Toronto Maple Leafs 2008-09: Tank for the right reason, it's John Tavares season!

  • 153 685
  • 583

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joo, siis ymmärsin kyllä tuon Bolts-treidin tarkoituksen mutta mietin tuota loukkaantuneiden pelaajien treidaamista yleisemmällä tasolla. Muistaakseni loukkaantuneita ei saisi treidata mutta nytkin IR-listan miehiä liikkui seurasta toiseen.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
"I'm Not Big on Doing Nothing"

Niputetaan nyt vielä eilinen yhteen. Eli ennen eilistä Leafsillä oli vain viisi varausvuoroa ensi kesän draftissä (1st, 3rd, 5th, 6th, 7th) kiitos mm. Schennin ja Toskalan hankkimisen, jotka veivät omat 2nd ja 4th pickit aikoinaan. Täydennystä siis todella tarvittiin. Eilisten kauppojen ansiosta Burke onnistui nostamaan varausten määrän kahdeksaan. Ensi kesänä Torontolla on käytettävissään näillä näkymin seuraavat pickit:

1st, 2nd (NYR), 2nd (Car), 3rd, 4th (Car), 5th, 6th & 7th.

Toisin kuin aikaisemmin tiedotettiin, niin Antro-diiliin kuuluva conditional pick on vuoden 2010 varaustilaisuuteen. Harmittaa vain, että aikoinaan omista 2. ja 4. kierroksen vuoroista jouduttiin edellämainittujen diilien kylkiäisinä luopumaan. Jos näin ei olisi ollut, näyttäisi tilanne jopa erittäin hyvältä kesää ajatellen. Jälleen kerran tuli todistettua, että omien varauksien kauppaaminen pois harmittaa ennemmin tai myöhemmin.

Nyt Torontolla on kuitenkin kaiken todennäköisyyden mukaan käytettävissään kolme pickiä ensimmäisen 50 varauksen aikana. Syvyydeltään 2009 draftistä puhutaan parhaana sitten suht' timanttisen 2003 vuoden tilaisuuden, joten hyvällä scouttauksella apuja vauhdittamaan jälleenrakennusta pitäisi olla tarjolla. Nyt vain puuttuu se hyvä scouttaus. Lisäksi Toronto on kesällä jopa $17 miljoonaa alle palkkakaton, mikä antaa Burkelle paljon mahdollisuuksia UFA:ien houkuttelemiseen. Tähän voi lisätä vielä Kubinan ja Kaberlen sopimukset, joten valtteja Brianilla on ehkä odotettua enemmänkin käytössään. Halutessaan Burke voi räjäyttää koko jengin tai yrittää nopeaa turn-aroundia Phillyn tyyliin. Joka tapauksessa off-season vaikuttaa Leafsin osalta taas huomattavasti mielenkiintoisemmalta kuin varsinainen kausi. Burkehan ehti jo julistaa, että "I'm not big on doing nothing".

Kun rebuildista oli puhe, niin mainitaan, että Jiri Tlusty on ollut ilmiliekeissä AHL:ssä ja valittiin juuri helmikuun kuukauden pelaajaksi. Tlusty on vetänyt viimeiseen 15 peliin 16+18=34. Pätkään mahtuu mm. yksi viiden maalin ottelu sekä eilinen kuuden pisteen peli Providencea vastaan. Ei ehkä sittenkään niin menetetty lupaus kuin luultiin. Ensi kaudella sitten uusi yritys NHL:ssä. Tim Stapleton lähetettiin takaisin Marliesiin. Lopuksi se kaikkein tärkein eli Darth Gerber debytoinee huomenna Capseja vastaan. Maltan tuskin odottaa.
 

TML

Jäsen
We have a winning goaltender!!!

Martin Gerber, oi Martin Gerber...

Nonniin treidien jälkeen uusittu Leafs nappasi voiton konfrenssin kolmosesta Capsista, joka tuntuu olevan hieman sekaisin. Taisi olla jo kolmas tappio putkeen pääkaupunkilaisille.
Leafsilla debytoi siis maalilla Darth Gerber ja jumalauta, hyvän pelin pelasikin!

Peli oli melko tasaista, joskin etenkin avauserässä Caps rynni pari kertaa kovaa. Gerber kuitenkin pysäytti kiekot varmasti. Jason Blake teki bravuurinsa rynnimällä kovaa maalille ottamalla samalla maalivahdin pois pelistä. Hamilton suti kiekon maalin eteen josta Mitchell taisi kiekon iskeä verkkoon mutta maali hylättiin. Sikäli ihme koska Blaken teko ei tuomarien mukaan ollut rike.

Vasta kolmannessa erässä päästiin maalien makuun. Lee Stempniak ja Pavel Kubina iskivät Leafsille, Capsin maalin teki Semin. Mitchell syötti voittomaalin joten tehokkaat otteet jatkuvat.

Leafsin kokoonpanossa olivat tällä kertaa Jeff Hamilton ja Ben Ondrus. Ondrus hoitikin toimiaan tappelemalla Matt Bradleyn kanssa melko tasaisen tappelun.

On se kyllä taas kumma kun joukkue on tulikuuma tässä vaiheessa kautta kun pleijareihin on vielä yllinkyllin. Viimeiset 7 ottelua ja 13 pinnaa. Liigan kuumin(ko)?
Komeaa jos ollaan runkkarin jälkeen sijalla 11... Eiku...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
We have a winning goaltender!!!

Martin Gerber, oi Martin Gerber...

Mitä? Eikö se Gerber olekaan niin huono kuin mitä Ottawassa väitetään?

No eihän se Gerberin vika ole, että Ottawa löi tuollaisen ykköstorjujan palkan eteen. Gerber on hyvä maalivahti, ei ehkä tarpeeksi tasainen vakituiseksi ykköseksi, mutta ainakin ihan ok kakkosmolari. Hyvä loppukausi Torontossa saattaisi vielä pelastaa Gerberin NHL-uran jatkumisen.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Trade-dead-line on nyt sit ohi

Hyvää on nyt se, että pickejä löytyy. Toivotaan nyt sit kihtimet ristissä, että aiemmin ei kovin hyvin toimineet scoutit hoitavat nyt pointsit himaan ja ja tulevaisuudessa Leafseissa viilettää nälkäisiä ja lahjakkaita pelimiehiä. Burke itse oli ainakin tyytyväinen tehtyihin treideihin ja saatuihin pickeihin.

Jotenkin Burke vaikuttaa kaverilta joka sanoo asiat suoraan, mutta on myös reilu ja kuuntelee pelaajia. (Mm Kubina oli sanonut,että haluaa jäädä leafseihin niin burke sano, että ok, mutta sinun pitää myös pelata paremmin). :)

Gerber pelasi loistavasti Capitalsseja vastaan. Toivottavasti jatkaa samaan malliiin loppukauden. Yksi pelaaja mitä torontossa on nyt ylistetty on ollu Mitchell. Mies mukavasti raivannut tiensä 4->3->2 kenttään ja tainnut viimesessä neljässä pelissä olla pisteillä. Hienoa!

Suosikki mailtaiturini Grabo(ennen oli Welwood) on ollut hiukan pimennossa ainakin pisteiden valossa. Viime pelissä pari hyvää paikkaa, mutta ei uponnut. Taitoa, nopeutta ja peliälyä löytyy, mutta se viimeinen silaus puuttuu.

Antrosta sen verran, että pelasi pitkään Leafseissa ja respectit siitä. Itse en ko kaveriin koskaan syttynyt. Hyvin suojasi ja piti kiekkoa kulmissa, mutta isokokoiseksi kaveriksi kovin pehmoinen. Hidas ja kankea on mitä Nikistä päälimmäisinen jäi mieleen itselle, joten hyvä että päästiin eroon. Samalla rahalla saa mielestäni paljon laadukkaampiakin kavereita. No ei siinä kaikkea hyvää Antrolle!

Mooresta taas olisi mielestäni pitänyt pitää kiinni, mutta taisi herralla nousta palkkavaatimus liian korkeaksi. Muistelisin, että pyyti 2,9 milj / vuosi. Hyvä kaveri, mutta ylihinnoitteli itsensä.. valitettavasti.

Playoffit jätetään tällä kertaa välistä. Nyt mennään näillä ja katsotaan mitä kesällä tapahtuu.

Näihin Burken sanoihin:

"We're looking at the movie. We want to see the guy ride off at the end on a white horse, with the girl, and have a parade. But that's going to take some time."
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Burke itse oli ainakin tyytyväinen tehtyihin treideihin ja saatuihin pickeihin.

Toisaalta, mitäpä muuta hän voisi sanoa?

Kyllähän lopputulema oli kuitenkin Leafsin kohdalta suhteellisen vaisu. Päästiin eroon kahdesta UFA:sta, joista ei oikeastaan nyt niin kamalan paljon takaisin saatu, ei edes yhtä ensimmäisen kierroksen varausta ensi kesäksi. Jonkun laskelman mukaan ensi kesänä palkkakaton alla on pelivaraa 17 miljoonaa dollaria muutaman uuden pelaajan palkkaamiseksi, mutta jos sekin tullaan kuluttamaan käytännössä Sedinin kaksosiin, on varsinaisesta jälleenrakentamisesta edelleenkin turha puhua.

Toisaalta Burke on vanha kettu, enkä ainakaan minä vielä dumaa miehen tekemisiä tämän tradelinen laihojen tulosten perusteella. Seuraava iskun paikka on kesällä, ja silloin tapahtunee jo enemmän. Jos ei, niin... no, sitten ei. Tähänhän Leaflandissa ollaankin jo totuttu.
 

TML

Jäsen
No tulihan se pinnaton ottelu vihdoin sieltä. Kauan ehdittiinkin pinnoja saada peräkkäisistä otteluista. Oilers voitti HNIC pelin 1-4 numeroin.

Avauserä oli ihan hyvää lätkää ja molemmat tiimin pelasivat viihdyttävää peliä jossa maalipaikkojakin syntyi. Toiseen erään edettiin kuitenkin kiikareilla.
Toisessa erässä Poni vei Leafsin johtoon erän alussa, mutta samalla kun Ponin maalia kuulutettiin, iski Oilers tasoituksen. Hemsky teki läpiajosta. Hieman myöhemmin Edmontonin Brodziak pääsi myös läpiajoon ja jälleen Gerber seisoi kun suolapatsas ja Oilers pääsi tekemään maalin. Molemmissa läpiajomaaleissa Ian Whiten mies pääsi karkuun. Pisani teki vielä 3-1 toisessa erässä ja Leafsilla oli jälleen kirittävää kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä ottelun kuva pysyi samana. Leafs painosti, Oilers puolusti ja Roloson nappasi kiekot räpyläänsä. Leafs ampui varmaan kaksi kertaa enemmän mitä Oilers mutta kun ei mene niin ei mene. Roloson pelasi hyvän pelin.

- Ian White (vaikka töpeksi pari maalia) on Leafsin ykköspakki tällä hetkellä. Kauden alussa White oli 6-7 pakki mutta tällä hetkellä mies pelaa eniten ja luutii ihan kelvollisesti puolustuksessa.
- Mitchellistä on saatu ihan hyvä korvaaja Moorelle. Blake-Mitchell oli vaarallinen pari ja etenkin avauserässä lähes joka vaihdossa herrat saivat kiekon Oilers-alueelle. Hamilton oli kolmantena tänään tuossa ketjussa.
- Mitchellissä olisi potentiaalia kakkossentteriksi ensi kaudelle. Stajan voisi olla kolmosessa ja nelosessa vaikkapa Mayers. Ei Mitchell ihan vielä änärin kakkossentterin veroinen ole, mutta hyvät miehet vierelle ja potentiaalia on. Ykkössentteri täytyy kuitenkin jostain ostaa.
- Leafsin nelonen näyttää paperilla ihan mukavalta. May-Mayers-Ondrus. Ondrus tappelikin viime yönä kahdesti, joskin otti molemmat kuukkuun. Hyvin puolusti kuitenkin Stortinin jyräämäksi jäänyttä Frogrenia.
- Hagman ei pelannut vieläkään vaikka puhetta oli kovasti että lauantaiseen peliin palaisi kokoonpanoon. Kiitos tästä Brendan Witt.
- Gerber pelasi ekan erän hyvin mutta toisessa erässä ainakin toinen läpiajoista olisi voinut tarttua kiinni.


Eipä tässä kummempia. Sens voitti, Thrashers pelaa ihan hyvin, josko sitä tiputtaisiin sinne sijalle 13. vaikkapa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
- Ian White (vaikka töpeksi pari maalia) on Leafsin ykköspakki tällä hetkellä. Kauden alussa White oli 6-7 pakki mutta tällä hetkellä mies pelaa eniten ja luutii ihan kelvollisesti puolustuksessa.

Ihan samat fiilikset pyöri tuossa ensimmäisen erän aikana kun White tuntui pelaavan koko ajan, osittain ehkä Van Rynin loukkaantumisen takia. White tuo kiekkoa ylös hanakasti ja muutenkin aktiivinen hyökkäyssuunnassa. Pieni kokokaan ei tunnu olevan rasite. Oilers-pelissä jääaikaa 30:59. Ei ihme, että treidirajalla miehestä oli kyselyjä.

Van Rynille taas huono breikki. Ekassa vaihdossa polvi vääntyi kaksinkamppailussa ja ilmeisesti huilia tulee. Toivottavasti saa nyt paikat kuntoon ja jaksaa tsempata ensi kauteen, miehestä olisi varmasti hyötyä jahka pysyisi terveenä.
 

TML

Jäsen
Sens-Leafs 2-1, ilman Ian Whitea 1-0.

En peliä suorana katsellut mutta hailaitit ja tilastot tuossa äsken vilkaisin. Ian White oli kaikissa maaleissa mukana, kahdessa ensimmäisessä melko suuressa roolissa.
White vei nimittäin Leafsin johtoon avauserässä maalin edestä Hamiltonin hyvästä syötöstä. Toisessa erässä White menetti hyökkäys siniviivalla kiekon, Alfie kiitti ja kirmasi läpiajoon tehden maalin.
Pizza-line näytti luovan aika mukavasti tilanteita ja kun ei avauserän vikalla minuutilla Heatley osunut punaisten sisään, onnistui hän sitten toisessa erässä. Cujo oli voimaton Heatleyn ohjatessa siniviivavedon verkkoon.

Ei kait pelistä hirveästi muuta kerrottavaa toistaiseksi ole. Ensi yönä alkaa 5 päivän ja kolmen matsin kotiputki. Jollain ihmeellisellä tavalla tämän kauden heittopussiksi leimattu Leafs kohtaa 4 päivän sisällä kolme(!!) joukkuetta jotka löytyvät alempana sarjataulukosta kuin Leafs. Mitäs helvettiä? Eli Sens (viime yö), Isles (ensi yö) ja Bolts (torstai). Lauantai-illan kuuma huuma on tällä kertaa Leafs-Flames peli. Nam nam.

Nyt olisi oiva viikko napata 4 ottelua takkiin ja valua sinne Islesin tueksi. Bolts on toiseksi viimeinen ja 10 pinnaa erottaa Leafsin ja Boltsin.
 

TML

Jäsen
Nappasin toisesta ketjusta...
Islanders kohtaa ensi yönä sitten Leafsin Torontossa ja Brendan Witt tekee paluun jäille sen jälkeen, kun parisen viikkoa sitten taklasi Hagmania kyynärpäällä päähän ja sai siitä 5 ottelun pelikiellon.

Huhujen mukaan The Wrecker, Joel Rechlicz on nostettu jälleen kokoonpanoon, joten aika sähäkkä ottelu varmasti luvassa.

Tosiaan unohtui täysin tuo Witt-tapaus, joka varmasti on tapetilla ensi yönä. Witt siis palaa pelikiellostaan ja Hagman on edelleen poissa kokoonpanosta. Kabby ja Hakki ovat day-to-day kunnossa mutta eivät ilmeisesti ensi yönä ole kokoonpanossa.

Leafs on ilmeisesti nostanut ylös herran nimeltä Phil Oreskovic. Pituutta 190cm ja painoa 99kg. Marlieseissa tapellut tällä kaudella tusinan verran ja vain yksi tappio. Muutamia tasureita ja KO-voitto Alex Henrysta. Pelipaikka tällä kaverilla on siis puolustaja. Uusi Belak? Joku joka tietää herrasta enemmän voisi tulla kertomaan.

Onhan siellä vielä Brad May ja Ben Ondruskin mukana. Toivottavasti Ondrus ei joudu Wittia vastaan, sillä hänellä ei teku välttämättä riitä selkäsaunan antamiseen. May vs. Witt/ Oreskovic vs. Witt toiveissa.
 

mpt

Jäsen
Leafs on ilmeisesti nostanut ylös herran nimeltä Phil Oreskovic. Pituutta 190cm ja painoa 99kg. Marlieseissa tapellut tällä kaudella tusinan verran ja vain yksi tappio. Muutamia tasureita ja KO-voitto Alex Henrysta. Pelipaikka tällä kaverilla on siis puolustaja. Uusi Belak? Joku joka tietää herrasta enemmän voisi tulla kertomaan.

On tappelemisen lisäksi todella kova taklaaja. Valittu muistaakseni OHL:n parhaaksi taklaajaksi ja puolustavaksi pakiksi. Tuolla varrella kun osuu, niin varmasti myös tuntuu. Käsiähän ei tämmöisellä kaverilla toki ole edes vähän alusta. Mutta Marliesin plusmiinustilaston kärkipaikka kertonee myös jotakin miehen puolustuskyvyistä.

Lisäksi lueskelin tuossa, että tämä pikkukaveri oli saanut irvailuja Leafsin pukukopissa. Asuu nimittäin vielä iskän ja äiskän luona. Oli luvannut tuoda pelikavereille äiskän tekemiä ruokia toki.
 
Viimeksi muokattu:

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Lupailee ihan hyvää, sopivaa kilpavarustelua molempien rosterissa. Periaatteessa voitaisiin vaikka myllyttää koko loppukausi. Burke ainakin tykkäisi.
 

TML

Jäsen
Voitto tuli, päänahkoja ei juurikaan. Leafs siis voitti Islesin jatkoajan jälkeen 3-2, mutta luvattuja tappeluita ei oikein näkynyt. Pari matsia toki nähtiin mutta tasollisesti ne jäivät melko vaisuiksi.

Oreskovic otti yhteen Jackmanin kanssa mutta lyhyt nyhjäys päättyi Jackamanin kompurointiin. Myöhemmin Stempniak ja Gervais tappelivat myös, tästä voitto Gervaisille.

Itse pelistä sen verran että alku oli paikoin ihan vauhdikasta peliäkin ja etenkin Jason Blake oli taas hyvällä liikkellä. Maaleja saatiin odotella viimeiselle 150 sekuntiselle jonka aikana niitä tuli useampikin. Ensin Lee Stempniak (Finger Blake) veti Leafsin johtoon, mutta vain 15sek myöhemmin Kyle Okposo tasoitti. Kubina lähti keskialueella höntyilemään ja Boyd Deveraux pelasi lepsusti maalin edessä. Alta minuutti tähän ja Gerberin takana soi jälleen.

Toisessa erässä Leafs ryhtyi sitten jäähyilemään, tuloksena 5x2 minuuttia. Jollain ilveellä Leafs selvisi ilman takaiskua mm. 5-3 tilanteista ja kolmanteen erään kotijoukkue saikin ihan hyvän draivin. Lopulta Islesin harhasyötön turvin Ponikarovsky pääsi tasoittamaan pelin ja lopulta mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi vihdosta viimein Mikhail Grabovski. Grabo iski Strallmanin vedon reboundin verkkoon jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Tasainen peli ja aika oikeutettu lopputulos. Leafsin onnistujia olivat Poni, Ian White ja Lucky-Luke Schenn. Torstaina jatketaan kun Bolts tulee visiitille.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Van Ryn ja Frogren liittyivät Veskun kanssa kausi paketissa-osastolle. Molemmilla polvivamma, jotka tulivat Edmonton-pelissä. Van Rynille vain 27 ottelua tällä kaudella ja loukkaantumistilasto on aika kattava; pari aivotärähdystä, polvi- ja jalkavammaa, oliko käsikin romuna jossain välissä.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viimeyönä pääsi molemmat joukkueet mukavasti maalien makuun. TOR-CGY, 8-6 lopputulos kertoo sen, että maalivahtipeli ei ollut ihan täydellistä kummassakaan päässä. Ensiesiintymisen jälkeen (minkä Gerber pelasi loistavasti) on otteet olleet aika epävarmoja ja ailahtelevia. Toivotaan että maalivahtipeli parantuu. Grabo on päässyt takaisin alkukauden tasolleen ja tehopisteitä alkaa taas syntymään, hyvä! Seuraavaksi starttaa kolmen ottelun roadtrip vastassa Tampa, Florida ja Montreal.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Kaksi viimeisintä ottelua, 11 maalia, neljä pinnaa. Leafs are heading to playoffs!

Totta tosiaan viime lauantaina oli matsi Flamesia vastaan ja melkoinen ilotulitushan siitä syntyi. Loppulukemat 8-6 Leafsille Olli Jokisen ollessa illan pistetehtailija. Ei siitä pelistä sen enempää mutta mennäämpä viime yön matsiin.

Vastassa oli Tampa vieraskentällä, Leafsin aloitettua pienoinen vieraskiertue. Avauserä oli taattua kuraa Leafsin töpeksittyä kolme ylivoimaa ja päästämällä Boltsin johtoon. Sama jatkui toisessa erässä kun 10sek sisään Tampa teki kaksi maalia ja meni jo 3-0 johtoon.

Herätys tapahtui kuitenkin muutama minuutti myöhemmin, kun kovan Leafs-taklauksen jälkeen Jamal Mayers ja Ryan Craig ottivat yhteen. Mayers paukutti alkuun hyvät iskut kunnes kaatui lopuksi. Tilanne lähti Brad Mayn kovasta pommista jossa vastaanottajana oli Arthukin. Loistavaa!

Momentum siirtyi lopullisesti erän loppupuolella, kun Anton Strallman pommitti Vinny Lecavalierin jäihin komealla persmiinalla. Vinnyn ego ei tätä pommia kestänyt ja hän hankkikin kostoreissustaan boksin. Erän vikalla minuutilla John Mitchell kavensi Jason Blaken syötöstä ja kolmanteen erään mentiin 3-1 tilanteessa.

Leafs tuli kolmanteen erään kovaa ja Jason Blake pääsikin nousemaan varkain maalintekoon laidalta. Lee Stempniak imi nätisti Bolts-pakin itseensä, jolloin Blake pääsi vapaasti nousemaan maalineteen. Lopulta Leafs iski tasoituksen kun peliä oli enää 5min jäljellä. Jeff Hamilton maalasi maalin edestä Boyd Deverauxin ja Matty Stajanin syötöistä.

Jatkoajalla ei kummoisempia tapahtunut ja sitten mentiinkin rankuille. Pilkuissa pääsi vetämään 6 pelaajaa molemmilta joukkueilta ja yhteensä maaleja tehtiin vain kolme. Leafsin maalit tekivät Hamilton ja ratkaisevan Mitchell, Boltsista osui Lecavalier. CuJo tarjui maalilla hyvin, tosin onneakin oli St. Louisin yrityksessä.

Bolts on aina mukava voittaa ja torstaina hommat jatkuu Floridassa. Lauantaina haetaan taas Grabon päätä kun vastassa on taas vieraissa Canadiens.
 

TML

Jäsen
Pari erää jaksoin katsella Panthers peliä ja kaikki maalit ehdin siinä ajassa nähdä. 3-1 voitto kotijoukkueelle (eli siis Panthersille) ihan ansaitusti.

Ekassa erässä Leafs aloitti hyvin, kunnes ylivoimalla Strallman junnuili ja päästi Weissin tekemään 1-0 osuman. Komea soolo mutta Strallmanin piikkiin.

Leafs pelasi ihan kelvollisen erän ja lopussa kiitos seisoi. Grabo seisoi maalin edessä ja tasoitti pelin.

Toisessa erässä Panthers vei peliä ja Leafs oli purjeessa. Gerber torjui ihan hyvin mutta pari maalia silti upposi. Zednik ja Peltonen olivat maalareina.

Kolmannessa erässä Leafs oli hyvällä jalalla liikkeellä ja oli parempi kuin Panthers, maaleja ei kuitenkaan syntynyt kiitos Vokounin pelastusten. Vokoun pelasi ihan kelpo ottelun ja tyrehdytti monet hyvät yritykset.

Pikkuhiljaa alkaa olla Burkemaisia kokoonpanoja Leafsilla, mutta mitään rähinää ei vielä aikaiseksi ole saatu. Toivottavasti lauantaina tapahtuisi jotain mielenkiintoista kun Leafsilla on heittää kentälliseksi vaikkapa:
Oreskovic-Deveaux (ei oo pakki tiedän, mutta sopii tähän)
May-Mayers-Ondrus

Tuolla voitaisiin saada Kostitsynitkin hiljaiseksi. Noh katsellaan, lauantaina odotellessa.
 

ipaz

Jäsen
Pikkuhiljaa alkaa olla Burkemaisia kokoonpanoja Leafsilla, mutta mitään rähinää ei vielä aikaiseksi ole saatu. Toivottavasti lauantaina tapahtuisi jotain mielenkiintoista kun Leafsilla on heittää kentälliseksi vaikkapa:
Oreskovic-Deveaux (ei oo pakki tiedän, mutta sopii tähän)
May-Mayers-Ondrus

Tuolla voitaisiin saada Kostitsynitkin hiljaiseksi. Noh katsellaan, lauantaina odotellessa.

Alkaa olemaan kyllä ja hyvä niin. Oreskovic on ollut todella positiivinen ylllätys ja Ondrusin sekä Deveauxin ylhäällä olo tuo varmasti sähköä jäällle. Tuo Grabovski/Kostitsyn-polemiikki taitaa olla menneen talven lumia, varsinkin kun Sergei pelaa tällä hetkellä farmissa. Mutta onhan siellä Habsissa ainakin Kostopoulus josta kaikki vastustajat pitävät. Taitaa Canadiensilla vaan olla niin kovat paineet voittaa otteluita tähän aikaan vuodesta, että uskon heidän keskittyvän enemmän pelaamiseen.
 

TML

Jäsen
Kelpo ottelu Leafsilta ja 5-2 annettiin selkään Habsille, joka painii melkoisissa ongelmissa tällä hetkellä. Maalivahdit eivät vakuuta, playoffpaikka on karkaamassa, fanit eivät ole joukkueen takana, starat surffailevat jne...

Enivei, se ei kuitenkaan vie Leafsin voitosta mitään arvoa pois. Leafs oli tänään selkeästi parempi vaikkakin joku istui toisen erän puolenvälin jälkeen paniikkinappulan päälle ja Habs tuli erän lopun lujaa.

Grabo koulutti vanhaa seuraansa neljällä pinnalla ja kyllä miehestä näki että osui oikeaan paikkaan tehoilu-ilta. Kule-Grabo-Poni oli ehjin ketju ja pelasivat mainion pelin. Yhteensä 10 pinnaa tälle kolmikolle.

Jotenkaan ei nyt mitään jäätävämpää analyysia jaksa kirjoittaa vaikka sikäli Leafs-silmin katsottuna peli oli hyvää ja pinnat Habsilta kelpaa aina. Ehkä jossain vaiheessa päivää tulee vielä jotain kirjoiteltua.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllähän Leafs oli paljon paremmalla asenteella ja liikkeellä tänään pelissä. Montrealin hyökkääjät puolustivat selkä suorana pitkällä liu'ulla sekä hermoilu, laiskuus ja haluttomuus kaksinkamppailuissa johti jatkuvasti Leafsin kiekonriistoihin ja sitä kautta tilanteisiin. Toronto jaksoi myös karvata paljon agressiivisemmin hyökkäysalueella ja taklauspeli tuotti jatkuvasti hyökkäyspään tilanteita. Hanskaketjussa mm. Mayers oli ihan hyvällä pelipäällä ja jaksoi kaivaa kulmissa, samoin Ondrus tuntuu olevan Wilsonin suosikkeja mm. alivoimalla. Gerberiltä ihan hyvä peli. Näyttää kyllä jopa paremmalta (tai luotettavammalta) kuin Toskala noissa maalinedustilanteissa, liekö isomman ruhonsa ja peittävyyden ansiosta.

Ehkä ainoa heikkous Leafsillä oli ylivoimapeli. Ok, pari maalia tuli ylivoimalla mutta varsinkin alussa oli todella nihkeää saada yv rullaamaan. Kiekon ylöstuonti heikkoa ja jos saatiin "kuvio pyörimään" niin mielikuvituksettomuus leimaa liian usein. Kiekkoa siirrellään edestakaisin ilman hyviä vetopaikkoja. Ylivoimamaalitkin oli lähinnä Habsin huonoa puolustusta kun antoivat Ponin olla maalin edessä 0-4-maalissa ja Grabovski kiinnosti molempia puolustajia Blaken 2-5-maalissa. Lisäksi Habsin rynnistys toisen erän lopussa olisi voinut kääntyä kotijoukkueelle. Tolppa pelasti ja pientä paniikkia oli havaittavissa ja Blakekin meni vippaamaan kiekon katsomoon helpossa tilanteessa.

Mukavahan tälläisessä paineettomassa tilassa on kiusata pleijarikisassa olevia joukkueita. Oikeastaan ainoa lohtu ja motivaatio näin loppukaudeksi. Lisäksi pelaajilla on hyvä aika taistella ensi kauden paikoista. Ainakin treidirajan jälkeiset Marlies-vahvistukset ovat olleet suht hyviä. Mm. Ondrus ja Devereaux ovat saaneet kreditsejä Wilsonilta useassakin ottelun jälkeisessä haastattelussa ja onhan tuo alivoima kyllä hieman parantunut.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ehkä ainoa heikkous Leafsillä oli ylivoimapeli. Ok, pari maalia tuli ylivoimalla mutta varsinkin alussa oli todella nihkeää saada yv rullaamaan. Kiekon ylöstuonti heikkoa ja jos saatiin "kuvio pyörimään" niin mielikuvituksettomuus leimaa liian usein. Kiekkoa siirrellään edestakaisin ilman hyviä vetopaikkoja.

Mulla ei pahemmin valittamista ole YV:stä - eikä kyllä muutenkaan joukkueen ilmeestä. Käsiä ja peliälyä ei Leafseilta ehkä löydy yhtä paljon kuin vastustajilta, mutta paljon paremminhan YV eilenkin toimi kuin Habseillä. Torontolla sentään kiekko liikkuu ja miehiä on maalin edessä toisin kuin Montrealilla, jonka YV tiivistyi lähinnä Kovalevin kiekon hautomiseen ja Schneiderin ohilaukauksiin. Ei yksinkertaisessa viivankautta pelaamisessa mitään vikaa ole omasta mielestäni, varsinkaan tällä materiaalilla. Tilastojen valossahan YV (19.6) toimii yhä varsin mallikkaasti.

Olen tässä miettinyt, miten tämä loppukauden hyvä vire olisi tulkittava. Onko kyse joukkueen kasvamisesta ja nuorten pelaajien pysyvästä esiinastumisesta vai vain paineettomassa tilassa hyvään iskuun yltyneestä joukkueesta? Ensimmäistä toivon, mutta pakko se on kallistua jälkimmäiseen jo ihan historian valossa. No, Nucks nappasi viime vuonna Hodgsonin kymmenennellä vuorolla, joten ei se nyt mikään mahdottomuus todellakaan ole löytää kovia pelimiehiä hieman myöhemmillä pickeillä. Ottaahan se silti päähän, kun katsoo miten joukkueet kuten Phoenix, joilla on jo kassakaappi pullollaan kovia lupauksia, ovat tämän vuoden puolella suorittaneet melkoisen mahalaskun ja kaikella todennäköisyydellä varaavat taas ennen Torontoa. Jos esim. Kings ja Phoenix, jotka jo usean kauden ovat varailleet kärkipäässä, eivät vieläkään ole pudotuspelijoukkueita, niin kuinka kauan siihen menee Torontossa? Toki moni voi sanoa, että syytä on myös kyseisissä organisaatioissakin, mutta eipä Leafskään mikään malliorganisaatio ole viime aikoina ollut. Pelkällä Burken palkkaamisella tuskin paikattiin kaikkia reikiä tässä vuotavassa laivassa.
 

TML

Jäsen
Viime yönä rankkarivoitto, kyllä RANKKARIVOITTO, Washingtonista. Voiton takuumiehenä toimivat Leafsin maalivahdit, kyllä MAALIVAHDIT.

Itse pelitapahtumissa Caps oli hallitsevampi ja painoi etenkin avauserässä ja jatkoajalla kovaa päälle. Martin Gerber pelasi aina ottelun varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille, kunnes maalin vaihdettiin CuJo, Gerberin hermostuttua. CuJo pysäytti Capsin lähemmäs 10 kertaa jatkoajalla ja lopulta rankkareissa kukaan staroista Backstrom, Semin ja Ovechkin eivät saaneet maalia aikaan.

Varsinaisella peliajalla molemmat osuivat kahdesti. Phil Oreskovic avasi maalinteon ampumalla Leafsin johtoon avauserässä, uran ensimmäisellä NHL-osumalla. Congrats Ore!
Toisen erän viimeisellä minuutilla iski kuitenkin liigan paras pelaaja, Leafsin alivoimanelikon seisoskellessa siniviivalla. Luke Schenn lähti turhaan vastaan Niklas Backstromia, joka löysi laidalta vauhdilla tulevan Ovechkinin.

Kolmannessa erässä edettiin pitkään ilman maaleja, kunnes molemmat osuivat. Ensin Leafs ylivoimalla, kun peliä oli jäljellä reilu pari minuuttia. Kubinan pommi siniviivalta sai ACC:n huutoon. Ilo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä Caps iski tasoituksen juuri kun viimeinen minuutti käynnistyi. Brooks Laich tunki maalin edestä Gerberin maaliin samalla kun kiekko oli ilmeisesti Gerberin suojuksissa. Liekkö Gerberiin muniin tai johonkin mailalla sörkkinyt Laich, sai tilanteesta aikaan maalin ja samalla hermostutti Gerberin joka lensi pihalle.

CuJo seisoi kuitenkin päällään koko jatkoajan ja rankkareissa sama meno jatkui. Rankuissa onnistui vain yksi pelaaja, ensimmäisenä vetämään päässyt Jeff Hamilton. Leafsilla makea voitto vaikka erien viimeisillä minuutilla päästettiin pari maalia. Toinen omaa huolimattomuutta, toinen... kröhöm.. hieman kyseenalaisesti.

Loppuviikkoon kuulu "kotimatsi" Buffalossa ja lauantaina idän ykköset tulevat ACC:hen. Sitten saakin pojjaat vetää happea huhtikuuhun, joka alkaa rähinällä kun neljän päivän sisällä Leafs kohtaa Flyersin kahdesti ja Habsin.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
CUJO!!11

Hienosti vastasi huutoon ja aivan upeat viimeiset minuutit. Tuli oikein vanhat hyvät ajat mieleen kun Cujo napsi torjuntoja mm. Ovechkinin one timer, Greenin ranne, Seminilläkin taisi olla paikka jne. Ilmeet rankkikisan jälkeen kertoivat kaiken.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Toronton saldo viimeisistä 15 ottelusta on muuten 10-4-1. Jos peli olisi kulkenut koko kauden samalla tavalla, pelattaisiin ACC:ssä pudotuspelejä. Malliesimerkki siitä kuuluisasta "loosy-goosy"- kiekosta, kun paineettomassa tilassa pelaava joukkue onnistuu kampeamaan paperilla huomattavasti kovempia jengejä. Sama ilmiö on havaittavissa myös Ottawassa, jossa Sens on vetänyt viimeiset 10 peliä 9-1-0 ja on liigan kuumin joukkue. Täysin päinvastainen ilmiö eli paineiden alla jäätyminen puolestaan vaivaa mm. Habseja, Buffaloa ja Floridaa, joiden kaikkien pitäisi taistella pudotuspelipaikasta kynsin hampain, vaikka viime aikaisten otteiden valossa sitä on vaikea uskoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös