Toronto Maple Leafs 2008-09: Tank for the right reason, it's John Tavares season!

  • 153 638
  • 583

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
Ja takkiin 2-3 rl kisassa. Ei siis palkintona tullut kuin piste hyvästä pelistä huolimatta (vai oliko sittenkin Ducksin huonoutta?).

Mielenkiintoinen veto heittää Joseph maaliin rankkareihin. Toskalahan ei mikään kummoinen rl torjuja ole. Ei ollut kyllä Josephissakaan kehumista. Olisi varmaan Toskalakin torjunut, jos nyt ei molempia, niin ainakin sen Perryn vedon. Selänteenkin veto olisi kyllä ollut otettavissa vaikka ihan tolpan juureen menikin.
 

TML

Jäsen
Tulihan sitä oikeutta jonkin verran, ei kuitenkaan tarpeeksi. Koko kolmas erähän oli aivan täysin Leafsin hallintaa, parhaimpana näytteenä se, että Ducks ei saanut erässä ainuttakaan laukausta maalia kohti(!). Peli kulki erittäin mallikkaasti ja nuoret esiintyivät kyllä edukseen.
Viimeisellä minuutilla Antro pääsi survomaan tasoituksen ilman maalivahtia. Hetkeä aiemmin maali ammotti tyhjyyttään ja Hagmanin syötöstä epäonnistuneesti sutivat Antro ja mielestäni Poni.

Jatkoajalla Schenn pääsi 2-1 hyökkäykseen mutta veto kilpistyi Prongeriin, muita paikkoja ei edes mieleeni tule. Niin no päärynä kilautti tolppaan 2-1 hyökkäyksestä.
Pilkuilla peli ratkottiin taas ja tuttuun tapaan Leafs otti kuokkaan. Kaikkea yritettiin, sillä Wilson laittoin pilkkuihin maaliin CuJon, josta ei kuitenkaan ollut pelastajaksi. Nauratti toki ja eipä tuo haitannut vaikkakin CuJo vaikutti todella hidas refleksiseltä ja kankealta kun kylmilteen tuli.

Kaikkiaan koko joukkue pelasi hyvin, mutta tätäpä se tulee tällä kaudella olemaan. Vaikka joukkue pelaa taitojensa ylärajalla kuten tänään, tuloksena on vaivainen piste. Mitäköhän voittoon vaadittaisiin?
Miinuksia ei oikein kellekkään voi antaa Leafsista, hyvin toimi kaikki ketjut. Ainoa osa-alue miinus oli ylivoima joka ei toiminut taas alkuunkaan.

Saas nähdä miten Ducksin peli rupee kulkemaan. Voittoja on nyt alla kaksi, mutta melko heikko esitys joukkueelta tänään. Jiggy, Pronger ja Beauch olivat todella hyviä, muut enemmän tai vähemmän lampaita. Pisteet kuitenkin maistuvat heikoillakin esityksillä.

Lighter side: Kulemin näyttää Perttu Lindgreniltä ja Todd Marchantia katsellessa ei tule muuta mieleen kun Con Air ja Rounders. Eivätkö muka oikeasti ole veljeksiä?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tämmöinen mahtipontinen STT-otsikko se jaksaa aina naurattaa:

IS: Niklas Hagman tekee töitä paremman huomisen puolesta

Kauden ensimmäisen maalin odotus, varsinkin uudessa joukkueessa, saattaa kasata paineita harteille. Hagman karisti ne oitis lataamalla kiekon St. Louisin maaliin kauden kolmannessa ottelussa.

...ja nyt voikin sitten sutia ohi lopun runkosarjaa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Pilkuilla peli ratkottiin taas ja tuttuun tapaan Leafs otti kuokkaan. Kaikkea yritettiin, sillä Wilson laittoin pilkkuihin maaliin CuJon, josta ei kuitenkaan ollut pelastajaksi. Nauratti toki ja eipä tuo haitannut vaikkakin CuJo vaikutti todella hidas refleksiseltä ja kankealta kun kylmilteen tuli.

Epäilenpä kuitenkin, että harva maalivahti, kylmä tai kuuma, olisi torjunut Selänteen laukauksen. Se oli tarkka, kova ja yllättävä, koska se lähti ikään kuin liian aikaisin. Komea suoritus Teemulta.

Leafsin toisen ja kolmannen erän painostuksen tuloksellisuus toi jotenkin mieleen Suomen maajoukkueen takavuosina. Meininki on kova ja kiekko pyörii vastustajan puolustusalueella, mutta joko viimeinen syöttö karkaa jonnekin tai maalintekoyritys ei vaan onnistu. Rankkarikisassakin molemmat Leafsin yritykset päättyivät ohilaukaukseen, eivät Gigueren torjuntaan. Lisäksi puolustajat päästivät aivan liian usein kiekon karkaamaan hyökkäyssiniseltä keskialueelle. Vaikea sanoa, oliko kyseessä taidon puute vai keskittymisongelmat.

Leafsin nuoriso kyllä pörräsi pirteästi, vaikka tekeminen kääntyi usein koohottamisen puolelle. Hauskempi kuitenkin sitäkin on katsoa, kuin passiivista seisoskelua.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Koko kolmas erähän oli aivan täysin Leafsin hallintaa, parhaimpana näytteenä se, että Ducks ei saanut erässä ainuttakaan laukausta maalia kohti(!).

Anaheimin kannattajana käännän tämän tietysti muotoon "Ducksin ei tarvinnut laukoa kertakaan kolmannessa erässä ja silti voitti matsin". Kyllä, juuri niin epätoivoisia täällä ollaan.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Leafsin kauden avaus ei ole ihan sieltä helpoimmasta päästä, kun ensimmäisessä kuudessa ottelussa vastaan asettuvat Detroit (vieraspeli), Habs (kotona), Blues (k), Rags (v), Pens (v) ja Ducks (k). Heti alkuun päästään testaamaan kunto siis molempia edelliskausien mestareita, viime kauden finaalin häviäjää ja yhtä tämän kauden kuuminta suosikkia vastaan. Ei liene liioittelua sanoa, että, lukuunottamatta Blues-vääntöä, Leafs lähtee jokaiseen otteluun selkeänä altavastaajana ja sellainen 3 pistettä näistä otteluista voi olla jo kiventakana.

Nyt on sitten ensimmäiset kuusi peliä takana rekordilla 1-2-3. Voittoja tililli toistaiseksi tasan tarkkaan yksi ja sekin heti kauden avauksessa siltä ennakolta kovimmalta joukkueelta Detroitilta. Kolme kertaa on venytty rankkareille, mutta Blues, Rags sekä Ducks hallitsivat hermonsa vaahteran lehtiä paremmin. Kauden ehdoton pohjanoteeraus on tähän mennessä ollut Habsien tarjoilema löylytys ACC:ssä lukemin 6-1. Myös päiväpelissä kotona Bluesia vastaan ensimmäisen erän jälkeen hukattu 3-0-johto, joka kääntyi lopulta vieraille rankkareiden jälkeen, jätti pahan maun suuhun.

Erikoistilannepelaaminen on ollut alkukaudesta juuri niin heikkoa kuin vain pelätä saattoi. PP on liigan viidenneksi huonoin (11.11%) ja PK liigan toiseksi huonoin (72.41%). Sanomattakin selvää, että voittojen raapiminen helpottuisi huomattavasti, jos jo valmiiksi lähes AHL-materiaalilla operoiva Leafs ei antaisi lisätasoitusta erikoistilanteissa. Grabovski on ollut todella heikko eikä ole onnistunut edes avaamaan pistetiliään, vaikka yv-aikaakin on tullut. Sama koskee Jiri Tlustya. Jos kyseiset kaverit saisivat pään auki, niin ehkä yv:kin alkaisi toimia. Grabon alkukauden voi summata sanomalla, että hän on pelannut muutaman hyvän vaihdon lyhyen Leafs-uransa aikana toistaiseksi, mutta hyvää erää ottelusta nyt puhumattakaan hän ei ole vielä saanut kasaan.

Jos haetaan onnistujia, niin Toskalan nimi on nostetta ensimmäisenä esiin. Leafs ei tule voittamaan yhtään ottelua tällä kaudella ilman hyvää maalivahtipeliä ja Vesku on vastannut huutoon kiitettävästi. Sekään ei toistaiseksi ole valitettavasti pitkälle riittänyt. Luke Schenn on suurinpiirtein ollut paras pakki alkukaudesta, mikä kertonee paitsi pojan tasosta myös joukkueen huonoudesta. Silti Schennkin on jo -3, joten pelkoa herättää, kuinka paljon Luke on kauden päätyttyä pakkasen puolella, jos ei palaa Kelownaan. Arvaajaa esitti jo oman kantansa asiaan, mutta itse en panisi pahitteeksi, jos poika lähetettäisiin WHL:ään. Vaikka ensimmäiset yhdeksän peliä menisivätkin hyvin, on se vielä kaukana siitä tuskasta, mitä paha keskitalven ottelusuma todennäköisesti paljon pelejä häviävässä joukkueessa voi pahimmillaan olla. Tästä voi olla tietysti toistakin mieltä, mutta itse en näe järkeä pitää häntä ylhäällä häviämässä illasta toiseen. Häviäminen kasvattaa häviäjiä, voittaminen voittajia.

Antropov onnistui jo kerran pelaamaan itsensä Wilsonin Dog Houseen, mutta onnistui samaten pelaamaan itsensä sieltä myös pois kiitos viime yön otteiden. Sama From Dog House to Penthouse- kaava tullee toistumaan useampaan otteeseen Antron kohdalla. Sama koskee Ponia. Minulle aivan sama, mitä temppuja Wilson käyttää, jos vain saa Twin Towerseista kaiken irti. Jonas Frögren on yllättänyt kovalla pelillään, vaikka aluksi lähinnä kirosin lukiessani miehen siirrosta.

Joulu koittaa Torontossa muuten tänä vuonna normaalia aikaisemmin, kun "rightin puolen Bobby Orr" eli Jeff Finger palaa piakkoin kaukaloon ja aloittaa ACC:n dominoinnin. Fingerin paluulla on myös suuri vaikutus siihen, ketkä tulevat pelaamaan ylhäällä , ketkä Marliesissa ja ketkä jossain muualla. Ian White on jo ollut kaupan ja muutenkin Leafsille riittää puolustajia joskaan ei laadukkaita puolustajia. Jonkimmoisia päätöksi Silver Foxin on siis tehtävä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Luke Schennistä oli mielenkiintoista keskustelua TSN:n studiossa (linkki). Laittaako junnuliigaan vai ei? Onhan siinä pointteja puoleen ja toiseen.

Vaikkei voittoja tipu niin pakko myöntää, että itse tykkään tästä nyky-Leafsin ilmeestä. Kovaa yritystä nuorilta, hyvä draivi päällä, inhottava joukkue pelata vastaan ja käytetty pelitapa sopii tälläiselle joukkueelle. Virheistä tulee vaan kuonoon joka kerta armottomasti mutta joukkue tekee nöyrästi töitä, pistää kiekkoa päätyyn ja painetta maalille. Nuo muutamat kardinaalimokat pois (yksinkertaiset ratkaisut tilalle?) niin on mahdollisuus voittaa tälläisiä vähämaalisia otteluita. Erikoistilanteissakin olisi parannettavaa. Turha lähteä tällä porukalla hakemaan mitään tic-tac-toe-maaleja takanurkalle ja hienoja kikkoja, kovalla yrityksellä ja raastavalla pelitavalla tulee paremmin tulosta. Maalintekoa pitäisi parantaa, juuri nyt puuttuu se viimeinen silaus, minkä myös Maple Leaf mainitsi. Tämä näkyy erityisesti rl-kisoissa. Kun vastustajalla vetelee selänteet, kariyat, boyesit tms. laatuhyökkääjät niin ei Leafsillä ole tuollaisia ukkoja rankkeihin. Toisaalta eipä maalivahditkaan ole näissä loistaneet.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mitä se sit vaatii.. 11. kohtaa

1. Veskun pitää pelata huipputasolla koko kausi ja Cujon paikattava Veskua tarvittaessa onnistuneesti.
2. Jonkun joukosta Antro, Poni, Blake pitää ottaa Sunkan rooli ja tehdä se yli tehdä 80 pinnaa.
3. Joukosta Kulemin, Hagman, Blake, Tlusty, Steen Grapovski pitää löytyä min 2kpl 30 malin tekijää ja 2kpl 25 maalintekijää.
4. Pakistosta pitää jonkun (en mainitse nimiä) nousta kiekolliseksi liideririksi Kaberlen tueksi. Ei maalitykiksi vaan playmakeriksi.
5. Colaiacovon pelattava ehjä kausi (min 70 peliä) ja onnistua, jotta joku kaunis päivä voidaan se "C" ommella rintaan.
6. Luke Schenin on PELATTAVA YLHÄÄLLLÄ isolla egolla miesten pelejä eikä näpräillä AHL:ssä tms.
7. Hollwegin pitää lopettaa selkään taklaukset ja keskittyä avojään pommeihin, repimiseen, raastamiseen, räksyttämiseen ja tappelemiseen. Hollwegin tueksi tarvitaan tosin muutama muukin 3-4 kentistä.
8. Pakiston kokonaisuudessaan pitää opiskella oman maalin suojeleminen ja suojeltava sitä.
9. PP/PK ON VAIN SAATAVA KUNTOON!!!
10. Ron Wilsonin on annettava poikien pelata (niin kuin tähän asti) rohkeaa kiekkoa ja unohtaa kaikki Lemairen ohjeet, mikäli hän on joskus ko herran kanssa tekemisissä ollut.
11. Hopea kettu ei osta yhtään ylikallista miljoonamiestä ja anna vaihdossa junnuja ja hyviä varausvuoroja tällä kaudella

Mitä näillä teeseillä ohjeilla saavutetaan sitten?

Tällä kaudella ehkä playoff paikka ehkä ei. Ei väliä! Kunhan kokemattomat vähän pelanneet nuoret ja vähän vanhemmat saavat peliminuutteja ja sitä kautta onnistumisia ja itseluottamusta. Voitetaan pelejä ja saadaan sitä kautta voittamisen kulttuuria tähän joukkkueeseen.

Ensi kesänä muutama täsmätreidi/ostos hyökkäyspuolelle ja avot, 09/10 kauteen lähdettäessä onkin asetelmat aikas mukavat.

Eikö olekkin helppoa!? ..pitäsköhän alkaa GM:ksi.. :D
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Ensi yön pelissä Bostonia vastaan Blake istuu. Viime ottelussa nelosketjussa aloittanut, mutta takaisin ykköseen noussut Ponikarovsky pitää ykkösvitjapaikkansa. Yön ennakoitu kokoonpano:

Ponikarovsky — Stajan — Antropov
Steen — Moore — Tlusty
Hagman — Grabovski — Kulemin
Mayers — Mitchell — Hollweg

Kaberle — Schenn
Stralman — Kubina
Frogren — Van Ryn

Toskala

Nelosketjussa on asiallisen rymistelyn ainekset, etenkin, jos Hollweg ymmärtäisi pelata kovaa sortumatta typeryyksiin.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Milläänhän ei ole mitään väliä, olemme vain tomua tuulessa, eikä aurinko paista risukasaan, mutta olisikohan mahdollista yrittää pitää ketjuja kasassa pidempään kuin pelin verran?

Monesti puhutaan ketjulotosta, mutta kyllähän Leafs vie senkin uusille urille. Toisaalta kun joukkueessa on 13 kolmosketjun laitahyökkääjää, niin on hankala kasata koostumuksia, joissa pelaajat täydentävät toisiaan. Sitten tulee mieleen, että miksi joukkue on kasattu sillä tavalla, että sillä on 13 kolmosketjun laitahyökkääjää. Ja sitten taas on kohtuutonta odottaa yhtään keneltäkään mitään muuta kuin kolmoskentänlaituruutta, jos toiminta on yhtä impulsiivista kuin Leaflandiassa.

Jotenkin minusta tuntuu, että esimerkiksi Alex Steen ja Matt Stajan eivät tiedä mitä heidän odotetaan tekevän tai mitä heidän pitäisi tehdä.

Tämän analyysin tuottamisen taustatyöksi on katsottu 0 sekuntia Leafsin otteita kaudella 2008-09. Reader Discretion Advised.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
...olisikohan mahdollista yrittää pitää ketjuja kasassa pidempään kuin pelin verran?

"I have to break through some of the mindset that's been here after three seasons of not making the playoffs... I'm looking at short-term pain for long-term gain." — Päävalmentaja Ron Wilson
 

TML

Jäsen
Eka erä takana papulassa ja taululla 2-0 tappioasema.

Ei mitään erikoista peliä nähty, eikä kyllä ole allekirjoittanutta kauheasti peli inspannu tähän mennessä. Strallman suti omiin, Bergeron ohjasi nätisti, siinä maalit.
Erän lopussa Wideman jyräsi Stajanin joka ei suostu pitämään päätä ylhäällä. Pieni mylläkkä päälle ja ainakin toisessa erässä Thornton ja Mayers iskevät nyrkein yhteen. Voin sanoa että 75% tod. näk. että näin tapahtuu.
 

TML

Jäsen
Toinen erä olikin sitten huomattavasti parempaa peliä ja kyllähän sen tulostaulukin osoittaa. Ensin sirpaleihin jyrätty Van Ryn kavensi YV:llä(!!!) ja perään tulikuuma Antro tasoitti. Poni passasi nätisti tuon maalin.

Tosiaan Van Ryn ajettiin rajusti plekseihin tilanteessa jossa lasin sirpaleita lensi yleisöön ropinalla ja joku ottikin pahasti osumaa sirpleista. Lucic oli pommittaja ja upea taklaushan se oli. Melkoinen jyrä tuo Lucic on.
Muutenkin fyysisessä pelissä Bruins on vienyt mennen tullen mutta se ei kyllä yllätä lainkaan kun Leafs kokoonpanoa katselee. Pehmeät hyökkääjät jäävät helposti jyrän alle fyysisiä tiimejä vastaan.


0-0 kolmanteen erään ja pilkuille tukkaan? Eiks jeh?!
 

TML

Jäsen
Jopas jopas voittokin tuli plakkariin vaihteeksi. Nyt vielä 0-2 tappioaseman jälkeen. Positiivinen yllätys tosiaankin.
Paletti oli aika hyvin kasassa koko pelin ajan vaikka alku olikin melko tylsää katsottavaa. Solid game kuitenkin kaikkiaan Leafsilta.

Kolmannessa erässä Strallman korjasi oman maalinsa ampumalla Steenin hyvän työn päätteeksi 3-2 maalin. Alle 2min ennen loppua Hagman pääsi karkuun ja Kessell koukki itselleen boksin. Hagman kuittasi lopussa vielä tyhjiin joten loppunumerot olivat 2-4.

Blake oli siis penkitetty tänään ja tulosta syntyi heti. Antro, Steen, Moore ja Van Ryn erottuivat edukseen. Van Ryn nousi sirpaleista yhdeksi ratkaisijoista.


Lauantaina taitaa pelit jatkua ja tavoitteena toki napata 5 pinnan viikko.
 

TML

Jäsen
Youtubesta löytyy pari kovaa pommia tuosta pelistä. Bruinsin pommeja tottahan toki. Lucicin pommi on todella komea vaikka pahasti kävi yhdelle katsojista, eikä tietenkään hyvä ikinä ole jos lasi särkyy vaarallisen näköisesti.

Tässä linkissä Dennis Wideman ajaa Matt Stajanin pystyyn: http://www.youtube.com/watch?v=p-nT...gloves.com/Fights/GameEvents.aspx?Game=217424
Tässä linkissä Milan Lucic jyrää Mike Van Rynin: http://www.youtube.com/watch?v=nnXO...gloves.com/Fights/GameEvents.aspx?Game=217424
 

donkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Milläänhän ei ole mitään väliä, olemme vain tomua tuulessa, eikä aurinko paista risukasaan, mutta olisikohan mahdollista yrittää pitää ketjuja kasassa pidempään kuin pelin verran?

Jo aiemminkin tätä ketjua lukiessani asiaa ihmettelin, mutta kun asia nostetaan jo toisen kerran esille pitää tähän jo tarttua. Hagman - Grabovski - Kulemin -ketju on pelannut koko alkukauden yhdessä. Eli ei sentään ihan päätöntä lottoaminen ole ollut. Pikku-Hakin kauden avausmaali syntyi hänen pelatessaan extra-vaihtoa Mayersin ja Mitchellin kanssa Hollwegin ajeltua itsensä neloskentästä suihkuun.

Ketju on ihan hyvin mielestäni pelannut, mitä nyt maaleja ei juuri ole syntynyt;) Paikkoja sen sijaan luodaan kohtuullisesti. SaucerPass:in moittima Grabovski ei mielestäni ole ollut "todella heikko", paikkoja on ollut ja niitä luotu, mutta huonoa onnea on ollut matkassa, koska kiekot eivät ole verkon perukoille löytäneet. Laukaukset voisivat tosin olla laadukkaampia. Mutta kyllä niitä pisteitäkin alkaa kohta syntyä, odottakaahan vain.

Tlusty sen sijaan on ollut allekirjoittaneelle suuri pettymys, olisin odottanut tasonnostoa viimekaudesta. Mies on ollut todella näkymätön kentällä, tosin se tarkoittanee sitä, ettei virheitäkään ole juuri sattunut. Kenties katsomossa seuraavassa ottelussa?

Miten tuo näyttää minun silmässä niin hyvältä. Roolitus näyttää kyllä hyvältä: Grabovski tarjoilee, Hakki laittaa kiekot rysään viime kauden tapaan ja Kuleminhan osaa sitä maskipeliä + rymistelyä...

Sitten hieman vanhempaan viestiin kommentoiden. Kulemin ja rymistely eivät kuulu näkemäni perusteella yhteen, ainakaan mitä tämän kauden pelejä olen katsonut. Ja Leafsin kaikki pelit on toistaiseksi tullut katsottua.
 

TML

Jäsen
Leafs-Sens 1. erä:

Elikkä juuri saatiin päätökseen ensimmäinen erä Ontarion herruudesta, taululla komeilee 1-0 johto Leafsille. Leafs olikin hallitsevampi osapuoli ja puolet enemmän laukauksiakin joukkue sai aikaan. Osaltaan painostusta ja laukaus tilastoa hetkauttaa se fakta, että Leafs pelasi kolmesti ylivoimaa. Kaksi ensimmäistä olivat surkeaa mutta kolmannella Dominic Moore väänsi maalin edestä maalin Blaken tehdessä hyvää työtä ennen maalia.

Grabovski ei vaan onnistu. Nyt läpiajosta tolppaan. Toskala ollut totutun hyvä, samoin Moore.

Tänään kokoonpanossa on myös kesän puhutuin Leafs, Jeff Finger. Miljoonamies on pelannut ihan hyvin ja sellaista peliä on pelannutkin mitä muistin että hän Avsissa pelasi. Ei mitään häikäisevää mutta perusvarmaa kylläkin.

Ottelun alussa nähtiin nyrkkihippaset Chris Neilin ja Luke Schennin välillä. Neil kamppasi jalalla Stajanin Leafs-alueella ja Schenn lähti rohkeasti haastamaan miestä joka on tapellut änärissä jo silloin kun Schenn oli vasta 12-vuotias. Alkuun Schenn pärjäsi hyvin ja sai kammettua Neilin maahan, Neilin noustua homma oli selvää pässinlihaa. Hieno homma kuitenkin että Schenn nousi puolustamaan joukkuekaveriaan ja Leafs penkki ja yleisö osoitti suosionsa tilanteen jälkeen.
Tykkään tästä kaverista todella paljon jo 8 pelin perusteella!
 

TML

Jäsen
Leafs-Sens 2. erä:

Samaa rataa peli eteni. Alussa Leafs oli hyvinkin niskan päällä ja lopulta Grabovski sai apinan selästään vetämällä hienosti 2-0. Maalin jälkeisessä vaihdossa Sensin neloskenttä sai kuitenkin Leafsin neloskentän pihteihin ja kovan painostuksen jälkeen Donovan ohjasi kavennuksen.
Tämän jälkeen peli tasottui ja aaltoili päästä päähän molempien saadessa vielä yhdet ylivoimat.

Tuomareilta jäi muutama rike viheltämättä ja Neil kieltäytyi tanssista Mayersin kanssa vaikka Mayers heitti kintaansa kauaksi ja tuli lähietäisyydelle Neilistä. Ei kelvannut iäkäs tumma poika Neilille joten Mayers joutui nappaamaan kintaat takaisin käteen ja jatkamaan peliä.


Pelottava kolmas erä edessä, vaikka tällä kaudella suunta on kääntynyt ja kolmannet erät ovat olleet ihan hyviä.
Leafsin tappaja Heatley on muuten vielä ilman pinnoja (pitikin sanoa). Hyvä jos allekirjoittanut jaksaa pitää silmänsä auki vielä 45 minuuttia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajatella: Leafs on voittoputkessa! Jo toinen voitto putkeen, kun Senaattorit kaadettiin 3-2.

Kolmannessa erässä siis kumpikin on tehnyt vielä yhden maalin: Poni 3-1:een vähän erän puolivälin jälkeen ja McAmmond viimeisellä minuutilla 3-2:een. Toskalalle kertyi koko ottelussa 22 torjuntaa.

NHL.comin otteluraportissa hauska virhe, kun heti ensimmäisessä lauseessa väitetään Leafsin voittaneen 4-3.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Suosikkipoika Schenn oli myös ottelun ykköstähti. Lisäksi hienoa huomata, että Leafsillä vain kaksi 2min jäähyä.

Mike Van Ryn tuntuu olevan ihan hyvä hankinta ja on parantanut viime peleissä huimasti (paitsi tuo oma maali). Sillon aikoinaan kun pelasi Bluesissa niin odottelin, että olisi tullut ihan kovan luokan pakki (ei Pronger, Niedermayer jne. mutta keskivertoa parempi) mutta pääsi vauhtiin lopulta Floridassa ja nyt näyttäisi löytyvän samoja otteita kuin parhaimpina Panthers-vuosina.

Heikosti kauden avannut Jiri Tlusty laitettiin Marliesiin.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Jälleen voitto, nyt Ottawasta ja viikkosaldoksi muodostui 5/6 pinnaa. Aika hyvin vaikkakin vastassa oli "vain" playoffviivan alapuolella olevia joukkueita. Sensin ahdinkoa on aina mukava lisätä.

Kuten edellä mainittiin, Schenn oli jälleen loistava ja mielestäni alkukaudella tuo pakiston peli on pistänyt silmään hyvänä asiana. Kaberle ja Kubina ovat liidereinä ja pelaavat kiekollista peliä (Kubina paikoin liikaakin), sen takana Schenn ottaa fyysisen roolin, samoin Frogren jos on mukana. Strallmanilla on kädelliset taidot myös kohdallaan ja Finger sekä Van Ryn tuovat lisää right-voimaa jäälle hyvän laukauksen kera.
Kun vielä Cola saadaan mukaan näyttää pakisto hyvältä.

Paras puolustava pelaaja on kuitenkin Toskala, no doubt.


Erittäin tärkeää eilisessä pelissä oli se, että Grabovski sai onnistumisen aikaan. Mies on ollut yritteliäs, mutta tuhlannut aivan liikaa paikkoja kakkos sentteriksi.
 

TML

Jäsen
Tampaa vastaan eka erä pelattu ja tappioasemassa 1-2 ollaan. Pelin alussa tuomari töpeksi ja antoi Boltsille hyvät mahdollisuudet mennä johtoon, eivät kuitenkeen käyttäneet hyväksi tilaisuutta. Ylivoimien jälkeen Recchi ja Jokinen kuittasivat puolustajien höntyilyn ja veivät Boltsit johtoon.
Leafs tasoitti YV:llä, kun Matt Stajan haroi ilmasta kiekon verkkoon. Tähänkin maaliin syötön tarjosi Antro.
Leafs hukkasi vielä ison läjän ylivoima-aikaa tämän jälkeen, mm. suht pitkän 5-3 YV:n. Lopulta Lecavalier osoitti minkä takia hän on TOP10 pelaaja änärissä pussittamalla hienon maalin läpiajosta.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Leafsillä oli kyllä hyvää pyöritystä (mm. Grabovskin kentältä, jossa Mitchell pelasi pari vaihtoa Kuleminin tilalla ja tämä muutos tuntui toimivan) mutta pari kertaa kun päästää Vinnien tuolla tavalla vapaaksi niin heikosti käy. Leafs jaksoi yrittää ja painaa mutta ei riittänyt. Asenne on hyvä ja mielellään katsoo nuorta ja yrittävää joukkuetta. Maalinteko ja hyökkäys on ehkä ne isoimmat ongelmat tällä hetkellä. Ei ole vastustajan verkko hirveästi heilunut, keskiarvo hieman reilut 2 maalia per peli. Nytkin oltiin vähän hukassa hyökkäyksen kanssa. Usein jos kiekko dumpattiin päätyyn niin Smith turcoili ne ulos alueelta. Ehkä agressiivisempi karvaus ja fiksummat kiekon heitot kulmaan olisi toimineet paremmin ja pelin loppupuolella tähän selkeästi oli puututtu valmentajien osalta. Myös YV:llä olisi pitänyt rokottaa armottomasti kun oli 5-3 tilanteita vaikka molemmat maalit nyt tulikin ylivoimalla.

Luke Schennille oli annettu lupa hankkia kämppä Torontosta. Suosikkipakki jäänee siis rosteriin pidemmäksi aikaa.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Makoisalta tuntuu tämän kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto! Ja vielä aika kovaa joukkuetta vaastaan. Laukaukset on voitettu selkeesti kahdessa viimesessä pelissä (tor-tb 39-25 ja tor-nj 48-31). Vaikka devilssejä vastaan 5 maalia tehtiin näkisin maalinteon kuitenkin selkeänä ongelmana. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Toronton nuori joukkue on kyllä tämän Leafs-fanin jo nyt yllättänyt positiivisesti. Ennen kauden alkua oisin hiukan pahempaa verilöyöyä odottanut. Ainoastaan kolme häviötä varsinaisella peliajalla tässä vaiheessa. Se on minusta hyvä saldo. Seuraavaksi Rangereitten kaatoon.. :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä voitto New Jerseystä ja Brodeurista tuntuu aina hyvältä, vaikka se tulisi vasta rankkarien jälkeen. Yleisö on varmaan tykännyt, kun varsinaisella peliajalla tehtiin 10 maalia, mutta valmentajat eivät olleet ehkä ihan yhtä innoissaan. Joka tapauksessa Leafs hilasi itsensä jo play off -viivan yläpuolelle. Tästä on tosiaan hyvä jatkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös