Mainos

Toronto Maple Leafs 2008-09: Tank for the right reason, it's John Tavares season!

  • 154 202
  • 583

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuleepa All Stars-tauko hyvään saumaan Leafsille. Mukavasti on kehitetty trendi "johda ja häviä" ja jokohan olisi aika muuttaa suuntaa. Nytkin 3-1 -tilanteesta kolmanteen erään, pari tyhmää hyökkäyspään ja kiekkokatsomoon jäähyä ja Bob's your uncle. Bruins näytti miksi on kärjessä ja tuli väkisin rinnalle ja ohi. Mutta olihan se ihan kelpo esitys kaksi erää. Johtoasema, tilanteita, ei jäähyjä.

Blake on tehnyt nyt pari hienoa maalia ottamalla syötön kiinni maalin edessä. Viimeksi Canes vastaan ja nyt Bruins-ottelussa. Muutenkin pieniä elonmerkkejä havaittavissa Blaken ja Stempniakin (hieno rankkari) otteissa. Hyvä niin, sillä miehet on aiemminkin utallaan näyttäneet, että on kykyjä tehdä pisteitä ja tehoja Leafs todellakin kaipaa.

Veskulle aika normi ilta. Pari hienoa torjuntaa mm. hieman hasekmainen patjatorjunta toisessa erässä. Toisaalta Widemanin maali lirui inhottavasti ruuhkan läpi sisään.

Joukkuekuva ennen ottelua

Robbie Earl Wildiin. Leafs sai laituri Ryan Hamiltonin. Hamilton täysin tuntematon kaveri, haiskahtaa farmitason treidiltä.

Van Ryn on edelleen day-to-day aivotärähdyksien takia. On tainnut tulla jo pari niittiä kaakeliin tällä kaudella eikä mies ole läpäissyt lääkäreiden tekemiä testejä ennen otteluita. All Stars-tauko tulee Mikellekin hyvään aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pogge sitten maalissa Minnesotaa vastaan. Ehkä ihan hyvä, saapahan poika pelejä alle, vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Van Ryn ja Schenn mukana puolustuksessa, mikä on myös hyvä. Hyvää matsia ja vähämaalista tappiota odotellessa...
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Suht tasainen ensimmäinen erä Minnesotassa. Kotijoukkue johtaa 1-0 Clutterbuckin rannarilla, joka meni vähän helpohkosti Poggelle. Ihan ok lätkää, vauhtia ihan mukavasti. Hauskana yksityiskohtana Leafsin kaikkiaan kuudesta vedosta viidestä vastasi Antropov. Nik pääsi kaksi kertaa vastakkain Bäckströmin kanssa, mutta jäi molemmilla kerroilla kakkoseksi.

Ihan voitettavissa pelin pitäisi olla tuolla pelillä, mutta katsoo nyt mitä toinen erä tuo tullessaan. Grabon ketjulta ihan kivaa pörräämistä, mutta tehotonta eikä sektoriin päästä sitten millään. Onhan se maalin kiertely vauhdilla kivan näköistä, kuten myös näyttävät sisäänajot koko kentän läpi, päätyen kulmaan...

May ja Boogaard tönivät toisiaan ja taisi siinä kunnon haastokin Boogeylta tulla, mutta ei May sitten ollut kiinnostunut enää. Boogeylla kävi tuuri.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Toisessa erässä sitten vakuuttavasti 4-1 turpaan ja peli oli sitten siinä. Erä alkoi loistavasti, Pogge otti muutamia todella hyviä torjuntoja ja vähän sen jälkeen saatiin tasoitus kun Blake pisti riparin sisään. Siitä minuutti ja Minnesota taas johtoon, loppuerä sitten olikin Minnesotan tulitusta.

Ainoana plussana Whiten ja Clutterbuckin nyrkkitappelu, jonka kai White jossain määrin vei. Asiallista meininkiä Whitelta joka tapauksessa.

Kolmas erä varmaan aika pelailua, tuskin jaksan katsoa sen tarkemmin.
 

TML

Jäsen
Wildille tuli suuresti takkiin mutta viime yönä tuli vastaavasti voitto Avsista onnistuneen maalintekotaidon ansiosta.

Ottelu oli kaikkiaan melko tasainen aina viimeiseen erään asti jossa Avs oli hallitsevampi mutta Leafs teki maalit. Toskala vei Raycrapia ja olipa kiva kerrankin hyötyä Raycroftin huonoudesta.

Hejduk on aika taidokas Avsista ja hän vei kyllä Veskua muutamaan otteeseen kuin litran mittaa.

Antro pelasi hyvän pelin ja pelaa itselleen sopimusta johonkin pleijaritiimiin. Onnea Antrolle mihin ikinä meneekin, meikeläinen symppaa miltei mitä joukkuetta vaan mihin Antro menee (MILTEI).

Moore-Blake -kaksikko jatkoi loisto liitoaan tekemällä jälleen suuren osan Leafsin maaleista (3/7). Päteviä miehiä "kolmoskentän" pelaajiksi.

Finger pääsi näpäyttämään vanhaa seuraansa, Darcy ei sen sijaan saanut oikein mitään aikaan vanhoja kavereitaan vastaan. Miinuksena Fingerille voi sanoa neljännen maalin jossa hän lahjoitti vanhasta muistista Lilesille loistopaikan josta ei erehdystä tullut.

Alivoima jatkaa Leafsilla paskuuttaan. White otti penaltin ja Avs kuittasi sen. Elikka alivoimaprosentti on se pätevä 0%. Hyvä asia toki se että Leafs otti vain yhden jäähyn.


Leafs 44
Bolts 44
Sens 41
Thrashers 39
Isles 33

Siinä tilanne peräpäässä ja pleijaripaikkaan on 10 pinnaa, sekä edellä vielä pari tiimiä.
Lauantaina vastassa Pens.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hejduk on aika taidokas Avsista ja hän vei kyllä Veskua muutamaan otteeseen kuin litran mittaa.
Innokkaat Avs-fanit heittelivät jo hattunsa jäälle, mutta Hejdukin hattutemppua ei sitten hyväksytty, vaan komennettiin Smyth jäähylle maalivahdin estämisestä. Aika kova tuomio, ottaen huomioon että Smyth törmäsi Toskalaan Leafs pakin avustuksella ja Toskala ei tainnut ihan alueellakaan olla.

Kaksi viimeistä erää näin, ja hyvää lätkää oli. Aika päästä päähän mentiin välillä ja maalejakin tuli reippaasti. Kummallakaan veskalla ei ihan paras päivä, mutta Toskala sentään astetta varmempi.

-Fingerille maali, meni aika helpohkosti keskeltä sektoria ilman maskia. Pari helvetin hyvää taklausta myöskin antoi ja pelasi muutenkin ihan hyvän matsin mun mielestä.

-Hagmannilta loistava karvaus kuudenteen (?) maaliin, maalin takaa tappeli väkisin kiekon ja pelasi maalin eteen.

-Antro oli kyllä vireessä, hyvä että sai vaihteeksi maalin.

-Stajanin pisteetön putki myös poikki.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
http://www.torontosun.com/sports/hockey/2009/01/31/8213841-sun.html

Suurin ja mahtavin:

"During the back-to-back seasons of 1992-93 and '93-94, when we made it to the conference final on each of those occasions, Dougie was more than just the best player on our team. He was arguably the best player in the entire National Hockey League."

Joutunee ottamaan yhden paidan seinältä, pukemaan sen päälle ja katsomaan pelin.. vetää ihan mielen herkäks..
 
Täytyypa itsekin kaivaa jostakin vanha Gilmourin juliste, joka ehti olla seinälläni varmaan vuosikymmenen ajan. Samaten täytyy olla koneen äärellä kun juhlallisuudet alkavat. Hieno mies ja varmasti hieno tilaisuus luvassa. Dougie on tosiaan yksi tämän perinteikkään organisaation suurista.

Antaa vielä Mr. Don Cherryn kertoa miksi Gilmour on niin hyvä. Tai oli. Huomatkaa videon lopulla yksi Gilmourin ikimuistoisimmista maaleista.
 

TML

Jäsen
Juhlailta päättyi hienosti Leafsin 5-4 voittoon.

DG93:sta siis juhlittiin ennen peliä ja myöskin pelin aikana. Toisessa erässä peli keskeytettiin vähäksi aikaa ja katsomossa olleet DG ja Cherry antoivat vielä yhden hienon pusun toistensa välillä. Hieno ilta kaiken kaikkiaan Torontossa juhlallisuuksien osalta.


Itse peli oli myös ihan hyvää Leafsilta ja ansaitut pinnat tuli Pensistä. Avauserä oli tasaista peliä missä ensin Ian Whiten vei rystylaukauksella Leafsit johtoon, kunnes Miroslav Satan tasoitti pelin Jason Blaken huonon syötön ja Ian Whiten mailan muutettua kiekon suuntaa. Toskalaa ei oikein voi tuosta syyttää sillä kiekko osui mielestäni Whiten mailaan.

Toiseen erään Leafs tuli hyvällä vauhdilla ja Luke Schenn oli erän hahmo. Schenn kyykytti Pensiä koko erän ajan ja huippukohta oli suunnilleen erän puolessa välissä kun Schenn ensin veti komean pommin keskialueella Malkiniin jonka jälkeen vaihtoon mennessä pelin ollessa vihelletty poikki, Tyler Kennedy halusi haastaa nuoren pojan. Schenn paukutti Kennedya turpaan ja sai ansaitut ablodit yleisöltä (myös minulta). Kumma juttu oli ettei Kennedy saanut tuossa enempää jäähyjä sillä hän tuli kentälle ja haastoi heti Schenniä tappeluun joka oli juuri pelannut pitkän vaihdon ja oli menossa vaihtoon kun peli oli pausella. Noh saipahan Kennedy kuitenkin selkäänsä.

Erän maaleista vastasivat Antro ylivoimalla, sekä Ponikarovsky maalin edestä Mooren ja Blaken pedattua hänelle paikan. Malkin ja etenkin SC kävivät aika kuumana koko erän.

Kolmanteen erään Pens tuli kovaa ja heti ensimmäisessä vaihdossa SC pääsi kaventamaan pelin. Jos tuota maalivahdin estämisjäähyä toteutetaan joka pelissä samalla tavalla, olisi maali kuulunut hylätä ja viheltää Cookelle jäähy. Cooke osui ja työnsi Toskalaa maalille tullessaan.

Leafs ei kuitenkaan onneksi hätääntynyt tappioasemasta, vaan Luke Schennin hienon soolon päätteeksi Matt Stajan vei Leafsin uudelleen kahden maalin johtoon. Sitten tapahtui aika perus Leafs jäätyminen ja Whitneyn sekä Kennedyn maaleilla Pens nousi kun nousikin tasoihin. Kennedyn tasoitusmaalissa Toskala saa ottaa piikkiinsä paljon.

Jason Blake, joka viimeiset pari kuukautta on pelannut loistavasti, nousi kuitenkin vielä kerran esille tuomalla kiekon hienosti alueelle, pelaamalla sen viivaan ja vetämällä kiekon maalin Kubinan vedon reboundista. Tämä riitti voittoon kun lopussa pakisto kesti hyvin. Peli oli erittäin "playoffmaista" ja fyysisyyttä kyllä riitti. Oli kyllä kiva katsoa tälläinen matsi vaihteeksi.


Pensillä tekee kyllä todella tiukkaa päästä pleijareihin ja kyllähän noiden kahden herran varassa joukkue on. Tietynlainen tuskastuminen näkyy kuitenkin ja peli-ilo ei näytä parhain mahdollinen olevan tuolla kaksikolla. Pakistokaan ei vaikuta vaikka Whitneyn saivat jo takalinjoille.

Kabby oli siis poissa rannevammansa(?) takia ja odotettu toipumisaika on ilmeisesti kuukauden verran. Strallman nostettiin hänen tilalle ja righteja pakistosta löytyy nyt yllinkyllin. Kubina, Schenn, Finger, White, Strallman ja Van Ryn. Aika ainutlaatuista.

Hyökkäysvitjat olivat aika normaalit mihin ollaan kauden aikana totuttu, ainoastaan Hagman ja Antro ovat vaihtaneet paikkaa.
Kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen voi joukkueen ilmeeseen olla ja hei, tässä ollaan kahden matsin voittoputkessa. Sitten voidaankin miettiä kuinka hyvä asia se taas on.

Noh, Pens on aina kiva voittaa varsinkin hyvällä pelillä. Ensi viikolla on jälleen ihan kiva ohjelma. Ensin kotona Panthers, sitten kaksi vieraspeliä missä luulisi sinivalkoisia löytyvän. Vastassa nimittäin Sabres ja Habs. Grabo tulee taas Montrealiin ja luvassa varmasti värikäs matsi. Pitäisikö nostaa Newburya ja Ondrusta ylös ja vetää peli lekkeriksi?
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Toronto venyi Dougie Gilmourin muistoiltana 5-4- voittoon Penseistä. Helpolla voitto ei tullut, kiitos paljolti Toskalan heikon pelin. Onneksi Garon komppasi Veskua sopivasti toisessa päässä, mikä tasoitti puntteja. Luke Schenn oli erittäin vakuuttava ja pelasi yhden parhaista peleistään Leafs-paidassa. Myös Jason Blake jatkoi piste- ja maaliputkeaan. Blake on ollut jo jonkin aikaa oikeasti yksi liigan kuumimmista pelaajista, joten onnistuisikohan Burke jopa treidaamaan jenkin siirtotakarajalla. Näillä otteilla Blake ansaitsisi pelata Cupista taistelevassa joukkueessa. Antrokin osui toisessa ottelussa putkeen ja nosti, jos ei muuta, niin ainakin trade-arvoaan. Huonoihin uutisiin on laskettava Kaberlen loukkaantuminen Avs-pelissä. Murtuma kädessä pitää tsekin poissa 3-4 viikkoa.

Ilta kuului kuitenkin Dougie Gilmourille. Seremonien ennen ottelua voi katsoa täältä. Ja toinen osa täältä. Dougille hattua vain pois päästä. Teki Leafsistä contenderin ja palautti uskon organisaatioon. Samanlaiselle pelaajalle olisi nyt käyttöä.

edit. ja TML ehti tietysti ensin.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Jatkoajalla turpaan tällä kertaa, kun vastassa oli Panther ACC:ssä.

Leafs hallitsi lievästi avauserää ja pääsi tekemäänkin avausmaalin erän puolenvälin jälkeen. Osuman teki Niklas Hagman ja saattaa maali päästä ehdolle vuoden taistelumaaliksi. Ensin Hagman jää tuomarin jyrän alle, sitten hän saa Panthers-pakin polvesta päähän ja lopuksi vielä kiekko tulee Hagmanin pään seudulle.
Enivei Hagman nousee ylös ja päättää pitkän vaihdon loistavaan yksilösuoritukseen ja taisteluun josta tuloksena upea maali.

Timo Pärssinen tuli itselleni tuosta mieleen ja maalin jälkeen Hagmanista oikein huokui "how about that goal?"

Erän lopussa G. Campbell pääsi tasoittamaan Leafsin lepsun puolustuspelaamisen ansiosta. Onneksi Blake-Moore-Poni -ketju tuli vielä vikalla minuutilla hätiin ja erätauolle päästiin maalin johdossa.

Toisessa erässä Antro pääsi jatkamaan maaliputkeaan vetämällä Strallmanin riparit sisään. Tätä menoa Antrosta saadaan hyvä hinta kun maaleja tuntuu tulevan liukuhihnalta (toki tuossa oli kuiva kausi ennen sitä).
Luke Schenn oli taas mies paikallaan, vai mitä Dvorak? Pitäisköhän meikeläisenkin ruveta hehkuttamaan Schenniä kuten Doug Murrayta?

Kolmas erä oli todella tasainen, mutta ainoa joukkue kuka maaleja teki oli Florida. Lähellä Leafskin oli kiekko pomppi luistimien kautta aina maaliviivalle, mutta ei kuitenkaan kokonaan sen yli. Yläpuolella olevasta kamerasta näytti jo että siellä lepää, mutta katsottuani tilanteen maalin sisällä olevasta kamerasta, eihän se siellä tainnut ollakkaan. Maaliviivalle pysähtyi ja sitten Andersson ja pakit potkivat kiekon selville vesille. Tuomari kyllä näytti heti että maali, mutta uusintojen jälkeen hylkivät maalin.
Panthers teki siis tosiaan kaksi maalia, ensin Stillmanin hienosta syötöstä Weiss ja viimeisellä minuutilla itse Stillman. Panthers pelasi lopussa 6-4 vastaan kun Poni otti tyhmän mutta kyseenalaisen boksin laitataklauksesta.

Jatkoajalla ACC:n hiljensi tuttu mies joka on tämän tehnyt aiemminkin. Bryan McCabe meinaan lähti mukaan ylivoimahyökkäykseen ja veti komean lämärin ohi Veskun.

Sellainen peli tällä kertaa ja ensi yönä homma jatkuu. Leafs ja Habs ottavan kenraaliharjoitukset Sabresia vastaan peräkkäisinä iltoina, kunnes kohtaavat toisensa lauantaina kuumassa matsissa Bellissä. Mielenkiinnolla odotan jo nyt tätä kohtaamista, joka ei toivottavasti jää pannukakuksi.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Luke Schenn oli taas mies paikallaan, vai mitä Dvorak?

Schenn ajeli kyllä ihan tyylikkäästi miehen aitioon. Muutenkin viime peleissä on ollut muutamia hyviä fyysisiä esityksiä tulokkaalta. Harmittavasti kuitenkin jatkoaikamaaliin johtanut tilanne sai alkunsa Schennin pyörähdyksistä lähes alimpana miehenä. En tiedä olisiko Luke saanut pientä itseluottamuksen poikasta tai jotain siitä rookiet vs. sophomoret-pelistä kun näitä (hyökkäyspään) kikkoja on nyt enemmän alkanut tulemaan. Siellähän Schenn esitteli varsin pehmeitä käsiä pariin otteeseen mm. läpiajosta. Aiemminhan hän on rauhoittanut tilanteita pikku kikoilla ja tekemällä muita hienoja liikkeitä nimenomaan puolustuspäässä.
 

TML

Jäsen
Tyrmäys Buffalolta 5-0.

Ei ollut Leafsilla sananvaltaa Sabresia vastaan viime yönä. Sabres mätti taululle tylyt 5-0 lukemat ja hallitsi peliä melko suvereenisti alusta loppuun.
Justin Pogge pelasi Leafsin maalilla ja pakisto ei kyllä helpottanut hänen peliään.
Heti alkuun Timmy Hill ohjasi 1-0 ja se oli vain alkusoittoa Sabresin melko nätille maalikimaralle.
2-0 maali oli erittäin upea vaikkakin MVR (=Mike Van Ryn) saattaa olla eri mieltä. Drew Stafford aiheutti nuhan MVR:lle ja upotti kiekon nätisti yläpesään.

Toisen ja kolmannen erän kentällä vallitsi Tomas Vanek show. Vanek paukutti hatun ja paikkoja hänellä oli vaikka viiteen maaliin.


Peräkkäisinä iltoina pelit ei näytä sujuvan Leafsilla ja kyllä meno oli aika kylmää Sabresia vastaan. Poggelle ei mahkuja annettu lainkaan.
Nyt pari kovaa jannua ylös ja hakka... kaataan Habsia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaahas, ja nyt tarvitaan kaikki info Steffan Kronwallista. HFB:llä heti manasivat että asiallinen pakki hautautui farmiin kaikkien kubinoiden ja kumppanien takia?

Ollut pehmeämpi kuin olisi haluttu?
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Brian Burke show on lähtemässä todenteolla käyntiin...Toronton GM haukkuu Vesa Toskalan aivan pystyyn

Kyllä nyt täytyy sanoa että toivottavasti Burke tietää mitä tekee? Onko tämä kenties miehen tyyli nostattaa Toskalan itseluottamusta vai onko luottamus Toronton kravatti osastolla mennyt miehen otteisiin täysin? Mahdaakohan Toronto lähteä maalivahti kaupoille vielä takarajalla. Tämän lausunnon jälkeen on aivan varma että jokainen vähänkin kunnossa oleva maalivahti liitetään huhuissa Torontoon.

Eihän nuo Toskalan tilastot kyllä tälläkään kaudella ole sellaista tasoa että niillä playoffeihin mentäisiin. Toronto nyt vaan on niin vittumainen paikka maalivahdille että vaikea siellä on vain yksin tuontason joukkuetta kuitekin yksin pystyssä pitää. Toronto fanit voivat valaista hieman että onko Burken puheet Veskun ailahtelevaisuudesta mitään perää?
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Onhan Toskala vähän haparoinut pelaamassaan parissa viime ottelussa. Niitä inhottavia liruja ja joitain helppoja on mennyt selän taakse mutta samalla Veskulla on lähes joka ottelussa todellisia huipputorjuntoja. Toronto on laskenut melko vähän laukauksia omaa maalia kohti (liigassa kuudenneksi vähiten, 28,2 laukausta per peli) mutta ongelma maalivahdin kannalta on se, että iso osa noista vedoista tulee todella hyvistä maalintekopaikoista. Välillä tuntuu, että vastustajan jokainen tilanne on todella hyvä ja avoin maalintekopaikka. Vastaavasti puolustuksellisesti paremmat joukkueet pystyvät pitämään vetopaikat harmittomina ja molari sitten napsii kaukovedot helposti ja tilastot näyttävät heti paremmilta.

Nyt jos Toskala siirtyy/treidataan muualle parempaan joukkueeseen niin varmasti tilastot kohenevat, miestä aletaan hehkuttamaan mediassa ja Leafs-leirissä itketään miksi laskettiin huippuluokan mokke pois.

E: Yllä olikin samat jutut mainittu.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
On mielenkiintoista nähdä, miten Brian Burke onnistuu Toronton maalivahtitilanteen hoitamisessa. Vancouverissa hänen kokoamiensa joukkueiden yksi suurimmista heikkouksista oli maalivahtipeli ja sen puute. Koko aikana Burke ei onnistunut löytämään toimivaa ratkaisua. Vaikka maalille hankittiin jatkuvasti uusia ukkoja. Kuuden kauden (1998-99 - 2003-04) aikana Canucksin maalia vartiovat Garth Snow, Corey Hirsch, Kevin Weekes, Felix Potvin, Corey Schwab, Alfie Michaud, Bob Essensa, Dan Cloutier, Peter Skudra, Martin Brochu, Alex Auld, Tyler Moss ja Johan Hedberg.

Anaheimissa pätevä maalivahti oli jo valmiiksi, joten Burken ei tarvinnut sitä metsästää. Track recordin perusteella ainoa keino, jolla Burke löytää Maple Leafsille kunnon ykkösvahdin, on ronskin ylihinnan maksaminen. Hänen näkemyksensä maalivahtien kohdalla on osoittautunut kehnoksi.

Kehnouteen liittyen, HFboardsin eräs nimimerkki on taannoin kirjoittanut suorastaan vavisuttavan kattavan yhteenvedon Brian Burken heikkouksista Canucksin managerina.
 

TML

Jäsen
Hyvä peli Leafsilta Habsia vastaan ja ansaittu voitto sieltä.


Ennakkospekulaatioissa laitettiin siis paljon taas Kostitsyn-Grabovski kohtaamiselle, mutta pannukakuksi se tämän pelin osalta jäi. Taisivat kerran olla samaan aikaan jäällä eikä muutamaa taklauksta lukuunottamatta Graboa kohdeltu pahoin.

Ottelu alkoi heti intensiivisesti kun May ja BGL iskivät yhteen. Yksipuolinen mylly jossa May otti pataansa aika reippaasti. Mayn oli miltein pakko matsata ja hyvä että lähti vaikka selkään saikin.
Leafs hallitsi avauserää alusta loppuun, kunnes erän vikalla minuutilla jäähyt koituivat kohtaloksi. Jeff Finger veti kiekon katsomoon kun peliä oli jäljellä alta sekunti. Olisi vaikka istunut kiekon päälle niin oltaisiin saatu kello loppumaan ja lähtemään toiseen erään 5-4 alivoimalla.
Ja niin, Luke Schenn teki avauserän ainoan maalin ja samalla elämänsä ensimmäisen änäri-maalin. Congrats Lucky Lukelle.

Toisen erän Habs tosiaan aloitti kahden miehen ylivoimalla ja tulosta tuli heti. Kovalev ja Markov syöttelivät D'Agostinille avopaikan josta hän ei erehtynyt. Toisen erän alkuun tasoitus ja vastustaja jatkaa ylivoimalla ei tuntunut hyvältä ratkaisulta ja momentum oli hiukan siirtymässä Habsille. Hyvin Leafs kuitenkin kokosi itsensä ja Kulemin veti Leafsin 2-1 johtoon vain pari minuttia Habs-tasoituksen jälkeen.
Toista erää väritti runsaat jäähymäärät ja jos ei viime kerralla näiden joukkueiden kohtaamisessa tuomarit olleet aivan parhaimmillaan, eivät ne kyllä tänäänkään olleet.
Kaikista räikein oli Saku Koivun poikkari Matt Stajanin päähän josta tuloksena oli 0min Koivulle. Jälkitilanteessa Stajan meni Koivun perään ja tuomareiden väliin tullessa uskalsi Sakukin jaella muutaman lyönnin. Eri säännöt näemmä Koivulle.

Kolmanteen erään lähdettiin Leafsin maalin johdossa ja sitten kuvaan astui C. Price ja Jason Blake. Blake kyykytti Pricea kahdesti lyhyen ajan sisään ja Leafs pääsi kuin varkain jo kolmen maalin karkumatkalle. Blaken vauhti oli liikaa Habs puolustajille ja Pricen hanskakäsi oli tänään todella hidas.
Habs sai vielä onnekkaan maalin Toskalan ollessa epätietoinen missä kiekko on. Kostopoulos heittäytyi ja törkkäsi kiekon maalin Schennin ja Toskalan edestä.
Hieman Habs yritti vielä taistella tämän jälkeen, mutta viimeistään Laraquen kyynerpäätaklaus Schennia kohtaan ratkaisi pelin Leafsille. Kubina vielä antoi mahdollisuuden ottamalla pelin kolmannen jäähynsä. Onneksi Habs ei tehnyt maalia ja lopulta Jeff Finger veti loppulukemat 5-2 kun peliä oli jäljellä reilu minuutti. Dominic Moore kyykytti Koivua aloituksessa 100-0 ja Finger pääsi räväyttämään lämärinsä.

Leafs saa kyllä kiittää voitosta Carey Pricea, joka ei ollut lähelläkään omaa tasoaan. Blake-Moore on tällä hetkellä todella kuuma parivaljakko ja kuin varkain Blake onkin matkalla 30 maalin kauteen. Joulukuussa näytti vielä että hyvä jos saa 10 täyteen. Nyt alkaa olla sitä vanhaa Blakea esillä.
Kubina otti järjettömiä jäähyjä eikä ollut tasollaan. Luke Schenn oli jälleen mahtava, Ian White on myös mies paikallaan. Frogren pelasi myös kelpo pelin, vaikka katsoikin Habsin toista maalia aitiopaikalta. John Mitchelille myös peukku hyvästä pelistä. Hakkikin 0+2 vaikkei miestä juuri näkynyt.

Leafs ansaitsi voiton pelaamalla hyvän tasapainoisen pelin. Toskala kokosi myös itsensä ripityksen jälkeen ja pelasi hyvän matsin. Habs on aina mukava kaataa ja tästä ensi viikkoa kohti jolloin vieraillaan etelässä Panthersia ja Boltsia vastassa. Viikko päättyy kotiotteluun Pensiä vastaan.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kehnouteen liittyen, HFboardsin eräs nimimerkki on taannoin kirjoittanut suorastaan vavisuttavan kattavan yhteenvedon Brian Burken heikkouksista Canucksin managerina.

Oli kyllä todella mielenkiintoinen ja laadukas postaus, jota varten oli tehty taustatyötä, eikä vain lausuttu omia mielipiteitä ilman mitään argumentteja, mihin tukeutua. HF:lläkin näitä helmiä löytyy vielä. Kiitos linkistä.

Pienellä varauksellahan näihin on silti suhtauduttava, koska rivien välistä selvästi näkyi, ettei kaveri ollut Burken suurimpia faneja. Eihän yhteenkään lainaukseen ollut esim. lähdettä, mikä tosin on ymmärrettävää, kun osa artikkeleista oli jo lähes vuosikymmenen takaa. Kirjoittajahan totesi, että hänellä on pääsy sanomalehtien juttuarkistoihin ilmeisesti työn tai opiskelun puolesta, mikä selvittänee asiaa (kaikkeahan ei sentään vielä netissä ole). Silti pari lähdettä olisi ollut mukava nähdä, mutta ihan kaikkea ei sentään voi forum-postaukselta odottaa. Varmasti Burke teki myös jotain BC:ssä oikein, mutta ei käy kieltäminen, etteikö jutussa olisi ollut kiteytettynä osa Burken heikkouksista.

Burken johtotavassa on jotain doncorleonemaista. Jos taistelet miehen rinnalla, on Brian sinulle uskollinen loppuun asti, mutta jos poltat välit Brianin kanssa, on välirikko yleensä lopullinen. Tuo uskollisuushan mainitaan yleensä hyveenä, jonka kaikki nostavat esille, kun Burkesta puhutaan, mutta aika harva muistaa mainita, kuinka jääräpäinen ja anteeksiantamaton Burke osaa myös olla, vaikka paras ratkaisu olisi antaa järjen käydä periaatteiden edelle. Jälkimmäisestähän koko Umberger-case käy mainiosti esimerkkinä. Viime aikoinahan Burken uskollisuus vanhoja pelaajiaan kohtaan ei välttämättä edes ole joukkuetta auttanut, kuten Bertuzzin hankinta Duckseihin osoitti.

Burkehan on myöntänyt avoimesti Torontossa, ettei hän ole urallaan juuri onnistunut maalivahtien kanssa. Vancouverissa meni kaikki metsään ja Anaheimissa oli tosiaan jo Giguere Murrayn jäljiltä, mutta Burke onnistui myös luopumaan ykköspotentiaalin Bryzgalovista ilmaiseksi. Ei todellakaan mairitteleva CV. Eniten itseäni arveluttaa kuitenkin Burken Draft record. Burke ei ole drafteissä onnistunut timantteja löytämään, pikemminkin päinvastoin. Toki mies on mm. Prongerin ja Sedinit varannut, mutta top 3 pickeillä. Kun Burken apumiehenä häärii vanha kunnon Dave Nonis, kantavat päävastuun Draftista pitkälti Leafsissä samat herrat kuin Vancouverissa. Toivottavasti kaksikko vain onnistuu paremmin ontariossa. Onneksi Nucks-fanien hampaissa jo vuosia ollut Ron Delorme ei sentään ole nyt mukana.

Burke on myös sanonut, että on täysin uudessa tilanteessa Torontossa, koska on ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen GM:nä joukkueessa, joka ei tule pudotuspeleissä pelaamaan. Niin Nuckseissa kuin Duckseissa Burke ei ollut tunnettu kovana Dead-line miehenä, vaan hän halusi tehdä muutokset jo hyvissä ajoin, jotta uusilla pelaajilla olisi aikaa sopeutua joukkueeseen. Ducksien cup-vuonna Burke hankki Dead-line päivänä esim. vain Brad Mayn. Nyt Burken ollessa itse myyjä, roolit vaihtuvat ja irlantilainen kaikella todennäköisyydellä odottaa Dead Linen loppuun asti saadakseen maksimi korvauksen organisaation vähäisistä asseteista. Saa nähdä, miten Burke siinä onnistuu.

Vaikka mistä vinkkelistä asiaa katsoisi, niin Burke ei ole koskaan joutunut aloittamaan joukkueen rakentamista yhtä puhtaalta pöydältä kuin Torontossa. Lyhyesti sanottuna ilman onnistuneita varauksia Leafs ei tule nousemaan, koska pelkillä UFA-pelaajilla ei joukkuetta pysty rakentamaan. Ihan turha kuitenkaan luulla, että Burke muuttuisi. Viimeiseen kymmeneen vuoteen Burke ei ole varannut ensimmäisellä kierroksella yhtään alle 184 cm olevaa pelaajaa. Tuskin Burke tästäkään periaatteestaa tinkii sen paremmin kuin rakkaudestaan pohjoisamerikkalaisiin pelaajiin. Jotkut asiat vain eivät muutu. Toivottavasti Burken pakkomielteistä ei tule hänen akilleen kantapäätään samaan tapaan kuin Bobby Clarkelle kävi Phillyssä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ensin Burke haukkui Toskalan ja nyt vuorossa on Nik Antropov.

"I haven't talked to his agent [Don Meehan] about a future with our club," Burke said. "From my standpoint, I don't see any reason to put a new contract offer on the table, as I think it might be time for a change of scenery. I'm going to sit down with him in the next week or so, but I don't think Nik's play warrants that type of discussion."

Selväksi tuli. En tiedä, pitikö tämäkin nyt tuoda julkisesti esille, kun selvää oli muutenkin, että Nik lähtee siirtotakarajalla. Toivottavasti Burken puuskahdus motivoi Antroa parempiin otteisiin, koska tällä hetkellä Nikin kauppa-arvo ei huipussaan ole. Ei mikään mukavin tilanne, kun GM julkisesti käytännössä kertoo tulevasta treidistä, mutta osoitteesta ei ole mitään tietoa. Jokainen voi miettiä, olisiko Burke ikinä kohdellut pohjoisamerikkalaista pelaajaa vastaavalla tavalla kuin Toskalaa ja Antroa?
 

TML

Jäsen
Jälleen pataan Floridalta jatkoajan jälkeen.

Avauserä oli melko tasainen ja hyvätasoinen jossa Leafs pääsi tekemään ainoan maalin. Jason Blake toimitti limpun maalille, josta Hagmanin Nikke pääsi tuikkaamaan jo kauden 15. maalinsa.

Toisen erän alussa Panthers pääsi tasoittamaan McLeanin hieman onnekkaalla osumalla. Erän loppupuolella tuli Leafs kovaa ja verkot heiluivat. Ensin Jamal Mayers tuikkasi rystyllä ohi Vokounin ja erän toiseksi viimeisellä minuutilla Hagman latoi reboundit verkkoon ylivoimalla. Hyvää vauhtia hakki on menossa miltei 25 maalin kautta kohti.

Brian Burken ripittämäksi joutunut Antro näytti kaapin paikan viemällä Leafsin jo 4-1 johtoon kun kolmatta erää oli pelattu 7 minuuttia. Tämäkään johtoasema ei Leafsille riittänyt vaan vielä onnistui joukkue sössimään voiton.

Nopeasti Antron maalin jälkeen iski Nathan Horton päädystä pompanneen kiekon sisuksiin. Pari minuuttia tästä ja Ville Peltonen pääsi iskemään maalin edestä 3-4 kavennuksen. Panthers tuli tämän jälkeen todella lujaa ja oli ajan kysymys koska heilahtaa. Heillahti jo melko aikaisessa vaiheessa ja ei ollut kaukana jotta Leafs olisi jäänyt kokonaan ilman pinnoja.

Panthersin kaikki varsinaisen peliajan maalin syntyivät alle metrin sisällä maalista. Missä vika?
Lopulta jatkoajalla ratkaisun iski illan toisellaan Richard Zednik. Konkari Cory Stillman koulutti Fingeriä laidassa juuri ennen maalia.


Joopa joo, Burken ripityksessä olleet pelaajat tuntuvat parantavan aina seuraavaan peliin joten olisiko aika Burkelta vetää valttikortti ja haukkua koko joukkue? Tasainen pelihän tuo oli eikä kolmannen erän perusteella tulos ole ollenkaan epäreilu. Aika perinteinen viime kausina tutuksi tullut kolmannen erän sössiminen Leafsilta.

Grabo vaeltaa edelleen yössä, Moore&Blake -kaksikko syötteli taas yhteensä neljä pinnaa. Torstaina jatketaan Floridassa kun vastassa on viime yönä myös tappion napannut Bolts.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos joku joukkue kaipaisi tehoja kauden avaukseen niin Jeremy Williams olisi waiverissa. Eipä taas saanut paljoa Williams näyttää Burkelle taitojaan. Vai mikä tässä on taustalla?
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jos joku joukkue kaipaisi tehoja kauden avaukseen niin Jeremy Williams olisi waiverissa. Eipä taas saanut paljoa Williams näyttää Burkelle taitojaan. Vai mikä tässä on taustalla?

Ilmeisesti taas yksi pelaaja, johon Burke tai Wilson ei ollut tyytyväinen? Vähän flegmaattiseltahan Jeremy saattaa jäällä vaikuttaa, mutta kukaan ei voi kiistää, etteikö hänellä olisi maalintekijän lahjoja. Williams on aikaisemminkin tainnut pari kertaa mennä waiwersien läpi Marliesiin, joten toivoa on, että niin kävisi myös nyt. Harmittaa vain, jos joku Jeremyn poimii, koska kuitenkin kyseessä kulttipelaaja ja oma suosikki Wellwoodin lähdön jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös