Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Tomekille kenkää!

Viestiketju osiossa 'Sport' , aloittajana Ribarista ylös!, 05.10.2014 klo 09.49.

 1. Sportin koko uskottavuuden, fanien luoton palauttamisen ja mikä tärkeintä, Sportin peli-identiteetin rakentamisen kannalta, mitään muuta vaihtoehtoa ei ole kuin lähettää Tomekki takaisin Kontulaan ja hyvin äkkiä. Voi sitten siellä selvitellä peilin edessä"et sä tiedä kuka mä oon" ja miettiä uravalintaansa uudemman kerran. Jokeri-kytky pelaajien suhteen oli täysin ymmärettävä mutta kun farmina ei edes enää voi olla KHL-narreille, niin mikään ei puhu enää sen puolesta että Tomekin pitäisi jatkaa Sportissa. Tomekki ei ole valmentaja ja epäilen hyvin vahvasti että pärjäisikö edes kakkosena muualla kuin alasarjoissa tai kaljaliigassa.

  Ei Tomekkia varmaankaan koskaan aikaisemmin ole kaukalon ulkopuolella räittykään mutta jos miehessä virtaisi edes vähänkin vanhaa taistelijaa niin pleksin yli olisi mennyt niin että heilahtaa! Itkeminen "ihan karmeeta ja kuvottavaa" ei mielestäni mene läpi edes yön pikkutunneilla kun nakkurilla alkaa nahinat. Ei ainakaan Porissa;siellä alkaa senkan otto nenästä ennen kuin kaikki räkä on edes suusta poistunut.

  Ei jatkoon eli lähe menee, ei oo käyttöö.
   
 2. Scaleo666 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Eiskrazer Chargers
  Lainaus:
  Ei hyvää päivää, mitä käsittämätöntä paskaa. Aivan turha ketjuavaus. Koita nyt ymmärtää että tämä on pitkä prosessi. Ei sitä ihan noin vaan siirrytä sarjaporrasta ylöspäin ja jatketaan voittojen tiellä. Aivan turha rahan tuhlausta antaa Tomekille kenkää tässä vaiheessa. Paha lähtee häntä syyttämään siitä että Kokkalat, Hattuset ja co eivät vaan riitä liigatasolla.

  Eli valot päälle ja järki käteen
   
 3. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Mielestäni myös täysin turha ketju. Kannattaa muistaa, että hänellä on kilometrin muista heppoisempi materiaali käsissään. Lisäksi kaikki on uutta, joukkueen yhtinen taival kovin lyhyt ja kaikki muutenkin vasta alussa.
  Nyt tarvitaan joukkueelle tukea, eikä selkäänpuukotusta.

  Toisekseen, jääkiekko on laji, jossa pienet asiat vaikuttavat. Muutama onnistuminen alle ja tilanne saattaa olla ihan erinäköinen, kuin nyt.
  On realismia, että Sport on sarjan tyvipäässä, ei kärkipäässä.
  Jos Ipan matkassa roikutaan pisteiden valossa, ollaan voitettu tää kausi.

  Ensi perjantaina voitto juuri Ipasta ja maailma näyttää taas valoisammalta. Uskoa nyt tähän hommaan vaan, vaikka välillä saadaankin nekiuun ja kunnolla. Tää on hei oppimisprosessia koko kausi.
   
 4. Zaari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ihan kaikki ei ole kotona, jos tämän kaataa pelkästään Tomekin syyksi. Se on vain täysin selvä juttu, että Sportilla on ns. välimallin joukkue tuosta liigan ja mestiksen välistä. Yksikään valmentaja ei saisi Sportista tällä kaudella voittavaa joukkuetta liigaan. Ketjun avaaja ilmeisesti tottui mestiksessä pääasiassa voittamaan, mutta kyllä ensimmäinen kausi liigassa oli jo tuomittu siihen, että turpaan tulee todella usein. Ensi kausi sitten jo luultavasti parempi.
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Onhan Sportin rosteri huono ja ei kukaan valmentaja siitä mitään mestarikandidaattia tekisi. Mutta sittenkin olen sitä mieltä, että jos joukkue päästää SM-liigassa neljä maalia per peli omiin, niin silloin valmennus ei voi olla kartalla. Puolustuspelin organisointi on täytynyt epäonnistua ja pahasti.

  Valtonen oli mielestäni jo valintana hyvin erikoinen. Jokereissa nähtiin mielestäni melko hyvin hänen kyvyttömyys valmentaa tällä tasolla. Tomek tuntuu omaavan pitkälti samat heikkoudet kuin Summanen, mutta ei likimainkaan samoja vahvuuksia kuin Raato. Tokihan Tomekissa on tietynlaista karismaa ja katu-uskottavuutta, mutta oikeasti tämän tason valmentajana hän tuntuu olevan enemmänkin tyhjän kirjan kannet.

  Tottakai voidaan puhua pitkästä prosessista ja niin edelleen, mutta ei paska konvehdiksi odottamalla muutu. Tietysti on vaikeaa sanoa, että lähtisikö kukaan itseään kunnioittava huippukoutsi edes Vaasaan siivoamaan Valtosen jälkiä ja rakentamaan touhua pikkuhiljaa eteenpäin, mutta selvää on se, että Valtosella jatkamalla Sportin taru SM-liigassa tulee olemaan todella kivikkoinen. Eikä asiaa helpota se, että pelaajahankinnoista on päättämässä Valtosen veroinen amatööri eli itse the autokauppias.
   
 6. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Nyt ketjun avaaja ottaa kantaa persoonaan, vaikka pitäisi perustella mitä pelillisiä asioita päävalmentaja on kenties tehnyt väärin. Jos siis ratkaisevia asioita on hänen mielestään tehty väärin.
   
 7. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Minusta aina kun huudetaan valmentajalle potkuja, niin pitäisi olla esittää myös vaihtoehto.
  Tami " keksin jääkiekon ja paljon muutakin " Tamminen vai ?
   
 8. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Jos, siis JOS Sport päätyisi jostain syystä Tomen joskus ulostamaan, veikkaan että vastuun ottaa Karjalainen.
  Ja taas jos multa kysytään, seuraava valmentaja, jonka mä haluaisin olisi luonnollisesti ja ehdottomasti Pike Pikkarainen. Olisin halunnut hänet jo nyt meidän valmentajaksi, mutta olen tyytyväinen tähänkin ratkaisuun... So far.
   
 9. pappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jos Sport jostain syystä päätyisi vaihtamaan valmentajaa, niin omasta mielestäni A-P Selin voisi olla Sportin näköinen valmentaja.
   
 10. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Mielestäni Pikkarainen voisi olla kova haku, hänellä on sentään jotain näyttöjä valmennusosaamisesta. Veikkaisin että Tomekin kanssa ei teidän ensimmäinen kausi paremmaksi muutu. Kymmentä voittoa teille veikkailtiin, olette nyt 12 voiton tahdissa mutta kausi on vielä alussa. Joten olisiko järkevää hommata koutsi joka vetää vaikka keskialueen trapilla ja kilpparilla sillointällöin voittoja, organisoi puolustuspelin ja sen jälkeen keskittyy hyökkäykseen? Vai onko nykyinen "ajokoirakiekko" mielestänne hyvä ratkaisu? Suurin ongelma siinä taitaa olla se että joukkue väsyttää itsensä liian nopeasti, joukkueen selkäranka ei kestä jos vastustaja tekee avausmaalin ja pakisto ei kestä tuota pelitapaa sitten yhtään. Paremmin organisoitu puolustus, turhan luistelun vähentäminen ja iskemiset vastahyökkäyksistä saattavat auttaa materiaalieron tasoittamisessa (jos kaksi erää pystytään pelamaan 0-0, niin yksi pomppu voi helposti ratkaista pelin viimeisessä erässä). Lisäksi tuosta pelitavasta saa hyvän pohjan tulevaisuuteen, hyökkäämistä on helppo lisätä jos puolustus toimii.
   
 11. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Täytyy vielä sanoa, että puolustaminen Saipaa vastaan oli varsin erikoista. 4 äijää seisoo passissa oman maalivahdin edessä tekemättä mitään.
  Saipan ei tarvinnut kuin toimittaa kiekkoa taaksepäin siniviivalle ja siellä olleella Saipalaisella oli aikaa ja tilaa virittää vaikka millä mitalla. Sportin pelaajat seurasivat katseella, että saako Hostikka kiinni... Ei tämä voi olla Valtosen " pelitapa " ?

  Pikkaraisesta sen verran, että hieman " lauhkeammalla " luonteella olisi ollut Liigavalmentaja jo jonkin aikaa...
   
 12. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kyllä tämän ketjun aloittajan tietämys jääkiekosta on täysi nolla. Paljon on puhuttu pelaajistosta joka tosiaan on alle Liiga tason mutta huomioida kannattaa että siellä koko organisaatio opettelee vasta isompiin ympyröihin... Omasta mielestäni jos budjetissa on tilaa niin pitäisi miettiä että miten voisi parhaiten vahvistaa niin pelaajistoa kuin valmennustakin. Nyt siellä on iso kasa pelaajia jotka ei ole Liiga tasoa eikä tule siihen koskaan yltämäänkään. Näistä olisi pikimmiten päästä eroon jotta saisi säästettyä niitä kullanarvoisia euroja. Niillä sitten tekemään niitä täsmävahvistuksia. Mutta siitä vitun Virmasesta pitäis ihan ensimmäisenä päästä eroon. Vituiks meni Jokereissakin vaikka oli lähes rajaton budjetti. Lappeenrannasta löytyy Suomen paras organisaatio joka osaa toimia pienemmällä talousalueella ja pienellä pelaajabudjetilla!
   
 13. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Kelpaisi kyllä munkin puolesta Pike, vaikka en ihmisenä hänestä pidäkään. Näytöt lajin parissa kuitenkin puhuvat puolestaan. Mutta saakeli, eihän sitä uskaltaisi enää Vaasan yössä pistäytyä ilman turpaansaannin pelkoa!
   
 14. Pat_LaFontaine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
  Mä veikkaan, että jos KK vaihtaa valmentajaa Liigaan, löytyy Pike heidän penkintakaa.
  Ei siinä sinällään mitään. Olisi kyllä hienoa nähdä, miten hänen pelillään pärjättäisiin Liigassa. Veikkaan, että paremmin, kuin hyvin.
   
 15. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Älkää vaan missään tapauksessa houkutelko Pikkaraista sinne Vaasaan.

  Minullakin toivo elelee että saataisiin "elämänsä ja pelikirjansa" päivittänyt Jarno Pikkarainen KooKooseen ensi kaudeksi. Voi tosin olla turhaa unelmaa.

  Ja tämä tosin kaikki vain omaa mielikuvitteluani.
   
 16. Tempestas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Valtonen - Virmanen.. Siis jos kaverit eivät onnistu edes Liigan parhaimpien resurssien avulla, niin millä todennäköisyydellä se olisi mahdollista ylivoimaisesti heikoimman pakan kanssa?

  Pikkarainen olisi kyllä mielenkiintoista nähdä Liigassa, kunhan Jarnon ote jatkuu vähintään yhtä agressiivisena kuin yöelämässä.
   
 17. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Passiivinen keskikaistan puolustus kokonaisuutena on kyllä mielestäni koko Liigan pelitapa tällä hetkellä, uusien siniviivamittojen(kin) ansiosta. Sen sitten tietysti yksilöt pelaavat paremmin tai huonommin, mutta lähtökohtaisesti tuota aluesumppua pelaavat kaikki. Otetaan syöttölinjoja ja aluetta eikä niinkään miehiä.
   
 18. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Ei sillä ettenkö olisi minäkin pitänyt Valtosta kummallisena valintana Sportin peräsimeen, hänen heikkoutensa olivat kyllä ikään kuin jo etukäteen tiedossa. Mutta siltikin jo tilastojenkin todistama asia on, että joukkueen ongelmat kulminoituvat etenkin puolustukseen, kuten esim. Doug93 tuossa antaa oikein ymmärtää. Miten sen nyt kauniisti sanoisi.. Sportin pakisto on lievästi ilmaistuna heikko liigatasolle. Lindbohmin menetys oli vielä kirsikka tähän surkeuden kakkuun. Tuollaisen pakiston takana perusvarmakin liigatason maalivahti (jollaisia Toivonen ja Hostikka mielestäni molemmat ovat) jää äkkiä niin yksin, että omiin menee helpostikin se neljä per peli, jossa luvussa Sport tällä hetkellä keskiarvoisesti menee. Ja kun sitten katsotaan Sportin hyökkäystä, niin jos/kun vastustaja tekee sen neljäkin maalia, niin Sportin mahdollisuudet taistella tuolloin ottelun voitosta ovat aikalailla pienet, koska vain ykkösketju on oikeasti liigatasoinen ketju (Fleuryn uskaltaisin jo tässä vaiheessa julistaa ihan liigatason mieheksi, mainio löytö). Tämä on juuri se asia, jossa ero muihin näkyy oikein kärjistynenä: Sportin maaliero on nyt jo -19! Tuo on normaali lukema karkeasti sijoille 8-10 jääneelle joukkueelle runkosarjan lopussa, mutta että jo lokakuun alussa! Oravanpyörä on valmis..

  Valtosta on siis sinällään turha syyttää tilanteesta, vaikkakin toki päävalmentaja on päävastuullinen, eihän siitä tosi asiasta mihinkään pääse. Valtonen ei myöskään ole varmasti oikea mies ottamaan maksimia irti tuosta miehistöstä..
   
 19. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Se nyt oli selvää jo viime kauden jälkeen ettei Valtosesta ole Liigatason valmentajaksi mutta jos tämä Tomekille kenkää -ketju avattiin nyt Sportin tappioputken saattelemana niin yhtä selvää on se ettei Valtosen kenkiminen ole ratkaisu yhtään mihinkään. Menkää nyt ihan suosiolla hänellä vain loppuun asti. Sportin rosteri on yksinkertaisesti niin heikko että jumbosija on täysin oikeutettu paikka teille. Teidän jengiä tuskin kukaan valmentaja hinaisi yhtään ylemmäksi enkä nyt tiedä onko sillä loppupelissä merkitystäkään onko Sport kauden päätteeksi 14. vai 13.
   
 20. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Itse kyllä näen ongelmat ihan vastakkaisessa päädyssä. Puolustus on pysynyt hyvin kasassa ja paketti on alkanut hajoamaan yleensä vasta pelin ratkettua, joka taas johtuu umpisurkeasta hyökkäyspelistä. Alivoima on toki hyökkäystäkin suurempi heikkous, koska Sport on kerännyt eniten jäähyminuutteja ja alivoimaprosentti on 76. Siinä on siis muutaman kerran kolissut omissa. Tuon huonon alivoiman voi kyllä laittaa valmennuksen piikkiin, sillä Sportista löytyy kyllä ihan liigatason alivoimapelaajat.
   
 21. Savon Detroit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Sabres
  Sport alotti sarjan ensimmäisillä peleillä aivan hyvin joten ei päävalkku voi täysi puliukko nyt mitenkään olla. Kysymys palaa kaiketi lähinnä siihen, miksi tekeminen on muuttunut noista alkumatseista ja mikä siellä on muuttunut?

  Sarjaa on pelaamatta vielä 50 kierrosta ja itse omista poikkeuksellisen karvaisista kokemuksista oman joukkueen puolesta siis johtuen valmentaja on hyvä vaihtaa joko ennen kautta hyvissä ajoin tai sen jälkeen---Sportin on tarpeetonta lähteä keittämään lisäsoppaa tilanteesta ennenkun Valtonen on puhunut suunsa puhtaaksi ja analysoinnut mikä nyt mättää kun ei kulje ja jos ei selkeitä muutoksia pelin tekemiseen synny niin sitten vasta kiitos ja näkemiin.
  Pitää nyt muistaa että suunnilleen jokainen liiganousija on pamauttanut komiasti ensin alkuvoittoja ja sitten senjälkeen päänsä jäähän eli sitävartenhan Sport treenaa tätä ekaa kautta että siitä saa jatkettua paremmin seuraavalle. Absurdeintahan tässä on se taas kerran että jos kotkapaidat paukutteleekin seuraavat viisi peliä putkeen 1-0 voittoja tai jotakin niin kukaan ei muista enää tätä topikkia.....

  Jos Sport olisi nostanut pohojanmaan ossuuspankin tyhjäksi ja ostanut puoli NHL:ää matkeväiksi niin sitten voisi kirota tilanteen alimpana helvettiin mutta kun on lähdetty maltillisesti rakentaen liikkeelle, moitekin saa oikeat mittasuhteet kun ei olla kannua väkisin kaapin päälle heti rahtaamassa. Ei nuo Sportin kentällisten tekemiset niin mahdottomia voi olla ettei niitä saa jeesattua takaisin kauden alun kuosiin, eikä se materiaali edelleenkään niinpaljoa muista jää ettei sillä haasteta muita samalla lailla kun kauden alussa oli. Kyllä minäkin haluan nähdä kunnollisen KalPa- Sport pelin ja päinvastoin, ei tässä muusta oo kysymys.

  Juu, olen kauhea juoppo ja seniili mutta KalPan kärsimyksiä aikoinaan ei unohda helvetissäkään on niistä jotakin tullut opittua tällä kummallisella matkalla, haistatellakin mulle saa kunhan käskee haistamaan konjakkia : X
   
 22. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Ehkä tälle ketjulle on sittenkin aihetta, sillä Risto on tänään lähetetty takaisin Heinolaan.
   
 23. Bemari Eki Jäsen

  Joillakin vaasalaisilla näköjään mopo karannut taas vaihteeksi käsistä :) Tuolla materiaalilla juokkueen paikka kuuluukin olla pohjalla ja siihen ei ole syynä valmentaja.
  Harva Sportin pelaaja tuskin pääsisi monessakaan toisessa Liigajoukkueessa edes pelaavaan kokoonpanoon. Mestiksen tasoa olevilla pelaajilla turha yrittää pullistella Liigassa, olipa valmentaja kuka tahansa...
   
 24. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Eli suurin osa todennäköisesti pääsisi monessakin liigajoukkueessa pelaavaan kokoonpanoon?
   
 25. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  A-P Selin on ihan hyvä valmentaja, mutta toistaiseksi hän on todistanut vasta sen, että pystyy häviämään tyylillä. Pienimmän/bottom 3 budjetin joukkueella saavuttanut useita 11./12. sijoja, mutta ei paljon muuta. HPK:ssa taisi olla se yksi hyvä kausi, mutta siinä kaikki toistaiseksi.