Toronto Maple Leafs 2010-2011

  • 170 481
  • 670

TML

Jäsen
Pari asiaa. Buffalolla on yksi peli vähemmän pelattuna kuin Leafsilla ja se peli pelataan nyt tulevana yönä Rangersia vastaan.

Ilmeisesti aikamoista kuolevaa joutsenta Leafs esitti viime yönä vai miten on? Reimer kuulemma ja samoin CMac. Oliko tuomarilinja mistään kotoisin?

Niin siis tarkoitin että Sabresilla on yksi peli enemmän jäljellä. Ilmaisin asian heikosti.

Weber osui lopussa Reimeriin Leafs-maalin takana ja selkeä kontakti tuossa nähtiin. Toki Reimer avusti kuten maalivahtien tapana on, mutta olihan tuo selvä jäähyn paikka.
MacArthurilla varmaan tarkoitetaan tilannetta missä Mac vei putket Sabres-pakilta muttei voinut päässä mitenkään jatkamaan koska maila oli jalkojen välissä. Joten nuo kaksi tapahtumaa eivät ainakaan mitään tuomarivirheitä olleet.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Äärimmäisen epätodennäköinenhän pleijaripaikka Leafsille on, ja näyttää siltä, ettei siihen riitä edes 90 pistettä ilman Buffalon suhteellisen totaalista romahtamista. Alkukaudesta kaivettiin liian syvä kuoppa. Vaikka pelistä #50 eteenpäin on pelattu yli sadan runkosarjapisteen tahdilla, alkoi kiri liian myöhään tätä kautta ajatellen. Ensi syksyyn tämä tietenkin antaa nuorelle joukkueelle uskoa.

Toronto tekee tänä vuonna ainakin paluun ensimmäisiltä työsulun jälkeisiltä kausilta turhankin tuttuun tarinaan: Alku kausi pelataan heikohkosti, mutta kausi päätetään kunnon spurtilla, joka kuitenkaan ei riitä kuin sijoille 9-10. No, parempihan tuokin on, kuin kahden viime kauden kaltaiset häpeäpilkut, jolloin sai hävetä silmät päästänsä.

Lupulista on pakko sanoa sen verran, että ihan yhtä ylistävän sanoin en hänestä puhuisi. Lupul on kuitenkin tehnyt vain 6+6 tehot 23 peliin. Tahti ei ole siis juuri noussut Anaheimin ajasta (26 peliä 5+8). Ainoa, mikä on noussut, on jääaika sekä eritoren yv-aika, joten tehojenkin olisi luullut nousevan, vaikka tosin pelikaverit eivät ihan Perryn ja Getzlafin tasoa olekaan. Toisaalta eipä tainnut Lupul heidän kanssaan juuri pelata vaan kolmosvitjassa.

Pointti on, että Lupulista ajateltiin kahden ylimmän ketjun pelaajaa ja ennen kaikkea maalintekijää Torontoon. Sen paremmin maali- kuin pistemääräkään ei ainakaan itseäni vakuuta. Kyllähän Lupul laadukas pelaaja on ainakin Torontoon, mutta enemmän odotin häneltä tehojen puolesta.

Olen kyllä tietoinen Lupulin vaivoista sekä historiasta ja ilmeisesti hän syö vieläkin joitakin tulehduslääkkeitä. Ottaen kuitenkin huomioon Lupulin iän ja loukkaantumisherkkyyden, niin en ole varma, voiko Lupulin tahdin enää odottaa paranevan, vaikka säästyisikin uusilta vammoilta. Toivottavasti olen väärässä, koska koviahan Lupul on kokenut viime vuosina loukkaantumisrintamalla.

Yleensä linkkaan The Starin artikkeleja, mutta kun vähemmän perinteinen kiekkomedia eli Los Angeles Times on julkaissut OK lätkäartikkelin, niin linkataan nyt se. Vanha mutta asia ei. (linkki)
 

TML

Jäsen
Äärimmäisen epätodennäköinenhän pleijaripaikka Leafsille on, ja näyttää siltä, ettei siihen riitä edes 90 pistettä ilman Buffalon suhteellisen totaalista romahtamista.
Äärimmäisestä epätoivosta suoranaiseen mahdottomuuteen yhdessä yössä. Eipä taas yllättänyt että Canes ja Sabres voittivat sarjassa ylempänä olleet joukkueet ja täten ero on taas 7 pinnaa viivaan ja voi sanoa nyt viimeistään goodbye. Vaikka Leafs voittaisi loput 5 peliä, olisi Leafsin lopullinen pinnamäärä 90 ja Sabres/Rangers tuskin nappaavat vain kahta pistettä jäljellä olevista viidestä pelistä.

Olihan tää taistelu kivaa siihen asti mitä sitä oli ja positiivisia fiboja tuli ensi kautta ajatellen. Palataan tähän kuitenkin myöhemmin.
 

TML

Jäsen
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 3-4 SO

Sitten taas vaihteeksi voitto plakkariin ja näin ollen kuudesta viime pelistä ollaan hävitty vain 1 peli. Wingsiä vastaan viime lauantaina. Joukkue siis pelaa mainiosti ja hurja on ollut parannus alkukauteen nähden, mutta kun ei riitä niin ei riitä.

Hieno voitto Bostonin vieraana ja jonkin sortin Bruins-peikko on kukistettu. Runkosarjan pisteet 8-6 Leafsin hyväksi. Viime vuonna homma meni toistepäin ja sitä edellisellä kaudella Leafs voitti kuudesta keskinäisestä vain yhden.

Pointti on, että Lupulista ajateltiin kahden ylimmän ketjun pelaajaa ja ennen kaikkea maalintekijää Torontoon. Sen paremmin maali- kuin pistemääräkään ei ainakaan itseäni vakuuta. Kyllähän Lupul laadukas pelaaja on ainakin Torontoon, mutta enemmän odotin häneltä tehojen puolesta.

Leafsin parasta osaamista viime yönä esitti ketju Lupul-Bozak-Kessel. Mukava nähdä että Kessel pelaa noin hyvin Bruinsia vastaan. SaucerPass:n paasaama Lupulkin tehoili 1+2.

Tuossa SaucerPassin kirjoituksessa on kyllä ihan hyvää asiaa ja ehkä hieman voi pettynyt Lupulin tehoihin olla. Toisaalta Lupul on parhaimmalla kaudellaan iskenyt "vain" reilut 50 paunaa ja nyt loukkaantumisten jälkeen mies on Leafsissa iskenyt aika samaa tahtia tehoja. 24 peliä, 15 pistettä.

Jos kuitenkin jätetään pisteet sivu suun niin olen tyytyväinen Lupulin peliesityksiin. Ehkä hieman flegmaattinen Lupul toisinaan on, mutta kiekkokontrolli on kunnossa ja tykkään kyllä hänen pelaamisestaan tuli pisteitä tai ei. Kessel on ihan ok laituri Lupulille vaikka jotain samaa heissä on, mutta sentteriksi Lupul (ja Kessel) tarvitsee paremman kaverin kuin Bozak.

_______________

Rankkareilla siis voitto lopulta tuli. Nazeeeem oli ratkaisevan rankkarin tekijä komialla veivillä. Toisessa erässä Leafs oli ihan jyrän alla ja muutama lahjamaalikin Bruinsille annettiin. Lucicin maali tosin hieno kuvio. Leafs sai myös pari onnekasta osumaa, mutta Lupulin YV-maali oli komea näytös Leafsin surkealta ylivoimalta. Kiekko liikkui kauniisti mieheltä toiselle ja taisi tulla peräjälkeen tusinan verran syöttöjä kunnes kiekko löytyi maalista.

Eipä tuosta pelistä sen kummempaa jaksa kirjoitella. Grabovskin ketju ei parhaimmillaan ollut, Reimer pelasi hienosti ja Rosehill sekä Lucic mättivät toisiaan hienosti naamaan. Vaikea tuosta voittoa on antaa kummallekaan. Tasainen ja hieno vääntö.

________________

Se oli sellainen peli ja seuraavaksi vastassa viime aikoina ihan hyvin pelannut Senators. Toivottavasti saadaan kunnon rähinä päälle ja täyden pistopotin viikko.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jepjep, eiköhän se kaukana siintänyt pleijaripaikka ole mennyttä. Rangers taisteli itsensä voittoon ja tämä tarkoittaa sitä, että Leafs voi nousta samoihin pisteisiin kahdeksannella paikalla olevan Sabresin ja kisata pleijaripaikasta sillä edellytyksellä, että Leafs vie kaikki loput pelit varsinaisella peliajalla, tai jatkoajalla, ja Buffalo ei saa pistettäkään jäljelläolevista peleistään.

Tuossa skenaariossa molemmilla olisi yhtä monta voittoa varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla (35kpl). Rankkikisan voittoja ei lasketa tuohon voittotilastoon kun määritetään keskinäistä sijoitusta. Season series on tasan 3-3, joten sekään ei tuo eroa. Ratkaisu tulisi maalierosta, joka tällä hetkellä on Buffalon eduksi. Heillä on +12 ja Leafsillä -27. Eli mahdoton nousta tälläiselta takamatkalta.
 

TML

Jäsen
Sensistä tuli lauantaina jälleen voitto ja viikko sai siis hienon päätöksen kun Leafs voitti kaikki ottelut. Katselin tuon pelin muttei siitä kummempaa mieleen jäänyt. Pari onnekasta maalia ja Sensin junnuporukka kaatui sellaisella aika rutiiniesityksellä tällä kertaa. Pitää edelleen harmitella että Leafs pelaa mahtavaa loppukautta, mutta alkukauden perseilyjen takia playoffpaikka jäänee haaveeksi.

_______________

Nyt takana yksi erä Capitalsia vastaan ja ihan mukavaa vauhdikasta peliä nähtiin. Erä meni nopeasti ohi ja vaikkei ihan vaarallisia tilanteita kummallakaan maalilla nähty, oli peli silti erittäin viihdyttävää.

Kaksi maaliakin nähtiin. Ensin Leafs iski omalla ylivoimallaan hyvän hyökkäyksen päätteeksi 1-0. Gunnarsson avasi MacArthurille pystyyn, Mac nousi yli sinisen ja jätti Kuleminille joka ampui komealla rannelaukauksella kauden 30. maalinsa. Kuleminilla on kyllä yllättävän hyvä laukaus ja saisi poika käyttää tuota enemmänkin.

Caps tasoitti kuitenkin pelin ylivoimalla. Leafs selvitti kahdesti 5-4 vastaan tilanteen hyvällä alivoimapelillä, mutta Capsin päästessä pelaan 5-3 vastaan, ei kauaa nokka tuhissut kun verkko heilui. AO ampui onetimerin maaliin. Tyhmä jäähy Crabbilta.

- Peli oli siis oikein hyvää ja sekä Bozakin että Grabovskin kentillä kulki ihan hyvin.
- Gunnarsson pelasi ainakin silmämääräisesti aika paljon avauserässä.
- Ovechkin vei kerran Phaneufia aika pahasti, mutta muuten Phaneuf pelasi hyvän erän.
- Ovechkinin kannattaisi ruveta käyttämään jäykempiä mailoja.
- Kulelle 30 maalia. Loistavaa. Hänestä voi tulla pitkäaikainenkin 30 maalin mättäjä.
- Joe Bowen täyttää tänään 60-vuotta. Onnea vaan kovasti Joelle, siinä on sellainen Leafs-ääni ettei toista ole. Holy Mackinaw.

____________

Sellaisia huomioita siis avauserästä. Eipä tässä oikein jännitettävää ole vaikka Leafs TV:ssä Sabresin peliä tiiviisti seuraavatkin. Mukava kuitenkin katsoa Leafsia joka jaksaa taistelella pelistä toiseen esimerkillisesti. Tätä ei ole viimeisen 6 kauden aikana monesti nähty.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Viime yönä Leafsin pyristely playoff-paikasta sai odotetun lopun, kun Buffalo kaatoi kotonaan Tampan ja vaahteranlehdet itse hävisivät rankkareissa Capseille. Tämä kausi (erityisesti All Star -pelin jälkeinen jakso) osoitti kuitenkin, että tunnelin päässä näkyy valoa - vieläpä suht kirkasta sellaista. Miten olisikaan käynyt, jos James Reimer olisi ollut Leafsin vahvuudessa heti kauden alusta? Ensi kaudella se sitten nähdään ellei sophomore slump iske.

Leafsin tilanne ensi kautta ajatellen näyttää varsin hyvältä, jos runkopelaajat pitävät tämän kauden lopun tasonsa. Suurimmat tarpeet ovat ykkössentteri (Bozakista ei siihen rooliin ole ja Grabo on hyvä kakkossentteri) sekä Kaberlen lähdön myötä pelintekijä ykkös-YV:hen. Pakiston vahvistus onnistunee UFA-listalta, joka on puolustajien osalta varsin vahva tänä vuonna (Kaberle, Ehrhoff, Pitkänen, Markov, Bieksa, Wisniewski, Babchuk, White yms.). Sentteri täytyy puolestaan todennäköisesti hankkia treidillä, sillä ainoa ykköskorin UFA on Brad Richards ja hän halunnee turhan pitkän ja kalliin sopparin Leafsin näkökulmasta. Yksi potentiaalinen vaihtoehto olisi Paul Stastny, sillä Coloradossa Matt Duchene on valmis kantamaan ykkösvastuun ja näillä näkymin Avsilla on mahdollisuus napata toinen top 6 -sentteri draftista kesäkuussa. Pyyntö Stastnystä on varmaankin kova, mutta Leafsilla on pitkästä aikaa kauppatavaraakin ilman että täytyy antaa kaikki vähänkin potentiaaliset nuoret lupaukset pois. Parhaassa tapauksessa ykkössena saattaa jopa löytyä omista junnuista, koska Kadrilla, Colbornella ja McKeggillä on kaikilla potentiaalia tuohon rooliin jos kaikki natsaa.

Koska joukkueen runko pysyy kasassa, ensi kaudella tavoitteena täytyy olla playoff-paikka ja uskoisin sen myös saavutettavan ellei Reimer jää yhden kauden ihmeeksi.
 

ipaz

Jäsen
Nyt on sitten korkattu myös ACC eilisellä Caps-ottelulla. Upea halli vaikka hippasen hintavaa kaikki siellä onkin. Medium-kokoinen Molson 10,25 CAD eli 7,5 €, mutta tulihan niitä silti hörittyä tuoppi per erä. On se vaan hienoa kun saa juoda olutta siinä peliä katsellessa. Ja sitä muuten joi aika moni muukin. Meininki oli täysin erilaista kun esim. Anaheimissa, jossa kävin pari vuotta sitten. Tiistai-iltana osa porukasta oli aika hyvässä tuiterissa eikä tuo pleijareista ulos jääminen varmaan yhtään parantanu monen fiilistä.

Jason Reimer pelasi aivan mahtavan ottelun ja miestä hehkutettiin taululla koko pelin ajan. Verrattiin mm. sellaisiin ex-Leaf-vahteihin kun Felix Potvin, Ed Belfour ja Curtis Joseph. Reimer torjui jotain 40 laukausta ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Teki yhden huippupelastuksen kolmannessa erässä, josta ACC palkitsi pojan standing ovationilla. Mahtavaa meininkiä. Ajoittain hallissa oli todella hiljaista kun peli ei meinannut aueta kummallakaan jengillä. Juokkuiden tasossa oli kyllä huima ero ja sen huomasi helposti niin laukausten määrästä kuin Capitalsin kyvystä hallita kiekollista peliä.

Alex Ovechkin on muuten sitten aivan jäätävä pelaaja. Nyt kun sen näki livenä, niin tuntuu että tekee ihan mitä haluaa siellä jäällä. Siis sillon kun haluaa. Puolustaminen ei ainakaan eilen kauheasti kiinnostanut, mutta kiekon kanssa on maaginen ja se laukaus... Uran 300:s NHL-maali oli sellainen veto ettei siinä ollut Reimerillä mitään mahdollisuutta. Vieressäni istunut kanukkisälli hoki koko ajan että "keep Ovie away, keep Ovie away" mutta niinhän vaan se kiekko vasemmalle pointille toimitettiin.

Täällä nämä osaa kyllä tehdä kiekko-ottelusta ison viihdetapahtuman. Katkoilla esiteltiin niin TML:n mainitsema superfani Joe Bowen, kuin myös kanadalainen kansallissankari Rick Hansen. Lisäksi yleisö antoi seisaaltaan aplodit Afganistanista palanneelle, alunperin Kanadaan siirtolaisena tulleelle sotilaalle, joka tekee nyt paljon hyväntekeväisyyttä ja kerää rahaa ties mille organisaatioille.

Pelin jälkeen tuli sitten tottakai lähdettyä sporttibaari Hoopsiin, jossa tuli turistua parin Leafs-fanin kanssa ja hörpittyä lisää olutta. Aivan ACC:n vieressä on aivan huikea Real Sports Bar & Grill ja sekin tuli testattua ennen matsia. Pitää mennä varmaan katsomaan Devils-matsi sinne tänään, mutta törkykalliit oluet saa jäädä vähemmälle. Nättejä likkoja siellä oli tarjoilemassa joten jo senkin takia siis sinne :)

Hotellin johtaja lupasi yrittää saada mulle liput lauantain Canadiens-peliin ja sitä odotan kun kuuta nousevaa. Vaikka kausi onkin jo Leafsin osalta paketissa, niin Habs herättää varmasti aina. Lisäksi kun ottelu on kauden viimeinen, niin olisihan se mukava nähdä että miten Leafs toivottaa faneilleen hyvää kesää.

Muutenkin Toronto vaikuttaa näin kahden päivän jälkeen huippumestalta. Todella siisti kaupunki ja kohteliaita ihmisiä. Köyhiä, juoppoja ja roskia ei näy missään ainakaan keskustan alueella. Tulipa sitä käveltyä myös pyhään paikkaan ja käytyä katsomassa mitä Maple Lead Gardesille nykyään kuuluu. Sen verran tuli sisällä käytyä että voi sanoa käyneensä. Rakennusta remontoidaan kovaa vauhtia ja sinne tulee Loblawsin suuri ruokakauppa sekä Ryersonin yliopiston liikuntatiloja sekä jäähalli. Hyvä että keksivät käyttöä, koska halli on ollut vuosia tyhjillään. Purkaakaan sitä ei saa, koska halli nimettiin kansallisaarteeksi 2007.

Nyt pitää taas lähteä tallamaan katuja.
 
Viimeksi muokattu:

Marian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keravan Shakers
Nyt on sitten korkattu myös AAC eilisellä Caps-ottelulla. Upea halli vaikka hippasen hintavaa kaikki siellä onkin. Medium-kokoinen Molson 10,25 CAD eli 7,5 €, mutta tulihan niitä silti hörittyä tuoppi per erä. On se vaan hienoa kun saa juoda olutta siinä peliä katsellessa. Ja sitä muuten joi aika moni muukin. Meininki oli täysin erilaista kun esim. Anaheimissa, jossa kävin pari vuotta sitten. Tiistai-iltana osa porukasta oli aika hyvässä tuiterissa eikä tuo pleijareista ulos jääminen varmaan yhtään parantanu monen fiilistä.

Jason Reimer pelasi aivan mahtavan ottelun ja miestä hehkutettiin taululla koko pelin ajan. Verrattiin mm. sellaisiin ex-Leaf-vahteihin kun Felix Potvin, Ed Belfour ja Curtis Joseph. Reimer torjui jotain 40 laukausta ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Teki yhden huippupelastuksen kolmannessa erässä, josta AAC palkitsi pojan standing ovationilla. Mahtavaa meininkiä. Ajoittain hallissa oli todella hiljaista kun peli ei meinannut aueta kummallakaan jengillä. Juokkuiden tasossa oli kyllä huima ero ja sen huomasi helposti niin laukausten määrästä kuin Capitalsin kyvystä hallita kiekollista peliä.

Alex Ovechkin on muuten sitten aivan jäätävä pelaaja. Nyt kun sen näki livenä, niin tuntuu että tekee ihan mitä haluaa siellä jäällä. Siis sillon kun haluaa. Puolustaminen ei ainakaan eilen kauheasti kiinnostanut, mutta kiekon kanssa on maaginen ja se laukaus... Uran 300:s NHL-maali oli sellainen veto ettei siinä ollut Reimerillä mitään mahdollisuutta. Vieressäni istunut kanukkisälli hoki koko ajan että "keep Ovie away, keep Ovie away" mutta niinhän vaan se kiekko vasemmalle pointille toimitettiin.

Täällä nämä osaa kyllä tehdä kiekko-ottelusta ison viihdetapahtuman. Katkoilla esiteltiin niin TML:n mainitsema superfani Joe Bowen, kuin myös kanadalainen kansallissankari Rick Hansen. Lisäksi yleisö antoi seisaaltaan aplodit Afganistanista palanneelle, alunperin Kanadaan siirtolaisena tulleelle sotilaalle, joka tekee nyt paljon hyväntekeväisyyttä ja kerää rahaa ties mille organisaatioille.

Pelin jälkeen tuli sitten tottakai lähdettyä sporttibaari Hoopsiin, jossa tuli turistua parin Leafs-fanin kanssa ja hörpittyä lisää olutta. Aivan AAC:n vieressä on aivan huikea Real Sports Bar & Grill ja sekin tuli testattua ennen matsia. Pitää mennä varmaan katsomaan Devils-matsi sinne tänään, mutta törkykalliit oluet saa jäädä vähemmälle. Nättejä likkoja siellä oli tarjoilemassa joten jo senkin takia siis sinne :)

Hotellin johtaja lupasi yrittää saada mulle liput lauantain Canadiens-peliin ja sitä odotan kun kuuta nousevaa. Vaikka kausi onkin jo Leafsin osalta paketissa, niin Habs herättää varmasti aina. Lisäksi kun ottelu on kauden viimeinen, niin olisihan se mukava nähdä että miten Leafs toivottaa faneilleen hyvää kesää.

Muutenkin Toronto vaikuttaa näin kahden päivän jälkeen huippumestalta. Todella siisti kaupunki ja kohteliaita ihmisiä. Köyhiä, juoppoja ja roskia ei näy missään ainakaan keskustan alueella. Tulipa sitä käveltyä myös pyhään paikkaan ja käytyä katsomassa mitä Maple Lead Gardesille nykyään kuuluu. Sen verran tuli sisällä käytyä että voi sanoa käyneensä. Rakennusta remontoidaan kovaa vauhtia ja sinne tulee Loblawsin suuri ruokakauppa sekä Ryersonin yliopiston liikuntatiloja sekä jäähalli. Hyvä että keksivät käyttöä, koska halli on ollut vuosia tyhjillään. Purkaakaan sitä ei saa, koska halli nimettiin kansallisaarteeksi 2007.

Nyt pitää taas lähteä tallamaan katuja.



Kuukauden takaiset tunnelmat tulvivat mieleeni... Yhdyn kaikkeen tuohon!! Kun baari/ravintolakierroksella vauhtiin olet päässyt,niin tsekkaappa samalla Gretzkyn oma kuppilakin.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens

Kausi aloitettiin kotipelillä Habsia vastaan ja kausi myös päätetään kotipeliin Habsia vastaan. Siihen väliin mahtuu kuitenkin aika paljon kaikenlaista.

Tällä viikolla Leafs on pelannut jo kaksi peliä joista itse olen nähnyt 2 erää. Capsia vastaan ekat pari erää oli ihan hyvää vääntöä ja lopulta tuloksena oli rankkaritappio. Seuraavana päivänä Devils korjasi voiton omassa kotiottelussaan Leafsia vastaan. Loppulukemat olivat 4-2.

Ensi yönä siis luvassa runkosarjan ja täten jo kuudetta vuotta putkeen koko kauden viimeinen peli. Lopullinen sijoitus tulee olemaan idän 10. ja koko liigan 21.-23. Parannusta viime kauteen, mutta playoffit jäivät jälleen haaveeksi. Itse en tältä kaudelta playoff paikkaa odottanutkaan, mutta joukkueen tavoite se ilman muuta oli. Kirjoitetaan pidempi analyysi ensi viikolla tai myöhemmin.

___________

Ensi yönä siis kotipeli Habsia vastaan ja eipä tuosta kummempia kannata odotella. Jos Habs voittaa, kohtaa se Bostonin ekalla kierroksella. Tätä itse toivon, mutta jos olisin Habs-fani haluaisin kyllä välttää Bruinsin ekalla kierroksella. Mieluummin ottaisin vastaan Phillyn joka taapertaa.

Postataan myöhemmin kokoonpano illan otteluun. Pakkohan tämä vika matsi on kuitenkin katsoa.
 

TML

Jäsen
Joe Colborne pellaa Kesselin ja Lupulin kanssa. Ainakin niin täällä lehdet huhuilee. Vielä ei ole lippua peliin, mutta mennään kärkkymään...

Jees, ipaz on aivan oikeassa, Joe Colberne(#32) debytoi tänään Maple Leafsissa ja NHL:ssä. Joe tekee sen kakkosketjun sentterinä. Kentällä nähdään myös toinen pelaaja joka debytoi Leafsissa sekä pelaa samalla myös ekan änäriottelun. Hän on kolmosketjun laidassa pelaava Matt Frattin(#39). Frattin on Leafsin neloskiekan varaus vuodelta 2007. Pienikokoinen mutta omaa hyvän laukauksen eikä kädetkään ole ihan puiset. Luistelussa on kait petrattavaa.

Leafs tänään:
MacArthur-Grabovski-Kulemin
Kessel-Colborne-Lupul
Kadri-Bozak-Frattin
Crabb-Boyce-Brown

Aulie-Phaneuf
Gunnarsson-Schenn
Lashoff-Komisarek

Reimer
_____________

Eli eli... Wilson antanee hieman esimakua ensi kauden koostumuksista. Colbornea koitetaan varmasti ajaa kunnolla sisään ensi kaudella ja kokeilla vielä millainen potentiaali sieltä kumpuaa. Bozak saanee ensi kaudella kolmossentterin paikan. Kadri on pelannut loppukaudesta oikein mainiosti kolmosketjussa ja jatkaa myös vikan pelin siellä.
Nelosketjuun on "tiputettu" Boyce ja Crabb ja sieltä puuttuvat nyt Sjostrom, Brent ja Rosehill. Brown on 4-ketjun kolmas linkki.

Puolustus on ennallaan ja maalissa on tuttuun tapaan Reimer. Hieman tuossa kyllä pistää silmään jo ensi kauden mahdollinen kokoonpano. Toki tuosta puuttuu esim. Armstrong ja saattaa olla vähän liikaa lähteä sentteri nelikolla Grabo-Colborne-Bozak-Brent liikkeelle, mutta jotain tuon suuntaista siellä saattaa ensi kaudella olla.

Sitä päästään jo huomisesta alkaen spekuloimaan kun kesäloma koittaa. Tänään hoidetaan kuitenkin vielä Habs-peli alta pois. Toivottavasti nähdään fyysistä peliä ja Subbanille annetaan taklauksia, mailaa ja kaikkea muutakin.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Canadiens

Ei hassumpi erä, mutta tappiolla ollaan silti. Nuoret pojat saivat peliaikaa ja paikkoja ekaan NHL-maaliinkin molemmilla oli. Colborne sentäs sai ekan pisteensä.

Habs iski heti alussa itsensä johtoon hieman onnekkaalla osumalla. Brown menetti kiekon oman päädyn kulmassa ja lopulta Habsin puukäden veto kimposi Phaneufin jalasta ohi Reimerin.

Tovi myöhemmin samainen White ajoi Gunnarssonia ja Brown haastoi miehen tappeluun. Instigator kakkonen Brownille ja Habs YV:lle. Ei ollut vaikea arvata että kohta helisee. Gionta teki Gomezin syötöstä kun Leafs laittoi liikaa painetta pelkällä Gomezille. Kolme miestä hyökkäsi kulmaan Gomezin kimppuun ja Gionta jäi vapaaksi maalille.

Leafs kavensi 13 minuutin jälkeen Kesselin komealla yksilösuorituksella. Kessel toi kiekon omalta alueelta asti yksin ja lopulta Price imaisi helpon kudin. Kessel on muutenkin pelannut vauhdikkaasti ja hakenut aika alhaalta kiekkoa itselleen.

Parit paikat tosiaan saatiin, esim. Colborne (löysä veto päin Pricea pitkän vaihdon päätteeksi) ja Frattin (hyvän sommitelman päätteeksi ei saanut ohjattua maaliin). Myös Phaneuf pääsi pari kertaa tykittämään hyvästä paikasta.

Tasainen erä, maalit 1-2. Toiseen erään.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Canadiens

Tappioasema kasvoi yhdellä maalilla toisen erän aikana. Paikkoja Leafsilla oli taas vaikka kuinka, mutta tolpat, pleksit ja Pricen hanska paukkuivat.

Frattinilla on paikkoja riittänyt tänään muttei vieläkään ole uponnut. Hyvin on Fratton kuitenkin pelannut. Todella energinen kaveri ja laukaus on ainakin kova. Tarkkuutta tarvitaan lisää. Colborne on aika flegu ollut.

Kessel pääsi läpiajoon muttei onnistunut, Kadri ampui tolppaan. Crabb antoi kerran heikon syötön vaikka maalilla oli vapaana yksi kaveri. Hirveästi on siis tuhlailtukin. Toisessa päässä vastaavasti Reimer on nollannut pari kertaa Cammallerin. Paremmat paikat Leafsilla on ollut, mutta kauhean iso ero tuossa maalien tekemisessä on joukkueiden välillä.

Ja se toinen asia missä iso ero on... Erikoistilanteet... Voi herranen aika taas mitä paskaa Leafs tuossa omalla ylivoimallaan esitti. Habs taas tehnyt jo yllättäen kaksi YV-maalia. Eka tuli Brownin instigatorista (aloittiko selvästi aiemmin??), toinen Boycen ja Gomezin taistelusta, mistä olisi molemmille voinut antaa ne kakkoset jos edes sitäkään.

No ei voi mitään, parin maalin tappioasemista kolmanteen ja koko kauden viimeiseen erään lähdetään. Näyttäkää jotain kivaa että jää edes mukava maku vikasta pelistä kielelle.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 1-4

Kausi päättyi sitten 1-4 tappioon arkiviholliselle. Eipä tuon pelin kolmannesta erästä kauheasti tartte kertoa. Reimer torjui mitä pystyi, Leafsilta vietiin maali, pakit päästivät Habseja läpiajoihin sen minkä kerkesivät. Paska erä tuo kolmas eikä siinä mitään taistelua oikein enää ollut.

Sellainen kausi sitten taas takana. Viiltävempää analyysiä koko kaudesta sitten joskus myöhemmin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kovaa oli katsella Colbornen NHL-avausta Leaf rinnassaan. Ei esittänyt mitään ihmeellistä mutta ihan ok ensimmäinen peli ja varmasti tulee kamppailemaan paikasta ensi kauden joukkueessa. Toivottavasti pian, mutta viimeistään kahden-kolmen vuoden päästä kun on saanut lihaa luitten päälle, on Toronton ykköskentän sentteri ja piikkinä Bruinsin lihassa. En näemmä ole vielä päässyt yli siitä Kaberle-kaupasta.

Mahtava nousu Torontolta kauden lopulla miltei pudotuspelijoukkueeksi. Hyvä että tämä varausvuorojen vaihto saadaan tänä kesänä päätökseen niin pääsee tykkäämään Maple Leafsista eikä tarvitse enää toivoa tappioita.

Ensi kausi näyttää jo nyt ihan hyvältä.
Ykkösmaalivahti löytyi ja Reimer taisi olla suurin yksittäinen syy että pudotuspeleistä edes haaveiltiin Torontossa.
Toinen eilen pelannut ensikertalainen Frattin osoitti pelimiehen merkkejä ja vaikuttaa jo nyt selvältä parannukselta tämän kauden Crabb, Boyce yms. AHL-pelaajiin nähden.
Kadri on ollut viimeisten kuukausien aikana täysin eri pelaaja kuin kauden alussa jolloin joutui liian kovaan paikkaan, nuori pelaaja kehittyi huimasti puolessa vuodessa.

Burkella on kuitenkin vielä töitä tehtävänä mutta on osoittanut että ei pelkää tehdä isojakaan kauppoja pyrkiessään parantamaan joukkuetta. Ykköskentän sentteri ja kautta linjan pelaajiston pieni parannus niin ensi vuonna Leafs menee playoffeihin.
 

ipaz

Jäsen
Leafsilta vietiin maali

Tuo oli muuten käsittämätön tuomio. Katselin peliä RS-baarissa ja sitä kuvaa pyöriteltiin siellä oikein urakalla. Kiekko oli satavarmasti maalissa ja se näkyi selvästi hidastuksessa. Melkoinen melu irtosi kun maali sitten yllättäen hylättiinkin. Muuten meno oli varsin rauhallista ja porukka tuntui keskittyvän juomiseen. No täysin ymmärrettävää kun kausi on pulkassa, joten seurasin mukana...

Yritin päästä sisään halliin ja kysäsin muutama tunti ennen peliä lippua kadulla kauppaavalta ukolta että mitäs maksaisi: 57 dollarin lippu yläparvelle olisi lähtenyt 250 taalalla. Tarjosin satasen, niin kaveri lähti nauraen pois. No, siellä se myi niitä edelleen vielä ekan erän jälkeenkin.
 

TML

Jäsen
Tuo oli muuten käsittämätön tuomio. Katselin peliä RS-baarissa ja sitä kuvaa pyöriteltiin siellä oikein urakalla. Kiekko oli satavarmasti maalissa ja se näkyi selvästi hidastuksessa. Melkoinen melu irtosi kun maali sitten yllättäen hylättiinkin.
Sehän se on kun noi katotaan sieltä yläkamerasta. Pari maalia viime kausina Leafsilta ja Leafsin vihuilta myös on viety tuon takia. Joku osa menee kiekon päälle niin ei voi todeta oliko sisällä vai ei, vaikka järki sanoisi että pakkohan se on yli olla. Ja tosiaan, toisista kuvakulmista selkeästi huomasi että siellä se lepää.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jaahas, sitä olisi sitten taas yksi kausi NHL-kiekkoa takana Toronton osalta. Pudotuspelit jäivät vähemmän yllättäen haaveeksi tänäkin vuonna, ja ikäväkseni on todettava, että vain Floridalla on tätä haavaa päällä pidempi pudotuspelittömien kausien putki kuin Leafsin kuuden kauden kuiva kausi. No, olihan tämä kausi kuitenkin askel eteenpäin matkalla kohti menestystä. Toronto oikeastaan palasi viime vuosikymmenen puolivälin tasolle eli sijoille 9-10. Ei oikein viitsi käydä kautta läpi pelaaja pelaajalta vielä, kun kautta laadukkaiden joukkueiden osalta on vielä parisen kuukautta jäljellä, joten otetaan esille vain muutama päähuomio kaudesta.

Aloitetaan kolmella positiivisella asialla:

1. MacArthur-Grabovski-Kulemin

-Parasta Toronton pelissä oli ehdottomasti tällä kaudella kyseisen ketjun yhteistyö. Monina iltoina varsinkin alkukaudesta veijarit olivat hyökkäyksessä kaikki kaikessa. Ketju on oikeastaan malliesimerkki siitä, miten kolme pelaajaa täydentävät toisiaan ja lopputulos on huomattavasti enemmän kuin osiensa summan. Kaikki ketjun osat hyötyivät toisistaan ja tuloksena kaikki pelasivat myös uransa parhaat kaudet. En muista, koska viimeksi olen nauttinut yhdenkään Leafsin ketjun pelistä yhtä paljon kuin MGK-vitjan. Tätä lisää, kiitos.

2. James Reimer

-Toronton ei pitänyt kaatua maalivahtipeliin tällä kaudella. Siitä piti Monsterin ja Gigueren muodostaman tandemin pitää huoli. Lopulta kuitenkin kävi niin, että Reimer oli Toronton ykköskassari. Jos joku osasi ennustaa tämän ennen kauden alkua, niin onnittelen. Nyt kaverista puhutaan samoin äänen sävyin kuin aikanaan Felix Potvinistä. Toivottavasti Reimer kestää paineet, koska yhden kauden ihmeitä tolppien välissä on nähty ennenkin. Lisäksi ilman Reimeria maalivahtipeli olisi ollut suuri miinus, sillä Monster ei vakuuttanut ja Giggystä taitaa aika olla jo ajanut ohi ykkösenä.

3. Luke Schenn

-The Human Eraser kokosi pakkansa aina niin vaikean toisen kauden jälkeen ja oli Toronton pakeista vakuuttavin ja luotettavin omassa päässä. Eihän Schenniltä tehoja voi odottaa hyökkäyspäässä kuin erittäin epäsäännöllisin väliajoin, mutta eipä tehoilu Luken rooliinkaan kuulu. Nyt kun Adam Footekin jättää kaukalot, niin Schenn voi täyttää häneltä vapautuvan roolin 2010-luvun Footena.

Kunniamaininta vielä Dion Phaneufille, joka otti Kaberlen kauppaamisen jälkeen entistä suuremman roolin puolustuksessa ja alkoi jo hieman muistuttaa Phaneufiä, jonka kaikki oppivat tuntemaan ensimmäisinä työsulun jälkeisinä kausina Calgaryssa. Lisäksi Burken hyville kaupoille on nostettava hattua. Versteeg ei Torontoon sopeutunut, Kaberle oli kaupattava ja Beauch oli ylipalkattu ainakin Toronton muutenkin kalliiseen puolustusosastoon. Lisäksi Burke sai poikkeuksetta hyvän korvauksen kaikista pelaajista, joten hyvin läski irkku korttinsa pelasi tällä kertaa.

Sitten vielä kolme negatiivista seikkaa kaudesta:

1. Leafsin perinteeksi jo muodostunut luokaton erikoistilannepelaaminen

-On se kumma, ettei tällä sektorilla tänäkään vuonna saatu muutosta aikaan. Oikestaan onkos tuo nyt ihme, kun kesällä ei tehty mitään kummankaan parantamiseksi. Leafsillä ei ole edelleenkään yv:llä selvää pelintekijää (Kabs oli sitä ennen treidiään, mutta formuun sopivaa hyökkääjää ei ole), eikä myöskään pelaajaa, joka menisi kyselemättä maalin eteen maskiin. Nyt kun Kabs puuttuu, viivalla ei ole edes kunnon QB-pakkia. Oikestaan tilanne on huonompi kuin viime kesänä. Näistä ja muista lähinnä valmennukseen liittyvistä puutteista johtuen Leafsin yv on yleensä koheltamista, pelaajien roolit ovat sekaisin ja tulos fiasko. On se aika uskomatonta, että Tyler Bozakin tapainen sittiäinen on maskimiehenä NHL:ssä. Tänä kesänä yv:lle on tehtävä jotain! Piste.

Alivoimapeli on oikestaan vielä ylivoimaakin surullisempi tapaus. Torontolla pitäisi olla hyviä roolipelaajia AV:lle (Sjöström, Brent, Armstrong, Schenn, Aulie jne.) lisäksi joukkueella oli aloitusspesialisti Zigomanisissa, jota tosin ei alku kauden jälkeen edes ylhäällä nähty. Silti AV oli taas aivan hirvittävää kuraa. Välillä Mikhail Grabovskin kaltainen takakarvauksen kuningas pelasi aloittavassa AV-parissa. Alivoiman heikkoudesta Ron Wilson saa apureineen ottaa ison palan kontolleen. Wilson nyt yleensä on saanut joukkueensa pelaamaan hyvää AV:tä, mutta Torontossa mikään ei tunnu onnistuvan. Tämäkin osa-alue on saatava kesän aikana kuntoon.

Jos haluaa etsiä suurimman syyn Toronton jäämiseen pudotuspelien ulkopuolelle, niin tätä kauempaa ei kannata etsiä. Surkea erikoistilannepelaaminen maksoi satavarmasti Torontolle enemmän pisteitä kauden aikana, kuin mitä olisi tarvittu viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

2. Jaahah, mihin jäätiin? Ai niin, Phil Kessel

-Kesselin arvioimisessa ei kannata kiinnittää huomiota Philin pistesaaliiseen tai edes maalisaldoon. Asetin Philille vähimmäistavoitteeksi 30 maalia ennen kauden alkua, ja se tavoite täyttyi. Lisäksi huomioiden, ettei nykyliigassa edes 40:n maalin miehiä juuri ole puhumattakaan 50:n kerholaisista, maalimäärä vaikuttaa kohtuulliselta. Kesselin kohdalla ongelma on miehen epätasaisuus: välillä verkot pullistelevat, mutta vastapainona Kessel uupuu useiksi peleiksi talviuneen, jolloin mikään ei onnistu. Huippupelaajien yksi tärkeimmistä ominaispiirteistä on tasaisuus, ja se Phililtä puuttuu (vielä(kin)). Toinen Philin ongelma on, että hän ei tee joukkuekavareistaan parempia pelaajia, mikä lienee sitten franchise-pelaajan tärkein omainaisuus. No, ehkä ensi kaudella sitten. Onneksi Tyler Seguin ei vielä ole esittänyt mitään elämää suurempaa.

3. Toisen kauden koomailijat

-Tämä nyt ei mikään suuri miinus ole, vaan pikemminkin enemmän tai vähemmän odotettua. Tyler Bozak ei vakuuttanut koko kautena, enkä ainakaan itse enää hänestä odota minkäänlaista vastausta kahden ylimmän ketjun sentteriongelmaan. Maaleja Bozakille tuli mukavasti, mutta tämä sai pelata kahdessa ylimmässä ketjussa ja YV:llä paljon, joten tehot eivät vakuuta. Lisäksi +/- -saldo on pahasti pakkasella. Ehkä ensi kausi menee paremmin, mutta jos Leafs haluaa ottaa taas askeleen eteenpäin, on kahdessa ylimmässä ketjussa oltava laadukkaampi keskushyökkääjä kuin Tyler.

Carl Gunnarsson sähläsi ajoittain koomisesti, eikä hän myöskään vakuuttanut varmuudellaan toisin kuin tulokaskaudella. Jostain käsittämättömästä syystä Carl on vain -2 tehotilastossa, mikä vaikuttaa virheeltä tilastoinnissa. Schenn esimerkiksi on -7. Lisäksi Gunnarsson nakutti ohimennen 4+16 kauden aikana. Ehkei hän ollutkaan niin huono, kuin muisti antaa ymmärtää. Gunnarssonin kohdalla toivon ensi kaudelta kuitenkin schennmäistä parannusta.

--------------------------------------------------------------------------

Eipä tässä muuta kuin nautitaan pudotuspeleistä, vaikka oma suosikki puuttuukin. Vuoden -93 parhaita pelejä taitaa löytyä vielä YouTubestakin, joten niillä voi herkutella, jos muut joukkueet eivät sytytä. Koska Torontolla on myös poikkeuksellisesti varauksia ensimmäisellä kierroksella tänä kesänä, niin draftiä kohtaan luulisi löytyvän poikkeuksellisen paljon mielenkiintoa myös tällä palstalla.

Koska Buffalossa pelattaessa Torontolla on tunnetusti parempi kannattajien tuki kuin ACC:ssä konsanaan ja Sabres on muutenkin sympaattinen jengi, niin ennustan tässä ja nyt, että Sabres tiputtaa ainakin Phillyn tänä vuonna ja voi mennä vielä pitkälle. Tämän kevään tuhkimotarina.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös