Toronto Maple Leafs 2010-2011

  • 170 637
  • 670

TML

Jäsen
Sitten eilisen jälkeisiä uutisia:

- Jiggy ei reenannut tänään lainkaan ja James Reimer nostettiin Marlieseista ylös. Rynnäs ei siis tällä kertaa ollut se onnekas kuka pääsee isompaa palkkaa nostamaaan. Tosin pelejä Rynnäs saa enemmän pelata kuin Reimer. Todennäköisesti.

- Myöskään Tim Brent ei tänään aamureeneihin osallistunut. Brent blokkasi eilen kiekon ja sen verta pahasti se osui että aamureenit jäi välistä. Mitään tietoa ei vielä irronnut pelaako hän huomenna Devils-pelissä.

Varmasti huomenna tiedetään enemmän. Se kai oli varmaa jo ennen eilistäkin, että Monster pelaa torstaina maalissa.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils

Tappioputki saatiin päätökseen komealla voitolla ja sitten vaihteeksi päästään pelaamaan joukkuetta vastaan joka painii vielä suuremmissa ongelmissa kuin Leafs ja samotein joukkuetta vastaan joka on sarjataulukossa Leafsia alempana. Ennakkosuosikki siis ehkä semisti ollaan mutta se ei saa hämätä.

Devils siis vastassa parin tunnin kuluttua ACC:ssä. dali avasikin pelin jo Devils-osiossa, sieltä voi käydä Devils-previkkaa ja yleistä ennakointiakin lukemassa. Kokoonpanonkin otan suoraan dalin kirjoituksista:

_____________________________

Devils tänään:
Kovaltshuk-Zubrus-Vasjunov
Elias-Arnott-Tedenby
Rolston-Zajac-Clarkson
Pelley-Mair-Gionta

White-Tallinder
Greene-Voltshenkov
Magnan-Corrente

Brodeur

Loukkaantumishuolia siis jokseenkin on, todella tärkeistä miehistä Parise poissa. Taitoa kuitenkin riittää kolmeen ekaan ketjuun ja nelosessakin rähinäpossea riittää.
Pakistossa kaksi ekaa pakkiparia sanovat jotain, kolmas ei niinkään. Katsellaan miten pärjäävät.

Leafs tänään:
Clarke MacArthur - Mikhail Grabovski - Nikolai Kulemin
Nazem Kadri - Tyler Bozak - Phil Kessel
Fredrik Sjostrom - John Mitchell - Kris Versteeg
Mike Brown - Tim Brent - Colton Orr

Tomas Kaberle - Luke Schenn
Francois Beauchemin - Mike Komisarek
Brett Lebda - Keith Aulie

Jonas Gustavsson

Leafsilla ei siis muutoksia ole tapahtunut sitten viime pelin mixauksen. Steeger pelas hyvän pelin mutta jatkaa kolmosessa. Brent on kunnossa ja sentteröi nelosta. Kärkiketjuissa Grabo saa alkukauden tutun koostumuksen vierelleen ja Kadri hakee avausmaaliaan Bozien ja Kesselin vierellä.
Pakeissa ei muutoksia ja Monster tuttuun tapaan maalilla nyt kun Jiggy on poissa.

________________________

Eipä kai sen kummempia tarvitse tätä peliä pohjustaa. Molemmat tarvitsevat voittoja edelleen hanakasti ja toivon mukaan Leafs-YV ja Versteeg jatkavat onnistumisiaan. Toivon todella että tuo ketsuppipullo aukesi nyt ylivoimankin suhteen. Niin paskaa se tähän mennessä oli ollut.

Nelonen Sport Pro näyttää muuten tämän ottelun, että siitä vain muutkin seuraamaan.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Brett Lebda - Keith Aulie

Leafsilla ei siis muutoksia ole tapahtunut sitten viime pelin mixauksen.

Tulin vähän myöhässä messiin, mutta oliko Gunnarson ottanut tuon Aulien paikan?

Aika hermostunut alku, ehkä tuo tuosta alkaa luistamaan.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Devils

Tulin vähän myöhässä messiin, mutta oliko Gunnarson ottanut tuon Aulien paikan?
Eikun Lebdan. Eli Gunnarsson-Aulie on parina tänään. Vähän toivoinkin että mieluummin Gunnarsson kuin Lebda. Vaikka todettakoon että ekojen matsien jälkeen Lebda on hieman parantanut.

Tilanne ekan erän jälkeen 0-0 ACC:ssä. Leafs aloitti melko tahmeasti, mutta sitten osaksi kiitos ylivoiman, kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja sai paremmat paikat avauserässä. Kessel napautti kahdesti tolppaan ja MacArthur pääsi läpiajoonkin (josta sitten se eka jäähy tulikin). Siis tarvittinko tosiaan Versteegin siirto viivamieheksi ylivoimaan, jotta tuo YV alkoi toimimaan? Aivan erinäköistä on ylivoima ollut viimeisessä kahdessa pelissä missä Steeger on ollut viivassa Kabbyn kanssa. Hyvästi Phaneufille ykkös YV:stä. Kadri pelasi Kesselille hyvää paikkaa ylivoimalla mutta ei ihan päässyt Phil mailoineen väliin.

Devils ei juuri paikkoja avauserässä saanut. Laukaukset saattoivat mennä (en jaksa tarkistaa joten heitän mutulla) aikalailla tasan, mutta ei Devils kummallisempaa saanut aikaan. Aika halutonta oli jossain määrin jopa heidän peli. Puolustus näytti fyysiseltä, mutta hyökkäyksessä oli surffilijoita muutama kappale.

Leafsilla siis Gunnarsson on sittenkin inessä ja luutii Aulien parina. Kessel on ihan vaarallisesti noussut omaa laitaansa pitkin ja Bozak oli avauserässä ihan hyvä. MacArthur näytti nopeuttaan polkaisemalla helposti Rolstonilta ja Volchenkovilta karkuun. Kulemin tehnyt myös hyvällä meiningillä töitä.

Eipä kai muuta tuosta avauserästä tartte sanoa. Rolston rikkoi erän loppuun Schenniä, joten toinen erä alkaa 1.50min ylivoimalla. Erän alun YV on paha, mutta toivotaan että avausmaali sieltä syntyisi. Ja nimenomaan Leafsille.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kessel on ihan vaarallisesti noussut omaa laitaansa pitkin ja Bozak oli avauserässä ihan hyvä.

Kehuisin myös Kadria, todella hyvän paikan pelasi itselleen loppupuolella ja taisi aiemminkin olla lähellä maalintekoa lisäksi muutenkin ihan pirteää menoa koko ketjulta. Ehkä pojasta vielä se ykköstähti saadaan Leafsiin.

Kaberlelta pari todella hyvää suoritusta, harmi ettei maalia niistä saatu aikaan. Yllättävän paljon saanut tilaa nousta, jotenkin Devilsin keskialueen peli ei oikein vakuuta.
 

TML

Jäsen
Kehuisin myös Kadria, todella hyvän paikan pelasi itselleen loppupuolella ja taisi aiemminkin olla lähellä maalintekoa lisäksi muutenkin ihan pirteää menoa koko ketjulta. Ehkä pojasta vielä se ykköstähti saadaan Leafsiin.

Jep kyllähän Kadrillekin krediittiä pitää antaa. Ehkä paras erä Leafsissä. Tai no Preds-pelin toinen erä tietenkin mutta silloin se koko erä tuntui olevan pelkkää ylivoiman pelaamista. Vähän on köykäinen vielä (vaikka pari tilannetta ajoi ihan hyvin loppuun saakka taklaamalla) mutta pelaamisen kautta oppii tilannekovuutta.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Devils

No nyt oli Leafsilta jo parempi erä ja tuottihan se tulostakin. Itseasiassa juuri tuon erän alun YV tuotti kuin tuottikin sen avausmaalin. Toisen YV-viisikon tullessa jäälle Leafs käynnisti hyvän nopean hyökkäyksen joka päättyi Grabon maaliin. MacArthur avasi Kuleminille pystyyn ja Kuli ampui Brodeuria päin. Siitä rebound ja Grabo oli kärppänä paikalla viimeistelemässä Brodeurin sylkemän kiekon maaliin.

Kyllähän tuo maali Leafsia piristikin ja paikkoja siunaantui enemmänkin. Phil Kessel sai jälleen loistopaikkoja, vieden Brian Giontan pikkuveljeä kebabkioskille. Maalinkin Kessel sai lopulta aikaan kun Kadri löysi hänet aivan vapaana maalinkulmalta. En tiedä missä Devils pakki luurasi mutta Kessel oli aivan vapaana ja puikoista upposi Brodeurin taakse.

Devils pääsi kuitenkin varkain kaventamaan pelin. Zubruksen ketju pyöritti peliä ja lopulta hänen luistimesta se maaliin meni. Jos Monster olisi pitänyt mailansa jäässä haarojen kohdalla, ei maalia olisi syntynyt. Eli hieman meni ruotsalaisveskarin piikkiin tuo maali. Muuten Monsterilta hyvää pelaamista.

Erän loppupuolella Leafsin nelos- ja kolmosketju saivat yhteispainostuksella muutamat hyvät paikat aikaan. Kaikki lähti Brownin röyhkeästä noususta ja viimeinen paikka tuli Komisarekille. Hyvää duunia koko kuusikolta Orr-Brent-Brown-Versteeg-Mitchell-Sjostrom.

Erän paras ketju oli kuitenkin Kessel-Bozak-Kadri, jolla paikkoja riitti. Etenkin Kesselillä. Kadri pelasi hyvän erän vaikka puolustustyöskentelyssä on vielä rutkasti parannettavaa. Sentteriksi hänestä ei ainakaan noilla puolustustaidoilla ole. Petasi kuitenkin pari hyvää paikkaa ketjukavereilleen ja hei, 0+2 8 erän aikana tällä kaudella. Ei se huonosti ole.

Devils päässyt pelaamaan runsaat 3 minsaa ylivoimaa, mutta Leafs AV on ollut pirun hyvä. Versteeg saanut paljon AV-aikaa YV-aikansa lisäksi. Steeger tais jauhaa melkein tuon koko ylivoiman toisen erän alkuun. Hyvin on myös alivoimaa pelannut. Brent on kullan arvoinen alivoimalla, samoin Brown. Todella tyytyväinen olen heidän peliinsä etenkin alivoimalla.

Hyvä erä Leafsilta, etenkin eka kymppi. Tuon takaiskun jälkeen Devils sai otetta pelistä ja erän loppupuoli sujui tasaisemmin. Vielä pitäisi erä taistella jotta pinnat jäisivät kotio.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 3-1

Hii-o-hoi! Toinen voitto putkeen ja niin hyvältä tuntuu että tähän voisi vaikka tottua.

Kolmas erä alkoi sillä että Devils vaihtoi maaliin Johan "moose" Hedbergin. Brodeur loukkaantui ilmeisesti tuossa Brownin röyhkeässä nousussa, eikä siis kyennyt jatkamaan vaikka penkillä loppupelin olikin.

Leafs oli kolmannessa erässä melko heikko. Alusta saakka Devils painosti vahvasti ja selvä suunnitelma heillä oli tasoittaa peli. Tarvittiin Matthew Corentten tyhmä poikkarijäähy jonka jälkeen Leafskin pelasi paremmin. Leafsin peliä paransi se, että juuri tuo Corentten jäähy käytettiin hyväksi. Jo 6 YV-maali kahteen viime peliin syntyi Versteegin mailasta. Ja Versteeg siis näin ollen tehnyt kuudesta YV-maalista puolet. Syötön maaliin antoivat Kadri ja Kaberle.

Tämä vapautti Leafsia ja vikat 7 minuuttia oli viivytystaistelua jossa Devilskään ei oikein paikkoja saanut. Toiseksi viimeisellä minuutilla lähentelivät vielä Monsteria vaarallisesti, mutta kavennusta ei syntynyt. Sjostromkin ampui tyhjän maalin aikaan tolppaan.

______________________

Kadri 0+2. Pätevä peli häneltä kuten Footless osasi jo avauserän jälkeen ennustaa. Komeat olivat molemmat syötöt, etenkin lätty Versteegille. Muutenkin Bozakin ketju oli pirteä.

Puolustus toimi tänään hyvin. Gunnarsson menetti pari kertaa kiekon väärässä paikkaa, mutta muuten häneltä hyvä paluu kehiin. Ei tullut Lebdaa ikävä. Aulie ei saanut enää kolmannessa erässä peliaikaa ja koko minuuttimäärä jäi alle kympin. Aulie on kuitenkin 6-pakin roolinsa hoitanut kolmessa pelissä mallikkaasti. Kabby-Schenn oli tänään vakuuttava, samoin Beauchemin-Komi. Beuchilta pari hyvää peliä.

Rouhintaosasto saa myös hyvän arvosanan. Brownin otteita on todella ilo seurata. Jaksaa painaa vaihdosta toiseen. Brent on myös kulmapelissä yksi Leafsin parhaimmista.

En tiedä ovatko muut huomanneet, mutta Leafs pelaa melko erikoisesti vastustajan ollessa ilman maalivahtia tasoitusta hakien. Leafs pelaa tällöin käytännössä ryhmitelmässä 1-2-2 puolustuspäästä lueteltuna. Sentteri jää suunnilleen oman kassarin eteen (tai maalin taakse jopa) odottamaan vastustajan kiekon päätyyn dumppaamista. Laiturit koittavat laittaa painetta ennen punasta ja pakit tulevat omalla sinisellä vastaan jotta vastustaja joutuu laittamaan kiekon päätyyn. Siinä vaiheessa sentteri (Brent usein, tänään myös Bozak) on valmiina ottamassa kiekon vastaan päästen purkamaan sen rauhassa takaisin keskialueelle. En tiedä kenen idea tuo on, mutta on tuo ihan hyvin toiminut.

Sitten siihen ylivoimaan. On sitä minunkin puolesta toitotettu, että jotain tuolle ylivoimalle pitää tehdä. Ja nyt on tehty. Kaberlen vieressä viivalla on alkukaudesta ollut Phaneuf ja Beauchemin ja ihan tarpeeksi ovat paukuttaneet plekseihin. Samoin on nähty Kesselin nousu keskelle ja veto syliin -kuviota. Sen lisäksi kolme rightia pyörittäjän paikalla (Steeger-Bozak-Kessel) eikä kukaan maskissa -kuvio ei myöskään toiminut. Yksinkertainen muuvi, Steeger pakin paikalle ja leftin äijä pyörittämään peliä. Ja kappas vaan, maaleja syntynyt kahdessa pelissä 6 kappaletta YV:llä. Steeger on jauhanut pitkiä siivuja YV:llä ja tulosta syntyy. Steeger aloitti tänään kolmosketjussa, mutta silti peliaikaa 19.35.

Kehua täytyy myös alivoimaa. Brownilta uhrautuvaa peliä, samoin Sjostromilta. Brent ei maailman nopein ole, mutta lukee tilanteet loistavasti ja on hyvä kaksin kamppailuissa. Hyvin luutivat myös pakit.

Monsterilta varmaa ja hyvää peliä. Nollapeliä ei tullut oman virheen takia, mutta 2 pistettä maistuu varmasti. Eleettömän rauhallista peliä. Täytyy kuitenkin todeta että Devilsin yritykset olivat todella vaarattomia.

Siitä päästäänkin vastustajaan. En ollut ennen tätä peliä nähnyt kuin pari erää Devilsiltä, enkä oikein suostunut uskomaan että joukkue on niin huono mitä tilastot osoittavat. Eihän Devils voi olla huono? Eihän se koskaan ole ollut. No mutta olihan se. Devils aloitti pelin ihan hyvin ja kolmannessa erässä jonkin sortin pieni takaa-ajo oli päällä. Melko heikko esitys heiltä kuitenkin ja syvissä ongelmissa pirut tällä hetkellä uivat. Nuoret hyökkääjät olivat mielestäni hyviä. Vasyunov ja Tedenby jaksoivat yrittää, konkarit Elias, Rolston ja Arnott sen sijaan surffailivat lähes koko kuuskymppisen. Ilja oli mielestäni ihan ookoo, ranne lähti edelleen ankaralla voimalla. Nämä siis omat havaintoni Devilsistä.

____________________________

Todella hieno voitto Devilsistä vaikkei peliesitys parasta ollutkaan. Tämän päivän vastustajaa vastaan se kuitenkin riitti. Lauantaina tuskin riittää, sillä silloin vastassa on Canadiens. Ja vieläpä vieraissa. Kauden ekan kohtaamisen voitto avauskierroksella Leafs 3-2, joten revanssia hakevat ranskikset.

Hyvällä mielellä tulee kuitenkin tuohon peliin lähdettyä. Kerrankin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kattelin peliä msg+ striimistä, sieltä näytettiin tuo Kadrin syöttö Steegerille jostain jäänpintakamerasta tai vastaavasta, oli aika upeasti katsottu paikka. Upea viimeistely siihen päälle vielä, hieno sinetti pelille.

Tuo ykkönen tuossa kokoonpanossaan toimii (ainakin nyt nää pari peliä...), toivottavasti jatkavat pirteitä esityksiään. Mulla ei nyt vieläkään ihan täysi luotto Bozakiin ole ykkössentterinä (tai kakkos-, nimellisesti ainakin) ja tuolla ketjulla tulee varmasti olemaan jossain vaiheessa kovia vastustajia vastaan suuria vaikeuksia omassa päässä. Mutta hyökkäyspeliä on ilo katsoa.

Onkos muuten ketjuruletti arponut vielä Steegeriä, Graboa ja Kuleminiä samaan ketjuun? Tuli vain mieleen, kun MacArthur vaikutti tänään ajoittain melko vaisulta ja ehkä väsyneeltäkin, vaikka pari paikkaa saikin ja petasikin. Versteegillä nyt tuntuisi olevan joku hot streak, menee ehkä kuitenkin vähän hukkaan kolmosessa, vaikka sinänsä ihan pätevä ketju onkin ja Mitchellistä diggaankin.

Sjostromista diggaan alivoimalla, antaa kivasti painetta purkukiekkojen perään nopeudellaan ja jaksaa painaa läpi vaihdon. Brown on tosiaan toinen joka vetää aina täysiä ja taistelee. Hienoja pelaajia.

Ylivoima vaikuttaa ihan uudestisyntyneeltä, ehkä se Dionin loukkaantuminen ei sitten niin paha isku ollutkaan. Saa mun puolesta pysyä poissa tuosta ykkös-yv:stä palattuaankin.

Samalla tuli mieleen että koskas se Colby palaa kehiin? Eipä sitäkään ole ikävä ehtinyt tulemaan, odotin aika paljon enemmän ennen kautta. Aika vaisua oli niissä peleissä missä ehdin näkemään.

Tuli kyllä hyvä fiilis pelistä, toivottavasti onnistumiset ruokkivat joukkuettakin. Vastus ei tosiaan kova ollut, mutta silti mielestäni onnistunut peli. Ilman Brodeuria olisi lukemat voineet olla rumemmatkin, otti pari hyvää koppia varsinkin toisessa erässä. Hedberg ei juuri pahoja saanut ja maalille ei mahtanut sitten mitään.

Lauantain pelinkin taidan ehtiä näkemään töiden jälkeen, eipä tarvi baarin kautta mennä jos noinkin hyvää viihdettä olisi tarjolla.
 

TML

Jäsen
Tuo ykkönen tuossa kokoonpanossaan toimii (ainakin nyt nää pari peliä...), toivottavasti jatkavat pirteitä esityksiään. Mulla ei nyt vieläkään ihan täysi luotto Bozakiin ole ykkössentterinä (tai kakkos-, nimellisesti ainakin) ja tuolla ketjulla tulee varmasti olemaan jossain vaiheessa kovia vastustajia vastaan suuria vaikeuksia omassa päässä. Mutta hyökkäyspeliä on ilo katsoa.
Grabo jatkoi eilen siis maaliputkeaan ja on aika selkeästi tarrannut ykkössentterin paikkaan kiinni. Bozakilla otteet tuttuun tapaan toisella kaudella heittelee, eilinen oli kuitenkin hyvä peli. Periaatteessa siis Kessel on ainoa TOP6 hyökkääjä ja hänellä on parhaiten toiminut juuri Bozakin kanssa. Grabo taas on parempi kuin Bozak, joten kumman sitten arpookaan "ykkösketjuksi"?

Onkos muuten ketjuruletti arponut vielä Steegeriä, Graboa ja Kuleminiä samaan ketjuun?
Ellen ihan väärin muista, Grabo-MacArthur pariskunta on ollut koko kauden yhdessä. Ihan alusta tähän asti. Siinä on sitten laidalla ollut Kuleminia, Kesseliä ja Versteegiä. Versteeg-Grabovski-Kulemin -ketjua en kyllä muista nähneeni missään vaiheessa.
Tietysti MacArthur on ollut suuronnistuja alkukaudesta (ei kuitenkaan selkeästi paras Leafs kuten A. Mäkinen selostamosta sanoi), mutta siltikin ihan peli tai kaksi vaikkapa kolmosketjussa voisi tehdä hyvääkin. Toivottavasti Mac ei ottaisi sitä perseen näyttönä häntä kohtaan.

Samalla tuli mieleen että koskas se Colby palaa kehiin? Eipä sitäkään ole ikävä ehtinyt tulemaan, odotin aika paljon enemmän ennen kautta. Aika vaisua oli niissä peleissä missä ehdin näkemään.
LeafsTV näytti eilen Phaneufista ja Armysta kuvaa ja Phaneufin kohdalla oli 4 weeks, Armyn 2-3 weeks. Eli pari viikkoa vielä mennään ilman.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Grabo jatkoi eilen siis maaliputkeaan ja on aika selkeästi tarrannut ykkössentterin paikkaan kiinni. Bozakilla otteet tuttuun tapaan toisella kaudella heittelee, eilinen oli kuitenkin hyvä peli. Periaatteessa siis Kessel on ainoa TOP6 hyökkääjä ja hänellä on parhaiten toiminut juuri Bozakin kanssa. Grabo taas on parempi kuin Bozak, joten kumman sitten arpookaan "ykkösketjuksi"?
Niin, jotenkin mä pidän Kesseliä ainoana selkeänä ykköskorin pelaajana tällä hetkellä (toivotaan että Grabo jatkaa hyviä otteitaan ja todistaa myös kuuluvansa sinne, onhan sitä odoteltukin), joten miellän edelleen sen ketjun missä Kessel pelaa ykköseksi. Mutta eipä sillä tosiaan niin väliä ole, aika tasaisestihan noita kahta ekaa ketjua on (kai) peluutettu ja molemmilla nyt on ihan hyvin sujunut. Graboa ja Kesseliä kuitenkin on aika turha yhdessä peluuttaa, niin parempi niin että heidän 'ympärilleen' rakennetaan ne kaksi kärkiketjua. Jonkun uuden palasen sinne kaipaisi kyllä, voimaa ja kokoa esimerkiksi mitä oletkin aikaisemmin kaipaillut.

Tietysti MacArthur on ollut suuronnistuja alkukaudesta (ei kuitenkaan selkeästi paras Leafs kuten A. Mäkinen selostamosta sanoi), mutta siltikin ihan peli tai kaksi vaikkapa kolmosketjussa voisi tehdä hyvääkin. Toivottavasti Mac ei ottaisi sitä perseen näyttönä häntä kohtaan.
Hienostihan kausi on Maciltä alkanut, ei voi sitä kiistää, ja aika puskista pääsi tulemaan. Eiköhän nuo ketjut tule kuitenkin muutenkin elämään tässä kauden aikana, joten heittelyjä varmaan tulee vähän kaikille kolmoseenkin asti. Olisi vain kiva nähdä että nyt kun Versteeg on saanut putken auki yv:llä, olisiko siitä tullut itseluottamusta ja virtaa myös muuhun peliin. Tuossa kolmosessa ei nyt vaan ihan niin hirveästi apuja tule kuin vaikkapa Grabon vierellä tulisi. No, kunhan Army palaa, niin sitten taas menee ketjut jonkun verran sekaisin. Ehkä siinä on se puuttuva palanen kolmosesta?
 

TML

Jäsen
Niin, jotenkin mä pidän Kesseliä ainoana selkeänä ykköskorin pelaajana tällä hetkellä
Tämä on ehdottomasti totta ja ehkäpä koko Leafs-organisaation suurin leak. Tiedossa oli jo ennen kauden alkua ja alkukausi on kylmästi osoittanut tuon faktaksi.

Hienostihan kausi on Maciltä alkanut, ei voi sitä kiistää, ja aika puskista pääsi tulemaan. Eiköhän nuo ketjut tule kuitenkin muutenkin elämään tässä kauden aikana, joten heittelyjä varmaan tulee vähän kaikille kolmoseenkin asti. Olisi vain kiva nähdä että nyt kun Versteeg on saanut putken auki yv:llä, olisiko siitä tullut itseluottamusta ja virtaa myös muuhun peliin. Tuossa kolmosessa ei nyt vaan ihan niin hirveästi apuja tule kuin vaikkapa Grabon vierellä tulisi. No, kunhan Army palaa, niin sitten taas menee ketjut jonkun verran sekaisin. Ehkä siinä on se puuttuva palanen kolmosesta?
Niin tuossahan voisi "tasoittaa" ketjupalettia jonkin verran kun Army tulee. Miltä kuulostaisi ketjut:
Kessel-Bozak-Kadri
Versteeg-Grabovski-Kulemin
MacArthur-Mitchell(?)-Armstrong

Ja nelosessa sit Sjostrom-Brent-Orr/Brown (riippuen pelistä tarvitaanko edes heavyweightiä).

Nyt kun tosiaan näyttää että Kadri on paikkansa lunastanut ylhäällä (3 peliä ja 0+3), niin Leafshan voisi saada suht tasaiset kolme vitjaa jalkeille. Macin siirto kolmoseen toisi maalintekovoimaa sinne ja Armstrong on hyökkäyspäässä monin verroin parempi kuin Sjostrom. Sjostrom on mielestäni heikohko pelaaja kolmoseen, mutta kultaakin kalliimpi neloseen. Steeger saisi kakkosessa toteuttaa itseään roolituksen ollessa ainakin kohdillaan. Kuli tekee duunia ja riistää kiekon Grabolle joka passaa Steegerille ja verkko heiluu? Toki Grabo on itsekin aika tulikuuma maalienkin osalta tällä hetkellä.
Nelosessa Orr ei ole saanut miesmuistiin hommia, mutta hyvin hän on pelannut rajallisiin taitoihinsa nähden. Brownia ei missään nimessä tulisi laittaa healthy scratchiksi, oli tilanne mikä tahansa. Brent on myös ansainnut paikkansa nelosen sentterinä. Mitchell kolmossentterinä on siinä ja siinä.

Sitten ois Hanson, Caputi ja Zigomanis odottelemassa loukkaantumisista vapautuvia paikkoja. Ei nyt sanota että I can live with that, tarkoittaen tuota hyökkäystä, sillä edelleen se huutaa sellaista isoa vahvaa TOP6 sentteriä. Tai no laiturikin kävisi.
 

TML

Jäsen
Pre-game Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs

Jos tämä kamppailu olisi käyty viime viikon lauantaina, ei matsia olisi tullut odoteltua koko päivää innokkaana. Toisin kuitenkin kävi kun Leafs katkaisi alkuviikosta tappioputkensa ja pääsi torstaina jopa kahden ottelun voittoputkeen. Leafsnation voi siis taas hengittää vähän vapautuneemmin ja yön ottelusta voi jopa odottaa jotain mukavaa.

Helpolla se ei todellakaan tule, ainakaan jos katselee edellisiä matseja. Habs ja Carey Price ovat olleet tulikuumia, ja Habs on yllättäen koko itäisin konffan kolmas ja oman divisioonansa ykkönen (Leafs nelkku). Joukkueen tiivis puolustuspeli on jatkunut samana mitä viime keväänä ja Habs on päästänyt koko liigassa toiseksi vähiten maaleja.

___________________________

Leafs on siis napannut tältä viikolta jo 4 pistettä ja meininki joukkueen tekemisessä on varmaan jopa parempaa mitä ekan 4 pelin jälkeen. Itseluottamus on toivottavasti saatu takaisin ja tänään pelaajien isien ollessa katsomossa, näyttöhaluja pitäisi piisata.

Mielenkiintoinen tapaus yön ottelussa on myös Nazem Kadri. Kadri kannusti lapsuudessaan Canadiensia, joten hänelle tänään ehkä tunteikaskin peli. Kadri on paukuttanut kolme syöttöä kolmeen peliin tällä kaudella ja nyt voisi olla mukava paikka tehdä se NHL-uran avausmaali. Habs-fanit buuasivat draft-tilaisuudessa Kadrille pari vuotta sitten, joten Nazem voisi tänään hiljentää sammakkoyleisöä.

______________________________

No nyt kun tarkemmin katselee niin eipä tuo Habs ihan tulikuuma tällä hetkellä ole, yksi tappio alla ja vikat 10 peliä 6-4-0. Mutta joka tapauksessa Price on ollut loistava ja Habs puskuttanut vahvasti eteenpäin.

Mielenkiintoinen on myös erikoistilanne pelaaminen. Leafs on "mättänyt" 6 YV-maalia viimeisessä kahdessa pelissä ja tänään vastassa on liigan toiseksi paras AV. Eli oliko tuo YV kahden pelin miracle, vai onko parannus oikeasti tapahtunut. Steeger viivalla on ollut loistava ratkaisu, eikä voi kyllä moittia Kadrin YV-aikaa. Tehokas on poju YV:llä ollut.

____________________________

Molempien joukkueiden vahvuudet ovat puolustamisessa, mutta jotenkin veikkaan että tänään voitaisiin nähdä enemmänkin maaleja. Tasurikohde veikatessa ja Leafs nappaa jatkoajalla voiton 4-3 YV:tä pelatessaan. Kabby-to-Kessel.

Kokoonpanot heitän myöhemmin ilmoille kunhan ne selviävät.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

TML

Jäsen
Sitten vie ne kokoonpanot kun 1,5h on pelin alkuun aikaa jälellä.

Canadiens tänään:
Mike Cammalleri - Scott Gomez - Brian Gionta
Travis Moen - Tomas Plekanec - Andrei Kostitsyn
Lars Eller - Jeff Halpern - Benoit Pouliot
Tom Pyatt - Maxim Lapierre - Mathieu Darche

P.K. Subban - Josh Gorges
Romas Hamrlik - Hall Gill
Jaroslav Spacek - Alexandre Picard

Carey Price


Leafs tänään:
Nazem Kadri - Tyler Bozak - Phil Kessel
Nikolai Kulemin - Mikhail Grabovski - Clarke MacArthur
Fredrik Sjostrom - John Mitchell - Kris Versteeg
Mike Brown - Tim Brent - Colton Orr

Francois Beauchemin - Mike Komisarek
Luke Schenn - Tomas Kaberle
Carl Gunnarsson - Keith Aulie

Jonas Gustavsson


Leafsilla ei mitään yllättävää. Steeger jatkaa kolmosessa mutta YV-aikaa hän tulee takuuvarmasti saamaan. Myöskin alivoima-aikaa jos viime peli pitää paikkaansa. Mitchell saisi vaikka onnistua ensi yönä. Pelannut mielestäni ihan jees normaaliin Johnny Malkin -tasoonsa nähden, joten onnistuminenkin voisi tehdä hyvää. Gunnarsson pysyy kehissä ja Lebda katsomossa.

Habsin edellisiä pelejä saatikka kokoonpanoja ei ole tullut katseltua, joten kokoonpano muutoksista en osaa sanoa mitään. Eipä tuo heidänkään hyökkäys loista, mutta pakisto on melko tasainen ja maalivahti on ainakin tämän kauden alun ollut hyvä.

Uskoisin että tasainen peli nähdään vaikka sarjasijoitus puoltaa Canadiensille helpohkoa voittoa. Rivalryt ovat olleet ympäripyöreitä sarjasijoituksesta riippumatta.
 

TML

Jäsen
1st period Canadiens - Maple Leafs

Olipahan erä! 0-0 taululla, mutta paikkojen perusteella voisi ihan hyvin olla 4-2 tai jotain vastaavaa. Päästä päähän mentiin todella kovalla vauhdilla ja peli oli myös fyysistä. Ehkä kauden viihdyttävin erä, mutta ei missään nimessä paras erä Leafsilta.

Järkyttävän paljon annettiin vastahyökkäyksiä Habsille, vieläpä kahdesti heidän pelatessa alivoimaa. Monster ja tolpat ovat kuitenkin pitäneet pelin nollissa. Monster on itse ollut muutamassa tilanteessa hieman epävarma, mutta on omat virheensä korjannut pätevillä torjunnoilla. Leafsillakin pari maalipaikkaa, mutta vähissä on Pricen huipputorjunnat olleet, toisin kuin Monsterin. Ei Leafsilla mitään huimia paikkoja ole ollut.

Leafs sai erässä siis yhden ylivoimankin mutta herran jestas sentään. Habs tuli vaarallisesti koko alivoimansa ajan ja Leafs oli hätää kärsimässä. Kabbyn ja Steegerin hyvät puolustustaidot pelastivat.

Bozakin ketju oli pelin alkupuolella vaarallinen. Kessel on pitänyt Gilliä narttunaan ja vienyt häntä putkista ja päässyt käyttämään laseriaan. Gill näyttää aika usein olevan samaan aikaan jäällä kuin Kessel, että liekkö Habs koittaa matsata Gilliä ja Kesseliä?

Grabon ketjulla ollut myös ihan hyvin vauhtia päällä. Brown jysäytti kovan pommin, mutta nelosen pitää parantaa puolustussuuntaan. Orrilta tyhmä pitkä kiekko. Rauhallisempi purku tuossa kohtaa. Versteeg näytti myös ihan hyvältä. Lähes kaikkien hyökkääjien puolustuspelaamisessa on kyllä rutkasti parannettavaa. Monta kertaa Habsilla on ollut YV-hyökkäys tai vastaavanlainen käynnissä.

______________________

Eli kyllä varmasti fanit tuon erän parissa viihtyivät, mutta giveaways -tilaston kärkinimi Toronto Maple Leafs on jatkanut tuota linjaansa turhan paljon. Pakkeja täytyy nyt tukea paljon tarkemmin, sillä Habsin hyökkäys on erittäin nopea.

Yllättävän paljon tunnetta riittää vaikkei kumpikaan joukkue ole hirveän fyysinen. Etenkin Leafsin 1.-3. ketjut ovat melko köykäisiä fyysisellä puolella muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Samat sanat pätee pitkälti Habsin parhaimpiin ketjuihin.

______________________

Nyt Habsin alkurynnistyksestä on kuitenkin selvitty, joten kai tuo erä siinä mielessä plussalle menee. Nyt peli ehkä rauhoittuu vähän ja Leafs pääsee mukaan paremmin. Toivotaan näin, mutta toivotaan että hyvä viihde jatkuu myös.
 

Gifus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Maple Leafs
Näin juuri.

Ja kauhee koohottaminen jatkuu. Vauhtia todellakin pelissä on, Leafsin puolelta enempikin tota päätöntä menoa. Hyvin Habs sumputtaa ton maalin edustan, kolme pelaajaa muurissa Pricen edessä. Ei kyllä hirveesti auta kun Leafs puskee vaan siihen maalin eteen. Voisko peliä kenties levittää ja pyörittää.

What are you doing Carey Price? Tokaisi selostaja, ja kyllä mahtavia koppeja kaveri napsii. Monsteri ollu myös hyvä. Sieltä se Habsin AV-maali vaan tuli. Minkäs teet? Selostajat mainitsivatkin yksityiskohtien merkityksen, pienet asiat pitää hoitaa hyvin ja huolellisesti.

Kadri jatkaa hyviä suorituksia, ekassa erässä hieno tilanteen hallitseminen kun sai kiekon keskellä, pysäytti peliä ja laukas. Ei jatkanu koohotusta, vaan pää oli mukana. Tokassa erässä hieno riisto Habs pakilta suoraan Kesselille tai Bozakille.

Päätä enemmän mukaan niin hyvä tulee!
 

TML

Jäsen
2nd period Canadiens - Maple Leafs

Parannus tapahtui, mutta sitä kesti noin 8 minuuttia kunnes sama velttoilu puolustuspäässä alkoi. Raivostuttavan huonoa pelaamista puolustusalueella. Käsittämättömän paljon kiekonemenetyksiä ja huonoja purkuja nähty. Pieni ihme että ollaan vain maali tappiolla.

Oli toki Leafsillakin paikkoja tässä erässä. Itseasiassa kokonaisuudessaan ihan tasainen erä, mutta reippaasti enemmän virheitä Leafs tekee. Habs purkaa yksinkertaisesti eikä pelleile kiekon kanssa.

Wilson aloitti pienen mixailun ja erän vikat 5 minuuttia mentiin ketjuilla:
Mac-Grabo-Kule
Sjostrom-Brent-Steeger
Kessel-Mitchell-Kadri
Brown-Bozak-Steeger

Eli Orr on heitetty villaan ja miksikäs ei. Vauhdikas peli jossa tappelua ei näköpiirissä ole (ainakaan Orrille). Steeger painaa kahdessa ketjussa. Heikkoa oli tuon alkuperäisen nelosketjun (Brown-Mitchell-Orr) peli joten jotain oli tehtävä.
Bozakin johtama ketju oli pirteä, enkä oikein ymmärrä miksi tuo Kessel-Bozak-Kadri ketju rikottiin?

Gunnarsson on ollut todella heikko kaksinkamppailuissa. Missä on se viime vuotinen ennakkoluuloton Carl? Nyt monta kertaa Habs-hyökkääjä on mennyt Gunnarssonin puolelta ohi ja päässyt maalipaikkaan.

Monster pelaa edelleen loistopeliä ja hänen ansiota että tulos on 1-0. Maalin Monster päästi, mutta tuolle ohjurille hän ei mitään voinut.

Siitä päästäänkin sitten taas toiseen aiheeseen mistä noottia pitää antaa. Aloitukset. 100-0 aloitustappio Grabolle ja Spacekin yhdellä jalalla vetämä veto viivasta. Halpern yksin maalin edessä ohjaamassa ja 1-0 Habsille. Voi voi voi kuinka velttoa tuo YV on taas kerran ollut. Tosin vastassa on agressiivinen koko liigan ykkös-AV, mutta siltikin todella huonoa ylivoimaa nähty tänään. Ekassa YV:ssä Habs sai paremmat paikat, Leafs kai yhden vedon. Toisessa YV:ssä Habs teki maalin, Leafs sai kai yhden vedon myös. Siinä siis tähän mennessä ottelun ratkaisu. Toivottavasti muutos tulee tuohon asiaan.

Aika veltto linja ollut tuomareilla. Ihan hyvin olisi voinut useammankin estämisjäähyn viheltää, mutta tiukassa ovat jäähyt. Leafsilla siis ei vielä yhtään kakkosta, Habsilla 2.

P.K. Subban. Älä kyyristy kun sua tullaan taklaamaan. Ämmämäistä touhua.

__________________________

No niin nyt sitten helvetti soikoon kunnon effort kolmanteen erään. Paukkuja pitäisi riittää, sen verta veltosti on ainakin puolustettu. En tiedä mikä kunnioitus Leafs-pelaajilla Habsia kohtaan on, mutta siltä se on vaikuttanut. Kulemin jaksaa vääntää hyökkääjistä, muut puhaltelevat kaksinkamppailuissa muniinsa.

Tulipa avautuminen taas.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Harvinaisen turhauttavaa katseltavaa. Ei Leafs varsinaisesti huono ollut, mutta kun ei vaan millään mene sisään, niin ei sitten. Price oli jäätävä ja tuuriakin oli aivan pirusti mukana. En mä keksi tosta enää mitään sanottavaa, paitsi haukkua vielä kerran Komin aivopierun.
 

Gifus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Maple Leafs
Ja todellakin, Mike Komisarek, sinä et pelaa enää punaisessa paidassa!

Meikästä se Subbanin sukellus oli hauska, eikös se vielä kaatanu mailalla Sjostromin sen jälkeen. Vekkuli kaveri.

Niin, sitten ku Leafs yrittää järkeistää peliä, ni ei siitä mitään tule. Miksi? Koska ei ole taitoa, eikä älyä! Se siitä.

Monsteri oli paras, ehdottomasti. Muita... ei.
 

TML

Jäsen
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2-0

Kun ei se mene niin ei se vaan sitten mene. Tuskastuttava esitys Leafsilta. Käsittämätön määrä typeriä mestis tasoisia virheitä. Ihan pelkkä yhden hyvän syötön saaminen omalle pelaajalle tuntui olevan liian vaikea tehtävä sinivalkoisille. Samoin aloittaminen ja purkukiekot.

Vaikka laukaukset näyttävät tasaisilta niin ei noilla virhemäärillä voi voitosta taistella. Tai no aika pitkäänhän tänään taisteltiin, mutta siitä on kiittäminen aivan täysin Monsteria. Juuri tämäkin vituttaa että Monster pelaa näitä huippupelejä mutta niinä iltoina pakit ja hyökkääjät pelaavat veltosti. Hieman hämää tuo Jiggyn ja Monsterin voittoprosentti, sillä Jiggy on noissa kotiotteluissa helpommalla päässyt.

___________________________

Kolmannessa erässä nähtiin siis yksi maali. Sen teki Cammalleri ja syötöstä vastasi Komisarek. Järjetön syöttö alivoimalla kahden Leafs-pelaajan välistä Cammallerille joka saa tykittää one-timerin sisään. Ei ollut vaikeuksia.

Erikoistilanteet siis lopulta pelin ratkaisivat. Leafs ei omillaan onnistunut ja päästi kaiken lisäksi yhden, Habs taas teki ainoasta ylivoimastaan maalin. Noin niitä pelejä voitetaan.

___________________________

Ketjut palasivat vähän normaalimpaan muotoon kolmannessa erässä. Bozak oli tänään todella pirteä ja paras Leafs-hyökkääjä. Kessel oli kaksi viimeisintä erää vähän pimennossa, Kadri taas puolestaan oli hyvä.
Kule jaksoi yrittää mutta Graboon ja Maciin en ole tyytyväinen.
Nelosketjulta suorastaan paska peli. Brown ei saanut juuri mitään hyvää aikaan, Orr oli turhake ja Mitchell näytti taas siltä vanhalta tutulta surffailijalta. Caputi ja/tai Zigomanis kehiin.
Sjostromilta hyvä blokki kolmannessa erässä ja mukavaa painia esim. Subbanin kanssa. Brent hävisi aloituksia liigan paljon, mutta Steegeristä huomaa että itseluottamus on saatu takaisin maalien myötä. Pitää kiekkoa paljon (piti sitä tosin ennenkin) ja nyt onnistuukin sen näpläämisensä kanssa.

Pakeille ei plussia tartte jaella. Schenn pelasi ehkä kauden heikoimpansa, Komi tarjosi 2-0 maalin, Beauchemin ei pystynyt pitämään viivaa kiinni eivätkä syötötkään lapaan menneet. Kabby ei saanut tilanteita purettua ja Gunnarssonilta avutonta työskentelyä. Luulenpa että pakkiruletti pyörii ensi peliin sen verran että Lebda on taas kehissä ja Gunnarsson vetämässä poppareita.

____________________________

Joopa joo, sellaista sitten 2 voittopelin jatkoksi. Todella heiveröinen ja virherikas peli Leafsilta. Ei tätä enää. Vauhtia oli paikoin ihan hyvin, mutta se ajatus oli jossain aivan muualla.

Pelit jatkuvat jo muistaakseni maanantaina Dallas Starsia vastaan. Toivottavasti silloin nähdään vähemmän virheitä ja myös maaleja. Aamulla mahdollisesti lisää haukkumista.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viime yönä pelin äärellä ja varsinkin ennen pelin alkua tuli mietittyä paljon omaa Leafs-historiaa, koska yksi ratkaiseva pala sitä on nyt lopullisesti muistojen joukossa. Jälkeenpäin on onnellista, että NHL-fanius alkoi kunnolla kaudella 1992-93. Subjektiivisesti niin on helppoa sanoa, mutta myös objektiivisesti katsoen kyseessä on varmasti yksi modernin kiekkohistorian hienoimmista kausista.

Koska tuolloin 1992-93 olin vasta pojankloppi ja NHL:stä tarjolla oleva tieto pelkkiä norosia, niin paljon tuon ajan "muistoista" on myöhemmin opittua. En oikein tiedä kuinka monta sekuntia liikkuvaa kuvaa näin tuolloin tuoreeltaan koko Leafsin kaudesta, mutta joka tapauksessa kaikki mikä irtosi, teki suuren vaikutuksen ja kasvoi sitten legendaksi pään sisällä. Kun niitä pelejä on myöhemmin sitten nähnyt, niin kyllä ne ovat olleet sellaisia, joiksi ne kuvitteli.

Omasta Pat Burnsin arvostuksestakin paljon on jälkijättöistä, mutta toisaalta Burnsin kädenjälki näkyi siinä joukkueessa, jota opin kannattamaan, joten Burnsin henki teki työtään jo ennen kuin siitä mitään ymmärsin. Leafs on ollut parhaimmillaan silloin, kun kaikki vihaavat sitä. Nyt Leafsille ilveillään, mutta ei sitä kukaan vihaa. Ehkä Ron Wilsonia vihataan, mutta ei noita pelaajia. Ehkä ne jonain päivänä oppivat ja tulevat vihatuiksi. Quinnin kauden Leafs oli ylimielinen, Burnsin Leafs epätoivoinen, se taisteli eloonjäämisestä. Yhteistä molemmille oli se, että ne molemmat ajattelivat kaikkien olevan heitä vastaan.

Varmasti jokaiselle kannattajalle ne parhaat muistot suosikkijoukkueesta ovat ne ensimmäiset ja erityisesti, jos ne ovat lapsuudesta. Burnsin kausi Leafsissa oli lyhyt mutta kiihkeä. Moni voi nauraa sille, että tuota aikaa muistellaan, vaikka Stanley Cupia ei koskaan tullut. Olkoon niin, naurakoon vaan, se ei muuta hienoja muistoja.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Dallas Stars

Pettymyksen täyteisen Habs-pelin jälkeen suunnan korjausta tarjotaan jo pari päivää myöhemmin Dallas Starsin kustannuksella.

Stars on aloittanut kauden vuoristoratamaisesti. Alku oli hyvä, mutta sittemmin joukkue on valunut niille sijoille missä minä heidän kuvittelin olevan kun kausi päättyy. Hyökkäyksessä on talenttia ihan hyvin, mutta puolustus ei vakuuta. Eli käytännössä päinvastainen tiimi kuin Leafs. Viimeisestä kymmenestä pelistä Starsilla kuitenkin 11, pinnaa joten ihan hyvässä vauhdissa joukkue kuitenkin on. Viime vuonna Stars voitti Leafsin jatkoilla dumareitten suosiollisella avustuksella. Revanssin paikka siis tänään Leafsilla.

Tuleva-Leafs, Brad Richards, on johtanut kuumaa ketjua missä laidoilla ovat viilettäneet James Neal ja Louie Eriksson.

_________________________

Leafs tänään:
MacArthur-Grabovski-Kulemin
Kadri-Bozak-Kessel
Sjostrom-Brent-Versteeg
Orr-Mitchell-Brown

Kaberle-Schenn
Beauchemin-Komisarek
Aulie-Gunnarsson

Gustavsson


Ei muutoksia lauantaihin. Samoille mennään millä lauantaina alotettiin. Herrat joilta odotan jotain:
- Gunnarsson. Nyt pitäisi jo herätä kauteen 2010-2011. Vieläpä nyt kun Phaneuf on poissa, pitäisi swedun näyttää että hän kuuluu TOP-kutoseen.
- Bozak. Pinnojen ja peliesitysten valossa ollut pettymys alkukaudesta. Viime viikko lupasi kuitenkin hyvää ja mielestäni Bozie oli lauantaina yksi parhaimmista sinivalkoisista. Nyt tarvittaisiin niitä onnistumisia.
- Orr. Ollut melko hyödytön viime aikoina, joskin taitoihinsa nähden pelannut ihan kelvollisesti. Ei ole päässyt kuitenkaan "toteuttamaan" itseään aikoihin.
- Mitchell. Jos meinaa jatkaa kokoonpanossa sen jälkeen kun Colby palaa, kannattaisi ruveta pelaamaan kunnolla.
- MacArthur. Tilauksessa maali.
- Kadri. Tilauksessa maali.

Toki lopuiltakin odotan hyviä peliesityksiä, mutta noilta herroilta nyt ainakin.

Joukkueena toivoisin että tänään puolustus on tiivis eikä Monsterin tarvitse ekassa erässä venyä 17 kertaa kiekon tielle. Hyökkääjien on autettava pakkeja ja annettava itsensä tyrkyllä avauspaikoissa. Habsia vastaan laiturit surffailivat milloin missäkin ja ekan syötön antamisesta muodostui jo farssi.

____________________________

Leafs ja Stars ovat muutamien tilastojen valossa melko samalla aaltopituudella. Leafs YV on 17,1 Stars 16,7. Molempien alivoimat hoitavat tarkalleen kolme neljäsosaa vastustajan ylivoimista. Molemmat ampuvatkin lähes saman verta ottelua kohti.

02.10 Suomen aikaa alkaa siis Leafs-Stars. Voittoa tästä kipeästi kaivattaisiin ettei pelaajien mieliin ala hiipiä tuo edellinen, vielä tuoreessa muistissa oleva tappioputki.

TORONTO MAPLE LEAFS
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Stars

Olipas pitkä ja pitkäveteinen erä ACC:ssä. Maalit ja jäähyt eivät aikaa vieneet, vaan lukuisat pitkät kiekot ja paitsiot. Tosiaan noin 11 yli alkoi peli ja erä päättyi lopulta 11 vaille.

Leafsin kannalta hyvä asia on kuitenkin se, että erätauolle mennään maalin johdossa. Erässä nähtiin yksi maali jonka teki Kulemin. Grabon ketju sai kiekon Stars päätyyn ja sitten nähtiin maali johon jokainen Leafs-peluri olisi voinut saada syöttöpisteen (pl. Kulemin). Ensin MacArthur pelasi kiekon viivaan jossa Beauchemin (muistaakseni) levitti kiekon keskemmälle. Siellä vastassa oli Luke Schenn joka lähetti ohjurin maalille. Kiekko tuplaohjattiin lopulta maaliin, kun ensin siihen osui Grabovski, sitten Kulemin. Kärppä oli voimaton ja Leafs johtoon.

Kun reilut 2 minuuttia oli peliä pelattu, sai Colton Orr vihdoin tehdä mitä hän osaa parhaiten. Pitkä hyvä tappelu Barchia vastaan oli erän viihdyttävintä antia. Iskuja jaettiin ja tappelun voitto meni selkeästi Orrille. Hieno tappelu.

Leafs töpeksi ylivoimansa avauserässä. Ei mitään kiekkokontrollia koko ylivoiman aikana, heikkoa viivapelaamista eikä laukauksia tainnut tulla yhtään. Umpisurkea kaksi minuuttinen. Vastaavasti oman alivoimansa Leafs selvitti hyvin. Siitäkin voi kiittää Luke Schenniä joka toimi isäntänä. Pari hyvää katkoa ja blokkia ja lopulta näytti vielä Brendan Morrowille kuka on isäntä Leafs-maalilla. Kuin rukkanen Morrow heitettiin maalin sisään. Alivoiman loppupuolella Schenn katkaisi Adam Rubishin nousun maalille.

__________________________

Komisarekiin vaikutti oletettua pahemmin tuo Habs-pelin harhasyöttö. Tänään saanut kahdesti kiekon haltuunsa vastustajan sinisen päällä ja molemmilla kerroilla hän on töpeksinyt. Ekassa koitti levittää Beaucheminille mutta Stars hyökkääjä katkasi, toisessa Komisarekin syöttö meni keskialueen puolelle. Komille herätystä.

Orr ja Brown ovat hämmentäneet hyvin ja koko nelosketjun peli on ollut kelvollista. Orr tosin otti tappelun lisäksi tyhmän kakkosen, hyvin tosin Ott avusti tuomiota hyppelyllään.

Schenn oli erän paras Leafs, myös Monster hoiti vähäiset tilanteensa hyvin.

__________________________

Aika unettava erä mutta johto toki kelpaa. Toivottavasti vähän saataisiin eloa toisessa erässä peliin, kunhan se ei tapahdu Starsin maalien myötä.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Stars

Hieman joutusammin meni toinen erä ja mielestäni vähän vauhdikkaampaa ja parempaa kiekkoakin nähtiin. Kolme maaliakin jopa syntyi.

Leafs meni 2-0 johtoon Kuleminin illan toisella osumalla. MacArthur käynnisti omalla alueella hyökkäyksen johon Grabo ja Kule lähtivät. Grabo toi kiekon yli alueen, jätti Kuleminille joka ampui viuhuvan ranteen. Vielä tuolla vedolla ei Lehtosta ohitettu, mutta rebound tuli Kuleminille joka ei erehtynyt.

Hetkeä myöhemmin Stars kuitenkin kavensi Brad Richardsin maalilla. Ott kiersi Leafs-maalin ja löysi parhaalta vetosektorilta täysin vapaana olevan Richardsin. En nyt huomannut katsoa kuka sentteri ei miestään pitänyt. Richardsilta oiva näyttö tulevilla joukkuekavereille että maalinteko voimaakin löytyy.

Onneksi Leafs kuittaisi lyhyen ajan sisään tuosta. Nopea vastahyökkäys taas ja nyt Steve Ott oli onneksi oma itsensä eikä pelannut Bozakia pois tilanteesta vaan tuijotti kiekkoa. Versteeg ajoi hienosti maalille ja Kadri löysi Bozakin. Tulinen ranne ja vihdoin Bozak sai maalinkin aikaan.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi kakkonen, Kadrin koukkujäähy. Leafs selvitti alivoiman vaikka Morrow ja Eriksson olivat kaksin maalilla hyvässä maalipaikassa. Jostain syystä Barch ei saanut erän lopulla jäähyä maalivahdin estämisestä. Harmi että Monster on noin iso eikä kaadu helpolla.

______________________

Kessel oli erän lopussa ilmeisesti viltissä ja Bozakin ja Kadrin kanssa luisteli Mike Brown. Aika pimennossa Kessel on tänään ollut. Avauserässä yksi paikka tuli mutta mies ei ollut tarpeeksi suoraviivainen.
Luke-boy pelasi taas hyvän erän vaikka Starsin maalin aikana oli kentällä. Hoiti oman hommansa eikä päästänyt Ottia ohitseen. Lisäksi toisin kuin Kaberle, Schenn on saanut kiekot alueelta pois turvallisesti. Yhdestä niistä syntyi Leafs-maalikin.
MacArthur napsii kyllä hyvään tahtiin syöttöpisteitä. Viime peleissä hän on toiminut järjestelijänä ja tänäänkin pohjustanut kaksi maalia.

_______________________

Ihan kelpo erä siis Leafsilta ja hyvin saatiin kasvatettua johtoa maalilla. Nyt sitten tiivistä puolustuspeliä (kuten tähänkin asti) ja voitto kotiin. Selkeä parannus lauantain peliin on tapahtunut ja Monsterin ei ole tarvinnut venyä parhaimpaansa. Morrowilla oli yksi hyvä paikka mutta kilpitorjunta hoiti homman.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 4-1

Voittohan se sieltä irtosi ihan ansaitusti. Ja täytyy kyllä kehua tuota puolustuspelin parannusta. Monster pääsi hyvin vähällä ja Leafs pakit (ja hyökkääjät) blokkasivat lähemmäs 30 vetoa. Selkeästi enemmän mitä Stars. Paljon mukavempi katsellakin peliä kun omassa päässä ei koko aikaa olla pulassa tai tehdä mitään typeriä virheitä. Tänään ei niitä juuri tapahtunut (paitsi pari huonoa purkua Kabbylta).

Kolmannessa erässä ei Starsilta mitään kummoista takaa-ajoa nähty. Eka laukauskin taisi tulla vasta jossain 9 minuutin tienoilla. Eipä tosin Leafskaan juuri mitään aikaan saanut vaikka laukaukset voittikin. Ei tosin tarvinnutkaan kun johtoasema oli päällä. Yksi maali erässä kuitenkin nähtiin ja siitä vastasi Kris Versteeg 11 sekuntia ennen pelin loppua. Muita tilastomerkintöjä kolmannessa erässä ei nähty.

______________________________

Kyllähän tuolta onnistujia tänään löytyi, joskaan hyökkääjistä ei niin montaa. Bozakille tärkeä maali, ykkösketju jatkoi myös onnistumisia. Brentin johtama kolmonen puolusti erittäin hyvin ja Orrille iso peukku tuosta myllystä. Brownilta myös selkeästi lauantaita parempi peli.
Kessel ei parhaimmillaan ollut ja aika halutonta oli Philin peli tänään. Jäi ainoana pakkaselle tänään ja peliaikakin vaatimaton 15.05 ja vain yksi laukaus. Kadri oli ihan yritteliäs mutta kyllä on vielä heikkoa tuo puolustaminen.

Schenn oli puolustuspään isäntä ja kolmospari Aulie-Gunnarsson pelasi parhaan pelinsä yhdessä. Eivät tosin olekaan pelanneet kuin yhden ennen tätä matsia. Beaucheminilta myös nappisuoritus ja Komikin paransi ekasta erästä. Kaberle ei parhaimmillaan tänään ollut.

______________________________

Hieno voitto melko "rutiininomaisella" suorituksella. Virheiden määrä pystyttiin minimoimaan vaikkei hyökkäyspäässä tapahtunut kauheasti. Stars pidettiin maalipaikoilta poissa ja se riitti voittoon. Harmi ettei Monsterille saatu taaskaan nollia, mutta 2 pinnaa kelpaa mainiosti ruotsalaisveskalekin.

Nyt on siis luvassa 3 päivän huili ennen kuin luvassa on back-to-back pelit jenkkipyhinä. Pe-La siis pelit, vastassa Sabres ja Sens. Molemmat pelit ovat vieraissa, mutta luultavasti kannustus tulee olemaan molemmissa peleissä kovempaa mitä ACC:ssä. Eli käytännön kotimatsit siis edessä. Sabres on kotonaan aina paha vastus Leafsille, mutta Sens on tällä hetkellä ymmärrettävistä syistäkin aikamoisessa kaaos tilanteessa. Palataan noihin peleihin kuitenkin myöhemmin vähän tarkemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös