Tobias Salmelainen HIFK:n urheilujohtajana

  • 1 390 444
  • 8 211

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

lego

Jäsen
HIFK:n pitäisi erottaa tämä Salmelainen. Aivan pelle koko jätkä, täysin väärässä paikassa. Työharjoittelijana liigan vaativimmassa pestissä.

Selinin potkut olivat sataprosenttisesti nähtävissä syksyn valmentajauutisen jälkeen. Itse ennakoin joulua, mutta arvioin kuukaudella väärin. Käsittämätöntä että Tobias ei olemattomalla kokemuksellaan, mutta silti kohtalaisella jääkiekkotaustallaan pystynyt tätä näkemään.

Salmelaisen ensimmäisen reilun vuoden kouluarvosana = hylätty.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
HIFK:n pitäisi erottaa tämä Salmelainen. Aivan pelle koko jätkä, täysin väärässä paikassa. Työharjoittelijana liigan vaativimmassa pestissä.

Selinin potkut olivat sataprosenttisesti nähtävissä syksyn valmentajauutisen jälkeen. Itse ennakoin joulua, mutta arvioin kuukaudella väärin. Käsittämätöntä että Tobias ei olemattomalla kokemuksellaan, mutta silti kohtalaisella jääkiekkotaustallaan pystynyt tätä näkemään.

Salmelaisen ensimmäisen reilun vuoden kouluarvosana = hylätty.

Mua vaivaa tätä palstaa vaivaava "Kaikki mitä Salmelainen tekee on paskaa ja oksennusta", mutta kaikille muille löytyy ymmärrystä.

Koska eihän Atua voi potkia pois vaikka puolet jengistä on alisuorittanut koko kauden ja pelisysteemistä ei ole tietoakaan...mutta sitten pelisysteemikin on Pikkaraisen syytä, jolloin tää kaikki on nyt Salmelaisen syytä, koska valitsi Pikkaraisen Atun sijaan.

Salmelainen ei saa puhtaita papereita tästä kaudesta, mutta toi ainainen kaikille heti kenkää -mentaliteetti on se joka ajaa tätä seuraa muutenkin ihan liikaa. Kojolle lähdettiin antamaan kenkää liian aikaisin, vaikka alustavasti oli puhetta jopa jatkosta, Stögölle annettiin kenkää vaikka oli tehty jatkosopimus ja kaveri oli hilannut joukkueen edellisenä kautena finaaleihin runkosarjavoittajana. Nyt Atulle annettiin kenkää vaikka järjen mukaan olisi vaan kannattanut lopettaa tää turbulenssi ja vetää kausi loppuun tällä sakilla ja aloittaa syksyllä ns. nollasta.

IFKn ratkaisu ongelmatilanteisiin: "Kenkää ja vaan lähe menee!".

Työni puolesta olen useammankin kerran ollut IFKn johtohenkilöstön lähellä noilla klubeilla ja saanut kuunnella tätä fanien iänitkuista virttä. Fanit vouhottaa pitkin kautta näille johtohenkilöille, kuka pelaaja ja valmentaja "Saa nyt vain lähteä". Olen ollut paikalla kuulemassa seuraavat vittuilut: "Nyt helvettiin se Oulun kalsariukko" =KJ ulos, "Tosta Kaskesta ei ikinä tule IFKn tasoista pelaajaa", "Ei riitä Malinen kärkiseuran johtosentteriksi. Maksimissaan nelossentteri", "Santala ulos!". "Miksi te sen mikkihiiri Kangasniemen hommasitte?"

Ja kun uusi valmentaja tulee, niin Kenkää koutsille thread laitetaan jatkikseen. Vaikka se olisi huumoria, niin siinä piilee myös tämän organisaation yksi ongelmista. Faneista lähtien aina seurajohdon ylimpään mieheen asti juostaan sprinttiä, kun pitäisi juosta maratonia.

Salmelainen saa multa miinusmerkkiä tästä kaudesta, mutta kerrataanpas vähän: Nybari lähtee juuri silloin kun ensi kauden soppareita neuvotellaan. Salmelainen hyppää ns. juoksevaan junaan. On mahdollista, että siksi myös Kaski pääsi Pelsuihin, koska Salmelainen aloitti soppareiden tekemisen ns. kärkijätkistä. Lyhyeen aikaan sai kuitenkin naarattua Kangasniemen, Santalan, Suomelan, jatkot Tyrväiselle, Raskille ja Eroselle. Sitten ihan hyvä hankinta Tallbergin kannalta. Ei saanut kevääksi enää naarattua sitä taitoa jota kaivattiin ja siitä miinus.

Ei ehkä ollut vielä nähnyt muutaman pelaajan arvoa jengille ja kun kuukauden sisään jo kaikki neuvottelee diilejä muihin jengeihin, niin näitä Kaski -tapauksia käy. Case Malinen on käsitelty täällä sata kertaa.

Musta itseasiassa ei ollut ihan huono hyppy junan kyytiin ottaen huomioon ajankohdan. Tapparassa ja Jypissä sama siirtyminenhän tehdään paljon pitkäjännitteisemmin ja Leinosen jatkaja keskittyy itseasiassa vuoden päästä pelaavaan jengiin eikä joudu heti edes vastaamaan huutoon. Siellä juostaan maratonia.

Tästä kaudesta isoin miinus tulee Case Suomelasta. Aika junnumaisesti kuvitteli, että tuolta löytyisi senttereitä vasemmalta ja oikealta. Eipä löytynyt. Miksi? Tavoiteltiin liian isoja kaloja? = Brule, jotkut halusivat valita kiinnostavamman koutsin= Osala-Manner ja ilmeisesti jotkut vaan halusi kotiin = Nättinen.

Case Lessio oli ihmeellinen ja veikkaan jotenkin, että se oli Atun päätös.

Ja puretaas tämä Case Atu:

Kun on näitä juttuja lukenut, niin ilmeisesti vaihtoehtona on siis täysin uusi valmennusryhmä, jatkaa linjalla Atu-Tanska tai linjalla Pikkarainen-Tanska. Päätös pitää tehdä lokakuun aikana, jotta uusien pelaajien ja jatkosopimusten kohdalla ensimmäisenä kysytään: Kuka koutsaa ensi kaudella". Lokakuussa ollaan tiputtu CHLstä ja ollut vaikeuksia voittaa puolalaisia. Peli sakkaa jostain syystä ja joukkue ei näytä isolta pahalta IFKlta vaan enemmänkin sählyjoukkueelta. Matseista puuttuu tunne. Pronssi oli hieno asia, mutta jatkaako Atu-Tanska linjalla kuitenkaan?

Moni ja itsekin olin kiinnostunut Karri Kivestä varsinkin jos olisi saanut mukaansa pari noista Ipan lahjakkuuksista. Mutta ehkä Kivi ei ollut saatavilla tai Kivi ei itse halunnut tulla seuraan, jossa 80% koutseista saa kenkää ennen sopimuskauden päättymistä. Ehkä seura haluaa lopettaa tämän paskan maineen? Valitaan Pikkarainen. Atu itse kokee, että on parempi tulla tiedon kanssa ulos, jotta huhut eivät tuhoisi joukkueen peliä. Salmelainen kunnioittaa tätä päätöstä, koska kukaanhan ei halua, että tieto tulee esiin pleijarien aikana vastustajan "vuotamana".

Sen jälkeen Atu ja Pikkarainen, jotka ovat ystäviä ovat (kaikista "ne vihaa toisiaan" salaliittoteorioista huolimatta) sopineet miten vuosi vedetään. Selkeästi Atu antoi Pikkaraisen vetää peleissä isompaa roolia. Atu halusi mentoroida Pikkaraisen hyvälle uralle. Atu on hieno mies. Vuodenvaihteessa näki, että tämä systeemi muutettiin. Eli jälleen Atu ja Pikkarainen olivat todennäköisesti keskenään sopineet, että vain yksi voi olla sheriffi. Atu otti pelit haltuun ja veti kaikki aikalisät yms.

Mutta jostain syystä peli itseasiassa takkusi yhtä paljon ellei enemmänkin. Ollaan seiskana ja juuri ollaan avattu lompakon nyörejä ja hankittu pelaajia... jotain tarttis tehdä. Ja palataan takaisin iänikuiseen turbulenssiin. Taas meidän ratkaisu: Kenkää!

Ja nyt sitten ollaan miettimässä taas kenkää Tobiakselle? Saadaan uusi mies tekemään soppareita joskus maaliskuussa. Silloin on ihan jämäpelaajia jäljellä. Toki jos joukkue on oikein kasattu, niin 90% soppareista ensi kaudelle pitäisi olla tehtynä. Mutta kuka tähtipelaaja tänne tulee, kun täällä vaan kengitään kaikki? Vaikuttaa vain kriisiseuralta.

Olen nyt tavannut Tobiaksen pari kertaa ja se vaikuttaa a) fiksulta ja oppimishaluiselta b) tosi helposti lähestyttävältä. Sen heikkous on kokemattomuus. Ja tätä osastoa voi kehittää. Se, että onko IFK harjoittelupaikka on sitten eri asia.

Nybarin tapasin monta kertaa ja se vaikutti a) ylimieliseltä ja hieman jopa dilleltä b) vaikeasti lähestyttävältä. Ihan mukava se Nybari oli, mutta väitän, että siinä missä Nyballa kesti ikuisuuksia oppia tota hommaa, niin Salmelaisella menee murto-osa siitä ajasta.

Ja se, menikö oppi perille, nähdään ensi syksynä. Jos meidän sentteristö on luokkaa sarjan top-2, niin on opittu. Tällä hetkellähän huhut kertoo sen olevan Tyrväinen-Paajanen-Lundell-Jääskä. Musta toi on vielä vajaa ja kaipaa yhden pelimiehen keskelle. Tyrväinen-Paajanen-Santala-Lundell-Jääskä olisi jo ihan kova keskusta. Se kestää jo yhden loukkaantumisen ja Santala voi himmailla uransa alaketjujen sentterinä.

Vaikka annan Tobiakselle arvosanan "Tyydyttävä/heikko" tästä alusta, niin en mä sitä vielä kyllä kenkisi. Ei siitä mitään hyvää seuraa. Eikä ainakaan vahvapohjaista hyvin toimivaa jääkiekkoseuraa. Uskon, että Tobiaksella mennään ainakin vuosi ellei enemmänkin. Toivottavasti tosiaan kehittyy ja oppii ja meillä on ensi kaudella timanttinen jengi.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Tobbe tulee kuulema jossain vaiheessa Telian lähetystä kertomaan "viisauksiaan". Katsellaan ja kuunnellaan mitä miehellä on asiaa.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
No siihenhän se paukahti heti alkuun. Peruspaskaa höpisi. Puhu ettei ole ollut oikein tunnetta mukana ja Atun heivaaminen pois toisi sitä. Jaa, taitaa Atu olla aika tunteen tappaja sitten, mahtaa Selinien makkarissa olla aikas viileä meno. Saatoin kyllä ymmärtää väärinkin kuuntelin sillä kuuluisalla sivukorvalla keittiöstä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Erinomaista analyysiä Bergenheim-Lehkonen -kaksikolta Tobiaksesta ja IFK:n touhusta yleensäkin. Lehkonen sanoi suoraan, että hän ei missään tapauksessa pelaisi tällaisilla korteilla valmentajakuvion osalta, koska se pitää sisällään aivan järjettömiä riskejä. Lisäksi oli puhetta siitä kuinka kaikki loka kaadettiin aiemmin Nybondaksen niskaan, mutta silti se sama turbulenssi jatkuu edelleen.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Ja huomioitavaa tuosta Salmelaisen haastattelusta se, ettei ensi kauden valmennuksen julkaisua edelleenkään nähdä minkään tasoisena virheenä. Kaverin ylpeys suoraan Nybarin pelikirjasta. Kaikki muut (valmennus, pelaajat) tekevät virheitä paitsi hän.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tai Nybari. Sekin voisi olla yllätyksellinen avautuminen.

Nybari on edelleen sisäpiirin mies omistajan edunvalvojana niin en oikein ymmärrä mistä avautuisi. Varsinkin kun omien sanojensa mukaan ei saanut potkuja vaan halusi itse väistyä pois. Kukaan näistä sisäpiirin kavereista ei tule koskaan avautumaan. Stubb on ainoa joka avautuu joka tuosta pimeyden konklaavista on eronnut ja avautuu silloin tällöin.

Itse en kannata valmentajan kenkimistä koska usein se ei auta mitään. Tässä tapauksessa vaan oli tilanne se, että kaikki vaan saapui työpaikalle ja teki minimin ja lähti kotiin. Syitä siihen voi olla monia.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybari on edelleen sisäpiirin mies omistajan edunvalvojana niin en oikein ymmärrä mistä avautuisi. Varsinkin kun omien sanojensa mukaan ei saanut potkuja vaan halusi itse väistyä pois. Kukaan näistä sisäpiirin kavereista ei tule koskaan avautumaan. Stubb on ainoa joka avautuu joka tuosta pimeyden konklaavista on eronnut ja avautuu silloin tällöin.

Itse en kannata valmentajan kenkimistä koska usein se ei auta mitään. Tässä tapauksessa vaan oli tilanne se, että kaikki vaan saapui työpaikalle ja teki minimin ja lähti kotiin. Syitä siihen voi olla monia.
Kuinka osuvasti ja lähellä totuutta sitä voi olla :)
Kunpa vain tietäisit *Isoa naurua*
 
J

Just-Ice-Hockey

Tulipa katseltua tuo Telian studion varsin kattava analyysi IFK:n nykymenosta. Hyvää keskustelua kaikkinensa. Mutta jumalauta, että sain näppylöitä meidän uj:n haastattelun aikana. Ei tämä nettikandi uskalla perkele omasta työstään sanoa saatana sanakaan. Kauden jälkeen arviot ja muuta paskaa. Olisi saatana ollut edes mies ja myöntänyt, että moni asia on hänenkin toiminnassaan mennyt vituiksi tällä kaudella. Joukkueen ja valmentajathan Salmelainen suolasi ihan sujuvasti vailla mitään nikottelua.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Urheilujohtajan vastuulla on kasata joukkue ja se tehdään kesällä, ennen kauden alkua. Kun kausi alkaa, joukkueen pitää olla valmis. Kauden aikana hankitaan tarvittaessa 1-2 pelaajaa paikkaamaan heikkouksia tai loukkaantumisia. Nybondaksen aikaan joukkuetta syytettiin turbulenssista. Pelaajia ja valmentajia tuli ja meni, ja sama jatkuu nyt Salmelaisen aikana. Joukkuetta ei johdeta ammattimaisesti, jatkuvuus puuttuu. Otti esimerkiksi Kärpät, jolla on selkeä suunnitelma, jota viedään eteenpäin. On kaksivuotis-suunnitelmaa, kolmevuotis-suunnitelmaa, viisivuotis-suunnitelmaa jne, ja niitä noudatetaan. Ei edes muistanut kuinka monta pelaajaa IFKsta on tälläkin kaudella potkittu ja hankittu.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulipa katseltua tuo Telian studion varsin kattava analyysi IFK:n nykymenosta. Hyvää keskustelua kaikkinensa. Mutta jumalauta, että sain näppylöitä meidän uj:n haastattelun aikana. Ei tämä nettikandi uskalla perkele omasta työstään sanoa saatana sanakaan. Kauden jälkeen arviot ja muuta paskaa. Olisi saatana ollut edes mies ja myöntänyt, että moni asia on hänenkin toiminnassaan mennyt vituiksi tällä kaudella. Joukkueen ja valmentajathan Salmelainen suolasi ihan sujuvasti vailla mitään nikottelua.
Jos en tietäisi, että haastattelussa esiintynyt henkilö olisi HIFK:n UTJ, luulisin hampaattomuuden, risuparran ja selittelyiden keskeltä henkilöä HIFK:n päävalmentajaksi vihkoon vedetyn kauden päättäneen ensimmäisen säälipoffisarjan ratkettua.
Sen verran kärsineen näköinen oli meidän UTJ tossa vedossa. (:D)

Ehkä Tobbari on ottanu askeleen lähemmäs haalariosastoa ja vetää nykyään lähempänä pelaajia.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.

Siirretään tuolta mediaketjusta, koska tämä osuu enimmäkseen Tobiaksen duuniin.

Hyvää keskustelua, vaikka suhtaudun yleensä näihin studiokeskusteluihin hieman kriittisesti, koska heidän tehtävä on olla "Kriittisiä". Hieman kuin teatterikriikot juttelis keskenään ja yrittäisi olla mukamas oikeasti järkeviä ihmisiä eikä besserwissereitä. -Ja IFKta on myös mediaseksikästä kritisoida.

Mutta keskustelu oli silti pääasiallisesti totta. Keskustelun + / -

+IFK ei toimi kuten suurseura. Fakta.

Se ei juokse maratonia vaan se elää liiaksi pelitapahtumissa korvaan supisevien sponsorien ja fanien ajatuksien kautta. Ja varmasti joitakin päätöksiä tehdään edelleen siellä VIP-katsomoissa dinojen kanssa tai ainakin sieltä tulee lisää turhaa sisäpiiripainetta. Sisäpiiri pöhisee ja sisäpiiri kuuntelee kaiken lisäksi omia "luottohenkilöitään".

Suurseuralla pitäisi olla tosiaan 3 ja 5 vuoden suunnitelma, jossa pysytään vaikka pieniä töyssyjä tulisi. Tänä vuonna mentiin taas turbulenssiin. Viime ajoista tulee mieleeen Stögön erottaminen. Jos oltaisiin toimittu, kuten suurseura, oltaisiin kunnioitettu jatkosopimusta myös Stögön kanssa ja menty vuosi lisää hänen kanssaan. Mies oli kuitenkin juuri valmentanut joukkueen finaaleihin runkosarjan voittajana. Se, että siihen sattui huono kausi ja annettiin heti kenkää, viesti taas koko kiekkokansalle seuran ainaisesta sekoilusta ja kärsimättömyydestä. Projektit pitää uskaltaa vetää joskus loppuun. Sillä tavalla voi osoittaa, että seuralla on itsetuntoa. Ja kun pelaajat ja valmennus tietää, että seuralla on itsetuntoa katsoa hieman pohjakosketuksiakin, niin silloin pelaajat ja valmentajat voivat suoriutua parhaimmalla mahdollisella tavalla. Väitän, että osa Selinin tämän kauden epäonnistumisesta johtui IFKn seurajohdon ja kokemattoman UTJn virheistä. Toki osa menee myös Selinin piikkiin. Pelitavan ja joukkueen tunteen pitää olla kauden alussa valmiimpi. Ei voi mitään.

+Onko IFKlla pelitapa, joka olisi edelläkävijä? Hyvä kysymys ja vastaus on, ettei ole. ja sitähän me fanit ollaan vaadittu. Mutta jos seuralla ei ole pitkäjänteisyyttä ja koutseja erotetaan tällä tahdilla, niin ei myöskään synny koutsiakaan, joka loisi sen pelitavan.

+Keskustelu siitä miten voi IFKn kaltaisessa organisaatiossa olla pelaajat puolivaloilla mukana? Siihen on varmasti vaikuttanut pelaajiston kova vaihtuvuus. Olen samaa mieltä, että tuollaisten Koulesien yms. roudaamiset jengiin ei nyt ainakaan paranna sitä joukkuehenkeä. Samalla mainitaan, että pelaajilla on ollut ehkä liikaa vastuuta? Eli eikö siellä kopissa kukaan johda tuota touhua? Sillä kyllähän menestystä voi tulla vaikka turbulenssia pelaajapuolella olisikin. Silloin koutsin ja / tai kapteenin pitää vain olla isäntä. En usko, että Selin tai Lennu kumpikaan on se isäntä. Nyt toivotaan, että Pikkarainen on.

+Joukkueen pitää pääosin olla valmis kesällä. Fakta. Toivottavasti Salmelainen oppii tämän.

+Kakkosesta ykköseksi siirron riskit. On totta, että kakkosesta ykköseksi kesken kauden harvoin tuottaa isoja onnistumisia. Itselläkin on tällä kaudella usko koetuksella. Mutta jos ajattelee ihan tätä peliä, niin kivaa oli edes nähdä vähän tunnetta siellä kaukalossa. Jos saisi edes tuota tunnetta loppukaudeksi, niin ehkei tää vaihto nyt ihan paskaa ollut. Vaikka turbulenssia lisäsikin.

Keskustelun miinuspuolet:

-Ehkä hieman kuitenkin kevyesti sivuuttivat tuon loukkaantumissuman joka meillä oli. Olihan se nyt ihan käsittämätön. Lehkonen selitteli jotain tiedettävästä pelaajien loukkaantumishistoriasta, mutta sitä nyt oli lähinnä Nykoppilla ja ehkä pikkaisen Kangasniemellä. Muuten tuo meidän loukkisuma on ollut kyllä ihan käsittämätöntä ja yllättävääkin paskaa ja vaikeuttanut sekä Selinin että Tobiaksen duunia poikkeuksellisen paljon.

-Bergenheimin viimeinen sitaatti, ettei nostaisi kakkosta ykköseksi edes seuraavalle kaudelle. Olen eri mieltä. Siinä olisi Kärpiltä ja Tapparalta ainakin pari mestaruutta mennyt. Itse uskon nimenomaan tuohon mentori-oppipoika ajatteluun ja siksikin olin osittain tyytyväinen Pikkaraisen valintaan ensi kauden koutsiksi. Toki tämä on varmaan organisaatiokohtaista.

NO MITÄ IFK VOISI SITTEN TEHDÄ PAREMMIN?

1. Luoda järkevä 3 ja 5 vuoden suunnitelma (kuten Frölundassa, josta Bergenheim selitti pelin erätauolla). JA noudattaa sitä eikä kuunnella sponsorien, sisäpiiriläisten tai fanien kärsimätöntä "kaikille pitää antaa kenkää." -itkua vuodesta toiseen. Pitää pysyä suunnitelmassa ja yksi huono vuosi ei saa tarkoittaa, että turbulenssiin ja sekoiluun lähdetään taas uudestaan.

2. Siihen suunnitelmaan kuuluu pitkäjänteinen projekti jonkun koutsin kanssa. Sen koutsin pitää olla isäntä, joka ei pelkää stadin valoja tai katsele edareita. Sen koutsin pitää uskaltaa lähettää edarit maakuntiin opettelemaan kiekkokuria ja luoda IFKhon tahtotila ja pelitapa. Ja sitä kautta pelillinen jatkuvuus. Jos ei Pikkarainen onnistu siinä, niin keskustelu pitäisi aloittaa NYT Ville Peltosen kanssa.

3. Kasata joka vuosi joukkue valmiiksi jo kesäksi. Siihen pitää myös kuulua ns. toinen kerros. Eli pelaajia, jotka lähtökohtaisesti pelaa rotaatiossa, mutta joilla oikeasti on potentiaalia nousta liigassa onnistujiksi, KUN se jokavuotinen loukkaantumissuma alkaa. Esimerkiksi ensi kesänä hankintalistalla voisi olla Saarelainen.

4. Päästä jollain tapaa eroon meidän loukkaantumissumasta uusimalla urheiluhuoltopuolen.

EDIT: Koska kommentti on tärkeä, niin muokkasin sitä kielellisesti ymmärrettäväksi ja lisäsin toiveen Ville Peltosesta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Äkkiä luulisi HIFK:n UTJ:n olevan yksi mielenkiintoisimmista ja antoisimmista pesteistä viihdetoimialalla Suomessa. Periaatteessa kaikki avaimet ovat käsissä. Suomen suosituin ja seuratuin laji, laaja sekä äärimmäisen sitoutunut fanipohja ja Suomen ylivoimaisesti suurin talousalue ilman paikalliskilpailua. Jos funtsii lähtökohtia, niin ymmärrän täysin halliprojektin vaativan seuran ylimmän johdon kaiken mielenkiinnon. Uusi halli on elämän ja kuoleman kysymys ja ainoa tapa vastata kuluttajien aina vain kasvaviin laatuvaatimuksiin. Kun objektiivisesti arvioi, niin onhan seuran johto tavallaan epäonnistunut jossain halliprojektista huolimatta. Aivan suoraan hihasta arvioiden HIFK:n budjetin tulisi olla aika helposti noin kaksinkertainen pelkästään talousalueesta johtuen. Asiasta on keskusteltu laajasti muissa ketjuissa, joten siihen lienee turha tässä mennä.

Joukkueen rakentamisen luulisi olevan aika helppoa näin nojatuoli-UTJ:n vinkkelistä. Hankitaan jengiin ykkösmolari ja johtava puolustaja, sentteri ja johtaja. Johtava pelaaja voi toki olla joku em. molaria lukuunottamatta. Helppoa - paitsi johtajan löytäminen on aika hemmetin vaikeaa. Roolia kun ei voi opetella, vaan se on luontaista. Seuraavaksi jengiin otetaan pari-kolme Liigan mittapuilla ratkaisupelaajaa (yleensä laitureita) eli maalintekijöitä.

Loput paikat menevätkin sitten runkopelaajille, joilla mielellään on HIFK-tausta sekä max kolmelle omalle kasvatille. Yksi-kaksi paikkaa on varattu kukkaan puhkeavaa potentiaalia puhkuville muilta seuroilta ryöstetyille tuleville huipuille (viime vuosina esmes Granlundit, Auvitu, Puustinen, Kaski, Pakarinen, Lyytinen, jne). Itse asiassa viimeksi mainitussa potentiaalin löytämisessä on se toiseksi suurin UTJ:n mahdollinen seuralle tuoma lisäarvo. Vertailuna vaikkapa Tappara.

Miten Salmelainen on sitten onnistunut? Ykkösmolari eli Engren ei ole täyttänyt odotuksia ja kakkosmolarista ei ole apuja. Mv-peli on tietysti aina hieman arpapeliä, mutta sanotaan kärjistäen että tämä osasto on epäonnistunut pahasti. Johtava puolustaja on Eronen - täyttää paikkansa ja odotukset. Runkopuolustajat (Varakas, Motin, OC) ovat täyttäneet hieman ontuen ruutunsa samoin kuin varauksin myös maalintekijät (Iikka, Thorell ja lisäksi on täysiarpa Salminen). Senttereistä kukaan ei ole se samettikäsinen pelillistä hunajaa valuva virtuoosi, mutta vrt. Liigan tasoon sentteritilanne on erittäin hyvä. Johtajaa HIFK:ssa ei ole, koska jengiä esimerkillään raahaavan pelaajan tulisi olla myös pelillinen avaintekijä. Luontainen johtaja punaisissa lienee Varakas ja vaikka hän pelaakin pitkästä aikaa hienoa kautta, niin ei taida aivan johtajan vaatimukset kaikin osin täyttyä. Viime keväänä johtajan roolin otti Miro/J.Tyrväinen ja aika pitkälle mentiin.

Eli missä mennään Salmelainen? Mv-peli lienee se suurin aukko ja epävarmuus HIFK:ssa kaudella 2018-19. Tämän näkee jokainen pelejä katsonut ja tilastoja vilkaisemalla asia lienee aika selvä. Tämä toki voi kääntyäkin ja toivotaan parasta. Toinen kita ammollaan huutava aukko on johtajuus, jossa Tyrväisen olisi kai ainoana mahdollisena pelaajana otettava rooli taas haltuun. Naama ruhjottuna tekemään ratkaisumaaleja ja näyttämään jokaisessa vaihdossa esimerkkiä. Maalin ohella Salmelainen mitataan tietysti valmennuksessa ja sen valinnassa. UTJ:n kun se tärkein tehtävä on löytää ja sitouttaa oikea valmennusryhmä. Tässä voi mennä aika pitkälle henkisen valmentamisen puolelle, joka on tunnetusti loputon suo, mutta todella tärkeä. Niin kuin Luomakunnan Aurinko on todennut lakonisesti, 95 % on se alle 50 % kentällä - aina. Pikkaraisen ryhmästä en tiedä muuta kuin Lunkan erinomaiset näytöt aiempien valmennettaviensa kanssa. Valmennusryhmästä vaikkapa junnuvalkut ovat aivan huipputärkeitä, samoin kuin vaikkapa loukkeja ehkäisevä fyssari, jne...

Tobiaksen näytöt ja arvosana: en vielä osaa sanoa. Kevät ja joukkueen halu taistella ratkaisevat arvosanan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
J

Just-Ice-Hockey

Jos en tietäisi, että haastattelussa esiintynyt henkilö olisi HIFK:n UTJ, luulisin hampaattomuuden, risuparran ja selittelyiden keskeltä henkilöä HIFK:n päävalmentajaksi vihkoon vedetyn kauden päättäneen ensimmäisen säälipoffisarjan ratkettua.
Sen verran kärsineen näköinen oli meidän UTJ tossa vedossa. (:D)

Ehkä Tobbari on ottanu askeleen lähemmäs haalariosastoa ja vetää nykyään lähempänä pelaajia.

Kiinnitin itsekin huomiota muuttuneeseen habitukseen. Poissa oli sliipattu uraraketti, tilalla nuhjuinen ja hukassa oleva nahjus. Kovasti menee Nyban raiteilla Tobias.

Voisiko T. Salmelainen vetää vielä pelikamppeet päälle. Sopisi tähän sekoiluntäyteiseen kauteen. Siinä sitä olisi haalaria kerrakseen.
 

Torgny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild ja HIFK. Houston Rockets.
Tobbari on ymmärtänyt, että vesikampauksella ja puvulla ei päästä kovin pitkälle. Itse olen aina toteuttanut työelämässä sitä, että positioon voidaan päästä habituksella, mutta sen jälkeen habitus voikin olla sitä mitä huvittaa, koska uskottavuus...
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki päätökset HIFK:ssa ei tietysti ole Salmelaisen käsissä, kuten pelaajabudjetti, mutta kun tämä oli Salmelaisen ensimmäinen täysi kausi ja lähdettiin lopettamaan turbulenssia sekä palauttamaan uskottavuutta organisaationa, niin olisihan tähän kauteen pitänyt satsata taloudellisesti niin paljon, että ei olisi jäänyt kiveäkään kääntämättä ja rakentaa kova joukkue jo hyvissä ajoin. HIFK:lla olisi ollut siihen varaa ilman suurta riskiä. Oltaisiin menty CHL:stä jatkoon, pelattu uskottava kausi ja nostettu hypeä. Seuraavien kausien rakennus olisi luultavasti onnistunut kevyemmillä taloudellisilla satsauksilla ja ylikalliit sopimukset olisivat päättyneet, joka olisi helpottanut sitä, että eurot saadaan näkymään jäällä. Lisäksi koko touhu olisi näyttänyt siltä, että HIFK:lla on pitkäntähtäimen suunnitelma. Nyt kaikki näyttää siltä, kun mikään ei olisi muuttunut.

Aina kun HIFK on voittanut mestaruuden, niin se on esim. pelaajamarkkinoilla kantanut seuraavankin kauden. -98 kauden jälkeen oli vahva joukkue ja -11 mestaruuden jälkeinen joukkue oli vahva materiaaliltaan. Aina on vain alettu lipsumaan niistä arvoista ja palattu vanhaan. Törmäsen hopeakauden aikana saatiin myös hype aikaiseksi, mutta sitä ei osattu käyttää. Seuraavan kauden joukkue oli heikompi nimenomaan Törmäsen kiekon vaatimuksiin, joka olisi vaatinut etenkin pelitaitavia puolustajia ja myös hyökkääjiltä kykyä pelata vaistokiekkoa. Myös vaatimustasosta ilmeisesti tingittiin, joka on ainainen ongelma HIFK:ssa, joka palaa yhtä varmasti, kuin panetus krapulassa.

HIFK:n pitää lyhyesti sanottuna luoda hype ja sitten osata pitää kerrankin kiinni niistä asioista ja arvoista, joilla mestaruudet voitetaan. Se vaatii juuri sitä pitkäjänteisyyttä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös