Toronto Maple Leafs 2010-2011

  • 170 491
  • 670

Ferris

Jäsen
TML:ltä tapasi mukaan asiantunteva ennakko yön pelistä. Olisin kysynyt ihan mielenkiinnosta, että mistä alla oleva kokoonpanoennakointi on peräisin? Caps on nimittäin tänään kutsunut ylös Mathieu Perraultin ja ilmoittanut että joku pelaaja (luultavimmin Poti) on laitettu IR-listalle. Välttämättähän nuo ei vaikuta kokoonpanoon mitenkään, mutta jotenkin tuli sellainen fiilis, että Perryn ylöskutsua tuskin olisi tehty jollei tälle olisi paikkaa myös kokoonpanossa.

Capitals tänään:
Alexander Semin-Nicklas Backstrom-Alexander Ovechkin
Mike Knuble-Brooks Laich-Eric Fehr
David Steckel-Marcus Johansson-Boyd Gordon
Jason Chimera-Matt Hendricks-Matt Bradley

Mike Green-Scott Hannan
Karl Alzner-John Carlson
John Erskine-Jeff Schultz

Michal Neuwirth
 

TML

Jäsen
TML:ltä tapasi mukaan asiantunteva ennakko yön pelistä. Olisin kysynyt ihan mielenkiinnosta, että mistä alla oleva kokoonpanoennakointi on peräisin? Caps on nimittäin tänään kutsunut ylös Mathieu Perraultin ja ilmoittanut että joku pelaaja (luultavimmin Poti) on laitettu IR-listalle. Välttämättähän nuo ei vaikuta kokoonpanoon mitenkään, mutta jotenkin tuli sellainen fiilis, että Perryn ylöskutsua tuskin olisi tehty jollei tälle olisi paikkaa myös kokoonpanossa.

Käsittääkseni tuo IR-listalla oleva peluri on juurikin Poti. Kokoopano on vain napsaistu HF Boardsin ennakosta. Nyt kun tarkemmin olen twitteria ja foorumeita lueskellut, niin vielä näyttäisi rosteri ehkä hieman muuttuvan tuosta.
Muunnellaan kunhan selviää se tarkka kokoonpano.
 

TML

Jäsen
1st period Capitals - Maple Leafs

Tappiolla ollaan 2-1 eikä esitys ole silmiä hivellyt. Oman maalin edessä ollaan oltu aivan rukkasia ja sen takia taululla tuollaiset lukemat komeilee. Voisi olla pahemminkin.

Caps siirtyi 1-0 johtoon kun Perreault ohjasi Potin rannevedon viivasta sisään. Aivan yksin seisoivat maalin kulmalla Perreault ja Semin. Gunnarsson ja Komisarek olivat pakit jotka eivät omia miehiään ottaneet. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu alle kolme minuuttia.

Capsin toinen syntyi ylivoimalla, mutta siinäkin maalin edessä hutiloitiin kiekko takaisin juuri ampuneelle Knublelle joka toimitti sen toisella yrittämällä verkkoon. Komi taisi tuossa sutaista sen takaisin Knublelle.

Leafsin pari jäähyäkin ovat tulleet siitä että Caps pelaajia ollaan jouduttu rikkomaan maalin edessä. Monster on ollut epävarma ja sylkenyt kiekkoja eteensä, eikä pakit ole niitä tarpeeksi varmasti toimittaneet pois, tai ennättäneet edes paikalle ajoissa. Eli siinä pitää parannus tapahtua mikäli tuolta haluataan jotain tuoda kotiin. Maalinedus pelaaminen kuntoon ja fyysisyyttä peliin.

Leafsin tämän kauden murheenkryyni nosti ekassa erässä päätään. Ylivoima ja tarkemmin vieras ylivoima. Kahdesti päästiin pelaamaan sitä ja yhteensä vajaat 3 minuuttia. Todella surkeaa ylivoimaa Leafs esitti ja älytöntä että noilla suorituksilla YV-maali saatiin aikaan. Maalin teki Clarke MacArthur joka ensin törmäsi sinisellä Grabovskin kanssa, nousi hitaasti mutta kun huomasi että kiekko on omilla kirmasi nopeasti maalille ja hieno muuvilla pääsi vapaaseen paikkaan viimeistelemään.

Leafs ei 5-5 pelissäkään kyllä juuri väläytellyt. Pari vastahyökkäystä saatiin mutta aika heikko esitys vaikkakin ollaan vieraissa idän "parasta" joukkuetta vastaan. Liikaa kunnioitetaan kotijoukkuetta.

- Kesselillä uusi maila käytössä. Näyttää ainakin siltä että lapa on eri mallinen.
- Schenniltä vahvaa peliä ja luultavasti häntä koitetaan peluuttaa AO:ta vastaan kuin vain suinkin mahdollista.
- Hyvä että Mac sai maalin aikaan.
- Beauch ja Komi olivat heikkoja ekassa erässä.
- Samoin Monster. Kauden heikoin esitys häneltä.
- Ylivoima. Surkuhupaisaa.
- Aloitukset. Etenkin omassa päässä Leafs on ollut todella heikko.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
2nd period Capitals - Maple Leafs

Leafs aloitti toisen erän hyvin ja etenkin Kesselin ketju loi hyvää painetta Caps päätyyn. Maali jäi kuitenkin uupumaan ja jos näin käy, iskee vastustaja tietenkin. Näin myös kävi tällä kertaa.

Caps sai kiekon Leafs alueelle Bozakin ketjun ollessa jäällä. Bozakin ketjuun oli muuten nostettu Rosehill Sjostromin tilalle. Fyysisyyttä lisää siis kolmoseen. No joka tapauksessa Bozakin ketju oli jäällä avausmaalin värkännyttä Caps-ketjua vastaan. Ensin Komi ei saanut kiekko kunnolla kontrolliin tuomarin oltua tiellä. Sitten kun häi sai kiekon haltuun, löytyi Rosehill nopeasti mutta Rosehill joutui ottamaan kiekon haltuun vähän heikosta asennosta ja Caps pelaaja iski heti kiinni karvaten kiekon pois häneltä. Sitten toiselta puolelta löytyi Perreault joka vedätti Gunnarssonia ja teki maalin.

Hetken verran maalin jälkeen näytti siltä että nyt tulee rumat lukemat. Monster seivasi kuitenkin pari kertaa todella nätisti ja piti Leafsin pelissä mukana. Leafskin pääsi pariin vastaiskuun mutta yritykset joko blokattiin, tai olivat heppoisia.

Erän puolen välin jälkeen nähtiin odotettu matsi kun D.J King ja Colton Orr iskivät yhteen. Orr oli jo Ovechkinia kohdellut fyysisesti tuota ennen ja matsi oli väistämätön. King ei itse tappelussa saanut juuri yhtään iskua sisään toisin kuin Orr. Coltonille voitto tuosta tappelusta, mutta hetken päästä tästä AO sai mellastaa vapaasti iskien maalin.

Ensin Ovechkin huitoi Leafs maalilla Schennin mailaa, joka ainakin minun mielestäni on jäähy tuossakin liigassa. No jäähyä ei tullut mutta maali tuli hetkeä myöhemmin kun AO nousi perinteisesti omaa laitan räväyttäen ranteensa lukkoon. Aulie koitti peittää mutta eipä tuolle vedolle mitään voi.

Sinäänsä taas sääli että tuo Bäckströmin johtama ykkösketju on pidetty jälleen aika pimennossa ja hyvin kurissa, mutta silti taululla näkyy pinnat molemmilla. Muistaakseni tuossa viime ottelussakin Leafs pelasi hyvin noita pelureita vastaan mutta silti yhden osuman saivat.

Harmi on että vaikka tuo yksi ketju "kurissa" pidettäisiin, niin silti kolme maalia ollaan takana. Eli löytyy sieltä taustaltakin maalintekovoimaa ihan hyvin. Leafsilta sikäli ihan hyvä erä että vauhtia ja yritystä löytyi, mutta maalinteko oli taas vaikeaa. Kadrilla oli hyvä paikka, Kesselillä myös (olisi voinut syöttää Steegerille ja Steeger taisi asiasta jälkeen päin mainitakin) mutta ei vaan uppoa.

- Monsterilta paljon parempi, silti kaksi taakse. Otti kuitenkin pari nättiä torjuntaa tilanteissa missä Caps olisi voinut mennä jo menojaan.
- AO:lta ihan hieno ele käydä antamassa kiitosta häntä puolustaneelle Kingille.
- Tosiaan Rosehill ja Sjostrom vaihtoivat paikkaa ennen erän alkua. Loppupuolella kun Orr oli pois elivät ketjut aika paljonkin.
- Komi katsellut kolmea maalia ihan lähietäisyydeltä (yksi YV:llä).
- Aloitukset paranivat.
- Yhden ylivoiman Leafs kävi kuluttamassa, mutta nyt siinäkin oli ideaa jonkin verran. Kiekko liikkui ihan hyvin ja tykkään Steegerin näppäristä käsistä. Ainoa mikä nyt puuttui tuosta YV:stä oli maalille menevä pelaaja. Huutelen aina miksei ammuta enemmän, mutta eihän siellä kovin usein ole edes pelaajia maskissa. Joku iso ja vahva pelaaja pitäisi tuonne TOP6 osastoon ostaa. Army tosin sopisi tuonne YV:lle hyvin.
- Army tuo tuolle joukkueelle kyllä todella paljon. Sen huomaa kaikesta tekemisestä.
- Grabon ketju on ollut vähän pimennossa. Yhden hyvän paikan Grabo sai mutta Neuvirth oli hyvin mukana ja Grabon rystynosto oli aika heppoinen.

Viimeksi noustiin Capsia vastaan vieraissa kahden maalin takaa jopa johtoon, joten mahkuja vielä on. Melkoisia onnistumisia se kuitenkin vaatisi. Erän alussa pitäisi onnistua ja saada homma rullaamaan kunnolla.
 

TML

Jäsen
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4-5 SO

Olipahan jälleen kerran matsi ja toista kertaa putkeen ei voi kun olla ylpeä noista nuorista pojista! Kolmanteen erään lähdettiin kolmen maalin takaa ja lopulta tuloksena rankkarivoitto. Upea suoritus.

_______________________

Leafs sai kolmanteen erään sen suht aikaisen maalin kun Grabovski tykitti Capsin hyökkäysalueen keskeltä onetimerin verkkoon. Hyvää kulmapeliä Kuleminilta ja Kabbylta mahtava passi Grabolle.

Tämän jälkeen Leafsin takaa-ajo hiipui ja Caps loi paremmat paikat. Leafs ei kummoisempia esittänyt ja näytti että homma kuihtuu kasaan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan 4 minuuttia ennen loppua viimeisteltiin comeback loppuun.
Ensin Kadri ja Bozak pelasivat hyvin yhteen ja Kadri löysi viivalta Kaberlen. Kaberle yllätti kaikki ampumalla kiekon suoraan syötöstä maalille, jossa siihen pääsi väliin Tim Brent. Brent teki viimeksi maalin kauden toisessa ottelussa Sensiä vastaan, sen jälkeen on ollut kuivempaa. Nyt kuitenkin tärkeä 4-3 kavennus ja peliä oli vielä rutkasti jäljellä.

Kauaa ei ehditty tasoitustakaan odottamaan. Jo vajaa 2 minuuttia ennen pelin loppumista Wilson otti maalivahdin pois ja tasoitusta koitettiin kuudelle. Tätä edesauttoi aloitus Caps päädystä. Grabo muistaakseni kairasi aloituksen ja Steeger hoiti kiekon pidon viivalla paineen alaisena. Sitten kiekko ensin Kesselille, Kesseliltä kiekko Grabolle laidan viereen ja Grabo löysi loistavalla passilla maalin kulmalla yksin seisoneen MacArthurin. Ovechkin katsoi vierestä kun Mac tasoitti pelin illan toisella osumallaan.

Vielä ottelun lopussa oli pientä jännitystä ilmassa kun tuomari tarjosi Bäckströmille maalipaikan. Ei kuitenkaan maalia ja peli jatkoille. Jatkoajalla Leafs haki hanakasti voittomaalia ja Kessel pääsikin suht hyvään paikkaan. Kätisyys ei tuossa kuitenkaan toiminut ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla ja näin ollen rankut olivat välttämättömyys.

Rankkarit menikin sitten näin:
Kadri - ei maalia. Kadri on näppärä kiekon kanssa ja nytkin nähtiin melkoisesti "driblausta". Rystynosto jäi kuitenkin Neuvirthin polkkeisiin.
Ovechkin - ei maalia. Ovechkin yritti sitä mitä niin kovin usein, mutta tällä kertaa Monster oli hereillä ja koppasi yrityksen.
Grabovski - maali. Grabovski valittiin vetäjäksi Kuleminin epäonnistuttua viime kerralla (ja edellisellä kerralla Capsia vastaan myös). Grabo teki P-M Bouchardit rankkarissa, eli meni ihan kassarin viereen ja kynäili sitten 360 astetta tehden maalin. Komea suoritus.
Perreault - ei maalia. Perreault kynäsi Monsterin jo kahville, mutta jostain Monster kuitenkin venytti mailansa vielä kiekon tielle. Ratkaiseva komea torjunta Monsterilta.
Kessel - ei maalia. Kessel päätti tällä kertaa vetää, mutta veti tolppaan.
Semin - ei maalia. Kai se yritti vetää mutta ei onnistunut. En muista tarkalleen kun olin tohkeissaan että voitto tuli.

__________________________

- Monster kokosi itsensä vaikean ekan erän jälkeen. Esitti todella hyviä torjuntoja siinä kohtaa kun muu joukkue oli seisovin jaloin Capsin mentyä kahden ja kolmen maalin johtoihin. Loi omalla tekemisellä uskoa omiin.
- Grabo oli pimennossa ekan erän ja vähän toistakin, mutta kolmannessa erässä (ja rankuissa) hieno suoritus.
- Kabby kabby kabby... Komeita syöttöjä ja hienoja alustuksia maaleihin.
- Macille 2 tärkeää maalia ja toivottavasti nyt aukeaisi taas.
- Kesseliltä ihan hyvä peli jälleen sentterinä. Toi Steeger-Phil-Army ketju toimii ihan hyvin.
- Lukelta hyvä suoritus ja pakiston ykkösäijä jälleen kerran. Piti AO:n pimennossa aina kun olivat samaan aikaan jäällä.
- Ylivoima. Kolmannessa erässäkin tuli yksi mutta ei maalia. Toisen erän YV oli paras, mutta kuten sanoin, siitäkin laukaukset uupuivat. Turhan vieraskorea Leafs on vieraissa ylivoimalla.

________________________

Mitä vielä voi sanoa? Periaatteessa ihan oikeus että Leafs otti nyt vuorostaan rankkarivoiton. Viimeksi sen otti Caps. Suurimaalisia ja jännittäviä pelejä nämä kaksi Caps-Leafs matsia ovat olleet, sen varmasti kaikki voi myöntää.
Upeaa ettei tuo selkä nitkahtanut 4-1 tilanteessa, saatikka siinä kohtaa kun kolmatta erää oli 5 minsaa jäljellä mutta kaksi maalia piti vielä tehdä.

Leafs on siis mättänyt 8 maalia kahdessa vieraspelissä idän parasta vastaan, mutta muita vastaan maalinteko tökkii ja pahasti. Capsin pelityylissäkin voi tosin olla osa syy. Suht avonaista peliä näiden kahden joukkueen keskenäiset matsit ovat.

Ylihuomenna sitten luvassa matsi Penssilässä. Viimeksi sieltä napattiin voitto, joten miksei vaikka nytkin?

Hieno nousu, hieno voitto!
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Kiitos TML taas kerran loistavasta ennakosta ja ottelunaikaisesta live-seurannasta.

Ja sitten hieman ottelusta:

- Monster pelasi mahtavan ottelun. Varsinaisella peliajalla oli muutama todellinen helmi, ja illan kruunasi aivan älytön ryöstö rankkareilla (Linkki videoon). Muutenkin Monsterin otteet ovat tällä kaudella olleet vähintäänkin vakuuttavat. Tässähän rupee väkisinkin miettimään että mihin me tuota Giguerea tarvitaan...?

-En tiedä mikä tuossa Colbyssa oikein on, mutta aina kun mies viilettää kokoonpanossa, niin peli näyttää (fanin silmin ja tuloksellisesti) paljon paremmalta.

- Grabolta silmiähivelevä maali rankuilla. Linkki videoon.

- Dion Phaneufin poissaolo ei ole vaikuttanut pakiston otteisiin niin negatiivisesti kuten aluksi luulin. Itseasiassa aika helvetin hyvää peliä puolustukselta ottaen huomioon että joukkueen paras puolustaja (Schennin ja Kabbyn ohella) on poissa kokoonpanosta.


Leafsin sisäinen pistepörssi:

Clarke MacArthur 26 9+12 21 +0
Mikhail Grabovski 26 6+12 18 +2
Nikolai Kulemin 26 9+8 17 -1
Kris Versteeg 25 8+7 15 -11
Phil Kessel 26 10+5 15 -8
Tomas Kaberle 26 0+14 14 +3

Negatiivisessa mielessä silmiinpistävin tuossa on Versteegin -11. Ja eipä se meidän "kiekollisesti varma" puolustaja Lebdakaan paremmaksi laita, -11 (12 PELISSÄ!)


Ja vielä vahtien statsit:

Jean S 13 GP 2.82 GAA 6 W 5 L 2 OT 0 SO .893 355 Shots Against
Monster 13 GP 2.75 GAA 4 W 7 L 2 OT 0 SO .908 381 Shots Against

Tästä on... no, en sanoisi hyvä, mutta normaalia parempi lähteä pingujen metsästykseen.

LETS GO LEAFS
 

TML

Jäsen
Pre-game Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs

Kahden rankkarivoiton jälkeen matka jatkuu liigan kuumimman joukkueen kotiareenalle. Vastassa siis Pens ja maailman paras jääkiekkoilija.

Leafs voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen niin ikään Pensin kotiareenalla 3-4. Silloin Leafs pelasi hyvät kaksi erää ja vaikka kolmannessa passivoiduttiin, tuli pisteet Torontoon Monsterin hyvien otteiden ansiosta.

________________________

Penguins tänään:
Dupuis - Crosby - Kunitz
Cooke - Talbot - Asham
Conner - Letestu - Kennedy
Godard - Adams - Rupp

Letang - Orbik
Michalek - Martin
Goligoski - Engelland

Fleury


Malkin siis poissa ja aika paljon hänen mukana taitoa lähtee tuolta pois. Fyysisyyttä jää roimasti kokoopanoon mutta Crosbyn jälkeen taitoa on vähän. Pinnoja on kuitenkin hyvin tullut ja siitä on huolen pitänyt tasavahva ja hyvin roolitettu puolustus, sekä tietenkin MAF.

Leafs tänään:
Kulemin - Grabovski - MacArthur
Versteeg - Kessel Armstrong
Kadri - Bozak - Sjostrom
Orr - Brent - Rosehill

Kaberle - Schenn
Beauchemin - Aulie
Gunnarsson - Komisarek

Gustavsson
(Giguere)


Reimer sai taas nostaa isompaa palkkaa yhden pelin ajan, mutta Monster pelaa tänään ja Jiggy on taas back-uppina. Pakistossa ei muutoksia ole, kuin ei myöskään hyökkäyksessä.

Wilsonin mukaan Phaneuf saattaa pelata jo huomenna, mutta yleinen uskomus on edelleen siinä, että Dion olisi aikaisintaan lauantaina rosterissa.

____________________________

Fyysinen yhteenotto tänään varmasti nähdään ja parikin hanskausta on mahdollista nähdä. Orr vs Engelland round 2 olisi hienoa nähdä ja katsoa oliko Engellandin KO viime kerralla vain sattumaa. Enää ei Orr varmasti lähde soitellen sotaan.
Uskon myös että Jay Rosehill vetää tänään pari kovaa pommia jotka suututtavat Pens-pelaajia. Rupp tai Godard tai Asham tai vaikka Adams voi hänelle tulla vastaan. Toivotaan näin.

Suomen aikaa kello 02.00 peli alkaa ja nyt nähdään jatkaako Leafs 100% voittoprosentilla Consol Energy Centerissä.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Clarke MacArthur on ollut hyvä, odotuksiin nähden käsittämättömän hyvä. Dion Phaneuf on ollut rivijätkä, palkkaansa nähden pelilliseltä tasoltaan huolestuttavan heikko. Kessel on parhaimmillaan pitelemätön, heikoimmillaan täysin näkymätön. Leafsin ongelma on siinä, että joukkue on Jekyll/Hyde-operetti viimeistä piirtoaan myöten. Maalivahtipeli on ollut kautta linjan huikeasti parempaa kuin vuosi sitten, tulokset eivät. Valmentaja keskustelee vain siitä, kuinka eroamalla pääsee nykypäivänä liian helposti pois huonosta avioliitosta.

Ron Wilson pois, aivan sama kuinka paljon pelaajat ainakin julkisesti tykkäävät, ja tilalle loppukaudeksi vaikka Ted Nolan, josta kenenkään ei ole pakko tykätä, mutta jolla on kyky potkia työntekoa ja tuottavuutta ulos jopa kuolleesta hevosesta. Wilson olettaa tiettyä tasoa joka pelaajalta, joka on ihan ok jossain Sharksissa. Leafsille oikea valmentaja olisi valmis käärimään hihansa ja näyttämään pelaajille kuinka se taso käytännössä saavutetaan.
 

TML

Jäsen
1st period Penguins - Maple Leafs

Jestas sentään mitä paskaa Leafsilta. Pens johtaa onneksi vain 1-0 ekan erän jälkeen, mutta ihan hyvin voisi olla rumemmat lukemat taululla.

Leafs tuli ihailemaan ensimmäiseksi 10 minuutiksi Crosbya ja Pensiä. Kaikki paitsi Monster ja Colby. Monster pelasi loistavasti ekan erän vaikka tuossa ainoassa maalissa Kunitzin veto livahti helpohkosti kainalosta osuen tolppaan. Siitä jälkitilanteesta Crosby survoi sitten toisella yrittämällä kiekon rysään. Komisarekilta huonoa puolustuspelaamista tuossa tilanteesa. Mailan kun olisi ottanut pois niin tilanne olisi kuivunut kasaan sillä.

Joka tapauksessa siis eka kymppi mentiin täysin Pens hallinnassa ja Leafsilla oli todella vaikeaa purkukiekkojen kanssa. Pakit eivät myöskään saaneet ensimmäistä syöttöä hyökkääjälle, vaan kiekot menetettiin jo ennen punaviivaa. Todella surkean näköistä peliä ja alkeellisia virheitä.

Reilun 15 peliminuutin jälkeen nähtiin sitten odotettu round 2 kun Colton Orr ja Deryk Engelland iskivät yhteen. Orr taklasi Pens maalin takana Engellandia ja sitten mentiin. Ensin näytti että Engelland jänistää kokonaan, mutta hän koittikin saada instigatoria(...c'mon Deryk) Orrille. Lopulta hän tiputti kintaat ja sitten mentiinkin pitkä pätkä heidän kanssa. Ei kerennyt iskuja laskemaan, mutta ehkä painevemmat sai perille juuri Engelland. Decisive win jos käyttää DYG termejä.

Erän loppupuolella Leafskin pääsi peliin mukaan ja muutamat laukauksen sinivalkoiset saivat aikaan. Kessel sai kaksi paikkaa joista ensimmäisessä olisi voinut syöttää Armylle, toisessa yritys jäi veltoksi.

Aivan liikaa on Leafs kunnioittanut Pensin "staroja" ja fyysistä olemusta. Army kävi Crosbya ajamaan Pens-ylivoimalla ja siitäkös Crosby suuttui ja otti kakkosen. Hetkeä myöhemmin Asham kävi iskemässä cheapshotin Armyn poskeen saaden myös 2-minuuttisen. Colbylta siis mukavaa ärsyttämistä tähän mennessä.

Leafsin peli on kaiken kaikkiaan ollut todella velttoa, mutta etenkin Komisarek on ollut taas pahoissa vaikeuksissa. Grabo on ollut liian pehmeä, Steegeriä ei ole näkynyt juuri lainkaan, Kule ja Mac ovat myös olleet näkymättömiä, Auliesta on ollut vain harmia Monsterille jne.jne. Lista on pitkä jos lampaita jaellaan.

Hyvä asia erässä oli tosiaan tuo, että maaleja päästettiin vain yksi. Joten peli on vielä ihan "hallussa" jos vain voitto kiinnostaa. Ekan erän perusteella en kuitenkaan ole varma siitä. Yksi kauden heikommista eristä Leafsilta.
1½ ylivoimaakin käytiin taas vieraissa kuluttamaan.

Capsiakin vastaan eka erä oli surkea, joten toivon mukaan Wilson saa porukkaan tekemisen meininkiä erätauolla.

_______________________

Ai niin se unohtui vielä mainita, että voi herranen aika noita Pensin FSN:n selostajia. Norris-Letang ynnä muuta hauskaa on taas tullut eetteristä läpi. ESPN Americalta siis peliä katselen joten siksi tuota tulee katseltua/kuunneltua. Hyvät lasit ovat päähän saaneet.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Leafsin peli on kaiken kaikkiaan ollut todella velttoa, mutta etenkin Komisarek on ollut taas pahoissa vaikeuksissa.
Onkohan Komilla putkinäkö tai jotain muuta vastaavaa? Taas niin käsittämätön poikittaissyöttö omalla alueella josta onneksi tällä kertaa ei rankaistu.

Eipä vakuuttanut joo, Army on ollut tosiaan loistava, mukava seurata hepun peliä. Monsterilta taas pari loistavaa seiviä, siinäpä tosiaan noi onnistujat aika pitkälti. Josko ne taas toiseen erään ryhdistäytyisivät... Ihmeellinen jengi kyllä, esitykset heittelee aivan älyttömästi erien ja pelien välillä.

Edit: taidan katella samaa streamin kautta, aika ärsyttävää selostusta. Varsinkin se typerän kuuloinen naureskelu.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joo, toinen erä lopuillaan ja eiköhän tää ollut tässä. Aivan käsittämätöntä paskaa. 2-0 tuli av:lla kun Pens pääsi 2-0(!) hyökkäykseen. Siis vittu alivoimalla! Siitä lähtien Leafsin peli olikin ihan sekaisin, jos ei sitä siis ollut jo aikaisemminkin. 3-0 maalin edestä riparista ja 4-0 sitten 2-1 hyökkäyksestä Crosbyn toimesta.

Komisarek on jatkanut paskoja otteitaan, tappeli sentään Ashamin kanssa, häviten senkin. Onneksi on viisi minuuttia edes poissa.

Kesselille illan toinen jäähy, siinäpä ne illan näkyvimmät suoritukset hänelle ovatkin.

Brent on hyvä jätkä, samoin Army.

Aika masentavaa katsottavaa, en taida jaksaa kolmatta erää enää, ennemmin kudon vaikka sukkaa.

Wilson ulos. Tuon 2-0 jälkeen olisi ollut aika hyvä paikka aikalisälle tai muulle herättelylle. Näkihän sen että kohta repeää kun pakka oli ihan sekaisin. Nyt vielä tapetaan Monster peluuttamalla tämä peli loppuun, Giguere ei varmaan sisään tule. Hieno kausi taas kerran.
 

Gifus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Maple Leafs
Kyllä tosiaan tapahtuu ihme jos kolmannessa peli kääntyy. Bostonia vastaan nousun mahdollisti Bruinsin tyyli pelata pelit tiukkoina, hyvä oli kyllä mylly Leafsillä ja Capseja vastaan oisko kaverilla ollu hieman liian tyytyväinen olo (jo ennen peliä), mutta ainakin Washingtonin puolustuspelaaminen ei ole hääppöstä.

Ashamin cheapshotia tais edeltää Colbyn oma halpa. Ja mitä tulee Komisarekin putkinäköön niin näyttää olevan samat lasit Kesselillä, jotenkin se on semmonen kiskoilla menijän oloinen. Ja Wilsonin visiosta en edes sano...
 

TML

Jäsen
2nd period Penguins - Maple Leafs

No nyt saadaan sitten sitä kunnon selkäsaunaa mitä koko pelin ajan on toivottu. Toinen erä alkoi melko tasaisissa merkeissä mutta sitten kun alkoi ropista niin sitten ropisi kunnolla.

Kaiken huippu oli taas se, että Pens siirtyi 2-0 johtoon alivoimalla, vieläpä siten että Kunitz ja Dupuis pääsivät läpiajoon kaksistaan alivoimalla! Tässä vaiheessa katsoin epäuskoisena kelloon, vielä reilut 8 minuuttia erää jäljellä. Erätaukoa tuo meinaan olisi kaivannut ja seuraavan reilun 3 minuutin aikana soikin vielä kahdesti.

Ensin Leafsiläiset seisoskelivat maalin edessä kuin sotilaat ja Letestu pääsi tekemään 3-0. Hetkeä myöhemmin vaihtovirheen johdosta Kunitz ja Crosby pääsivät YV-hyökkäykseen Komia (ja Monsteria) vastaan. Ei ollut vaikea arvata että kohta soi ja maalin tekee Crosby. Monsterilla ei enää tuossa vaiheessa peli kauheasti kiinnostanut ja hän halusi poiskin maalilta paskottuaan ensin mailansa. Jiggyä ei kuitenkaan uskallettu kehiin laittaa, vaan häntä ilmeisesti säästeltiin huomisen Philly-peliin.

Komi teki pelin parhaan suorituksensa toisen erän loppupuolella tappelemalla Ashamin kanssa. Yllättävän hyvin Komi tappelussa pärjäsi vaikka vastassa oli parempi tappelija, joskin selkeästi pienempi kaveri.

_________________________

Nyt on ensimmäinen kerta tällä kaudella kun joutuu ihan arpomaan katsoako peli loppuun vai ei. Hermoja on kiristänyt todella pahasti tuo munaton löysäily. Nyt 4-0 maalin jälkeen peli on ohi joten enää ei takaisku maalitkaan juuri vituta. En tiedä mitä tuosta kolmannesta erästä toivoisi? Taklauksia, rähinää ja tappeluita kai...

Siis ihan perus syöttäminen omalle joukkuekaverille tuntuu olevan tänään aivan täysin ylivoimainen tehtävä. Lisäksi kiekkoa ei pureta omalta alueelta kunnolla, vaan sellaisia löysiä ronkkuja koitellaan heittää oman siniviivan juureen.

- Schenn on pelannut ihan jees, ei kuitenkaan ihan huikeesti
- Aulie, Gunnar ja Komi ovat näyttäneet Mestis-pakeilta
- Beauch on ollut ihan ookoo
- Kessel ei kyllä sentteriksi sovellu. Yllättävän hyvin pelannut sentterinä mutta siltikin näkisin hänet mieluummin laidassa
- Army jaksoi taas ajaa ja ärsyttää vastustajia. Harmi vaan että tuo ärsyttäminen on ihan tyhjä arpa kun muuta joukkuetta ei kiinnosta
- MacArthur.. Onko tänään kokoopanossa?
- Sjostrom ja Brent ovat pelanneet alivoimaa hyvin
- Missä Rosehillin pommit?
- Bozakilla ja Kadrilla lomapäivä jääkiekkoilusta
- Leafs hävinnyt alivoimat aivan pystyyn

_______________________

Täytyy vielä palata noihin Pensin FSN selostajiin. Sääliksi käy Pens-faneja jotka noita joutuvat pelistä toiseen kuuntelemaan. Tosin jos jääkiekosta vähääkään ymmärtää niin voi varmasti vain nauraa noille. Hyvää propagandaa tarjoavat kuitenkin tavallisille ei-niin-paljoa-jääkiekosta-tietäville katsojille. Lopun Steeger-Fleury huitomis tilanteessakin nähtiin vain Steegerin huitominen eikä Fleuryn vastaavaa.
Jännä juttu on myös ettei Leafsin jäähyjä näytetä uusintana lainkaan.

No tämä nyt on tappiolla olevan joukkueen turhaa purnaamista, mutta aivan karmeet värilasit tolla selostajakaksikolla on päässä.

_______________________

Pensin kunniaksi on sanottava että joukkue on tällä hetkellä niin kovassa nosteessa että kukaan ei vaan yksinkertaisesti kehtaa löysätä muiden edessä. Kaikki yrittää kovaa ja homma toimii. Tämän yön Pens on ollut 14 kertaa parempi mitä Caps maanantaina.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nojoo, tulihan se sitten katsottua kuitenkin, ihan hyvä niin. Ihan viihdyttävä erä ja Leafsilläkin oli jo vähän yritystä mukana. Tuolla tavalla kun olisivat pelanneet koko pelin, niin olisi ollut edes vähän toivoa.

Rosehilliltä hieno suoritus, ajeli Crosbya, Crosby hermostui ja otti tyhmät neljä minuuttia. Rosehill toki otti turpaansa tuon takia, mikä nyt ei varmaan miehelle mikään yllätys ollut. Miehekäs suoritus enivei.

Tuosta ylivoimasta sitten Leafs tekikin 4-1 Bozakin toimesta ja vähän sen jälkeen Grabovski teki 4-2 upealla ranteella. Lopussa sitten perseiltiin 5-2 vielä Pensille, mutta sentään edes vähän yrittivät kolmannessa.

Versteeg pelasi Brentin upealla taaksepäin syötöllä tekopaikkaan, mutta Brent vähän jäätyi siinä eikä vetänyt heti. Olisi ollut lähes varma maali, Fleury ei huomannut heti syöttöä.

Tasaisuutta noihin esityksiin pitäisi saada. Nytkin ihan suht hyvä kolmas erä, mutta ei se auta jos peli on siihen lähdettäessä 4-0.

Ihan hyvä fiilis taas jäi pelistä mukavan kolmannen erän takia. En kyllä ymmärrä miksi, kun kuitenkin turpaan tuli selkeästi. Mutta olihan se toisaalta ihan odotettavissakin jo etukäteen.

Potentiaalia tuossa jengissä olisi selkeästi, mutta pitäisi se vaan saada kaivettua jotenkin esiin, ja siis kokonaisten pelien ajaksi, mielellään vaikka useammankin. Mutta joo, onhan joukkue nuori, että sinänsä ymmärrettävääkin tuo heilahtelu. Ehkä sinne tarvisi jonkun pappahahmon tai sitten valmentajan joka saisi sen potentiaalin tuotua esille.

Ehkä sitten (taas) ensi kaudella...
 

TML

Jäsen
Pittsburgh Penguis - Toronto Maple Leafs 5-2

Joo no kyllähän se peli vähän parani kolmanteen erään, tai itseasiassa aika paljonkin. Leafs vei kolmannessa erässä laukaukset selkeästi 15-2.

Leafs lähti kolmannessa erässä hämmentämään ja tämä tarkoitti siis taklauksia ja ynnä muita pieniä koiruuksia. Käännekohta oli tapahtua kun kolmatta erää oli keretty pelata vain 3 minuuttia. Rupp jyräsi puhtaalla taklauksella heikon Kesselin kumoon Leafs-alueella ja Komi lähti perään. Komi ei saanut otettua muuta kuin iskuja naamaansa ennen kuin hän nappasi Ruppin jalasta kiinni, väänsi tämän maahan ja antoi parit iskut molempien ollessa jäässä. Aika pussy move, eikä ollut eka kerta Komilta. Hyvä kuitenkin että meni puolustamaan omiaan ja hyvä myös se että oli taas 7 minsaa poissa pelistä otettuaan instigatorin. Sitä en ymmärrä miksi Rupp sai boardingin tosta pommista.

Heti seuraavaan vaihtoon Pens heitti kentälle Kunitzin, Crosbyn ja Godardin. Ja sittenhän rupesi tapahtumaan kun Leafsilla oli kentällä Rosehill. Crosby oli jo saamassa poikkarista jäähyä, kun Rosehill painoi Martiniin pommin juuri vihellyksen jälkeen. Ei mielestäni mitään väärää tuossa ja tiesihän sen että Godard lähtee perään. Rosehill oli vielä hetkeä aiemmin koittanut taklata Crosbya epäonnistuen siinä kuitenkin. Godard vei yksipuolista tappelua selkeästi, mutta iskut jatkuivat myös Rosehillin kaaduttua jo jäähän. Aivan turhaa takoa kun toinen on jo jäässä ja tämä aukaisi Rosehillin naamankin.

Leafs sai 4 minuutin ylivoiman kun Crosby sai kaksi kakkosta tuossa samassa ajassa. Leafs sai heti ekalla ylivoimalla maalin(!!) kun Bozak viimeisteli Kesselin vedon riparit sisään. Ylivoima jatkui mutta homma oli jälleen surkeeta. Pens purki tilanteet helposti, eikä oikeasti vaarallisia Leafs-paikkoja muistaakseni nähty.

Neljä minuuttia 4-1 kavennuksen jälkeen Grabo alkoi herättää peliä todella henkiin. Komea rannelaukaus kerrankin maalipuiden väliin ja 4-2. Kun vielä minuuttia myöhemmin Pens otti 2-minuuttisen, näytti että lopusta voidaan taas saada hyvinkin jännä.

Leafs ei kuitenkaan ylivoimalla saanut taas mitään aikaan joten se taas siitä. Kadria koukittiin pariinkiin otteeseen ylivoiman ja sen jälkeisenä aikana, mutta eipä ollut enää pokkaa viheltää Pensille toista jäähyä. Leafs sai vielä loistopaikan reilut 5 minsaa ennen loppua, kun Steeger petasi Brentille mahtavan paikan. Harmillisesti maalipaikkaan pääsi juuri Brent, jonka kädet riitti vetoon joka osui suoraan Fleuryn paidan logoon. Orbik huitoi (tuttuun tapaan) Steegeriä tuossa samassa tilanteessa pahasti käsille, mutta Steeger jatkoi peliä kuitenkin...

...jatkoipa sitä kuitenkin ottelun lopussa pakin paikalta ja silloin Pens viimeisteli loppulukemat. Ensin Conner pelasi huiman vauhdin jossa riisti kiekkoja ja ajeli Leafseja jään pintaa, kunnes lopulta Pens pääsi 2-2 hyökkäykseen Leafsin pakkien ollessa Versteeg ja MacArthur. Versteeg ilmeisesti luuli että tilanteessa oli ylivoima hyökkäys, joten hän heittäityi maahan antaen Letestulle vapaan tilan nousta maalin eteen ja ampua 5-2 osuma.

______________________

Vaikka kolmannessa erässä peli tilastojen valossa rutkasti paranikin, johtui se ehkä enemmän tuosta Pensin jäähyilystä ja selän nostamisesta suoraksi, kuin taas Leafsin hyvyydestä. Ei tuossa kunnon takaa-ajoa missään vaiheessa ollut vaikka numerot siedettävissä pysyivätkin. 15-2 laukaukset mairittelevat Leafsia. Ei tuollaisella pelillä voi haaveilla pisteestäkään. Ei varsinkaan Toronto Maple Leafs.

Ei se häpeä ole hävitä 10 ottelua putkeen voittaneelle joukkueelle, mutta häpeällistä on hävitä noin paskalla pelillä. Bensaahan tuo kaataa aika lailla lisää Wilsonin liekkeihin.

Army on tuonut joukkueeseen uutta virtaa rutkasti, mutta tänään hän joutui taistelemaan lähes tulkoon yksin. Ehkä Phaneufista saisi taas uutta virtaa.

Ei jaksa pelaajia enää arvostella, mutta sanotaanko että puhtaat paperit saavat: Army, Sjostrom ja... Oho, luulin että kolmas nimi tulee helposti mieleen, mutta eipä tullutkaan. Sanotaan nyt sitten vaikka Brent, vaikka tuossa loistopaikassa suoritus oli alkeellinen. Monster teki voitavansa, mutta hänelläkin selkä notkahti toisessa erässä ja omissa soi lopulta 5. Harvoin voi sanoa silloin onnistuneensa. Lampaita sitten aikalailla kaikille muille. MacArthur viime pelissä 2 maalia, nyt -3. Hrrrrrr...

_______________________

Ei ollut Pensiä vastaan pelistä buukattuna yhtään pinnaa, eikä niitä sitten kyllä tullutkaan. Nyt sitten nopeasti takaisin ACC:hen ja ensi yönä peli Flyersia vastaan, joka näyttäisi ottaneen turpaan rankkareilla Sharksilta. Johtivat vielä 4-1 kolmannessa erässä mutta töpeksivät.

Pari motivoitunutta tiimiä pitäisi siis huomiseen peliin luistella. Palataan torstain kuluessa astialle, nyt over and out pään puistattelun merkeissä.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kessel on kyllä todella heikossa vireessä ja tuntuu että ei saa kentällä mitään aikaan. Ratkaisi tosin Thomasin avustuksella Bruins-pelin rankkareissa joten edes jotain positiivista tälläkin viikolla.
Onko Leafseja tarkemmin seuraavilla tietoa mahdollisista loukkaantumisista kun näyttää että Phil ei pääse oikein vauhtiin kiekon kanssa?

Pittsburghin selostajia on aiemminkin tullut Leafs-pelin yhteydessä haukuttua ja taas oli kyllä karmeata kuunneltavaa. Värilasit päässä tiukasti ja vain omiin kohdistuvat rikkeet mainitaan vaikka hidastuksessa (sikäli kun niitä edes tuotantoyhtiö näyttää) tapahtuisi mitä.
Mielestäni vetävät selvästi kaikkien suosikkia, Bruins-selostaja Jack Edwardsiakin huonommin (Andy Brickley on tosin mukana kommentoimassa ja nostaa niiden lähetysten tasoa huomattavasti).
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mielestäni vetävät selvästi kaikkien suosikkia, Bruins-selostaja Jack Edwardsiakin huonommin (Andy Brickley on tosin mukana kommentoimassa ja nostaa niiden lähetysten tasoa huomattavasti).

Rankasti OT, mutta vaikka Edwards selostaakin otteluita Bruinsin osittain omistamalle kaapelikanavalle, niin hän ei siltikään ole arvostelukyvyltään yhtä sekaisin suuri osa muista selostajista. Toki Edwars on salailematta Bruinsfani, vaan mitä sitten? Hän kyllä jaksaa hehkuttaa vastustajienkin maaleja ja mikä oleellisinta, ei taukoamatta yritä kääntää mustaa valkoiseksi ja selitä Bruinsin kokeneen vääryyttä. Edwardsin silmin molemmat joukkueet voivat saada jäähyjä helposti tai niitä voi jäädä viheltämättä.

Niitä sumeita hetkiä sitten nähdään tappeluissa, joissa Bruinspelaajat poikkeuksetta voittavat (toisinaan vilpertin lanseeraamalla Shelley -taktiikalla) tai kun kaukalossa on Avery, Ruutu tai joku muu suosikki. PItkälti näiden youtubesta vahdattujen yksittäisten tapahtumien vuoksihan Edwardsia pidetään melkoisena pellenä. Siitä huolimatta, että 90 prosenttia ajasta hän on ammattimainen ja sujuvasanainen kiekkoselostaja.
 
Jo aiemmin itseäni mietitytti Komisarekin peliaika ja nyt kun katsoo viime matsien peliaikoja Komin osalta, niin voidaan ihmetellä lisää. Komisarekin peliaikoja viime otteluissa: 10:35, 9:43, 10:35...

Ja nyt kun Phaneuf on palaamassa, kenties jo tulevan yön otteluun, niin miten käy Komin? Ovatko otteet kentällä niin heikkoja, ettei miestä voida peluuttaa enempää kuin 10 minuuttia per peli. Nuohan ovat ihan 7. pakin peliaikoja. Kuka muuten on ensimmäisenä putoamassa kokoonpanosta Phaneufin tieltä, onko se Aulie vai Lebda vai joku muu? Tai ehkä Aulie farmiin ja Lebda jatkaa katsomon puolella?
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jo aiemmin itseäni mietitytti Komisarekin peliaika ja nyt kun katsoo viime matsien peliaikoja Komin osalta, niin voidaan ihmetellä lisää. Komisarekin peliaikoja viime otteluissa: 10:35, 9:43, 10:35...

Ei muuta kuin loppukaudesta Komi waiverseihin, hänestä kun tuskin kukaan haluaa antaa edes ämpärillistä kiekkoja. Miehen caphit on hirveä.

---

Pähkinä purtavaksi - Nazem Kadri. Kanadan junioriliigoissa poika on näyttänyt olevansa aivan loistava kynäyksineen ja syöttöineen, mutta ei taida poika olla clutch-tyyppinen. Leafsin pelejä todella vähän nähneenä on tällainen kuva hänestä jäänyt. Ei uskalla ottaa härkää sarvista, vaan vetää peruspentin tasolla. Korjaa, jos olen väärässä.

Saas nähdä, herääkö Kadri jossain vaiheessa, kun kokemusta tulee lisää. Jos ei herää, niin onko tulossa Leafsin osalta hutilaukaus (taas kerran) tästä vuoden 2009 varaustilaisuuden seitsemäntenä overallina varatulta pelaajalta. Vielä on toki ennenaikaista tuomita. AHLssä Kadri on tehojen valossa pelannut hyvin, joten se antaa toivoa Leafs-faneille, aivan kuin se kiinnostaisi tällä hetkellä teitä. :)
 
Ei muuta kuin loppukaudesta Komi waiverseihin, hänestä kun tuskin kukaan haluaa antaa edes ämpärillistä kiekkoja. Miehen caphit on hirveä.

Pitää paikkansa, mutta onko Komisarek tosiaan ollut niin huono? Vielä viime kaudella hän oli USA:n maajoukkueen puolustaja. Se oli kenties Brian Burken ansiosta, mutta kuitenkin. Komilla muuten taitaa olla NTC sopimuksessaan, joten sekin hankaloittaa hänen treidaamistaan. Toki kallis sopimus edesauttaa asiaa myös.
 

TML

Jäsen
Mike Komisarek:
Viime vuoden alun moni varmaan muistaa Komilta, kun mies yli-innokkaasti lähti hakemaan asioita joita ei osannut ja otti siinä ohella miinuksia urakalla ja tyhmiä jäähyjä. Loppukausi menikin sitten loukkaantuneena.
Tälle kaudelle Komi tuli "uutena" miehenä ja peli parantui. Komi tosin valui kolmospariin, mutta hoiti sielä hommansa ihan pätevästi. Phaneufin loukkaannuttua Komi löytyi Beaucheminin viereltä ja heillä on kyllä otteet ailahdelleet melkoisesti. Viime peleissä, kuten peliajoista huomaakin, Komi on esiintynyt heikosti eikä vastuuta ole tullut. Oikeastaan tuosta parin viikon takaisesta Habs-vieraspelin koomailusta lähtien Komin peliaika on laskenut ja pysynyt kympin tienoilla. Eikä peliaika kasvamassa ole viime pelien esitysten perusteella.
Nyt kun Phaneuf tulee, veikkaisin että parit ovat:
Kaberle-Schenn
Phaneuf-Beauchemin
Aulie-Komisarek
7. Gunnarsson
8. Lebda
9. Holzer
10. Lashoff yms.

Kabby-Luke paria tuskin rikotaan. Ovat olleet luotettavia ja hyviä pelistä toiseen. Luke pelaa huikean hyvää kautta ja Kabby on ollut totutun hyvä vaikkei maaleja olekaan vielä tehnyt ainuttakaan.
Phaneuf pelannee Beaucheminin kanssa, vaikka sitäkin voitaisiin kokeilla että Aulie olisi Phaneufin kanssa. Beauch-Aulie on toiminut ihan hyvin, mutta kolmosen hyvä pimentämispari olisi Komi-Aulie. Gunnarssonille toinen änärikausi on ollut vaikea, eikä hän hirveästi Komia parempi ole ollut viime peleissä.
Eli siis uskon kyllä että Komi jatkaa pelaavassa kokoopanossa ja Gunnarsson jyrsii poppareita katsomossa. -11 Lebdaa tuskin nähdään ilman loukkaantumisia kokoopanossa.

Nazim Kadri:
Kadri on, jos mahdollista, vieläkin kinkkisempi tapaus. Taito riittää änäritasolle kevyesti ja peliäly myös, mutta heiveröinen Kadri vielä on. Todella heiveröinen.
Kulmatilanteissa on vaikeuksia pysyä pystyssä vaikkei Kadri mikään Kesselin tapainen aristelija ole. Pinnojahan Kadri on painanut ihan kohtuu hyvin, muistaakseni syöttö joka toista peliä kohden. Ylivoimalla noista taitaa suurin osa olla tehtynä kuitenkin.

Toisaalta Kadri on kyllä ansainnut tuossa heikossa Leafs-hyökkäyksessä paikkansa ainakin tämän hetken "unelma"-rosteriin, mutta jos tuolla joku kunnon TOP6 hyökkääjä olisi, lähtisi Kadri melko nopeasti kasvamaan korkoa farmiin.

Itse suhtaudun Kadriin melko maltillisesti. Ei haittaa lainkaan jos hän ei vielä tänäkään vuonna olisi pelannut änäriä lainkaan, mutta toisaalta tuohon hyökkäykseen hän mahtuu ihan hyvin. Flopista on vielä aikaista puhua ja tuntuu että Leafs-fanit ovat luoneet nuo hurjimmat odotukset.

:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_:_

Previkka yön Flyers-pelistä tulee myöhemmin.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers

Viime yön heikon esityksen jälkeen ACC:ssä Leafs saa vastaansa niin ikään viime yönä hävinneen Flyersin. Tuo lähtökohta peliin on yhteinen, mutta muutoin vähän eri asetelmista lähdetään. Leafs surffaili kaksi erää kunnes kolmannessa nousivat 4-0 tilanteesta 4-2 tilanteeseen. Flyers puolestaan taisi johtaa 4-1 kolmannen erän alkupuolella, mutta 4-4 päättyi varsinainen peliaika ja rankuilla Sharksille.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella kerran aiemmin ja silloin Flyers nappasi helpon voiton.

___________________

Flyers tänään:
Andreas Nodl - Mike Richards - James van Riemsdyk
Scott Hartnell - Danny Briere - Ville Leino
Nikolay Zherdev - Jeff Carter - Claude Giroux
Jody Shelley - Blair Betts - Darroll Powe

Chris Pronger - Matt Carle
Kimmo Timonen - Braydon Coburn
Andrej Meszaros - Sean O’Donnell

Brian Boucher


Jokseenkin tuollaiselta Flyers saattaa tänään näyttää. Laaja materiaali löytyy, siitä ei käy kiistäminen. Ja TOP4 pakistossa on kova (eikä kyllä huono kolmasparikaan ole). Maalilla Boucher. Kai nyt edes hänelle yli 2 maalia uppoaa?

Leafs tänään:
Kris Versteeg - Phil Kessel - Colby Armstrong
Clarke MacArthur - Mikhail Grabovski - Nikolai Kulemin
Fredrik Sjostrom - Tyler Bozak - Nazem Kadri
Jay Rosehill - Tim Brent - Colton Orr

Tomas Kaberle - Luke Schenn
Francois Beauchemin - Dion Phaneuf
Keith Aulie/Carl Gunnarsson - Mike Komisarek

J-S Giguere
(Gustavsson)


Eli hyökkäyksessä ei pitäisi muutoksia olla, mutta Phaneuf on viimeisimpien tietojen mukaan kokooonpanossa. Vielä ei ole varmuutta ainakaan minun silmiini tullut kuka on poissa pakistosta Phaneufin tieltä. Komi ansaitsisi olla penkitettynä peliesitysten perusteella, mutta veikkaampa että Gunnar tuolta lähtee.
Mielenkiintoista siis nähdä missä koostumuksessa Leafs peliin lähtee. Maalilla on kuitenkin Jiggy.
___________________

Vajaan kolmen tunnin päästä peli siis alkaa ACC:stä. Toivottavasti nähdään hyvin motivoinut Leafs. Uskon vahvasti voittoon juuri viime yön pelin takia. Ei noin paskaa peliä voi kahdesti putkeen pelata.

Jos ja kun Phaneuf näyttäisi pelaavan, ei enää tekosyitä voi paskoille peliesityksille keksiä sillä nyt on jalkeilla SE roster millä tähän kauteen pitikin lähteä.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Flyers

Voi helvettiläinen kuinka vaikeaksi homma taas tehdään. Nyt, toisin kuin kahdessa viime ottelussa, Leafs aloitti pelin hyvin ja kokonaisuudessaan eka erä oli ihan hyvä yhtä minuuttia lukuunottamatta.

Ensinnäkin Leafsin kokoopano ei ollut lainkaan samanlainen mitä aiemmin ilmoitin, vaan koostumus oli:
Kulemin - Grabovski - MacArthur
Kessel - Bozak - Armstrong
Versteeg - Kadri - Mitchell
Sjostrom - Brent - Orr

Kaberle - Schenn
Beauchemin - Phaneuf
Aulie - Lebda

Jiggy


Eli ykkösketju ja ykkös pakkipari olivat samassa muodossa mitä eilen (ja pari viime peliä), mutta muuten oli muutoksia tapahtunut.
Bozie nostettiin Armyn ja Kesselin väliin ja Kessel palasi siis laituriksi. Steeger tippui kolmoseen ja pelaa siellä nyt Kadrin ja Mitchellin kanssa. Mitchell tuli kokoopanoon Rosehillin tilalle. Sjostrom täydentää nelosen tutun kaksikon, Brentin ja Orrin.

Pakkipareissa TOP4 oli kuten ounastelinkin, mutta kolmosparissa olivat Aulie ja Lebda. Eli Komi ja Gunnarsson tippuivat pelaavasta kokoopanosta pois.

__________________________

Tosiaan Leafs aloitti pelin hyvällä sykkeellä. Taklauksia jaettiin ja jaloissa riitti puhtia eilisen pelin jälkeen. Army ajoi Richardsin aivan pystyyn ja muutenkin Leafs oli mukavan fyysinen.
Eka kymppi mentiin pitkälti Leafsin painostaessa. Sitten kuitenkin alun hyvä kiihkeä meno heitti yli sen verran, että Army otti tyhmän jäähyn korkeasta mailasta. Vahinko joo-o, mutta silti olisi pitänyt olla tarkempana tuossa kohtaa.

Alivoimalla Brent hävisi aloituksen 100-0 Richardsille ja 6 sekuntia myöhemmin Leino ampui Auliea maskina käyttäen 0-1. Reilu minutti myöhemmin soi uudelleen. Wilson pelasi riskipeliä eikä ottanut aikalisää vaikka Leafs veti pitkän kiekon pitkän vaihdon päätteeksi. Wilson jätti väsyneen kolmosketjun jäälle ja jälleen 100-0 aloitustappion jälkeen soi. Mitchell hävisi tällä kertaa Leinolle 100-0 ja lopulta Pronger tykitti toisella yrittämällä kiekon verkkoon.

Leafs sai oman mahdollisuutensa kun Coburn otti samaan aikaan kaksi jäähyä. Siirretyn rangaistuksen aikana Beaucheminilla oli aivan tyhjä maali muttei tälläkään kertaa uponnut. Entäs sitten se 4 minuutin ylivoima... Voi herran jestas sentään. Mikä muu asia ajaa minut enemmän raivon partaalle kuin tuon Leafsin ylivoimien katseleminen? Uskomatonta sontaa taas koko neljä minuuttia ja tulikohan edes yhtään laukausta? No kai sieltä joku tuli mutta ei ollut hommassa taas mitään tolkkua. Siis ihan oikeasti mää saan oman lähipuiston kentältä parempia YV-pelaajia tuonne.

Vielä erän lopussakin Leafs painoi ihan hyvin päälle mutta ei maaleja avauserässä kotijoukkueelle. Melko helpolla Boucher päästettiin. Leafs on dumbannut kiekko ahkerasti päätyyn, mutta hyvällä mailapelillä Boucher on selvittänyt tilanteet, eikä Flyers ole joutunut panikoimaan noissa.

_________________________

Kabby oli avauserässä hyvä, Dionia ei kauheasti näkynyt. Ei tehnyt tosin virheitäkään ja pari pommia lähetti.
Hyökkääjistä Kesselillä oli taas maalipaikassaan heikko suoritus. Armylle tuli heti tuon jälkeen loistopaikka, mutta Army taisi itsekin yllättyä tuosta paikasta. Toisen erän jälkeen enemmän arvostelua peliesityksistä yksittäisten pelaajien kohdalla.

Peli oli kuitenkin ihan hyvää tuota yhtä minuuttia lukuunottamatta ja usko joukkueeseen on kuitenkin kova. Kunhan vain Flyers pysyy poissa jäähypenkiltä.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Flyers

Ei taas oikein tiedä mitä sanoa... Käytännössä peli on ollut ihan hyvää ja viihdyttävää. Vauhtia piisaa, samoin fyysisyyttä. Toinen erä oli Leafsin hallintaa ja kotijoukkue sai taas rutkasti paikkoja, etenkin kahdella yhtä vastaan tai kolmella kahta vastaan tilanteita. Silti tappiolla ollaan kolmella maalilla(!!!).
Jossain vaiheessa erää laukaisutilastoissa komeili Leafsille jotain 22 laukausta, joista 11 oli viuhunut ohi maalin. Siis puolet ohi! Mikä siinä oikeasti voi olla niin vaikeaa?

Lyhykäisyydessään Leafs painosti taas hyvin erän alkuun ja ekalla kympillä ylivoimaa saatiin pelata kahdesti. Arvaatkaa vaan tuliko maalia tai ylipäätään mitään aikaiseksi? No ei tullut ei.

Sitten kuin vähän varkain, Danny Briere pääsi viimeistelemään maalin takakulmalta päädystä kimmahtaneen kiekon sisään. Schenn oli myöhässä pahasti.
Heti perään Grabo otti boarding jäähyn ja homma näytti entistä vaikeammalta. Leafs kuitenkin selvitti alivoimansa ja jäähyn jälkeen komealla kuviolla kiekko pelattiin Flyers-rysään. Phaneufilta hieno syöttö MacArthurille joka jatkoi sen suoraan maalilla olevalla Grabolle.

Maalin jälkeen Leafs sai hyvän draivin päälle ja näytti että takaa-ajo saattaisi olla taas mahdollista. Sitten kuitenkin liika hyökkäysintoisuus kostaantui kun Phaneuf ajoi Shelleyn mahdollistaen 2-1 hyökkäyksen. Mejzaros passasi Brierelle ja helposti Briere ujutti Jiggyn ohi 1-4 maalin. Phaneufin jyrän alle jäänyt Shelley otti kympin tuossa tilanteessa kun meni maalin jälkeen vittuilemaan Phaneufille.

____________________

Phaneuf on ollut tänään mainio. Todella hyvä ollut kiekon kanssa eikä lainkaan hasardi. Syötti alivoimalla Armyn läpi mutta Army veti ohi, lisäksi tuohon Leafsin ainoaan maalin Phaneuf heitti hienon alustuksen. Ollut myös fyysinen joten nyt on sitä Dionia ollut näkyvissä mitä minä olen kaivannut.

Steeger ja Kadri ovat olleet tänään ihan suht pirteitä ja paljon näkyvissä, mutta aivan liikaa ovat taas tuhlailleet paikkoja. Joten en kyllä millään pysty heille mitään ihan loistavaa arvosanaa antamaan.

Kessel ja Bozak eivät toisessa erässä saaneet kauheasti aikaa ja Army on edelleenkin ollut sen ketjun kingi. Grabon ketjulta parempi erä mutta maaleja saisi tulla enemmän.

Todella pahoja pettymyksiä ei Leafsin pelaajistossa ole ollut, mutta silti 4-1 tappioasemassa ollaan? Ei pysty oikein ymmärtämään. Jiggy ei tosin ole ihan parhaimmillaan ollut.
Näihin kahteen Brieren osumaan ei oikeastaan syyttävää sormea voi kohdistaa, mutta ekat kaksi osumaa syntyivät aloitustappioista. Jälkimmäisessä Brieren maalissa tosin joltain hyökkääjältä unohtui tuo Mejzaros.

________________________

Kolmen maalin takana ollaan taas tänään kun kolmanteen erään mennään. Nyt vastassa myös joukkue joka eilen jo töpeksi vastaavan johtoaseman. Joten ei kyllä ihan jaksa uskoa että Leafs tästä vielä nousee, etenkin jos noissa maalipaikoissa ollaan edelleen noin saatanan huonoja.

Todelline Jekyll-Hyde joukkue tämä Leafs kyllä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös