Toronto Maple Leafs 2009-2010

  • 188 937
  • 680

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mutta jos mukaan heitetään varausvuoroja, niin kyllä se Sopel voisi vaikka kiinnostaakin. Sopelin maine ja palkka on mitä on, mutta jos on katsellut tällä kaudella pelejä, niin voisi olla jopa vahvistus Toronton alakertaan. Mutta ilmeisesti tuo huhu on nyt kuollut ja "vahvistus" jää tulematta.

Torontolla ei ole omassa palkkatilanteessaan varaa yhtään autella toisia joukkueita heidän cap-ongelmiensa kanssa. Torontolla on tällä hetkellä capspacea ainoastaan 70k dollaria, siihen ei mitkään varausvuorotkaan Sopelin kyljessä auta, kun ei Sopel ei yksinkertaisesti mahdu Toronton palkkakattoon.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Torontolla ei ole omassa palkkatilanteessaan varaa yhtään autella toisia joukkueita heidän cap-ongelmiensa kanssa. Torontolla on tällä hetkellä capspacea ainoastaan 70k dollaria, siihen ei mitkään varausvuorotkaan Sopelin kyljessä auta, kun ei Sopel ei yksinkertaisesti mahdu Toronton palkkakattoon.

Siis yritätkö kertoa, että muillakin on ongelmia käppinsä kanssa? Välillä on tuntunut siltä, että Blackhawks on ainoa joukkue joka asian kanssa painii.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Siis yritätkö kertoa, että muillakin on ongelmia käppinsä kanssa? Välillä on tuntunut siltä, että Blackhawks on ainoa joukkue joka asian kanssa painii.

No siis Chicagon ja Toronton tilanteethan ovat ihan päinvastaiset. Chicagolla ei ole tänä vuonna kuitenkaan kovinkaan suuria ongelmia cappinsa kanssa. En vuoden osalta tilanne onkin toinen, kun siellä odottaa palkankorotukset useita runkopelaajia ja ilmeisesti tagging-rulen takia joutuvat luopumaan jostain ensi kaudeksi sopimuksen omaavista pelaajista saadakseen TKK:lle sopimukset. Torontolla tilanne on taas ihan päinvastainen; tänä vuonna ovat palkkakaton kanssa todella kovilla, mutta ensi kaudeksi sieltä katoaa turhaa painoa eikä siellä ole tulossa suuria palkankorotuksia kenellekään.

Jos Sopelia Chicago haluaa kaupitella Torontoon, niin joutuvat ottamaan myös palkkaa takaisin. Ja tuon takaisin päin kulkevan pelaajan pitäisi Chicagon kannalta olla UFA/RFA ensi kesänä eli kyseeseen tulisi lähinnä Toskala, Stempniak tai Ponikarovksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No siis Chicagon ja Toronton tilanteethan ovat ihan päinvastaiset.

Aivan. Lähinnä nyt tarkoitin vain noin yleisesti, että Chicago ei ole yksin näiden cap-pähkäilyjen kanssa, vaikka suurin mielenkiinto nyt tällä saralla Hawksiin liittyykin. Mutta toisin kuin yleisesti luullaan, niin Hawks ei ole niin epätoivoisessa tilassa asian suhteen kuin yleisesti annetaan ymmärtää.

Tuosta case Sopelista sen verran, että kun kauppaa ollaan Toronto ja Chicagon välillä mietitty, niin varmasti jotain on Chicagoon päin myös ollut matkalla. Mutta ilmeisesti Sopel-kaupat on kuopattu. Jotain näiden kahden joukkueen välillä saattaa hyvinkin tapahtua, koska Torontolla olisi juuri noita kesällä ufa-statuksella olevia pelaajia tyrkyllä. Mahdolliset tulevat kaupat taitavat vaan olla jälleen huhuja ja fantasioita "ihmeellisempiä".
 

TML

Jäsen
@ Lightning pre-game

Treidihuhujen välillä voidaankin siirtyä hetkeksi varsinaisten pelien pariin. Ensi yönä vastassa Tampa Bayssa kotijoukkue Lightning. Viime kerralla kun joukkueet kohtasivat pelattiin ACC:ssä ja kyseessä oli Phil Kesselin ensimmäinen peli Leafs -paidassa. Peli päättyi lopulta Boltsin 1-2 jatkoaikavoittoon, vaikka Leafs hallitsi peliä varsinaisella peliajalla. Antero Niittymäki oli tainnut päästä edellisessä pelissä pelaamaan ja jatkoi loistavia otteita Leafsia vastaan. Nyttenhän Nitty on pitänyt Boltsia playoff-viivan tuntumassa ja näinköhän tänään taas annettaisiin vastustajan kassarin loistaa.

Tänään siis revanssin paikka. Pientä myllerrystä on Leafsin kokoonpanossa sattunut ja tänään yksi mielenkiinnon kohde osuu kakkosketjuun, jonka oikealta laidalta löytyy Christian Hanson. Hanson pelaa ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella ja viime kaudella mies nähtiin kokoonpanossa 5 kertaa. Tuloksena yksi maali, yksi syöttö.

Ponikarovsky - Stajan - Kessel
Hagman - Grabovski - Hanson
Blake - Primeau - Stempniak
Kulemin - Mayers - Orr

Kaberle - Gunnarsson
Beauchemin - White
Schenn - Exelby

Gustavsson
MacDonald


Elikkäs Blake on laitettu kolmoseen ja Primeau ylennetty kolmosen sentteriksi. Primeau pelasi maalinsa lisäksi vahvan ottelun maanantaina. Tehoton venäläinen Nikolai Kulemin saa jauhaa Orrin ja Mayersin kanssa. Puolustuksessa ei muutoksia ole, XLB pelaa hajavaihtoja ja pitkälti mennään 5 pakilla.

Kotijoukkue Boltsin kokoonpano tullee olemaan muodossa:
Malone - Stamkos - St.Louis
Tanguay - Lecavalier - Halpern
Downie - Szczechura - Wright
Veilleux - Konopka - Foster

Meszaros - Krajicek
Hedman - Hale
Walker - Lundin

Niittymaki
Smith



Islanders pelistä parannusta täytyy tulla vetojen suhteen. Niitä meinaan tarvitaan vielä paljon enemmän. Jos tänään pojat saa aikaan 85-95 vetoa, saatta voittokin olla realistinen.
 

TML

Jäsen
@ Tampa Bay 1st period

Että semmonen erä. Peli hyvin hallussa, parin maalin johto, mutta sitten... En tiedä kuka istui perseellään paniikki-nappulan päälle, mutta hetkessä Bolts tuli tasoihin ja pääsi peliin mukaan.

Leafs meni ensiksi johtoon Nikolai Kuleminin maalilla. Wayne Primeau toi kiekon alueelle ja kurvaili kiekkoa viivalle. Viivalla Gunnarsson heitti rohkean syötön Beaucheminille mutta Leafsin onneksi kiekko pysyi kuitenkin hallussa. Lopulta kiekko heitettiin maalille ja Kulemin oli kärppänä paikalla laittamassa kiekon verkkoon.

Leafs meni 0-2 johtoon Niklas Hagmanin maalilla, kun ottelua oli pelattu lähemmäs 12 minuuttia. Beauchemin piti kiekkoa omalla alueella ja näköyhteys Hagmaniin pelasi. Hagman runnoi itsensä kahden Bolts-pakin välistä läpiajoon ja tarkka sijoitus ohitti Niittymäen. Jälleen röyhkeä maali Hagmanilta ja kovassa vireessa Hakki tällä hetkellä on. Neljäs maali viiteen viime peliin ja kolmannessa pelissa putkeen pörsä.

Ian Whiten jäähy muuttikin sitten ottelun kulkua. Reilun 14 peliminuutin jälkeen Bolts kavensi pelin Andrej Mezaroksen ylivoimamaalilla. Heti seuraava vaihto ja kappas vaan, peli tasan. Nyt asialla Vinny Lecavalier. Tilanne lähti Kaberlen löysästä pelailusta omalla alueella. Purku ei onnistunut ja pienen painostuksen jälkeen Lecavalier yllätti Monsterin, joka oli aika kovassa maskissa tilanteessa.

Muutoin peli oli aika tasaista, eikä mitään hienouksia ole juuri nähty. Monster koppasi jo puolen minuutin pelin jälkeen St. Louisin läpiajon, kun Beauchemin seikkaili ja päästi miehensä karkuun. Muuten Beauch on pelannut hyvin ja tässä vaiheessa tilastoissa 0+1 ja +2.

Sen verran oli Wilson ketjuja muuttanut, että Jason Blake tiputettiin vielä pykälän verran alemmas, eli nelosketjuun. Kulemin-Primeau-Stempniak muodostelmassa mennään siis kolmosessa.

Hanson kerkesi yhden jäähyn ottamaan ja tuosta mielelläni kyllä uusinnan haluaisin nähdä. En nopeasti nähtynä oikein ymmärtänyt mikä oli kyseessä. Bolts ylivoiman aikana Stempniak kaadettiin Leafs -sinisellä, mutta ei ilmeisesti jäähyn arvoisesti.
 

TML

Jäsen
@ Tampa Bay 2nd period

Leafs sai toiseen erään vauhdikkaan startin, kun Niklas Hagman iski jo pelin toisen maalinsa. Kessel toimitti kiekon viivaan josta Garnet Exelby(!!) tykitti kiekon maalille. Grabovski ohjasi kiekkoa ja lopulta kiekko pomppi Hagmanille jonka kädet eivät jäätyneet.

Bolts tasoitti 3-3 halvalla maalilla. Ensinnä tilanne oli alun alkujaan paitsio ja lopulta Malone iski Stamkosin reboundin sisään Monsterin torjuttua laukauksen suoraan Malonen lapaan. Kaberle ja Grabo ihmettelivät vieressä eivätkä saaneet mailojaan tarpeeksi väliin. Juuri hetkeä aiemmin Grabo pääsi hyvässä vauhdissa Bolts maalin lähettyville, mutta yritys oli melko heikko. Olisi voinut painaa röyhkeämmin maalin eteen, mutta tyytyikin nostamaan rystyltä pienestä kulmasta yli.

Tämän jälkeen elettiin jonkinmoista suvantovaihetta. Kyllä vauhtia piisasi paikoin, mutta maalipaikat olivat molemmilla aika vähissä. Bolts kilautti neloskenttien taistelussa tolppaan, siinä lähin paikka. Leafsilla oli jälleen ongelmia purkukiekkojen kanssa. Liikaa jäätiin hautomaan kiekkoa eikä nopeita avauksia nähty laisinkaan.

Leafs sai ylivoiman kun erää oli jäljellä alta viisi minuuttia. Ylivoima ei luonnistunut alkuunkaan ja Stempniakin viivakikkailu oli kostaantua kun Malone kirmasi karkuun. Beauchemin luisteli kuitenkin nätisti lähes rinnalle ja lopulta oikea-aikainen huitaisi pelasti tilanteen ja kiekko lipui kulmaan.

Heti ylivoiman jälkeen iski kuitenkin Leafs. Nyt vuorostaan Bolts ylitti punaviivan mutta ei saanut dumpattua kiekkoa päätyyn. Vaihdon ollessa kesken Stajan pääsi yllättäen läpiajoon ja tarkka sijoitus tolpan kautta upposi Niittymäelle. Molemmat läpiajo maalit on tehty samalla puolelle ja myös Kuleminin maali meni kilpipuolelle. Heikkous?

Viimeisellä 15 sekunnilla Poni tarjosi vielä St. Louisille maalipaikka, mutta onneksi hän ei onnistunut. Nuo pitää kyllä nopeasti saada pois pelivalikoimasta.

Tasaista puurtamista tämä toinen eräkin oli, eikä kumpikaan ollut kunnolla niskan päällä. Kolmas kerta kun ollaan johtoasemassa ja kyllähän se kiva olisi jos se pystyttäisiin pitämäänkin. Kyllä Leafsilla hommia pelin voittamiseen riittää, ilman että tuomarit antaa noita paitsiomaaleja vastustajille.

Hyvä asia on (viime pelin jälkeen) että maaleja on tehty jo neljä kappaletta. Hakki paukuttanut pari ja Gunnarsson on syöttänyt jo kolme maalia. Hienoa että Gunnar saa onnistumisia aikaan. Hyökkäysvitjat elivät aika paljon toisen erän aikana ja milloin kentällä oli kaksi sentteriä, milloin 3 laituria. Aikamoista rulettia on pelattu mutta kai sitä ihan onnistuneeksi voi sanoa kun johtoasema on tällä hetkellä päällä.
 

TML

Jäsen
Lightning-Maple Leafs

Dodih, irtosihan se voitto sieltä. Nyt ei tarvinnut hakata päätä seinään koko ottelua ja onnistumisprosenttikin oli ihan kelvollinen.

Kolmas erä ei ihmeempiä tarjoillut. Molemmat joukkueet saivat vajaat ylivoimat mutta kumpikaan ei käyttänyt niitä hyödyksi. Niklas Hagmanille tarjottiin hattua pariinkin otteeseen, mutta eipä onnistunut Hakki kauden toisessa hat-trickissaan.

Leafs kilautteli tolppiakin varmaan kolmesti, mutta mitään varsinaisia huippupaikkoja ei kolmannessa erässäkään nähty. Ei tosin Boltsillakaan niitä ollut. Kaiken kaikkiaan Bolts -starat olivat aika vaisuja. St. Louis olisi kirjauttanut ilman tuota paitsiomaalia -3. Stamkos oli ihan hyvä mutta esimerkiksi tätä hypetetty Hedman ei ole kyllä vakuuttanut näissä kahdessa Bolts-Leafs pelissä mitkä olen nähnyt. Liekkö sitten pelaa surkeasti kun minä katselen, mutta kaukana on rookie palkinto.

Leafsille tärkeä ja ihan ansaittu voitto. Vaikka alussa purkukiekkojen kanssa ongelmia olikin, pelasi Leafs aika fiksusti ja eihän tuolla suurempaa hätää ollut missään vaiheessa. Pieni paniikki oli päällä siinä avauserän 14 minuutin kohdilla, mutta onneksi se ei voittoa ratkaissut.

Primeau pelasi hyvin kolmosen keskellä ja myös Kuleminille onnistuminen teki hyvää. Muutenkin pelasi mukavan matsin ja ansaitsisi Stajanin voittomaaliin syöttöpisteen loistavan takapaineen ansiosta.
Beauch antoi yhden nappisyötön ja pelasti Leafsin Malonen läpiajossa. Tuo oli yksi pelin ratkaisevimmista asioista. Siltikin omassa päässä Beauch vielä hutiloi. White ja Kabby ovat alkaneet myös lepsuilla omassa päässä. Alkukauden kaksi parasta pakkia ovat valuneet viime peleissä heikoimmiksi pakeiksi.

Monster pelasi kylmän viileästi eikä hänellä mitään hätää missään vaiheessa ollut. Maaleille hän ei juuri mitään voinut, paitsi että Malonelle hän tarjosi avopaikan torjuttuaan kiekon suoraan Malonen lapaan.

Pari ihan hyvää pommiakin pelissä nähtiin. Ensin XLB ajeli cheapshot-Downien avauserässä ja kolmannessa erässä Mayers jyräsi jonkun Bolts-pakin.

Hyvä vieraspeli kuitenkin vaahteralehdiltä ja nyt on huomattavasti mukavempi mennä koisimaan. Perjantaina homma jatkuu Tampan vieressä Floridassa. Jos otteet jatkuvat samanmoisina, eipä tässä ole lupa odottaa kuin voittoa. Mutta kun kyse on Leafsista, ihan mitä vain voi tapahtua.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Mjaha, pitkän tauon jälkeen aloitan taas kirjoittamisen tänne änäri puolelle ja Maple Leafs ketjuun.

Itse olen nähnyt noin 6 matsia tältä kaudelta, ja haluan nyt jakaa tuntemuksia muiden Leafs kirjoittajien kanssa. Erityiskiitoksen ansaittee TML, joka päivästä päivään, illasta iltaan ja yöstä yöhön jaksaa kirjoitella tänne kertjuun, vaikka se välilä pistääkin vituttamaan. (ei siis TML:än kirjotukset, vaan Leafsien peliesitykset.)

Onnistujia tälä kaudella:

-Orr. Jos miehen etunimessä on kuuluisan aseen nimi, ja sukunimenä Orr, ei mies yksinkertaisesti voi olla huono. Miehestä toivottiin fyysistä pelotetta Torontoon, ja sen toiveen Orr myös toteutti. Hyviä kukkotappeluita, joukkuekavereiden puolustamista ja kovia taklauksia. Voiko enempää Kolttoselta enään pyytääkkään?

-Kaberle. Johtaa Leafsin sisäistä pistepörssiä, ja ylivoimaisesti paras pelaaja Kesselin ohella. Harvoja valopilkkuja pimeydessä.

-Kessel. Kovalla kohulla Torontoon saapunut maalipyssy, jonka väitettin saalistaneen viime kauden maalinsa vain sen takia, että on pelannut Savardin vierellä. Todistanut puheet pelkiksi partojen pärinäksi ja tehnyt umpisurkeassa Leafsissa 6+3 ja +1 11 ottelussa. Ei kovin huonosti palopostiksi, vai mitä?

-Hagman. Johtaa Leafsin sisäistä maalipörssiä, ja on muutenkin esittäny hyviä otteita kun ketjukaverit ovat lähinnä keskittyneet tiirailemaan cheerleadereiden perseitä ja puskureita. Shame on you!

Muita onnistujia: Matt Stajan, Ian White (jumalauta mitkä viikset. Tulee mieleen itse Kuningas, Imperiumin Valtias WENDEL CLARK!), Ja Monsteri-Joonas.

Sitten epäonnistujat:

-Blake. Yksi pahimmista aivopieruista koko Leafs-historiassa. Tuolla liksalla PITÄÄ pystyä parempaan kuin 2+12 ja -4. Tosin eipä tuo Blaken vika ole että pelaa tuolla palkalla. Mitäs pelasi niin hyvin Islesissä!

-Schenn. Odotettiin täksi kaudeksi uutta Scott Stevensiä, mutta kehitys on ottanut hieman takapakkia. Nesteen nousemista hattuun en usko, mutta mhissa vhjika?

-Toskala. Välillä aivan maaginen, välillä (useimmiten) taas ei saa kiinni edes rantapalloa. Eli normisettiä Vesalle. Torjuntaprosentti 86.5% ei vakuuta. Ei todellakaan.

-Komisarek. Piti olla iso,paha ja ilkeä, mutta on näitä vain silloin kun planeetat ovat oikeassa järjestyksessä suhteutettuna Don Cherryn alkkareiden värin kanssa. Eli kerran viikossa.

Kommentoikaa, rakentava kritiikki on myös toivottavaa! Kertokaa myös jos olette erimieltä/samaa mieltä jostakin, niin tarkkailen tulevaisuudessa kyseistä pelaajaa enemmän.
 
Kommentoikaa, rakentava kritiikki on myös toivottavaa! Kertokaa myös jos olette erimieltä/samaa mieltä jostakin, niin tarkkailen tulevaisuudessa kyseistä pelaajaa enemmän.

-Orr. Jos miehen etunimessä on kuuluisan aseen nimi, ja sukunimenä Orr, ei mies yksinkertaisesti voi olla huono. Miehestä toivottiin fyysistä pelotetta Torontoon, ja sen toiveen Orr myös toteutti. Hyviä kukkotappeluita, joukkuekavereiden puolustamista ja kovia taklauksia. Voiko enempää Kolttoselta enään pyytääkkään?

Kommentoidaan sitten. Itse en osaa antaa niinkään rakentavaa kritiikkiä, mutta kysyisin mielipidettä myös muilta Leafsin pelejä enemmän nähneiltä koskien juuri Colton Orria. Onko mies ollut oikeasti se kaivattu fyysinen pelote? Tiedän, että on tapellut paljon ja pärjännyt sillä osastolla hyvin, mutta miten muuten tuo fyysinen puoli? Voiko alle 6 minuutin peliajoilla olla riittävä fyysinen pelote?

Myös TML on tainnut tykästyä Orrin otteisiin ennakkoluulojen jälkeen, joten ei ole sinänsä syytä epäillä tätä, mutta kunhan nyt haen vähän lisää mielipiteitä asiaan.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kommentoidaan sitten. Itse en osaa antaa niinkään rakentavaa kritiikkiä, mutta kysyisin mielipidettä myös muilta Leafsin pelejä enemmän nähneiltä koskien juuri Colton Orria. Onko mies ollut oikeasti se kaivattu fyysinen pelote?

Toronton uusi "fyysisyys" oli etenkin alkukaudesta lähinnä huono vitsi — se merkitsi vääriin aikoihin ajoitettuja taklausyrityksiä ja tappeluita, joista oli joukkueelle enemmän haittaa kuin hyötyä. Osin kyseessä olivat tietenkin ylilyönnit halussa miellyttää seuran johtoa, eli into osoittaa olevansa valmis toimimaan joukkueen puolesta johti hätäilyyn näissä ratkaisuissa. Kyllä se on tolkku oltava tappelijallakin, ja todella hyvällä sellaisella vasta oivallinen tolkku onkin.

Viimeisissä otteluissa tämä hötkyily on selvästi vähentynyt, ja — sattumaa tai ei — joukkue on saavuttanut myös pisteitä silloin tällöin. Myös Orr on viimeisimmissä peleissä ollut mies paikallaan. Saisi kyllä taklata enemmän, mutta toisaalta taklaaminen on hankalaa, jos ei saa vastustajaa kiinni. Tähän hymiö.
 

TML

Jäsen
Joo vastataanpas hiukan kysymyksiin ja yleiseen spekulointiin koskien Leafsia. Piti itsekin laittaa jotain arvosanoja alkukaudesta ja varmaan pian laitankin.

Tuosta Coltonista sen verran, että on tosiaan voittanut minun puolelleen hanskaustaidoillaan. Jokusen tyhmän jäähyn otti alkukaudesta mutta parantanut hanskojen kanssa pelaamista. Aika usein jopa Leafsin nelosketju on saanut mylläkkää vastustajan alueelle.
Coltonin huono puoli on juuri tuo mitä Maple Leaf tuossa ylempänä kertoi. On iso kaveri mutta niin huono luistelemaan että taklauksia on häneltä turha odottaa. Veti tosin Lebdan viileeksi mutta siltikin taklaukset ovat aika vähissä.

Tappeluissa mies on kuitenkin onnistunut erittäin hyvin ja kyllä hänestä joukkueen sytyttäjä löytyy. Sens peli parhaimpana esimerkkinä kun laitto Carknerin jäihin.

Kaiken kaikkiaan peli on tullut kyllä huomattavasti järkevämmäksi viimeisen noin 15 pelin aikana.

Kirjoittajan J.Shelley#45 kanssa samaa mieltä noista onnistujista ja epäonnistujista. Matt Stajania en kyllä varsinaiseksi onnistujaksi nostaisi, mutta muuten nuo pelaajat ketä luettelit pitää hyvinkin paikkaansa. Tosin jos nuo näkemäsi pelit pelattiin ensimmäisillä kierroksilla tai nyt viimeisemmillä kierroksilla, ymmärrän hyvin että Stajan on näyttänyt onnistuvan hyvin.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Hagman on kyllä otteillaan voittanut kannattajajoukkoihinsa ainakin meikäläisen. Varmasti eräs aliarvostetuimmista suomalaisista tällä hetkellä. Niken maalit kun on yleensä sellaisia hävyttömiä rynnistyksiä maalille, ja keinolla millä hyvänsä survotaan se kiekko sinne viivan taakse. Viime vuosina on toisaalta nähty myös sitä highlight-reel kamaa.

Joskus tuntui sltä, että kaverin Dallas-vuosina, häntä pidettiin suomalaisista NHL-pelaajista puhuttaessa lähes vitsinä. Hieno juttu, että on alkanut homma luistamaan noinkin mallikkaasti.

Painaa duunia aina sata lasissa, tekee tahtomaaleja illasta toiseen ja johtaa joukkueensa maalipörssiä. Varmasti myös Burkekin tykkää. Gotta love him.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kommentoidaanpa nyt noita pelaaja- ja joukkuearvioita täältäkin suunnalta. Leafsien peli on itse asiassa ihan kauden alkua lukuunottamatta ollut melko mukiinmenevää, mutta pistesaldo ei osin huonon tuurin ja puukätisten hyökkääjien takia ole karttunut odotetulla tavalla. Tulee ihan mieleen vuosituhannen vaihteen HPK kotoisesta liigasta - pelejä hallitaan monesti mielin määrin, mutta niin vaan vastustaja tekee harvoista paikoistaan maalit ja tappiosarake kasvaa. Jopa armoitettuna sniperina tunnettu Kessel on ollut ekoissa peleissään melkoinen tuhlaripoika - 11 pelissä on toki syntynyt kelvolliset 6 maalia, mutta olisi niitä noilla käsillä voinut 62 laukauksella muutaman enemmänkin tehdä. Jason Blake nyt on ihan oma lukunsa tuolla saralla, mutta ei siitä sen enempää.

Joukkueen pelilliseen ilmeeseen olen siis viime aikoina ollut tyytyväinen - yritystä riittää ja henki tuntuu olevan hyvä. Tulokset ovat olleet keskinkertaisia, mutta pakkohan niiden kiekkojen on tilastollisesti alkaa jossain välissä pomppia Leafseillekin.

Mitä yksittäisiin pelaajiin tulee, niin komppaan tuota J.Shelley#45:n onnistuja/epäonnistujalistaa suurimmilta osin. Muutamia poikkeuksiakin tosin on. Stajania en nostaisi varsinaiseksi onnistujaksi huolimatta suhteellisen mukavasta pistesaldosta. Mies on hyötynyt Kesselin vierellä pelaamisesta kakkossyöttöjen muodossa eikä muutoin ole noussut mitenkään esille. Epäonnistujiin en puolestaan laskisi Komisarekia - alkukaudesta hän toki sille listalle kuului, mutta ennen loukkaantumistaan pelasi jo varsin mukiinmenevästi. Saa nyt sitten nähdä muuttuuko mieli, kun mies palailee ensi viikolla saikulta. Epäonnistujalistalle sen sijaan lisäisin Ponikarovskyn. Tuolla peliajalla ja noista paikoista pitäisi saada enemmän aikaan, vaikka hänellekin pisteitä on suht hyvin kertynyt. Välillä mies pelaa hyvin, mutta välillä on taas niin ulkona kentän tapahtumista ettei tosikaan. Tämä näkyy esim. lukemattomina paitsioina. Lisäksi kädet jäätyvät maalipaikoissa siihen malliin, että allekirjoittaneelle tulee flashbackeja Jonas Höglundista. Viime kauden loppu osoitti, että Poni kykenee halutessaan olemaan huipputason hyökkääjä NHL:ssä - hänen pitäisi vain kaivaa sama pelivire jostain esille, koska tällä hetkellä hänen esityksensä ovat korkeintaan kolmosketjutasoa huolimatta ykkösketjun peliajasta.
 

TML

Jäsen
@ Florida 1st period

Ensinnäkin täytyy sanoa että luulin aluksi että Leafs pelaa ulkojää-Pensiä vastaan johtuen pelipaidoista mitä Panhers piti. Eipä tarvinnut kuitenkaan kauaa ihmetellä mikä joukkue on kyseessä. Panthers näytti heti kaapin paikan.
Ensin Dvorak lepsun pelailun ansiosta 1-0 ja minuutti myöhemmin Frolik osuu ylivoimalla hieman onnekkaalla pörsällä. Panthers aloitti maalien lisäksi erittäin hyvin ja peli olisi voinut olla vaikka 4-0 ennen kuin peliä oli pelattu 5 minuuttia. Nathan Horton pääsi kahdesti nokikkain Monsterin kanssa onnistumatta. Molempia maaleja edelsi minun mielestäni melko selkeät jäähyn paikat Panthersille, mutta eipä siinä kai sitten mitään ollut.
 

TML

Jäsen
jatkoa ykköserään

edit. En tätä lopputekstiä kyennyt lisäämään tuohon ylempään joten laitetaan se toiseen.

Leafsin herätys tuli erän puolevälin jälkeen kun Colton Orr otti matsin Steve MacIntyren kanssa. Orrin esimerkki sytytti ainakin Phil Kesselin joka hassutteli todella nätin kavennusmaalin. Kannattaa käydä katsomassa tuo maali.

Loppuerä oli melko tasaista vääntöä ja vaikka Leafs avauserän laukaukset taisikin voittaa, eivät he mitenkään niskan päällä olleet. Pitkään aikaan melko vaisu erä Leafsilta.
 

TML

Jäsen
@ Florida 2nd period

Leafs sai heti erän alkuun ylivoiman jonka he käyttivät hyväksi. Tulikuuma Hagman löytyi maalinkulmalta ja hänellä oli helppo työ viimeistellä. Poni ja Grabo pinnoille.

Ylivoimat jatkuivat tämänkin jälkeen mutta tulosta ei syntynyt. Sen sijaan Panthers nousi kuin varkain jälleen johtoon juuri kun Leafs oli saanut pelistä pienoisen otteen. Horton kaivoi kiekon kulmasta ja Kulikov nousi toisesta aallosta tekemään maalin. Lepsua peliä hyökkääjiltä.

Leafs sai uuden yv-mahdollisuuden Seidenberg ampui kiekon katsomoon. Ylivoima toimi jälleen kerran, nyt maalarina Ponikarovsky joka teke loistavan maskin ja ohjasi viivasta lähteneen vedon maaliin. White ampui ja Kaberle syötti. Kabby nousi Tim Hortonin kanssa tasapisteisiin Leafsin kautta aikojen pakkien pistepörssissä.

Maalin jälkeen dumari töpeksi jälleen kerran antamalla Beaucheminille estämisjäähyn, vaikka todellisuudessa Olezsia esti linjatuomari joka istuskeli laidan päällä. No onneksi Panthers ei maalannut tuon ylivoiman aikana.
 

TML

Jäsen
Panthers - Maple Leafs

Saipas jännittää tuotakin ottelua mutta voitto tuli ja viimeisistä neljästä pelistä on kerätty yhtä vaille täydet.

Kolmas erä sai pahan alun Leafsin kannalta kun Wayne Primeau otti koukkaamisjäähyn reilun parin minuutin pelin jälkeen. Monster otti pari hyvää koppia yv:n aikana mutta ei lopulta yltänyt aivan Kulikovin ohjaukseen. Hieno maali ja Kulikoville kauden toinen pörsä.

Leafs vastasi kuitenkin todella nopeasti ja kamerakin ehti mukaan tilanteeseen nipin napin. Poni laittoi kiekon päätyyn, nappasi Vokounin purun rännistä ja toimitti kiekkoa maalille. Vokoun torjui kiekon suoraan Kesselille jolla oli helppo työ latoa sisään ottelun toinen osuma. Panthersin johtomaalin ja Leafsin tasoitusmaalin välillä oli vain 13 sekuntia.

Leafs siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kun Niklas Hagman taisteli kiekon maaliin rystylaukauksella. Christian Hanson kaivoi kiekon hyvin päädystä Hagmanille ja Hakki paukutti myös ottelun toisen osumansa. Mies on tulikuuma tällä hetkellä.

Panthers painosti lopussa hyvin mutta takaa-ajo oli tyrehtyä Weissin otettua jäähyn reilu puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. Leafs koitti purkaa kiekkoa omalta alueella ja Panthers pakin huidottua korkealla mailalla kiekon keskialueelle, antoi Weiss Kesselin ottaa kiekon ensiksi jottei peliä vihellättäisi poikki. Kessel haastoi Weissin ja Weiss joutui ottamaan jäähyn.
Wilson marssitti ylivoimaan Primeau-Kulemin-Stempniak kolmikon, joka melko nopeasti olikin omassa päässä vaikeuksissa. Panthers otti Vokounin pois ja painosti 5-5 vastaan Leafsin päädyssä kunnes Ian White taituroi kiekon pois alueelta. Lopulta loppulukemat 6-4 niittasi tyhjään maaliin Matt Stajan.


Vaikka peliesitys oli sinäänsä melko vaatimaton (verrattuna pariin aiempaan peliin), niin kyllä lämmittää tuo joukkueen asenne vaikka ollaan tappioasemassa. Kerran kahden maalin takaa ja kahdesti maalin takaa Leafs nousi tasoihin ja lopulta ohi. Aiemmin viikolla Islandersia vastaan Leafs nousi kolmen maalin takaa tasoihin.

- Monster torjui maalissa erittäin hyvin vaikka alussa tulikin kylmä suihku. Kokosi itsensä hienosti ja pelasi hyvän pelin vaikka 4 menikin omiin.
- Beauchemin alkaa nousta nyt sille tasolle millä hänen odotin pelaavan. Tällä hetkellä mahdollisesti paras pakki Leafsin kokoonpanossa nyt kun Kaberle on alkanut vähän hermoilla.
- Colton Orr. Leafs tappiolla kahdella maalilla, Orr käy haastamassa isomman kaverin tappeluun, antaa kaikkensa ja kappas vaan loppupelin maalit menevät 6-2 Leafsille. En sitä sano että kaikki lähti tuosta tappelusta, mutta kyllä siinä saatettiin jotain momentumia saada.
- Toisella erätauolla näytettiin pätkä kun Schenn ja Exelby olivat joogaamassa kuumien kinkkujen kanssa. Kade.
- Ylivoima tuotti kaksi maalia mutta isompaan maalimääräänkin oli mahdollisuudet.
- Tuomareille pientä paskaa niskaan täältä suunnalta. Huonoja tuomioita.
- Grabolle sellainen ohje kun kuitenkin luet tätä, että ammu välillä alas... Koko alkukauden joka ikinen kerta kun tulet 1-1 tilanteessa tai vastaavassa, niin aina lähtee kauhea ranne suoraan plekseihin.
- Hagman&Kessel I love u guys.
- Ponille upea ilta ja tänään suoraviivainen peli tuotti hyvää tulosta.

Erittäin hieno viikko takana ja ainoastaan Dwayne Roloson esti Leafsia saamasta täysiä pisteitä. Tästä on hyvä jatkaa!
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Olipahan tapahtumarikas peli! Alkuun ajattelin tämän olevan taas "niitä" pelejä, kun Panthers meni parissa minuutissa kahden maalin johtoon. Leafs kuitenkin kuroi tuon johdon kiinni, kuten myös Panthersin kaksi seuraavaa mennen lopulta ohi ja ottelun voittoon. Tuollainen tekee taatusti hyvää pelaajien runnellulle itseluottamukselle. Tuo jengi ei oikeasti ole niin huono, kuin sarjataulukon perusteella voisi kuvitella. Playoff-paikka on todella ison kiven takana ja siihen vaadittaisiin melkoinen ihme, mutta eiköhän näillä peliesityksillä nousta tuolta lottery pick -sijoilta Bostonin kiusaksi pois melko pikaisestikin.

Pitänee muuten vastaisuudessa haukkua pelaajia useammin - tänään aiemmin kritisoin Ponia paikkojen tuhlailusta ja väärässä paikassa väärään aikaan olemisesta, mihin mies vastaa paukuttamalla 1+3 ja olemalla muutenkin hyvä molemmissa päissä kenttää.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
FLO-TOR

Ei saakeli että oli hieno tilanne ja aika huvittavakin, kun Blake lähti ilman mailaa hyökimään. Vaihtoaitio oli hereillä ja pelaaja X antoi oman mailansa lennosta tilalle. Hyvä paikkakin tuosta vielä saatiin.
Nice play bench and Mr. Who ever you are.
 

TML

Jäsen
Tuo jengi ei oikeasti ole niin huono, kuin sarjataulukon perusteella voisi kuvitella.

Tähän sama. Taisi olla se vieraspeli Vancouveria vastaan josta lähti peli rullaamaan paljon paremmin kuin kauden neljässä(?) ensimmäisessä pelissä. Pisteitä on tämän jälkeen tullut silloin tällöin sunnuntaisin, mutta kyllä peliesitykset ja hallinta on ollut Leafsin puolella useimmissa peleissä. Tehottomuus maalipaikoissa on noussutkin yllättäen siksi suurimmaksi akilleen kantapääksi.

Hienoa kuitenkin katsoa kun materiaaliltaan melko keskinkertainen joukkue antaa kaikkensa illasta toiseen ja tulee takaa ohi. Olihan se hienoa kun 2000-luvun alkupuolella Leafs "antoi" vastustajan hallita peliä ja Eagle/Cujo torjui sen 35-40 kertaa pelissä. Sitten Corson, Darcy, Roberts ja Domi runnoivat vastustajia ja lopulta Sundin teki voittomaalin. Mutta se oli ihan kova nippu se.

Tämä nykyinen joukkue on aikalailla päinvastainen. Pelaa taidokkaammin, hallitsee pelejä, on kurinalaisempi (nyt on, ei alkukaudesta), mutta silti häviää pelejä enemmän kuin voittaa.
 
Ei saakeli että oli hieno tilanne ja aika huvittavakin, kun Blake lähti ilman mailaa hyökimään. Vaihtoaitio oli hereillä ja pelaaja X antoi oman mailansa lennosta tilalle. Hyvä paikkakin tuosta vielä saatiin.
Nice play bench and Mr. Who ever you are.

Oli todellakin hieno hetki. Parasta tuossa oli, että Blake sai aivan toisen pelaajan mailan, mikä näytti kaiken lisäksi olevan ihan liian pitkä Blakelle. Kuitenkin pakki kahville ja syöttö hyvin omalle pelaajalle maalipaikkaan. Sentään leftin maila löytyi Blakelle, heh.
 
Toronton uusi "fyysisyys" oli etenkin alkukaudesta lähinnä huono vitsi — se merkitsi vääriin aikoihin ajoitettuja taklausyrityksiä ja tappeluita, joista oli joukkueelle enemmän haittaa kuin hyötyä. Osin kyseessä olivat tietenkin ylilyönnit halussa miellyttää seuran johtoa, eli into osoittaa olevansa valmis toimimaan joukkueen puolesta johti hätäilyyn näissä ratkaisuissa. Kyllä se on tolkku oltava tappelijallakin, ja todella hyvällä sellaisella vasta oivallinen tolkku onkin.

Juuri tuohon alkukauteen viittaisinkin tuolla kommentillani. Ja olen täysin samaa mieltä kanssasi. Niissä ensimmäisissä peleissä, mitä Leafsilta näin, niin homma ampui pahasti yli, pahimpana antisankarina Komisarek, joka kyllä esitti kovia otteita, mutta täysin vääränlaista kovuutta. Ei joukkue noista ainakaan alkukaudesta hyötynyt mitenkään päin.
 

suomi-poika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itseä on alkanut kiinnostaa Leafsit pelit vasta tällä kaudella. Jotenkin tuli vaan sympatiat Leafsin puolelle surkean alun takia. Oli säälittävää katsella kun Toskala poimi kiekko toisensa perään selkänsä takaa, ja oli surullista katsoa Leafsin pelaajien ahdistusta siitä, ettei saa mitään aikaan.

Nyt kun on alkanut katsomaan pelejä, ja Leafs on jopa pärjännyt, niin on tullut aivan mahtava tunne. Hakki ja Kessel pistää semmosta settiä että oksat pois, ja muutkin pelaajat taistelevat ja ONNISTUVAT aivan eri tavalla kuin tappioputken aikaan. Maalivahti tilannekin alkaa pikkuhiljaa vakiintua, eli monsteri nousee ykköseksi. Toivoisi kuitenkin Toskalalta jotain Sharks-vuosien tapaista maalivahtipeliä. Välillä hän sitä esittääkin, yleensä se on hyvin kaukana siitä. Toronton mokepeli kaipaisi kuitenkin vielä tasaisuutta, että ei tulisi niitä 2-3 maalin mustia minuutteja, joita vieläkin tulee aivan liikaa.

Yksi miinus on mielestäni vieläkin hyvin suuri osa Maple Leafsia, eli Burke. Tästä miehestä en sano sen enempää, ja jokainen voi päätellä mikä tässä miehessä mättää.

Seuraava peli sitte Sabresia vastaan, eli keskikastin vastus olis vastassa. Nyt vaan Draivia päälle ja voittoa hakemaan ja Hakin maaliputkea jatkamaan! GO LEAFS
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Voittohan sieltä tuli, vaikka taas kerran annettiin vastustajalla avausmaali ja heti perään toinenkin, ennen kuin kaikki ketjut oli edes käyty kerran läpi. Hattua kuitenkin nostettava joukkueelle taistelusta aina takaa tasoihin ja lopulta ohi. Tämä peli hieman helpottin taannoisen Canes- pelin traumoja ja osoitti, että Torontokin voi nousta takamatkalta ohi. Silti Leafsin trendi päästää aina ensimmäinen maali hakee jo vertaistaan. En ainakaan itse muista vastaavaa. Välillä tuntuu, että peli voitaisiin suosiolla aloittaa 0-1 tilanteesta vastustajalle.

Alkuviikosta oli TML:n kanssa puhe, että seuraavat kolme peliä ovat ennakolta niitä, joista Toronton on pisteitä napsittava. Saldoksi muodostui tappio Isleseille OT:llä dominoinnin jälkeen sekä voitot Tampasta ja Floridasta, joten hyvinhän nuo pelit sujuivat. Muutenkin Toronto on ottanut pisteitä 5 peräkkäisessä ottelussa (3-0-2) eli pienoisessa nosteessa ollaan. Tähän mennessä tosin jokaista hyvää jaksoa on seurannut aina slump.

Phil Kesselistä ei oikeastaan tiedä, mitä ajatella tai sanoa. Kessel on pitkälti sitä mitä olen aina halunnut Leafsissä nähdä: Tuulennopea kiituri, joka yksilöosaamisellaan voi kääntää pelin suunnan. Pelaaja, joka ei koskaan pelkää haastaa 1vs1- tilanteessa tai ampua. Ei ehkä kokonaisvaltaisin hyökkääjä, mitä Leafsissä on nähty, mutta taatusti viihdyttävimpiä. Kessel on oikeastaan pelannut vielä paljon paremmin kuin uskalsin odottaa. Eipä tuo pitkä loukkaantuminen ole juuri hänen otteissaan näkynyt, joten kuinkahan paljon parempaan hän vielä pystyy.

Toisaalta vaikka Kessel on ollut factor jokaisessa ottelussa heti ensimmäisestä potkustaan lähtien Leafs- nutussa, ei hänkään ole Torontosta tehnyt edes keskikastin joukkuetta. Ei lähelläkään vaan Leafs on edelleen suurimpia suosikkeja draft-lotteryyn. Aika kaksijakoiset tunnelmat siis, kun tiedetään kuka Leafsin sijasta valitsee. Silti jos näin Kesselin otteet jatkuvat tällaisina, ei tämä kauppa kaduta, vaikka se merkitsisi Hallin, Seguinin tain Fowlerin päätymistä Beamtowniin. Ei noista junnuista kuitenkaan tiedä miten kehittyvät, vaikka kuinka lupaavia olivat, eikä varsinkaan miten pystyisivät käittelemään Toronton median ja fanien luomat paineet. Kesselillä ei ainakaan ole tälläkään saralla ollut vielä ongelmia. Toisaalta Bruinsissa hänellä oli taipumus slumpeihin, joten katsotaan, miten Kessel käsittelee mahdolliset heikot jaksot. Sitten on vielä tietysti se 2nd rounder ja 2011 1st rounder... Ihan mahdotontahan tästä on vielä sanoa juuta tai jaata. Voi olla, että lopullista voittajaa kaupassa ei saada koskaan selville. Pitää kai vain olla tyytyväinen, että Torontoon on vihdoin saatu pesunkestävä, nuori maalintekijä monen epäonnistumisen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös