Mainos

Toronto Maple Leafs 2023–2024

  • 75 505
  • 289

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Varmasti haluaa, mutta ei tule sellaista saamaan. Ja rehellisyyden nimissä tuskin saa Marnerilla edes Vezina-tason molaria. Jos kaupoille mennään, niin luultavasti vastine tulee olemaan paljon maltillisempi kuin keskustelupalstoilla tarjotaan. Ja varmaan juuri siksi noita tähtipelaajia ei juuri treidata. Kaupassa ei ole kuin hävittävää.
Kyllä, näinhän se todennäköisesti tulee menemään. Tämä on syy miksi olen itse pitänyt aina treidiä Toronton kannalta ongelmallisena. Talvella puhuttiin Nylanderin treidaamisesta, kuten aiemminkin ja Marneristahan on puhuttu paljon viime vuosina.

Torontohan tulee tuon treidin väistämättä häviämään, toisaalta se isoin assetti mikä sieltä on tulossa on cap tila. Itse pidän Utahia erinomaisena kauppakumppanina tässä tilanteessa. Eiköhän uusi omistaja halua joukkueeseen supertähden, sen lisäksi Arizona on nuori joukkue ja varausvuoroja on paljon. Jos Marner saataisiin tuonne siirtymään, niin vastineena olisi todennäköisesti paketti erilaisia varauksia ja nuoria pelaajia. Tuollaista kauppaa on melkein mahdoton voittaa, koska todennäköisyys samaan onnistumiseen (Marnerin tasoinen pelaaja) on varmaan 5% (hatusta vedettynä).

Marner kaupan jälkeen tietysti tarkoituksena olisi jonkinlainen pelaajakauppa, jossa vastineena olisi puolustaja. Senkään osalta ei voi mennä takuuseen, että Toronto sen kaupan voittaisi. Ei tuota joukkuetta vain oikein voi muuttaa ilman isompaa pelaajakauppa, kun cap tilaa ei ole. Sen takia tuo Marnerin kauppaaminen auttaisi myös tässä. Cap tilaa voidaan käyttää eri tavalla.

Valitettavasti se on jo pitkään näyttänyt siltä, ettei Marner löydä peliää playoffeissa. Ainakaan Torontossa. Silloin tuosta 11 miljoonan sijoituksesta ei jää loppupeleissä mitään jäljelle, silloin kun peleillä on oikeaa merkitystä, jolloin Toronto voi voittaa tuon kaupan rakentamalla kokonaisuutena paremman joukkueen.

Sehän tässä nykyrungossa onkin yksi hupaisa piirre, että kun kaikkia mahdollisia Toronton läheltä kotoisin olevia supertähtiä on oltu maailman sivu tuomassa Leafsiin mitä heppoisimpien huhujen perusteella, eikä niistä kukaan ole sitten kuitenkaan Torontoon päätynyt mikä faneja vietävästi harmittaa, niin nyt kun siellä pari sellaista on, niin totta kai saavat kuraa niskaan oikein urakalla.
No meistä aika harva saa mitään näkymää tähän "kuraa niskaan" osastoon, kuin ehkä HFBoardsin kautta ja sielläkin taisi mm. Pastrnak saada ottelusarjan aikana palautetta. Marnerin kohdalla iso syy on siinä, että mies maalasi itse itsensä nurkkaan tuolla toisella sopimuksellaan. Sopimusneuvotteluissa verrokkeina olivat liigan parhaat laiturit, silloin myös odotus suoritustasosta on sama. Marner ei ole koskaan näitä paineita kestänyt. Iso sopimus, isot paineet ja isot odotukset. Sama osui nyt myös Pastrnakin kohdalle.

Arvosteluahan nyt saavat kaikki pelaajat, mutta sävyt ovat vähän erilaisia. Palkkakatto tekee sen, että pelaajaa verrataan ihan suoraan palkkaansa, jos haluat Patrick Kanen palkan, niin odotuksena on myös se sama suoritustaso.

Juuri näin on asianlaita. Omistajat ovat tyytyväisiä siihen, että rahaa tulee sisään ovista ja ikkunoista vaikka urheilullinen menestys on mitä se on. Toisaalta päitä putoaa (Dubas), jos menestystä ei tule tarpeeksi paljon. Se on jatkuvaa tasapainoilua markkinoilla.

Toronto on menestynyt hyvin (koripallo ja jalkapallo) aiemmin vaikka nyt on ollut vaikeampaa menestymisen kannalta.
Melkein väittäisin, että Torontoon on tullut ammattimaista urheilujohtamista ja organisaatio on ollut yllättävänkin kärsivällinen. Tämä nykyjoukkueen kaarihan on noin vuosikymmenen mittainen, eikä siihen ole tehty isompia merkittäviä muutoksia, sen jälkeen kun Tavares hankittiin.

Pienempiä säätöjähän on tehty joka vuosi, mutta runko on ollut sama. Itsekin olen vuosikaudet puolustanut tuota joukkuetta, että se kyllä oppii vielä voittamaan. Voi oikean valmentajan kanssa, ehkä vielä oppiakin. Itse olen vain omalta osaltani luopunut toivosta jo oikeastaan viime keväänä.

Rahaahan tuo organisaatio painaa tuolla logolla vielä pitkään. Toki Torontossakin on nähty, että NBA ja Raptors ovat nostaneet suosiotaan menestyksen kautta. Voi olla etteivät nuoret jaksa samalla tavalla katsoa tuota pupellusta, kuin vanhempi ikäpolvi.

Toki samalla on sanottava, että kun verrataan viimeistä vuosikymmentä esimerkiksi neljään sitä edeltävään, niin aikakausihan on ollut pääosin ihan hieno. Tuo jälleenrakennus ei todellakaan aina onnistu. Kasvukipuja on ollut oikeastaan Chicagoa ja Pittsburghia lukuun ottamatta jokaisella joukkueella. On se sitten johtanut menestykseen, kuten Tampalla, Coloradolla tai Washingtonilla tai sitten hyytymiseen, kuten vaikka San Josella.

NBA:ssa ja MLS:ssä on helpompi vielä kasata joukkue fiksusti rahalla. NHL:ssä se ei kovan katon takia oikein onnistu. NBA:ssa kentällä on viisi pelaajaa ja jalkapallossa pelaajapooli on valtavan iso. Silloin joukkueen kanssa on helpompi tehdä liikkeitä.
 

ipaz

Jäsen
Niin se vaan on fanin muisti lyhyt ja mieli malttamaton. Kun ajattelee Maple Leafsin kahta edellistä vuosikymmentä ennen Shanahanin palkkausta presidentiksi 2014, niin 1993 konf.finaalin jälkeen siellä ei juurikaan juhlan aihetta ole ollut. Pat Burnsin, Gilmourin, Clarkin ja Potvinin aika on nykysilmillä legendaarista, mutta puristus oli ohitse jo kaudella 1995-96.

Toinen menestysjakso osui Pat Quinnin aikakaudelle, jolloin seuran tähdet Mats Sundin ja Curtis Joseph johdattivat idän finaaliin 1999 Buffaloa vastaan, mutta Hasek ja kumppanit olivat liian kovia voittaen sarjan 4-1. Kolme vuotta myöhemmin nähtiin toinen pilkahdus 2002 kun kahden game 7 menneen sarjan jälkeen konf.finaalissa tuli vastaan Carolina vain voittaakseen Lefsin voitoin 4-2.

2004-05 työsulkukauden jälkeen Toronto oli ulkona pleijareista 10 kertaa 11:n vuoden aikana. John Ferguson Jr:n, Brian Burken ja Dave Nonisin GM-aika ei tuonut menestystä, vaan kääntö kohti valoja tapahtui vasta kun Lou Lamoriello otti GM:n pestin haltuun 2015. Don Lou toi seuraan kurin, järjestyksen ja ennen kaikkea kovan duunin, niin Torontossa alettiin pitkän synkän ajan jälkeen jälleen uskoa menestykseen.

Jos miettii mikä on aikajänne miten NHL-joukkue rakennetaan menestykseen, niin se on lähempänä 10 kuin neljä vuotta. Vegas on ollut poikkeus ja ovat olleet röyhkeitä, mutta niin vaan heidänkin 9 miljoonaa yli caphitin ollut mestarijoukkue lähti kesälomille heti ykköskierroksella. Ei ole mitenkään taattu, että liigan parhaat ja kovapalkkaisimmat pelaajat tekevät joukkueen - varsinkaan joka vuosi. Suomalaisten "meidän peli-fanien" tämä pitäisi kyllä tietää.

Mielestäni Torontossa "big 4" hyökkääjän aikakausi voisi olla nyt ohitse. Matthews ja Nylander ovat koskemattomia, joten ainoaksi palaseksi muuttaa runkoa heti on treidata Marner. Mutta itse uskon ja luulen, että myös ensi kausi vedetään vielä pitkät päällä täysillä tuolla porukalla ja sitten JT ja MM kävelevät UFA:na ulos. Marneriin ainakaan ei ole ole enää varaa, koska rosteri huutaa pakkia ja maalivahtia.
 

Juttua siitä, että Marner haluaa jäädä, joka siis käytännössä tarkoittaa, että Marner jää, kun NMC sanoo niin.

Viimeiseen 14 playoff-peliin Toronto on tehnyt kerran yli kaksi maalia ja tämän kauden ylivoima oli lopulta 1/21. Ei näistä minusta kumpikaan oikein kuulosta siltä, että siellä on melkein 70 maalin tekijää tai useampaa yli kymmenen miljonan hyökkääjää ylivoimassa. Ja Bostonkaan ei kuitenkaan ole edes mikään top-5 joukkue puolustuspäähän, eli sen taakse on turha mennä piiloon.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers

Juttua siitä, että Marner haluaa jäädä, joka siis käytännössä tarkoittaa, että Marner jää, kun NMC sanoo niin.

Viimeiseen 14 playoff-peliin Toronto on tehnyt kerran yli kaksi maalia ja tämän kauden ylivoima oli lopulta 1/21. Ei näistä minusta kumpikaan oikein kuulosta siltä, että siellä on melkein 70 maalin tekijää tai useampaa yli kymmenen miljonan hyökkääjää ylivoimassa. Ja Bostonkaan ei kuitenkaan ole edes mikään top-5 joukkue puolustuspäähän, eli sen taakse on turha mennä piiloon.
En näille lehdistötiedotteille antaisi ihan kauheasti painoarvoa tässä vaiheessa. Jos Marner ilmoittaisi, että haluaa pois Torontosta, hänen vaihtoarvonsa romahtaisi tuon NMC:n takia ja Toronto olisi käytännössä täysin kädet sidottuna. Ja jos sitten kävisikin niin ettei Marneria pystyttäisi treidaamaan, Marner olisi vielä aiheuttanut itselleen käsittämättömän PR-tappion Toronton fanien silmissä kun liikkuu jo muutenkin aika heikoilla jäillä noiden pudotuspeliesitysten jälkeen. Marnerin näkökulmasta hän ei siis voi sanoa mitään muuta kun, että haluaa jäädä Torontoon, mutta todellinen mielipide nähdään sitten vasta ensi kauden alussa kun katsotaan onko Marner treidattu vai ei.
 
Itse asiassa on top 5 jos peilataan runkosarjaa ja päästettyjen maalien määrään. Eikä tuo maalin tekeminen tuntunut oikein luonnistuvan Floridaltakaan.
Mikä viisikosta Jets-Panthers-Kings-Hurricanes-Canucks jää siis Bostonin taakse?
 
Viimeksi muokattu:
Itse asiassa on top 5 jos peilataan runkosarjaa ja päästettyjen maalien määrään. Eikä tuo maalin tekeminen tuntunut oikein luonnistuvan Floridaltakaan.

Rankka off-topic, mutta katselin ihan mielenkiinnosta runkosarjan tilastoja, ja Boston oli tosiaan päästetyissä maaleissa kaikista joukkueista sijalla 3, mutta päästettyjen maalien odottamassa vasta sijalla 18. Kaipa se totuus on sitten jossain noiden sijoitusten välillä. Se toki auttoi paljon, että joukkueessa oli kaksi top 7 "torjuntoja yli odotusten" maalivahtia, eli jos näistä pitäisi jotain tulkita, niin puolustuspeli ei ollut runkosarjassa erityisen hyvää, mutta maalivahtipeli sen sijaan oli. Tietenkin näillä tilastoilla voi heittää pudotuspeleissä häränpyllyä, ja siellä jos jossain sitten korostuu entisestään tuo hyvä maalivahtipeli.

Siitä toki samaa mieltä, että melko nuhaista oli Toronton hyökkäys ja varsinkin ylivoima pudotuspeleissä ottaen huomioon ns. tähtipelaajat. Melkoinen ero verrattuna vaikkapa johonkin Edmontoniin, joka on pystynyt luomaan ylivoimapelistä todellisen täsmäaseen, vaikka välillä molempien joukkueiden tähtipelaajista puhutaan samassa lauseessa ja palkatkin ovat samansuuntaisia. Se onkin muuten itse asiassa jotenkin jännää, että liigan top 4 cap hitillä operoivista pelaajista kolmen joukkueella on erinomaiset ylivoimat (Edm, Col, Nyr), vaikka sillä neljännellä pitäisi pelkkiä palkkoja peilaten olla parhaiten tulitukea.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Mikä viisikosta Jets-Panthers-Kings-Hurricanes-Canucks jää siis Bostonin taakse?
Ei mikään koska Canucks on tasaluvussa Bostonin kanssa, mutta alkaa olla ihan semantiikkaa onko Boston tai Vancouver sitten top 5 vai top 6 ja muuttaako se sitä asetelmaa yhtään minnekään? Nhl.com antaa kuitenkin sijoituksen 5 Bruinsille.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Marner ei ole tosiaan ilmeisesti halukas siirtymään mihinkään ja haluaisi jopa jatkaa Leafseissa, varsin ymmärrettävää tämäkin, varmaan näiden juhlapuheiden takana kuitenkin tajuaa että Torontossa tie on tullut päätökseen ja jatkolapusta haikailu on turhaa.
Toki en Trelivingista olisi 100% varma tässä.

Marnerin tilanne on hänen omissa käsissään ja ensi kesänä on vielä kilpahuudanta hänen palveluksistaan jos UFAksi päätyy joten varsin hyvä tilanne hänen kannaltaan kunhan pelaa edes jonkinmoisen kauden ensi kaudella.

Järkevintä Maple Leafsin kannalta on vetää vielä ensi kausi pienillä vuoden täydennyksillä tällä rungolla ja ajaa nuoria sisään, ohikausi voisi auttaa varauksien saamisessa ensi vuoden draftiinkin.
Jos/kun Tavares&Marner nostavat kytkintä ja palkkakattokin nousee nousemistaan seuraavat kaudet, on huomattavasti helpompaa rakentaa joukkuetta kohti kautta 26-27 kun vapahtaja saapuu kotiin.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kun täälläkin on paljon nähnyt juttua siitä, miten Leafsin top4 sulaa aina playoffeissa niin tässä on hieman heidän tilastojaan ratkaisupeleistä (sarjojen pelit 5-7) kaudesta 18-19 alkaen (yhteensä 15 peliä, ainakin Matthews ja Tavares ovat osan näistä missanneet):

Matthews 6+4
Nylander 6+7
Tavares 5+4
Marner 0+5

Kyllä tuosta minusta jo aika hyvin nähdään, että nelipäinen hirviö ei suinkaan ole kollektiivisesti sakannut, vaan yksi osa siitä erottuu selkeästi muista negatiivisessa mielessä. Toki joillain kausilla muutkin ovat olleet näkymättömiä, mutta isommalla otannalla ainoastaan Marner on ollut jatkuvasti tehoton.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Rankka off-topic, mutta katselin ihan mielenkiinnosta runkosarjan tilastoja, ja Boston oli tosiaan päästetyissä maaleissa kaikista joukkueista sijalla 3, mutta päästettyjen maalien odottamassa vasta sijalla 18. Kaipa se totuus on sitten jossain noiden sijoitusten välillä. Se toki auttoi paljon, että joukkueessa oli kaksi top 7 "torjuntoja yli odotusten" maalivahtia, eli jos näistä pitäisi jotain tulkita, niin puolustuspeli ei ollut runkosarjassa erityisen hyvää, mutta maalivahtipeli sen sijaan oli. Tietenkin näillä tilastoilla voi heittää pudotuspeleissä häränpyllyä, ja siellä jos jossain sitten korostuu entisestään tuo hyvä maalivahtipeli.
Ei kai tämä nyt mikään rankka off-topic ole kun kuitenkin puhutaan Leafsin hyökkäyksen suorituksesta Bruinsia vastaan. En tiedä mitä tilastoja katsoit mutta nhl:n virallisten tilastojen mukaan Bruins oli jaetulla 5. sijalla Vancouverin kanssa päästettyjen maalien suhteen. On aika selvää että Bruinsilla on ehkä liigan paras tai ainakin yksi parhaista maalivahtikaksikoista, mutta eikö se puolustus peli ole kuitenkin koko viisikon + maalivahdin yhteistyötä? Bruins on pystynyt luomaan sellaisen puolustuksen kokonaisuudessaan että maaleja menee omiin vähän, oikeastaan jo vuosikausia. Jotkut ns. edistyneet tilastot voivat kertoa jotain mutta käytännössä kokonaisuuden ratkaisee vain ja ainoastaan päästetyt maalit. Kun tätä pystytään noudattamaan koko pitkän runkosarjan ajan ja vielä pudotuspeleissä niin ei kai siihen voi kuin todeta että homma toimii.

Eli kokonaisuudessaan Leafs pelasi kuitenkin yhtä liigan parhaiten puolustavaa joukkuetta vastaan. Bostonin avut ovat siinä puolustuksessa kun tuo hyökkäyksen kärki on melko ohut eikä mihinkään hawaiji-kiekkoon voi ryhtyä tai turpaan tulee. Ei ainakaan Leafsia vastaan. Bruins pelasi myös parissa pelissä täydellisen ohierän ekassa erässä mutta selvisi siitä kuivin jaloin maalinedustapelinsä ja maalivahtipelinsä ansiosta, juuri ja juuri osin tuurillakin. Leafs onnistui kuitenkin kolmessa viimeisessä pelissä tilkitsemään myös oman päänsä eikä Bruinskaan paljon aikaan saanut, mutta riittävästi sitten siinä seiskapelissä.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun täälläkin on paljon nähnyt juttua siitä, miten Leafsin top4 sulaa aina playoffeissa niin tässä on hieman heidän tilastojaan ratkaisupeleistä (sarjojen pelit 5-7) kaudesta 18-19 alkaen (yhteensä 15 peliä, ainakin Matthews ja Tavares ovat osan näistä missanneet):

Matthews 6+4
Nylander 6+7
Tavares 5+4
Marner 0+5

Kyllä tuosta minusta jo aika hyvin nähdään, että nelipäinen hirviö ei suinkaan ole kollektiivisesti sakannut, vaan yksi osa siitä erottuu selkeästi muista negatiivisessa mielessä. Toki joillain kausilla muutkin ovat olleet näkymättömiä, mutta isommalla otannalla ainoastaan Marner on ollut jatkuvasti tehoton.
Ihan puhtaasti mielenkiinnosta, olisi kiinnostavaa myös tietää kuinka noi tehot jakaantuvat tasakentällisiin ja ylivoimapeliin? Mikä on heidän +/- kertymä noissa otteluissa?
 
Sinänsä palkkakaton puolesta Leafsilla on varaa Marnerin jatkosopimukseen. Tavaresin ensi kauden jälkeen päättyvä sopimus vapauttaa tarvittavat miljoonat Matthewsin, Nylanderin ja Marnerin jatkosopimuksiin. Tämä siinäkin tapauksessa, että Tavares jatkaa Leafsissa nykyisen sopimuksen jälkeen halvemmalla (max 5 miljoonaa) lapulla.

Se onkin sitten kokonaan toinen juttu onko noihin kolmeen järkevää hirttäytyä myös seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi vai olisiko nyt tai viimeistään ensi kaudella tehtävä se kipeä, mutta välttämätön liike ja laittaa Marner eteenpäin? Tätä varmasti johdossa mietitään.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
+/- kertymää informaatioarvoltaan surkeampaa tilastoa saa jo aika pitkään jääkiekosta hakea.
Ei kait mitään yhtä yksittäistä absoluuttista totuutta kertovaa tilastoa pelaajista ole olemassakaan. Ei edes tehopisteet. Playoff maailmassa on relevanttia arvioida pelaajien suoriutumista myös 5v5 pelissä, joista kaksi indikaattoria on 5v5 pisteet ja +/- (ja siihen päälle sitten kasa edistyneitä)
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai tämä nyt mikään rankka off-topic ole kun kuitenkin puhutaan Leafsin hyökkäyksen suorituksesta Bruinsia vastaan. En tiedä mitä tilastoja katsoit mutta nhl:n virallisten tilastojen mukaan Bruins oli jaetulla 5. sijalla Vancouverin kanssa päästettyjen maalien suhteen. On aika selvää että Bruinsilla on ehkä liigan paras tai ainakin yksi parhaista maalivahtikaksikoista, mutta eikö se puolustus peli ole kuitenkin koko viisikon + maalivahdin yhteistyötä? Bruins on pystynyt luomaan sellaisen puolustuksen kokonaisuudessaan että maaleja menee omiin vähän, oikeastaan jo vuosikausia. Jotkut ns. edistyneet tilastot voivat kertoa jotain mutta käytännössä kokonaisuuden ratkaisee vain ja ainoastaan päästetyt maalit. Kun tätä pystytään noudattamaan koko pitkän runkosarjan ajan ja vielä pudotuspeleissä niin ei kai siihen voi kuin todeta että homma toimii.

Hupsista, katsoinkin siis vain 5v5 tilastoja. Kokonaisuudessaan Bruins siis tällä kaudella sijoilla 5 (päästetyt maalit) ja 15 (päästettyjen maalien odottama). Ymmärrän kyllä, että edistyneitä tilastoja ei kannata liikaa tuijottaa, kun pelkkä lopputulos ratkaisee, mutta sen verran otan tuohon kiinni, että kun puhutaan "vuosikausista", niin esimerkiksi edeltävällä kolmella kaudella Boston on ollut päästettyjen maalien odottamassa runkosarjan aikana koko liigassa sijoilla 7, 2 ja 3. Puolustus on ollut hyvä jo pitkään joo, mutta varsinkin tällä kaudella edistyneiden tilastojen perusteella huomattavasti edellisiä kausia heikompaa ja tukeutunut enemmän nimenomaan maalivahteihin. Liekö tuossa sitten selvimmin näkyvissä muutaman nimeltämainitsemattoman avainpelaajan eläköityminen vai mikä, mutta jännä nähdä, pystyykö Boston pitämään yllä tätä trendiä ns. edistyneitä tilastoja vastaan pidemmänkin aikaa kuin vain tämän yhden kauden.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei kait mitään yhtä yksittäistä absoluuttista totuutta kertovaa tilastoa pelaajista ole olemassakaan. Ei edes tehopisteet. Playoff maailmassa on relevanttia arvioida pelaajien suoriutumista myös 5v5 pelissä, joista kaksi indikaattoria on 5v5 pisteet ja +/- (ja siihen päälle sitten kasa edistyneitä)
Kun noihin voisi käyttää sitä 5vs5 pelin maalieroa eikä +/- tilastoa johon vaikuttavat alivoimalla päästetyt ja tehdyt maalit, tyhjiin tehdyt jne. Se tilastohan on ihan olemassa ja löytyy jopa NHL:n tilastosivuilta.
 

lai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Varmasti haluaa, mutta ei tule sellaista saamaan. Ja rehellisyyden nimissä tuskin saa Marnerilla edes Vezina-tason molaria. Jos kaupoille mennään, niin luultavasti vastine tulee olemaan paljon maltillisempi kuin keskustelupalstoilla tarjotaan. Ja varmaan juuri siksi noita tähtipelaajia ei juuri treidata. Kaupassa ei ole kuin hävittävää.
Toisaalta taas pari vuotta sitten Florida ja Calgary treidasivat tähtipelaajat. Että kyllä ne joskus liikkuvat. Ja Marner todennäköisesti on se paras pelaaja joka siinä treidihetkellä liikkuisi. Mutta ehkä järkevämpi koittaa vaihtaa halvempaan ja miettiä, että se vapautuva cap tila on se, mitä treidistä ensisijaisesti saadaan.

Vaihtoehdoista ehkä paras. Jos ne muut on: päästää ilmaiseksi pois tai kiinnittää helvetin kalliilla taas.

Uskon, että mikäli Tavares vielä jatkaa kiekkoilua tuon sopimuksen jälkeen niin tulee tekemään alelapun tai useamman ja jatkaa Leafs paidassa loppu-uran.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Hupsista, katsoinkin siis vain 5v5 tilastoja. Kokonaisuudessaan Bruins siis tällä kaudella sijoilla 5 (päästetyt maalit) ja 15 (päästettyjen maalien odottama). Ymmärrän kyllä, että edistyneitä tilastoja ei kannata liikaa tuijottaa, kun pelkkä lopputulos ratkaisee, mutta sen verran otan tuohon kiinni, että kun puhutaan "vuosikausista", niin esimerkiksi edeltävällä kolmella kaudella Boston on ollut päästettyjen maalien odottamassa runkosarjan aikana koko liigassa sijoilla 7, 2 ja 3. Puolustus on ollut hyvä jo pitkään joo, mutta varsinkin tällä kaudella edistyneiden tilastojen perusteella huomattavasti edellisiä kausia heikompaa ja tukeutunut enemmän nimenomaan maalivahteihin. Liekö tuossa sitten selvimmin näkyvissä muutaman nimeltämainitsemattoman avainpelaajan eläköityminen vai mikä, mutta jännä nähdä, pystyykö Boston pitämään yllä tätä trendiä ns. edistyneitä tilastoja vastaan pidemmänkin aikaa kuin vain tämän yhden kauden.
Ihan asiaa kirjoitat mutta varsinainen pointti omalta kohdalta oli että Leafs joutui kuitenkin pelaamaan ainakin idän top3 puolustavaa joukkuetta vastaan. Joskus voisi kuitenkin antaa krediittiä hieman sille vastustajallekin eikä lykätä bussin alle samantien omia pelaajiaan jos ei verkko heilu ja ilmeisesti ainakin nimenomaan Bruinsin pelitapa on myrkkyä ollut Leafsille jo pitkään unohtamatta sitä henkistä kanttia.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti

Juttua siitä, että Marner haluaa jäädä, joka siis käytännössä tarkoittaa, että Marner jää, kun NMC sanoo niin.

Viimeiseen 14 playoff-peliin Toronto on tehnyt kerran yli kaksi maalia ja tämän kauden ylivoima oli lopulta 1/21. Ei näistä minusta kumpikaan oikein kuulosta siltä, että siellä on melkein 70 maalin tekijää tai useampaa yli kymmenen miljonan hyökkääjää ylivoimassa. Ja Bostonkaan ei kuitenkaan ole edes mikään top-5 joukkue puolustuspäähän, eli sen taakse on turha mennä piiloon.
Itse toivoisin että Marner poistuisi ja voittaisi heti cupin toisaalla. Sen verran Toronto-fanit on lokaa kaataneet pitkälti vain Marnerin niskaan.
 

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Maple Leafs Relieve Keefe of Head Coaching Duties | Toronto Maple Leafs

Ja sieltä Keefe ulos. Kiitos hyvistä runkosarjoista ja viime vuoden Tampa-sarjan voittamisesta. Hyviä muistoja jää, mutta lopulta hyvä päätös. Toivotaan jatkajan saavan kärkipelaajista enemmän irti kriittisillä hetkillä.

Jahas, liekko seuraaja sitten Berube vai joku muu, joka tapauksessa mielenkiintoinen valinta edessä. Ehkä tällä hetkellä toivon Berubea. Mutta mikäli esimerkiksi Brind’Amour tai vaikka jopa Jon Cooper tulevat vapaaksi, olisivat he mieluisia vaihtoehtoja.

Tuskin jää ainoaksi muutokseksi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Odotettu uutinen, koska jotainhan tuossa joukkueessa täytyy tehdä. Pelkillä avainpelaajien treideillä ei pitkälle pötkitä, vaan muutoksen täytyy ulottua myös valmennusportaaseen. Pitkä ja vaiherikas kesä edessä Torontossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös