Veikkaan myös, että suuri osa näistä tapauksista tulee päättymään suihkukomennuksiin. TuTossa ei taida olla (aitiossa tai kaukalossa) sellaista kokenutta liideriä, jonka auktoriteetti riittäisi asettamaan Nickersonille selvät rajat.
   
 7. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Jos jostain voin olla varma, niin tästä olen kyllä täysin varma. Eli kyllä tulee varmasti hiillostusta. Olisi jopa hölmöä jättää ”tilaisuus” käyttämättä, kun kaverilla lähtee jabi ja hermot melkoisen herkästi. Ja ennen, kuin joku riemastuu, niin sanon jo ennakkoon, että ei en missään tapauksessa hyväksy filmaamista.
   
 8. Linnankundi Jäsen

  Tyhmä teko Nickersonilta. Eihän tuo lyönti mikään luja ollut, sellainen lääpäisyn ja lyönnin välimuoto. Mutta en syyttäisi Montoakaan filmaamisesta, sillä yllättäen tullut tyrkkäys pään korkeudelle horjuttaa helposti luistimilla olevaa. Tuomio oli sinällään minusta oikein, koska Nickersson jo tilanteen ollessa ohi tunsi tarvetta vielä käydä Montoa lyömässä. Vai pitäisikö säännöissä olla sellainen "kerta kiellon päälle"- lupa noissa kahnauksissa.
   
 9. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Juuri näin!. Tuo olematon provosoinnin sietokyky oli se, jota eniten hänen kohdallaan pelkäsin, ja siksi en hurraata huutanut, kun Nickersonin sopimus keväällä julkistettiin. Keskiviikon pelin jälkeen riemua oli vielä vähemmän. Hänen tyylisensä pelaajan pitäisi tässä vaiheessa naureskella tuollaisille pikkupoikien tökkimisille. Hänen tehtävänsä on nyt huolehtia, ettei TUTOn maalin edustalla ole yhdelläkään vastustajalla kiva olla, ja tarvittaessa tilanteiden jälkeen vähän kysellä, oliko jotain asiaa. Joukkueen sytyttämisen aika suihkuun päätymällä on joskus myöhemmin. Oikein käytettynä Nickerson on hyvä täsmäase, mutta kun vaihtopenkiltä ei sopivaa käyttäjää löydy, on laukaisunappi annettu Nickersonille itselleen.
   
 10. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  No, Nickerson ei saanut lisärangaistuksia, vaan pelaa tänään Iisalmessa. Mikä ihan oikein onkin, kun tilanteesta 2+2 olisi ollut oikea tuomio.
   
 11. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  IPK-TuTo pelissä taklailtu ekassa erässä myös sääntöjen vastaisesti:

  Taneli Siikaluoma 2+10 päähän kohdistuva taklaus
  Matt Nickerson 2+10 selästä taklaaminen
  Mikke Levo 5+20 laitataklaus

  Voipi olla, että tämä ketju muodostuu varsin Nickerson-painotteiseksi. Tässä vaiheessa voisikin olla jo hyvä kysyä, että mikä mahtaa olla yhden kauden jäähyennätys Mestiksessä?
   
 12. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Heh, setä Everton on ainakin hyvissä ajoin liikkeellä tämän spekuloinnin tiimoilta. Vaikka eipä siinä mitään, ihan validia pohdiskelua.

  Ihme sikailua Iisalmessa. Selät kovilla, vai seeprojen ego liian pulleana? Veikkaan toki ensin mainittua.
   
 13. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:
  2003-2004, Timo Willman 203 min.
  (Lähde: Elite Prospects - Mestis Stats All-time season )
   
 14. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Taisi olla pieni jullikka sulta vanhalta tilasto-niilolta meille klopeille, mutta eikö se tuo Willmanin 203 minuuttia liene?

  linkki: elite
   
 15. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Jos oikein hätäpäissäni vilkaisin, niin Nickersonilla on nyt kaksi peliä takana, joissa mies on ollut pelissä mukana pyöreästi 76 minuuttia ja kärsinyt rangaistuksia 43 minuuttia.

  Eiköhän siis tuollainen Fair Play -Willmanin ennätys ole paperia kun pelit etenee. Eli voitaneenkin jo pohtia, että mikä on Suomen jäähyennätys. Euroopan? Maailman?
   
 16. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Kyllähän tuosta Nickersonista jäi kuva, että ei tänne ole tullut pelaamaan vaan pelkäksi poliisiksi. Aina kun IPK:n pelaaja edes taklasi Tovereiden pelaajaa, niin johan oli Matti ylhäällä vahtaamassa. Mutta mua ei haittaa, että tällainen väriläiskä on Mestiksessä. Kyllähän se tuo ihan erilaista fiilistä ja kyllähän tämänpäiväiinen Huttunen-Nickerson case oli niin loistava, että nautin.

  En tiedä miten Turkulaiset näki tuon tilanteen Elisalta, niin voin avata. Siikaluoman päähän kohdistuneen yhteydessä Huttunen ja Nickerson aloitti jonkinlaisen huutelun ja Nickerso näytti jopa vaihtopenkiltä tuollaisen merkin jonka saattoi päätellä luokkaa "Ime mun...". Nickerson sitten vahtasi Huttusta kokoajan ja seurasi miehen liikkeitä kentällä. Nickerson joutui sitten boxiin ja Huttunenhan meni siihen ovelle jotain länkyttämään ja jauhamaan tuomareillekkin että ulos. Huttunen kun teki sen maalin, niin tuuletti suoraan Nickersonille ja olihan tuo kuin käsikirjoitettu :D Kolmannessa erässä Nickerson sai sitten paikan tehdä Otosta paistia, mutta ei sitten tehnyt mitään johtoasemassa. Paska peli IPK:lta, mutta mukavaa väriä toi Nickerson.
   
 17. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Suuret kiitokset asiallisesta ja informatiivisesta raportista, veli Knap! Hiukan jopa harmittaa kun en peliä nähnyt, kyllä tuollaiset jutut vaan kummasti tuo sähköä peleihin.

  Osaatko muuten sanoa jotain Nickersonin pelillisestä annista tuon pelin osalta?
   
 18. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  ”Pidän huolta omasta päästä ja pyrin luomaan tilaa ja turvallisuuden tunnetta nuorille pelaajillemme. Olen kuullut, että viime vuonna TUTOn tähtipelaajat ja nuoret olivat ”kohteina”, mutta se loppuu nyt.”

  Onhan siinä peloitetta. Jos pieni tökkäisy riitti tiputtamaan Monton niin miten käy kun Matt oikeasti lyö?

  On silti todella perusvarma omassa päässä. Osaa sijoittua ja syötöt menee omille hyvällä prosentilla eikä laukauskaan huonolta näytä.
   
 19. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No eihän siinä varmasti hyvin käy. Kellekään. Pelote toimii kuitenkin vain, jos ei ole pelikiellossa tai suihkussa. Ja onko nyt alkusyksystä vielä oikeasti sellaiselle tarvettakaan? Playoff-sarjassa voi sitten ehkä ollakin. Nyt olisi varmaankin tärkeämpää pelata sitä hyvää perusvarmaa peliään ja jakaa kovuutta hyvin harkitusti.
   
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  @Arnold & @cottonmouth

  Niin juu tietty. Timo Willman, Willmanin Timo. Hieno mies ja upea jääkiekkoilija. Tuolla ennätysjäähykaudellaan meni ainakin tinttaamaan Atte Pentikäistä pelin jälkeen turpiin ja sen jälkeen koputti rehellisenä miehenä tuomarikopin ovelle ja meni tunnustamaan tekonsa. Taisi olla sama kausi myös, kun poltti proppunsa totaalisesti Kouvolassa ja alkoi pelikatkon aikana jahtaamaan Tatu Kattelusta.

  Mutta tällä tahdilla Nickersonilla on varaa olla jokunen matsi pelikiellossa ja vaikka höntsäämässä Ässissäkin, ja silti ennätys paukkuu rikki jo ennen joulutaukoa.
   
 21. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Samaisen Eliteprospectsin mukaan:
  Liiga 236 - Matt Nickerson (D) 2005-2006
  Suomi-sarja 158 - Mikko Koivisto (D) 2001-2002
  II-div 202 - Jesse Lindberg (D) 2008-2009
  III-div 204 - Arttu Pohjosaho (D) 2008-2009
  A-SM 209 - Jesse Koskinen (F) 2008-2009

  Ruotsi:
  Liiga 273 - Lance Ward (D) 2006-2007
  Allsvenskan 220 - Jani Honkanen (D) 2005-2006
  I-div 209 - Tony Söderqvist (F) 1999-2000
  II-div 243 - Jesper Sunebäck (F) 2012-2013
  III-div 256 - Taylor Cutting (D) 2016-2017
  IV-div 235 - Rasmus Axelsson (F) 2009-2010
  A-jun 256 - Björn Gustafsson (D) 2006-2007

  Tanska:
  Liiga 246 - Luke Sellars (D) 2006-2007
  I-div 192 - Emil Christian Jepsen (F) 2017-2018

  Norja:
  Liiga 217 - Michal Horak (D) 2007-2008
  I-div 232 - Dusan Calik (F) 2008-2009

  Sveitsi:
  A-liiga 222 - Todd Elik (F) 1997-1998

  Saksa:
  DEL 265 - Shane Peacock (D) 2005-2006
  3. sarjataso 330 - Adam Dewan (F) 2008-2009
  4. sarjataso 242 - Frank Kannewurf (D) 1998-1999

  Itävalta:
  EBEL 247 - Benoît Gratton (F) 2010-2011
  EBYSL 205 - Ales Pelikan (F) 2012-2013

  Ranska:
  Liiga 231 - Jari Haapamäki (D) 1998-1999
  I-div 264 - Clément Thomas (F) 2006-2007
  II-div 196 - Julien Rives (F) 2004-2005

  Iso-Britannia:
  EIHL 352 - Paxton Schulte (F) 2003-2004
  NIHL 207 - Ross Wilkinson (D) 2014-2015
  NIHL-2 214 - Joe Greaves (F) 2017-2018
  SNL 216 - Daniel Topping (D) 2014-2015

  Hollanti:
  I-div 262 - Edgars Fridrihsons (F) 2016-2017

  Venäjä:
  KHL 374 - Darcy Verot (F) 2009-2010
  MHL 248 - Nikita Selyukov (D) 2009-2010

  Tshekki:
  Liiga 212 - Vaclav Skuhravy (F) 2014-2015
  I-div 202 - Petr Jelinek (F) 2006-2007
  II-div 245 - Vaclav Fiala (D) 2006-2007

  Slovakia:
  Liiga 222 - Miroslav Lazo (F) 2005-2006
  U20 276 - Milan Hruska (D) 2004-2005

  Unkari:
  Liiga 234 - Kevin Wehrs (D) 2012-2013

  Valko-Venäjä:
  Liiga 202 - Olexander Matviychuk (F) 2006-2007
  2- sarjtaso 204 - Yevgeni Smirnov (D) 2004-2005

  Italia:
  Liiga 207 - Lucio Topatigh (F) 1998-1999

  Slovenia:
  Liiga 192 - Mike Barrie (F) 1999-2000

  Australia:
  AIHL 208 - Blair Collins (F) 2005-2006

  P-Amerikka:
  NHL 472 - Dave Schultz (F) 1974-1975
  AHL 551 - Brian McGrattan (F) 2004-2005
  ECHL 512 - Rob McCaig (D) 1995-1996
  SPHL 428 - Mat Goody (F) 2006-2007
  LNAH 527 - Sean McMorrow (F) 2007-2008
  FHL 383 - Nick Wright (D) 2016-2017
  NCAA 267 - Todd Skoglund (F) 1993-1994
  ACHA 230 - Jake Laime (F) 2003-2004
  USports 442 - Alexandre Vigneault (D) 2002-2003
  USHL 316 - Chad Stauffacher (F) 1996-1997
  NAHL 357 - Luke Wright (F) 1999-2000
  USPHL 241 - Samuel Broström (D) 2017-2018
  USPHL Elite 259 - Blake Anderson (F) 2016-2017
  WHL 505 - Kerry Toporowski (D) 1990-1991
  AJHL 447 - Sheldon Wenzel (F) 2001-2002
  BCHL 430 - Bubba Westwood (F) 2003-2004
  MJHL 543 - Jordan Roach (F) 1999-2000
  SIJHL 345 - Ryan Minoletti (D) 2004-2005
  SJHL 723 - Calvin Crowe (F) 1996-1997
  OHL 384 - Mike Moher (F) 1981-1982
  NOJHL 323 - Gerry Egers (D) 1969-1970
  OJHL 337 - Shane Doyle (D) 1983-1984
  QMJHL 653 - Marc-André Roy (F) 2002-2003
  MJAHL 429 - Stéphane Labrie (F) 2001-2002
  QJAAAHL 409 - Pascal Beauchemin (F) 2004-2005
   
 22. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Miksi pitäisi? Näin syksyllähän on oikein mainio momentum näyttää vastustajille, että täältä pesee. Ja tarvittaessa linkoaakin. Ja ainakin vielä toistaiseksi nuo presentaatiot ovat menneet oikeinkin kivasti. Perjantaina Marlilla sai joukkueen edes hetkeksi hereille, eikä eilenkään pointseja miehen takia hävitty. Ja vaikka nyt jokunen pinna tässä ennen joulua kaverin painien takia menisikin, niin so sad. Onpahan ainakin saatu viesti perille. Keväällä onkin jo homma koko lailla toinen, silloin perseilyllä voi hävitä paljonkin.

  Lainaus:
  No mutta, juuri tätä hän nyt tekeekin.

  Lainaus:
  Kyllä mä luotan siihen, että Nickerson osaa nappia käsitellä. Palataan asiaan sitten, jos jossain vaiheessa näyttää nappi jumiutuneen pohjaan.
   
 23. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Voi hyvä tavaton millaisia porsastelijoita listasit. Kyllä on monen ennätyksen suhteen tekemätön paikka laittaa paremmaksi. Jopa Nickersonilla.

  Tuollaiset 500-700 pimmiä per kausi kuulostaa jo huonolta vitsiltä. Tai en mä tiedä miten huonolta, mutta vitsiltä nyt kuitenkin. Onkohan nuo pahimmat gangsterit edes pukeneet hanskoja peliin valmistautuessaan?
   
 24. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Mikäs tuo Jesse Juntheikin tilanne tänään oikein oli? 5+20 päähän kohdistuneesta taklauksesta ja lisäksi vielä toinen PRK epäurheilijamisesta käytöksestä. Olettaisin, että oli vähän turhankin voimakkaasti eri mieltä tuomarien kanssa. Harvinaisempi tuomioyhdistelmä joka tapauksessa ja Jesselle tuosta yhdellä kertaa minuutteja suunnilleen yhtä paljon kuin keskimäärin ottaa koko kaudessa...
   
 25. rasperi75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Veti Hermeksen Markkulan poikkarilla maahan ja Markkulan yrittäessä nousta ylös, veti vielä toisella poikkarilla naamaan.