Toronto Maple Leafs 2010-2011

  • 170 702
  • 670

TML

Jäsen
Paskakin pelaaja on huippujoukkueessa vähintäänkin keskinkertainen. Nyt näkyy Lebdan todellinen taso....

Jep, taitaa vaan kertoa omaa kieltään Leafsin ja Wingsin erosta. Leafs saa Lebdankin näyttämään paskalta, tai sitten Wings sai yksinkertaisesti Lebdan näyttämään hyvältä. Kannunkin voittanut sälli kuitenkin kyseessä.

Täytyy myöntää että Wingsissä pelatessaan diggasin Lebdan sulavasti liu'usta ja pidin häntä parempana pakkina mitä Wings antoi ymmärtää. Eli siis sellainen Quincey-ilmiö. Wingsissä 6-7 pakki, muissa joukkueissa potentiaalinen kiekollinen liideri. Väärässä olin ainakin jos tätä kautta pidetään mittarina.
 

TML

Jäsen
1st period Kings - Maple Leafs

Heikkoa oli ekan erän pelaaminen Stablesissa. Kings vei peliä mielin määrin eikä Leafs päässyt oikein missään vaiheessa peliin sisään.

Ekan 10 minuutin aikana Leafs ei saanut hyökkäyksellisesti yhtään mitään aikaan. Osaksi tähän vaikutti 2 minuutin alivoima, mutta siitäkin huolimatta hyökkääminen oli olematonta, eikä kyllä puolustuspelikään vakuuttanut. Jäähyn tappamisen jälkeen erän puolessa välissä Phil Kessel sai pari paikkaa Crabbin syötöstä, mutta kiekko ei noussut tarpeeksi ylös.

Kings jatkoi erän loppuun asti vyörymistään ja lopulta palkkio tuli Simmondsin osumalla. Simmonds vei Phaneufia 100-0 kulmaväännössä ja lopulta myös Reimer oli voimaton tumman pojan maalissa.

Erän loppupuolella Grabokin sai vielä kakkosen koukkaamisesta, tilanteessa missä myös Sturmille olisi voinut jäähyn antaa vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Leafs selvitti nuo alivoimansa hyvin, joten siihen voi tyytyväinen olla.

__________________________

Pelaajista Luke Schenn ja nelosketju ovat olleet ainoat ketä homma on kiinnostanut tänään. Tai no kiinnostaminen on väärä sana, mutta he sentään ovat yrittäneet ja saanet joitain tuloksia aikaan. Schenn on jakanut kovia pommeja ja luutinut omassa päässä hyvin. Nelosketju puolestaan on hyvin jaksanut painaa hyvin päälle ja saivat yhden hyvän painostuksenkin Kings-alueelle.

Kokoonpanoissa ei siis muutoksia ole, Army on pelikunnossa ja Reimer on maalilla. Eli samoilla mennään mitä Thrashers pelissä.

Phaneufia tosiaan vietiin tuossa ainoassa maalissa ja toistaiseksi Grabon ketju on ollut ihan pimennossa. Kulemin tosin pääsi läpiajoon, mutta Mitchell esti sen verta hyvin että Kulemin ei suojauksen jälkeen kyennyt kuin heikkoon rystylaukaukseen. Leafsilla vaikeinta on ollut lähdöt omalta alueelta. Yleensä on edes punaviiva päästy ylittämään ja sitten dumbattu kiekko päätyyn, mutta avauserässä Kings karvasi ja tukki keskialueen niin hyvin, että Leafs ei päässyt edes punasen yli. Todella vaikeaa on ollut.

____________________

Kingsille kaikki kunnia, olivat avauserässä selkeästi parempia ja pelasivat todella hyvin. Vaikea Kingsiä on voittaa jos he noin hyvin pelaavat. Siltikin odotan toiseen erään rutkasti paljon parempaa Leafsia mitä avauserässä nähtiin.

Etenkin kapteeni Phaneufin on nyt herättävä pelamaan kunnolla. Grabon ketjuun luotan kyllä, heiltä se maali jossain vaiheessa tulee.
 

TML

Jäsen
2nd period Kings - Maple Leafs

Heti erän alusta alkaen Leafs tuli hyvällä vauhdilla peliin mukaan ja Kings oli jotenkin jäissä. Kauaa ei kerennytkään kulua kun Leafs iski tasoituksen. Leafs ylitti keskialueen nopeasti hyvillä syötöillä. Boyce nousi yli siniviivan ja ampui jonkun meksikolaisen (Martinez) jaloista kiekon yläpesään. Army ja Steeger pinnoille.

Kun putket oli avattu, ei seuraavaa maalia tarvittu odottaa kuin reilut puoli minuuttia. Joey Crabb nousi aloituksen jälkeen hyvin maalin takaa ja joko taidoilla tai tuurilla löysi toiselta maalin kulmalta Phil Kesselin. Kessel napautti komean syötön onetimerilla sisään.

Leafs jatkoi hyvää peliä johtoon menonsa jälkeen ja Kings olikin ottavampi osapuoli. Reimer pääsi toisessa erässä melko helpolla. Ei Quickään montaa kertaa joutunut venymään parhaimpaansa, mutta Kings-alueella kiekko enimmäkseen oli.

Kingsin tasoitus syntyi reilut 5 minuuttia ennen erän loppua. Handzus unohtui maalin eteen aivan yksin ja slovakin ohjaus upposi hitaasti mutta varmasti sisään. Boyce ei aivan ehtinyt pelastamaan kiekkoa.

Kingsin tasoituksen jälkeen alkoikin toivomaan erän loppumista. Vikan vitosen Leafs oli purjeessa ja onneksi erä pääsi loppuumaan. Paniikkinappulan päälle istuttiin taas heti Kingsin tasoituksen jälkeen ja sitten kaikkien asioiden tekeminen oli rutkasti vaikeampaa. Etenkin omalta alueelta kiekon purkaminen keskialueelle oli todella työlästä.

_______________________

Crabb on ollut tänään aika hyvä. Työteliäs hän on aina, mutta tänään pedannut pari hyvää paikkaa Kesselille. Bozie ollut vähän turistina tuossa ketjussa. Kesselin puolustuspelaaminenkaan ei kehuja kerää, mutta se ollaan jo tiedettykin.

Grabon ketju alkoi toisessa erässä heräilemään ja jotain pientä myllytystä saivat aikaan. Mac ollut tänään vähän pimennossa, mutta Kulemin on esiintynyt edukseen.

Nelosketju oli toisessakin erässä pätevä ja kerran kiekon saivatkin maaliin. Brentin maali kuitenkin hylättiin potkuna ja niin se taisi ollakin vaikka kicking motion oli pienehkö. Boycen ketjulla kulkee edelleen, se on mukava nähdä.

Phaneuf-Beauch pari ei näytä hyvältä. Kabby-Schenn pariin voi luottaa ja nyt Komi-Gunnar pariskuntakin on näyttänyt paremmalta kuin tuo kapu johtoma pakkipari.

_______________________

Salliva on ollut tuomarilinja tänään. Kaksi jäähyä Leafsille, niistäkin toinen kiekko katsomoon jäähy. Kingsille ei vielä yhtään kakkosta. Sikäli erikoista, sillä Kings käyttää mailaa kyllä aika paljon estämiseen ynnä muihin juttuihin. Olisi sieltä jonkun boksinkin voinut kotijoukkueella viheltää, mutta näillä mennään. Simmonds etenkin, hyvä pelaaja, mutta aika paljon käyttää mailaa muuhunkin kun kiekon leipomiseen.

Harmittaa kyllä nähdä tuon Leafsin fyysisen pelaamisen puute. Burken aikana sitä on koitettu jollain tapaa hakea, mutta ei se kyllä jäällä näy. Phaneuf, Komi ja Beauch, olevinaan kovia fyysisiä pakkeja, mutta ei sitä taas jäällä ole näkynyt. Jälleen Leafs on ollut fyysisessä pelissä selkeästi vihua jäljessä.

Se on tiedossa että Leafsin hyökkäys on pieni ja köykäinen, mutta pakistonkin pitäisi nousta esiin tuon fyysisen pelin osalta. Orr, Crabb ja Army ovat oikeastaan ainoat "kovat äijät" tuolla Leafsin hyökkäyksessä. Brent ja Sjostrom kyllä taklaavat, mutta sellaisia tuulenhenkäyksiä ne ovat.

Oli sarja tai laji mikä tahansa, vaadin omalta suosikkijoukkueeltani aina kovaa fyysistä periksiantamatonta peliä. Nyky-Leafs ei täytä fyysisen joukkueen merkkejä kuin aniharvoin.

________________________

Nyt se toisen erän alun hyvä meno päälle ja pisteet kotiin. Grabon maalia odotellessa... (jinxasinko???)
 

TML

Jäsen
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 2-3

Jihuuuuuu! Kolmas voitto putkeen Leafsille ja lännen kiertue sai parhaan mahdollisen alun. Jotain kolmannesta erästä tähän alkuun.

Kolmas erä meinasi saada Leafsin osalta huonon alun, kun parin minuutin pelin jälkeen Tim Brent ajoi polvella Stollia. Brent ei ojentanut polvea tai mitään tuollaista, mutta polveenhan hän ajoi. Sturm lähti ojentamaan Brentiä, joten tuloksena Sturmille instigator kakkonen ja Brentille kneeing kakkonen. Eli 5vs5 pelillä jatkettiin Leafsin onneksi.

Leafs hyödynsikin tuon pari minuuttia myöhemmin, kun tulikuuma Grabon ketju pääsi vastahyökkäykseen Martinezin menetettyä kiekon omalla sinisellä. Grabo ja Mac pelasivat hyvin yhteen ja lopulta maalinedusruuhkassa kiekko ajautui muutaman luistimen kautta suoraan Kuleminille jolla oli helppo työ viimeistellä 2-3 maali.

Leafs sai 6 minuutin kohdilla vihdoin illan ensimmäisen ylivoiman. Ylivoima alkoi heti Steegerin loistavalla onetimer paikalla, mutta kun tuosta ei maalia tullut, alkoi YV taas näyttää persettään. Viimeiset 1,5 minuuttia ylivoimasta oli tuttua sontaa ja tämä siirsikin momentumin Kingsille.

Heti jäähyn tappamisensa jälkeen Kings piristyi taas ja kiitos esim. Phaneufin velttoilun, paine siirtyi Leafsin päätyyn. Kingsillä oli pari hyvinkin läheltä piti paikkaa, esim. Doughty pääsi tykittämään unelmapaikalta. Reimer kuitenkin kesti loistavasti tulituksen.

Kun enää alle kaksi minuuttia oli ottelua jäljellä, päätti Phaneuf laittaa peliä vielä jännemäksi ottamalla huitomisesta kakkosen. Kings otti Quickin pois ja pyöritteli 6-4 vastaan, mutta kuitenkin tuloksettomasti. Leafs peitti laukaisupaikat loistavasti, eikä Reimer joutunut kuin kerran venymään YV:llä. Loistavaa duunia Leafsin av-porukalta. Beauchemin katkaisi lopussa hyvin siniviivalla Kingsin alueelle tulon ja sitä ennen jäällä olleet Schenn ja Gunnar ansaitsevat myös kiitosta. Puhumattakaan Army-Bozie kaksikosta joka otti hienosti laukaisulinjat pois Doughtylta ja Johnsonilta. Schenn taisi pelata koko tuon vikan kaksiminuuttisen.

________________________

Phaneufilta ei todellakaan paras peli ja hän erottui selkeästi Leafsin huonoimpana pelaajana. Muuten voi plussia jakaa mutta Phaneufille miinusta.

Nelosketju palasi tänään aika vähän, mutta sen vähäisen ajan pelasivat hyvin. Grabon ketjulle taas pinnoja ja vieläpä voittomaalin muodossa. Kesselille taas onnistuminen. Hyvä. Ja Boycen ketju jatkoi taas hyvää peliään.

Pakeista Schenn oli ehdottomasti kunkku ja mielestäni jopa koko pelin paras pelaaja. Murskasi Kingsejä laitoihin eikä antanut tilaa tuumaakaan. Hieno peli human eraserilta.

________________________

Liekkö sitten kolmen päivän tauko peleistä, tai tuo makea 9-3 voitto Thrashersista, mutta Leafs oli ekan erän aika koomassa. Onneksi kuitenkin sen verta puolustus oli hereillä ettei vihu päässyt kuin maalin johtoon. Toinen erä oli Leafsilta hyvää peliä, vikaa vitosta lukuunottamatta. Kolmannessa erässä Leafs hoiti itsensä hyvissä ajoissa johtoon, joten loppupelikin meni sitten omaa maalia puolustaessa. Ihan tyytyväinen voi puolustuspelaamiseen olla ja Reimerin työskentelyä oli taas ilo katsella. Toivottavasti Monster saa myös kunnon tukea ensi yönä.

________________________

Ei taida olla kuin reilut 21 tuntia aikaa kun Leafs pelaa jo seuraavan pelinsä. Tällä kertaa matkaa jatkuu sharktankkiin jossa 5 ottelua putkeen turpaan ottanut Sharks ottaa Leafsin vastaan. Surkeasti on Sharksilla mennyt, mutta pahoin pelkään huomista peliä. B2B peli Leafsille ja Sharks on varmasti ärsyyntynyt. Huomenna aamulla palataan taas asiaan.
 

TML

Jäsen
1st period Sharks - Maple Leafs

Ihan kelpo erä Leafsilta Sharksia vastaan avauserässä. Viime yön peli ei pelin alussa näkynyt (kuten ei pitäisikään) vaan Leafs tuli todella hyvin peliin mukaan. Ekaa rikkonaista minuuttia lukuunottamatta Leafs pelasi hyvän ekan kympin. Kunnon maalipaikkoja ei juurikaan syntynyt, mutta muuten peli oli ihan hyvää.

Erän puolessa välissä Sharks pääsi nopeaan vastahyökkäykseen josta ottelun ensimmäinen maali syntyi. Thorton nousi, löysi toisesta aallosta Marleaun joka tykitti 1-0 maalin. Army näytti aluksi tulevansa vaihtoon, sitten huomasikin että Marleau pääsee kohta hyvään maalipaikkaan. Ihan ei Army kerennyt estämään ja kiekko lopulta Reimerin räpylän kautta maaliin.

Sharks oli erän loppupuoliskon paljon parempi ja Leafsin hyökkäyspeli kuoli pitkälti. Erätauko tulikin ihan hyvään paikkaan.

_____________________

Colton Orr on ollut hyvä tänäänkin. Ei ole päässyt käyttämään parhaimpia apujaan eli nyrkkejään, mutta hyvää likaista duunia Orr tuolla jäällä tekee. Parhaimpana tapauksena kun Nichol lähti ajamaan Orria keskialueella. Orr karisteli olkapäitään ja Nichol murtui jäänpintaan. Sjostrom ei 100% kunnossa ole, sen verran huonolla jalalla hän on liikkeellä. Sai kovan taklauksen avauserässä ja nilkutti vaihtoon, mutta ei missannut yhtään vaihtoa.

Reimer pelaa toisen pelinsä 24h sisään. Aika yllättävä veto, yleensähän nämä B2B pelit ollaan menty kahdella kassarilla. Reimer on loistavasti pelannut ja Wilson näkee että Reimerin kanssa hänen 500 voittonsa saamiseen on suuremmat tsäänssit.

Pakit ovat myös pelanneet hyvin. Schenn-Kabby pari otti miinukset, mutta hyvää peliä silti koko pakistolta. Gunnar-Komi pari on viime peleissä parantanut peliään. Syytä olikin.

____________________

Mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä edukkaammaksi se Sharksille käy. Hyvin Leafs ekassa erässä pelasi, sääli että omiin kolahti. Saisko tuollaisen Kings pelin toisen erän nyt.
 

TML

Jäsen
2nd period Sharks - Maple Leafs

Vaikea rikkonainen erä joka oli kovaa Sharks tulitusta. 20 laukausta Sharksille toisessa erässä, mutta Reimerin huipputorjunnat pitivät pelin tasaisena. Leafsin alivoima pelasi todella vahvan erän uhrautuen ja pistäen Sharksin maksamaan maalineduspaikoista. Todella tärkeää oli tappaa noita alivoimia. Tosin Sharks sai vain yhden jäähyn vähemmän, eli myös Leafsin ylivoimalla oli tilaisuutensa. Toinen erä kuitenkin maaleitta.

Colton Orrin otettua 2 minuuttinen polvitaklauksesta ajassa 09.25, eteni ottelu milloin 5-4, 4-4 tai 4-3 vastaan taistelulla. 5 vs 5 peliä toisen erän vikalla kympillä nähtiin vain rapiat 2 minuuttia. Tuomarilinja? No ihan hyviä tuomioita, tosin en ymmärrä miksi Setoguchi ei saanut boksia kaadettuaan Beaucheminin juuri ennen päätylaidoitusta. Cllowelta myös hyvä dive tuossa Kesselin jäähyssä.

Orrin polvitaklaus oli juuri tuon 2 minsan arvoinen, mutta yhden uusinnan perusteella ei tuo Orrilta mikään sikamainen teko ollut. Toivottavasti Sharks lähettää jonkun Orrin perään. Vaikka tuon Murrayn, jos Orr edes uskaltaa lähteä häntä vastaan tappeluun.

Rikkonainen erä siis ja Leafsilla ei kauheasti paikkoja ollut. Steeger pääsi kerran ampumaan hyvältä paikalta, Mac sai myös parikin paikkaa mutta vähän poltteli ratkaisevilla hetkillä. Grabon ketjulta kuitenkin hyvä erä. Leafsin hyökkäyksen parhaimmistoa.

___________________

Yllättävän vähämaalisena peli on jatkunut. Reimer on ollut todella hyvä, mutta harmittaa Leafsin tehottomuus ja huono paikkojen rakentelu. Ei Antti Niemi voi nollata Leafsia.
Saas nähdä näkyykö viime yön peli jossain vaiheessa Leafsin menossa. Toivottavasti ei ja erän alku näyttelee nyt suurta roolia. Grabo, näytä niille!
 

TML

Jäsen
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 2-4

Mahtava voitto joukkueelta! Vaikka jaloissa painoi edellisen illan Kings-matsi, jaksoi Leafs pelata hyvin läpi pelin ja lopussa joukkue vielä nousi ohi joukkueesta jolla oli parin päivän tauko edellisestä pelistä.

Kolmas erä oli melko värikäs. Heti alussa tuomarit näyttivät että Sharks saa rikkoa ilman jäähyjä. En halua huono voittaja olla, mutta aivan käsittämätön määrä Sharks rikkeitä jäi viheltämättä. Clowen korkea maila Armyyn, Wallinin estäminen Bozakia kohtaan, Clowen taklaus kiekottomaan Phaneufiin Dionin murskattua Heatleyn ennen sitä jne.jne. Todella paljon rikkeitä meni läpi sormien kolmannen erän alussa, mutta lopulta eivät tuomaritkaan voineet jättää Wallinin estämistä Steegeriä kohtaan viheltämättä. Tuon jälkeen Nichol vielä tiputti hanskat Armyn edessä mutta ei jäähyä tuosta.

Niin, itse maaleihin. Leafs tuli kolmannen erän alussa tasoihin komealla vastahyökkäyksellä. Jälleen kerran Crabb teki loistavaa likaista duunia antaen mahdollisuuden Bozakille ja Kesselille. Crabb kaivoi keskialueella kiekon Bozakille ja lopulta Kessel hassutteli koko Sharks-pakiston kebabille laittaen kiekon maaliin.

Tähän alle 4 minuuttia ja tuli juuri tuo Wallinin jäähy. Leafs ei kauaa kerennyt ylivoimaa kuluttaa kun kiekko oli maalissa. Mac taituroi kiekon hyvin viivaan Kaberlelle, jonka maltti piti jälleen kerran. Laittoi Sharksin kärkikarvaajan jäihin, imi toisen hyökkääjän itseensä ja lähetti kiekon takaisin Macille. Grabo teki hyvän maskin ja Macin rysty yllätti Niemen.

Otteluun tuli kunnolla vauhtia tuon Leafsin johtomaalin jälkeen. Leafs ei kuitenkaan hyötyä tuosta ottanut, vaan reilu minuutti johtomaalin jälkeen Sharks tasoitti. Steeger menetti Jumbolle kiekon keskialueella ja Marleau pääsi vastahyökkäykseen. Marleau oli menettää kiekon Beaucheminille, mutta onnekkaasti Marleau sai kiekon Beaucheminin jaloista ja lopulta kiekko reboundista maaliin. Todella harmillinen takaisku loistavasti pelanneelle Reimerille.

Kova tempo jatkui kuitenkin ja nyt puolitoista minuuttia kerettiin pelaamaan tasoituksen jälkeen, kun taas syntyi maali. Nyt Leafs iski hyvän vastahyökkäyksen. Army nousi yli sinisen, kaarsi keskelle saaden Leafs miehiä Sharks maalille. Kiekko Phaneufille joka lähetti lämärin onetimerina maalille. Maalille noussut Gunnarsson pääsi ohjaamaan kiekon maaliin ja ansaittu osuma hyvin pelanneelle Gunnarssonille. Hyvä myös että Boycen ketju sai maalin, he meinaan olivat molempien Sharks maalien aikana jäällä. Army katsoi molemmat Sharksin maalin aivan aitiopaikalta.

Ottelun lopussa oli jo ratkaisu lähellä kun Kessel pääsi yksin läpi. Kessel hassutti jo puoliksi Niemen, mutta kiekko ei suostunut längeistä menemään sisään. Sharks otti Niemen pois maalilta ja 90 sekuntia ennen pelin loppua. Vedot kuitenkin puuttuivat ja Sharks pyöritys käytiin kulmissa. Lopulta Leafs blokkasi ensin Boylen viivavedon, sitten Kulemin suti kiekon uudelleen viivaan Boylelle. Boyle ei kuitenkaan saanut kiekkoa kontrolliin ja Mac nappasi kiekon, polki läpiajoon ja viimeisteli loppulukemat tyhjään Sharks maaliin.

_________________________

Ennakkoon todella vaikea peli oli luvassa kun ärsytetty Sharks oli vastassa B2B pelissä. Todella hyvin Leafs kuitenkin pelasi vaikka Sharks painostavampi olikin. Tiivis puolustuspaketti kuitenkin nähtiin ja joukkueen taisteluilme oli jälleen hyvä kuten takaa-ajo kolmannessa erässä osoittaa.

Reimer oli tosiaan kentän paras pelaaja. Piti toisessa erässä paikoin lähes yksin Leafsia pystyssä ja tuon Marleaun ekan maalin jälkeen Reimer torjui 35 vedosta 34. Ompa mukava lähteä peleihin kun tietää ettei maalivahtipeliin homma kaadu. Tosin kehuja täytyy jakaa myös Leafs-pakeille, joilta vasta nyt ovat loppuneet noi kunnon koomailut omassa päässä. Esimerkiksi Phaneuf nosti tasoaan hurjasti sitten Kings-pelin. Phaneuf luuti tänään todella hyvin murskaten mm. Heatleyn ja pedaten tuon voittomaalin kovalla lämärillään.

Myös Komisarek-Gunnarsson pari on viimeiset pari peliä pelanneet hyvin yhteen. Gunnarssonin alkukausi oli todella vaikea, mutta nyt tuota sophomore slumppia on saatu poistettua ja tänään tuloksena voittomaali. Komilta myös perusvarmaa fyysitä peliä nähty, kiekolliset ratkaisut tosin ontuvat edelleen.

Kabby-Schenn parista nyt ei tarvitse hirveästi sanoa, heistä homma ei jää koskaan kiinni. Nuo kaksi muuta pakkiparia sen sijaan toisinaan aiheuttaa harmaita hiuksia.

Kule-Grabo-Mac: Toisessa erässä Grabon ketju vyöryi pari kertaa hyvin ja MacArthurille lohkesi pari hyvää paikkaa. Maalinteko ontui vielä toisessa erässä, mutta kolmannessa palkinto tuli kahden maalin muodossa. Kuleminia ei voi tarpeeksi kehua. Tekee pienet asiat todella hyvin ja on mielestäni yksi liigan aliarvostetuimpia pelaajia. Melko outoa että Torontossa oleva pelaaja on aliarvostettu. Grabo sai näemmä lahjasyötön viimeiseen maaliin, joten putki jatkuu.

Crabb-Bozie-Kess: Crabb on tämän ketjun Kulemin. Aliarvostettu raataja jolla myös kädet löytyy. Maaleja ei vielä ole syntynyt, mutta sitäkin enemmän hyviä ratkaisuja kiekon kanssa, esim juuri syöttöjen osalta. Bozakilta vahva peli, etenkin toisen erän jäähysumassa Bozak kaapi todella tärkeitä alotuksia. Kesseliltä myös hyvä peli ja upea maali. Läpiajo jäi harmittamaan, mutta pidemmän päälle nuo uppoavat.

Army-Boyce-Steeger: Katsoivat molemmat Sharks maalit läheltä. Steegerin virheestä syntyi Sharksin toinen osuma ja vaikkei tältä ketjulta mitenkään surkeaa peliä nähty, oli esitys edellisiin peleihin verrattuna heikohko. Voittomaalissa kolmikko kuitenkin jäällä joten plussat siitä.

Orr-Brent-Shoe: Orrista olikin jo puhetta ja häneltä on nyt pari peliä nähty hyvää peliä myös ilman hanskoja. Kädelliset taidot ovat rajalliset eikä jalat liiku, mutta tekee voitavansa eikä yritä mitään mitä ei osaa. Plussana tässä pelissä hetket jäähynsä jälkeen jolloin tappoi useita sekunteja pois Sharks-ylivoimasta. Ajoi polvella Couturen joka ei enää peliin palannut, mutta ei tuo mikään törkeä temppu näyttänyt olevan joten sanktioita tuskin tulee. Sjostrom ei tällä hetkellä oma itsensä ole ja Blues-pelin laitaan iskeytyminen taitaa olla pahempi mitä luullaan. Sjostromin voisi vaikka Rosehilliin vaihtaa muutaman pelin ajaksi. Brentilta takuuvarmaa duunia kakkoserän alivoimissa.

Tosiaan alivoima on tällä kaudella ollut murheenkryyni, mutta tänään joukkue uhrautui hyvin noissa vaarallisissa Sharks-ylivoimissa ja Reimer hoiti loput. Oli myös hieno nähdä kun toisen erän lopun alivoimassa Reimer torjui ja samaan aikaan sekä Komisarek että Phaneuf iskivät Thorntonin ja Heatleyn jään pintaan. Heatley oli tänään aivan paska. Kerrankin Leafsia vastaan heikompi peli.

Sharksista ei kauheasti positiivisia ilmestyksiä löytynyt. Marleau koitti estää Wilsonin 600 voittoa, mutta ei pystynyt siihen lopulta. Puinen tuo Sharks puolustus on ja tämä kaikkia muita kovempi Murray oli jäällä pari kertaa kun Leafs teki maalin aivan parin metrin päässä maalista.

Wilsonille tosiaan tänään 600 voitto ja mahtoi maistua makialle kun sharktankista tuo voitto tuli. Hieno homma Wilsonille! Se täytyy myös sanoa että olipas vaahteralehtipaitasia katsojia paljon tuolla särkien hallissa. Leafsnation matkaa missä ikinä pelataan.

________________________

Jepjepjep. Hieno voitto takaa ohi, eikä lannistuttu tai istuttu paniikkinappulan päälle vaikka Sharks tasoittikin kolmannessa erässä. Reimer oli maaginen ja koko puolustuspelaaminen on noussut uudelle levelille. Harmi ettei tuota nähty alkukaudesta ja nyt Reimer on jo sen ansiosta noussut melkein Monsterin ja Jiggyn yläpuolelle. Gunnar sanoikin pelin jälkeen haastattelussa että Reimerin tulon jälkeen pakit ovat pelanneet paremmin. Hei hieno homma! Miksette Jiggyn tai Monsterin ollessa maalilla tee samaa?

No joka tapauksessa tämän yön pelistä ei lampaita tartte jakaa muuta kuin tuomareille. Torstainen vieraskiertueen viimeinen peli Coyotesia vastaan. Vaikea peli luvassa, mutta jos esitys samanalaisena jatkuu, voi aavikoltakin odottaa pinnoja. Lauantaina on sitten kotona näytön paikka Flamesia vastaan.

Kiitos Maple Leafs ja onnea Wilsonille!
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Edellisestä viestistä tänne on vierähtänyt jo tovi, mutta ei anneta sen häiritä. Leafs on perinteisesti ollut jopa normaalia tasoaan huonompi tammikuussa viime vuosina ja sijoitus taulukon hännillä on varmistunut näihin aikoihin, mutta tämä tammikuu on ollut poikkeus. Joukkue painaa tällä hetkellä menemään neljän ottelun voittoputkessa ja näistä voitoista kolme viimeistä ovat tulleet vieraissa (paperilla) kovia vastustajia vastaan. Kalifornian kiertueella Leafs on joutunut lisäksi taistelemaan tuomareita vastaan, sillä Paul Devorskilla on selvästi ollut jotain hampaankolossa vaahteranlehtipaitoja vastaan - sen verran kotiinpäin mies vihelteli sekä Kings- että Sharks-matseissa.

Suurin syy orastavalle voittoputkelle löytyy tolppien välistä. Loukkaantunutta J.-S. Giguerea paikkaamaan farmista nostettu James Reimer on ollut kuin muuri pelaamissaan reilussa neljässä ottelussa. Miehen työskentelyä on helpottanut se, että Leafsin paljon parjatut pakit eivät ole viime aikoina koomailleet läheskään yhtä pahasti kuin alkukaudella. Kuten TML tuossa jo kysyikin - miksi ihmeessä pakisto ei ole pelannut tähän malliin Giggyn tai Monsterin ollessa maalissa?

Hyökkäyspäässä ykkösketjuksi noussut Kulemin-Grabovski-MacArthur -troikka värkkää maalin-pari joka pelissä ja nyt kun Kesselkin tuntuu päässeen eroon alavireestään, niin Leafs ei välttämättä häviä peliä jos omiin menee yli yksi maali. Erikoistilannepelaaminenkin on ollut viime peleissä kohtuullista etenkin tilastojen valossa, joskin ylivoimalla kiekkoa haudotaan edelleen liikaa ja maskipelaaminen loistaa useimmiten poissaolollaan. Jostain Burke voisi kaivaa romuluisen Holmström-kopion seisoskelemaan maalin eteen ja ohjaamaan kiekot sisään milloin milläkin ruumiinosalla. Mahdollisesti saatavilla olevista Dustin Penner voisi olla hyvä vaihtoehto, vaikkei raamejaan ehkä ihan parhaalla mahdollisella tavalla käytäkään. Oilersilla on akuuttia pulaa pakeista nyt kun Whitney on pitkään poissa, joten kiinnostusta esim. Beaucheminiin saattaisi löytyä.

Ainoa huono puoli tässä voittoputkessa on, että vastustelijat ovat pääosin lännen jengejä eli pisteitä ei ryöstellä omilta päävastustajilta. Playoff-viiva on edelleen 11 pisteen päässä ja vaikka Leafs jatkaisi voittojen tiellä pitkäänkin, niin ero on turhan suuri kiinnikurottavaksi. Toivottavasti voittoja ropisee kuitenkin jatkossakin, sillä nuorten pelaajien itseluottamukselle ne ovat ensiarvoisen tärkeitä.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Reimer vakuuttaa kyllä maalilla. Sehän voisi olla nyt Leafsilla kaupan paikka. Pistää vaan kylmästi Giguere menemään, jos jostain kiinnostusta löytyy. Pari varausta tai joku kädellinen hyökkääjä varmaan tekisi terää.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Reimer vakuuttaa kyllä maalilla. Sehän voisi olla nyt Leafsilla kaupan paikka. Pistää vaan kylmästi Giguere menemään, jos jostain kiinnostusta löytyy. Pari varausta tai joku kädellinen hyökkääjä varmaan tekisi terää.

Giguere olisi ainakin itse tähän valmis:

http://www.hockeybuzz.com/blog/Mike-Augello/GIGUERE-OPEN-TO-MOVING-ON/120/32802

Toki sivusto ei välttämättä ole se luotetuin, mutta kun lainaavat National Postia, niin eiköhän tuo pidä paikkaansa. En jaksa lähteä kaivelemaan tuota Bergerin artikkelia. Tärkeintä Jiggylle on nyt päästä peleihin mukaan ja pysyä kunnossa, sen jälkeen voidaan keskustella mahdollisesta kaupasta. Kyllähän tilanne on huono hänellekin, mikäli jää Torontossa penkille. Alkaa olla aika selvää, että Jiggyn aika Torontossa tullee päättymään tähän kauteen, joten näyttöjä on annettava kesää varten. Itse pidin tällaista trade deadline kauppaa mahdollisena jo syksyllä, vaikka miehellä NTC onkin. Toivottavasti kaveri pysyy terveenä ja Toronto saa edes varausvuoron palkaksi.

Reimer pelaa tällä hetkellä todella hyvin, joten hänen pudottamisensa farmiin ei tällä hetkellä ole kovin järkevä vaihtoehto. Giguere on ilmeisesti pelikunnossa Phoenixissa ja saa nähdä pääseekö myös pelaamaan. Gustavsson on pienessä slumpissa, mutta toisaalta joukkuekin oli pitkään alavireinen. Giguerekaan ei valitettavasti ole ollut mikään sateentekijä - aika näyttää, miten tuo maalivahtipuoli pyörähtää. Reimerin varaan en laskisi vielä tällä kaudella tai seuraavallakaan liikoja, vaikka hyvin onkin aloittanut. NHL:n pelitahti on kovan puoleinen ja miehellä on tähän mennessä urallaan yksi 60 pelin kausi WHL:sta. Kaksi edelliskautta ovat olleet ikävän rikkonaisia, eli miehen kestävyydestä tai pään kestävyydestä pitkässä juoksussa on hankala sanoa. Voidaan myös kysyä onko osa Gustavssonin huonoista otteista sen syytä, ettei kaveri vain ole tottunut pelaamaan vielä näin paljoa ja näin usein.

Organisaation maalivahti osasto näyttää hyvältä, mutta paljon on vielä kysymysmerkkejä ilmassa ja valitettavasti tällä kaudella ei olla saatu kuin yksittäisiä huippupelejä. Toivottavasti yksi joukosta Gustavsson, Reimer, Rynnäs, Scrivens on real deal. Gigueren varaan Torontossa ei kannata laskea mitään.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Maalivahdeille on aika heikosti markkinoita. Kovapalkkaisille ja keskinkertaisille ei ollenkaan.

Ei ollut kommentti omaan viestiin tai itselle suunnattu. Kommentoidaan kuitenkin. Toronto tuskin tulee saamaan Gigueresta juuri mitään ja palkka on iso. Toisaalta trade deadlinella siitä on noin 1/4 jäljellä, eli ei mahdottomasti. Gigueren sopimus myös päättyy tähän kauteen ja mies olisi luultavasti puhdas lainamies. Giguere on voittanut Stanley Cupin ja kantanut selvän altavastaajan aikanaan finaaleihin. Johtajuutta myös löytyy ja Jiggyä arvostetaan Toronton kopissa todella paljon. Potentiaalisia joukkueita voisivat olla Tampa, Caps tai Philly. Ihan riippuen siitä miten maalivahdit pelaavat ja haluavatko vahvistaa joukkuetta playoffeja varten. Itse pidän todennäköisempänä sitä, ettei mies siirry mihinkään, mutta suurin syy on tuo terveyspuoli. Uskon että kausi päättyy vielä loukkaantumiseen. Giguere olisi loistava backup kannu jahdissa, esimerkiksi Capsille mies voisi olla arvokas. Johtajuutta ja kokemusta playoffeihin - toki tämä todennäköisesti edellyttää loukkaantumista. Ei scenaario mitenkään mahdoton ole.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Wilson kun sai 600. voiton niin oli kuulemma joku veto/rahapalkinto voittomaalin tekijälle. Ilmeisesti tuo summa oli 600$. TSN uutisoi, että tuossa olisi kai kierretty tai rikottu palkkakattoa.

Tuskin sen kovempi uutinen, mutta kuitenkin.

Heti kun alla on pari voittoa niin kummasti se vaan näkyy joukkueessa ja kaikissa pikkuasioissa. Hunter ja Wilson veteli ylävitosia vaihtopenkillä Sharks-pelissä, pelaajat onnistuvat monissa pikkuasioissa ja vaihtopenkki "elää" hienosti pelissä mukana. Toivottavasti saisivat tästä hyvä tsempin loppukauteen. Paljonkos sinne pleijariviivalle olikaan matkaa...

Hymiö.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Wilson kun sai 600. voiton niin oli kuulemma joku veto/rahapalkinto voittomaalin tekijälle. Ilmeisesti tuo summa oli 600$. TSN uutisoi, että tuossa olisi kai kierretty tai rikottu palkkakattoa.

Näinpä, ja ilmeisesti Leafs saa tästä(kin) jättirikkeestä jonkinlaisen rangaistuksen liigalta. Huvittavinta on, että liiga ei tunnu itsekään tietävän omia sääntöjään. CBA:ssa nimittäin lukee seuraavasti:

CBA kirjoitti:
This Article 50 does not prohibit certain "Traditional Hockey Practices," pursuant to which Clubs or Club Affiliated Entities have provided additional things of de minimis value to Players including, without limitation, parental travel to an Entry Level Player's first NHL game (not to exceed $5,000), golf outings, father-son road trips, seasonal events and seasonal gifts (e.g., picnics and Christmas parties or gifts), and milestone gifts, so long as such milestone gifts do not exceed $7,500 (U.S.) in the aggregate per Player per League Year. Such Traditional Hockey Practices shall not be counted in a Club's Upper Limit or Lower Limit, or against the Players' Share.

Kyseessähän on tässä tapauksessa selvästi "milestone gift" - oli käyttötarkoitus sitten mikä tahansa. Ja liiga ei varmasti olisi koko asiaa huomannut, ellei Toronto Star olisi ottanut toimistolle yhteyttä. Huutonaurua Toronton medialle vaihteeksi, ja tähän hymiö. Kun jengi pelaa kerrankin hyvin, niin skandaalinkäryisiä lööppejä pitää sitten tonkia taustoista, jotta joukkueen mollaaminen voi jatkua ja lehdet myydä.
 

TML

Jäsen
Leafsilla on ensi yönä vieraskiertueen päättävä peli Phoenixissa. Viime päivinä kovana vellonut maalivahtikeskustelu on saanut sellaisen käänteen, että Reimer pelaa 'Yotesia vastaan.

Alunperin Jiggyn oli tarkoitus palata rosteriin juuri Phoenixia vastaan ja Reimer olisi lähetetty takaisin Marlieseihin. Nyt näyttää siltä että Jiggy ei vielä palaa kokoonpanoon, joten Reimerillekään ei tarvitse tehdä vielä mitään. Reimer on nuori jannu jonka otanta NHL-peleistä on lyhyehkö, joskin hyvinkin menestyksekäs. Mielenkiintoista nähdä mitä tässä tehdään maalivahtitilanteen osalta. Pystyisin elämään Reimer-Monster kaksikolla.

Kokoonpanoa yön peliin odotellessa...
 

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Vaikka Reimer nyt pääseekin pelaamaan ja onkin pelannut hyvin, niin väittäisin, että tuosta kakkosmolarin paikasta tulee olemaan vielä ensi kautena tiukka kisa Rynnäksen ja Reimerin välillä. Kuitenkin farmissakin Reimer oli jossain kohtaan selkeähkö kakkosvahti. Giguer voitaisiin nyt suotta surutta treidata, pahus vaan kun on niin helkkarin iso palkka.
 

TML

Jäsen
Eli kokoonpano tämän yön otteluun on seuraavanlainen:

MacArthur-Grabovski-Kulemin
Crabb-Bozak-Kessel
Brown-Boyce-Armstrong
Orr-Brent-Lebda

Kaberle-Schenn
Phaneuf-Beauchemin
Gunnarsson-Komisarek

Reimer
(Gustavsson)


Eli pieniä muutoksia on tullut sitten Kalifornian reissun. Paluun kokoopanoon tekee taistelija Mike Brown, joka on ollut poissa Bolts -pelistä lähtien jolloin vikalla minuutilla blokkasi kiekon kädellään. Bolts tasoitti hetken kuluttua tuosta ja voitti pelin lopulta jatkoajalla. Tuo tapahtui marraskuun lopussa, joten 19 peliä on tainnut Brownilta jäädä välistä.
Vaikka Brown on poissa ollut, on Leafsin alivoimapeli parantunut huomattavasti viime peleissä. Sinäänsä kumma, sillä Brown oli alkukaudesta parhaimpia av-pelaajia, samoin Sjostrom. Sjostrom on viime peleissä pelannut loukkaantuneena (ja ollut huono) ja av on siltikin ollut hyvää. Tänään Sjostrom ei pelaa, sillä jalkavamma on äitynyt niin pahaksi. Ei tarvinnut olla selvännäkijä että näki Sjostromin pelanneen puolikuntoisena Blues-pelin jälkeen.

Myös Kris Versteeg ei tänään jäällä luistele. Steegerilläkin on pientä vammaa joten hänen paikkansa ottaa... (rumpujen pärinää...).... ...... ..... BRETT "-18 in 20 games" LEBDA!
Lebda ei kuitenkaan Steegerin varsinaiselle pelipaikalle hyppää, vaan Lebda on nelosen laidassa, Brown taas kolmosessa. Oikea ratkaisu vaikkei Brownilla kädellisiä apuja juuri ole. No ei kyllä Lebdallakaan juurikaan.

Steeger syö todella paljon tehokkuutta tuosta kolmosketjusta, joten tänään Grabon ja Bozakin ketjujen pitää toimittaa limppua pussiin.

________________________

'Yotes näyttänee tänään tältä:
Scottie Upshall Eric Belanger Shane Doan (C)
Ray Whitney Martin Hanzal Radim Vrbata
Taylor Pyatt Kyle Turris Lauri Korpikoski
Paul Bissonnette Vernon Fiddler (A) Lee Stempniak

Keith Yandle (A) Derek Morris
Ed Jovanovski (A) Adrian Aucoin
Oliver Ekman-Larsson Sami Lepisto

Ilya Bryzgalov


Luvassa varmasti ihan mielenkiintoinen kamppailu, niin hyvin molemmat ovat viime aikoina pelanneet. Jatkoille luultavasti mennään kun Coyotesista on kysymys.

__________________________

Sitten vielä yksi "merkittävä" asia. Leafs on siis tehnyt Starsin kanssa vaihtokaupan. Tällä kaudella epäonnistunut Fabian Brunnström matkaa Torontoon ja Stars saa oikeudet Leafs-varaus Mikhail Stefanovichiin.

Sekoitin Brunnin aina Louie Erikssoniin hänen tullessa änäriin, mutta nykyään tiedän jo kumpi on kumpi. Brunnilla oli hyvä tulokaskausi änärissä, mutta viime kaudella ei sujunut ja tämä kausi on mennyt farmissa. Brunnstörm on maalintekijä tyyppi joka saanee mahdollisuuden Leafsista.

Stefanovich on puolestaan Leafs-varaus parin kesän takaa. Junnuna Quebecin liigassa kovia tehoja mättäntyt valkoryssä on tällä kaudella pelannut kolmessa eri joukkueessa, eikä homma ole toiminut missään noista.

Mielestäni ihan hyvä kauppa Leafsilta. Tervetuloa vaan uusi ruottalainen tuutista sisään.
 
Viimeksi muokattu:

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Odotukset ovat korkealla. Toivottavasti Fabian tuo joukkueeseen samanlaista sähinää ja asennetta kuin rakastettu maanmies Jonas Höglund aikoinaan.
 

TML

Jäsen
1st period Coyotes - Maple Leafs

Ihan viihdyttävä ja vauhdikas erä Phoenixissa. Kings ja Sharks peleissä Leafs oli avauserässä vielä aika jäissä, tänään kuitenkin luistin kulki hyvin. Yksi asia pysyi kuitenkin ennallaan, vastustaja teki jälleen ottelun avausmaalin avauserässä. Kaikissa näissä vieraspeleissä vihu on avausmaalin tehnyt, mutta toisaalta taas Leafs on joka kerta takaa tullut ohi. Joten ei hätäännytä vielä.

Ottelu alkoi Leafsin kannalta hyvin, kun Phaneuf aiheutti Yandlelle jäähyn alle minuutin pelin jälkeen. Yandlen koskettua kiekkoon Kulemin pelasi kuitenkin varomattomasti ja osui korkealla mailalla(?) Yandlea kasvoihin. Molemmilla siis 2-minuuttiset. Hetken päästä tästä Phaneuf joutui rikkomaan ja 'Yotes pääsi 4-3 ylivoimalle. Tämän he käyttivät hyväksi kun Wizardin loistosyöttö löysi Vrbatan.

Leafs jatkoi kuitenkin suoraviivaista ja vauhdikasta peliään ja hallitsi avauserää. Jossain vaiheessa mentiin hyvin vauhdikas pätkä jossa Leafs tukki keskialueen ja iski nopeasti vastahyökkäyksistä. Maalia ei kuitenkaan lukuisista yrityksistä huolimatta tullut. Vauhdikas peli pakotti kuitenkin Coyotesin rikkomaan ja Leafs pääsi 3 kertaa jauhamaan ylivoimaa avauserässä.

Vierasylivoima on ollut Leafsin suuri heikkous tällä kaudella ja nytkään se ei tulosta tuottanut. Ylivoima ei ihan surkeaa ollut, mutta jokin siitä puuttui. Phaneuf joka korvasi Steegerin ylivoimassa, pääsi pari kertaa tykittämään kovaa, mutta Bryzgalov kesti maalilla. Maski puuttui useista vedoista joten Bryz pääsi maalilla helpolla.

Coyotes ei avauserässä maalipaikoilla juhlinut. Korpikoski oli vaarillisin pelaaja ja kerran hän vei pahemman kerran Schenniä. Reimer torjui avauserässä vain 4 kertaa Bryzin venyessä 12 torjuntaan.

_________________________

Pelin rikkonaisuus vaikutti osaltaan siihe, että normaali järjestystä ketjuissa ei aina nähty. Etenkin alussa kentällä oli jos jonkilaisia sommitelmia. Aluksi luulin että joku oli loukkaantunut, mutta kyllä siellä kaikki lopulta luistelivat. Myös Lebda joka sai ylivoima aikaakin.

Tosiaan 5-5 peliä ei kauheasti nähty, joten ketjujen toiminnasta on paha sanoa vielä mitään. Grabon ketju on ollut todella terävällä pelipäällä ja maali roikkuu heillä ilmassa. Army on myös pelannut mukavasti. Brownia ei vielä kauheasti nähty, mutta jos Leafs jäähyilee vähänkin saa Brown varmasti vastuuta.

Leafs tukki keskialueen hyvin ja osaksi myös pakkien hyvä pelaaminen auttoi paljon. Gunnar-Komi pari pelasi hyvän erän ja Phaneuf näytti saaneen itseluottamusta tuosta Sharks-pelin voittomaalin esityöstä. Istui kuitenkin maalin aikana jäähyllä, joten siitä miinusta.

_________________________

Enivei hyvä erä Leafsilta ja paikkoja tulee kyllä riittämään mikäli vauhti jatkuu samana. Tosin saattaa olla että Leafsin rikkeitä vihelletään nyt herkemmin kun pilli on toistaiseksi Coyotesin rikkeistä enemmän soinut.

Toinen erä aloitetaan Leafs ylivoimalla ja nyt olisi hyvä heti erän alkuun saada peli tasoihin.
 

TML

Jäsen
2nd period Coyotes - Maple Leafs

Leafsilta melko heikko toinen erä, mutta saatiimpahan erän lopussa tunnetta kunnolla peliin. Melko kuuma kolmas erä saattaa olla tulossa.

Toinen erä alkoi Leafsin kannalta ihan hyvin, mutta sanotaanko noin 4-5 minuutin pelin jälkeen ote siirtyi yhä enemmän ja enemmän kotijoukkueelle ja toisen erän torjunnatkin kertovat oleellisen. Coyotes vei ekan 16 minuutin laukaukset 8-2, mutta maaleja ei nähty kumpaankaan päätyyn. Erän lopussa Leafs sai pari hyvää paikkaa mutta vaikeaa on tänään maalinteko. Parhaat paikat ovat tulleet Grabovskille joka ei kuitenkaan vielä ole pystynyt noista hautaamaan.

Erän lopussa alkoi sitten hulinat kun Mike Brownin päähän kohdistunut taklaus jäi tuomareilta näkemättä. Kohteena oli Jovanovski joka hetken aikaa kieri jäällä kunnes sai lisävirtaa tulla uhoamaan Brownille. Joka tapauksessa jäähy tuosta olisi Brownille kuulunut, mutta Leafs pääsi kuin koira veräjästä.

Tämä kuohottu sitten ainakin kotijoukkueen leirissä tunteita ja heti seuraavassa vaihdossa Coyotes koitti ajaa kaikkea liikkuvaa. Homma löi sen verran yli että Morris otti 2 minuutin jäähyn, joten kotiyleisön iloksi erän loppuun nähtiin vielä Leafs-YV. YV ei kuitenkaan toiminut parhaimmalla mahdollisella tavalla sillä lopulta MacArthur otti rangaistuksen joka ylivoiman päätti. Tuossakin saatiin vielä pienet hulinat ja Mac mm. tiputti hanskansa ja pääsi iskun antamaan Korpikoskelle.

Erä loppui suht sopivaan aikaan ainakin dumareitten mielestä. Lähellä oli ettei läikkynyt yli jo tuossa erän lopussa, mutta nyt molemmat joukkueet pääsevät vähäksi aikaa jäähdyttelemään tunteita. Ottelu on edelleen 1-0 lukemissa joten kurinalaisuutta ja malttia varmasti painotetaan. Ei kumpikaan halua tyhmillä jäähyillä ratkaista ottelua toiselle.

___________________

Ei tosiaan mikään kovin hyvä erä Leafsilta. Hyökkäyspeli oli olematonta, joskin puolustuspäässä Coyotes pystyttiin pitämään poissa vaarallisilta paikoilta. Reimer torjui 8 laukausta joista 1 oli todella hyvä pelastus, muut enemmän rutiinin omaisia.

Beaucheminilta ihan hyvä peli nähty, hoiti mm. 2-1 hyökkäyksen hienosti. Phaneuf on myös ollut ihan hyvä omassa päässä, joskin hyökkäyksessä hautoo vähän liikaa kiekkoa käsiinsä nähden. Schenn ei ole tänään parhaimmillaan ollut.

Ei ole myöskään Bozakin ketjua kauheasti näkynyt. Army on ollut hyvä, samoin myös Grabo ketju. Vähän Grabo tuossa toisessa erässä jo turhautui kun jäähyä ei tullut hänen kohdistuneesta rikkeestä. Pari paikkaa tuo ketju kuitenkin järkkäsi mutta maali jäi vieläkin tulematta.

____________________

Tulenarka toisen erän loppu ei varmaan jatkune ihan heti kolmannen erän alussa molempien keskittyessä ottelun voittamiseen. Jos peli on lopussa selvä jommalle kummalle, sitten läikkymistä voi näkyä. Nyt kuitenkin Leafsin täytyy keskittyä omaan peliin ja maalintekoon. Tuomareille voi nyt pilli olla herkemmässä Leafsia kohtaan kun tuo Brownin rike jäi viheltämättä.

Pää kylmänä vaan Leafsilla niin kyllä tuolta pinnoja voi vielä tulla matkaan.
 

TML

Jäsen
Phoenix Coyotes - Toronto Maple Leafs 5-1

Eipä se kolmas erä ihan nappiin mennyt. Heti erän alkuun YV-maali Coyotesille ja sitten kun putket oli saatu auki, vietiin Leafsia kuin litran mittaa. Ne asian mitkä noissa kolmessa muussa vieraspelissä olivat kunnossa, loistivat tänään poissaolollaan. Erikoistilanteista siis puhun. Coyotes pelasi 3 kertaa ylivoimaa ja teki 2 maalia, Leafs pelasi 5 kertaa tekemättä maaliakaan.

5 vs 5 pelissä Leafs oli ihan hyvä, mutta juuri nuo erikoistilanteen ontuivat. Se maksoi tänään voiton. Sekä tietenkin se että Bryz tylytti yritykset. Ottelun lopussa Army pääsi rikkomaan hänen nollan, mutta se oli laiha lohtu se. Loppulukemat 5-1 Yandle teki tyhjiin.

_________________

Reimeriltä ei ihan paras peli, mutta toisaalta kolmes peli neljään päivään NHL:ssä vaikutti varmasti tavalla tai toisella. Kolmannessa erässä parissa maalissa Leafs puolustus revittiin niin auki ettei Reimerille tsäänssejä jäänyt.

Alkukauden maalinteko ongelmat palasivat taas Leafsin piinaksi. Grabolle siunaantui paikkoja eniten, mutta tänään ei uponnut. Kessel jäi tänään pimentoon ja kolmosketju olisi kaivannut Steegeriä. Huonosti siis ykkösketju sai tukea muilta ketjuilta.

_________________

Seuraava Leafsin peli pelataan lauantaina ACC:ssä, kun Flames saapuu vieraaksi. Nämä pari päivää ennen peliä tulevat olemaan mielenkiintoisia, kun Wilson ja kumppanit koittavat päättää mihin Reimer laitetaan. Jiggy oli tänään varamaalivahtina, mutta Reimer pelasi silti. Monstor popsi poppareita katsomossa. Jotenkin veikkaan ettei Reimer maalilla pelaa lauantaina.

Toivottavasti myös Steeger on pelikunnossa lauantaina. Uskon näin. Sjostromilla saattaa olla pahempi vamma kyseessä. Lebda pitää kuitenkin saada helvettiin tuolta kokoopanosta, oli sitten hyökkääjä tai pakki.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä vieraskiertue kun neljästä pelistä tuli kolme voittoa. Kaatuipa vielä kovia joukkueita tuolla reissulla. Ei muuta kuin lauantaina uusiksi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Sitten vielä yksi "merkittävä" asia. Leafs on siis tehnyt Starsin kanssa vaihtokaupan. Tällä kaudella epäonnistunut Fabian Brunnström matkaa Torontoon ja Stars saa oikeudet Leafs-varaus Mikhail Stefanovichiin.
Eikös tämä Brunnström ole se toinen isolla kohulla elitserienistä pohjois-amerikkaan jokunen vuosi sitten tuotu vapaa-agentti? Mielikuvani mukaan joukkueiden GM:t oli jonoksi asti esittelemässä tiluksiaan ja rustailemassa allekirjoitusbonuksia että saisivat kaverin ruotuun (Tämä Leafsin Hirviö oli se toinen, sen ainakin muistan).

Tämä Fabian voi vielä yllättääkin jos pääsee hyvällä peliajalla TOP-6 roolia pelaamaan, taisi olla ongelmat puolustuspään löytämisessä. Halvalla saivat kun Stefanovichiin ei ilmeisestii ollut enää uskoa, ihan hyvä veto Burkelta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hienoa nähdä että Colby Armstrong on saanut pelinsä kulkemaan vaikean alkukauden jälkeen. Kulkee tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa ja viimeisiin 10 peliin on syntynyt 10 pistettä. Miltäs Armyn peli muuten on näyttänyt viime aikoina?
 

TML

Jäsen
Hienoa nähdä että Colby Armstrong on saanut pelinsä kulkemaan vaikean alkukauden jälkeen. Kulkee tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa ja viimeisiin 10 peliin on syntynyt 10 pistettä. Miltäs Armyn peli muuten on näyttänyt viime aikoina?

Colby aloitti kauden vähän hissukseen ja kahdeksannessa ottelussa tuli tuo loukkaantuminen joka piti hänet 16 ottelun ajan poissa rosterista. Tämän jälkeen Colby on pelannut pääosin kolmosketjussa Versteegin kanssa, sentterinä milloin kukakin. Nyt kolmosen sentteriksi on ainakin jossain määrin vakiintunut Darryl Boyce.

Versteeg-Boyce-Armstrong ketju on nyt tainnut olla kasassa joulun jälkeen ja homma on toiminut mahtavasti. Army on mättänyt pinna per peli tahtia, Boyce kolmosen sentterinä hyvät 5 pinnaa 8 peliin ja Steegerkin on päässyt vihdoin maalien makuun.

Armyn panos joukkueelle on suuri, sen huomaa vaikka jäähyistä mitä hän vastustajille hankkii. Vetää kovia taklauksia vaikka muuten hiippailee kentällä ja kiemurtelee kiekon kanssa. Eikä tiputa kintaita mikä saa vihut pois tolaltaan. Thrashers pelin voitosta iso osa kuuluu Armylle, joka suututti nti. Eagerin niin pahasti että hän päätti cheapshotata Armya. Sharksia vastaan myös Nichol tiputti hanskat Armya vastaan mutta tuosta ei edes jostain syystä vihelletty boksia Nicholille. Armstrongilla on myös mielestäni paremmat kädet mitä yleisesti uskotaan. Hiukan aktiivisemmin voisi tosin jakaa kiekkoa eikä jäädä hautomaan.

Leafs on 15-11-1 Armyn kanssa.
Leafs on 3-10-3 ilman Armya.

U do the math.
 

TML

Jäsen
Tuli tuohon Leafs with Army and without Army tilastoon sellainen lisäys että mielenkiintoisia ovat myös Leafsin tilastot Lebdan ja Mitchellin kanssa.

Lebdan kanssa 5-13-3
Ilman Lebdaa 13-8-1

Mitchellin kanssa 6-15-2
Ilman Mitchelliä 12-6-2

Tuollaiset tilastot joku hf boardsilla oli kaivanut esille. Jotain nuokin kertovat etenkin Lebdan osalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös