Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Toronto Maple Leafs 2009-2010

  • 189 813
  • 680

TML

Jäsen
Edellisessä matsissa ihmettelin suuresti, miksi joukkueen paras maaliruisku -Hagman- ei saanut sekuntiakaan yv-aikaa. Muutenkin hyvän pelin pelannut hakki jäi kauden toiseksi pienimpään jääaikaan (12:58). Ilmeisesti tämä yhden kiven ihmemies Bostonista on vienyt paikan... Pitänee seurata tarkkaan ensi yön peli, löytyykö nyt jääaikaa vai onko mies koirankopissa.

Näinhän se menee. Siis että Kesselin tulo oli Hagmanin YV-ajalle pahin mahdollinen tapahtuma. Tätä nykyä Wilson petaa lähes koko 2-minuuttisen Kesselille ja kumppaneille.

Kaberle pelaa yleensä aika pitkälle tuon koko 2 minuuttisen viivaparinaan joko Stempniak tai Beauchemin. Myös White toisinaan tulee kokeilemaan.

Kessel-Mithcell-Blake jauhoivat viime viikolla pitkiä siivuja ja mikäs siinä kun muutamia kertoja kiekko pyöri ihan hyvin ja Kesselille pedattiin vetopaikkaa. Tuon kolmikon saadessa tarpeeksi tilalle otetaan 2-ketju kokonaisuudessaan, tai sitten Kuleminin tilalla on Stempniak.

Itse pitäisin Hagmanin mieluusti tuossa 2-ylivoimassa. Hagmanin laukaus on kuitenkin melko hyvä ja hän voisi tuolta paraatipaikaltaan käydä tykittelemässä. Poni on kuitenkin hyvä maskissa ja Grabo liikkuu laajalti pyörittämässä.

Kaberle ja Stempniak pelasivat viikko sitten Bolts -pelissä muistaakseni yli 10 minuuttia ylivoimalla.
 
Näinhän se menee. Siis että Kesselin tulo oli Hagmanin YV-ajalle pahin mahdollinen tapahtuma. Tätä nykyä Wilson petaa lähes koko 2-minuuttisen Kesselille ja kumppaneille.

Kaberle pelaa yleensä aika pitkälle tuon koko 2 minuuttisen viivaparinaan joko Stempniak tai Beauchemin. Myös White toisinaan tulee kokeilemaan.

Itse taas mieluusti antaisin Blaken paikan Hagmanille. Kessel kuitenkin rightin kaverina pelaa vastustajan maalivahdista katsottuna oikealla pointilla, niin Hagman voisi pelata vasemmalla ja maalin edessä. Blake on kuitenkin ihan tussu kaikin puolin. Hakki on tehnyt muuten eniten yv-maaleja joukkueesta. Tosin muutenkin hän on joukkueen paras maalintekijä (tasoissa Ponikarovskyn kanssa) ja olisi harmi mikäli yv-vastuu jäisi pieneksi.

Silmiinpistävää on muuten myös Lee Stempniakin peliaika. Mies saa Wilsonilta paljon vastuuta ja keskiarvo on hyökkääjälle komea tasan 20 minsaa. Tämä on ns. tähtien takana eniten hyökkääjistä koko liigassa. Siihen nähden tehot ovat vaatimattomat.
 

TML

Jäsen
No Jason Blake nyt vois painua takaisin sinne Long Islandilla. On toki parantanut nyt peliään kiitos Kesselin, mutta edelleen roimasti ylipalkattu pienikokoinen laituri. Hagman voisi olla siihen hyvä, mutta Blake tulee saamaan aina tuon YV-ajan. Niin kauan kun Leafsissa pelaa.

Stempniak on pelannut aika hyvin viime peleissä ja mieluusti nostaisin hänet ykkösketjuun juuri Blaken tilalle. Toisi kätisyyttä ja mielestäni hän on parempi pelaaja kuin Blake.
Hyvän laukauksen omaavia rightin pelaajia ei Leafsista kuitenkaan löydy Stempniakin lisäksi, joten YV-aika hänelle on aika pakollista. Whitella on toki myös ihan ok laukaus.
 

TML

Jäsen
Maple Leafs vs. Wild 1st period

Juhlallinen alku pelille nähtiin jälleen, kun Kanadassa vietettiin sotaveteraanien päivää. Flanders Fields soi ennen pelin alkua ja paikalla oli jälleen kokenutta kaartia.

Leafs aloitti ottelun vähän lepsusti ja Ponin saatua ihmeellisen 2 minuuttisen, pääsi Wild pelaamaan ylivoimaakin. Monster pääsi kuitenkin hyvin vauhtiin ja otti pari todella hyvää torjuntaa Wildin ylivoiman aikana. Ylivoiman jälkeen ote siirtyikin hieman Leafsille.

Wallinin ketju ja Grabon ketju saivat hyvän painostuksen Wild -päätyyn lähes peräkkäisissä vaihdoissa. Grabon ketju oli ehkä kaikista pirtein ja vietti eniten aikaa Wild -päädyssä.

Schenn töpeksi kiekon kerran Havlatille ja Beaucheminin luistimet eivät pitäneet oman maalin kulmalla. Näistä tilanteista Wild pääsi maalipaikkaan onnistumatta kuitenkaan.

Wild pääsi johtoon 1-0 johtoon toisen ylivoimansa aikana. Wallin otti turhan mailasta kiinnipitämis jäähyn hyökkäyspäässä ja Wild pääsi yv:lle. Leafsista Mitchell ja Hagman pääsivät 2-1 hyökkäykseen alivoimalla, mutta Mitchellin viimeinen syöttö oli juuri niin heikko kuin vain pystyi olemaan. Hagmanin lavan ohitse ja takakulmalta ohi, joka johti tietenkin ylivoimahyökkäykseen toiseen päähän. Havlat ja Hnidy syöttelivät Leafs -puolustuksen sekaisin ja lopulta Havlat teki onnekkaasti vanhanaikaisella johtomaalin. Kiekko meni maaliin Monsterin luistimesta.

Heti seuraavassa vaihdossa iski kuitenkin Leafs. Grabon ketju pyöri jälleen väkkäränä Wild -alueella ja Kuleminin hyvän laitaväännön ansiosta Leafs sai kiekon haltuun. White ja Kabby pallottelivat viivalla pari syöttöä, jonka jälkeen White pelasi kiekon Ponille. Onnekkaasti Zanonin jalan kautta kiekko taisi verkkoon mennä, mutta kaikki lasketaan. Hyvä palkkio koko ketjulle hyvästä avauserästä.

Hikinin iltapuhde Leafs -pakeille jälleen luvassa, sillä en nähnyt Komisarekin pelaavan enää 5 minuutin jälkeen. White pelasi avauserässä omiin silmiini nähden aika paljon. Toivottavasti jaksavat ja nyt jos koskaan kannattaisi yksinkertaistaa sitä peliä ja avata kiekkoa nopeemmin. Liikaa jäädään vieläkin hautomaan kiekkoa.

Orr - Boogeymania odotellessa (uskalla ny pliiis Orr!).
 

TML

Jäsen
Maple Leafs vs. Wild 2nd period

Olipas taas turhauttava erä. 5-5 pelissä Leafs oli hallitsevampi (ei enää loppupuolella) mutta kahdella tyhmällä jäähyllä päästettiin Wild 5-3 ylivoimalle jonka he toki käyttivät hyväksi. Ensin Orr haastoi Boogaardia tappeluun hänen ajettua Kaberlea. Boogaardia ei kiinnostanut ja Orr istunnolle. Heti perään joku nakkasi kiekon katsomoon ja pienen arvonnan jälkeen Leafs mies boksiin ja 5-3 Wildille. Monster yhden loistotorjunnan kerkesi ottamaan, kunnes Zidlickyn laukaus upposi hiukan helpohkosti sisään. Onetimer mutta katselin että olisihan tuon ehkä kyennyt nappaamaan.

Leafs sai omat ylivoiman puolenvälin jälkeen. Ensin Zanon sai heppoisen jäähyn ja sitten Sheppard. Sheppardin ollessa jäähyllä Leafs sai hyvää pyöritystä aikaan ja Kessel kilautti tolppaan. Maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Loppuosa toisesta erästä olikin sitten hirveää. Ensin Schenn ja Kulemin katselevat vierestä kun Koivu tökkäsee kiekon maaliin. Käsittämätöntä löysäilyä oman maalin edessä. Kauaa ei ehdi kulua kun Koivun ketju on uudelleen jäällä ja jälleen soi. Nyt Zanon vetää ja Kaberle päättää ohjata kiekon omaan maaliin.

0-3 tukkaan toinen erä ja Wild marssii kolmanteen erään 1-4 johdossa. Hyvällä prosentilla Wild on paikkojaan käyttänyt, sillä ei heillä kovin montaa paikkaa 5-5 vastaan ole ollut. Leafsista Kulemin ja Hagman saivat hyvät paikat ja Hagman on muutenkin pelannut pirteästi. Koko Hagman-Wallin-Stempniak on pelannut hyvin, mutta onnistumiset uupuvat vielä.


Alkaa vähän näyttämään siltä että Komisarekin 25min siivu on liikaa noille 5 muulle pakille. Schenn on todella voimaton, Finger on perus Finger ja Beaucheminikin näyttää siltä miltä ekoissa peleissään Leafs -paidassa. White on ainut jolle puhtaita papereita tästä pelistä voi tarjota.

Monsterin piikkiin en menisi kauheasti laittamaan. Jos omat eivät viitsi puolustaa ja jos kaiken lisäksi omat vielä muuttavat kiekon suuntaa juuri ennen kuin limppu on tulossa kohdalle, niin hankala siinä on torjuntoja esittää.


Kiristää kyllä pantaa nyt hivenen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ensin Orr haastoi Boogaardia tappeluun hänen ajettua Kaberlea. Boogaardia ei kiinnostanut ja Orr istunnolle.

Selvennykseksi todettakoon että Boogeylla oli joku about 45 sekunnin vaihto muistaakseni tuossa alla ja ymmärrettävästi tästä syystä "ei just nyt kiinnostanut". Toivottavasti kolmannessa erässä sattuvat samaan aikaan jäälle ja pistävät hyvän shown pystyyn.

Leafsilla ollut vähän paskaa mäihääkin, Zidlickyn maali otti kimmokkeen Beaucheminin luistimesta mielestäni, ilman tuota laukaus olisi todennäköisesti suuntautunut Gustavssonin patjaan, nyt livahti ihan tolpan juuresta sisään. Koivun maali nyt meni täysin pakkien piikkiin, ei voi jättää hyökkääjää maalivahdin tontin edustalle täysin vartiotta. Sitten se viimeinen häkki, Bruno tai Miettinen sen ohjasi maalin edestä sisään. Perus viivaveto-ohjaus -maali.
 

TML

Jäsen
Selvennykseksi todettakoon että Boogeylla oli joku about 45 sekunnin vaihto muistaakseni tuossa alla ja ymmärrettävästi tästä syystä "ei just nyt kiinnostanut". Toivottavasti kolmannessa erässä sattuvat samaan aikaan jäälle ja pistävät hyvän shown pystyyn.

Kyllä kyllä, näin se juurikin meni. Perus "älä aja meidän parasta pakkia" -muistutus, joka tällä kertaa meni juuri niin reisille kuin se vain voi mennä.

Jepjep, elikkä kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Leafsin 2 ottelun voittoputki. Wild vei kaksi pistettä ACC:stä. Nöyryytyksen kruunasi Wildin onnistuessa maalinteossa vaikka Leafsilla oli kaksi kertaa enemmän pelaajia jäällä.

Kolmas erä oli Leafsin hallintaa alusta loppuun ja paine oli kyllä Wildin päädyssä. Ei kuitenkaan Bäckströmin edessä, sillä Leafs ei loppuen lopuksi mitään kauhean vaarallista saanut aikaan. Kun enää pari minuuttia ottelua oli jäljellä, syötti Jeff Finger komeasti Phil Kesselin läpiajoon. Kessel upotti kiekon verkkoon ja kavensi pelin numeroihin 2-4.

Varsinainen show alkoi kuitenkin kun peliä taisi olla jäljellä 1.09. Ensin Mikko Koivu laittoi kiekon katsomoon ja Leafs pääsi 6-4 yv:lle. Eikä menny kuin rontti 10 sekuntia lisää ja kas kummaa, Leafs 6-3 yv:lle kun Z kamppasi Grabon. Mahdollisuudet edes yhteen pisteeseen olivat vielä.

Kaberle ja Kessel pallottelivat keskenään mutta Bäckström oli vuoren varma viimeisellä minuutilla. Ponnettomia olivat yrityksetkin kaukolaukauksilla. Lopulta Owen nola(n)s Leafsit purkamalla kiekon tyhjään maaliin 3 sekuntia ennen pelin loppua. Wildille siis 2-5 voitto.

Rankalla kädellä näkyi kyllä Komisarekin poissaolo. Toisaalta olihan mies lauantainakin yli puolet ottelusta poissa, mutta silloin homma kyllä toimi. Nyt Leafs puolustajat olivat kokonaisuudessaan aika heikkoja.

Hyökkääjistä moni pelasi ihan ok/hyvä ottelun, mutta tehoja kaivataan edelleen lisää. Kolmannessa erässä Stajan ja Wallin vaihtoivat paikkaa ja Stajanille posia siitä että napsi aloitukset viimeisellä minuutilla 100-0.

.....
Loppuviikko sujuu jälleen kahden peräkkäisen päivän matseilla. Ihan mielenkiintoiset matsit kun eka vieraissa original 6 -Hawks ja heti seuraavana päivänä HNIC -matsissa vastassa Calgary Flames. Varmasti hienot pelit luvassa (ainakin lauantaina) ja toivottavasti pistetilikin karttuisi.
 

TML

Jäsen
Jaahas, se oli sitten taas Leafs -pelin aika. Ensi yönä Maple Leafs matkustaa Chicagoon mittaamaan hyvässä vireessä olevan Blackhawksin tason. Hawks on tällä viikolla kukistanut sekä Canucksin että Avalanchen. Canucks -peliä kerkesin seuraamaan ja aika ehjä ja hyvä esitys Hawksilta nähtiin.

Loukkaantumishuolia yön ottelussa on Mike Komisarekin verran. Komi on poissa 3 viikkoa, joten oletettua pahemmaksi se Wings -pelin törmäys osoittautui. Tilalle napataan tänään Garnet Exelby ja Ill be damn, jos XLB ja Finger on Leafsin kolmospakkipari.

Ylös on nostettu Gunnarsson Marlieseista, joten voi olla että hän ottaa sittenkin Komisarekin paikan. Harjoituksissa pakkiparit olivat kuitenkin:
Kaberle-White
Finger-Beauchemin
Exelbly-Schenn


Toinen "ilouutinen" tälle päivälle on se, että Vesa Toskala aloittaa maalissa. Toisaalta ihan hyvä ettei Monster joudu jälleen pelaamaan b2b -pelejä.

Ihme homma tuo änärin kausiohjelma, kun ties monettako kertaa Leafs pelaa perjantaina ja lauantaina. Lauantai nyt on saletti Leafs -päivä, mutta tämän kauden ohjelma on alusta asti ollut hyvin ihmeellinen. Joskus viikon tauko, joskus 5 peliä 7 päivään, kokoajan pe-la pelejä... Kai tuossa joku järki ja logiikka sitten on.

Niin ja Jay Rosehill on lähetetty Marlieseihin. Aika vähiksi jäi näyttöpaikat alkukaudella, mutta uskon kyllä että Rosehill nähdään vielä ylhäälläkin.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hawks on tällä viikolla kukistanut sekä Canucksin että Avalanchen. Canucks -peliä kerkesin seuraamaan ja aika ehjä ja hyvä esitys Hawksilta nähtiin.

Tuota tuota, mitäs sieniä sitä on tullut oikein vedettyä? ;)

Toivottavasti viihdyttävä peli luvassa. Näitä on aikas harvassa..
 

TML

Jäsen
Tuota tuota, mitäs sieniä sitä on tullut oikein vedettyä? ;)

Toivottavasti viihdyttävä peli luvassa. Näitä on aikas harvassa..
Ohho, no kannattikin ilmeisesti mennä päiväunille kun noin sekaisin olin. Siis tosiaan LA Kingsin Hawks kukisti eikä suinkaan Canucksia. Canucks pyörinyt tänään päässä kun tuli katseltua eilen heidän peli.
 

TML

Jäsen
Noniin, jotain vielä kirjoitettava ennen peliä. Olkoon se vaikka kokoonpanot sekä erikoistilanne pelaaminen.

Pari mielenkiintoista tilastoa koskien näitä kahta joukkuetta. Tänään vastakkain on änärin toiseksi paras ylivoima (Leafs), sekä kaikkein paras alivoima (Hawks). Jännä nähdä miten siinä käy. Vastakkain ovat myös joukkueet jotka ampuvat hyvin paljon. Leafs on ampunut viidenneksi eniten, Hawks neljänneksi.
Tämän lisäksi Hawksin puolustuspeli ja blokkaaminen toimii, sillä Blackhawks antaa vastustajien ampua kaikista vähiten omaa maaliansa kohti. Aloitustilastoissa Blackhawks on myös ykkösenä.

Blackhawks tänään:
Sharp - Toews - Byfuglien
Versteeg - Ebbett - Kane
Ladd - Madden - Brouwer
Eager - Fraser - Kopecky

Keith - Seabrook
Hjarmalsson - Campbell
Barker - Sopel


Mitäs tuohon voi oikein sanoa? Kova nippu tulee vastaan ja tänään kankea Leafs -puolustus joutuu kovaan testiin. Ehkä liigan nopein joukkue vastassa.

Leafsilla siis maalissa Toskala, hyökkäys sama kuin ennen ja pakkiparit laitoinkin tuolla ylempenä tulille. Katsotaan nyt missä muodossa ne pelissä ovat, harjoituksissa mentiin tuolla järjestyksellä minkä ylempää näkee.


Eipä kai muuta, hienoa että nähdään jälleen original-6 joukkueiden kohtaaminen!
 

TML

Jäsen
@ Chicago 1st period

Joo-o, kyllähän Komisarek hieman heikosti aloitti, mutta jumatsuikka kuinka paljon häntä tuonne tarvitaan! Aivan hukassa oli Leafs puolustus avauserässä (kuten tiistainakin) ja Hawks johtaa 2-0.

Katastrofaalisen alun Chicagossa tarjoili Luke Schenn. Reilu kolme minuuttia pelattu ja Schenn päättää antaa Pat Kanelle ilmaisen maalipaikan. Totta helvetissä Kane käyttää sen hyväksi ampumalla Toskalan heikolle puolelle.

13 peliminuutin jälkeen soi uudelleen. Nyt maalari Duncan Keith. Keithin veto otti ohjurin Kuleminista ja Toskala oli voimaton maalilla.
Heti perään soi melkein kolmannen kerran kun Kaberle kikkaili keskialueella huolimattomasti.

Melkoinen härdelli saatiin aikaan erän loppupuolella kun Leafs sai vastahyökkäyksestä epäselvän maalin. Hagman ja Stempniak juhlivat jo maalia, mutta peli jatkui niin että Stempniak kolasi jonkun Hawksin aivan pystyyn Leafs -alueella. Tästä Stempniakille jäähy ja maali tarkastukseen. Videolta huomaa että kiekon oli pakko olla maalissa, mutta homma on siinä että kamerakulmista ei millään pysty näkemään onko se sisällä vai ei.
Järki varmasti kaikilla sanoo että siellähän se oli, mutta jos ei kamerakulmista näe kiekon kokonaan sisällä olemista, ei se myöskään maali ole. Joten sen sijaan että Leafs oli kaventanut luvuiksi 1-2, pääsikin Hawks ylivoimalle. Ei se siis ihan nappiin mennyt.

Hawks sai kaiken lisäksi vielä jauhaa 5-3 vastaan kun XLB ajoi Versteegia selkään. Tulihan XLB selkään mutta hyvin auttoi Versteeg myös. Leafs kuitenkin selvitti alivoimat ja näin ollen erätauolle päästiin 2-0 tuloksessa.

Leafsilla ei kauheasti paikkoja ollut ekassa erässä. Grabo olisi voinut ampua itse heti ensimmäisessä vaihdossa Leafsin päästyä 3-2 hyökkäykseen. Kessel ampui pari kertaa ja Stempniakin runnomismaalin lisäksi ei paikkoja juuri ollut. Sikäli ihan oikeutetut luvut taululla.

Toskala pelannut hyvin, pakit eivät ole juuri apua antaneet. Aika yksin Vesku on seissyt ja pari paikkaa pelastanut hyvin. Jos pakkien virheet vähentyvät, kyllä tässä mahkut vielä on, mutta vaatisi kyllä hyökkääjiltäkin jotain menoa että maaleja saataisiin aikaan.
 

TML

Jäsen
@ Chicago 2nd period

Mitäs mä sanoinkaan aloituksista ennen peliä? Blackhawks on ykkösenä ja toisessa erässä Brouwer ohjasi Sharpin vedon maaliin. Kaikki lähti jälleen kerran Hawksin voitettua aloitus Leafs -päässä. 3-0 maali oli ylivoimamaali Ponikarovskyn ajettua Huetin päälle.

Erän puolenvälin kohdilla Leafs heräsi hieman pelaamaan ja mm. Primeau sai hyvän maalipaikan. Ketjumuutoksiakin Wilson rupesi tekemään huolella. Jossain vaiheessa vitjat olivat:
Hagman-Grabo-Poni
Kessel-Stajan-Blake
Stempniak-Mitchell-Kulemin
Orr-Wallin-Primeau


Luke Schenn päätti puolustaa Grabovskia häneen kohdistuneen taklauksen jälkeen, haastamalla Brouwerin tappeluun. Aika lyhyt tappelu jossa Brouwer sai alkuun jonkun lyönnin perille. Eipä tosta juuri selvää voittajaa voi julkaista.

Kun erää oli enää reilu 2 minuuttia jäljellä, sai Leafs vihdoin maalitilin auki. Beauchemin antoi hyvän paineen ja taklauksen Hawks-sinisellä, sen jälkeen Stajanin hyvä uhrautuminen toi kiekon Fingerille. Finger laittoi kiekon heti liikkeelle ja löysi jälleen Kesselin. Kessel tuli sisään alueelle ja nätillä rannelaukauksella hän ohitti Huetin. On se aika epeli.

Eli siis asioihin on reagoitu ja muutoksia on tehty. Kyllähän joukkue jonkin verran heräsikin noitten muutosten jälkeen. Tärkeä maali erän loppuun ja kahden maali kiri 20 minuuttin ei ole vielä paha.

Toskalalle kehut kun kerrankin on aihetta. Hyvää peliä pelaa ja tainnut jo lähemmäs 30 laukausta torjua. Jospa kolmannessa erässä liigan toiseksi paras ylivoimakin saisi tilaisuuden. Hawks on pelannut kurinalaisesti eikä heillä ole vielä yhtään jäähyä (tai no Ebbett otti jäähyn mutta otti sen samaan aikaan Hagmanin kanssa, samoin Brouwer Schennin kanssa).
 

TML

Jäsen
@ Chicago 3rd period

Vähän paska maku jäi pelistä vaikka ottelun puolesta välistä lähtien Leafs painostikin kovemmin. Pakkohan se olikin kun 3 maalia ollaan takana. Kesselin loistavat yksilösuoritukset toivat Leafsin maalin päähän, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan tasapelistä. Jossitellahan voi aina tuolla hylätyllä maalilla, mutta se tuomittiin niin kuin kai kuuluu, joten ei voi mittään. Kiva fiilis jäi kolmannen erän taistelusta ja hyvää Leafsia toi viimeinen 25 minuuttia olikin.

...
Leafs aloitti kolmannen erän todella vauhdikkaasti ja päämääränä näytti olevan voitto. Heti ensimmäiset minuutit mentiin kovaa maalille ja vihdoin se palkittiin ylivoimalla. Ylivoima ei mitään juhlaa ollut, vasta jäähyn lopussa Stajan sai loistopaikan mutta Huet torjui loistavasti.

Leafs -painostus jatkui ylivoiman jälkeenkin, mutta Whiten viivakikkailu oli osua omaan nilkkaan kun Hawks (Brouwer kai?) pääsi puolittaiseen läpiajoon. Finger puolusti kuitenkin mahtavasti ja tämän jälkeen Leafs käynnisti vastahyökkäyksen. Kiekko Kesselille ja magic happened again. Uskomaton snaipperi on kyllä kyseessä. Ranne napsahti kuin Sakicilla aikoinaan ja Leafs olikin jo maalin päässä.

Seuraavassa vaihdossa Leafs sai jälleen hyvän paikan mutta Huet otti pelin tärkeimmän ja parhaimman torjuntansa.

Leafs sai hyvän paineen ja pikku tökkimisen jälkeen ylivoiman, kun Eager antoi naamapesua Beaucheminille tilanteen jälkeen. Hawks osoitti alivoimalla minkä takia he ovat liigan parhaimpia siinä hommassa. Kiekon alueelle tuonti onnistui, mutta sen jälkeen agressiivinen neliö laittoi Leafsin koville. YV ei tuottanut mitään ja 3-2 tilanne säilyi viimeiselle 5 minuutille.

Ponnettomaksi jäi Leafsin viime minuuttien painostus, eikä Huetille tainnut tulla yhtään laukausta. Lähinnä kulmissa pyörimiseksi homma taas meni.

* White pelasi heikon pelin. Kane&Toews veivät häntä 1-1 ja muutenkin ei ollut sitä tuttua Whitea näkyvillä.
* Phil Kessel on parasta sitten Sergei Berezinin.
* Toskala pelas hyvän pelin.
* Stajan pelasi myös hyvän pelin heti kun hänet siirrettiin taas Kesselin ja Blaken keskelle.
* Hirveä määrä kiekonmenetyksiä omalla alueella.
* Hagman oli ihan pirteä.


Eipä tässä ole kuin 20 tuntia ja sitten mennään taas. Luvassa HNIC -matsi ja illan teemana on 80's night. Alkuluistelussa Leafs -pelaajat ovat siis sonnustautuneet 80-luvun Leafs -starojen pelipaitoihin. Saas nähä mitä etikettivirheitä tällä kertaa nähdään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ei paljon lisättävää edelliseen, mutta sanotaan nyt pari sanaa. Ensinnäkin näitä original six- pelejä lännen alkuperäisjoukkueita vastaan on nykyään aivan liian vähän. Ei peli nyt eilenkään mikään klassikko ollut (mikä nyky- leafsin olisi?), mutta kummasti peliin tuli lisää kipinää, kun vastakkain olivat kaksi perinteistä organisaatiota. Bettmaninkin voisi ymmärtää, että NHL:n vahvuus on siellä missä perinteet ovat suurimmat.

- Toskala pelasi kauden parhaan pelinsä ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Sääli vain, että puolustus teki taas kaikkensa vesittääkseen maalivahdin hienot otteet, joten tuskin Vesku saa tästä pelistä ansaitsemaansa kiitosta. Toronton puolustus vain on totaalisen pihalla suurimman osan ottelusta, joten Veskulle ja Monsterille riittää töitä jatkossakin.

- Joko julistetaan Luke Schennin sophomore jinx viralliseksi? Oireet ovat olleet näkyvissä koko kauden, ja eilinen "tarjoilu" Kanen maaliin voidaan liittää useiden heikkojen syöttöjen ja kiekonmenetysten jatkoksi, jotka päälimmäisenä ovat jääneet mieleen Luken kaudesta tähän mennessä. Toivotaan myös, että kyse on todella vain slumpista eikä Luken todellisesta tasosta.

- Tänään todistettiin, että Kesselin rinnalla pelaaminen on paras ja helpoin tapa saada nimensä pistesarakkeeseen. Kahdesti Phil sai kiekon keskialueella ja luisteli vastustajan alueella ampuen kiekon verkkoon pienen leikkauksen jälkeen. Kahdesti merkattiin myös Matt Stajanin nimi syöttäjäksi. Voiko helpommalle enää pisteitä saada? Mattin kaunniaksi sanottava, että hän pelasi paremmin kuin Mitchell Kesselin rinnalla.

- Kessel on ei voi olla millään vielä täydessä iskussa, mutta on silti merkkauttanut 5 peliin 4+2 tehot ollen Leafsin vaarallisin hyökkääjän. Kovin paljon paremmin ei Philin olisi voinut edes uneksia aloittavan. Kokonaan toinen asia on, mitä kertoo Leafsin materiaalista, että lasaretista palataan saman tien joukkueen vaarallisimmaksi pelaajaksi.

- Huumoripuolella maininta Wilsonille, jonka oli taas ollut pakko päästä aukomaan päätään matsin alla. "Hey Patrick, I've got some spare change"- heitto Kanelle pre-game- haastatteluissa tuskin muuta kuin motivoi Chicagoa. Toisaalta saipa taas Ronkin suuren suunsa avattua.
 

ipaz

Jäsen
Maple Leafs - Flames

1.37 ja 0-2. Flames alkoi pelaamaan jääkiekkoa kun Leafs vielä ihasteli Wendel Clarkin ja Russ Courtnallin vanhoja (ja hienoja) 80-luvun retropaitoja. Hienoja miehiä molemmat. Missä oli Gary Leeman?

Ja sitten perinteiset herättelyt heti maalien perään, eli Orr otti aika väsyneesti yhteen Brian McGrattanin kanssa ja samatien Jamal Mayers nostatti fiilistä 100x paljon reippaammalla matsilla Prustin kanssa. Gustavsson oli alussa aivan yhtä unessa kuin koko Leafs puolustus. Josko tämä nyt tästä lähtis...
 

TML

Jäsen
vs Flames 1st period

Sellainen erä sitten tällä kertaa. Vastustaja johtaa 3-1.

Flames sai otteluun salama-alun, kun alle kahdessa minuutissa Monsteri oli yllätetty jo kahdesti. Ensin Jarome Iginla osui kovalla lämärillä ja heti seuraavassa vaihossa Eric Nyström ohjasi kiekon verkkoon. Ensimmäisen Monster olisi voinut kyllä napata, toinen menee Grabon piikkiin.

Tämän jälkeen otettiin herätys kahteen otteeseen. Ensin Orr laittoi McGrattanin nenun verille, sen jälkeen Mayers laittoi pikku painin päälle. Paremmaksi meno muuttuikin näiden matsien jälkeen.

Leafs nousi tasoihin ylivoimalla. Hagman teki hyvän maskin ja Kaberle passasi Beaucheminille joka löysi oikean alakulman tyhjänä.

Flames nousi kuitenkin uudelleen kahden maalin johtoon, kun Dustin Boyd punnersi 1 vs 1 hyökkäyksestä maalin. Tämä riitti Wilsonille ja Toskala vaihdettiin Monsterin tilalle. Ei tainnut Gustavsson juuri torjuntoja saada aikaan, sen sijaan 3 maalia tuli imaistua. Ei mikään paras peli Monsterilta.

Kaiken kaikkiaan Leafs hallitsi kyllä avauserää ja täytyy sanoa että kovalla prosentilla Flames onnistui. Poni, Schenn ja kummanit saivat hyviä paikkoja mutta Kipper torjui hyvin ja tilanne pysyi ennallaan.

Harmittaa kyllä taas pirusti kuinka lepsusti Leafs on puolustanut. Gunnarsson on toistaiseksi pelannut melko vähän, mutta eiköhän häntäkin enemmän peluuteta mitä pidemmälle mennään. Toistaiseksi hän on meinaan pelannut aika hyvin.

Palataan aamulla asiaan ja suljetaan kone nyt. Jinx jinx.
 

TML

Jäsen
Jälleen erittäin turhauttava tappio. Vastustaja alakynnessä alkuminuutteja lukuunottamatta kokoajan, mutta jossei verkot heilu ja omissa taas heiluu niin minkäs teet. Oma osansa tietenkin tuolla synkällä alulla.

Toinen erä oli täysin Leafsin hallintaa ja ylivoimaosumalla Leafs tuli jälleen maalin päähän. YV siis toimi melko mukavasti jälleen kerran. Toisen erän maalista vastasi YV-maalien erikoismies Matt Stajan. Kessel pinnoille.

Leafsin myllytys jatkui läpi erän ja vielä kolmannen erän ajankin. Jarome Iginla ja Miikka Kiprusoff olivat kuitenkin päättäneet viedä pisteet kotiin ja Kipperin torjutta loistavasti ja Iggyn painaessa illan toisensa, nappasi Flames voiton. Niin, tekihän se J-Bow maalin myös. Oikeastaan se maali kuvasti aika hyvin peliä. Leafs yrittää purkaa kiekkoa pois, kiekko kimmahtaa Flames pelaajan jalasta maalin eteen Bouwmeesterille jolla on helppo työ laittaa limppu tyhjään rysään.

*Beauchemin oli monessa mukana. Maali, tappelu OJ:n kanssa (kurpitsa älä lähre noihin) ja -4. Pätevä suoritus. Tappelussa olisi voinut ottaa toki tuon kypärän helvettiin.
*Ketjut menivät jälleen uuteen uskoon, enkä jaksa edes muistella mitä kaikkea koostumusta siellä oikein oli.
*Jamal Mayersilta hyvä paluupeli. Tappelu jonka jälkeen Leafs sai hyvän hengen päälle. Kova taklaus jonka johdosta Leafs yv:lle ja siitä heti maali. Sen lisäksi hyvää perus Mayersmaista peliä.
*Gunnarsson sai debyytissään urakoida aika hyvin. Kiekollisesti aika varmanoloinen pelaaja joka ei ruotsalaiseen tapaan juuri jännitä. Hyvä lisä puolustukseen.
*Poni pelas myös aika hyvän pelin.
*Tulihan se sitten Monsteriltakin huono peli. Toskalalla ei juuri töitä ollut omassa osuudessaan.

5 pinnan viime viikko vaihtuikin sitten 0 pinnan viikoksi. Kotiotteluissa Leafs oli hallitsevampi osapuoli, mutta siltikin molemmat tukkaan 2-5. Chicagossa puolestaan Leafs hallitsi viimeiset 30 minuuttia mutta Kessel onnistui vain maalinteossa.

Tiistaina Aadawa vastassa ja kyllähän kellot soittaa taas omaa musiikkiaan jos ei pinnoja rupea näkymään ja kuulumaan.
 

TML

Jäsen
Välipäivän uutisia sen verran, että Toskala ilmeisesti aloittaa maalissa huomenna Ottawaa vastaan (huomatkaa lähestymistapa kun puhutaan Leafs-maalivahdeista. Aloittaa...).
Ja miksei alottaisi. Pelasi Hawksia vastaan hyvin ja lähtenyt tosissaan haastamaan Monsteria ja pitämään paikastaan kiinni. Lupaa ihan hyvää kun on olemassa tämänkaltainen aika hyvä taisteluasetelma.
Monsterin viime viikko oli huono, Toskalan ihan hyvä, joten kattellaan miltä tilanne näyttää ensi sunnuntaina kun 3 ottelua on takana.


Tunnelmaa huomista peliä varten voi nostattaa katsomalla tämän pätkän.
THE HIT
 

TML

Jäsen
Pari hassua tuntia ja Ottawassa kiekko tipahtaa jäähän Sensin ja Leafsin pelatessa tulikuumaa Battle of Ontariota. Eikun hetkinen, nyt on vuosi 2009. No pelaavat pelin kuitenkin.


Leafs luisteluttaa kokoonpanon joka on:
Alexei Ponikarovsky – Matt Stajan – Phil Kessel
Niklas Hagman – Mikhail Grabovski – Jason Blake
Lee Stempniak – John Mitchell – Nikolai Kulemin
Jamal Mayers – Rickard Wallin – Colton Orr

Tomas Kaberle – Jeff Finger
François Beauchemin – Ian White
Carl Gunnarsson – Luke Schenn

Vesa Toskala


Sens puolestaan on varmaan mukana tällä kokoonpanolla:
Michalek - Spezza - Alfredsson
Foligno - Fisher - Kovalev
Cheechoo - Winchester - Neil
Ruutu - Kelly - Donovan

Phillips - Kuba
Campoli - Lee
Picard - Carkner

Leclaire


Vauhtia luulisi löytyvän tuosta Leafsin kakkosketjusta. Sitä en tiedä tuleeko yhtään syöttöä kellekään.
Sääliksi käy vähän Kesseliä joka ei vieläkään saa ruokkijaa. No, eipä Leafsista kummoisempia ruokkijoita löydykkään. Onneksi Kessel osaa luoda itse omat paikkansa.

3 ottelun tappioputki päällä, tiukka taisto maalivahtien kesken (Leafsin maalivahtien) ja paikallispeli. Jos nyt ei joukkue syty niin ei sitten millään.
 

TML

Jäsen
@ Ottawa 1st period. When Battle of Ontario comes back!

Jaa-a, saattaa olla että Battle of Ontario on tullut takaisin. Sellaisen erän Sens ja Leafs faneille järjestivät. Siinä oli ihan kaikkea. Maaleja, torjuntoja, taklauksia ja 3 tappeluakin.

Melkoisella vauhdilla lähti kauden toinen paikallispeli liikkeelle. Hurja määrä Leafsnationia oli saapunut paikalle ja hyvin pitivät mekkalaa. Ei ollut kuulemma halli (alkuun) edes täynnä. Miltäköhän Danielasta tuntuu kun kotihallissakin hänelle buuataan?

Paria ensimmäistä minuuttia lukuunottamatta Leafs painoi hyvin Sensin alueelle. Stajanin ketju ja Grabon ketju loivat pari hyvää paikkaa mutta ei onnistunumisia.
Myös fyysisyyttä nähtiin kun sekä Orr että Mayers vedettiin jään pintaan taklauksilla (samassa vaihdossa). Finger ottikin Winchesterin kanssa väsyneen painin vihellyksen jälkeen.

Sens meni johtoon kun Hagman menetti kiekon keskialueella, jolloin Sens pääsi vastahyökkäykseen. Grabo ja Blake puolustivat lepsusti ja Fisher iski paluukiekon verkkoon.

Leafs vastasi kuitenkin nopeasti. Huh huhheijaa taas tota #81. On sillä uskomaton snapshot. Huima ranne ja peli tasoihin. Gunnarille uran eka piste ja Stajanille maailman helpoin ykkössyöttö jälleen kerran.
Heti maalin jälkeen Orr tipautti Carknerin ja ainakin allekirjoittanut oli aika kovassa ekstaasissa tämän jälkeen. Hyvä tunnelma, maali, hieno tappeluvoitto ja muutenkin vauhdikas peli käynnissä!

Erän loppupuolella ei enää niin värikästä ollut, toki hyvää kiekkoa nähtiin edelleen. Yksi tappelukin tuli kun Schenn meni haastamaan Neiliä. Ei Luke-boy halunnutkaan mihinkään slugfestiin vaan antoi Neilin taistella ensin Schennin kypärän pois ja sen jälkeen nähtiin pari lyöntiä Neililtä ja halailua.

Leafs sai tilanteesta ylivoiman, joka ei kuitenkaan tuottanut laisinkaan tulosta. Kaiken kukkuraksi Kaberle antoi huolimattoman passin jonka johdosta Kelly ja Fisher pääsivät lähestulkoon 2-0 hyökkäykseen. Kabby koukki boksin itselleen ja Toskala nappasi nätin kopin Fisherin yrityksestä.

.....
Todella hieno erä ja varmasti viihdytti kaikkia jotka tuon näkivät! Burkelle iso hanska Kesselistä ja Orrista. Ovat olleet toistaiseksi mahtavat hankinnat. Alkaa olla sitä vanhan ajan meininkiä vaikka osat ovatkin ehkä vähän vaihtuneet. Sens oli meinaan fyysisempi, kun taas Leafs hieman taidokkaampi. Katsotaan miten jatkossa.
 

TML

Jäsen
@ Ottawa 2nd period

Toinen erä alkoi myös hyvällä intesiteetillä ja taklaukset jatkuivat. Jarkko Ruutu antoi Leafs-maalin takana Luke Schennille kovan taklauksen, jonka jälkeen Ruutu tiputti hanskansakin. Vastaan asettui John Mitchell joka jolloin ilveellä napattiin tuossa aloittajaksi. Ruutu veti tyypillisen taktiikkansa esille suojaamalla ja sitomalla aluksi, ja sen jälkeen päästi menemään muutaman hyvän iskun. Voitto Ruudulle ja Mitchell ei muuten tämän jälkeen tainnut enää pelata.

Finger pelasti Leafsin kahdesti alivoimalla, siivoilemalla nätisti maalialueella. Niklas Hagman ahkeroi myös kyseisessä alivoimassa hyvin ja pääsi kokeilemaan vähän Leclairia yhden käden huitaisulla. Tämä ei vielä mennyt, mutta seuraavassa vaihdossa kolisi. Ian White katkoi kiekon keskialueella, ylitti siniviivan ja passasi Blakelle joka veti maalia kohti. Hagman nappasi reboundin päädystä ja voitti kaksintaistelussa Kellyn. Hyvä laukaus ja Blaken tehtyä maskin kiekko upposi verkkoon.

Tämän jälkeen Leafs menetti otteensa peliin. Hagman itse taituroi vaarallisesti alimmaisena miehenä päästäen Folignon karkuun. Toskala pelasti tilanteen mutta Hagman jäähylle. Sens rokottikin ylivoimalla kun Michalek ohjasi viivakudin sisään.

Sens painoi tämänkin jälkeen kovaa päälle ja lopulta Mike Fisher vei kotijoukkueen johtoon kovalla rannelaukauksella. Toskalan yläkulmat olivat jälleen vapaana, mutta kyllä oli Fisheriltäkin komea laukaus.

Aika aneeminen Leafs oli tuon johtomaalinsa jälkeen. Tällä hetkellä pelataan kolmella sentterillä ja tukkoista on keskialueen ylittäminen. Hieman täytyy myös kummastella tuomarityöskentelyä. Kesselin päästessä vastahyökkäykseen hänet kampitettiin selkeästi, mutta ei jäähyä. Myös joku toinen jäähyn paikka tilanne nähtiin. En kyllä muista ketä siinä rikottiin, sen verta muisti pätkii monien tapahtumien keskellä.

Tasaista peli on erän loppua lukuunottamatta, mutta kyllä nyt vaikealta näyttää Leafsin toiminta. Pakit ovat aika puhki ja kolmella sentterillä pelaaminen on sekoittanut pakkkaa aika paljon. Vähän varkain tuo hyvä ote katosi ja työ ja tuska on varmasti saada se takaisin.
 

TML

Jäsen
@ Ottawa 3rd period

Vituttaahan se taas. Periaatteessa loistava jääkiekkomatsi josta löyty kaikenlaista, mutta jos oma tiimi häviää, niin ei paljon lämmitä.

Vika kymppi matsista mentiin aivan Leafs-hallinnassa ja tolpatkin kilisi. Leclaire nappasi myös hyvin kiinni ja harmin paikka että Blake sattuu olemaan lefti. Ei luottanut rystylaukaukseensa vaan käänsi kämmenelle ja ampui jäiti pitkin kun kassari makaa maassa. Myös Stajan ja Kessel pääsivät tähtäämään läheltä tuloksetta.

Harmittaa kyllä vietävästi kun paikkoja useimpiin maaleihin kyllä taas oli. Ihme oli myös se että Sens ei saanut yhtää 2-minuuttista kahden viimeisen erän aikana! Aihetta kyllä olisi ollut mutta ei kai sitten.


Eipä tässä jaksa kummempaa yhteenvetoa vetää, sen verta kierroksilla ja vittuuntuneena sitä vielä on. Neljäs tappio putkeen ja esitys ei taaskaan mikään huono ollut. Kertoo kyllä jotain tosta joukkueesta, että näillä ihan hyvilläkin peleillä on pisteet menetetty useita kertoja.

Aamulla lisää jos hotsittaa. Ai niin, pelaako se Spezza vielä Ottawassa?
 

TML

Jäsen
Jos jotain viime yön matsista kirjoittelisi vielä. Yksittäisten pelaajien näkökulmasta näkisin asiat näin:

Toskala - Pelasi ihan hyvän pelin vaikka varmasti tuo Fisherin laukauksen haluaisi uudelleen kohdata. Pelannut nyt 2 ja puoli ottelua aikas hyvin.
Schenn - Otti pommeja, antoi pommeja, sähläsi kiekon kanssa ja tappeli. Itseluottamus jostain täytyisi nyt kaivaa esille.
Finger - Puoluspäässä hyvä peli. Uhrautui ja pelasti maalipaikan pari kertaa. Kiekon kanssa toisinaan aika heikko mutta tekee paljon näkymätöntä hyvää puolustusalueella.
Poni-Stajan-Kessel - Sai paineen lähes joka kerta Sens-alueelle mutta tulosta ei tullut kuin 1 maalin verran. Stajan on turhan kädetön Kesselin viereen, mutta Poni on ihan ok työmyyrä siinä. Kabby lihoiksi ja joku pätevä sentteri kehiin?
Kessel - Olet huikea.


Siinäpä niitä. Dramaattisella tavalla on kyllä saanut Kesselin tulon jälkeen huomata kuinka ohut tuo Leafs-hyökkäys on. Toki koko alkukauden peli on tehotonta ollut, mutta nyt on huomannut kuinka paljon Kesselin varassa loppuen lopuksi on.

Canes ja Caps loppuviikosta.
 

TML

Jäsen
Spektaakkeli pelit jatkuvat ensi yönä kun vastassa on toista kertaa lyhyen ajan sisään Hurricanes. Jälleen pelataan Raleighissa, josta viime kerralla oli tuomisina hieno voitto.
Tällä kertaa Leafs lähtee otteluun 4 ottelun tappioputkessa. Tiistain Sens ottelu oli loistavaa viihdettä, mutta todella harmillisesti Sens nappasi voiton. Canes sai viime viikolla tappioputkensa poikki ja viimeisestä kahdesta ottelusta joukkue on napannut 3 pistettä. Ilmeisesti peli oli aika hyvin kulkenut Habsia vastaan. Kova loukkaantumissuma Canesilla on kuitenkin päällä.

Monster palaa tänään maaliin, vaikka Vesku pelasi kolmessa ottelussa todella hyvin. Jotain täytyy kuitenkin tehdä että suunta saadaan käännettyä. Kenttäkoostumuksissa ei muutoksia ole juuri tapahtunut.

Alexei Ponikarovsky - Matt Stajan - Phil Kessel

Niklas Hagman - Mikhail Grabovski - Jason Blake

Lee Stempniak - John Mitchell - Nikolai Kulemin

Wayne Primeau - Rickard Wallin - Colton Orr/Jamal Mayers

Tomas Kaberle - Jeff Finger

Francois Beauchemin - Ian White

Carl Gunnarsson - Luke Schenn


Ainoa muutos on nelosketju, johon Primeau on tulossa mukaan. Kumpi huilaa, Mayers vai Orr, on vielä epäselvää. Orr on ollut alkukauden perusteella yksi hienoimmista hankinnoista pitkään aikaan.

Canes i dag:
Whitney - Sutter - Cole
Jokinen - Cullen - Ruutu
Samsonov - Brind'Amour - Larose
Kostopoulous - Yelle - Conboy

Gleason - Corvo
Wallin - Rodney
Alberts - Ward

Ja maalissa AHL-Legace.

En sen tarkemmin Canesin tilanteesta tällä hetkellä tiedä, joten jätetään kommentoimatta. Kokoonpanon löysin netin syövereistä (en mene takuuseen pelaavatko tuolla kokoonpanolla).

Jumbokamppailu tänään siis kyseessä, joten älä vain missaa tätä huikeaa näytelmää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös