Toronto Maple Leafs 2009-2010

  • 188 959
  • 680

TML

Jäsen
3rd period & OT Lightning - Maple Leafs

Leafs meni kolmannessa erässä johtoon Matty Stajanin YV-osumalla. Hagman taisteli kiekon hienosti kulmasta Stajanille, jonka veto upposi hieman pienehköstä kulmasta sisään. Stajanille ansaittu maali tämän päivän paikkojen perusteella.

Maalin jälkeen Leafs jotenkin passivoitui ja Bolts aloitti takaa-ajonsa. Paikkoja syntyi mutta Monster kesti hyvin. Kunnes sitten... En tiedä kumman show tuo loppu oli? Ponikarovskyn vai tuomarin?

Ensin Poni ajelee St. Louisin ja Poni kakkoselle. En oikein tiedä mitä Poni olisi tuossa voinut toisin tehdä? Oli jo kaukaa päättänyt ajaa ja sitten pikkumies kääntää selkänsä. Ei ole eka kerta kun St. Louis kolataan loppuvaiheessa hänen käänneltyä kroppaansa.

Boltshan tottakai kuittasi tuon jäähyn Malonen osuessa rebundista. Maalin jälkeen Poni purnasi jäähystään ja nappasi epäurheilijamaisesta käytöksestä toisen kakkosen putkeen. Tässä vaiheessa matsia jäljellä alta 4 minuuttia. Tämän alivoiman Leafs kuitenkin kesti, kiitos Monsterin huippuvenytyksen. Näin ollen mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli tuttua päästä päähän peliä missä Boltsille osui vaarallisimmat paikat. Koko kolmannen erän lopun perseily oikein kruunaantui, kun Leafs otti vielä jäähyn syystä liikaa miehiä jäällä. Primeau hyppäsi ihan oikeaan aikaan jäälle, mutta oli liian innoissaan mahdollisesta 2-1 hyökkäyksestä ettei ottanut huomioon pelaajaa kenestä hän vaihtoi. Jatkojan loppuun siis noin 40 sekuntia Bolts-YV:tä ja arvatahan sen saattoi että siellä pölisee. St. Louis oli lopulta se joka päästi kotijoukkueen piinasta.

...

- Leafsin OT/SO record on maittava 1-10.
- Ei mikään työntäyteisin ilta Monsterille, mutta häntä saa kyllä kiittää pinnastakin. Otti tärkeitä torjuntoja useamman.
- Aivan liikaa jäähyjä (kummatkin joukkueet).
- Paluun tehnyt Primeau ei vielä parasta peliään pelannut. Jatkoajan jäähykin meni hänen piikkiin.
- Nelosketju sai ainakin silmämääräisesti aika vähän peliaikaa. Johtuen tietenkin rikkonaisesta pelistä.
- Kaksi ylivoimamaalia on positiivinen asia, mutta kyllä tänään ylivoimia piisasi sen verta monta että pitikin tulla maaleja.
- Laukaukset puuttuivat tänään, mutta silti tuli pinna. Kai se sitten on parempi että ammutaan alle 20 kertaa ja saadaan pinna, kuin että ammutaan yli 40 ja hävitään.
- Stajan oli tänään Leafsin paras, yhdessä Monsterin kanssa.


Lauantaina Panthers vieraissa.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Oi voi... Kylläpä oli kokonaisuutena peli taas suurelta osin sellaista päätöntä pyörimistä kuin on tottunut odottamaan joukkueelta, jonka GM ei ymmärrä itse peliä, ja jonka valmentaja oli liigan terävintä eliittiä viimeksi joskus 10 vuotta sitten. Jatkoajan lahjaylivoima ja siitä seurannut Boltsin voittomaali oli kyllä niin piste i:n päälle kuin olla voi.

No, onneksi tämä on varsin kiinnostava draftivuosi, ja tällä menolla Leafs varaa aika kor... ei kun niin juu. Wilsonin sopimus jatkuu vielä kuinka kauan, pari seuraavaa vuotta? Mies ei osaa tehdä muuta kuin jankuttaa kuinka hän on valmentanut änärissä 1200 ottelua, joista voittanutkin yli 550, joten ei tarvitse kehittyä, valmentajan kuuluu vain inspiroida joukkuetta joten pelitavasta viis. Burken filosofialla joukkueesta puuttuu kovuutta, joten kohta varmaan treidataan Kaberle ja vaihdossa tulee Andy Sutton ja Islandersin kakkoskierroksen varaus.

Tekis mieli mennä nukkumaan mutta korpeaa niin pirusti ettei varmasti uni tule. Taidankin korkata kaljan, kääriä sätkän ja alkaa keksiä uusia kirosanoja.
 

TML

Jäsen
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2-0

Story of this season. Vastustaja sai muutaman hyvän maalipaikan ottelussa ja tekivät kaksi maalia. Leafsilla oli useampia maalipaikkoja mutta vastustajan maalivahdista tehtiin jälleen mahtava, ja 39 laukausta ei tuottanut ainuttakaan maalia. Pinnat siis jäivät Floridaan heidän voitettua 2-0.

Oli taas aika perinteisen tuskastuttava ottelu alusta saakka. Näytti siltä että Vokoun on vireessä ja kun varsinaisia maalintekijöitä ei löydy joukkueesta kuin yksi (hänkin on maalinteon suhteen vähän hunossa vireessä), ei voi kauheasti odottaa peliltä. Monster torjui ne vastustajan vähäiset paikat ihan hyvin, mutta kaksi upposi silti ja se oli kaksi enemmän mitä virkaveljelle.

Vaikka alkukaudella oli vaikeuksia hyvinkin paljon, kyllä matseja silti kiinnosti katsella. Nyt on kuitenkin aika raskas fiilis katsella tuota tuskaista pään hakkaamista seinään, mitä on ollut nähtävillä muutamat viime viikot. Toki siis alkukaudellakin tuli pelattua näitä pelejä missä peliä hallittiin, mutta ei vaan uponnut. Nyt kuitenkin alkaa olemaan pieni hälläväliä -meininki Leafsin pelejä katsellessa.

Pleijarit ovat 11 pisteen päässä ja sijoitus on tällä hetkellä 28. No joo, Bruins pelaa samassa konfrenssissa kuin Leafs, mutta melko sama se on nappaako Bruins sen Hallin vai Canes. Loppukauden kiinnostus kohdistuu vain lähinnä tuohon treiditakarajalle ja mitä silloin tapahtuu.

Ensi viikolla joitain pelejä, en muista oikein mitä. Taitaa olla lauantaina ainakin joku Hockey day in Canada ja Canucks vastassa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ystävät ja kylänmiehet.

Olemme saapuneet Leafs-lippua alavireisesti mutta silti uutteran jääräpäisesti liehutellen siihen pisteeseen, jonne olemme saapuneet. Joukkue on tällä hetkellä iskussa, joka lupaa runkosarjan päätyttyä yltämistä 68 pisteeseen.

Kuinka tähän on tultu?

99-00: 100
00-01: 90
01-02: 100
02-03: 98
03-04: 103
04-05: —
05-06: 90
06-07: 91
07-08: 83
08-09: 81
09-10: 68 (tilastollinen ennuste kauden tähänastisten pisteiden perusteella)

On suuri houkutus listata tähän yllämainittujen kausien päävalmentajat: Pat Quinn (99-06), Paul Maurice (06-08) ja Ron Wilson (08-10). On myös suuri houkutus kirjata tähän, että sotien jälkeisen ajan Leafs-valmentajista Pat Quinnilla on Torontossa kaikkien aikojen suurin voittoprosentti (.591) — kaikkien aikojen tilastossa Quinnin lyö tässä vain Frank Carroll (.625), joka valmensi kaudella 1920-1921 Leafsin voittoon 15 ottelussa 24:stä.

Mutta pelkkä valmentajaan tuijottaminen ei avaa koko problematiikkaa, vaikka jotkut niin tuntuvat (ainakin suomalaisessa kiekkoilussa) kuvittelevankin. (Nämä samat ihmiset muistavat varmasti esimerkiksi Puolan maajoukkueen valmentajan nimen ja pelikirjan vuodelta 1976, jolloin Puola löi Katowicen MM-kisojen avausottelussa Neuvostoliiton.)

Leafsin suhteen ongelmia on useammalla tasolla. Kuinka paljon nykytilanteeseen ovat johtaneet seurajohdon osaamattomuus esimerkiksi palkkakaton tultua, väärät strategiset ja taktiset valinnat ("panostamme kovuuteen") joukkueen kokoamisessa, leaflandilaisten uskollisuus täyttää ACC illasta toiseen peli-ilmeestä ja tuloksista riippumatta ja niin edelleen?

Ystävät ja kylänmiehet, Toronto Maple Leafsin organisaatio on nykyisellään pöhötautinen ja arrogantti. Ongelmat eivät ratkea osoittelemalla yksittäisiä pelaajia ("Toskala on imuri", "Blake ei osuisi edes laiturilta mereen"), vaikka tottakai pelaajat kaukalossa viime kädessä pelaavat. NHL-joukkueen GM:n tehtävä kiteytyy oikeastaan yhteen lauseeseen: hänen työnsä on tietää, kenestä on pelaamaan NHL-tasolla. Omistajien tehtävä on puolestaan tietää, kenestä on toteuttamaan tätä GM:n tehtävää.

Toronto Maple Leafsin onkin syytä sukeltaa nyt syvälle ja tutkia, miten esimerkiksi Detroit ja Chicago ovat nousseet taannoisista pohjamudistaan takaisin pinnalle. Mutta onko hieman ylimielisestä organisaatiosta näin nöyrään opiskeluun?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toronto Maple Leafsin onkin syytä sukeltaa nyt syvälle ja tutkia, miten esimerkiksi Detroit ja Chicago ovat nousseet taannoisista pohjamudistaan takaisin pinnalle. Mutta onko hieman ylimielisestä organisaatiosta näin nöyrään opiskeluun?

Eihän teillä vielä mitään hätää ole, sillä Chicago oli lähes kymmenen vuotta koomassa. Nousuja ja laskuja tulee kaikille, toisille syvempiä ja toisille pidempiä suuntaan och toiseen. Jos draftaus on ollut tärkein yksittäinen tekijä menestyksen luomiseen, niin näin cap-aikakaudella sen tärkeys vain korostuu.

En ole Toronto edesottamuksia tarkemmin seurannut, mutta perstuntumalta vaikuttaa, että Sundinin mukana meni se viimeinenkin joukkueen identiteetin palanen. Nyt tuota kadonnutta identitettiä metsästetään, mutta ehkä väärin keinoin. Mielestäni Kesselin hankinta oli Burkelta virhe. Organisaatiossa on toki palasia, joista voi lähteä rakentamaan uutta tulemista mm. Monsterin, Schennin ja Kadrin johdolla. Miksei Kesselinkin, joka on ihan hyvä pelaaja, mutta hinta hänestä saattoi sysätä Toronton nousua entistä kauemmaksi. Ja koska seuraavan kahden kesän kärkivarauksia on kaupattu pois, luulisi Burken hakevan tasoitusta tuolle osastolle kaupoilla ennen siirtojen takarajaa. Todennäköisesti Torontossa nähdään ensi kesänä myös iso ufa-kaappaus, kun käpistä lohkeaa sellaiset toistakymmentä miljoonaa päättyvien sopimusten kautta. Kovalchuk saattaisi olla linjan mukainen hankinta?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Näkisin Toronton ongelmat helposti ratkaistaviksi - Brian Burke ja Ron Wilson pihalle. Burke on luupää jonka visio kiekosta toimi ehkä kymmenen vuotta sitten, Wilson puolestaan on täysi kusipää ihmisenä ja valmentajana soveltumaton nostamaan heikkoa joukkuetta pudotuspeleihin.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Toronto Maple Leafsin onkin syytä sukeltaa nyt syvälle ja tutkia, miten esimerkiksi Detroit ja Chicago ovat nousseet taannoisista pohjamudistaan takaisin pinnalle. Mutta onko hieman ylimielisestä organisaatiosta näin nöyrään opiskeluun?

Eiköhän se vastaus saatu jo kesällä, kun Itsevaltias Burke julisti, että joukkueen rakennusta ei tarvitse aloittaa alusta, vaan pienellä ratkaisevien osien päivityksellä päästään jo pitkälle. Ei rebuilding vaan retooling niin kuin täälläkin moneen otteeseen korostettiin. Pari kallista pakkia free-agent-markkinoilta ja puolustuksen piti olla lähes pudotuspelikaliiberia. Tappelija vielä päälle että taitopelaajilla on mukavampi kaarrella askissa. Sitten vielä kuin alleviivatakseen omaa "kaikki mulle nyt"- mentaliteettiaan, Burke tekee "The Traden", joka Torontossa ei enää viittaa Gretzkyyn vaan yhteen jenkkilupaukseen. Ihan turha tässä on mitään omia varauksia odotella, kun voidaan napata offer-sheetilla samanveroinen kaveri ja oikaista pari mutkaa matkalla contenderiksi. Niin, eihän me muutenkaan olla edes draft-lottery sijoituksilla kauden päätteeksi. Eihän?

Vähänkin pitkäjänteisempään rakennustyöhön taipuvainen organisaatio ei olisi Leafsin tilanteessa edes harkinnut Kessel-kauppaa, kun tiedossa oli, että oma varaustoiminta ottaisi taas kerran kunnon kuoliniskun. Siinä mielessä tilanne ihan sama kuin 2000-luvun alussa. Silloinkin muut varasivat Leafsin vuoroilla ensimmäisillä kierroksilla, mutta ero on vain siinä, että 2000-luvun alussa joukkue oli sentään pudotuspelikamaa. Mut hei, kaikki mulle nyt heti!

Lopputuloksena Leafs on kaikista hankinnoista ja parannuksista huolimatta tällä kaudella vieläkin heikompi joukkue kuin viime kaudella. Mites tässä näin kävi? Ylisuorittiko viimevuotinen jengi vai alisuorittaako tämän kauden joukkue? Oikeastaan ihan sama, koska se nyt ainakin on selvää, että Leafs on taas kerran vähemmän kuin osiensa summa. Jos ja kun tavoitteet oli asetettu edes vähän korkeammalle kuin viime kaudella, niin Wilsonin olisi pitänyt saada potkut jo katastrofaalisen yhden voiton lokakuun jälkeen. Mutta ei Torontossa jossa pelaajat, joista pahimmin alisuorittivat Burken kesähankinnat, kantavat vastuun. Miten muka ylin tuhannen NHL-ottelun valmentaja ei enää yht'äkkiä osaisikaan valmentaa? Jossain vaiheessa taidot ovat ilmeisesti kuitenkin hävinneet, koska nykyliigassa yhdenkään joukkueen 1-7-4-aloitusta ei voi laittaa pelkästään pelaajien piikkiin vaan myös valmennuksen ja GM:n. Paitsi siis Torontossa.

Paras vaan tottua, että Toronton vuosittainen konttaaminen ja aivopierut joko varaustilaisuudessa tai trade-markkinoilla ovat tulleet jäädäkseen. Viime aikojen menon perusteella voisi väittää, että organisaatio ansaitsee mennä vielä toisetkin 40 vuotta ilman Cupia. Jos siinä ajassa vaikka opittaisiin jotain.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Kesselistä maksettu hinta tuntui korkealta jo heti treidin jälkeen, ja nyt se tuntuu jo suorastaan hirvittävältä. Ja ei siksi, etteikö Kessel olisi hyvä pelaaja. Leafsin hyökkäyssuunnan ratkaisijat ovat kuitenkin hyvin, hyvin vähissä, joten vastustajien on suhteellisen helppo keskittyä neutraloimaan yksittäinen pelaaja. Näin ollen Kesselistä saatava hyöty jää turhan usien satunnaisiksi välähdyksiksi. On hyvin mahdollista, että tämän treidi maksoi Leafsille jo pelkästään tänä vuonna Joko Taylor Hallin tai Tyler Seguinin.

Komisarekin palkassa on 50% liikaa, Colton Orr on peliminuutteihinsa nähden niitä liigan kalliimman puolen pelaajia. Liikaa rahaa on kiinni pelaajissa, joiden panos ei siihen oikeuta. Burke ei ole vastuussa Jason Blaken ja Jeff Fingerin soppareista, mutta on omalta osaltaan onnistunut tähän saakka vain pahentamaan tilannetta.

Wilsonia en henkilökohtaisesti tunne, joten hänen kusipäisyydestään en osaa sanoa. Mutta miltään nykypäivän huippuvalmentajalta hän ei vaikuta, kun katsoo kuinka paljon Leafsin peli hettelee otteluiden ja usein jo erien sisällä.

Leafsin talous on tietysti hyvin vakaa, joten kiitos ja näkemiin kaveruksille Burke & Wilson ei aiheuttaisi mitään vyön kiristämistä, mutta kun eiväthän ne ongelmat pelkästään sillä ratkea. Sitten pitäisi saada kokenut, rauhallinen GM joka sitoutuu maltilliseen jälleenrakennusoperaatioon tietäen, että pelimerkkejä sellaiseen ei edes heti alkajaisiksi ole juurikaan käytössä. Deadlinella on turha kuvitella, että muut joukkueet ovat repimässä montaakaan Leafs-pelaajaa Burken käsistä hinnalla millä hyvänsä. Kaberle tulee mieleen, mutta siinä tarinassa on paljon mutkia matkassa. Kaberlella on NTC, mutta miehen voisi jo ymmärrettävästi kuvitella harkitsevan maiseman vaihtoa. Mutta jos hän antaisikin Burkelle joukkuelistan, kuinka monella Kaberlen haluavalla taholla olisi tarjota sellaista, mitä Leafs kipeimmin tarvii, eli ainakin top 10 varaus?

Pahasti näyttää siltä, ettei Burken esikuntineen tarvitse kevään varaustilaisuuden ensimmäisenä päivänä vaivautua edes paikalle. Tekisi mieleni sanoa, että ainakaan tämän syvemmälle ei suohon voi enää upota, mutta purenpa mieluummin kieltäni.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Koska runkosarjan vielä jäljellä olevilla otteluilla ei ole Leafsin kannalta mitään merkitystä, luodaan katseet ja odotukset joidenkin pelaajien henkilökohtaisten saavutusten odotteluun.

Kaberlella on uraltaan kasassa jo 397 syöttöpistettä, joten tasainen sataluku paukahtaa rikki muutaman jälkeen. Ponikarovskylla on koottuna yhteensä 249 tehopistettä, joten yhdellä lisää siirrytään neljännestuhat-kerhoon. Hagman on pelannut NHL:ssa 598 ottelua, joten pian hän astuu yli 600 peliä tahkonneiden ukkojen porukkaan.

Se, rikkooko Kaberle 400 syöttöpisteen rajan sitten Toronton paidassa, onkin kokonaan toinen juttu. Toivottavasti ei. Uskollisesti Leafsia vuosikaudet palvellut mies ansaitsisi jo siirtyä johonkin oikeaan NHL-joukkueeseen tavoittelemaan Stanley Cupia.
 

TML

Jäsen
Pre-game Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings

Se olisi taas yhden tuskastuttavan Maple Leafs -pelin aika. Ihan mielenkiintoinen vastus kuitenkin (ainaisten Panthersien, Boltsien jne. rinnalle) tulee tänään vastaan, Los Angeles Kings. Kings on pelannut kauden tähän mennessä yläkanttiin, joskin viime aikoina on kai jonkinlaista "hyytymistä" nähty. Ovat kuitenkin vielä ihan hyvissä asemissa playoff-racea ajatelleen.

Your Maple Leafs (oletettu kokoonpano):
Ponikarovsky - Stajan - Hagman
Kulemin - Bozak - Kessel
Blake - Mitchell - Stempniak
Mayers - Primeau - Orr

Kaberle - Finger
Gunnarson - Beauchemin
White - Schenn

Gustavsson


Pakkipareja on hieman muuteltu, muuten ei mitään erikoista kokoopanossa.

Losin pelejä tulee todella harvoin katseltua ja täten tietomäärä kyseisestä joukkueesta on aika minimaalinen. Mielenkiinnolla seuraan kuitenkin mm. Doughtyn, Simmondsin sekä tietenkin Anzen esityksiä.

Ottelun näkee Viasatilta, joten jos hengettömän ja tehottoman joukkueen katseleminen kiinnostaa, 2½h on sitä tarjolla tuossa vajaan parin tunnin kuluttua.
 

TML

Jäsen
1st period Maple Leafs - Kings

Eka erä takana Kings -pelistä ja taululla 1-1. Melko tasainen erä, mutta eipä näyttänyt Leafs etenkään puolustuspäässä kovin hyvältä. Komisarekin tapaista vahvaa vääntäjää sinne kaivattaisiin luutimaan. Kaberlekaan ei saa omaa rauhaansa kun Jeff Finger pelaa pakkiparina.

Kings meni ylivoimalla (yllättäen) johtoon Drew Doughtyn hirmukudin ansiosta. Smyth, Kopitar ja Stoll pelasivat hänelle one-timerin joka lävähti ylänurkkaan. Ian White istui tuomiota kampituksesta, vaikka minun silmiini se jäähy näytti huonosti osuneelta perstaklaukselta. En kerennyt uusintaa näkemään mutta kampitukseksi se tuomittiin ja vastaanottaja Simmonds sekä Richardson hieman kuumana Whitelle tuosta kävivät.

Leafs nousi vikalla vitosella hieman onnekkaasti tasoihin. Kulemin ampui heikosta kulmasta, mutta sai vetoonsa Harroldin mailan väliin joten Quick ei kerennyt torjua kiekkoa. Kessel ja Bozak pinnoille. Kessel on viimeisestä 9 pelistä onnistunut pisteiden teossa kahdeksassa.

...

Warm upissa Jason Blake nuoli Wilsonin persettä luistelemalla pelipaidalla nro. 14, jonka selässä luki Wilson. Sillä sitten lisää peliaikaa?

Ennen matsia Tiger Williams, Laddy McDonald ja kolmas seppä (unohdin jo nimenkin) tulivat tiputtamaan aloituskiekon.

Poni-Stajan-Hagman ollut taas ihan hyvä ketju. Hyvää sähinää hyökkäyspäässä ja pari maalipaikkaakin ollut. Toivottavasti onnistuvat vielä.
 

TML

Jäsen
2nd period Maple Leafs - Kings

Todella heikko erä Leafsilta ja Kings vei peliä oikeastaan mennen tullen. Leafs ei tainnut saada kuin 1-2 maalipaikkaa, mutta onnistui kerran.

Kings meni ensin 1-2 johtoon samantyyppisellä maalilla mitä heidän ensimmäinen osuma. Nuori pakki ampui viivasta one-timerin yläkulmaan ja maski oli hyvä. Tällä kertaa Brown oli syöttäjä ja Stoll maskimies. Maalintekijänä toimi Jack Johnson.

Leafs tuli tasoihin kun Alex Ponikarovsky karvasi kiekon hyvin Scuderilta pois ja Hagman pääsi Stajanin kanssa kuin varkain 2-1 tilanteeseen. Quickilla oli yläkulmassa hirveästi tilaa ja Hagman löysi tilan tehden kauden 19. maalinsa.

Leafs ei kuitenkaan herännyt edes tuolla tasoituksellaan, vaan paniikki jatkui joka ikinen kerta kun Brown-Stoll-Smyth ketju pääsi jäälle. Kapteenin ja kahden entisen Oilers -pelaajan ketju pyöritteli Leafsia kuin litran mittaa ja mättivät vielä kaksi maalia alta neljän minuutin.

Ensin Wayne Primeau antoi lahjan Dustin Brownille joka tarjoili Stollille 2-3, ja hieman myöhemmin Brown alusti jo kolmannen maalin, tällä kertaa maalarina toimi Captain Canada - Ryan Smyth. Komea veto Smythilta.

....

Brown oli 0+3 tehojen lisäksi maskissa tuossa avausmaalissa, joten aika mahtavan pelin on Kingsin C pelannut. Koko ketju on itseasiassa ollut täysin pitelemätön Leafsille. Schenn-White pari on muutamaa maalia katsellut vierestä.

Stajanin ketju on pelannut ihan jees, mutta muuten on hyökkäys ollut melko avutonta. Kessel on pitänyt paljon kiekkoa, mutta eipä ole juuri maalipaikkoihin päässyt.

Monsterin vika 2-4 tappioasema ei ole, mutta jotenkin ei kovin hyvännäköiseltä Monster ole tänään näyttänyt. Enkä tällä nyt tarkoita ulkonäköä.

Paljon pitää tapahtua jotta tästä pelistä edes pinna tulisi plakkariin.
 

TML

Jäsen
3rd period Maple Leafs - Kings

Prkl antaa olla. Tuli raapustettua kolmannesta erästäkin pieni stoori mutta deletoin sen vahingossa pois.

Leafs oli paska, Kings oli hyvä. Hagman oli hyvä, Doughty parempi, Brown paras.

Leafsille 4 tappio putkeen, mutta onneksi loppuviikon ohjelma on helppo kun eka vastassa on Brödöör ja seuraavana päivänä liigan hotein tiimi, Vanc Canucks.

Mukavaa loppuviikkoa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Aika surullista tosiaan, että Primeaun tyyliselle kokeneelle jätkälle sattuu tuon tason kiekonmenetyksiä. Yhtään mitään Brownin upealta karvaukselta pois ottamatta.

Mites Bozak on nyt viime matseissa pärjännyt? Katselin eilistä peliä vain pätkiä Caps-pelin tauoilla.
 

TML

Jäsen
Mites Bozak on nyt viime matseissa pärjännyt? Katselin eilistä peliä vain pätkiä Caps-pelin tauoilla.

Bozak on ihan OK. Siis siihen nähden että 2-sentterin paikka lyöty käteen ja pelaa puolikkaista tulokaskauttaan. Bozak on vielä vähän arka eikä pelirohkeus ole vielä parhaimmillaan, vaikkakin tuo uran avausmaali oli nätti näyte miehen henkilökohtaisesta taidosta ja uskalluksesta haastaa.
Jotenkin vaikuttaisi että Bozak on myös sellainen pelaaja joka sitä kiekko tykkää pitää, mutta Kesselin pelatessa missä tahansa ketjussa on hän se joka kiekkoa eniten pitää. Ihan hyvin Bozak on kuitenkin Kesseliä ruokkinut ja paremmalla viimeistelytaidolla Bozak olisi saattanut jauhaa toistaiseksi pinna per peli tahdilla.

Kokonaisuudessaan tuo Kessel-Bozak-Kulemin on erittäin hyvä nuori ketju johon on laitettu melkein sitä kaikkea. Kulemin on hyvä duunari joka tekee tilaa taitureille ja Bozak to Kessel on se kuvio mitä yritetään saada aikaan.

Saas nähdä missä Bozakin paikka ensi kaudella on? Jos Stajan lähtee voi Bozak hyvinkin jatkaa 2-sentterinä (Grabo ykkösenä??), mutta entäs Kadri?
 

TML

Jäsen
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 5-4 OT

Sitten Devilsiltä turpaan vaikka hienosti kahden maalin takaa noustiin tasoihin vikalla kutosella. Aivan järkyttäviä kiekonmenetyksiä omalla alueella ja keskialueella ja ZZP -ketju (Zubrus-Zajac-Parise) piti Leafsia pilkkanaan alusta asti. Pari kertaa Monster venytti loistavasti ja piti tämän ketjun lopullisen pistesaldon "vain" alle tusinassa.

Avauserässä Leafs meni johtoon Carl Gunnarssonin uran avausmaalilla. Gunnarssonin viivakuti otti kimmokkeen Devils-hyökkääjän lavasta ja upposi verkkoon. Noin minuutti tästä ja Devils tasoitti ja Parisen iskettyä toistamiseen, pääsi Devils tauolle johdossa.

Toisessa erässä alkoi melkoinen Devils myllytys ja Leafs oli vaikeuksissa. Devils meni Zubruksen maalilla ensin jo 3-1 johtoon. Sitten iski kuitenkin sniper Colton Orr, LÄPIAJOSTA! En muista enää ketkä ne Devils-pakit olivat, mutta jos Colton Orr voittaa teidän luisteluskabassa ja pääsee yksin läpi, niin voi kyllä taas miettiä joitain asioita. Ei siinä, nätisti Orr painoi ja upotti laukauksen ohi Brodeurin.
Toinen erä oli Devilsin ja Patrick Davis pääsi tekemään vielä kauden/uran avausmaalin. Todella heikkoa puolustuspelaamista Leafsilta noissa maaleissa. Joko lepsuilua tai sitten henkilökohtaisia virheitä esim. kiekonmenetyksillä.

Kolmas erä näytti siltä että Leafs ei kykene Devilsiä haastamaan, mutta yksi virhe Devils-pakille ja peli oli uusi. Tyler Bozak karvasi hyvin Devilsin pakkia (Salvador) joka suti kiekon maalin eteen Ponikarovskylle. Poni painoi röyhkeästi maalille ja ohitti Brodeurin.
Virtaa tuli hieman lisää tästä ja kun reilu minuutti oli jäljellä kolmatta erää runnoi Matt Stajan maalin edestä tasoituksen. Poni oli mukana runnomassa Kaberlen kutia.

Leafs pelasi hyvän kurinalaisen pelin (joka tuli esille sitten lepsuiluna omalla alueella), mutta Luke Schenn joutui jatkoajalla nappaamaan koukkujäähyn. Senhän tietää mitä sitten tapahtuu Leafsin OT/SO recordilla. Kukapas muukaan kuin ZZP -ketju jäällä ja lopulta Zajac painoi voittomaalin sisään. Loppulukemat 5-4 siis Devilsille.

...

Jamal Mayers 0+2 tänään. Whatwhat? Mayers on viime aikoina pelannut paremmin kun aikoihin ja saattaa olla että mies haaveilee pääsystä playoffjoukkueeseen. Ei lainkaan huono peluri nelosketjuun jollekkin joukkueelle.

Ponilta myös jälleen vahvaa runnomista vaihdosta toiseen. Palkinnot odottivat vasta vikalla kutoselle mutta varmasti kelpasi.

Toskala vaihdettiin Monsterin tilalle ottelun puolenvälin kohdilla. Monster piti toisen erän kriittisillä hetkillä Leafsia pystyssä, sillä melko helposti Devils olisi voinut karata useamman maalin johtoon. Toskala pelaa ensi yönä Canucksia vastaan.

Jotain hyvää on se, että koko kauden maalinteko-ongelmista kärsinyt Leafs tekee juuri Brodeuria vastaan 4 maalia. Ei ole kaikki tiimit siihen pystyneet. Nyt kun tän kirjotin niin eiköhän ACC:ssä nähdä tiistaina Brödöör-show.

Kesselillä pieni offnight. Ei saanut oikein paikkoja ja oli aika pimennossa. Pari vetoa veti kuitenkin.

...

Joopa joo, tappio tuli taas mutta piste tuli sentään plakkariin (w/e?). Ensi yönä Hockey Day in Canada -matsi Canucksia vastaan 02.00. Pelin näyttää ESPN America ja kiinnostusta tuota peliä kohtaan löytyy kyllä vaikkakin Leafsin voittomahdollisuudet ovat prosenttiluokkaa 15%-20%. Sen verta hyvä Canucks on viime aikoina ollut ja twinsit laittaa varmaan taas melekosen shown pystyyn.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Saas nähdä missä Bozakin paikka ensi kaudella on? Jos Stajan lähtee voi Bozak hyvinkin jatkaa 2-sentterinä (Grabo ykkösenä??), mutta entäs Kadri?

Kyllä Kadri varmaan saa seuraavalla training campilla kunnon näyttömahdollisuudet, nuoren miehen suurin pyyte taitaa olla fysiikkapuolella. Varmasti en tiedä sanoa, mutta Kadrilla taitaisi olla mahdollista jatkaa tarvittaessa vielä kauden verran junioritasolla, eikä häntä missään nimessä kannata kannata Leafsin rosteriin kiiruhtaa ennen kuin on valmiuksia pelata isompaa roolia kuin satunnaisia jämäminutteja nelosessa.

Grabo ykkössentterinä kuulostaa kyllä aika... noh, en tiedä. Toistaiseksi otteet ja nimenomaan niiden tasaisuus eivät kyllä ole luoneet kuvaa mistään ykkössentteristä, mutta liekö sille paikalle on ensi kaudellakaan tunkua. Suurimmasta osasta Leafsin nykyistä miehistöä varmasti saataisiin enemmän irti, jos vain valmennuksessa olisi jotain tolkkua. Grabo olisi sellaisessa tilanteessa yksi vahvimmista vaihtoehdoista tasonnostajaksi, taitoa kumminkin löytyy ihan mukavasti.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
En viitsi kirjoittaa tuosta Nucks matsista mitään romaania, koska tuo joukkue ei ansaitse sitä.

Siis mitä helvettiä siellä jäällä oikein tapahtui? Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 3-0 Torontolle. Tässä vaiheessa uskalsin jo ajatella, että jos joukkue onnistuisi pitämään tämän ilmeen, niin pleijarit saapuisivat Torontoon, ja suuri vitutus Bostoniin. Mutta ottelun edetessä alkoi mieleen hiipiä aivan päinvastainen tilanne.

Tuo 3-0 tilanteen sählääminen 3-5 lopputulokseksi kertoo kaiken tämän kauden Leafsista. Ei jumalauta, jos valmennus ei saa pelaajien jalkoja pidettyä maassa parin maalin johdon ansiosta, niin antaisin kyllä samantien potkut Wilsonille & co.

Kiitos taas Leafs tästä kestovitutuksesta.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Juu, tämän kauden traagista teemaa tässä taas noudatettiin. Joukkue on väärin rakennettu, surkeasti valmennettu ja pelaajat odottelevat lähinnä ensi kautta, missä nyt kukainenkin sitten sattuu pelaamaan.

Myönnän itsekin aikani uskoneeni Burken haihatteluun joukkueesta, jossa on kovuutta ja jota vastaan on ikävä pelata. Mutta se joukkue ei tasan ole 09-10 Maple Leafs. Tämän joukkueen tavaramerkkejä ovat aivan muut pelilliset nyanssit, kuten syöttöpeli jota vastustajan on helpompi lukea kuin omien ja taklausten hakeminen lähinnä silloin, kun niiden seurauksena on lähinnä lisätilaa vastustajalle tai/ja tarpeettomia jäähyjä. Ja kyllä minä nämä asiat pistän täysin Wilsonin piikkiin, koska vaikkei Leafsin palaajarosteri ole kokonaisuutena mitenkään taitava, niin kyllä vähemmänkin taitavan materiaalin voi osaava valmentaja organisoida järkevästi. Suurin osa näistäkin yksilöistä pystyy, ja on aiemmin suorittanut, huomattavasti paremmalla tasolla. Burken mielestähän tämä ei ole tosin valmentajan vika, koska ei Wilson ole yhtäkkiä menettänyt valmennustaitojaan. Eli tällä logiikalla siis pelaajat ovat unohtaneet kuinka jääkiekkoa pelataan, vai? Kyllä ne Wilsonin valmennustaidot ovat jääneet työsulkua edeltäneelle kahvakiekon ajalle, koska hyvään sijoittumiseen perustuvaa puolustuspeliä en ole missään vaiheessa tätä kautta ole Leafsilta nähnyt.

Karmeinta nykytilanteessa ovat pari kappaletta erittäin huonoja sopimuksia, ja ei, ne sopparit eivät ole Blaken ja Fingerin sopimukset, vaikkei niissäkään kehumista ole. Burke ja Wilson tienaavat yhteensä varmaan yhtä paljon, ja niissä sopimuksissa on vuosia enemmän jäljellä. Wilsonin kohtalo on kaverinsa Burken käsissä, ja MLSE luultavasti katselee Burken puuhasteluja vielä kauden, pari huuli pyöreänä, aivan sama mitä tapahtuu. Ja kyllä minua näillä näytöillä pelottaa edes kuvitella mitä kaikkea voikaan tapahtua.

Kai tähän säätämiseen pitäisi olla jo tottunut, mutta tämän vuoden Leafs on hengettömin porukka joka on minun aikanani kohdalle sattunut, ja kohta tässä on parikymmentä vuotta Leafsia seurattu.
 

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs - Vancouver Canucks

Justjust. Mitäs minä niistä Sedineistä sanoinkaan aiemmin? Luulin jo kahden erän jälkeen että hienosti ollaan pystytty pitämään twinsit nollilla, mutta sittenhän se show alkoi. Tai kyllähän jo lähes koko toinen erä oli noiden kullankeltaisten kaverien näytöstä.

Ekaan erään Leafs tuli odotetusti melko kovaa. Eilisen pelin siivellä saivat värkättyä heti alkuun pari maalia. Stajan to Kessel kaksi kertaa. Erän lopussa Mayers pääsi vielä tulittamaan 3-0 ja kaikki näytti hyvältä.

Toisen erän alkuun Leafs sai riemunkiljahduksen kun Raycrap vaihdettiin Canucksin maaliin. Kuinkas sitten kävikään? Juuri niin tyypillisesti Leafsissa housuun paskonut maalivahti pelaa Leafsia vastaan ja pelaa tietenkin nollat (tosin pelasi kaksi erää mutta kuitenkin). Tosin toisesta erästä lähtien peliä hallitsi aivan täysin Canucks. Toisessa erässä Leafs sai vaivaiset 3 laukausta aikaan. Kruununa erälle oli viivasähläys ylivoimalla, jonka Alex Burrows käytti hyväkseen.

Kolmas erä olikin sitten Sedinien sirkusta. Ei jumalaare kun nyt on tullut tässä viimeisen parin kuukauden ajan katseltua Canucksin HNIC -pelejä, niin täytyy sanoa että tuossa on nykykiekon ehkäpä hienoin parivaljakko. Kaikki kunnia Burrowsille mutta noiden kahden rinnalle kun laitetaan vaikka Jarkko Pyymäki, niin hänkin painaa 30 pinnan kauden.
Joka ikinen vaihto pelattiin Leafs päädyssä, tai ainakin lopetettiin sinne. Sielä oli Beauchemin ja Gunnarsson ja White ynnä muut sellaisessa karusellissa että 6-vuotiaat pikkupenskatkin olisivat kateellisia. Kolmannessa erässä siis Sedinit (+Burrows) värkkäsivät maalin toisensa jälkeen ja taululle kirjattiin lopulta 3-5.

3-2 maalissa Gunnarsson menetti omalla alueella kiekon ja lopulta Burrows antoi nätin syötön. Tasoitusmaalissa turhake Stupidniak antoi surkean syötön ja H. Sedin rokotti heti. Voittomaalissa Nik Kuleminia rikottiin Canucks-alueella, mutta ei boksia ja vastahyökkäyksestä Sedinit tekivät tyypillisen maalin heille. Kiekko liikkui veljeltä veljelle ja lopulta Daniel biittasi Mayersin taistelussa ja ohjasi kiekon verkkoon. Näppärä maali.

...

Ok, hyvät asiat:
- Leafs alivoima. Hyvää siinä oli siis se että vastustaja ei YV-maalia tehnyt. Täytyy kuitenkin sanoa että onneakin oli aikalailla että vastustaja ei YV-maalia eilen tehnyt.
- Toskala. Ihan hyvää peliä ja piti etenkin toisessa erässä Leafsia pystyssä. Ja myös avauserän 5-3 aikana. Kolmannessa erässä olisi kuitenkin pitänyt jokunen koppi ottaa enemmän. En nyt häntä lähde noista maaleista syyttämään mutta hyvät maalivahdit ottavat joskus tärkeitä koppeja kolmannessa erässä.
- Colton Orr vs. Darcy Hordichuk. Aika hyvä matsi jossa Hordi sai Orrin naamaa avattua. Molemmilla oli suojaus vähän hukassa (hyvä niin) joten kovia iskuja pääsivät ottamaan. Orr pääsi lopussa päälle, mutta eiköhän tuo ehkä pienellä edgellä Hordille mennyt. En tosin nähnyt kuin kerran tuon matsin joten en iskuja kerennyt laskemaan.

Sitten niitä muita asioita:
- Ihme jäätyminen kahteen viimeseen erään. Ei liikkunut luistin, tuli kiekonmenetyksiä, YV taas täyttä paskaa. jnejne.
- Kesselillä kaksi paikka ja kaksi maalia, mutta aika heikko esitys taas kerran. Tosin mieluummin tekee kaksi maalia ja pelaa paskan pelin, kuin että pelaa ihan hyvän pelin mutta jää pinnoitta ja Leafs häviää.
- Stempniak. Laita Wilson se Stempniak nyt Marlieseihin ja ota Stalberg tilalle.

....

Ketjuja oli muuteltu sen verran että Hagman ja Kessel olivat vaihtaneet paikkaa. Neloseen oli laitettu taas fyysinen paketti ja Johnny "Malkin" Mitchell oli katsomossa.

Perus suomalainen lätkäfani ei juuri änäriä katsele, mutta nyt kun Vancouverin kisat tulevat ja joitain matseja katselvat, niin kannattaa oikeasti katsella Ruotsin pelejä ja seurata Sedinejä. Aivan uskomattoman hienoja pelaajia. En ole koskaan mitenkään fanittanut näitä kavereita, mutta mitä enemmän niitä on seurannut, sitä enemmän niitä arvostaa. Näyttää niin helpolta se pelaaminen eikä minkäänlaista "kohnottamista" ole nähtävillä.

Kokonaisuudessaan Canucks ei mikään kovin hyvä ollut eilen. Sedinien jälkeen muut ketjut eivät mitään erikoista saaneet aikaan, mutta sehän riittää toisinaan kun tuo yksi ketju on. Tosin kehut Canucksin puolustamiselle viimeisen kahden erän ajalta. Tylsyttivät Leafsin hyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

....

Sieltä sitten taas another lose ja kivalta näyttää loppuohjelma ennen olympialaisia. Devils pari kertaa, redhot Sens sekä Sharks. Sitten vielä Blues. Odotettavissa viidestä pelistä yksi OT/SO tappio.

....

Sitten vielä pari asiaa koskien ylläolevia tekstejä (siis CGLN ja J.Shelley#45).
Olen monista asioista samaa mieltä, mutta pieni eri tuohon ylläolevaan lauseeseen "hengettömin Leafs-porukka moniin vuosiin". Leafs on kyllä _tällä hetkellä_ todella hengetön, mutta alkukausi oli mielestäni aika hyvää taistelemista. Tuolla materiaalilla ei pitäisikään pleijareihin mennä, mutta alkukauden tappioputken jälkeen tuohon joulukuun puoleen väliin saakka joukkueen meno näytti ihan hyvältä. Voittoja tuli voinut tulla monta monta enemmän jos hieman olisi onneakin ollut enemmän.
Siitä olen siis vähän eri mieltä että ei tänä vuonna ihan hengettömiä olla oltu, mutta sitä ollaan tosin tällä hetkellä.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=308448

Dregerin twitteristä:

Giguere tulossa? Kuka menossa?

Ainakin Blake tai Finger. Muuten tämä treidi ei mielestäni saisi tapahtua. Miltä koko paketti sitten näyttäisi onkin monimutkaisempaa. Tietenkin jos piruja maalaillaan seinille, Ducksiin menee Toskala ja tilalle tulee Jiggy ja varaus, mutta Leafsilla on ristinään edelleen sekä Blake että Finger. Siinä tapauksessa kyse on kamalasta paniikkiratkaisusta. Vielä tuotakin pahempi olisi Toskala+Hagman (jonka perässä Ducks ainakin jossain vaiheessa taisi olla) vaihdossa Jiggyyn ja varaukseen. Mutta eihän Leafs niin typeriä kauppoja tekisi, eihän?

Optimistisimmillaan Ducksiin lähtee Toskala ja Finger/Blake, ja tilalle tulee Jiggy, joku pienempi loppukauden salary dump ja sen lisäksi varaus. Tällaiseen Burken tulisi pyrkiä, eikä sen parempaa diiliä näiltä pohjilta taida millään irrota.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Kyllähän tuo Giguere on selkeä upgrade Toskalaan ja vielä toistaiseksi Gustavssoniin. Kannattaa muistaa että Monster ei ole AHL:ssä pelannut joten tottuminen pieneen kaukaloon ja nopeatempoisempaan peliin on tapahtunut lennosta. Giguere tuo Leafssille Toskalaa paremman vaihtoehdon maaliin loppukaudeksi ja ottaa ensi kaudella paineita pois Gustavssonilta. Toki ei Giggy ole mestaruuskauden jälkeen palkkansa arvoinen ollut, mutta eipä Leafssin tolppien välissä hetkeen ole Cupin voittanutta maalivahtia pelannut. Toskala varmaankin menossa toiseen suuntaan ja lisäksi kenties joku palkkarasite kuten Exelby. Fingerin ja Blaken sopimuksiin ei Murray taida koskea vielä kun Ryanin jatkopahvin tekeminen kauden loputtua edessä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nostetaan hieman odotusarvoja Dregerin twitter-päivityksellä:
"Could be multi-deal, multi-player. Big makeover...if all comes together for Toronto. My blackberry may blow!!"

Rytiseekö kohta kunnolla? Saas nähdä. Mielenkiintoisia aikoja eletään taas kerran.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Sitten vielä pari asiaa koskien ylläolevia tekstejä (siis CGLN ja J.Shelley#45).
Olen monista asioista samaa mieltä, mutta pieni eri tuohon ylläolevaan lauseeseen "hengettömin Leafs-porukka moniin vuosiin". Leafs on kyllä _tällä hetkellä_ todella hengetön, mutta alkukausi oli mielestäni aika hyvää taistelemista. Tuolla materiaalilla ei pitäisikään pleijareihin mennä, mutta alkukauden tappioputken jälkeen tuohon joulukuun puoleen väliin saakka joukkueen meno näytti ihan hyvältä. Voittoja tuli voinut tulla monta monta enemmän jos hieman olisi onneakin ollut enemmän.
Siitä olen siis vähän eri mieltä että ei tänä vuonna ihan hengettömiä olla oltu, mutta sitä ollaan tosin tällä hetkellä.

Totta, hyviäkin hetkiä mahtui kuluvaan kauteen, joskin ne tulivat sen jälkeen kun oli kaivettu itselle jo melko älytön kuoppa. Tämän hetkinen Leafs nimenomaan on se totaalisen hengetön jengi josta paistaa läpi haluttomuus ja välinpitämättömyys.

Kuinka tähän on sitten tultu? Noh, Burkehan esimerkiksi on mediassa aika kategorisesti vapauttanut Wilsonin kaikesta vastuusta vastoinkäymisten suhteen, sanonut muunmuassa että Leafsista lähtee monta pelaajaa ennen kuin valmentajaa vaihdetaan. Sen lisäksi Wilson, vaikkei sormella ole osoitellut, osaa jatkuvasti pressitilaisuuksissa syyllistää pelaajiaan ottamatta omaan piikkiinsä yhtään mitään. Kyllä siinä käy pelaajille ennemmin tai myöhemmin selväksi, että taitaa olla aika turha työpaikkansa puolesta näille kavereille pelata. En usko että pelaajien keskeinen joukkuehenki on huono, mutta jos yläpuolelta ei saa minkään sortin tukea vaan lähinnä jatkuvia epäluottamuslauseita, kyllä siinä on motivaatio ennemmin tai myöhemmin kortilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös