Toronto Maple Leafs 2010-2011

  • 170 637
  • 670

TML

Jäsen
Olenko missannut jotain? Eli siis, mikä juttu tää on?

Huumoria huumoria. Leafs-fanien märkä päiväuni ja olihan tuossa ennen peliä jotain juttua siitä kun Richards oli sanonut että Torontossa pelaaminen olisi mukavaa.

Ei siis kannata kuitenkaan kovin vakavasti tuota heittoa vielä tässä vaiheessa ottaa.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Niin meinasinkin, mutta ajattelin kuitenkin kysäistä kun sama juttu oli tullut esiin useammassakin viestissä. No joo, onhan Richards kieltämättä yksi tulevan UFA-kesän kuumimpia nimiä.

Tällä hetkellä jokainen top6-kaliiberin sentteri, joka saattaisi *ehkä* olla kaupan on tuleva Leaf. Leafsin kohdalla vanha sananlasku "ei savua ilman tulta" on syytä kääntää muotoon "paljon savua ilman tulta", sillä Kesseliä lukuunottamatta nämä joukkueen viimeaikaiset hankinnat ovat tulleet melkoisen puskista ja huhuttuja nimiä ei vaahteranlehtipaidassa ole näkynyt. Itse kyllä toivoisin Richardsin olevan poikkeus tähän sääntöön ensi kesänä - miehen ominaisuudet sopivat Leafsin tarpeisiin kuin nenä päähän ja mistään ikälopusta pelurista ei myöskään ole kyse. Täytyy toivoa kotiseuturakkauden painavan vaakakupissa, sillä ottajia Richardsille löytynee pelaajamateriaaliltaan laadukkaammistakin jengeistä.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
No joo, onhan Richards kieltämättä yksi tulevan UFA-kesän kuumimpia nimiä.

Minulla ei ole mitään Richardsia vastaan, mutta toivon sydämestäni, että Leafs ei enää palkkaa yli kolmekymppisiä. Sanotaan tätä sitten vaikka ikärasismiksi.
 

Gifus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Maple Leafs
Nooh...

Liiga on täynnä hyviä yli kolmekymppisiä. Otetaan vaikka Detroit, jossa on seuraavalla kymmenellä olevia, ja nekin mahtus kivasti Leafs-nuttuun. Oikeesti.

Tärkeintä on laatu ja mitä siitä maksetaan. Jos mietitään veteraaneja, ketä Torontossa on taannoisina aikoina surffailut, niin kyllä niissä on ollut hinta/ikä/laatu -suhde mahdollisimman syvältä.

Mielestäni joukkue tarvitsee eri ikä/kehitysvaiheessa olevia pelaajia. Maple Leafs nyt on kuitenkin ikärakenteeltaan sieltä nuorimmasta päästä. Joten ehkä ois ihan hyvä hankkia sitä "veteran leadershippiä".
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Minulla ei ole mitään Richardsia vastaan, mutta toivon sydämestäni, että Leafs ei enää palkkaa yli kolmekymppisiä. Sanotaan tätä sitten vaikka ikärasismiksi.
No tässä Leafsin tilanetta olen seuraillut niin ennen ongelma oli ylipalkatut pelaajat McCabe, Kubina ja Kaberle jossain määrin kaikille oli vielä oikein kusipäisesti isketty aikas pitkät sopimukset.. Uskon että Brad Richards olisi hyvä Leafsille jos ei isketä suoraan jotain 6millin 6 vuoden soppari Leafsin tapauksessa sellainen 1-2 vuotta 4-6 millin sopparilla voisi olla hyvä haku parantaisi joukkuetta huomattavasti, eikä ihan tuona aikana iänkään pitäisi liikoja ruveta vaivaamaan... Enkä kovin helpolla usko että Burke tekisi jotain ylipaskaa sopparia, kunhan vaan muistetaan miettiä mitä saadaan ja kuinka suuria riskit ovat ja onko kannattavaa niin kyllä ne yli 30-vuotiiatkin pärjää hyvin, ja eipä siellä kauheasti nuoria ole joista voisi ihan supertähtiä odotella ole vapaaksi tulossa..
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Richards perustaa pelinsä kuitenkin ominaisuuksiin (pelinluku, sijoittuminen, oikea-aikaisuus, syöttötaito jne.), jotka eivät kärsi samanlaista inflaatiota iän myötä kuin esimerkiksi nopeus ja räjähtävyys. Sitä taustaa vasten voisi hyvin kuvitella, että Brad on kohtalaisen kova tekijä myös ~35- vuotiaana. Richards on myös yhtä kautta lukuunottamatta pysynyt hyvin terveenä pelaten lähes kaikki pelit runkosarjassa, joten loukkaantumisetkin hän on tähän mennessä onnistunut kiertämään. Toki eihän sitä koskaan tiedä, milloin tuuli kääntyy, mutta ainakin omasta mielestäni fiksut pelaajat, joihin Richards eittämättä kuuluu, pystyvät välttämään suuren osan loukkaantumisista jo pelinlukunsa ansiosta. Kun ei aja suinpäin joka tilanteeseen, pystyy myös välttämään suurimmat kontaktit.

Eikä ollut tarkoitus väittää, että Brad olisi ideaalivaihtoehto Toronton krooniseen taitovajeeseen hyökkäyksessä. Sen vain sanon, että edelleenkin joukkue huutaa ykkössentteriä, ja eikä yksi todellinen top-3 hyökkääjä lisää myöskään haittaisi. Taustat huomioiden pystyn nimeämään aika monta huonompaa ja vähemmän perusteltua ratkaisua Leafsin hyökkäyspään murheisiin viimeiseltä kymmenelyä vuodelta kuin Richards olisi.

Toki ennen kuin muut alkavat huutelemaan epärealistisista odotuksista Leafsin vetovoiman tuntien, niin odotan itsekin Richardsin tekevän seurauskollisuudesta jatkodiilin Dallasiin kunhan uusi omistaja löytyy. En edes usko Bradin tulevan vapaille apajille, ellei Stars ole siihen pakotettu kiitos omistusongelmien. Jos näin sattuisi käymään, Richardsille on varmasti ottajia läjäpäin.
 

TML

Jäsen
Pre-game Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs

Se olisi sitten taas aika kohdata Buffalo Sabres HSBC-areenalla "kotiottelun" merkeissä. Sankoin joukoin ovat Leafs-fanit taas ylittäneet Niagaran putoukset ja saapuneet Buffaloon.

_________________________

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tuossa muutama viikko takaperin, molempien ollessa tappioputkessa. Siinä pelissä Leafs oli pitkään tappioputken katkaisussa kiinni, mutta lopulta Sabres tasoitti vikan 20 sekunnin aikana ja lopulta vei pelin voiton rankuilla.

Sabres on viime vuosina ollut todella paha vastus Leafsille ja siitä kertoo heidän 15 voittoa viimeisistä 18 kohtaamisesta. Eipä siis kovin odottavin mielin näihin peleihin ole voinut lähteä.

Viime kohtaamisessa Sabres vahti Enroth oli loistavalla pelipäällä (tottakai kakkosveskari loistaa kun Leafs vastassa) ja hänen ansiosta Sabres voiton sai. Tänään Enroth saattaa taas saada torjuntavuoron, kun Miller on edelleen day-to-day statuksella. Sabres on ajautunut pieniin loukkaantumisongelmiin, sillä poissa ensi yön pelistä ovat huhujen mukaan Tim Connolly, Drew Stafford ja Rob Niedermayer. Niedermayer on noista takuu varma poissaolija, kaksi muuta ovat myöskin tuolla day-to-day statuksella.

______________________

Sabres tänään:
Ennis - Roy - Vanek
Gerbe - Hecht - Pominville
McCormick - Adam - Kaleta
Stuart - Gaustad - Grier

Sekera - Myers
Leopold - Montador
Morrisonn - Weber


Enroth
(Lalime)

Eli kyllä Sabresilläkin on jokseenkin tulivoimaa poissa ja se näkyy paperilla. Ykkösvitja on pieni (pl. Vanek) ja taidokas, sen jälkeen ratkaisijoiden määrä putoaa radikaalisti. Hecht ja Pominville ovat päteviä änäritason pelaajia (myös kakkosketjuihin), mutta 3- ja 4-ketjut ovat puhtaasi puolustavassa roolissa. Stuart on ollut farmijyrä tähän asti, mitä nyt pelannut Thrashersissa viitisenkymmentä ottelua. Adamista itselläni ei ole mitään käsitystä. Fyysisyyttä Sabresin alemmista ketjuista kyllä löytyy.

Leafs tänään:
MacArthur - Grabovski - Kulemin
Kadri - Bozak - Kessel
Sjostrom - Brent - Versteeg
Orr - Mitchell - Brown

Kaberle - Schenn
Beauchemin - Komisarek
Gunnarsson - Aulie

Gustavsson

(Reimer)

Kokoonpano lienee tuo ylläoleva. Mac pelaa ensimmäistä kertaa vanhan kotiyleisönsä edessä ja toivottavasti onnistuisi pitkästä aikaa maalinteossa. Kessel on ollut Wilsoniin tyytymätön (sama toistepäin) ja nyt pitäisi Philinkin herätä pelaamaan.
Pakistossa ei muutoksia ole ja miksi olisi, sillä viime peli oli Leafsin pakistolta hyvä esitys. Myös Monsterilta joka odotetusti jatkaa maalilla.

___________________________

Eli ns. "superpäivä" änärissä tänään kiitospäivän ansiosta. Monta matsia jo alkuillasta Suomen aikaa, mutta eiköhän kaikilla siinnä mielessä illan Main Event, Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs klo 02.00.

Sellainen kutina on että tänään saattaisi voitto jopa irrota. Sen verta haavoittuvaiselta Sabresin joukkue tänään näyttää ja Leafs taas on jokseenkin saanut homman taas rullaamaan.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

TML

Jäsen
1st period Sabres - Maple Leafs

Kylläpä tehtiin taas itselle vaikeaksi tuo peli. Mikähän siinä taas oli?

No niin palataanpas ekan erän tapahtumiin. Ottelu lähti liikkeelle värikkäästi ja kovalla intesiteetillä. Alle 2 minuuttia oli pelattu kunnes ensimmäinen penaltti tuli. Gaustad veti kovan laitataklauksen Phil Kesseliin ja sai siitä kakkosen.
Leafs töpeksi ylivoimansa osaksi kiitos tuomareiden (kiekko ei ollut sinisen yli Kabbyn tapauksessa), osaksi kiitos oman huolimattomuutensa.

Heikon ylivoiman jälkeen alkoikin sitten toden teolla tapahtua. Ensin Kaleta jyräsi Kuleminin Leafs sinisen alapuolella ja tappeluhan tästä syntyi. Schenn kävi hyvin puolustamassa joukkuetoveriaan ja tällä kertaa Kaletakaan ei jänistänyt. Kintaat tippuivat ja aluksi nähtiinkin mukavaa avointa iskujen vaihtoa. Schenn lopulta paini itsensä Kaletan päälle.

Heti seuraavassa vaihdossa mentiin sitten uudelleen, kun Colton Orr oikeaoppisesti koitti hakea Gaustadia tappeluun tuosta Kesseliin kohdistuneesta taklauksesta. Gaustad kuitenkin löi liinat kiinni tappelulle (jos vedät tuollaisen pommin niin luulis sitä sitten vastaavan teoistaan) ja Orr oli ainoa joka tiputti kintaat. Tilanteesta Orrille 6 minuuttia(?????) väkivaltaisuudesta, Weberille 2 minuuttia. En tiedä millä tuo 6 minuuttia arvottiin mutta Sabres sai siis 4 minsan ylivoiman.

Sabres käytti ylivoimansa hyväksi kun Leopoldin viivaveto upposi sisään Leafs-pelaajan kautta. Monster ei nähnyt mitään kolmen pelaajan seisossa edessä. Kaksi noista kolmesta oli Maple Leafs pelureita.
Ylivoima jatkui, mutta Versteegin mielestä Sabresin miesylivoima ei ollut tarpeeksi riittävä joten hän päätti vielä ottaa boksin. Sabres siis pitkälle 5-3 YV:lle. Kauaa ei tätä keretty jauhamaan kun Vanek seisovilta jaloilta, paikallaan olevaan kiekkoon tälläsi siniviivan alapuolelta 2-0 osuman. Monsterin piikkiin tuo vähän menee, niin auki tuo vasen puoli oli.

Sabres sai siis helpot 2 maalia ylivoimalla ja hyvän draivin päälle, samalla kun Leafs vielä haki sitä. Yhdentoista minuutin jälkeen myös Leafs sai kokeilla toistamiseen ylivoimaa. Tällä kertaa ylivoima oli vielä pahempi floppi. Ensin Kaberle syötti kiekon suoraan Myersille joka avasi Grierin läpi, mutta Monster selvitti tuon. Hetki tuosta ja joku toinen Leafs pelaaja koitti kuljettaa kiekon siniviivan yli pysähtyen kuitenkin helposti Sabres siniselle. Koko ylivoima oli taas täyttä tuubaa eikä Miller (joka siis pelaakin maalissa) joutunut muuta kuin haukottelemaan maalillaan.

Erän loppupuolella Sabresille siunaantui parempia maalipaikkoja, vaikka 5-5 peli muuten oli melko tasaista. Beauchemin pelasi yhden vaihdon aivan järkyttävän paskasti ja Pominville pääsi kahdesti koittamaan maalintekoa aivan vapaasti. Myös Aulie unohti oman miehensä maalin eteen (Vanek), mutta Monster selvitti tuonkin tilanteen.

________________________

Monster oli selkeästi paras Leafs avauserässä ja pelasti jo monta maalipaikkaa vaikka 2 menikin omiin. Sääliksi käy Monsteria kun hänen hyvät otteet pilataan tuolla paskalla puolustuspelaamisella. Aivan kujalla on Leafs-pakit tänään olleet.
Hyökkäyksessä on vauhtia ollut, mutta omassa päässä etenkin laiturit ovat olleet kusessa. Sabres pakit ovat pitäneet viivan varmasti ja Leafs -hyökkääjät eivät taas saa kiekkoa millään yli sinisen. Huonoa sijoittumista ollut myös.

Kessel pääsi läpiajoon avauserässä mutta yritys oli heikko. Maalipaikkoja Leafsilla oli todella vähän ja laukauksien määrä kertoo oleellisen (5 kpl). Sabresilla 16 vetoa. Milleriä ei siis testattu avauserässä oikestaan ollenkaan.

________________________

Yhden hyvän pelin jälkeen puolustus on taas vajonnut liigan surkeimpien joukkoon. Käsittämätöntä tohelointia jossa kassarille ei jätetä juuri mitään mahdollisuuksia.
Kurinalaisuudesta ei tarvitse varmaan edes puhua. Orr haastoi oikeaoppisesti Gaustadin tappelemaan, mutta olisi hänen pitänyt tajuta ettei Gaustad hanskoja ja hametta riisu. Versteegin boksi... Ei varmaan tartte mainita kuinka turha boksi se oli.

________________________

Eiköhän Leafs tule paljon paremmalla asenteella toiseen erään. Pakkohan se oli, sen verta kuraa tuo eka erä oli. Toinen asia taas on mihin se parempi asenne riittää, sillä Sabres näytti ekassa erässä aika hyvältä.
 

TML

Jäsen
2nd period Sabres - Maple Leafs

Toinen erä oli todella vauhdikas ja pelikatkoja nähtiin vähän. Leafs hallitsi ekaa varttia melko selkeästi ja maalipaikkojakin syntyi. Kadri pääsi viiksiltä ampumaan mutta yritys epäonnistui, Kabby petasi Grabolle vapaan paikan mutta Grabo veti ohi aivan Millerin edestä, Kulemin sai pari hyvää lämäripaikkaa mutta Sabresit blokkasi vetoja hyvin. Steeger kilautti tolppaankin.

Paikkoja siis riitti. Leafs sai kolme ylivoimaakin ja nyt niissä oli ideaa. Ekassa ylivoimassa Bozakin porukka vain siirteli kiekkoa, eikä laukauksia nähty ainuttakaa. Grabot sentään saivat pari vetoa aikaan ja heidän ylivoimaketjunta pitäisi olla ykkös-YV IMO.
Toisen ylivoiman aikana molemmat ketjut pyörittivät ihan hyvin, mutta taas laukakset uupuivat. Harmittavan vähällä Miller on päässyt tänään. Vasta tullut kehiin mutta Leafs ei ole pystynyt heittämään hänelle juuri mitään haastetta. Ihan kun ei muutenkin olisi vaikeuksia saada hänelle maalia.
Kolmatta ylivoimaa ei keretty pelata kuin minuutti ja kolmannen erän alkuun tuo jatkuu.

_____________________

Pakkiparit ovat vähän vaihdelleet tässä matsissa. Ei ihan peruspareilla olla menty, mutta osaksi tuohon ovat vaikuttaneet nuo ylivoimat joissa homma sekottuu hiukan.

Kessel yritti toisessa erässä ihan hyvin, mutta hieman näyttää tuo tehottomuus painavan Kesselin mieltä.
Kadri ollut ihan ahkera tänään.

Grabovskin ketju on ollut taas selkeästi paras ketju ja heidän jäällä ollessaan Sabres on suurimmissa vaikeuksissa ollut. Tehoja nyt kaivattaisiin. Miten olisi Macille maali ex-tiimiään vastaan?

_______________________

Ihan hyvä erä siis Leafsilta ja laukaukset kääntyivät päälaelleen (15-5 Leafsille). Taas ollaan häviämässä peliä ylivoiman tehottomuuteen. Peli itsessään on ollut tasaista, Sabresin viedessä avauserää, Leafsin toista erää. Sabres kykeni kuitenkin tekemään pari YV-maalia, Leafs ei vielä yhtäkään. Jos jalka kuitenkin kolmannessa erässä liikkuu vähäänkään samaan malliin kuin toisessa erässä, ylivoimia on edelleen lisää luvassa ja luulisi sen verkon jossain vaiheessa heiluvan.

Ei ole eka kerta kun Leafs taistelee ja painaa päälle hyvin Buffalossa, mutta Miller pitää silti nollia. Tuttu huttu viimeiseltä 3-4 kaudelta. Turhauttavaa katseltavaa.

Toivotaan kuitenkin parasta kolmanteen erään. Ei usko vielä ole loppunut.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Wilsonille kenkää ja treidit pyörimään.

Jotain on pakko tehdä tuolle tehottomuudelle. Yv taas ihan paskaa, kiekkoa ei meinata edes saada alueelle ja annetaan vihulle vielä loistavia vastaiskupaikkoja. Hyökkäyspäässä saadaan kyllä näennäisiä paikkoja, mutta suurin osa vedoista on sutaisuja huonosta sektorista ilman maskia.

Ei edes viitsi vedota mihinkään Millerin loistopeliin, peli olisi todennäköisesti päättynyt ihan samalla tavalla jos veskat olisi vaihdettu päittäin.

Miten toi Kaberle voi olla noin huono? Aivan järkyttävä peli häneltä.

Niinjoo, ja Orrilta aivan helvetin huono peli, todella typeriä minuutteja istui.

Jaksa enempää, vituttaa että tämmösen takia taas valvoi.
 

TML

Jäsen
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 3-1

Ei ole vaikea etsiä pelin lopputuloksen ratkaisevia tekijöitä. Yksinkertaisuudessaan niihin kuuluu nämä asiat:
- Paul Gaustad
- Colton Orr
- Leafs YV
- Sabres YV
- Ryan Miller

Siinähän se ratkaisu kypsyi. Gaustadin pommi Kesseliin alta kahden minuutin kohdalla oli avain ottelun voittoon. Colton Orr haastoi Gaustadin tappeluun, mutta sai 6 minuuttia jäähyjä yhdestä tilanteesta Gaustadin jänistäessä haasteesta. Noiden jäähyjen aikana Sabres mätti 2 maalia jotka riittivät voittoon.
Toinen asia oli sitten ylivoimapeli. Sabresilla se onnistui, Leafsilla ei. Kuvaavaa on että Sabres olisi yltänyt vähintään tasuriin pelkillä alivoima osumillaan. Leafs pääsi pelaamaan ylivoimaa peräti 12 minuuttia tuloksetta! Viime pelien hyvät YV-uutiset olivatkin näemmä vain silmänlumetta.
Kaiken huippu oli tosiaan tuo kolmannen erän puolenvälin ylivoima kesken kiivaimman kirivaiheen. Eipä tullut maalia Sabres päätyyn, vaan omissa kolisi. Gaustad tykitti ja Kaleta laittoi reboundin sisään. Aika ironista että Gaustad kerkesi vielä tuohonkin mukaan.

Colton Orr hämmensi vielä 5 minsaa ennen pelin loppua ottaen 2 minuutin jäähyn. Nyt onnistui Leafskin maaliteossa ja vieläpä Kesselin avulla. Maalista saa kiittää Jordan Leopoldia joka tarjosi tuon paikan kuin tarjottimella Kesselille.

_________________________

Miller palasi siis tänään kehiin ja nollapeli oli lähellä. Leopold sen lopulta pilasi, mutta Milleriltä jälleen kerran vakuuttava esitys Leafsia vastaan. Eikö se ikinä kyllästy Leafsin nöyryyttämiseen? Tosin täytyy sanoa että Leafs ei tänään noissa maalipaikoissa kaikkeaan antanut ja ratkaisut olivat melko ponnettomia. Ihan huikeisiin torjuntoihin Millerin ei siis tarvinnut venyä. Leafs vei viimeisen kahden erän laukaukset 31-12, mutta kyseessä on maalintekopeli.

Kaksi vikaa erää oli siis selkeästi Leafsin hallintaa, mutta vaikka laukauksia melko hyvin tuli, oli viimeistely yrittäminen melko heikkoa. Jokin siitä taas tänään uupui. Kuuden ylivoiman aikana vain 5 laukausta Sabres maalia kohti. Ruma lukema ja turha odottaakaan ylivoima osumia noilla määrillä. Ampuikohan Sabres alivoimallakin enemmän?

Ylivoiman haukkumisessa on pakko tarttua tuohon alueelle vientiin. Kerta toisensa jälkeen Kaberle ja kumppanit koittivat tulla väenpaljouden läpi kiekko lavassa, mutta eihän siinä onnistuttu. Aina jäi kiekko vaarallisesti sinisen päälle ja tämä jos jokin mahdollistaa nuo vastahyökkäykset. Taaskin niitä riitti runsaasti.

Dumpakkaa se kiekko vaikka päätyyn jos ette muuta keksi, mutta kieltämättä sinnekin päätyyn pitäisi sitten jonkun pinkaista nopeasti perään. Kulemin ja MacArthur tätä jaksoivat tehdä, muut eivät.

Niin ja kun tässä ylivoimaa haukkuu, niin yhtälailla tuo alivoimakin voisi parantaa. Olisiko liigan toiseksi huonoin tuo Leafsin av. Täytyypä tarkemmin tutkailla noita päästettyjä av-maaleja, sillä omiin muistikuviin Leafsin av-hyökkääjät ovat mielestäni pelanneet ihan hyvin. Brent, Brown, Sjostrom ovat olleet päteviä.

_______________________

Pelaajista sen verran että Kessel toivottavasti sai nyt pullon auki. Lahjamaali, mutta lasketaan. Grabovskin ketju oli tosiaan ehein kokonaisuus. Brent oli alivoimalla hyvä, Caputista ei taaskaan ollut oikein mihinkään. Eipä ole tuosta Poni-Caputi kaupasti vielä kauheasti hyötyä ollut. Caputilla ei jalka näytä riittävän änäriin asti. Hyökkäävä roolihan hänelle parempi olisi, mutta näytöt eivät riitä edes kakkosketjuun. YV:lle maskiin? Siinä Caputi voisi onnistua.

Monster oli jälleen tänään loistava, mutta minkäs teet kun oma tiimi ei saa maaleja aikaan. Pahasti sylki tuossa 3-0 maalissa kiekon Kaletalle ja Vanekin maalissa Monster oli heikosti sijoittunut. Häntä on kuitenkin turha syyttää juuri mistään. Teki voitavansa. Pelaakohan Monster muuten huomenna, vai aloittaako Reimer? Wilson ei yleensä peluuta samaa kassaria b-2-b peleissä (kuten ei moni muukaan koutsi).

Mitchelillä ei riitä änäriin. There, I said it. On tuolle Johnnylle mahkuja annettu mutta ei siitä vain änäripelaajaksi ole. Ei sitten vaan millään, ei sitten missään muussakaan joukkueessa. Tätä mieltä vahvasti olen. Hanson paljon mieluummin kokoonpanoon kuin Mitchell. Caputi ja Mitchell katsomoon/farmiin, tilalle vaikka Zigomanis ja Hanson. Tai villinä korttina D'Amigo. Ihan sama, jotain muutosta nyt kuitenkin. Brown lienee ainakin Sensiä vastaan kentällä.

_______________________

Joopa joo, ei varmaan muuta tästä pelistä. Aika turhauttava peli jossa oli paljon hyvää, mutta todella paljon huonoakin. Nykypäivän pelit ratkotaan pitkälti ylivoimalla ja siinä ollaan jo tässä vaiheessa kustu monta peliä. Viime viikolla homma toimi, mutta nyt näyttää taas ettei ota tuulta purjeisiin tuo ylivoima.

Korjauspaikka alkaa 21 tunnin päästä Ottawassa. Myös Sens hävisi tänään joten motivoitunut tiimi pitäisi olla vastassa. Battle of Ontario kyseessä ja toivottavasti fyysisyyttä edes nähdään.

Kiristää...
 

TML

Jäsen
Pre-game Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs

Battle of Ontario tänä yönä luvassa Ottawassa. HNIC matsi Sens-Leafs. Molemmat tiimit hävisivät viime yönä, mutta tänään on paikka päästä sitten taas voittojen tielle. Leafs ei ole voittanut vieraissa sitten lokakuun 15. päivän, jolloin Rangers kaatui jatkoajalla. En edes muista enää millaista on voittaa vieraissa.

Toivottavasti tänään kuitenkin onnistuu. Tähän mennessä Sens ja Leafs ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Molemmat pelit pelattiin ACC:ssä ja molemmat ovat onnistuneet kertaalleen voittamisessa. Leafs murskasi ekassa kohtaamisessa Sensin 5-1, toisessa matsissa taas Sens nappasi pisteet niukasti. Leafs sai kolmannessa erässä kirivaiheen päälle, oltuaan ensin 3-0 tappiolla kahden erän jälkeen.

Sensillä on viime aikoina ollut vaikeuksia niin kentällä, kuin myös sen ulkopuolella. Viimeisestä kuudesta ottelusta Sens on voittanut vain yhden, joten pieni kriisi Kanadan pääkaupungissa on päällä. Eilen seurailin hiukan tuota Sensin peliä ja silmiin pisti Danielan ja Spezzan surffailu. Sen mitä seurasin, eivät vakuuttaneet. Sensillä puolustus on ollut pahoissa ongelmissa ja päästettyjä maaleja on jo 71. Leafsin vastaava lukema on 56, mutta silti heillä on 2 pinnaa vähemmän kuin Sensillä.

_________________________

Senators tänään:
Regin-Spezza-Alfredsson
Michalek-Fisher-Kovalev
Foligno-Kelly-Neil
Ruutu-Winchester-Shannon

Phillips-Gonchar
Kuba-Karlsson
Campoli-Carkner

Elliot


Ruutu siis jauhaa nelosketjussa kahden pienemmän pelaajan kanssa, joten tuo "grindline" Neil-Kelly-Ruutu ei ole enää toiminnassa. Puolustus, kuten jo mainitsin, on Sensin pieni heikkous. Gonchar ja Karlsson ovat kyllä taitavia, mutta omassa päässä aikamoisia rukkasia toisinaan. Tuonne pitää Leafsin liukkaitten ja nopeitten hyökkääjien iskeä.
Leclaire pelasi eilen, joten oletan että Elliot on kehissä tänään.

Leafs tänään:
MacArthur-Grabovski-Kulemin
Kadri-Bozak-Kessel
Sjostrom-Brent-Versteeg
Orr-Mitchell-Brown/Caputi

Kaberle-Schenn
Beauchemin-Komisarek
Aulie/Lebda-Gunnarsson

Gustavsson


Brownilla on alavartalo vamma, mutta todennäköisesti hänet tänään kehissä nähdään. Tämä tarkoittaa että Caputi tippuu tod.näk. pelaavasta kokoonpanosta. Viime yönä Caputi pääsi pelailemaan kolmannen erän kolmosketjussa, mutta tulosta ei syntynyt.
Muuten muutoksia ei hyökkääjissä ole. Pakistossakaan ei välttämättä ole, mutta voi olla että Lebda tulee kehiin. Uskoisin että jos Lebda tulee kehiin, Aulie tiputetaan pois. Aulie pelasi ekat pelit hyvin, mutta viime peleissä peli ei ole samannäköistä ollut. Gunnarsson on ollut parempi näistä kahdesta.
Monster pelaa toisena yönä putkeen.

_________________________

Joukkueiden piste-ero on siis vain 2 pistettä. Voitolla Leafs nousisi tasoihin, joten tärkeähän tuo voitto olisi jos tuon kannalta. Sensillä on tosin vielä pari ottelua enemmänkin pelattuna.
Erikoistilanteissa joukkueiden välillä on melko iso ero. Leafsin YV ja AV ovat todella heikkoja, etenkin tuo alivoima. Ylivoima on ehkä liigan mittapuulla puolenvälin tienoilla, mutta hyvältä se ei todellakaan ole näyttänyt, eikä tuntunut.

_________________________

Mitäs vielä? Ei kai muuta kuin että ottakaa nyt vihdoin se vierasvoitto. Tänään vasta huomasin että tuo vieraskipsi on noinkin paha. Niin ja toinen toive on että tuohon erikoistilannepelaamiseen saataisiin jokin tolkku. Niin surkeaa se eilen oli ja niin ratkaisevaa se nyky jääkiekossa on.

P.S. Tänään Kadri tekee avausmaalinsa. Oikeasti, katsokaa vain.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

TML

Jäsen
1st period Senators - Maple Leafs

Kyllä osasi taas Maple Leafs... Sama vanha paska vieraspelaaminen jatkui ja vastustajalle annettiin lahjoja yllin kyllin. Sinäänsä peli oli melko tasaista (ehkä hieman Sensin hallintaa), mutta Leafs menetti taas kiekkoja runsaasti omalla alueella eikä alivoima tietenkään toiminut.

Koko erässä siis vihellettiin vain yksi jäähy, sen otti Freddy Sjostrom estämisestä. Leafs selvitti alivoimassa ekat puolitoista minsaa loistavasti, mutta sitten Komilta huono purku ja Sens saa tilanteen aikaan. Brent ja Beauchemin katselevat vierestä kun Kovalev laittaa kiekon verkkoon.

Erän lopussa Sens sai lisää paikkoja kun Leafs-pakit eivät saaneet kiekkoa pois alueelta. Miten vitussa se voi noin vaikeeta olla pelistä toiseen? Ja nimenomaan aina vieraspeleissä.

Monster pelasi ekassa erässä taas mahtavasti, mutta jos pakit pelaisivat vähänkin paremmin, Monster olisi ollut työttömänä avauserän. Typeriä virheitä taas aivan liikaa.

Hyökkäyspäässä Leafs ei kummempia esittänyt. Kesselillä yksi hyvä paikka mutta ei uponnut. Kesseliä kolhittiin korkealla mailallakin mutta jostain syystä penalttia ei siitä tullut? En ymmärrä.

Lebda on siis Aulien tilalla. Hyvin on luistin liikkunut, mutta kiekolliset ratkaisut ovat taas Lebdalla ontuneet. Ei Lebda tosin ainoa ole ollut. Komisarekilta taas karmeita suorituksia myös.

________________________

Tulipa vuodatus mutta kyllä panee vituttamaan tuollaiset b-juniori virheet pelistä toiseen. Ja mitä tuohon alivoimaan voi enää sanoa? Cherry paasaa parhaillaan siitä että Zigomanis pitäisi ottaa takaisin ylös ottamaan aloituksia. Leafs-av on tippunut kuin lehmän häntä siitä lähtien kun Zigomanis ei ole ollut mukana kokoonpanossa.

Osa totuutta siinäkin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Töistä kotiin, streami nopeasti auki, ei mitään hätää kun peli on 0-1 ja Leafsillä hyvät paikat. No, saman tien 2-0 ja peli täysin sekaisin ja paikat Sensille pariin maaliin. Mistä tolle puolustukselle oikein maksetaan? Aivan järkyttävää sekoilua. Ei tätä selvinpäin kestä katsoa...

Edit: Taas turnover ja 3-0, taidan mennä nukkumaan, huomenna töitäkin. Ei tää enää ole hauskaa.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
2nd period Senators - Maple Leafs

Sanat sen kuin vähenee mitä pidemmälle ottelu etenee...

Toisen erän eka kymppi mentiin täysin Leafsin hallinnassa. Laukaukset jossain vaiheessa 8-2 ja muutama ihan hyväkin paikka Leafsille siunaantui. Kadrilta turha siirto hyvässä maalipaikassa, muuten hyvää peliä häneltä. Myös Bozak sai kerran loistopaikan maalinkulmalle, mutta jäätyminen tapahtui. Kesseliltä maittava passi ja turhautuminen häneltä kun kaverille ei maistunut.

Sitten kun varkain Sens tuli peliin mukaan. Ensin Campoli veti viivalta ja Shannon taisi ohjata kiekon tolppaan. Hetkeä myöhemmin Sens pääsi nopeaan vastahyökkäykseen Beaucheminin vedettyä viivalta suoraan päin Fisheriä. Kovalev ja Michalek pelasivat kiekon hienosti Fisherille joka vei Sensin 2-0 johtoon. Grabo oli pahasti myöhässä omasta (Fisher) miehestään.
Maalin jälkeen Sens tuli muutamat seuraavat minuutit kovaa ja lisäosumakin oli lähellä.

Leafs jatkoi kuitenkin vauhdikasta peliä ja näytti siltä että takaa-ajo on silti päällä vaikka Sens hetkellisesti momentumin saikin. Erän loppuun tuli kuitenkin vielä kylmä suihku kun Lebda luki tilanteen väärin Sensin alueelle mahdollistaen 2-1 YV-hyökkäyksen kotijoukkueelle. Fisher ja Kovalev hassuttelivat Gunnarssonia ja Gustavssonia ja taululle tuli 3-0.

_______________________

Jälleen aivan mielettömän turhauttava erä. Leafs vei peliä melko selkeästi, mutta tuo hyökkäysintoisuus johti vastahyökkäyksiin jotka vastustaja tottakai käyttää paljon paremmin hyväksi. Sens oli purjeessa toisessa erässä, mutta jopa Sensin tasoinen maalinteko ongelmista kärsivät joukkue rokottaa Leafsia paikan tullen.

Sitten toinen juttu. Tiedättekö sen tunteen kun vastustaja saa jäähyn ja huomaat että jaaha, nyt on hyvä mahdollisuus tehdä maali. Minä en tiedä. Ainakaan enään.
Leafs YV oli taas yhtä tyhjän kanssa ilman vetoja ja todellisia maalipaikkoja. Kiekkoa kuskailtiin taas ja vastustaja purkaa helposti. Leafsin YV-prosentti viimeisistä 7 vierastottelusta on 7%. Aivan surkuhupaisan paska.

_________________________

Schenn on pelannut kauden heikointa peliään. Komi on ollut riskialtis, Lebda töpeksi 3-0 maalissa. Kaberle on ainoa pakki kuka pystyy hyviin avauksiin jossa hyökkääjän ei tarvitse tehdä isoa duunia päästäkseen vastustajan alueelle.
Leafs oli toisessa erässä vauhdikas ja Sensin alueelle tultiin monta kertaa hyvällä liikkeellä ja kiekkokin liikkui mukavasti. Maalipaikkoihin pääseminen on kuitenkin vaikeaa ja laukaukset tulevat huonoista kulmista eikä vastustajan maalivahdilla ole vaikeuksia torjua. Grabon ketju on ollut liukas, samaa voi myös sanoa Bozakin ketjusta.
Tim Brent on ollut mukavan fyysinen ja hyvä puolustamaan, kuten hänen pitääkin. Hyökkääjät ovat siis ihan semihyvin pelanneet, mutta jokin puuttuu kun 0 on vieläkin maalisarakkeessa. 8 viimeisintä erää vieraissa eikä maalin maalia lukuunottamatta tuo Kesselin lahja maali viime yönä.

_______________________

Toisen erän alku loi uskoa minuun ja varmasti muihinkin Leafs-faneihin, että tästä vielä voi tulla jotain hyvää. Se kuitenkin murskattiin osaksi vastustajan paremmalla maalipaikkojen käytöllä, osaksi omalla heikolla puolustuspelaamisella.

Todella todella todella turhauttavaa seurata tuota Leafsin peliä tällä hetkellä. Taas sitä rupeaa miettimään miksi ihmeessä valvon öitä katsellen pelejä, kun niin paljon ne pistävät vituttamaan 80% ajasta.

Viimeksi päästiin maalin päähän Sensiä vastaan oltuamme 3-0 tappiolla kahden erän jälkeen. Se oli kotona se, vieraissa kolmen maalin tekeminen yhteen erään tuntuu olevan melkoinen mahdottomuus.
 

TML

Jäsen
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 3-0

Niinhän se tappio sieltä sitten tuli. Eli marraskuussa jäätiin kokonaan ilman vierasvoittoa. Yhteensä puoltoista kuukautta on mennyt viimeisimmästä vierasvoitosta, mutta eiköhän se seuraavan kahden vieraspelin aikana tule, sillä seuraavat vastukset vieraissa ovat Caps ja Pens.

Itse pelistä. Aiemmissa eräpostauksissa kävinkin jo pääkohdat läpi. Leafs tuskaili taas maalinteon kanssa ja pakisto antoi liikaa maalipaikkoja vastustajille. Vihu myös rankaisi vastahyökkäyksistä kovalla prosentilla.

Leafs YV 0/3, Sens YV 1/1. LOL, ei voi muuta sanoa.

________________________

Pelaajista jotakin:
- Monster teki avauserässä hyviä torjuntoja, mutta ei hänkään ihan parhaimmillaan kahdessa seuraavassa erässä ollut vaikkei häntä maaleista voi syyttää. Etenkään kolmannesta. Kyllä muakin vituttais seisoa tuolla maalilla.
- Pakkeja tuli haukuttuakin pitkin ottelua ja samat miehet tulevat pelin jälkeenkin mieleen.
- Kolmannessa erässä ketjuruletti hyökkääjien osalta oli kovaa. Pirtein ketju oli Kadri-Steeger-Kulemin. Hyvää duunia heiltä ja pari maalipaikkaakin saivat luotua. Huomaatteko kuinka Leafs-fanina täytyy kehua sitä jos edes saa maalipaikan. Maali olisi jotain spektaakkelimaista.
- Kessel-Grabo-Mac ei paperilla näytä koostumukselta minkä hirveän usein haluaisin nähdä, mutta eivät nuo nyt huonosti pelanneet yhteen. Bozak sai alennuksen Brownin ja Sjostromin vierelle.

__________________________

Eiköhän kaikki oleellinen ole sanottu. Onneksi seuraavaksi luvassa 3 kotimatsia putkeen, joten voi odottaa maaleja ja ehkä jopa voittojakin. Ei mennyt holiday vieraspelit ihan nappiin kun kahdessa pelissä tuli tehtyä vain 1 osuma.

Hiljalleen alkaa mitta täyttyä allekirjoittaneen osalta ja jotain konkreettista muutosta pitäisi alkaa näkymään penkillä ja vaikkapa penkin takana. Oiskohan toi Wilson nähty jo? Joku erikoistilanne pelaamiseen erikoistunut (apu)valmentaja ois kiva.

Tiistaina jatkuu kun Stamk... siis Bolts tulee vierailulle.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning

Tänään Leafs palaa kotiotteluiden pariin kahden huonosti menneen vieraspelin jatkoksi. Paikalliskamppailuissa Sabresia ja Sensiä vastaan Leafs teki vain yhden maalin, joten vanha tuttu vieraspelien maalinteko ongelma jatkui entistä pahempana. Täytyypä tsiigata tilastoista kuinka vähän maaleja Leafs on oikein vieraissa tehnyt. Varmaan 1,5 peliä kohti.

Tänään vastassa on Bolts jonka Leafs on jo kerran aiemmin tällä kaudella kohdannut. Silloin Bolts vei pelin kotonaan puhtaasti 4-0. Siinä ottelussa yhdistyivät aika hyvin Leafsin tämän kauden suurimmat leakit. Maalinteko ongelmat, ylivoimapelin surkeus jne. Heti pelin alussa Leafs sai 5-3 ylivoiman mutta ei onnistumisia. Vastustajan maalivahdista tehtiin myös melko helposti sankari. Alle 30 vetoa ja nollat Ellisille.

_______________________________

Lightning tänään:
Downie - Stamkos - St. Louis
Malone - Moore - Purcell
Bergenheim - Thompson - Hall
B. Jones - Ritola - Tyrell

Clark - Hedman
Lundin - Ohlund
R. Jones - Kubina

Ellis


Eli sellainen kokoonpano Tampalla mahdollisesti tänään. Ellis maalilla ja Bolts saattaa ottaa rosteriin seitsemän pakkia jolloin Ritola jäisi pois kokoonpanosta. Eipä tuo Boltsinkaan rosteri miltään hääppöiseltä näytä nyt kun Gagnet ja Lecat ovat poissa. Kakkosketjuna Malone-Moore-Purcell. Leafsilla on heittää parempi kakkosketju jäälle. Varmaan eka kerta (ja vika) tänä vuonna kun Leafsin kakkosketju on parempi kun vastustajan. Leafsin ykkönen nyt ei koskaan voi olla parempi kun vastustajan ykkönen. Siis ainakaan Leafsin nykyrosterilla. No ehkä Panthersia vastaan.

Mutta mutta, vaikka joku pieni dissaus tuossa tulikin, niin Boltsin ykkösen vaarallisuutta ei tarvitse varmaan korostaa. Stamkos on tulikuuma, ollut sitä koko alkukauden. Leafsiakin Stamkos on urallaan rokottanut jo useasti.

Leafs tänään:
MacArthur - Kadri - Kessel
Crabb - Grabovski - Kulemin
Sjostrom - Bozak - Versteeg
Orr - Brent - Brown

Beauchemin - Komisarek
Kaberle - Schenn
Gunnarsson - Aulie

Gustavsson


Voi paska! Wilson on tehnyt isompiakin muutoksia ensi yön peliin. Kadri on laitettu ykkösen sentteriksi ja pääsee nyt siis pelaamaan "omalla" paikallaan sentterinä. Laitureina on joukkueen "maalitykit" MacArthur ja Kessel. Kakkosessa puolestaan on tutkapari Grabo-Kule ja he saavat vierelleen 29 ottelua änärissä pelanneen Joey Crabbin. Crabb on ollut viimeiset 4 vuotta farmijyrä ja tämänkin alkukauden hän on jauhanut farmissa, Toronto Marlieseissa. Crabb on tehnyt 12 paunaa 23 pelissä, joten mikään varsinainen nakuttaja hän ei ole. Änärissä on syntynyt 9 pistettä 29 pelissä.
Arvioiden mukaan Crabb on fyysinen pelaaja ja hyvä maalin edessä, mutta potentiaali on lähempänä nelosketjua. Sellainen nuubie siis Leafs-nutussa nähdään tänään.
Tämä siis tarkoittaa että Bozie on kolmosen sentteri ja se tuo kieltämättä taitoa sinne. Steeger saa siis vierelleen vähän enemmän käsiä. Sjostrom on toisessa laidassa.
Nelonen on vanha tuttu fyysinen ketju, Orr-Brent-Brown.

Pakkipareissa Aulie palaa mukaan ja Lebda on heitetty kokoonapanosta helvetiin. Hyvä niin. Lebda ei vaan ole missään vaiheessa vakuuttanut.

___________________________

Eli mielenkiintoa illan matsiin kyllä löytyy, nyt kun nuo uudet ketjukoostumukset on tehty. Kadri on mukava nähdä taas sentterinä ja josko kolmosketjukin saisi onnistumisia kun Steeger ja Bozak ovat kimpassa. Crabb on kiva nähdä vaikkei hän mikään sateentekijä kuitenkaan ole.

Tänään Leafsin alivoima joutuu kovaan testiin Boltsin loistavan ylivoiman kanssa. Kun Boltsin ykkösketjun saa otettua tarkkaan vartiointiin, pitäisi Leafsilla jonkinlaiset mahdollisuudet olla ottelun voitosta. Toivotaan parasta kun 02.00 matsi pyörähtää käyntiin.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Joey Crabb!!! Tekisi mieli kaivaa omat vanhat CCM:t varastosta ja pistää try-out- tarjous menemään Leafsin toimistolle. Kaikki halukkaat taitavat saada vuorollaan koettaa, jos pystyisivät tuomaan tehoja hyökkäykseen.

----------------------------------------------

Lienee aika tehdä pieni prospektikatsaus, kun edellisestä on jo ruhtinaallisesti aikaa. Greg McKegg on hieman hiipunut ensimmäisten pelien tahdistaan OHL:ssä, mutta on edelleen mukavasti seitsemäntenä pistepörssissä 40 pongolla (20+20) 28 ottelussa. Pelillisesti Eriellä ei tosin ole järin häävisti kulkenut, mutta McKegg valittiin siitäkin huolimatta viime viikon pelaajaksi 9 pisteellä kolmeen otteluun. Kutsua Kanadan alustavalle WJC-campillä hänellä ei kuitenkaan herunut.

Brad Ross sen sijaan kutsuttiin leirillä, joten hänet saatetaan nähdä vuodenvaihteen kisoissa. Ruohijan rooliinhan hänet valitaan, jos paikka irtoaa. WHL:ssä Rossilla on kulkenut pisteiden ja jäähyjen valossa ihan mukavasti (26 peliä 10+13 ja 69 PIM). Porlandilla on paperilla kasassa todella kova porukka ja esimerkiksi Miami Heatistä ja Oulun Kärpistä poiketen homma on toiminut myös käytännössä. Ross pelannee vielä pitkälle kevääseen.

Muista lupauksista mainitaan Windsorin laituri Kenny Ryan (22 peliä 6+12) sekä pakit Jamie Devane (22 peliä 3+3) ja Jesse Blacker (23 peliä 6+14). Blackerein tehot varsinkin miellyttävät. Marliesin puolelta on mainittava, että viime WJC:ssä loistanut Jerry D'Amigo ei ole ihmeitä esittänyt Marliesissa toistaiseksi (3+5, 23 peliä). Toki hyppy ammattilais- sekä bussikiekkoon on aina suuri, ja sen D'Amigokin on ilmeisesti saanut huomata nahoissaan. Tosin D'Amigo on taidettu lytätä jo joka tasolla, jolla on pelannut liian pieneksi ja heiveröiseksi, joten tuskin hän nytkään vastoinkäumisistä lannistuu. Myöskään Marcel Müllerin tehot (1+4, 21 peliä) eivät ihan vastaa viime kevään MM-kisojen nostamia odotuksia.

Suomalaisittain tietysti on imartelevaa, että Jussi Rynnäs taitaa olla Toronton lupauksista tällä hetkellä kuuminta kamaa. Jussilla peli on kulkenut (1.81 maalia/peli ja torjuntaprosentti 94.0). Ryntään tilastoilla ollaan AHL:n top-5:ssa. Jos joku hyökkääjä olisi AHL:n piste- tai maalitilastoissa top-5:ssa, niin ei tarvitsisi enää istua bussissa. Sääli vain, että maalivahtiosastolla matka show'hun on mutkikkaampi.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Täytyypä tsiigata tilastoista kuinka vähän maaleja Leafs on oikein vieraissa tehnyt. Varmaan 1,5 peliä kohti.
Älä ole noin pessimisti, on se jopa 1,6 per peli, 10 peliä ja 16 maalia. Huikeaa.

Tilastoista paistaa muuten silmään ylivoima, kotona 23,4% (eli todella hyvä), vieraissa sitten 6,7% (eli ihan vitun surkea, kolme yv-maalia vieraissa kymmenessä pelissä). Mikä voi kusta noin pahasti vieraspeleissä? Kokonaisprosentiksi muodostuu 15,2% eli ei kovin ihmeellinen.

Sama trendi PK:n kanssa, kotona 81,8% ja vieraissa 64,7%. Eli homma kustaan vieraissa erikoistilanteisiin aika pitkälti. PK onkin liigan toisiksi huonointa.

Päätin boikotoida pelejä parin viimeisen jälkeen, mutta kai tää nyt tulee väijyttyä kuitenkin, ainakin eka erä. Aamusta pitäisi töihin, niin yrittäisivät nyt edes ettei pidä töihin mennä sekä väsyneenä että vittuuntuneena. Onhan se Kadri nähtävä ykkösen sentterinä, ja Stamkos ihan muuten vaan. Ja Crabb.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Lightning

Johtoasemassa ollaan ekan erän jälkeen. Hyvä. Johdossa ollaan vain maalilla ekan erän jälkeen. Ei hyvä.

Leafs sai hyvän startin otteluun kun reilun minuutin pelin jälkeen Ellis ensin sylki Bozakille maalipaikan ja tilanteen jälkeen Versteeg huitoi kiekon maalille josta Sjostrom ohjasi kiekon sisään. Vai ohjasiko? En ole varma kummalle tuo maali nyt lopulta sitten merkittiin. Kuuluttaja sanoi että Sjostrom.

Maalin jälkeen Tampa sai luotua hyviä tilanteita mutta Monster otti tärkeitä torjuntoja tyrehdyttäen mm. läpiajonkin. Monster oli ekan erän hahmo 17 torjunnallaan. Bolts oli hallitsevampi joukkue mutta Monster venyi todella hienoihin torjuntoihin useamman kerran ja hänen ansiosta Leafs on johdossa.

Leafs kesti ekassa erässä jopa kaksi alivoimaakin. Sekä Komisarek että Versteeg ottivat kampituksista kaksi minuuttisen, mutta Leafs AV selvitti tilanteet.

Erän vikalla minuutilla Leafs sai kiekon toistamiseen maaliin, mutta maali hylättiin nopeasti MacArthurin estettyä Ellistä. Bolts pakki (Hedman?) avusti kyllä tilanteessa estämistä, mutta Schennin napakka rannekuti hylättiin silti.

_________________________

Crabb on ollut ihan jees ja yhden tilanteen hän selvitti hyvällä puolustuspelaamisella. Koukkaamisjäähyn paikka tilanne olisi ehkä ollut mutta hyvä ettei vihelletty. Yksi hyvä maalipaikkakin hänelle siunaantui, mutta pieni jäätyminen tuli.

Grabovskilla oli monia paikkoja avauserässä mutta perisynti, laukaus maalin yli, tuli taas esille. Kabby petasi Grabolle erän lopussa loistavan one-timerin mutta silloin veto meni ohi. Hetkeä aiemmin paukkuivat pleksit.

Leafs on pelannut ihan hyvin Stamkosin ketjua vastaan. Pari paikkaa on tullut mutta hyvin on mielestäni heidät pidetty aisoissa.

__________________________

Ei kai tässä nyt sen pitempiä jaksa kirjoitella, antaa toisen erän kertoa enemmän. Monster jatkakoon samoja esityksiä mitä avauserässä, mutta muiden pitää kyllä parantaa peliä vielä pykälää tai kahta paremmaksi.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Leafs sai hyvän startin otteluun kun reilun minuutin pelin jälkeen Ellis ensin sylki Bozakille maalipaikan ja tilanteen jälkeen Versteeg huitoi kiekon maalille josta Sjostrom ohjasi kiekon sisään. Vai ohjasiko? En ole varma kummalle tuo maali nyt lopulta sitten merkittiin. Kuuluttaja sanoi että Sjostrom.
Steegerille se sitten vaihdettiin, Bozak ja Gunnarson syötöille.

Kakkonen ja kolmonen esittivät ihan pirteää peliä, aika yllättävänkin toimivat kokonaisuudet. Maaleja voisivat tietysti tehdä...

Monster on ollut taas jäätävä.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Lightning

Maalin johdossa lähdetään kolmanteenkin erään, kun toisessa molemmat joukkueet osuivat kertaalleen ylivoimalla.

Leafs (Kulemin) jatkoi jäähyilyään toisessa erässä ja oli oikeastaan ajan kysymys koska soi. Lopulta Boltsin avausmaalin teki Ryan Malone melko vaarattoman näköisessä tilanteessa. St. Louis ajoi hyvin päätyyn ja laittoi kiekon maali taakse Gagnelle. Molemmat Leafs pakit lähtivät kiekon perässä juoksemaan, jolloin Malone jäi vapaasti tekemään vanhanaikaisella maalin. Monsterkin oli toisella kulmalla Malonen yllättäessä hänet. Kulemin istui jäähyllä laitataklauksesta silloin kun tuo maali syntyi.

Leafsin otsikkoaika tuli 7 minuutin pelin jälkeen, kun Bolts otti vajaassa 6 minuutissa kolme kakkosta. Keskimmäisessä jäähyistä Leafs meni uudelleen johtoon, maalintekijänä Nik Kulemin. Leafs siirteli hyvin kiekkoa viivassa Steegerin ja Kabbyn toimesta ja lopulta Kulemin päätti piinan ja ampui maalin. Bozakin hyvän haaston ansiosta Leafs tuon ylivoimansa sai, joten kiitosta myös sinne.

Toinen erä oli avauserää tasaisempi, osaksi johtuen noista jäähyistä jotka jakaantuivat siis 2-3 Boltsille. Leafs alivoima on pelannut tänään hyvin, etenkin kärkimiehenä useasti oleva Tim Brent. Kullanarvoinen noissa av-tilanteissa, vaikkakin tuo alivoima surkeaa onkin ollut.

Ketjukokoopanot ovat toimineet tänään ihan hyvin. Kadri näyttää olevan sentterinä parempi kuin laiturina, vaikken ihan vakuuttunut vielä olekaan riittääkö papu vääntämään änäri joukkueen ykkössentterinä.
Bozakin ketju on ollut tänään ihan pirteä, moitteita ei myöskään ole Grabon ketjusta. Mitä nyt Grabo voisi maalia kohtikin vedellä. Crabb oli tuo yv-maalin aikana jäällä, joten hieno homma että oli heti järkkäilemässä maalia.

Brownilta myös hyviä ajokoira hommia taas ja kiitos hänen agressiivisen karvauspelin, Jones joutui vetämään kiekon katsomoon saaden jäähyn.

Nyt tiivis hyvä puolustuspeli kolmanteen erään ja voitto kotiin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös