Mainos

Toronto Maple Leafs 2008-09: Tank for the right reason, it's John Tavares season!

  • 154 198
  • 583

TML

Jäsen
Toronto Maple Leafs @ Buffalo Sabres 3-5.

Erittäin värikäs peli missä kyllä kiitettävästi riitti tapahtumia ja tilanteita.

Avauserä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla kun jo alta minuutin pelin Sabres iski taululle johdon. Hecht löysi etukulmasta tilaa Strallmanin huonon purun jälkeen. Leafs hallitsi kuitenkin peliä avauserässä ja loi selkeästi paremmat maalipaikat. Miller napsi kuitenkin hienoja jalkatorjuntoja ja piti Leafsin nollilla. Sen päätteeksi Tim Connolly pääsi vetämään vielä Sabresin johtoon ekalle erätauolle.

Toisessa erässä rupesi tapahtumaan sitten toden teolla. Ensin kolmen minuutin pelin jälkeen Daniel Paille vei helposti Sabresin jo kolmen maalin johtoon. CuJo voi ottaa maalin piikkiinsä. Heti seuraavasta aloituksesta lähti käyntiin illan ensimmäinen mylly. Mayers ja Gaustad ottivat melko lyhyen matsin jossa ei kauheasti kunnon iskuja jaettu. Mayers sai ehkä paremmat sisään kunnes lopussa Gaustad näytti ottavan jalasta kiinni jolloin Mayers kaatui. Voitto Mayersille niukasti.
Peli uudelleen käyntiin ja seuraava veto CuJoa kohti ja taas helisi. Maskia löytyi tarpeeksi ja Connolly veti todella kauniin lämärin tolpan kautta maaliin. 4-0 ja peli ohi.

Niin luulin mutta hyvin tämä poppoo jaksoi taas taistella. Pogge tuli maaliin ja lopulta toisen erän loppupuolella Boyd Deveraux teki ihan näppärän maalin kavantean peliä. Deveraux (ja olikohan Stajan) oli tulossa vauhdilla hyökkäämään, mutta joutui kaartamaan takaisin jonkun Leafs pelaajan mennessä paitsioon. Devo haki uudet vauhdit ja niillä vauhdeillä hän pääsi aina vetosektorille asti vetämään kavennuksen.
Maalia edelsi hauska tapahtuma missä Luke "human eraser" Schenn otti yhteen ex-seurakaverinsa Dominic Mooren kanssa. Ei nyt kannata kärpäsestä härkästä tehdä mutta vähän mieleen tuli josko jtn isompaa oli tuon tapahtuman takana. Tiedä sitten. Itse tappelussa ensin näytti siltä että Schenn voitti KO:lla mutta uudelleen katsottuna molemmat näyttää osuvan kertaalleen hyvin ja sen jälkeen kaatuminen Mooren osalta. Tasapeli. Erän lopulla konkari Brad May halusi opastaa nuorta Kaletaa mutta tuttuun tapaan Kaleta ei hippasille lähtenyt.

Kolmanteen erään Leafs tuli erittäin hyvällä sykkeellä ja onnistumisiakin tuli. Pogge hoiti harvat tilanteet hyvin ja Leafs väänsi maalin edestä pari maalia kaventaen pelin jo 4-3 tilanteeseen. Leafsin maalit syntyivät alta minuutin sisään ja tekijöinä olivat Stajan ja Kulemin. Stajan iski maalinsa onnekkaasti nollakulmasta Ryan Millerin selän tai joidenkin suojusten kautta sisään. Sen perään Grabon ketju sai hyvän mylläkän maalille josta Kulemin lopulta veti komeasti rystyllä kiekon maaliin. Leafsin hurmos näytti hyvältä kunnes pari minuuttia myöhemmin Sabres hyökkäsi vahvasti ja lopulta Ian White yritti purkaa rystyllä, mutta purki suoraan Paul Gaustadia päin, jonka kautta kiekko meni maaliin. Tämä lamaannutti hieman Leafsia eikä ottelussa enää maaleja nähty. Eka ja kolmas erä oli hyvää peliä Leafsilta ja harmittava tappiohan tuosta tuli. Nyt kun tilastoja tutkailin tarkemmin, Leafs voitti laukaukset 36-24. CuJolla ei ollut paras päivä, Pogge torjui oman osuutensa hyvin ja aloittaa varmaan ensi yönä.

Ai niin, kolmannessa erässä nähtiin vielä yksi tappelu kun Pavel Kubina ja Paul Gaustad ottivat yhteen. Gaustad hermostui Ponille joka kävi (vahingossa??) tuuppaisemassa vähän Milleria. Kubina tuli väliin ja lopulta Kubi sai molemmat hanskansa pois jolloin paini päästiin aloittamaan. Muutama isku jaettiin ja Gaustadilta ne näytti tulevan.


Ensi yönä tosiaan pelit jatkuu, mittarina idän paras joukkue. Bruins ei viime aikoina ole kummoisesti pelannut, mutta matsi viime yönä ei kyllä hyvää lupaa Leafsillekaan. Kattellaan mitä tulevan pitää.
 

TML

Jäsen
Bruinsiltakin käkättimeen, luvuin 7-5.


Oli kyllä yksi parhaimmista kahden paskan maalivahdin taisteluista mitä olen koskaan nähnyt. Pogge ja Fernandez imivät vuoron perään helppoja. Pogge otti tässä kuitenkin selkeän voiton päästämällä 6 maalia joista osa hyvinkin helposti.
Leafsilla tällä viikolla kolme peliä ja jokaisessa aloittava maalivahti vaihdettiin pois. Ilmeisesti se on niin että kukaan noista Leafsin kassareista ei kahta hyvää peliä pysty pelaamaan putkeen.

Tosiaan Bruins voitti pelin 7-5 ja ihan ansaitusti. Molempien puolustuspeli oli heikkoa eikä noilla esityksillä pitemmän päälle tule muuta kuin aikasia varausvuoroja.

Leafsista Grabon ketju oli pelipäällä. Hagman palasi peliin mukaan eikä ollut kyllä vielä ihan parhaimmillaan. May ja Mayers taistelivat ihan hyvin, Mitchell oli myös jälleen ihan pätevä. Muuten onkin hankala antaa + -merkkisiä papereita.
Pakisto oli aivan kuraa.

Oreskovic ja Schenn tappelivat, Schenn selvisi voittajana toisin kuin Oreskovic. Vastuksissakin oli tosin eroa.

Ei sen tarkempaa analyysiä tai pelin kulun kertomista jaksa kirjoittaa. Kaiken kaikkiaan voi vaan todeta että Leafs oli todella surkea Bostonia vastaan. Ensi viikolla taitaa olla Flyers vastassa pariinkiin kertaan vai muistelenko ihan väärin. Pari viikkoa niin saadaan tämäkin kausi pakettiin.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Brian Burke on iskenyt monen muun GM:n ohella silmänsä pariin NCAA-pelaajaan, jotka ovat jääneet varaamatta aikoinaan. Keskushyökkääjä Tyler Bozak University of Denveristä sekä puolustaja Matt Gilroy Boston Universitysta ovat kummatkin korkealla Burken toivelistalla. Molempien uskotaan pystyvän hyppäämään heti ensi kaudella NHL:ään. TSN:hän jo spekuloi viime vuoden puolella näillä kahdella nimellä, ja nyt listaan on löytynyt vielä Christian Hanson, joka muuten on Slap Shotista tutun Dave Hansonin poika. Jos Hanson pelaa yhtään Slap Shot- asenteella, niin voisi luulla Burken tekevän kaikkensa saadakseen hänet. "Old Time Hockey...like Eddie Shore!"

Lainataan nyt itseä, kun tuli noilla NCAA-pelaajilla spekuloitua joskus tammi-helmikuussa. Eli Burke solvelsi "sign five and hope two make it"- taktiikkaansa ja onnistui houkuttelemaan Christian Hansonin Notre Damen yliopistosta Leafsiin. Hanson tullee pelaamaan jo tällä kaudella Leafs-paidassa, mahdollisesti jo Montrealia vastaan lauantaina. Ihan mielenkiinnolla odotan nuoremman Hansonin debyyttiä. Toivottavasti ei sentään tuo autorataa mukaan pelireissuille. Kämmenien kietominen folioon voisi jopa toimiakin - ainakin Don Cherryn silmissä. Starin juttu.

Matt Gilroyn ja/tai Tyler Bozakin houkuttelu Torontoon voikin olla astetta vaikeampi temppu ottaen huomioon, että yli puolet NHL-joukkueista on osoittanut kumpaiseenkiin kiinnostusta. Ajatus Gilroysta Toronton paidassa ensi kaudella miellyttäisi ainakin allekirjoittanutta. Saataisiin mahdollisesti tulevaisuuden quarterback ylivoimaan.
 

TML

Jäsen
Hyvä esitys Flyersia vastaan kotona ja ansaittu 3-2 voitto. Etenkin toinen erä oli vakuuttava esitys Leafs-miehistöltä. Peliä pelattiin koko ajan Bironin/Niittymäen päässä ja paikkoja oli.

Leafs meni avauserässä johtoon Jamal Mayersin laitettua Luke Schennin reboundin verkkoon. Flyers pääsi tasoittamaan heidän parhaimman ketjunsa (Carcillo-Giroux-Asham) ansiosta.

Toisessa erässä Leafs vei tosiaan peliä koko ajan ja kahdesti onnistui maalinteossakin. Ensin Stempniak maalin edestä, sitten Ian White kovalla siniviivatykillä. Biron haparoi näissä maaleissa ja lopulta oli vaihdon paikka.

Kolmannessa erässä Leafs pelasi kurinalaisesti puolustaen, eikä Flyers saanut missään vaiheessa kunnon takaa-ajoa käyntiin. Kavennuksen tekivät ylivoimalla, mutta siinapä se. Pari hyvää paikkaa saivat mutta CuJo pelasi vuorostaan erittäin hyvän pelin.

Kentälliset olivat:
Kulemin-Grabo-Poni
Blake-Mitchell-Hagman
Deveraux-Stajan-Stempniak
May-Mayers-Hamilton

Kehua täytyy antaa nelosketjulle, jossa etenkin Jamal Mayers pelaa tällä hetkellä todella hyvin. Kokenut sälli ei anna kauden viimeisissä merkityksettömissä peleissäkään tuumaakaan periksi. Ja pelaa vielä neloskentässä. Hyvä esimerkki ja kauden parhaimpia Leafseja.

Flyers kohdataan uudelleen perjantaina ja heti seuraavana päivänä on HNIC peli. Hyvällä pelillä hieno voitto viime yönä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Burke jatkaa värväyksiään NCAA:sta. Nyt keskushyökkääjä Tyler Bozak Denverin yliopistosta on allekirjoittanut sopimuksen Toronton kanssa. Eli kolmesta tavoitelluimmasta NCAA-pelaajasta jo kaksi on sitoutunut Leafseihin. Ei se näköjään niin vaikeaa ollutkaan, kun allekirjoittanutkin luuli. Toivottavasti tällä kertaa pysyttiin sentään CBA:n sallimissa rajoissa, ettei taas lähtisi varausoikeuksia. Pykälien tunteminen olisi vähintä, mitä juristin papereilla liikkuvalta Burkelta saattaisi odottaa. Onneksi Frögren-casesta voidaan syyttää Fletcheriä. Lähde.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Terveisiä Torontosta!

Eilen oli Buffaloa vastan peli mikä oli hallussa. Buffalon veskari Miller onnistui kuitenkin paremmin. Maalintekotilateet melko tasan. 1-3 tuli takkiin. Brad May pelasi 1000:nnen nhl-pelinsä. Kunniat Maydaylle!! Oli aika mahtavat seremoniat ennen ottelun alkua ja kova oli meno ACC:ssa vaikka kauden viimesiä pelejä millä ei merkitystä. (Pojat osti synttärilahjaks paikan 10. riviltä suoraan CUJOn takaa joten näkyväisyys oli ihan ok! ;)) Luke Schenn on selkeesti fanien ykkössuosikki! Huomenna kohti detroittia ja lauantaina DET-CHI peliä kattomaan.. GO LEAFS GO!!!!!!
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Se on kausi paketissa.

Aika odotettu ja viime vuosia mukaileva kausi. Alkuun ihan hyvää peliä ja reilua .500-kiekkoa. Sitten talven notkahdus ja pleijarihaaveiden romuttuminen (liekö niistä koskaan edes tosissaan haaveiltiin). Kausi luovutettiin treidirajalla. Loppukaudesta täydennysmiesten myötä hyvä vire päälle mutta liian myöhään. Kauteen mahtui hienoja otteluita ja hetkiä. Ehkäpä kirkkaimpana upea Rangers-matsi syyskaudelta, avausvoitto Detroitista, muutamia hyviä HNIC-pelejä (muutenkin lauantaisin Leafs oli liekeissä), Sundinin paluu ACC:iin ja perinteisesti lukemattomia seremonioita ennen otteluita.

Nuori joukkue pelasi paikoitellen todella hienolla asenteella ja pelejä oli ilo seurata. Hyvänä päivänä haastoi minkä tahansa joukkueen. Vastaavasti materiaalin laatu ei pärjää tähtisikermille, mikä näkyy peleissä yksinkertaisesti kädettömyytenä. Erikoistilannepelaaminen oli todella surkeaa tuossa talven slumpin aikaan, erityisesti alivoima tuotti tappioita. Vastaavasti farminostot Devereaux'n johdolla paransivat tätä osa-aluetta selvästi kevätkaudella. Ylivoimapeli oli paikoitellen hyvää, mutta mm. Kaberlen poissaolo näkyi. Ylivoimaan ei oikein saatu sellaista perushyvää kuviota, millainen oli esim. Sundinin, McCaben ja Tuckerin aikaan.

Maalivahtipeli oli minusta suht hyvää koko kauden, vaikka Leafs laski eniten maaleja koko liigassa. Ongelma ei ollut niinkään laukausten suuri määrä vaan niiden laatu. Aika usein kaveri pääsi kokeilemaan laatupaikoilta sektorista ja takatolpilta. Suurelta osin kaudesta Toskala oli yksin tuulimyllyjä vastaan ja piti joukkueen mukana peleissä. Loukkaantumiset painoivat varmasti jo pidempään ja silti oli yksi parhaita. Gerber esitti loppukaudesta muutamia todella hyviä otteluita. Cujo toi mukavia muistoja vuosien takaa ja pelasi muutaman hyvä ottelun tutulla torjuntatyylillä. Pogge jätettiin välillä aika yksin ja joutui ns. pahaan saumaan maalille kesken huonojen joukkue-esitysten. Kuitenkaan Pogge ei antanut sellaista kuvaa, että tässä olisi uusi huippumokke.

Hyökkäyspelissä Leafsillä oli aika yksinkertaiset kuviot, mikä on ihan ok tällä materiaalilla. Perinteinen kulmapyöritys oli välillä erittäin toimivaa. Viime kausiin verrattuna nyt oli jo nopeampia kavereita hyökkäyksessä, mikä toi muutamia hyviä vastaiskupaikkoja. Karvaus- ja taklauspeli oli ehkä parasta, jota hyökkääjillä oli tarjota. Puolustuspelistä en oikein osaa sanoa mitään. Välillä hyvin puolustettiin viisikkona, välillä taas vastustajan miehet oli täysin vapaana. En tiedä yritettiinkö pelata aluetta vai miestä. Yleisesti olisin halunnut nähdä inhottavamman Leafsin ja joukkueen, jota vastaan olisi vaikea pelata.


Pelaajista en jaksa käsitellä kaikkia, tyydyn vain laittamaan muutamat topit ja flopit. Molareista tulikin jo pari sanaa aiemmin.

Onnistujat:

Luke Schenn. Nuorelta pakilta ehjä kausi pelillisesti. Pienet loukkaantumiset estivät täyden 82-ottelun kauden. Hyvä ja rauhallinen omassa päässä, älykäs pelaaja ja fyysisyys riitti NHL-tasolle. Ehkä alkukaudesta oli varovainen ja totutteli vielä "talon tavoille" mutta loppukaudesta alkoivat pommit osua ja selkeästi itseluottamus oli parempi. Pelasi usein vastustajan ykköskenttää vastaan. Jatkuvasti yli 20 minuuttia jääaikaa. Ei mikään suuri apu hyökkäyspäässä, ehkäpä yksinkertaiset avaukset ja varmat syötöt parasta antia tällä osastolla. Voisi myös laukoa lämärillä enemmän viivasta. Nyt tyytyi usein rannevetoon tai varmaan kulmakiekkoon, jotta blokkaaja ei saa torjuttua vetoa. 70 ottelua, 2+12, -17, 71 jäähyminuuttia.

Ian White. Katsomosta laitahyökkääjän kautta pakkien parhaimmistoon. Pelasi parhaan kauden tähän mennessä. Pienikokoinen pakki jaksoi painia omassa päässä ja maalin edessä isompia kavereita vastaan. Liikkuu hyvin. Hyvä apu hyökkäyspelissä ja ihan hyvät vedot viivalta. Onnistujia myös tilastojen valossa ja joukkueen paras +/- -saldo. Monipuolinen pelaaja, kovuuttakin löytyy. Hienot viikset syyskaudella. Ilmeisesti moni joukkue halusi Whiten treidirajalla. 71 ottelua, 10+16, +6, 57 jäähyminuuttia.

Jamal Mayers. Nelosen sentterinä koko kauden. Kovuutta, alivoimaa ja joukkueen parhaat aloitukset. Täytti oman ruutunsa hienosti. Kopissakin varmaan johtajatyyppejä nuoren joukkueen sisällä. Aika paljon oli porua miehen tarpeellisuudesta ennen kautta, pelasi kuitenkin aika tyypillisen kauden verrattuna Blues-vuosiin. 71 ottelua, 7+9, -7, 82 jäähyminuuttia.

John Mitchell. Nousi farmista aluksi kolmos- ja nelosketjuihin. Loppupuoliskolla loukkaantumisten ja treidien jälkeen vakipaikka avautui hyökkäävästä ketjusta. Hyvä alivoimapelaaja ja jarrukentän sentteri mutta pelasi loppukaudesta myös hyvin hyökkäyspäässä. Osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hyvä liike. Pohjimmiltaan kuitenkin duunariosastoa, jolle Leafsin pelityyli sopi hyvin. Pelasi varmaan joka ketjussa pitkin kautta, ehkäpä parhaat onnistumiset Blaken kanssa. 76 ottelua, 12+17, -16, 33 jäähyminuuttia.

Boyd Devereaux. Pelasi jo viime kaudella hyvin kun oli ylhäällä, mutta silti pääasiassa farmikausi. Kuitenkin jälleen loppukaudesta hyvä, jopa yksi parhaita. Veikkaisin, että on valmentajalle mieluinen pelaaja, hyvä kahteen suuntaan ja alivoimalla, voi pelata laitaa ja sentteriä, fiksu sekä verkko heiluu kun paikka tulee. Hieno hattutemppu kauden päätöksessä ja muutenkin pari hienoa maalia loppukauteen. Näkisin mielelläni vakiomiehenä ylhäällä. 23 ottelua, 6+5, +3, vain yksi kahden minuutin jäähy, 3 alivoimamaalia.

Pavel Kubina. Ehkä sellainen onnistuja miinus. Tehokkain pakki ja pelasi ehjän kauden. Kovuuttakin löytyy jossain määrin, kuitenkin parhaat avut hyökkäyspäässä ja ylivoimalla. Hyvä veto. Eniten ylivoimamaaleja koko joukkueesta. Vaatisi kuitenkin paremman puolustuspään pelaamisen, jotta olisi palkkansa arvoinen ja nousisi huippupakkien kastiin. Oli monen muun tavoin loppukaudesta parhaimmillaan. Itselle oli pienoinen yllätys, että ei treidattu pois treidirajalla. Olisi luullut, että kiekolliselle SC-voittajalla olisi ollut kysyntää. Oliko hintalappu liian kova? 82 ottelua, 14+26, -15, 94 jäähyminuuttia, 9 ylivoimamaalia, 4 voittomaalia joista 2 jatkoajalla.

Jason Blake. Tähänkin onnistuja miinus. Loppukaudesta todella hyviä otteita ja oli joukkueen tehokkain pelaaja. Kun maaleja alkoi tulemaan niin itseluottamus parani ja alkoi onnistumaan ne laitanousut ja rannevedot, joilla Islandersissa tuli tulosta. Alkukausi oli nihkeä ja se verotti kokonaismaalisaldoa. Dominic Mooren kanssa varsin toimiva tutkapari kunnes Moore treidattiin pois. Uran toiseksi paras kausi pisteiden valossa. 78 ottelua, 25+38, -2, 5 ylivoimamaalia, 5 voittomaalia (eniten joukkueesta).

Niklas Hagman. Myös onnistuja miinus. Tappavan tasaisesti pisteitä pitkin kautta. Taisi tulla yksi hattutemppu ja pari highlight-maalia. Minimitavoite (perustuen viime kauteen ja palkkaan) 20 maalia tuli täyteen. Ehkäpä kakkosketjun laiturilta voisi odottaa enemmän. Ei taitavin, ei nopein, ei fyysisin mutta sellainen average joe. Paremmalla tekniikalla ja vedolla saisi helposti maalimääriä isommaksi, etenkin ylivoimalla. Nyt usein joutuu asettelemaan vetopaikan tai one timer epäonnistuu. Sai pelata säännöllisesti ketjunsa kanssa ylivoimaa ihan hyvillä tehoilla verrattuna muihin joukkueen pelaajiin. Toisaalta loppukauden aivotärähdys vei mahdollisuuden tehdä 25+ maalia. Näyttäisi nyt pystyvän tuohon pariinkymmeneen maaliin, joten vähintään tuo ensi kaudella. 65 ottelua, 22+20, -5, vain 4 jäähyminuuttia, 6 ylivoimamaalia, 3 voittomaalia joista 1 jatkoajalla.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuli näköjään liian pitkä viesti niin piti pätkäistä kahtia.

Epäonnistujat:

Lee Stempniak. Kovat oli odotukset ainakin meikäläisellä, että nyt tulisi hyvä laituri. Ei oikein saanut missään ketjussa ihmeitä aikaan. Välillä tehopiste siellä ja toinen täällä. Vaihdossa meni Steen ja Colaiacovo. Ei oikein pärjää kulmissa eikä nouse itse ratkaisijaksi. Ylivoimallakaan ei tuonut suurta apua. Voisi onnistua paremmin mikäli joukkue pelaisi taidokkaampaa hyökkäyspeliä. Vaatii myös paremmat ketjukaverit. 75 ottelua, 14+30, -12.

Mike Van Ryn. Pelasi hyvin mutta loukkaantumiset veivät tämän kauden. Kärsi varmaan kaikki mahdolliset vammat. Terveenä ollessaan hyvä ylivoimalla ja alkoi alkukaudesta päästä kärryille pelitavasta. Loukkaantumisten jälkeen ei päässyt tasolleen ja lopulta iski uusi loukkaantuminen. Odotukset olivat kovat. Terveenä ollessaan näkisin kuitenkin paikan Leafs-pakistossa. 27 ottelua, 3+8, +2, 2 ylivoimamaalia.

Jeff Finger. "Kohuhankinta", liian kallis ja mccabemaisia otteita omassa päässä. Osaa kuitenkin taklata joten kuten. Aika näkymätön kunnes omissa soi. 66 ottelua, 6+17, -7.

Mikhail Grabovski. Välillä hyvät tehot ja yksi hyvä hot streak. Kuitenkin pitkiä taukoja kiikaritehoilla. Ollakseen hyvä hyökkäysketjun sentteri, pitäisi pelata tasaisemmin ja loistaa tärkeillä hetkillä. Loistavat luistelutaidot ja tekniikka. Huono aloittaja. Voisi laukoa enemmän ja hanakammin. Muodosti etenkin alkukaudesta hyvän ketjun Hagmanin ja Kuleminin kanssa mutta tehottomuus keskivaiheilla latisti fiiliksiä. Toi pientä väriä Habs-peleihin. Tamimaisesti voisi todeta, että paremmalla individual effortilla pystyisi auttamaan joukkuettaan enemmän kuin nyt. Ehkä paremmin ensi kaudella? 78 ottelua, 20+28, -8, peräti 92 jäähyminuuttia.

Tomas Kaberle. Yksinäinen tähti. Ei pelannut huippukautta, eikä loista edelleenkään puolustuspäässä. Toki pelaa jatkuvasti huippuminuutteja ja tärkeä palanen kokonaisuutta mutta silti vähän alavireinen kausi, osittain loukkaantumisten kautta. Olisin odottanut enemmän ylivoimalla ja voisi itse laukoa enemmän, etenkin nyt kun McCabe, Sundin ja Tucker eivät ole laittamassa yv-kiekkoja sisään. 57 ottelua, 4+27, -8.


Muilla sitten enemmän tai vähemmän normikausi. Treidatuista pelaajista ainakin Moore oli selkeästi onnistuja, samoin Antropovilla oli ihan peruskausi tilastollisesti. All in all, minusta ihan ok kausi materiaaliin nähden, siksi pääasiassa positiivisia kommentteja. Nyt sitten tärkeitä varauksia, vapaita agentteja ja pari treidiä kesällä. Loppukauteen tuli jo pari uutta nuorta, mm. Hanson oli ihan mallikas, toki sai pelata hyvässä ketjussa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joitain Leafsejä on valittu MM-kisoihin tähän mennessä. Luke Schenn ja Ian White Kanadan porukkaan ja Hagman on mukana Suomen joukkueessa.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Joitain Leafsejä on valittu MM-kisoihin tähän mennessä. Luke Schenn ja Ian White Kanadan porukkaan ja Hagman on mukana Suomen joukkueessa.

Toivotaan parasta Team Canadan puolesta, sillä maailmanmestaruus olisi todella arvokasta kokemusta jo kokeneelle Ian Whitelle, ja nuorukaiselle, Luke Schennille.

Luulen, ja toivon, että ensi kaudella Luke Schenn, puhkeaa kukkaan (vaikka on jo aivan loistava puolustaja) NHL- tasolla.

Toronton olisi nyt Burken johdolla hommattava muutama kova laituri nuoren, ja taitavan Grabovskin ympärille, luultavasti muutama UFA olisi hyviä tässä (sillä Torontossa ei valmiiksi ole mitään huippulaitureita, ainakaan vielä). Jos Toronto saisi vaikka houkuteltua Hossan (luultavasti haluaa kyllä joukkueeseen, jolla on mahdollisuus voittaa Stanley Cup) ja Hossan kautta sitten jonkun toisen laiturin. (Tasoa 'Semin')

Kakkoskenttään vaikka Sedinin veljekset (~80p. kaudessa), ja mahdollisesti joku UFA, ellei sitten Hagman. (tasoa 'Sedin')

Kolmoskentässä voisi olla (tai ainakin toivon) Bozak ja muita nuoria pelureita (mahdollisesti varauksia). Nuori Nikulin sopisi tähän nuoreen kenttään. Mahdollisesti myös nuori Stajan voisi pelata tässä kentässä. Silloin olisi 2 sentteriä, jolloin molemmat saisivat aloittaa, vaikkapa vuoronperään.

Neloskenttään sitten näitä kovempia kavereita, kuten. May, Mayers jne.
Tähän laatikkoon sopisi myös Hanson, joka on isokokoinen, ja fyysinen keskushyökkääjä, joka on tarpeentullen pystynyt pelaamaan myös laidassa.
Tässä olisi erittäin hyvä jarrukenttä.

Puolustuksesta sen verran, että Kaberle voitaisiin vaihtaa johonkin yhtä kokeneeseen, mutta enemmän pisteitä tekevään puolustajaan. (Mahdollisesti hommataan UFA Bouwmeester?) Ja jos Bouwmeester tulee, voisi Kaberlen vaihtaa esim. 'Pronger':iin. 'Pronger' toisi pisteitä, ja ennen kaikkea fyysisyyttä Toronton ykköspariin.

Maalivahdit Toskala-Gerber ei riitä, ellei pelaa huippukautta molemmat (mitä epäilen, vaikka Toskala on ollut loukkaantuneena). Toisen jättäisin itse kakkosmaalivahdiksi, sitten hommaisin selvän ykkösmaalivahdin, tasoa 'Turco'.

Tällä sommitelmalla itse lähtisin hakemaan menestystä tulevasta kaudesta, ja kun Torontolla on noita draft pickejä sen verran, niin sieltä tulee luultavasti kahdensuunnan pelaajia (toivottavasti tulevaisuuden tähtiä, joista Toronto ei päästä irti), jotka voivat kehittyä AHLssä, ja tulla stunttaamaan tarpeentullen. Esim. Tlusty olisi valmis stunttaamaan 3-4 kentän senttereitä, jolloin Bozak (jonka oletan olevan hyvä sentteri) olisi 1-2 kentässä, joko Grabovskin tai Stajanin kanssa, riippuen onko jompikumpi loukkaantunut.

Olettaen, ja myös tietäen, että Burke tulee tekemään ensi kaudeksi 'radikaaleja muutoksia', olisi tässä omasta mielestä hyvä resepti ensi kauteen. En näkisi mitään estettä tällaisen joukkueen menestykseen, sillä joukkueesta löytyisi kokemusta, nuoruuden halua, ja myös paljon peliin vaikuttava jarrukenttä. Hyökkäys ja puolustus kulkisi tässä käsikädessä, samantasoisina, joka takaa menestyksen (yleensä), ja takana tietenkin selvä ykkösmaalivahti, joka on kokenut, ja menestyksenhaluinen. (tasoa 'Turco')
 
Viimeksi muokattu:

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
En näkisi mitään estettä tällaisen joukkueen menestykseen, sillä joukkueesta löytyisi kokemusta, nuoruuden halua, ja myös paljon peliin vaikuttava jarrukenttä.

Samaa mieltä. Kumma kun tällaista joukkuetta ei ole ennen koottu.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Samaa mieltä. Kumma kun tällaista joukkuetta ei ole ennen koottu.

Sitä ihmettelen minäkin, en usko että kasaamani joukkue maksaisi niin paljoa, etteikö sellaista voisi koota.

Ellet sitten sarkasmia käyttänyt äskeisessä. =)
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ja jos Bouwmeester tulee, voisi Kaberlen vaihtaa esim. 'Pronger':iin. 'Pronger' toisi pisteitä, ja ennen kaikkea fyysisyyttä Toronton ykköspariin.
Miksei Prongeria vaihdettaisi suoraan Fingeriin, Finger on kuitenki ihan hyvä peruspakki ja Anaheim saisi näin caphittia hieman myös alaspäin eikä Toronton tarvitsisi luopua Kaberlesta.

Eiku ihan oikeasti, vähän realismia. Hossa, Bouwmeester ja Sedinit vapailta markkinoilta tekee yhteensä noin 25 miljoonaa dollaria caphittia joka ei ensinnäkään mahdu capin alle - kun vielä maksatte ennestään ryhmälle "Toskala, Hagman, Finger, Kubina" 15,5 miljoonaa kaudessa. Ainiin, heidäthän voisi treidata Prongeriin ja Seminiin.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Miksei Prongeria vaihdettaisi suoraan Fingeriin, Finger on kuitenki ihan hyvä peruspakki ja Anaheim saisi näin caphittia hieman myös alaspäin eikä Toronton tarvitsisi luopua Kaberlesta.

Eiku ihan oikeasti, vähän realismia. Hossa, Bouwmeester ja Sedinit vapailta markkinoilta tekee yhteensä noin 25 miljoonaa dollaria caphittia joka ei ensinnäkään mahdu capin alle - kun vielä maksatte ennestään ryhmälle "Toskala, Hagman, Finger, Kubina" 15,5 miljoonaa kaudessa. Ainiin, heidäthän voisi treidata Prongeriin ja Seminiin.

Kyllähän toi joukkue hiukan hevosteluksi meni. Mutta ei se mitään.

Kyllä minä ainakin luopuisin Kaberlesta (5milj. €/kausi), ja vaihtaisin ehdottomasti Prongeriin + ottaisin Bouwmeesterin vapailta markkinoilta. En usko että Anaheim vaihtaisi Prongeria Fingeriin, vaikka se helpottaisi heitä.

Asiassa on huomioitavaa se, että Torontolla on yli 15milj. € alle palkkakaton ensi kautta varten, tämän takia asiaan pitää tulla muutos. En tarkoita että pitäisi nyt heti hommata Hossat, Sedinit jne. kaikki heti joukkueeseen. Pienellä maltilla esim. juuri Sedinit, jos saataisiin, olisi hyvät saumat palkata se ykköshyökkääjä mallia 'Hossa'.

Mainitsit Seminin edellisessä. Tarkoitin 'Semin':llä jotain taitavaa hyökkääjää, joka pystyy ratkomaan pelejä, ja tuomaan sitä tehokkuutta joukkueeseen. Ei pitäisi viedä 4milj. € enempää, ja jos Sedinit hommataan, on siinä 10milj. € lisää. Se tekee n.14milj €, jolloin jää vielä milj. palkkakaton alle.

Juuri pienellä viilauksella, esim. Kaberle pois, ja 'Pronger' tilalle, saadaan fyysisyyttä ja tehoja. Ei tule palkkaan tässä muutoksia.

Maalivahti, Toskala, on kallis maalivahti, ja hänet voisi vaihtaa pois jonkun keskivertopelaajan kanssa, jolla hiukan isompi palkka, kunnon ykkösmaalivahtiin. Ei tule tässäkään palkkoihin muutoksia.

Huomaa, että kaikki on ' ' heittomerkeissä, eikä tarkoita että pitäisi heittomerkkien sisällä oleva pelaaja hankkia, vaan häneen suuntaava pelaaja, kuten aiemmin ilmoitin.

"Tarkoitin 'Semin':llä jotain taitavaa hyökkääjää, joka pystyy ratkomaan pelejä, ja tuomaan sitä tehokkuutta joukkueeseen."
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Huomaa, että kaikki on ' ' heittomerkeissä, eikä tarkoita että pitäisi heittomerkkien sisällä oleva pelaaja hankkia, vaan häneen suuntaava pelaaja, kuten aiemmin ilmoitin.

Niin, mutta jos asiaa hieman tarkemmin ajattelet, niin noita "Hossia", "Prongereita" ja "Semineitä" on tasan... Hossa, Pronger ja Semin, eli puhut aika ainutlaatuisista, NHL:n aivan kovimmista kavereista, joita ei noin vain markkinoilta löydetä. Vai mitä Jeff Finger? Niklas Hagman?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Asiassa on huomioitavaa se, että Torontolla on yli 15milj. € alle palkkakaton ensi kautta varten, tämän takia asiaan pitää tulla muutos. En tarkoita että pitäisi nyt heti hommata Hossat, Sedinit jne. kaikki heti joukkueeseen. Pienellä maltilla esim. juuri Sedinit, jos saataisiin, olisi hyvät saumat palkata se ykköshyökkääjä mallia 'Hossa'.

Mainitsit Seminin edellisessä. Tarkoitin 'Semin':llä jotain taitavaa hyökkääjää, joka pystyy ratkomaan pelejä, ja tuomaan sitä tehokkuutta joukkueeseen. Ei pitäisi viedä 4milj. € enempää, ja jos Sedinit hommataan, on siinä 10milj. € lisää. Se tekee n.14milj €, jolloin jää vielä milj. palkkakaton alle.

Taas on hyvää huumoria näköjään tarjolla. Meinaat, että Toronto hommaa Sedinit yhteensä 10 miljoonalla? Ja sitten löytyy tuo "Hossa - Semin" hyökkääjä neljällä miljoonalla? Toronton ollessa kyseessä, en usko että Sedinit tekevät sopimusta alle 7 miljoonan per nuppi eli niihin kahteen menee jo koko vapaana oleva cappi. Ja jos "Semin" hyökkääjä on esim Alex Tanguay niin sen voi just sillä 4-5 miljoonalla saada. Mutta ei nuo enää cappiin mahdu. Lisäksi taitaa kokoonpanosta puuttua pari pelaajaa vielä, esim kakkosmoke ja Grabovski.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Näyttäkää minulle 80 pisteen NHL-hyökkääjien kakkosketju ja minä näytän teille 80-luvun.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Niin, mutta jos asiaa hieman tarkemmin ajattelet, niin noita "Hossia", "Prongereita" ja "Semineitä" on tasan... Hossa, Pronger ja Semin, eli puhut aika ainutlaatuisista, NHL:n aivan kovimmista kavereista, joita ei noin vain markkinoilta löydetä. Vai mitä Jeff Finger? Niklas Hagman?

Otetaan pari esimerkkiä helpottamaan asiaa.

Hossalla tarkoitan todella taitavaa, joukkueen ykköshyökkääjää. Toronton ollessa asialla, kyseinen pelaaja voisi olla esim. Patrik Elias/Nikolai Zherdev. Miehet eivät luultavasti ole yli 7milj. € palkalla liikkellä, vaikka ei UFA:ia ole, on heidät mahdollista treidata.

Prongerilla tarkoitan fyysistä, jonkunverran pisteitä tekevää puolustajaa. (+30p./kausi) Toronton tapauksessa Schenn riittää, jos mies vain saisi pistehanat auki ensi kaudeksi. Toivottavasti mies saa paljon vastuuta ylivoimassa, ja laukaus paranisi treenaamisen myötä. Kyllä Schenn tulee vielä olemaan +30.p/kausi mies.

Seminillä tarkoitan taitavaa, ei joukkueen ykköspelaajaa, jolla on kuitenkin rahkeita tehdä paljon pisteitä, oikeassa joukkueessa ja kentässä. Torontossa tämä kaveri voisi olla Alex Tanguay. Alex Tanguay on taitava kaveri, joka osaa tehdä pisteitä, ja se on kyllä nähty. Tämäkin kaveri on treidattavissa, jospa vaikka Hagmaniin, ja johonkin täytemieheen. Tässä palkkataso pysyisi samana, ja saataisiin kakkoseen se pisteitä tekevä mies. Onhan Tanguay reilusti parempi pisteilijä, kuin Hagman. Ainakin omasta mielestäni.

Taas on hyvää huumoria näköjään tarjolla. Meinaat, että Toronto hommaa Sedinit yhteensä 10 miljoonalla? Ja sitten löytyy tuo "Hossa - Semin" hyökkääjä neljällä miljoonalla? Toronton ollessa kyseessä, en usko että Sedinit tekevät sopimusta alle 7 miljoonan per nuppi eli niihin kahteen menee jo koko vapaana oleva cappi. Ja jos "Semin" hyökkääjä on esim Alex Tanguay niin sen voi just sillä 4-5 miljoonalla saada. Mutta ei nuo enää cappiin mahdu. Lisäksi taitaa kokoonpanosta puuttua pari pelaajaa vielä, esim kakkosmoke ja Grabovski.

Kyllä, tuo "Semin" voisi hyvinkin olla juuri Alex Tanguay. Ja kyllä uskon että Sedinit lähtee alle 12 milj. € yht. Kakkosmokena pysyy Gerber, ja Grabovski on ykkössena, ei kaveri ole mihinkään mennyt. Kaikenlisäksi vielä halpa kaveri.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Näyttäkää minulle 80 pisteen NHL-hyökkääjien kakkosketju ja minä näytän teille 80-luvun.

Jos tarkoitat että jokainen mies kakkosketjussa tekee 80 pistettä, se voi olla jo hankalaa. Mutta Detroit Red Wingsin kakkosella siihen olisi kaikki edellytykset, aivan kuten ykköselläkin.

Hossa, Datsyuk, Zetterberg, Franzen, Helm (rahkeet tulla pelaajaksi, joka tekee kaudessa +80.p) ja Hudler (oikeassa kentässä, tekisi 80p./kausi).
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Hossa, Datsyuk, Zetterberg, Franzen, Helm (rahkeet tulla pelaajaksi, joka tekee kaudessa +80.p) ja Hudler (oikeassa kentässä, tekisi 80p./kausi).

Kun peli kestää vain 60 minuuttia, niin mistä kaivetaan se peliaika kaikille noille hyökkääjille, jotta ne voivat paukuttaa 80 pistettä?
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
kyseinen pelaaja voisi olla esim. Patrik Elias/Nikolai Zherdev

Ahaa. Minusta Elias/Zherdev eivät ole (enää/vielä) Hossan tasoisia, mutta ihan miten vaan.

Prongerilla ... Toronton tapauksessa Schenn riittää, jos mies vain saisi pistehanat auki ensi kaudeksi.

Ahaa. Melkoista jossittelua. Meni Prongerillakin jokunen vuosi, ennen kuin eliittiin nousi.

Seminillä tarkoitan taitavaa, ei joukkueen ykköspelaajaa... Alex Tanguay.

Tanguay toki hakkaa Hagmanin tehokkuudessa mennen tullen, mutta Semin toisaalta vaikuttaa tämän kauden valossa aivan huippumieheltä. (Voi jäädä tähdenlennoksiksin.)

Kaksipäinen monsteri Elias/Zherdev, pikaisesti aivan huippupakiksi kehittyvä Schenn ja Tanguay ovat joka tapauksessa sen yhden ketjun / pakkiparin verran alapuolella NHL-hierarkiassa esimerkinomaisesti mainittuun kolmikkoon verrattuna. Siksi särähti mulle korvaan. Ei 1-ketjun miehiä tuosta vaan osteta, 2-ketjulaisia toki paljon helpommin.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Kun peli kestää vain 60 minuuttia, niin mistä kaivetaan se peliaika kaikille noille hyökkääjille, jotta ne voivat paukuttaa 80 pistettä?

Jos jokainen pelaa 15-20min. per peli, se on jo huippuhyökkääjän peliaika ja silloin kyllä uskon että olisi mahdollisuus. Mutta ei sun tarvitse mulle 80-lukua näyttää. =)
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Ahaa. Minusta Elias/Zherdev eivät ole (enää/vielä) Hossan tasoisia, mutta ihan miten vaan.

Olen toitottanut, että samantyylisiä pelaajia, en samantasoisia. Olet aivan oikeassa, että he eivät vastaa hossan tasoa, mutta ovat samanlaisia, mitä olen tässä hakenut takaa. Molemmat ovat erittäin taitavia, ja omaavat maalinteon taidon.

Ahaa. Melkoista jossittelua. Meni Prongerillakin jokunen vuosi, ennen kuin eliittiin nousi.

En tiedä että onko Schennin 30p./per kausi niinkään jossittelua, vaikka se siltä vaikutti tuossa minun aikasemmassa viestissä. Mies saliistaa hurjat määrät peliaikaa, ja on aivan loistava pakki. En todellakaan ihmettelisi, jos Schenn takoisi ensi kaudella +30p.

Tanguay toki hakkaa Hagmanin tehokkuudessa mennen tullen, mutta Semin toisaalta vaikuttaa tämän kauden valossa aivan huippumieheltä. (Voi jäädä tähdenlennoksiksin.)

Kaksipäinen monsteri Elias/Zherdev, pikaisesti aivan huippupakiksi kehittyvä Schenn ja Tanguay ovat joka tapauksessa sen yhden ketjun / pakkiparin verran alapuolella NHL-hierarkiassa esimerkinomaisesti mainittuun kolmikkoon verrattuna. Siksi särähti mulle korvaan. Ei 1-ketjun miehiä tuosta vaan osteta, 2-ketjulaisia toki paljon helpommin.

Olet oikeassa siinä, että ei 1-kentän miehiä osteta tuosta vaan. Ei tässä ollakkaa niitä tuosta vaan ostamassa. Mutta minun mielestä, jos on kenttä 'Elias-Grabovski-Tanguay', se olisi aika monen joukkueen ykkösketju.
Ja Seminillä oli loistokausi, mutta kun en hae takaa Seminiä, vaan Seminin kaltaista pelaajaa, jota minun mielestä Tanguay on. Taitava, ei ykköshyökkääjä, joka voi ja osaa tehdä pisteitä ja ratkaista otteluita tarpeentullen.

Luulen, että tämä hiukan helpottaa ymmärtämään minun pointtini.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja Seminillä oli loistokausi, mutta kun en hae takaa Seminiä, vaan Seminin kaltaista pelaajaa, jota minun mielestä Tanguay on. Taitava, ei ykköshyökkääjä, joka voi ja osaa tehdä pisteitä ja ratkaista otteluita tarpeentullen.

Monen mielestä Semin on tuollainen ykköshyökkääjä, joka voi ratkaista otteluita yksin tarpeentullen. Tai olisi siis monessa muussa seurassa kuin Washingtonissa, josta löytyy vielä parempi pelaaja ratkomaan niitä otteluita.

Niin ja Tanguaysta ei tarvi maksaa mitään Hagmania ja täytemiestä, sillä Tanguay on kesällä UFA. Ja muutenkaan Montreal ei tuollaiseen treidiin tulisi lähtemään mukaan.

Hossa, Datsyuk, Zetterberg, Franzen, Helm (rahkeet tulla pelaajaksi, joka tekee kaudessa +80.p) ja Hudler (oikeassa kentässä, tekisi 80p./kausi).

Darren Helmillä, tällä Kris Draperin korvaajaksi Detroitissa kasvatettavalla pelaajalla, edellytykset +80 pisteen pelaajaksi? En ole ikinä nähnyt edes kenenkään Detroit-fanin näkevän Helmissä tuollaista potentiaalia. No toisaalta mikä ettei mikäli pääsisi Zetan ja Datsyukin kanssa pelaamaan koko kauden samassa kentässä ja saisi ykkös yv:llä peliaikaa, mutta niin ei vaan tule ikinä tapahtumaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Seminillä tarkoitan taitavaa, ei joukkueen ykköspelaajaa, jolla on kuitenkin rahkeita tehdä paljon pisteitä, oikeassa joukkueessa ja kentässä. Torontossa tämä kaveri voisi olla Alex Tanguay. Alex Tanguay on taitava kaveri, joka osaa tehdä pisteitä, ja se on kyllä nähty. Tämäkin kaveri on treidattavissa, jospa vaikka Hagmaniin, ja johonkin täytemieheen.

Kyllä, tuo "Semin" voisi hyvinkin olla juuri Alex Tanguay. Ja kyllä uskon että Sedinit lähtee alle 12 milj. € yht. Kakkosmokena pysyy Gerber, ja Grabovski on ykkössena, ei kaveri ole mihinkään mennyt. Kaikenlisäksi vielä halpa kaveri.

Miksi treidata Tanguay, kun sen voi signata ihan suoraankin 1.7.? Tosin tuskin ihan ensimmäiseen 4 miljoonan tarjoukseen suostuu. Syksyllä voi suostuakin jos ei parempia ole tullut.

Voin lyödä vetoa, että Toronto ei saa Sedinejä alle 12 miljoonan dollarin. Mitäs laitetaan panokseksi?

Mihin perustuu väite, että Grabovski on halpa kaveri? Eihän sillä sopimusta ole vai onko?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös