Toronto Maple Leafs 2010-2011

  • 170 637
  • 670

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kylläpä vituttaa. Kahden maalin johto ryssitään vikassa erässä ja sitten jatkoilla pataan.

Mike Brownia vituttaa varmaan enemmän. Helvetin hieno mies, kaksi upeaa blockia kolmannen loppuhetkillä, käsi kai paskaksi ja koppiin. Seuraavasta aloituksesta sitten tasoitus. Brown pelasi muutenkin hyvän pelin, toivottavasti ei mitään pahempaa käynyt.

Monsteriakin varmaan vituttaa, piti varsinkin ensimmäisessä jengiä yksin pystyssä ja teki kolmannessakin pari aivan uskomatonta torjuntaa.

Crabbille plussaa, ihan hyvä peli ja saihan se syötönkin tuohon lahjamaaliin. Siinä mielessä positiivinen yllätys, että oli yksi harvoja jotka tunkivat maalille aktiivisesti. Jotain ton tyyppistä tuo jengi kaipaisikin, vielä kun sellaisen saisi käsillä.

Bozak pelasi yhden kauden parhaista peleistään, josko se siitä alkaisi luistamaan. Siirtyi lopussa ykkösen keskelle, ilmeisesti Kadrin puolustustaitoihin ei luotettu tarpeeksi. Noh, Kadrin hävitty vääntö johti 3-2 tasoitukseen. Tosin pakit olivat taas ihan jossain muualla kuin työpaikallaan eli maalin edessä.

Joo, vituttaa. Tulihan siitä nyt piste sentään.

Edit: Edelleen luvattoman paljon kiekonmenetyksiä, paskoja avauksia ja purkuja omassa päässä. Ihan käsittämätöntä sekoilua välillä kun kiekkoa ei millään saada pois alueelta.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3-4 OT

Ei hyvää päivää taas mitä sontaa. Ei siinä kaikki että voitto menetetään alta 10 sekkaa ennen peliä, mutta sitten vielä jatkoajalla tuomarit eivät vihellä selvää pitkää kiekkoa ja hetken kuluttua tästä Bolts iskee voittomaalin. Ei taas sanat riitä kuvaamaan vitutusta minkä tämäkin peli taas aiheutti.

_____________________

Palataan ensin kolmanteen erään. Kaikki näytti Leafsin osalta ruusuiselta, kun Nik Kulemin teki illan toisen maalinsa reilun 7 minuutin pelin jälkeen. Maalin syötön nappasivat Crabb ja Komisarek. Kauaa ei tätä maalia ehditty kuitenkaan juhlia, kunnes Boltsin ykkösketju vihdoin iski. Alle minuutti Kuleminin maalin jälkeen St. Louis yllätti Downien syötöstä Monsterin.
Peli jatkui tasaisena ottelun loppuun saakka. Leafs ei hyviä maalipaikkoja saanut luotua, mutta eipä omassa päässä mitään hätääkään ollut. Vikalla minuutilla nähtiin hieno taistelu, kun Mike Brown heittäytyi kahdesti kiekon tielle. Eka veto osui Brownia niin pahasti käteen että hän joutui jättämään leikin kesken 12 sekuntia ennen ottelun loppua. Tämä olikin sitten lopun alku, kun 12 sekkaa ennen pelin loppu aloitus oli Leafsin päädyssä. Bozak hävisi ensin aloituksen, MacArthur ei ehtinyt katkaisemaan Stamkosin syöttöä ja lopulta St.Louis pamautti one-timerin ohi blokkaamaan tulleiden Versteegin ja Bozakin. Monster oli maskin edessä voimaton ja peli tasan 8 sekkaa ennne pelin loppua.

Peli menikin jatkoajalle jossa ratkaisu syntyi myös nopeasti. Ekan nelikon ollessa jäällä Leafs pääsi purkamaan tilanteen aina Ellisille asti, joka lähti hakemaan nopealla avauksella hyökkääjiään. Kukaan ei kuitenkaan ollut paikalla vaihdon ollessa kesken, joten kiekko lipui Leafsin päätyyn asti. Tuomari ei kuitenkaan jostain ihmeellisestä syystä päättänyt viheltää pitkää kiekkoa, vaan peli sen kuin jatkui. Lopulta Leafs sai 3-2 hyökkäyksen Schennin riistettyä kiekon omalla alueella. Kessel jätti Schennille joka koitti löytää Kesseliä uudelleen. Bolts pelaajat katkoivat ja lopulta Bolts sai 2-1 hyökkäyksen. Gagne päätti ampua itse ratkaisun ja Monster oli voimaton rannelaukauksen edessä.

___________________________

Niin... Bozak muuten hyvä peli mutta 100-0 aloitustappio vikojen sekuntien aikana. Schenniltä huono syöttö jatkoajalla ja omissa soi. Siinä pari pahaa virhettä mitkä kostaantuivat.

Kulemin peräti kolme 2-minuuttista, mutta sitten taas vastaavasti tekikin 2 maalia. Crabb oli kahden maalin aikana jäälle ja muutenkin hänestä jäi ihan pirteä kuva. Parempi kuin Caputi ainakin noin lyhyen tuttavuuden perusteella. Hyvä vääntäjä kulmissa ja maalin edessä.

Kadri oli sentterinä ihan jees, vaikkei kolmannessa erässä tätä paikkaa enää pelannutkaan. Kessel oli suht pimennossa, samoin MacArthur.

Kaberle pelas mielestäni ihan hyvän pelin, Monster oli taas Leafsin parhaimmistoa vaikka 4 meni omiin. Jos joku näitä juttuja lukee muttei seuraa peleistä muuta kuin tuloksen, saattaa ihmetellä miten aina tulee kehuttua Monsteria vaikka Leafs häviää ja maaleja menee omiin 3-4 kappaletta. Monster vaan ei yksinkertaisesti saa tarpeeksi apua pakeilta, saatikka sitten hyökkääjiltä jotka eivät maaleja pysty tekemään. Tänään Leafs oli kerrankin altavastaajana ja vastustaja vei laukaukset, mutta silti voitto oli muutamien sekuntien päässä.

________________________

No se siitä voivottelusta taas. Lähellä mutta niin kaukana, ja taas tuo joukkue sai vitutuksen aikaan. Ei tää voi joka yö olla tällästä samanlaista.

Torstaina vastassa Oilers, niillä sentään menee vieläkin heikommin kuin meillä, mutta saas nähdä tekeekö Leafs lännen jumbojoukkueen kassarista megastaran. Kiva nähdä Oilersin junnuosasto jäällä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jos joku näitä juttuja lukee muttei seuraa peleistä muuta kuin tuloksen, saattaa ihmetellä miten aina tulee kehuttua Monsteria vaikka Leafs häviää ja maaleja menee omiin 3-4 kappaletta. Monster vaan ei yksinkertaisesti saa tarpeeksi apua pakeilta, saatikka sitten hyökkääjiltä jotka eivät maaleja pysty tekemään.

Pelin aikana näyttivät Monsterin tilastoja siitä asti kun Giguere loukkaantui. Taisi olla viisi peliä ja torjuntaprossa jotain 97,2%, GAA 2.02 tjsp. Voitot 2-3... Että ei ainakaan maalivahtiin ole taaskaan kaaduttu, tänäänkin 35 torjuntaa joista 17 ekassa erässä.

Ei tuota paskaa meinaa jaksaa, kerrankin näytti käyvän tuuri kun saatiin pomppumaali ja kaikkea, mutta niin vain sekin ryssittiin. Kai se seuraavakin peli tulee taas katsottua yöunien ja hermojen kustannuksella.
 

prnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Toronto Maple Leafs
Herää kysymys että mitä ihmettä Steeger ja Komi teki tuossa 2-3 maalissa? Muutenkin puolustuspäässä hirveetä sekoilua. Ja Kessel vois välillä vaikka koittaa syöttää.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kaberle pelas mielestäni ihan hyvän pelin, Monster oli taas Leafsin parhaimmistoa vaikka 4 meni omiin. Jos joku näitä juttuja lukee muttei seuraa peleistä muuta kuin tuloksen, saattaa ihmetellä miten aina tulee kehuttua Monsteria vaikka Leafs häviää ja maaleja menee omiin 3-4 kappaletta. Monster vaan ei yksinkertaisesti saa tarpeeksi apua pakeilta, saatikka sitten hyökkääjiltä jotka eivät maaleja pysty tekemään. Tänään Leafs oli kerrankin altavastaajana ja vastustaja vei laukaukset, mutta silti voitto oli muutamien sekuntien päässä.

Niin tämä puolustuksen heikkous tietty ihmetyttää sivullista katsojaa, kun juuri sen osastonhan piti olla teidän vahvuus. Siellähän on sentään useita kokeneita NHL-puolustajia, toisin kuin pahvisella centteri-osastolla.
 

TML

Jäsen
Niin tämä puolustuksen heikkous tietty ihmetyttää sivullista katsojaa, kun juuri sen osastonhan piti olla teidän vahvuus. Siellähän on sentään useita kokeneita NHL-puolustajia, toisin kuin pahvisella centteri-osastolla.
Phaneuf, vaikka kuinka pettymys onkin alkukaudella ollut, on häntä kyllä nyt poissa ollessa kaivannut. Lebda ja Gunnarsson ovat olleet alkukauden heikoimmat lenkit ja kolmospari onkin pieni ongelma ollut. Etenkin siis tuon Phaneufin loukkaantumisen jälkeen.
Beaucheminilla ja Komisarekilla otteet ovat heitelleet melkoisesti. Beauchemin on parantanut koko ajan, Komi taas mennyt hieman toiseen suuntaan ja töppäillyt viimeisen parin viikon aikana liikaa.
Kabby-Schenn pari on ollut todella hyvä pari ja heihin voi kyllä luottaa. Luke pelaa hienoa kautta ja kyllä puistattaa miltä tuo puolustus olisi näyttänyt ilman Kabbya. Ei sillä, se kova TOP6 hyökkääjä kyllä kelpaisi vaihdossa Kabbyyn.

Tuohon "puolustuksenhan piti olla se teidän vahvuus" voi vain sanoa että niinhän se onkin ollut. Ei se sitä poista että Monster ei ole viime peleissä apua tarpeeksi saanut. Hän on joka pelissä tehnyt kaikkensa ja häneen ei Leafs ole kaatunut. Bozakin ja Grabon puolustusvelvoitteet ovat olleet vähän hukassa ja se on kyllä yksi syy.

Goals against avarage on 2.74, eli liigan 14. paras. Goals for avarage taas on 2.22 eli liigan kolmanneksi surkein. 'Nuff said.

Tulipa taas vähän ympäripyöreää tekstiä.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers

Tänään Leafsin kotipelien putki jatkuu, kun vieraaksi saapuu fellow Canadian team Edmonton Oilers. Oilers pelasi eilen vauhdikkaan ja viihdyttävän pelin Habsin kanssa ja hieman yllättäen Oilers nappasi voiton (en lainkaan katkera ole sillä se oli ainoa kohde joka lapussani kusi). Toivottavasti eilinen matsi painaisi öljypojilla jaloissa.

__________________________

Kaksi nuorta joukkuetta kohtaa siis tänään toisensa. Kentällä nähdään runsaasti rookie- sophomore- ja kolmannen kauden pelaajia. Joukkueiden tilastotkin ovat lähes identtiset. Saman verran voittoja, saman verrat 1 pisteen otteluita, Oilersilla yksi tappio ja samalla peli enemmän.

Oilers on tosin viime peleissä pelannut Leafsia paremmin ja jos sama meno jatkuu, ohittaa Oilers koko liigan sarjataulukossa Leafsin. Oilers on 4-4-2 vikasta 10 pelistä, Leafs 3-6-1.

__________________________

Oilers tänään:
Taylor Hall - Shawn Horcoff - Jordan Eberle
Magnus Paajarvi - Sam Gagner - Ales Hemsky
Dustin Penner - Andrew Cogliano - Gilbert Brule
Jean-Francois Jacques - Colin Fraser - Ryan Jones

Ryan Whitney - Ladislav Smid
Theo Peckham - Tom Gilbert
Jim Vandermeer - Kurtis Foster

Khabibulin


Mielenkiintoinen rosteri, sitä ei voi kiistää. Eilisessä matsissa Gagnerin kakkosketju oli vaarallinen ja vauhdikas. Taitoa piisaa kun ketjussa luistelevat Hemsky, Gagner ja Pääjärvi.
Hall vei eilen Spacekia muutaman kerran hienosti ja häntä tulee tänään varmasti seurattua tarkasti. Samoin Eberleä josta henk.koht. tykkään enemmän.
Vandermeeriä saisi joku painaa turpaan. Vaikka siitä syystä että teloi Pecan pari kautta sitten Hawks-Leafs pelissä.

Leafs tänään:
MacArthur - Kadri - Kessel
Crabb - Grabovski - Kulemin
Sjostrom - Bozak - Versteeg
Mitchell - Brent - Orr

Kaberle - Schenn
Beauchemin - Komisarek
Aulie - Gunnarsson

Gustavsson


Kokoonpanossa on mahdollisesti sellainen muutos, että loistavasti (ja lopulta turhaan) uhrautunut Brown on sivussa käsivamman takia ja tilalla pelaa Mitchell. Olisi ehkä parempi vaihtaa Mitchellin ja Sjostromin paikkaa, sillä Sjostrom on nelosen laitaan yksi liigan parhaimmista, kun taas Mitchellillä on paremmat avut hyökkäyspelaamiseen mitä kolmosketju vähän enemmän harrastaa. Mitchell on nelosketjuun (etenkin laitaan) melkoinen turhake. Varsinkin jos ketjukaverit ovat Brent ja Orr, joiden kädet eivät kovinkaan näppärät ole.
Kadrin ketjulta tarvitaan tänään suunnan näyttöä, Grabon ketju toimi tiistaina ja toiminee tänäänkin. Crabbin toinen peli Leafs paidassa, ekassa tuli jo syöttöpiste ja runsaasti yv-aikaa.
Lebda saattaa olla kokoonpanossa ja Aulie poissa. En tuosta ratkaisusta kauheasti pidä, mutta katsotaan pitääkö se nyt edes paikkaansa.
Monster maalilla ja huhut kertovat että Jiggy olisi back-uppina penkillä.

_________________________

Voitto pitäisi ehdottomasti saada tästä pelistä aikaan. Viime ottelu oli loppuen lopuksi melkoinen katastrofi ja kauden vittumaisin peli, joten nyt olisi hyvä saada nopea muutos aikaan ja voitto. Siihen kyllä uskonkin.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Oilers

Ihan hyvä erä Leafsilta vaikka tappiolla ollaankin. Oilersin virhealttiit pakit menettivät kiekkoja pahoissa paikoissa, eikä avaukset lähteneet tarpeeksi nopeasti. Tämä johti pahoihin kiekonmenetyksiin ja Leafsin maalipaikkoihin.

Heti ottelun ekassa vaihdossa Shawn Horcoff pääsi läpiajoon, mutta Komisarekin loistava puolustuspeli esti vapaaseen maalipaikkaan pääsyn. Kylmä suihku tuli kuitenkin Oilersin ykkösketjun seuraavassa vaihdossa (vai olikohan kolmas vaihto). Eberle ohitti nopeudelleen Kaberlen ja ampui helposti kiekon ohi Monsterin. Tuo olisi pitänyt kiinni ottaa, sen verta kuolleesta kulmasta Eberle pääsi ampumaan.

Leafs sai erässä monta hyvää maalipaikkaa, esim. Kadri, Grabo ja Mitchell. Vastustajan neljä-voittoa-viidestätoista-pelistä maalivahti on kuitenkin ollut hyvä. Ja hänestä on taas tehty hyvä olemalla huolimaton noissa maalipaikoissa.
Leafs sai erässä kaksi ylivoimaakin, mutta änärin paskin alivoima selvitti tilanteet. Tänään siis nähdään kahden paskan alivoiman taistelu. Saas nähdä kumpi tulee voittajana ulos.

Bozak hävisi tiistaina ratkaisevan aloituksen 100-0, mutta tänään hän nappasi yhden hyvän hyökkäyspään aloituksen nimiinsä ja tämä johti Lebdan tolppa laukaukseen. Lebda ja muu puolustus on ollut tänään hyvä. Schenn saisi tykittää viivalta nopeammin, eikä jäädä hautomaan kiekkoa aina noin pitkäksi aikaa.

Kule-Grabo-Crabb on ollut paras Leafs-ketju. Monta hyvää päätypainia ja pari hyvää maalipaikkaakin ovat saaneet. Liukas ketju on ollut vaikea pideltävä kankeille Oilers-pakeille. Fyysisyydessä Oilers on kuitenkin suorastaan riepotellut Leafsin köykäsiä hyökkääjiä. Niin ja kyllähän tuo MacIntyrekin taisi tipauttaa Colton Orrin heidän mittelössään. Täytyy uudelleen katsella oliko se ihan KO vai jotain muuta.

Eipä tässä siis kummempia, laukaukset 13-4 Leafsille, mutta maalit 1-0 Oilersille. Eiköhän tästä kuitenkin hyvä tule jos maalipaikkoja syntyy tuota tahtia.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Oilers

Joopa joo. Huh huijaa taas mitä Leafs viihdettä meikeläiselle taas tarjotaan. Peli aivan täysin hallinnassa ja Oilers on puolustuskannalla valtaosan erästä, silti taululla komeilee nyt 0-3 lukemat.

Toinen erä oli hieman ensimmäistä erää tasaisempi ja Leafs ei kyllä nyt saanut kovin hyviä maalipaikkoja aikaiseksi. Laukaukset tulivat kauempaa eikä Khabibulinin tarvinnut venyä parhaimpaansa.

Oilers siirtyi ottelussa 0-2 johtoon kun Leafs oli pitkään puolustuskannalla ja lopulta joutui vetämään pitkän kiekon. Beauchemin ja Schenn eivät päässeet vaihtoon ja lopulta omissa kolisi. Bozak vielä voitti aloituksen hyvin Leafsille, mutta Schennin vähän heikohko syöttö tavoitti Bozakin omalla sinisellä, mutta nopea kiekonmenetys mahdollisti vastahyökkäyksen Oilersille. Hall polki väsyneen Beaucheminin ohitse samalla tavalla millä Eberle avauserässä Kaberlesta. Nytkin Monsterille upposi samalta puolelta laukaus sisään ja maalivahdin vaihto oli aiheellinen. Nyt rupesi siis näkymään tuo Monsterin runsas peliaika negatiivisesti. Jiggy tuli maaliin tuossa kohtaa.

Leafs kävi tuhlaileen yhden ylivoimankin. Kiekkoa liikutellaan mutta vedot uupuu ja yleensä johonkin helppoon kiekon menetykseen tilanteen kosahtaa. Oilerskin sai ylivoiman mutta ei onnistumisia.

Wilson aloitti ketjuruletin toisen erän jälkimmäisellä kympillä. Grabo ja Kule saivat toiseen laitaan vanhan tutun MacArthurin ja Bozak sai taas ylennyksen Kadrin ja Kesselin väliin. Crabb siirtyi siis kolmosen laitaan ja Steeger pelasi pari vaihtoa sentterinä.

Toisen erän loppuun saatiin sitten vielä omaa lääkettä kun Kaberle velttoili maalin edessä ja Gagner pääsi törkkäämään Jiggyn sylkemän kiekon verkkoon. Pääjärvi tuossa maalissa pinnoille, joten Eberle, Hall, Gagner ja Pääjärvi ovat kaikki merkkauttaneet pinnan tänään. Leafs haluaa antaa vastustajan junnuille onnistumisia.

_______________________

Ei taas voi kun pyöritellä päätä kun tuota hommaa seurailee. Vastustaja on ollut koko pelin alakynnessä mutta Leafs ei ole 40 minuuttiin saanut maalin maalia ja vastustaja on iskenyt 12 laukausta ja 3 maalia. Leafsilla 23 vetoa eikä maalin maalia. Aika tyypillistä sontaa siis taas kerran.

Nyt pitäisi sitten 20 minuuttin paukuttaa kolme maalia. Yeah right, varmasti onnistuu...
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 0-5

Nollaviis siitä viis. Sellaista sontaa sitten tänään tarjottiin. 5-0 kotona turpaan, samalla kauden kuudes peli missä Leafs ei pysty maalia tekemään ja jo kolmas kerta viimeiseen kuuteen peliin. Aivan käsittämättömän kädetön on tuo Leafs maalinteossa. Osuiskohan noi edes Ontario järveen jos veneestä saisivat ampua?

Oilers oli altavastaajana pari erää mutta mitä tuohon nyt voi sanoa kun 5-0 voittivat. Eheä esitys ja nuoret näyttivät miksi heistä kohistaan niin paljon. Oilersin pakit menettivät kyllä runsaasti kiekkoja jotka mahdollistivat vastahyökkäyksiä, mutta Leafsille niitä voi ihan hyvin antaa. Ei ole pelkkoa että rankaisu tulisi.

___________________

Grabovski ja Kulemin pelasivat ihan hyvän pelin. Olivat yritteliäitä ja saivat luotua paikkoja. Crabb pelasi pelin alun heidän laidallaan, lopun MacArthur.

MacArthur on viime pelit ollut melko hukassa, samoin Kessel. Kessel sai tässä pelissä kolmisen maalipaikkaa, mutta heikkoa on viimeistely yrityksetkin. Ei ole sitä paloa silmissä maalinteon suhteen mitä normaalisti on.
Kadrikaan ei ole pariin peliin saanut merkittäviä aikaan. Lisäksi Kadrilla on runsaasti parannettavaa suoraviivaisuudessa. Liikaa siirtoja maalipaikoissa ja vedossakin kestää liikaa aikaa. Sitä täytyy petrata vielä runsaasti.

Leafs otti hyvin aloituksia tässä ottelussa. Ainakin silmämääräisesti näytti siltä, en tiedä mitkä oikeat tilastot ovat. Bozak etenkin oli paljon parempi mitä tiistaina.

Kabby ja Beauch, molemmat -2. Ei paras peli heiltä. Sen sijaan Lebda-Gunnar pari pelasi hyvin (vaikkakin molemmat nappasivat miinukset vikalla 5 minuutilla), samoin Komisarek. Komilta todella ehjä esitys ja hyvää perusvarmaa duunia. Lebda teki pelin lopussa sen Lebdamaisen virheensä. Ihmeen kauan siinä kestikin.

ACC ihan oikeutetusti rupesi buuaamaan Leafsin ylivoimalle jo toisessa erässä. Kolmannessa erässä buuattiin koko Leafsille. Tuo ylivoima on kyllä surkuhupaisuuden huipentuma. Aivan järkyttävää paskaa tuo on vaikka jonkin verran käsiä Leafs-hyökkääjiltä pitäisi löytyä.

Pelin aikana selvisi myös se, että Mike Brown, yksi kauden pirteimmistä vaahteralehdistä on 4-6 viikkoa sivussa käsivamman takia. Ei lähtenyt maalintekovoimaa, mutta lähti paljon sydäntä.

Colby sen sijaan saattaa palata kokoonpanoon jo lauantaina Bruins ottelussa. Toivotaan näin. Jotain "uutta" verta tuonne kaivattaisiin.

Jiggy. No joo, tauon jälkeen pelasi reilut 33 minuuttia ja kolme upposi. Pari hyvää koppia mutta ei vielä parhaimmillaan ollut. Pelannee kuitenkin lauantaina ja arvioidaan sitten uudestaan. Monster ei noissa kahdessa maalissa parhaimmillaan ollut ja raskas pelitaakka ehkä näkyi otteissa.

__________________________

Se oli sitte neljäs tappio putkeen ja samalla näyttää että edessä on vähintäänkin 9 ottelun tappioputki. Bruinsia kun ei tietenkään voida voittaa kun kukapa nyt Thomasin taakse maalin edes tekisi? Sitten onkin ensi viikolla alkuviikosta vastassa vieraissa Caps ja Pens ja sitten kotona vielä Flyers ja Habs. Buukkaan Leafsille yhden pinnan noista seuraavasta viidestä pelistä. Ei paljon kovempi ohjelma voi idän joukkueita vastaan olla.

Ai että kun sitä taas miettii miksi ihmeessä vaivautuu yöllä katsomaan pelejä. Paljon se ottaa, vähän se antaa - Toronto Maple Leafs.
 

MiksuMan

Jäsen
Tämä on nyt tällainen heitto ja tässä on yhtä paljon faktaa kuin fiktiota. Mutta kun Toronto tuskailee maalinteossa ja joukkueessa ei ole maalintekijöitä, niin miksi "maalintekijä" ja vielä nouseva sellainen - Niklas Hagman piti treidata. Okei, tilalle saatiin Phaneuf, mutta kyllä Hagmanista oli/olisi enemmän apua joukkueella kuin tästä loukkaantuneesta kovanaamasta.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kessel sai tässä pelissä kolmisen maalipaikkaa, mutta heikkoa on viimeistely yrityksetkin. Ei ole sitä paloa silmissä maalinteon suhteen mitä normaalisti on.

Minusta tuntuu, että Kesselillä on tuota paloa nyt liikaakin, eli hän yrittää nyt puskea väkisin. Suoritukset ovat silloin paineistuksella ylivirittyneitä eli huonoja, mikä puolestaan vain lisää tuskatilaa. Tässä täytyy vain yrittää muistaa, että oikeastihan Kessel on vielä nuori poika - kyllä se siitä, kokemuksen myötä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kai se on sanoiksi puettava, mitä suuri osa Leafs Nationista ajattalee: Tämä kausi taisi olla sitten siinä. Ero pudotuspeliviivaan on tällä hetkellä 9 pistettä ja edessä kahdeksan todella haastavan pelin sarja, joka huipentuu kolmen pelin Länsi-Kanadan kiertueeseen. Sarjaan mahtuvat myös vierailut aina niin vieraskoreissa Pittsburghissa sekä Washingtonissa. Kotipeleissäkin vastaan asettuvat ennakolta eri sarjassa painivat Habs, Bruins ja Flyers. Tiivistettynä 14 päivää, 8 peliä ja arvioidut pisteet, sanotaan nyt optimistisesti, vähemmän kuin 5. Kun ero viivaan nyt on siis jo 9 pinnaa, niin joulukuun puolivälissä se on mitä suurimmalla todennäköisyydelle reilusti yli kymmenen ja sijoitus tiukasti Draft Lotteryyn oikeuttavilla sijoilla (siellä toki ollaan jo). Bostonissa voidaan hymyillä taas.

Eli joululahjalistaa raapustaessa kannattaa tämä ottaa huomioon. Omalla listalla komeilevat ainakin uusi valmenta, ykköskeskushyökkääjä ja top-3 laituri. Myös aikakone kiinnostaisi kovasti, koska tällä hetkellä todella tekisi mieli palata ajassa taaksepäin ja estää koko Kessel-kauppa. Kaikkeen se pukkikaan ei kuitenkaan pysty, joten tyydytytään edes yhteen kolmesta ensimmäisestä.

Burkenkin on jo pakko tuntea fanien paine niskassaan. Jos astuu toimeensa GM:nä luvaten (suht) nopean suunnanmuutoksen, vaikka fanit poikkeuksellisesti olisivat Torontossa kerrankin olleet valmiit sitoutumaan pitkään jälleenrakennukseen draftin kautta, niin tuloksiakin olisi syytä ruveta näkymään pian. Fakta vain on, että Leafsin trendi on pikemminkin ollut laskeva kuin nouseva Burken kauden aikana - ainakin jos katsoo sarjataulukkoa ja pistekerkiarvoja. Jos katsoo peliä kentällä, niin totuus on kahta kauheampi: tällaista kuraa Leafsiltäkäää ei ole nähty miesmuistiin.

Niitä muutoksia odotellessa siis. Muuta jännitettävää ei taida ollakaan. Oma veikkaus on, että Alexander Semin surffailee vakituisesti ACC:ssä ensi kaudella todella rahakas sopimus taskussaan. Ei siksi että Semin olisi Burken tyylinen pelaaja, vaan siksi että jotain Burken on tehtävä parantakseen joukkuettaan, ja Semin taitaa olla niitä harvoja pelaajia, jotka edes rahan voimalla saatettaisiin pystyä houkuttelemaan Torontoon. Jotainhan Burken täytyy tehdä peittääkseen se väistämättömältä vaikuttava seikka, että Boston varaa taas top-5:n tienoilla Leafsin vuorolla.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Jep, kyllä se taitaa taas kerran olla niin, että Leafsin kausi on pelattu jo ennen joulutaukoa. Eipä tuolla rosterilla mihinkään kuuhun voisi mennäkään, mutta paremmalla tsempillä tuo männä vuosina ah-niin-tutuksi tullut idän yhdeksäs sija olisi ihan tavoiteltavissa. Pistää vituttamaan, että Boston pääsee todennäköisesti TAAS varaamaan lottery-sijoilta. Oma joululahjatoiveeni Leafsiin liittyen on, että Burke antaa Wilsonille kenkää. Se on nyt nähty, että vaikka Wilson taktisesti ihan OK koutsi onkin, niin hänestä ei ole nuorten pelaajien motivoijaksi. Kun Leafsissa ei pelaajapuolellakaan veteraanijohtajia ole (pl. Kaberle, joka ei pidä melua itsestään), niin tulos on nähdyn kaltainen. Viime yön Oilers-katastrofin jälkeen useampi pelaaja puolusteli Wilsonia ja sanoi rumien lukemien johtuneen huonosta keskittymisestä, mutta eikös tuo ole juurikin valmentajan homma saada pelaajat keskittymään olennaiseen? Wilson ulos siis mieluummin jo eilen Brian, ja mikäli et tohdi kalakaverillesi potkuja antaa niin lähde sitten itse samalla ovenavauksella!
 

Gifus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Maple Leafs
Jep, tunne kauden loppumisesta joulun alla on erittäin vahva. Kyllä se taitaa olla siinä, taas kerran.

Kessel saatiin vuoden 2010 draftin, ykkösvarausta ja kakkosvarausta (Boston kiinnitti Tyler Seguinin ja Jared Knightin) sekä vuoden 2011 ykkösvarausta vastaan.

Että sellaista...
 

TML

Jäsen
Eipä tarvi kauheasti eri mieltä olla muiden Leafs-kirjoittajien kanssa. Wilson alkaa olla aika nähty kortti ja tuonne kaivattaisiin nimenomaan joku nuori innostava koutsi. Jos ei kyseessä olisi Maple Leafs, voisi harkinnassa olla joku farmissakin kannuksensa hankkinut suht tuore koutsi, mutta Burke tuskin sellaista valmentajaa valitsee "suureen ja kauniiseen" Maple Leafsiin.

Pitkin viime kautta puolustelin tuota Kessel -kauppaa ja vaikka kova hinta maksettiinkin, oli Kessel sellainen pelaaja joita ei Leafsissa ole monesti nähty viimeisen 15 kauden aikana. Nyt alkaa kuitenkin näyttää aika pahalta kiitos Leafsin huonojen esitysten. Viime kauden huonot esitykset johtivat siihen että treidi oli Seguin vs Kessel. Seguin tullee olemaan kova nimi mutta jos Kesselin ja Seguinin vaihtaa päittäin, pystyn elämään Kesselin kanssa varsin hyvin. Nyt kuitenkin näyttää että tuosta treidistä tulee Kessel vs. Seguin&1-5th pick, joka vaikuttaisi todella kovalta hinnalta Kesselistä.

Kuten yllä SaucerPass mainitsikin, seuraavat 8 ottelua saattavat sysätä Leafsin niin syvälle pohjamutiin että kausi saattaa olla jo ennen joulua ohi. Ohjelma on tuossa aiemmin käytykin lävitse ja itsellä on odotuksissa 4-5 pisteen saanti jos hyvin menee.

Syitä tähän sukellukseen on hyvin paljon eikä niitä tässä ja nyt jaksa kyllä ainakaan meikeläinen listata. Vanhemmista kirjoituksista niitä varmasti löytyy iso kasa. Summa summarum tähän kohtaan, Wilsonin potkuja minäkin alan kyllä vaatimaan. Ei Wilsonilla helppo homma ole saada noin vähäisen taidon omaava joukkue pelaamaan isosti voitollisesti, mutta siltikin jotain muutoksia on nyt tehtävä.

Ensi yönä vastassa on Bruins kotona ja siihen peliin on jonkin verran muutoksia tulossa. Siihen palataan kuitenkin vasta tuonnempana, sillä tämän kirjoituksen oli tarkoitus vain spekuloida Leafsin tilannetta ja tulevaa.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Boston Bruins

Taas pitäisi yöllä väijyä Leafsin otteita. Vastassa kotona Boston Bruins ja alla 4 ottelun tappioputki. Ei kyllä hirveästi lupaile tämä ensi yön ottelu. Bruins on tulikuuma eikä Leafs muutenkaan ole maaleja saanut aikaan kuin 4 viimeisissä 4 pelissä.

______________________

Bruins tänään:
Milan Lucic - David Krejci - Nathan Horton
Blake Wheeler - Patrice Bergeron - Mark Recchi
Tyler Seguin - Marc Savard - Michael Ryder
Brad Marchand - Gregory Campbell - Shawn Thornton

Zdeno Chara - Andrew Ference
Dennis Seidenberg - Johnny Boychuk
Mark Stuart - Adam McQuaid

Rask


Voi olla että Thomaskin pelaa, mutta luulempa että näin heikkoa vastustajaa vastaan Rask saa mahdollisuuden. Thomas on ollut taas viime peleissä niin älytön että maaliteko ongelmista kärsivää Leafsia vastaan Thomasin peluuttaminen olisi todella epäreilua. Eihän siinä olisi enää mitään hauskaa?

Mitäs muuta tuohon kokoonpanoon voi sanoa? Kova joukkue, tiivis paketti. Tuon tapainen ykkösketju kelpaisi kyllä Torontoonkin. Toivottavasti nähdään fyysistä peliä.
_______________________________

Leafs tänään:
MacArthur - Grabovski - Kulemin
Armstrong - Kessel - Versteeg
Sjostrom - Bozak - Brent
Orr Kadri Rosehill

Kaberle - Schenn
Beauchemin - Komisarek
Aulie - Gunnarsson

Giguere


Muutoksia Leafs ensi yön matsiin kuitenkin tekee/saa. Ykkösketjussa ei ylläreitä ole, mutta kakkosessa onkin mielenkiintoinen nippu. Laidoilla viime kesän hankinnat Armstrong ja Versteeg, joista siis Army palaa kokoonpanoon useamman viikon poissaolon jälkeen. Sentterinä pelaa tänään Phil Kessel. Itselle tuo on melkoinen pommi enkä Kesseliä pysty kuvittelemaan kovinkaan kaksisena sentterinä. Kessel on muutenkin ollut Bruinsia vastaan arka pieni poika isojen miesten kekkereissä ja nyt hän joutuu vielä sentteriksi. Muistan yhden kerran Leafs aikoina kun Kessel on sentterinä pelannut. Taisi tosin olla vain joku kesken pelin tehty pieni muutos.
Kolmosketjua sentteröi Tyler Bozak, laitureinaan työmyyrät Sjostrom ja Brent. Bozak on tuossa melko yksin hyökkäyspelin suhteen. Nelonenkin on aika mielenkiintoinen nippu. Kadri saa kovan tiputuksen nelosen sentteriksi, mutta turvassa hän ainakin saa olla mikäli se laitureista on kiinni. Colton Orr toisella laidalla, farmista nostettu Jay Rosehill toisessa.

Kolmos- ja nelosketjujen varaan on turha maalintekoa laskea, mutta muuten etenkin Rosehillin energisyyttä on kiva katsella. Toivottavasti Orr saisi Thorntonista tappelukaverin.

Pakkipareissa Lebda on heitetty katsomoon ja Aulie taas sisään. Melkoisestihän tuo kolmospari on vaihdellut kolmen pelaajan kesken, mutta mielestäni tämä Aulie-Gunnarsson on paras ratkaisu. Schenn, Kaberle ja Beauchemin olivat torstaina melkoisen hukassa, tänään luulisi esitysten parantuvan. Schenn taisi kirjauttaa -3 viime pelissä, vaikkei nuo kyllä hänen maaleja olleet.

Maalissa tänään Giguere joka torstaina päästi kolme maalia reilussa puolessa tunnissa. Nyt saa kuitenkin aloittaa alusta saakka ja toivottavasti pelaa niin hyvin että pysyykin siellä maalilla.

___________________________

Saas nähdä miltä ACC kuulostaa jos tässäkin pelissä tulee turpaan. Viime pelissä Oilersia vastaan buuaukset alkoivat jo toisessa erässä Leafsin tuhrittua kolmannen ylivoimansa. Vikat 5 minuuttia ottelusta olivatkin sitten pelkkää buuaamista.

Eiköhän Rask pelaa tänään nollapelin ja Seguin paukuttaa pari maalia. Siinä olisikin sitten täydellinen kruunu tälle viikolle.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Bruins

Vau! Leafs sai maalin ja vieläpä Thomasin selän taakse. Tasatilanteessa 1-1 mennään erä tauolle.

Leafsilta hyvä ja vauhdikas erä missä Bruins joutui rehkimään puolustuksessaan toden teolla. Jay Rosehill toi joukkueeseen energisyyttä joka tarttui muihinkin. Leafs vei ekan erän laukaukset 12-5 ja se kertoo aika paljon erän kulusta.
Bruins ei kuitenkaan tarvinnut kuin tyyliin ekan laukauksen niin jo helähti. Horton ampui kovan vedon ohi Jiggyn ja Bruins meni 1-0 johtoon jo ajassa 04.48. Onneksi Leafs ei kuitenkaan hämmentynyt tuosta maalista vaikka yleisö varmasti alkoi jo virittelemään buuaus-konserttia.

Leafsin tasoitus tulikin ajassa 15.53 kun hyvä vastahyökkäyss päättyi maaliin. Kadri näytti ensin tulevan yksin kahta Bruins-pakkia vastaan, mutta taustalta mukaan tulivat myös Gunnarsson ja Bozak. Kiekko ajautui Kadrin laukauksesta Bozakille, jonka nopea siirto maalin kulmalla seisseelle Gunnarssonille ohitti Thomasin. Hyvä vastahyökkäys ja hieno syöttö Bozielta. Gunnarssonilta myös hieno nousu hyökkäykseen tukemaan Kadria.

Kessel on pelannut ihan hyvin sentterinä ja heidän ketju on myös muutamia paikkoja saanut. Parhaimpana 2-1 hyökkäys Versteegin ja Kesselin kesken, jonka Steeger päätti omaan laukaukseen. Ei kuitenkaan maalia. Army on myös tuonut hyvin fyysisyyttä.

Mutta sitten... Jay Rosehill! Upea vaihto missä hän täräytti kaksi todella kovaa pommia Bruins-pelaajiin ja vaihdon loppuun tappelu Thorntonin kanssa. Jos Brownin poissaollessa lähtee fyysisyyttä ja taistelua pois, Rosehill tuo sitä kyllä mahtavasti takaisin. Jaksaa painaa ja taklata kovia painavia pommeja vaihdosta toiseen. Tappelutaidoiltaan Rosehill on heikohko, mutta ei ainakaan minua haittaa kunhan pommittaa vastustajista mehut pois. Hieno erä häneltä.

_______________

Jep jep, hyvä erä Leafsilta ja perisynti maalinteko nosti taas päätään. Ei onnistuttu siinä ja vastustaja tarvitsi vain 6 laukausta 1 maalin tekemiseen.

Aina vaikea toinen erä Leafsille seuraavaksi, mutta toivottavasti jatkavat samalla sykkeellä.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Bruins

Vauhtia ja fyysisyyttä piisasi toisessa erässäkin ja kyllähän tuo erä oli yksi tämän kauden viihdyttävimmistä.

Leafs sai heikon alun kun Bruins tuli vahvasti ekat puolitoista minuuttia ja kotijoukkue itse avusti tuota rynnäkköä kiekonmenetyksillä. Jotain oli koppiin jäänyt kun ekat pari minuuttia Leafsilla oli vaikeuksia helpoissa purkukiekoissa. Kaiken kruunasikin sitten MacArthurin koukkujäähy kun toista erää oli pelattu vain puolitoista minuuttia.

Jäähyn tapettuaan Leafskin pääsi peliin mukaan. Erä oli tasainen ja Bruins oli alun niskan päällä, Leafs lopun. Ihan erän viimeisillä minuuteilla Leafs tulitti hyvään malliin Thomasin maalia mutta vähissä olivat todelliset maalipaikat. Steeger ampui ylivoimalla sivuverkkoon, siinä taisi olla lähin maalipaikka. Niin ja koppasihan Thomas jälleen 2-1 hyökkäyksen jossa tällä kertaa olivat Kulemin ja Steeger. Kulen painava ranne oli kuitenkin marja Thomasille.

__________________

Thomasilta ja Jiggylta hyvää maalivahtipeliä. Thomas on kyllä aivan käsittämättömän hyvä kassari. Jos hän näkee kiekon, hän sen kyllä nappaa haltuunsa. Leafsilla on pieni joukkue ja Bruins taas puolustaa maaliaan hyvin, mutta silti sinne maalille pitää ajaa voimakkaasti ja koittaa joitain onnekkaita pomppuja saada. Jiggyn erän paras suoritus oli Wheelerin läpiajon ottaminen Leafs-YV:llä.

Gunnarssonin tekemä maali avauserässä oli vasta kauden neljäs Leafs-pakeille. Se on todella vähän. Tänään Leafs-pakit ovat kuitenkin tukeneet hyökkäyksiä todella hyvin. Aulie on monta kertaa ollut hyvin mukana toisessa aallossa.

Pakkiparit ovat eläneet tässä pelissä jokseenkin. Nyt näyttäisi siltä että Kabby-Schenn on ennallaan, muuten pareja on muutettu niin että Beauchemin pelaa Aulien kanssa, Komi Gunnarin kanssa. Ihan hyvin on homma toiminut noilla pareilla.

Hyökkäyksessäkin on se odotettu muutos tehty että Brent on nelosen sentterinä ja Kadri kolmosen laidassa. Bozak on ollut todella pirteä, vauhdikas ja etenkin fyysinen tänään. Pari painavaa pommia Bozie on jakanut. Ei ihan joka päiväistä häneltä.

Right-ketju Steeger-PhilTheThrill-Army on ollut ihan hyvä tänään. Parempi kuin Grabon ketju ainakin. Armylla ei jalka ole liikkunut vielä ihan samaan vanhaan malliin, mutta hänen paikalla olo on varmasti tuonut hyvää virtaa muille. Vaihtoja Army voisi lyhentää, pari kertaa taisi olla minuutinkin putkeen jäällä.

_____________________

Toisessa erässä nähtiin paljon kovia pommeja ja sekös ainakin täällä lämmittää mieltä. Viihdyttävä peli ollut tähän asti kuten Bruinsin ja Leafsin väliset matsit yleensä ovatkin. Ainoa vain että Bruins on monesti kotiotteluissaan Leafsia vastaan aika ylivoimainen. Nyt ei kuitenkaan olla siellä joten Leafs voisi tästä voiton napata. Jostain syystä ei ole mitään pahaa pelkoa persiissä vaikka ihan hyvin voisi tässä tilanteessa olla.

Steeger/Kessel tekee voitto-osuman. Book it.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 3-2 SO

Huh huh, voitto tuli. Helposti tämän kauden viihdyttävin ottelu mitä Leafsilta olen nähnyt. Alusta asti todella kova intesiteetti pelissä oli päällä ja kaikki huipentui siihen että Leafsilla ei selkäranka katkennut vaikka joukkue joutui kolmannessa erässä takaa-ajo asemaan. Nousi lopussa tasoihin ja lopulta rankkarivoitto, joka ei suinkaan ole arkipäivää Leafsille.

___________________________

Kolmas erä oli (kuten aiemmat erätkin) Leafsin hallintaa melko pitkälti. Leafs jatkoi hyviä koko kentällisen hyökkäyksiä jossa pakit tukivat hyvin taustalla. Keith Aulie kilautti tolppaan reilun 5 minuutin pelin jälkeen, mutta huokaus tuosta tolpasta vaihtui nopeasti epätoivoiseen huokaukseen kun Campbell painoi rannelaukauksensa alakulmaan. Reilut 6 minsaa oli pelattu ja Bruins meni johtoon.

Hetken päästä tästä Bruins sai ylivoimankin. Hieman tätä aiemmin MacArthuria kolhittiin korkealla mailalla Bruins maalin edessä mutta jäähy jäi viheltämättä. Leafs selvitti oman alivoimansa ja sitten alkoi rynnistys. Vaihdosta toiseen Thomas seisoi päällään ja torjui lähes kaiken mitä torjuttavissa oli. Aivan huikeaa peliä vaihdosta toiseen ja vaikka nyt toistakin itseäni, tuo oli aivan käsittämätön peli Thomasilta. Jos ette usko niin katsokaa tuo huomenna uusintana ESPN Americalta.

Kun peliä oli enää 2 ja puoli minuuttia jäljellä, sai Leafs mahdollisuutensa. Bergeron otti kiinnipitämis jäähyn ja Leafs pääsi jauhamaan ylivoimaa. Ylivoiman alku oli jo kovaa tulitusta ja Bruins oli helisemässä. Maalia ei kuitenkaan tullut ja lopulta peli vihellettiin poikki viitisenkymmentä sekuntia ennen pelin loppua. Leafs otti aikalisän ja kentälle lähetettiin muistaakseni seuraava kuusikko:
Kessel, Grabovski, Kulemin, Kaberle, MacArthur, Versteeg.

Grabovski otti aloitusta, mutta otti sitä liian innokkaasti ja aloittajaa vaihdettiin. Kulemin oli jo menossa aloitukseen mutta Kessel käski hänet pois ja meni itse aloittamaan. Kessel oli ennen tuota aloitusta 4/14 aloituksissa. Kessel kuitenkin hoiti tuon aloituksen 100-0 ja kiekko saatiin viivaan. Kaberle passasi MacArthurille joka sivalsi lämärin ohi maalin. Kiekko kimposi kuitenkin päätylaidoituksesta suoraan Versteegille joka sai viimeistellä kiekon tyhjiin. Ansaittu maali ja oli mukava huomata kuinka huojentava tuo tasoitus oli koko joukkuelle ja myös yleisölle.

Jatkoajalla Leafs jatkoi painostustaan ja Thomas jatkoi huippupelastuksiaan. Shokeeraavin torjunta tuli Beaucheminia vastaan. Beauchilla oli koko maali räpylää lukuunottamatta tyhjillään ja eiköhän hän pamauta kiekon suoraan sinne. Toki Thomasilta hieno venytys ja refleksi, mutta herran jestas kyllä tuosta on upotettava. Jos olisi ampunat jäitä pitkin olisi mennyt.

__________________________

Rankkareille mentiin ja siellä tapahtui seuraava:
Kadri - maali. Kadri näpräili kiekkoa ja nosti kauniisti rystyllä kiekon maalin kattoon. Eka maali änärissä vaikkei maalimerkintää saanutkaan.
Seguin - maali. Seguinilta myös hieno vienti rystylle ja kiekko verkkoon.
Kulemin - tolppa. Kulemin teki oman bravuurinsa jossa kiekko koitetaan vetää vasempaan alakulmaan pienellä siirrolla. Laukaus ohitti Thomasin, ei kuitenkaan tolppaa.
Krejci - ei maalia. Krejci heitti todella laiskan suorituksen rankkarissa ja Jiggyllä ei vaikeuksia ollut.
Kessel - maali. Kessel tuli hyvällä vauhdilla ja koitti ujuttaa jalkojen välistä kiekon maaliin. Thomas torjui kiekon mutta liukui samalla itse kiekon maaliin. Hieman Thomasin piikkiin tuo menee.
Ryder - tolppa. Ryder koitti vetää kuten olettaa sopi, mutta tolppa pysäytti hänetkin.

________________________

Pelaajista jotakin:

Muunnellut pakkiparit toimivat hyvin ja tykkäsin kuinka puolustus tuki hyökkäyksiä. Nyt ei jäänyt sitä isoa väliä hyökkääjien ja pakkien välille ja tämä vaikeutti Bruinsin vastahyökkäysten rakenteluakin.

Koko Leafs joukkue oli mukavan fyysinen. Tuollaista taistelua ja taklailua kelpaisi katsella useamminkin. Vaikka joukkueen hyökkäys on melko pieni, löytyi sieltä voimaa ihan tarpeeksi vahvoja Bruins-pakkeja vastaan.

Ehkäpä suurin piristäjä Leafsin peliin tänään oli Colby Armstrong. Army jakeli hyviä pommeja ja laittoi Bruinseja hermoraunion partaalle omalla puhelemisellaan. Todella hieno peli Colbylta vaikka keskenkuntoinen onkin. Vaihdot olisivat voineet olla lyhyempiä. Samat sanat Kesselille ja Steegerille.

Kessel hoiti sentterin ruutunsa ihan hyvin. Aloitukset eivät menneet kovin ruusuisesti, mutta tärkeimmän hän silti otti 50 sekkaa ennen pelin loppua. Steegerille tärkeä maalia ja mähän sanoin että sieltä osastolta se ratkaisu tulee. Vaikkei nyt voittomaali ollutkaan.

MacArthur ei parhaimmillaan taaskaan ollut, mutta sai syötön tasoitusmaaliin. Grabo ja Kule olivat hyviä. Kule oli fyysinen ja pärjäsi mahtavasti kaksinkamppailuissa.

Kolmosketju onnistui myös hyvin. Jo avauserässä homma toimi, mutta mielestäni homma toimi vielä paremmin kun Kadri tuli Brentin tilalle. Brentiltäkin hyvä peli. Orria ja Rosehillia ei kolmannessa erässä enää näkynyt, mutta etenkin eka erä oli molemmilta heiltä hyvä.
Kadri ja Bozak onnistuivat myös ja kuten mainitsinkin, Bozakilla riitti vauhtia ja taistelua.

Jiggy jäi toisen kassarin varjoon aika paljon, mutta silti häneltä ehdottomasti hyvä solidi esitys tauon jälkeen. Eka kokonainen peli siis Jiggylta sitten parin viikon takaisen loukkaantumisen.

________________________

No niin kaikki hyvin taas Leaflandiassa? Ei nyt niinkään voi sanoa vaikka toki tämä taisteluvoitto lämmittää mieltä. Kuten HNIC:ssä sanottiinkin, torstaina joukkue buuattiin kentältä, nyt saivat seisaalteen ablodit. Näin se homma voi muuttua.

Kauden viihdyttävin peli ja Leafsilta hieno osoitus ettei usko lopu missään vaiheessa. Väkisin se kiekko lopulta Thomasin ohi painettiin. Niin ja vielä kerran, katsokaa Thomasin highlightit tuosta matsista. Katsomisen arvoiset.

Maanantaina alkaa sitten 7 pelin todella todella tiukka rupeama. Toivottavasti tämä peli kantaa hedelmää ensi viikon matseihin.
 

prnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Toronto Maple Leafs
Kerrankin niin päin että Leafs nousee lopussa tasoihin ja jatkoajalla/rankuissa ohi. Ilman Thomasia ois voinu varsinaisellakin viedä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viime kaudella Leafsilla oli 25 pelin jälkeen ainoastaan 19 pistettä, nyt jo peräti kolme enemmän (22). Eteenpäin on siis menty, joten pois pessimismi ja synkkyys!
 

Gifus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Maple Leafs
Jep! Ja alivoima on kokonaisen prosenttiyksikön parempi, kuin viime kauden lopussa. Ylivoima jopa 1.2 % parempi. Wuhuuu!

Maaliero oli viime kaudella 25 pelin jälkeen 67-92, ja nyt 54-72. Jippiaijee!
 

TML

Jäsen
Pre-game Washington Capitals - Toronto Maple Leafs

Kohtalon 2-viikkoinen osa 1/7. Eli tänään siis alkaa tämä Leafsin 7 ottelun mittainen vaikeiden pelien sarja joka antaa varmaan aika pitkälti suuntaa mihin tällä kaudella pyritään. Ohjelma on siis seuraava:
Maanantai 6.12 @ Capitals
Keskiviikko 8.12 @ Penguins
Torstai 9.12 vs Flyers
Lauantai 11.12 vs Canadiens
Tiistai 14.12 @ Oilers
Torstai 16.12 @ Flames
Lauantai 18.12 @ Canucks

Eli ensin helpot 4 peliä idän neljää parasta joukkuetta vastaan ja sen jälkeen homma helpottuu kun päästään reissaamaan kolme vieraspeliä lännen kanukkijoukkueita vastaan. No joo, onhan Oilers ja Flames sarjataulukon perusteella "voitettavimpia" joukkueita mitä löytyy, mutta Leafs on surkea vierasjoukkue joten eipä tuolta helpolla pinnoja haeta.

_______________________

Katseet kuitenkin ensi yön otteluun Capsia vastaan. Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella myöskin Capslandiassa ja silloin kotijoukkue vei pisteet rankuilla. Leafs nousi kolmannessa erässä parin maalin takaa jo 3-4 johtoon mutta lopulta Capsin ykkönen väänsi tasoituksen.

Caps on pari peliä ottanut turpaan viime viikolla ja tämän viikon he haluavat varmasti aloittaa murskajaisilla. Leafs puolestaan otti hienon voiton Bruinsista rankkareilla lauantaina. Se oli Leafsilta hyvä esitys ja toivottavasti tuo peli kantaa tälle yöllekin.

Capitals tänään:
Alexander Semin-Nicklas Backstrom-Alexander Ovechkin
Mike Knuble-Brooks Laich-Eric Fehr
David Steckel-Marcus Johansson-Boyd Gordon
Jason Chimera-Matt Hendricks-Matt Bradley

Mike Green-Scott Hannan
Karl Alzner-John Carlson
John Erskine-Jeff Schultz

Michal Neuwirth


Tuossa siis ennakoitu rosteri. En osaa kyllä yhtään sanoa onko tuossa mitään suuria muutoksia vai ei? King on ainakin poissa kokoonpanosta, viimeksi hän oli mukana. Scott Hannan on tietty uutena miehenä mukana. Mukava nähdä miltä hän Caps nutussa näyttää. Tuo ykköspariin puolustusvoimaa surffailija-Greenin viereen. Kakkospari on nuori tulevaisuudessa kyntensä näyttävä pakkipari ja kolmosessa on kokoa ja voimaa.

Hyökkäys tekee kyllä kovaan malliin maaleja vaikka ykköskentän lisäksi en tuota hyökkäystä minään kovinkaan taidokkaana pidä. Aika paljon duunareita jotka tosin hoitavat hommansa pyyteettömästi ja tekevät siinä ohessa maalejakin.

Leafs tänään:
MacArthur Grabovski Kulemin
Armstrong Kessel Versteeg
Kadri Bozak Sjostrom
Orr Brent Rosehill

Kaberle Schenn
Beauchemin Aulie
Gunnarsson Komisarek

Gustavsson


Leafsilla ei muutoksia ole siihen nähden millä lauantain peli päätettiin. Monster tosin tulee maalille kun Jiggy ei pelikunnossa ole. Reimer nostettiin farmista back-upiksi.
Pakkipareissa jatketaan varmaan noilla millä lauantain peli päätettiin. Komi siis kolmosessa Gunnarin parina. Komi pelasi lauantaina vain reilut 10 minuuttia joka minulle oli pieni ylläri. Ei hän ainakaan lauantaina huonosti pelannut. Homma kuitenkin toimi noilla pareilla lauantaina joten miksi sitä muuttamaan.

Hyökkäyksessä mennään myös samoilla. Brent siis nelosen sentterinä ja Kadri kolmosen laidassa. Kolmosketju oli ihan pirteä Bruinsia vastaan. Vauhtia tuossa pitäisikin piisata. Kadri oli torstaina Oilersia vastaan todella lähellä maalia ja Bruinsia vastaan tuli jo rankkarimaalikin. Tulisikohan tänään jo pelitilanne maalikin?
Kessel jatkaa kakkosen sentterinä ja toivottavasti tuo viime pelin hyvä esitys tuo nyt lisää virtaa hänelle jopa niin että verkot heiluu. Colbylta nyt voi odottaa taas ihan mitä vain. Hieno mies!

Phaneuf on mukana Washingtonissa (ja Pittsburghissa) mutta ei kuitenkaan pelaamassa. Paluu tapahtuu luultavasti ensi viikon Känädän rundilla. Flames -pelissä probably?

_____________________________

Jep! Ja alivoima on kokonaisen prosenttiyksikön parempi, kuin viime kauden lopussa. Ylivoima jopa 1.2 % parempi. Wuhuuu!

Maaliero oli viime kaudella 25 pelin jälkeen 67-92, ja nyt 54-72. Jippiaijee!

Kyllä kyllä, tilastot eivät valehtele. Aikamoinen ihme että tuo YV on parantunut viime kaudesta vaikka aivan umpisurkeaa se on ollut. Kertoo varmaan siitä kuinka paskaa se viime kaudella oli.
Tuo että maaleja Leafsille on tehty 20 vähemmän ei yllätä sillä Jiggy-Monster akseli on toiminut ja Phaneufin paikalla olo kyllä toi pakistoonkin hyviä asioita ensimmäisistä peleistä lähtien.
Periaatteessahan pakistossa ei ole viime kaudesta muutosta muuta kuin tuo Phaneuf ja Lebda/Aulie sen mitä ovat pelanneet. Schennin hyvät otteet ja Komisarekin paluu "tasolleen" ovat olleet myös syitä siihen miksi omissa on kolissut noinkin vähän.

Maalinteko osaaminenhan rapistui pitkälti siinä Phaneuf -kaupassa, mutta silti tuo kauppa maistuu edelleen suussa ihan hyvälle. Hagmanissa ja Stajanissa lähti pisteitä mutta kesän hankintojen piti paikata tuota hommaa. Steeger on ollut pettymys joskin vikat 10 peliä hän on pelannut ihan hyvin. Armyn injury oli paha kolaus vaikkei Army mikään pistelinko olekaan.

___________________________

Eli noin 02.10 Suomen aikaa peli käynnistyy Verizonissa (vai mikä onkaan?). Vaikeaa tulee olemaan pisteiden saanti, mutta toivotaan että lauantain draivi on jäänyt päälle ja että Leafs pystyisi hyvään esitykseen. Vastustajan maalilla pitäisi nyt ainakin olla 12 kertaa heikompi kassari (nyt tietenkin Neuwirth pelaa nollat).

Ai niin, se unohtu vielä mainita että Leafs on 6-2-1 kun Army on ollut rosterissa. Ilman Armya 16 pelistä 3 voittoa.

TORONTO MAPLE LEAFS
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös