Tomas Zaborsky HIFK:hon

  • 207 165
  • 746

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmasti Zabon maalimäärään vaikuttaa myös se, että hän pelaa ainakin omien sanojensa mukaan erillaista roolia HIFK:ssa kuin Ässissä. Porissa hänen duuni oli käytännössä hakata vaan sitä kiekkoa maaliin, mutta viime kauden jossain haastattelussa mies totesi, että Törmänen on antanut hänelle vapaammat kädet ja mahdollisuuden myös pyörittää peliä, eli olla yhtenä playmakerina. Tämä oli ainakin yksi syy sille, miksi Zabo koki viime kaudella saaneensa syöttöpinnoja enemmän kuin maaleja.
 
Mukana oli pari sellaistakin maalia jotka tehtiin maalin takaa miinuskulmasta (IFK:takin vastaan yksi Riksmanin taakse ;), ja sellaisia maaleja jotka nyt voidaan laskea ihan selkeiksi imuroinneiksi veskareilta, eli suoria vetoja ilman maskia.

Oliko sitten suonenveto vai mikä, mutta kyllähän tuo oli sellainen kausi että kiekko meni "aina" maaliin kun mies vaan erehtyi maalia päin laukomaan.

Helppo sanoa, että maalivahti imuroi, mutta toisaalta olen itse pohtinut toistakin vaihtoehtoa. Juuri ennen illan peliä tuli kooste edellisestä HPK-pelistä ja siinäkin Zabo yllätti Myllyniemen helposti. Helppo laskea täysin Myllyniemen (joka muutenkin oli sysipaska koko kauden) piikkiin, mutta jos sama ukko tekee 250 liigapeliin ~parikymmentä "helppoa" maalia, niin onko kyse jostain muustakin? Yksi osa jääkiekkoa ja yhtälailla maalivahtipeliä on ennakointi. Zaborsky tekee ratkaisuja, joita muut ei juuri tee. Esimerkiksi miinuskulmasta tuleva veto. Toki yksittäisenä tilanteena helppo maali, mutta niin usein olen Zabon nähnyt laukovan noita epätoivoisia vetoja, etten usko täysin sattumaan. Maalivahti ennakoi tuossa tilanteessa varmasti jo syöttöä maalin edustalle ja sijoittuminen on sen mukaista.

Joku sanoi aikaisemmin, että samalla rahalla saisi varmasti parempaa. Varmasti saisi, siitä ei ole kysymystä, mutta samalla rahalla voi saada myös täysin katteetonta esitystä. Tällä hetkellä Zabo on pistepörssin top10:ssä ja maalipörssin kolmonen. Myös viime kauden lopulla miehen nimi löytyi pistepörssin top10:stä. Jos sopii persoonansa puolesta (mitä en epäile, vaikka ajoittain peleissä elääkin suht intensiivisesti), niin mistä löytyy samalla rahalla pelaaja, joka samalla varmuudella löytyy pistepörssin kymmenen kärjestä ensi kauden lopulla? Jos ostetaan sata saman arvoista arpaa, niistä kymmenen on Zabon edellä, 20 samalla tasolla ja 70 huonompia. Ymmärrän kyllä realiteetit, jos hinta on oikeasti aivan posketon, mutta silloinhan ei samaa rahaa ole tarjota kellekään?
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se Zaborskyn Ässät kausi oli tietyllä tapaa suonenvetokausi, oli flow ja meni vähän kaikkialta sisään. Olen katsonut ne kaikki ennätyskauden maalit läpi, ja mieshän ei tee laukauksellaan älyttömän paljon maaleista vaan jotain sutaisuja nollakulmista ja maalinedestä on paljon, eikä pidä käsittää väärin kyllä Zaborsky on nimenomaan hyvä maalintekijä. Maalivainu on todella kova, mutta laukaus ei ole läheskään niin hyvä kuin maalisarake näyttää, ja se on johtanut siihen että Zaborsky on todella iso maalipaikkojen tuhlari.

Esimerkiksi Partasen ja Zaborskyn ero on se, että Zaborsky on tehnyt hemmetin vähän itse itselleen maaleja, kun taas Partanen on pystynyt luomaan omalla kuljetuksellaan tai harhautuksellaan itselleen paikan ja vielä omalla laukauksella viimeistellyt maalin. Lisäksi Partanen on tehnyt huonommistakin paikoista hyvällä vedolla maaleja, kun taas Zaborsky ei ole tehnyt läheskään kaikista edes huippupaikoista maaleja.

Zaborskyssa parasta on asenne ja taistelu, sikäli en haluaisi ensi kaudeksi Zabosta luopua. Etenkin kun on vaikea löytää varmuudella tuon tason pelaajaa tilalle. Zaborsky ei ole hintansa väärti, mutta hieman pienempi palkka ehdotus näille kahdelle kaudelle ja mies olisi tod.näk. mennyt toiseen seuraan joka olisi maksanut sen hänen pyytämänsä, sikäli tuota vähempää ei oikein pysty maksamaan jos haluaa tämän kaliiberin pelaajan.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tomas Zaborsky all his goals 35 goals

Siinä Youtubesta nuo Ässät kauden maalit. Onhan nuo kieltämättä aika Zabomaisia maaleja ja samoja juttuja yrittää vieläkin. Löytyy myös viereisistä linkeistä viime kauden maalit meidän paidassa.

Piti oikein katsoa nuo maalit kunnolla. Huomionarvoinen juttu oli se, että yksi maali tuli niin, että laukauksen sijaan vei rystylle ja uitti rystyllä tyhjään maaliin. Läpiajoistakin HIFK:ssa 95%:sesti hakee vetoa ja väitän, että pienellä jujulla tekisi niistä kovemmalla prosentilla. Noista maaleista varmaan noin 10 oli tyhjiin ja todella monta nolla-, miinuskulmasta tai ihan toivottomalla heitolla tehtyä maalia. Zaborsky on HIFK:ssakin saanut noita maalipaikkoja sen verran paljon, että 20 maalin sijaan jo nyt voisi olla 30 rikki. On hukannut avopaikkojakin ihan älyttömän määrän ja ei ihan sellainen flow ole ollut noissa laukauksissa. Tyhjiin Zaborsky tekee kovalla prosentilla edelleen, mutta tuollaisista toivottoman oloisista heitoista ei ole tehnyt, kuten Ässät kaudella. Ihan karmea maalintekijän vietti ja vaistohan tuolla ukolla on. Mitään ei siitä pidä pois ottaa, koska harva pelaaja edes osaa hakea itsensä noin usein maalipaikkaan. Sen vaan sanon, että ihan sitä maksimisuoritusta ei vielä HIFK aikana tältä ukolta olla nähty. On ihan selkeästi sellainen yli 30 maalin potenttiaalin mies. 15-20 maalia tulee keskinkertaisellakin kaudella. Silti vähän harmittaa se tietty yksipuolisuus tuossa viimeistelyssä. Sellainen selvä kehityksen paikka olisi tuossa. Pitäisin ehdottomasti, mutta jotenkin sellainen kutina, että jatkaa matkaansa. On taas sellaiset näytöt tiskiin laittanut, että vähintään Sveitsi lienee suunta, jossa latoisi maaleja liukuihnalta. 21 maalia teki KHL:ssäkin, eli taso riittää sinnekin. Toivottavasti ei Jokerit, vaikka ei sekään nyt katastrofi olisi. Lähinnä haluaisi sen liikenteen näiden kahden seuran välillä olevan minimaalista. Zaborskyyn käytetyillä rahoilla tuskin maaliahneempaa laituria löytää, mutta monipuolisemman voisi löytää. Ei korvaamaton pelaaja juuri sen takia, että on pelaajana aika yksiulotteinen hyökkäyssuuntaan. Lähinnä mahtavan lähtönopeutensa takia jatkuva uhka puolustajille. Pystyy lähes aina haastamaan vedolle ja on arvaamaton. Yksi suosikeistani. Ei siitä mihinkään pääse.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Itse muistan sellaisen haastattelun missä, Zaborsky sanoo että ei treenaa skodea ollenkaan kesäisin. Tämä oli siis haastattelussa sinä kesänä kun oli meille tehnyt sopimuksen. Ei ole kyllä niin hyvä ja monipuolinen laukaus että, kestäisi moisen harjoittelemattomuuden.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse muistan sellaisen haastattelun missä, Zaborsky sanoo että ei treenaa skodea ollenkaan kesäisin. Tämä oli siis haastattelussa sinä kesänä kun oli meille tehnyt sopimuksen. Ei ole kyllä niin hyvä ja monipuolinen laukaus että, kestäisi moisen harjoittelemattomuuden.

Meinasin eilen kirjoittaa tämän saman, joo Zaborsky kertoili ettei vedä kiekkoa kesäisin levyltä maaliin, koska ei tee niin kaukalossakaan. Eli harjoittelee vasta jäiden tultua, mikä tietenkin syö toistojen määriä paljon. En muista onko Zaborsky vetänyt kertaakaan kunnon lämäriä IFK:ssa, tai Partasmaista perus rannaria, lähes aina nähdään se lämäisy.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kun katsoo noita maaleja, niin verrattavissa paljon Teemu Selänteen tulokaskauteen. Kaikki vain menee. Joskus näin. Ympärillä myös kuumaa pelivuotta pelaavia: Uusitalo/Housley, Dixon/Zhamnov. Savinainen/Tkachuk.

Rooli on nyt erilainen. Kova suoritus silti olla kahtena peräkkäisenä vuotena Top-10 pistepörssissä. Hankala arvioida onko rahan väärti. Jos maksaa 300-350k kausi (ei kait ne oikeasti 400k maksa) niin varmaan olisi saanut "Kuuselan"+"Laineen" samalla hinnalla täksi kaudeksi. Mutta kun ei kaikkia pelaajia vain saa, eikä kaikki ole onnistumisia.

Zabo onkin aika riskitön sijoitus saada kova pelote peliin ja on aika monipuolinen.

Pitäisin jos samanhintainen. Päästäisin menemään jos pyytää lisää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei kannata tehdä liian vaikeaks tätäkään asiaa, vaan luotetaan siihen ankkateoriaan mielummin :)

Zabo tekee maalinsa pääasiassa joko vedolla omasta kiekonkuljetuksesta, suoraan syötöstä tai sitten reeboundeista. Sitten taas pääosin epäonnistuu läpiajoissa, joten sehän tarkoittaa tietysti vaan sitä, että hänellä on hyvä / tarkka laukaus ja sijoittuminen, mutta heikot ja mielikuvituksettomat harhautukset (tai yleensä ei ole mitään harhautuksen yritystäkään vaan joku sutaisu veskarin patjaan).

Laukaustaan hän on pomminvarmasti treenannut hyvin, koska se lähtee nopeasti ja useimmiten oikeaan paikkaan, mutta harhautusten ym. treenaaminen onkin sitten tainnut jäädä liian vähälle.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuuntelin tuon Zabon podcastin ja mielenkiintoista tekstiä sieltä tuli, kun kysyttiin, että jos saisi valita nykyisestä jengistä itselleen ketjukaverit, niin ketkä he olisivat. Hintziä, Leinoa ja Liivikiä se pyöritteli sentterin paikalle, koska heidän kanssa homma pelittää niin hyvin. Ramstedtin kanssa se kuitenkin pelaa...
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hintziä, Leinoa ja Liivikiä se pyöritteli sentterin paikalle, koska heidän kanssa homma pelittää niin hyvin. Ramstedtin kanssa se kuitenkin pelaa...
Vaikeahan se on huudella joukkueen ulkopuolelta mutta näkisin tässä paljon pelityylillisiä eroja sentterien suhteen, tätä sivuttiin joskus aiemminkin täällä Jatkoajan keskusteluissa. Leino on erittäin hyvä molempiin suuntiin, siis puolustussuuntaan parempi kuin Ramu, antaa ehkä enemmän mahdollisuuksia vapauksiin hakea itse korkeampaa näitä hyökkäykseen lähtöjä sekä Ramun kanssa monesti paikat luodaan seisovilta jaloilta kun Ramu pysähtyy siniselle antamaan näitä maagisia passeja. Seisovilta jaloilta Zabo ei ole erinomainen vaikka isot pisteet on tällä kaudella saanutkin aikaan.
Hintz nyt taas on sen luokan lupaus että on mahdollisesti ensi kaudella meidän ykkössentteri ja kenties sen kautta Zabo jääkin pelaamaan hänen rinnalle, erittäin luisteluvoimainen jolla paliälykin huippuluokkaa, näen mahdollisuuden paljon vauhdikkaampiiin hyökkäyksiin Zabolla Hintzin ja Leinonkin kanssa kuin Ramun.

_
 

JoharinCrosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HIFK Fotboll
Vaikeahan se on huudella joukkueen ulkopuolelta mutta näkisin tässä paljon pelityylillisiä eroja sentterien suhteen, tätä sivuttiin joskus aiemminkin täällä Jatkoajan keskusteluissa. Leino on erittäin hyvä molempiin suuntiin, siis puolustussuuntaan parempi kuin Ramu, antaa ehkä enemmän mahdollisuuksia vapauksiin hakea itse korkeampaa näitä hyökkäykseen lähtöjä sekä Ramun kanssa monesti paikat luodaan seisovilta jaloilta kun Ramu pysähtyy siniselle antamaan näitä maagisia passeja. Seisovilta jaloilta Zabo ei ole erinomainen vaikka isot pisteet on tällä kaudella saanutkin aikaan.
Hintz nyt taas on sen luokan lupaus että on mahdollisesti ensi kaudella meidän ykkössentteri ja kenties sen kautta Zabo jääkin pelaamaan hänen rinnalle, erittäin luisteluvoimainen jolla paliälykin huippuluokkaa, näen mahdollisuuden paljon vauhdikkaampiiin hyökkäyksiin Zabolla Hintzin ja Leinonkin kanssa kuin Ramun.

_

Hintzin ja Zaborskyn hyökkäyspelaaminen perustuu nopeaan liikkeeseen ja suoraviivaiseen pelityyliin. Ramstedt rytmittää ja hidastaa hyökkäyksiä liikaa. Varmasti olisi Za-Hi-Rask kenttä pitelemätön.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hintzin ja Zaborskyn hyökkäyspelaaminen perustuu nopeaan liikkeeseen ja suoraviivaiseen pelityyliin. Ramstedt rytmittää ja hidastaa hyökkäyksiä liikaa. Varmasti olisi Za-Hi-Rask kenttä pitelemätön.
Juurikin näin. Ramu tuo kiekon alueelle ja lyö sitten jarrut kiinni etsien syöttöpaikkaa. Yleensä tekee sen niin, että kulmaa kohti mennessään palauttaa viivalle tulleelle pakille.
Hintz on enemmän sellainen, että painaa laidalta päätyyn asti ja siellä aletaan etsimään niitä ratkaisuita.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Varmasti olisi Za-Hi-Rask kenttä pitelemätön
Samat ajatukset, tuossa olisi juuri se x-factor ensi kauden jengiin jos miettii miten voi tästä nykyisestä vielä parantaa. Päästäisiin pois siitä ykköskentän hitaudesta mikä vaivaa nyt sitä. Ei silti, voisin pitää Ramunkin joukkueessa, sentterihierarkiassa Hintz ajaa jo ensi kaudella ohi kun saisi vielä parasta mahdollista laidoille. Pelitaktisesti on tietty haastavaa että jengissä on niin eriluonteisia hyökkäyskenttien senttereitä.

_
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
ketkä he olisivat. Hintziä, Leinoa ja Liivikiä se pyöritteli sentterin paikalle, koska heidän kanssa homma pelittää niin hyvin. Ramstedtin kanssa se kuitenkin pelaa...
Just mietin tuossa että JOS Balle lähtee, niin ei hommattaisikaan uutta ykkössentteriä vaan PW, ja nostetaan Hintz ykköseen / yv playmakeriksi. Säästyisi fyffeä mm.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Tänään oli Zabolla paikkoja vaikka huru mycket, ja huomasi että jätkät rupesivat niitä hänelle pelaamaan, erityisesti Ramstedt. Siinä se ongelma usein onkin, kun pelaataan jollekulle maalia, se ylimääräinen puoli sekuntia menee juuri sen ukon etsimiseen ja paikka vähän kuivuu. Väitän että parhaiten saataisiin tulosta, vaikka nyt sitten Zabolle, pelaamalla ihan "normaalisti". Se skodaa jolla on mesta. Target-mies pääsee ohjaamaan tai reboundiin vaikka se laukaisupaikka ei olisikaan juuri hänelle pelattu. Tänään oikein näki tuskan kun ei väkisellä mene.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Olisipa Zabo vielä yhden tehnyt, torstaina livekuvaa maalikuninkuuden taistelusta Lappeenrannassa. Tosin eihän tuota eroa ole kun kaksi maalia. Heti alkuun Zabolle yksi ja jännäksi menee. Olen mestoilla.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Olisipa Zabo vielä yhden tehnyt, torstaina livekuvaa maalikuninkuuden taistelusta Lappeenrannassa. Tosin eihän tuota eroa ole kun kaksi maalia. Heti alkuun Zabolle yksi ja jännäksi menee. Olen mestoilla.

Muita mahdollisia pörssejä Lappeenrannasta haviteltavaksi:

- Taimella on mahdollisuuksia viedä puolustajien pistepörssi. Kurottavaa Leimun ja Niskalan lukemiin on 2 pistettä.
- Hussolla tällä hetkellä pienin päästettyjen maalien KA (1,93) ottelua kohden. Myös torjuntaprosenttinsa (92,67%) hengittää Zapolskin niskaan (92,70).
- Ramstedt johtaa syöttöpörssiä 3 syöttöpisteen erolla SaiPan McIntyreen.

Sellainen samanlainen kliininen voitto kuin tänään niin eiköhän nuo kaikki pörssit ole mahdollista viedä :)
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tätä ei pidä ottaa Zabon arvosteluna, vaan kertoo paljon kaverin maalivainusta, että tämän kauden maalimäärä on maalipaikkoihin suhteutettuna ihan alakanttiin. 30 maalia olisi pitänyt olla ihan paperia. Lähempänä 40 kaappia pitäisi olla. Toki Ramulla iso osuus tässä.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Muita mahdollisia pörssejä Lappeenrannasta haviteltavaksi:

- Taimella on mahdollisuuksia viedä puolustajien pistepörssi. Kurottavaa Leimun ja Niskalan lukemiin on 2 pistettä.
- Hussolla tällä hetkellä pienin päästettyjen maalien KA (1,93) ottelua kohden. Myös torjuntaprosenttinsa (92,67%) hengittää Zapolskin niskaan (92,70).
- Ramstedt johtaa syöttöpörssiä 3 syöttöpisteen erolla SaiPan McIntyreen.

Sellainen samanlainen kliininen voitto kuin tänään niin eiköhän nuo kaikki pörssit ole mahdollista viedä :)
Muita mahdollisia pörssejä Lappeenrannasta haviteltavaksi:

- Taimella on mahdollisuuksia viedä puolustajien pistepörssi. Kurottavaa Leimun ja Niskalan lukemiin on 2 pistettä.
- Hussolla tällä hetkellä pienin päästettyjen maalien KA (1,93) ottelua kohden. Myös torjuntaprosenttinsa (92,67%) hengittää Zapolskin niskaan (92,70).
- Ramstedt johtaa syöttöpörssiä 3 syöttöpisteen erolla SaiPan McIntyreen.

Sellainen samanlainen kliininen voitto kuin tänään niin eiköhän nuo kaikki pörssit ole mahdollista viedä :)
Niinpä, onhan torstaillekin vielä paljonkin jännitettävää. Onneksi toiseksi tärkein on jo plakkarissa. Se tärkein sitten keväämmällä.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ja Zaborsky ovat tehneet SM-liigalle valituksen koskien viime perjantain ottelua HIFK-Kärpät, jossa Zaborskyn tekemä maali merkattiin Ramstedtille. Iltasanomien mukaan Liiga on hyväksynyt valituksen ja Zabo nousee 27 maaliin. Ykköspaikalla on siis SaiPan Chad Rau 28 osumalla, joten huomisella pelillä on ainoastaan panosta maalipörssin voitosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös