Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 366 416
  • 8 108

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Warsteiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taustoja tietämättä itselleni ainakin tulee tunne, että Peltosen ilmiselvä töpeksintä päävalmentajana maksoi ainakin Salmelaisen työpaikan. Joukkue vaikutti parhaiten kasatulta vuosiin, mutta sitten ilmeneviin ongelmiin ei kuitenkaan osattu reagoida riittävästi. Yleensä valmentaja maksaa hintaa huonosta menestyksestä, mutta nyt näyttää käyvän toisin, valitettavasti!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut Salmelaisen poistumisesta.

Tuohon ylläolevaan uhkakuvaan, että seuran sisältä tulisi taas joku toinen tunari samaan hommaan, teidän kannalta toivottavasti ei. Kilpailevien seurojen kannalta, kyllä kiitos!

Salmelainen epäonnistui HIFK:ssa, mutta en silti näe asiaa niin, että mies on tunari.

Salmelainen teki hyviä hankintoja ja sai esim. samalla rahalla materiaaliin paljon enemmän laajuutta mitä edeltäjänsä Nybondas ja etenkin Matikainen. Materiaalin puolesta samojen ongelmien kanssa kuitenkin painittu: maalivahtipeli ja pakiston kiekollisuus. Näihin kahteen asiaan mielestäni valmennuksen lisäksi ollaan eniten kaaduttu.

Peltosen tulon jälkeen alkoi pelillinen käyrä mennä laskusuuntaan Pikkaraisesta ja joukkuetta alettiin muokkaamaan hitaammaksi sekä iäkkäämmäksi. Lähes kaikki nuoret pelaajat lähteneet menemään. Lähestulkoon väkisin pidetty kiinni tästä perhe-ajattelusta ja rustattu jatkoja sellaisille pelaajille, joiden parasta päiväys oli mennyt jo.

Minunkin kysymys on se, että kuinka paljon Salmelaisen käsiä sidottiin esim. valmentajan valinnassa sekä myös jossain määrissä pelaajahankinnoissa. Ulkomaalaishankinnoissa vähän todellisia lottovoittoja: Suurimpia onnistujia Martin sekä Broadhurst. Muuten rivimiestä, tusinatavaraa ja täydellistä floppia. Sinänsä huvittavaa, että melkein parhaat ulkomaalaislöydöt mies teki tälle viimeiselle kaudelle.

Salmelaisen ulkomaalaishankkinnat olivat aika kunnianhimottomia: Esim. tämä Ilveksen hankinta Adam Najman, niin ei näille apajille Tobbari eksynyt.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh Ville, vieläkö kantti kestää jatkaa?
Juurihan Ville sai Tobbarin ulos. Siis henkilön, joka (ilmeisesti/mahdollisesti) ei ollut Villen jatkosopimusta puoltamassa.

Ville ajattelee ensisijaisesti itseään. Sitten tulee paljon tyhjää ja sen jälkeen vasta seuran etu. Ville ei omasta aloitteestaan ole lähdössä mihinkään. Ville jatkaa vaikka pudottaisiin divariin.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love

HBL:n mukaan halusit palkata Olli Jokisen HIFK:n seuraavaksi päävalmentajaksi, mutta hallitus olisi lehden mukaan tyrmännyt tämän. Mitä vastaat tähän?

– Ihan täysi uutisankka. Ei pidä millään tavalla paikkansa. Arvostaisin, jos nykyaikana tehtäisiin faktantarkistuksia vähän paremmin.

Kuka HIFK:ssa lopulta päättää valmentajapalkkauksista?

– Hallitus päättää.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täysin oikea päätös. Tämä on tulosurheilua ja jos urheilupuolella ei ole tapahtunut minkäänlaista kehitystä viimeisen 7 vuoden aikana, jotka Salmelainen on tehtävässään saanut toimia, niin on täysin luonnollista, että urheilujohtajan tulee kantaa siitä vastuu. Haiskahti alunperinkin siltä, että hän hyppäsi keltanokkana liian vastuulliseen rooliin.

Tämä ei toki poista sitä, että myös Peltosen tulee kantaa vastuu omasta epäonnistumisestaan.
Ilmeisesti Peltosen mielestä hänen poistumisensa ei tee hyvää hänelle sekä seuralle. Salmelainen siis riittää.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän Tobbarille ole sanottu selkeästi, että kausi 2023-2024 on viimeinen jos ei vähintään Finaali paikkaa tule. Irtisanoutumisen saa sitten jokainen itse mieltää haluamansa tavalla toteutetuksi.

Ikävästi vain näyttää siltä, että Villen asema on betonoitu.

Ville olisi ehdottomasti pitänyt ensimmäisenä potkia ja antaa se yksi vuosi selkeästi Tobbarille, minkä jälkeen ulos jos ei Finaaliin ylletä.

Nyt vedetään puuroa samalta lautaselta, Tobbarin kenkiminen ei näy kaukalossa mitenkään niin kauan kun Ville heiluu puikoissa.

Onko Bergenheim kuka nyt sitten tulee tilalle?
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
"Kuka HIFK:ssa lopulta päättää valmentajapalkkauksista?" "Hallitus päättää"? Tarviiko sanoa enempää? (Vaikka villevalmentajanafanit ei saa auki silmiään!)

Kiitos Tobias Salmelainen näistä vuosista! Villelle rakennetut joukkueet oli hyvin rakennettuja ja tilanteisiin reagoitiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hallitus päättää…
Ei tarvitse odottaa yhtään parempaa siis jatkossakaan. Täysin käsittämätöntä, että tuon päätöksen tekee hallitus! Millä näkemyksellä ja osaamisella? Millä? Ei vittu millään. Tuon pitäisi olla täysin utj:n päätös kuka on valmentaja.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
– Tietyillä osa-alueilla jäätiin vajaaksi. Ehkä parhaiten se näkyi siinä, kun katsoo miten Pelicans pelasi pelistä yksi alkaen. Siitä huokui se, että kaikki ovat sataprosenttisesti sitoutuneita tekemään samaa asiaa. Meillä se otti hetken, mutta löimme Pelicansin todella koville, ruotii Salmelainen.

- Olen analysoinut ja miettinyt, mitä tekisin toisin, mutta en osaa sanoa. Uskoin, että pleijareissa meillä on sauma, mutta nyt urheilu näytti sen raadollisuuden meille. Kauden aikaisissa lisäyksissä ja reagoinneissa onnistuttiin, ja vahvistettiin joukkuetta oikealla tavalla. Edelleen koen, että oltiin tosi lähellä sitä, että meillä on kasassa mestarijengi.
Ei se nyt mistään sitoutumisesta jäänyt kiinni. Vaan varsinkin puolustuksen kädettömyydestä ja hitaudesta.

"Meillä se otti hetken" - ei ottanut, vaan muutettiin täysin pelisuunnitelmaa ja laitettiin träppi päälle.

Mikä "mestaruutta lähellä oleva jengi" joutuu muuttamaan pelisuunnitelmaa kolmen pudotuspeliottelun jälkeen kun ei jalka ja kiekollisuus riitä?

Jos tämä on analyysi, niin ei ainakaan huonommaksi voi UTJ vaihtua.

/Edit

Luin artikkelia pidemmälle ja tämä lopun analyysi Salmelaiselta osuu naulankantaan täydellisesti
- Ihan jo 2000-luvulla HIFK:lla on pelkästään yhdeksän välieräpaikkaa. Sen takia halusin pureutua tämän kauden jälkeen siihen runkosarjaan, että miksi se tuottaa haastetta. Tiedostetaan, että kolmen joukkoon pääseminen runkosarjassa mahdollistaa tiettyjä asioita, ja siihen pyritään. Tänä vuonna oli pienet marginaalit. Hävittiin aivan liikaa pelejä varsinaisen peliajan jälkeen. Tasaviisikoin oltiin paha joukkue kenelle tahansa.

– Jos tuohon olisi viisasten kivi, niin olisimme varmaan olleet finaaleissa vähän useammin ja voitettu runkosarja useammin.
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tuossa alla lainaamassani on paljon totuutta yhdestä joukkueen ongelmasta.

Nimekkyys on usein synonyymi kokemukselle ja kokemus hitaudelle, näin karrikoiden sanottuna.

Kokemus tuo myös mukanaan sen, että pelaajan potentiaali kehittyä kauden aikana on pienempi kuin nuoremmalla virkaveljellä.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Hallitus päättää.."

Toimittaja voisi nyt vielä soitella perään ja kysyä pari jatkokysymystä:

1. Onko kyse kumileimasinpäätöksestä eli hallitus vain nuijii urheilijohtajan esityksen, vai käyttääkö hallitus tosiasiallista valtaa päävalmentajan valinnassa?

2. Halusiko Salmelainen Ville Peltosen A) alunperin päävalmentajaksi ja B) halusiko Salmelainen Peltoselle jatkot?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

HBL:n mukaan halusit palkata Olli Jokisen HIFK:n seuraavaksi päävalmentajaksi, mutta hallitus olisi lehden mukaan tyrmännyt tämän. Mitä vastaat tähän?

– Ihan täysi uutisankka. Ei pidä millään tavalla paikkansa. Arvostaisin, jos nykyaikana tehtäisiin faktantarkistuksia vähän paremmin.

Kuka HIFK:ssa lopulta päättää valmentajapalkkauksista?

– Hallitus päättää.

Tuon haastattelun jälkeen on hyvä, että mies vaihtuu. Itselleni tuli sellainen fiilis:

1. UTJ ei voi hyväksyä sitä, että hallitus valitsee päävalmentajan. Ei vaan voi.

2. Salmelainen ei tunnu tajuavan mikä tämän kauden joukkueessa meni pieleen.

3. Runkosarjan ongelmista Tobias oli oikeassa, mutta vaikka HIFK olisi ollut tällä kaudella runkosarjan 2., niin todennäköisesti liukas KalPa olisi tiputtanut meidät.

Salmelainen myös itse hyvin sanoi, että paljon pisteitä menetettiin varsinaisen peliajan jälkeen. Totta, mutta miksi? Taponen oli Liigan huonoin rankkarin torjuja. IFK:ssa oli hyvin vähän hyväkätisiä pelaajia, joilla on taitoa laittaa rankkarit sisään. Lisäksi joukkueen materiaali ei todella ollut tehty 3vs3 peliin. Siinä materiaalin puutteet oikein korostuivat. Kädetön pakisto ja hidas hyökkäys on huono yhdistelmä siihen leikkiin.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Pahoittelut Tobbarille.

Aivan täysi sijaiskärsijä. Rakensi ja luovutti avaimet käteen. Uusi asukas, jolle ei olisi mitä ilmeisimmin edes asuntoa halunnut vuokrata - olikin ihan täystuho.
 

tomechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmelaisella oli hyviä hankintoja, mun mielestä esiintyi hyvin ja joukkueet oli pääasiassa hyviä ja jokaisen ois pitänyt materiaaliltaan riittää vähintään semifinaaleihin. Puutteitakin löyty monesta jengistä, mutta mun mielestä paremmin rakennettuja, kuin suurinosa Nybarin suorituksista.

Paskaa tuuriakin oli matkassa, IFK kärsi liigassa selkeästi eniten koronasta + ei alkanut siirtelemään matsejaan, kuten jotkut jengit. Oisko auttanut? En tiedä.

Nyt viimeisimpänä tieto siitä, että hallitus päättää valmentajan.... Voiko Salmelaista oikeasti syyttää tästä 7vuodesta, kovinkaan monesta asiasta? Ehkä niistä isoimmista puutteista jengeissä, mutta kyllähän tää nyt vaikuttaa aivan naurettavalta, että se päätös tulee hallituksesta. Saa Salmelaisen suorituksen näyttämään huomattavasti paremmalta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ryhdikäs päätös Salmelaiselta, olettaen että ihan oikeasti se lähti omasta aloitteesta liikenteeseen.

Tämä kausi oli tulos tai ulos tuolla rosterilla mitä tämän kauden IFK oli.

Samanlaisen päätöksen pitäisi Peltosen tehdä, taikka sitten jonkun tehdä se päätös hänen puolestaan.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eiköhän tässä päädytä väliaikaisratkaisuun, ja otetaan Kölli väliaikaisesti UTJksi, kunnes uusi on saatu rekryttyä. Köllihän oli kuitenkin Tobben jälkeen seuraavaksi paras.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hallitus päättää valmentajasta, ja kun valmentaja on floppi, niin utj lähtee/lähetetään ulos.

Asia, jonka Tobias olisi voinut tehdä paremmin on irtisanoutumisen ajankohta. Tobbarin olisi pitänyt lähteä seuraavana päivänä siitä, kun Villen jatkosopimus allekirjoitettiin. Silloin ei olisi myöskään jäänyt epäselvyyttä siitä, lähtikö omasta halustaan.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Eikös Salmelainen ole syy miksi se fiasko oli/on penkin takana?

Ketä tuon Villen sinne on palkannut?
Salmelainen olisi halunnut tuoda päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen Olli Jokisen. Hallitus ei tätä hyväksynyt , vaan käveli Tobbarin yli ja sinetöi itsenäisesti Peltosen jatkon. Siinä myös suurin syy, miksi Salmelainen lähti.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Salmelainen olisi halunnut tuoda päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen Olli Jokisen. Hallitus ei tätä hyväksynyt , vaan käveli Tobbarin yli ja sinetöi itsenäisesti Peltosen jatkon. Siinä myös suurin syy, miksi Salmelainen lähti.
Eli sinä tiedät lähteidesi pohjalta tämän faktaksi vaikka Salmelainen sen juuri ISn haastattelussa kielsi? Minähän tähän voin hyvin uskoa ja ymmärrän kyllä syyt, miksei Salmelainen tällaista myöntäisi.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Marraskuu -22: Marjamäen 2v jatkot. Kausi päättyy mahalaskuun.
Lokakuu -23: Peltosen 2v jatkot. Kausi päättyy mahalaskuun.

17.4.2023: UTJ-Aho irtisanoutui omasta aloitteestaan.
18.4.2024: UTJ-Salmelainen irtisanoutui omasta aloitteestaan.

Tästä puuttuu vielä se, että joku seuralegenda käy teille kasaamassa ensi kaudelle joukkueen viimeiset palikat kesätyöharjoitteluna ”kohdalleen” ja uusi, syksyllä virkaan astuva urheilujohtaja antaa Peltoselle fudut jouluun mennessä.

”Emmä tiedä, mut jotain samaa meis on.”
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös