Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 366 181
  • 8 108

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistatteko viime vuonna, kun Sasha Huttunen huhuili, että Salmelainen olisi ollut lähdössä jo viime kauden jälkeen? Entäpä, jos itse "tieto" pitikin paikkaansa, se vain koski tätä kautta? "Luotettavilta tietolähteiltä" vain unohtui kaikessa kiireessä yksi olennainen asia, eli ajankohta?

Katsoin Tobbarin ennen viime kauden pronssiottelua antaman pitkän haastattelun:


Olen kelaillut tätä jo aiemmin, mutta katsottuani nyt tämän haastattelun uudelleen, pidän todennäköisenä, että Salmelainen on lähdössä. Suunnitellusti ja omasta aloitteestaan. Nämä ajatukseni eivät perustu mihinkään faktaan eikä edes huhuihin, vaan on puhtaasti omaa mutuiluani. Tämän joukkueen piti olla The Joukkue, joka sen Kannun vihdoin meille tuo, mutta toisin kävi. Tätä ajatustani tukee joukkueen ikärakenne ja profiili muutenkin sekä joukkueeseen käytetyt eurot. Kokeneen joukkueen piti olla nimenomaan keväällä kovassa iskussa, koska silloin on aina jäänyt vähän vajaaksi. Komarovillekaan ei ollut oikeasti varsinaista tarvetta, mutta hänet hankittiin silti ja hänen piti varmaan olla se vihoviimeinen kirsikka kakun päälle. Toisin kävi.

Tässä mun hajatelmassani Salmelainen on kuitenkin kasannut vielä ensi kauden joukkueen yhdessä Peltosen kanssa Peltoselle valmennustiimeineen, jonka jälkeen hänen seuraajansa hyppää puikkoihin. Ja koska kaikki on ollut seurajohdon tiedossa jo pidemmän aikaa, erilaisia asioita on pystytty järjestämään täysin tutkan ulkopuolella eikä mitään huhuja ole päässyt syntymään.

Kun tätä tilannetta katsoo ulkopuolelta, näyttää siltä, että mikäli sattuisin osumaan lähellekään oikeaa, kukaan ei lähde ovet paukkuen eikä mitään suurta draamaa kulisseissa käydä. Kilsat vain tulivat Tobbarin osalta nyt täyteen. HIFK:n urheilujohtajan paikka on todella paineinen pesti ja jos sen meinaa kunnialla tunnollisesti hoitaa, se vie ihmiseltä paljon. Tobias Salmelainen on ahkera, tunnollinen ja suoraselkäinen, joten työ on varmasti vaatinut veronsa. Palautetta tulee jatkuvasti ja vaikka olisi miten kovapäinen tyyppi, kyllä se silti vie energiaa. Varmasti itse työ myös antaa paljon ja palkinto onnistuttaessa on ihan valtavan suuri, mutta kyllä itse sen työn päälle tulee niin paljon muutakin, että en ole koskaan osannut nähdä HIFK:n UJ:n pestiä minään eläkevirkana. En esimerkiksi pysty näkemään itseäni UJ:n duunissa Helsingin IFK:ssa. Olisin varmasti sortunut jo ajat sitten peruuttamattomiin ylilyönteihin. Ihmisillä on muutakin elämää kuin työ ja tämä duuni syö varmasti myös paljon vapaa-aikaa, kun aina pitää olla tavattavissa. Ei sitä jatkuvaa painetta tunnollinen ihminen loputtomasti kestä ilman, että se näkyy myös siviilielämässä. Ja mä puhun nyt nimenomaan HIFK:n UJ:n pestistä, en minkä tahansa seuran UJ:n pestistä, koska väitän, että esim. Kultanen saa Kouvolassa tehdä hommiaan paljon enemmän rauhassa kuin Salmelainen HIFK:ssa. Vaikka sinänsä itse työ varmaan pääosin samanlaista onkin.

Jotenkin Eskolan lausunnoista saa kuvan, että muutoksia on kyllä tulossa, mutta ne ovat olleet jo pidempään seuran tiedossa. Vielä vain ei kommentoida asioita sen tarkemmin, vaan pitäydytään aiemmissa suunnitelmissa. Ja jos Salmelainen on lähdössä ja kun se on ollut seuran tiedossa jo pidemmän aikaa, Villen jatkosopimus näyttäytyykin paljon loogisempana. Valmentajaa ja UJ:tä kun ei ole viisasta vaihtaa samaan aikaan. Ville pystyy tiimeineen jatkamaan töitä joukkueen parissa aivan normaalisti eikä muutokset näy pelaajien arkeen juuri mitenkään. Ja tällä on iso arvo, joka toivottavasti näkyy lopulta myös meille faneille.

Mutta, kuten sanottua, nämä ovat mun omia ajatuksiani, eivätkä ne perustu mihinkään sisäpiiritietoon. Voi olla, että olen ihan totaalisen väärässä, mutta kerrankos sitä :).
Itsekkin olen pohtinut tuota Eskolan antamaa toukokuista aikarajaa. Mielestäni siihen ei ole oikeastaan muuta järjellistä selitystä, kun juuri jotakin, kuten tuossa kirjoitit. Miksi ihmeessä siellä annettaisiin nyt huseerata ja sotkea palikat entisestään mikäli mitkään edes sekaisin olivat( sillä olivathan ne järjestyksessä vielä hetki sitten)Järjetön ristiriita. Siksi aikaisemmin kirjoitinkin, että Salmelainen tulisi välittömästi siirtää sivuun. Perustuen niihin kuulemiini huhuihin, joiden mukaan siellä koitetaan paikkailla ja pelastaa vielä jotakin. Itse olen myös sitä mieltä, että erinäisiä huhuja nyt syljetään niin, että on ollut itselläkin usko koetuksella(huhu on kuitenkin huhu).Summa summarum uskon Salmelaisen siirtyvän sivuun tavalla tai toisella. Toivottavasti toisella. Ja, että siellä on ihan oikeesti homma ammattimaisesti hallussa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Tobbe kokosi tälle kaudelle kiistatta hänen parhaan joukkueensa. Puutteita hänen rakentamisessa on. Ihmisjohtajana lyö Karavaanarin 100-2. Karavaanari kenties parempi taktikko kokoonpanossa, mutta ihmissuhteet vaikuttavat rahankäyttöön ja materiaaliin. Tobbenin onnistumiset 0/7. Peltonen pilasi tämän kauden ja hänellä -2/3 onnisuminen. Mutta jos hallitus on siunannut ” oikeat fanit juhliin” tyypin niin ei hänestä voi luopua.

Peltonen ulos ennen Tobbea.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkueessa oli toki hyviä yksilöitä, mutta ei se mikään hyvin rakennettu kokonaisuus ollut. Iäkäs, verkkainen, liian vähän kiekollista taitoa alakerrassa ja maalivahtiosaston kanssa taas riskipeliä. Juniorit karkoitettu muualle. Kyllä nyt saatana kuka tahansa osaa ostaa yksittäisiä ylihintaisia pelaajia kun tarpeeksi isketään rahaa kouraan, mutta se ei lämmitä kun puuttuu pitkän tähtäimen ajattelu sekä kyky nähdä kokonaisuus täysin. Siksi tämä seura ei menesty.

En tiedä miten käytännössä toimitaan, mutta luulisi, että päävalmentaja ja urheilujohtaja ovat monessa mielessä työpari. Tarkoittaen, että pelillisistä asioista keskustellaan ja urheilujohtaja hankkii sen tyylisiä pelaajia, joita valmentaja katsoo pelisysteeminsä toteuttamiseen tarvitsevansa. Mistä tullaan siihen, että alun alkaenkin pitää valita päävalmentaja, jonka kanssa on yhteinen näkemys siitä miten pelataan. Toisin sanoen voi hyvinkin olla, että urheilujohtaja on hankkinut juuri sellaisia pelaajia, joita on pitänytkin. Koska eihän se niinkään voi olla, että valmentajan näkemys ohitetaan. Kuka on tässä kohtaa epäonnistunut? Molemmat. Tämä toki sillä oletuksella, että Salmelainen valitsi Peltosen. Jos kuitenkin sattuisi olemaan niin, ettei Peltonen ole Salmelaisen valinta, niin onhan siinä vapaudut vankilasta kortti, paitsi munattomuuden suhteen. Rakennat sellaista joukkuetta, jota et olisi halunnut, mutta mitä muutakaan voi, kun valmentaja on mitä on.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Peltonen ulos ennen Tobbea.
Mielestäni IFK:n on jo oman uskottavuutensa vuoksi kengittävä Peltonen. Kolme kautta on kulunut ilman, että peli olisi kehittynyt, saati tulokset. Kirsikkana kakun päälle vielä tylsä, möyrivä ja unettava pelitapa. Lisäksi ovat median luoma paine ja odotukset ja tärkeimpänä kannattajien vaatimukset. Jos Peltonen jatkaa, IFK antaa viestin, ettei tuloksella ole mitään väliä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni IFK:n on jo oman uskottavuutensa vuoksi kengittävä Peltonen. Kolme kautta on kulunut ilman, että peli olisi kehittynyt, saati tulokset. Kirsikkana kakun päälle vielä tylsä, möyrivä ja unettava pelitapa. Lisäksi ovat median luoma paine ja odotukset ja tärkeimpänä kannattajien vaatimukset. Jos Peltonen jatkaa, IFK antaa viestin, ettei tuloksella ole mitään väliä.
Näin. Kuvitteellinen skenaario: UTJ : Ostamme Komarovin. Seuralegenda: Haluamme enemmän taitoa ja hyökkäävyyttä möyriminen sijaan. Utj: ostimme Komarovin.UTJ : haluan myydä Salinin. Seuralegenda: älä myy tai jos myyt osta kädellinen pakki. UTJ: myin Salinin. UTJ: Lundell haluaa siirron. Seuralegenda: Tarvitsemme nuoria taitureita jatkossa. UTj: Lundell lähti.

Jos Tobbe on toiminut näin-> menköön. Esimerkit kuvitteellisia ja nimet esimerkinomaisia.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mielestäni IFK:n on jo oman uskottavuutensa vuoksi kengittävä Peltonen. Kolme kautta on kulunut ilman, että peli olisi kehittynyt, saati tulokset. Kirsikkana kakun päälle vielä tylsä, möyrivä ja unettava pelitapa. Lisäksi ovat median luoma paine ja odotukset ja tärkeimpänä kannattajien vaatimukset. Jos Peltonen jatkaa, IFK antaa viestin, ettei tuloksella ole mitään väliä.
Se oivallus tuli tämän illan Tappara vs. Kalpa peliä katsoessa, että Peltonen ei pystyisi koskaan harjoituttamaan ja peluuttamaan samanlaista erittäin laadukasta pelitapapeliä, mitä nämä joukkueet pelaavat toisiaan vastaan.

"Ville-kiekko" on jymähtänyt 90-luvulle eikä se muuksi muutu, se oli koko kauden ihan kuin museaalista kiekkoa verrattuna meneillään olevaan matsiin. Ennen vielä pärjättiin kenties laadukkaiden pelaajien yksilösuorituksilla ja tsempillä, mutta ei enää näinä päivinä.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
En tiedä miten käytännössä toimitaan, mutta luulisi, että päävalmentaja ja urheilujohtaja ovat monessa mielessä työpari. Tarkoittaen, että pelillisistä asioista keskustellaan ja urheilujohtaja hankkii sen tyylisiä pelaajia, joita valmentaja katsoo pelisysteeminsä toteuttamiseen tarvitsevansa. Mistä tullaan siihen, että alun alkaenkin pitää valita päävalmentaja, jonka kanssa on yhteinen näkemys siitä miten pelataan. Toisin sanoen voi hyvinkin olla, että urheilujohtaja on hankkinut juuri sellaisia pelaajia, joita on pitänytkin. Koska eihän se niinkään voi olla, että valmentajan näkemys ohitetaan.
Näinhän on toimittukin, että Peltonen on saanut lähes 100/100 Salmelaiselta pyytämänsä nimet rosteriin, tai vähintäänkin halutunlaisen vastaavan profiilin. Tämä oli myös mainittu jossain haastattelussa viime vuonna, että on kasattu valmentajan näköinen ja haluama jengi, mutta en harmikseni sitä nyt löytänyt nopealla syynillä.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Näinhän on toimittukin, että Peltonen on saanut lähes 100/100 Salmelaiselta pyytämänsä nimet rosteriin, tai vähintäänkin halutunlaisen vastaavan profiilin. Tämä oli myös mainittu jossain haastattelussa viime vuonna, että on kasattu valmentajan näköinen ja haluama jengi, mutta en harmikseni sitä nyt löytänyt nopealla syynillä.
Villellä oli käytössä laadukas rosteri, mutta Viile ei tiennyt/ymmärtänyt millaista on nykyaikainen pelitapakiekko ja siksi pelattiin laadukkaalla rosterilla vanhan ajan "möyrintäkiekkoa" mitä Ville itse aikoinaan pelasi.

Valmentajan on seurattava aikaansa ja oltava pelin ytimessä uusien pelitapojen kanssa, johon Villen valmennusosaaminen ei yksinkertaisesti vain riittänyt. Siksi paska tulos jo kolmen kauden aikana koska Ville elää edelleen oman aikansa pelimaailmaa. Tämä on jokseenkin ilmiselvää kun katsoo Tappara vs. Kalpa matsia, jossa molemmissa vaihtoaitioissa ovat osaavat tämän aikakauden valmentajat.

Ps. Tulipa sellainenkin asia mieleen, että Viile oli valmentajana ikään kuin vanhan "Nordiksen vankina". Tappara pelaa uudessa hallissa uuden ajan pelitavalla.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos Peltonen jatkaa, IFK antaa viestin, ettei tuloksella ole mitään väliä.
Totta. Ja samaan hengenvetoon totean myös, että jos Salmelainen jatkaa, antaa IFK yhtälailla viestin, ettei tuloksella ole mitään väliä. Seitsemän vuotta tuossa asemassa ja näillä resursseilla ilman minläänlaista positiivista kehitystä on oikeasti aika pitkä aika eikä jätä sijaa selittelylle.

Peltosen pitää saada tietenkin kenkää, koska hän oli virheellinen valinta alunperinkin, mutta yhtä varmaa myös on, ettei iso muutos käynnisty jos Salmelainen saa jatkaa nykyisessä tehtävässään.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Villellä oli käytössä laadukas rosteri, mutta Viile ei tiennyt/ymmärtänyt millaista on nykyaikainen pelitapakiekko ja siksi pelattiin laadukkaalla rosterilla vanhan ajan "möyrintäkiekkoa" mitä Ville itse aikoinaan pelasi.

Valmentajan on seurattava aikaansa ja oltava pelin ytimessä uusien pelitapojen kanssa, johon Villen valmennusosaaminen ei yksinkertaisesti vain riittänyt. Siksi paska tulos jo kolmen kauden aikana koska Ville elää edelleen oman aikansa pelimaailmaa. Tämä on jokseenkin ilmiselvää kun katsoo Tappara vs. Kalpa matsia, jossa molemmissa vaihtoaitioissa ovat osaavat tämän aikakauden valmentajat.

Ps. Tulipa sellainenkin asia mieleen, että Viile oli valmentajana ikään kuin vanhan "Nordiksen vankina". Tappara pelaa uudessa hallissa uuden ajan pelitavalla.
Kyllä, oon samaa mieltä. 15 vuotta sitten tuolla rosterilla ja pelillä oltais lasketeltu joulun jälkeen runkosarjan voittoon säästellen ja mestaruus viety ilman yhtään tappiota playoffeissa. Tänä vuonna, 15 vuotta myöhemmin, oltais voitu tehdä samalla rosterilla lähes sama suoritus, jos olisi ollut joku enemmän nykypelissä sisällä oleva trendsetter coachina.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta. Ja samaan hengenvetoon totean myös, että jos Salmelainen jatkaa, antaa IFK yhtälailla viestin, ettei tuloksella ole mitään väliä. Seitsemän vuotta tuossa asemassa ja näillä resursseilla ilman minläänlaista positiivista kehitystä on oikeasti aika pitkä aika eikä jätä sijaa selittelylle.

Peltosen pitää saada tietenkin kenkää, koska hän oli virheellinen valinta alunperinkin, mutta yhtä varmaa myös on, ettei iso muutos käynnisty jos Salmelainen saa jatkaa nykyisessä tehtävässään.
En Salmelaista nyt kauheasti halua puolustella, mutta kyllähän Salmelaista vedettiin kakkoseen kun Peltonen palkattiin ohi hänen visioidensa. Jos sä et saa haluamaasi päävalmentajaa (OJ) edes päättää, niin on työkalupakki tyhjä jo heti kättelyssä. Tässä nyt vielä korostuu Peltosen floppaaminen HIFK:ssa vs. se kiekko/tulokset mitä OJ teki Mikkelissä, vaikkakin ilman kirkkainta.

Vähän sama kuin sulle annettaisiin auto millä et halua ajaa, mutta on vain pakko. Ei Daciasta saa Mersua, eikä kaksio Jakomäessä muutu omakotitaloksi Paloheinässä.

Peltonen ulos, koska pelitapa on paska eikä siinä ole mitään kehitystä näkynyt suonenvetoja lukuunottamatta.
Salmelainen ulos, koska on menettänyt jo aikapäiviä sitten dinojen luottamuksen eikä voi toimia UTJ:nä kuten haluaisi.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En Salmelaista nyt kauheasti halua puolustella, mutta kyllähän Salmelaista vedettiin kakkoseen kun Peltonen palkattiin ohi hänen visioidensa. Jos sä et saa haluamaasi päävalmentajaa (OJ) edes päättää, niin on työkalupakki tyhjä jo heti kättelyssä. Tässä nyt vielä korostuu Peltosen floppaaminen HIFK:ssa vs. se kiekko/tulokset mitä OJ teki Mikkelissä, vaikkakin ilman kirkkainta.

Vähän sama kuin sulle annettaisiin auto millä et halua ajaa, mutta on vain pakko. Ei Daciasta saa Mersua, eikä kaksio Jakomäessä muutu omakotitaloksi Paloheinässä.

Peltonen ulos, koska pelitapa on paska eikä siinä ole mitään kehitystä näkynyt suonenvetoja lukuunottamatta.
Salmelainen ulos, koska on menettänyt jo aikapäiviä sitten dinojen luottamuksen eikä voi toimia UTJ:nä kuten haluaisi.
Eikö tuo koko Jokishuhu jo kumottu hallituksen puheenjohtajan toimesta? Jotenkin niin älytön pelkkä ajatuskin, että Peltonen valmentaisi täällä viiden vuoden diilillä ilman urheilujohtajan hyväksyntää, että se olisi ollut jopa IFK:n mittapuulla ennennäkemätöntä penailua.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin Eskolan lausunnoista saa kuvan, että muutoksia on kyllä tulossa, mutta ne ovat olleet jo pidempään seuran tiedossa. Vielä vain ei kommentoida asioita sen tarkemmin, vaan pitäydytään aiemmissa suunnitelmissa. Ja jos Salmelainen on lähdössä ja kun se on ollut seuran tiedossa jo pidemmän aikaa, Villen jatkosopimus näyttäytyykin paljon loogisempana. Valmentajaa ja UJ:tä kun ei ole viisasta vaihtaa samaan aikaan. Ville pystyy tiimeineen jatkamaan töitä joukkueen parissa aivan normaalisti eikä muutokset näy pelaajien arkeen juuri mitenkään. Ja tällä on iso arvo, joka toivottavasti näkyy lopulta myös meille faneille.
Eiköhän se niin mene että Salmelainen lähtee, on se sitten ennalta sovittu tai ei. Se miksi ei haluta kertoa sitä heti on varmaan kaksi syytä. Ei haluta luoda kuvaa, että Salmelaiselle annettiin potkut, koska en gång ja alltid.
Toinen se merkittävämpi, siellä mietitään riittääkö pelkkä Salmelaisen lähtö vai tarvitaanko ja tehdäänkö muitakin muutoksia ja tämä, koska kausi päättyi niin kuin päättyi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän se niin mene että Salmelainen lähtee, on se sitten ennalta sovittu tai ei. Se miksi ei haluta kertoa sitä heti on varmaan kaksi syytä. Ei haluta luoda kuvaa, että Salmelaiselle annettiin potkut, koska en gång ja alltid.
Toinen se merkittävämpi, siellä mietitään riittääkö pelkkä Salmelaisen lähtö vai tarvitaanko ja tehdäänkö muitakin muutoksia ja tämä, koska kausi päättyi niin kuin päättyi.
Huhut viittaavat vahvasti Salmelaiseen. Vituttaa suuresti, jos umpisurkea valmennus jatkaa. Olisi tyypillinen HIFK ratkaisu.

edit: huhut kertoivat myös ettei surkea valmennus ollut Tobbenin päätös. Mikä sitten totta?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekkin olen pohtinut tuota Eskolan antamaa toukokuista aikarajaa. Mielestäni siihen ei ole oikeastaan muuta järjellistä selitystä, kun juuri jotakin, kuten tuossa kirjoitit. Miksi ihmeessä siellä annettaisiin nyt huseerata ja sotkea palikat entisestään mikäli mitkään edes sekaisin olivat( sillä olivathan ne järjestyksessä vielä hetki sitten)Järjetön ristiriita. Siksi aikaisemmin kirjoitinkin, että Salmelainen tulisi välittömästi siirtää sivuun. Perustuen niihin kuulemiini huhuihin, joiden mukaan siellä koitetaan paikkailla ja pelastaa vielä jotakin. Itse olen myös sitä mieltä, että erinäisiä huhuja nyt syljetään niin, että on ollut itselläkin usko koetuksella(huhu on kuitenkin huhu).Summa summarum uskon Salmelaisen siirtyvän sivuun tavalla tai toisella. Toivottavasti toisella. Ja, että siellä on ihan oikeesti homma ammattimaisesti hallussa.

"Paikkailu" voi tarkoittaa ihan mitä tahansa. Mulla on se yksi huhutason "tieto" ja jos asia koskee samaa huhua ja "paikkailulla" tarvitaan sitä, sanoisin, että asiaa on dramatisoitu. Ainakin paperilla, henkilötason asiat ovat sitten asia erikseen. Sinänsä tämä mun tiedossa oleva huhu voisi mennä tuohon kyllä siihen kategoriaan.

HIFK on muistini mukaan "aina" tullut isommin ulos vasta finaalien jälkeen, vaikka itse ei olla niissä kekkereissä pellailtukaan. Käytännössä tämä on tarkoittanut toukokuuta. Eipä tässä nyt oikeasti ole kuin muutama hassu viikko, niin on jo risteilykin. Toki, jos on jotain tiedotettavaa ja kaikki osalliset saadaan paikalle, niin en vastusta, että jotain positiivista tuodaan julki jo ennen sitä.

Eiköhän se niin mene että Salmelainen lähtee, on se sitten ennalta sovittu tai ei. Se miksi ei haluta kertoa sitä heti on varmaan kaksi syytä. Ei haluta luoda kuvaa, että Salmelaiselle annettiin potkut, koska en gång ja alltid.
Toinen se merkittävämpi, siellä mietitään riittääkö pelkkä Salmelaisen lähtö vai tarvitaanko ja tehdäänkö muitakin muutoksia ja tämä, koska kausi päättyi niin kuin päättyi.

Jos Salmelainen saa potkut, niin ei sitä pysty salaamaan eikä edes kannata. Jos taas lähtee oma-aloitteisesti, niin sekin kannattaa kertoa. Jos haluaa pitää vapaan kesän, niin sekin on ihan ok. Salmelaisen CV on kuitenkin hokihommiin oikeinkin kelvollinen, joten tuskin työttömäksi vastoin omaa tahtoaan jää. Se on sitten eri asia, kiinnostaako jatkuva matkustaminen vai löytyisikö jotain muuta hommia. Hän on kuitenkin ollut vaativissa esimiestehtävissä useamman vuoden, joten eiköhän jostain joku hänen osaamistaan arvostava löydy.

Varmasti seurassa mietitään monenlaisia asioita ja syytä onkin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Huhut viittaavat vahvasti Salmelaiseen. Vituttaa suuresti, jos umpisurkea valmennus jatkaa. Olisi tyypillinen HIFK ratkaisu.
Ehkä siinä halutaan rauhoittaa enskauden jengi. Nyt VP:lle/Pomolle kenkää ni mitäs sit, olis ajankohta vähintään kaaosta aiheuttava.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä siinä halutaan rauhoittaa enskauden jengi. Nyt VP:lle/Pomolle kenkää ni mitäs sit, olis ajankohta vähintään kaaosta aiheuttava.
Jep.

Toki ongelma juuri tässä jatkuvuuden ikuisessa rauhoittamisessa . Jengi lienee koottu Peltoselle lähes valmiiksi. Jos 450 000 pystytään hallitsemaan niin nyt on paras hetki muutokselle. Yhdistetään vaikka yt toiminnalla suojatyöläisrollen ja näkymättömän tehtävät. Muutakin löytyy asiantuntijaosastoilta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihan perse edellä puuhun mennään jos tässä nyt Salmelainen vaihdetaan johonkin Bergenheimiin, joka on lähtökohtaisesti samantasoinen kaveri kuin Salmelainen 7 vuotta sitten tullessaan meille. Valmentajat pitää vaihtaa ja sen jälkeen mahdollisesti urheilutoimenjohto.

Itse olen sitä mieltä, että tuo jengi olisi ollut finaalissa tänä vuonna, jos sitä valmentaisi joku kärkikoutsi, jopa jollain keskinkertaisella Pikkaraisella oltaisiin voitu onnistua. Joukkue oli mielestäni hyvin rakennettu, mutta aivan sysipaskasti valmennettu.
Joukkueessa oli toki hyviä yksilöitä, mutta ei se mikään hyvin rakennettu kokonaisuus ollut. Iäkäs, verkkainen, liian vähän kiekollista taitoa alakerrassa ja maalivahtiosaston kanssa taas riskipeliä. Juniorit karkoitettu muualle. Kyllä nyt saatana kuka tahansa osaa ostaa yksittäisiä ylihintaisia pelaajia kun tarpeeksi isketään rahaa kouraan, mutta se ei lämmitä kun puuttuu pitkän tähtäimen ajattelu sekä kyky nähdä kokonaisuus täysin. Siksi tämä seura ei menesty.
Puolikas peukku nimimerkille @Dev ja täysi nimimerkille @-Kantor-. Mielestäni tuo joukkue ei ollut niin hyvin kasattu mitä voisi ensivilkaisulla luulla. Se oli huonosti roolitettu, se oli todella hidas ja puolustusosasto oli Martinia lukuun ottamatta todella puukätinen. Tähän vielä päälle huonohko ykkösmaalivahti jonka kakkosmaalivahti loppukaudesta söi elävältä edestään, niin en lähtisi kauheasti joukkueen rakentamista kehumaan. Toki valmennus on tässä kuviossa se kaikista heikoin lenkki ihan ylivoimaisesti. Siitä ollaan kaikki samaa mieltä. Tiedä sitten kuinka paljon parempi valmennus olisi saanut piilotettua tuon joukkueen heikkouksia ja korostettua niitä vahvuuksia.

Peltosen ja Salmelaisen pitäisi poistua samalla ovenavauksella. Bergenheimista ei voi oikein sanoa mitään. Aika sen näyttäisi miten hän onnistuisi.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaikilla tässä asemassa jääkiekon parissa ja myös pelaaja-agenttina toimivat ymmärtävät kyllä taktiikoiden päälle riittävästi, ja jos joku ei ymmärrä silloin kannattaa vaihtaa vaikka curlingiin tai muuhun yksinkertaisempaan lajiin. Miten urheilujohtaja valitsee päävalmentajan, jos tällä ei ole hajuakaan miten hänen joukkueet yleensä pelaa?

En olisi asiasta niin varma, varsinkaan Liigan kohdalla. Eikö kotimaista liigamme ole tituulerattu maailman taktisimmaksi sarjaksi?
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Näin. Kuvitteellinen skenaario: UTJ : Ostamme Komarovin. Seuralegenda: Haluamme enemmän taitoa ja hyökkäävyyttä möyriminen sijaan. Utj: ostimme Komarovin.UTJ : haluan myydä Salinin. Seuralegenda: älä myy tai jos myyt osta kädellinen pakki. UTJ: myin Salinin. UTJ: Lundell haluaa siirron. Seuralegenda: Tarvitsemme nuoria taitureita jatkossa. UTj: Lundell lähti.

Jos Tobbe on toiminut näin-> menköön. Esimerkit kuvitteellisia ja nimet esimerkinomaisia.
Tälläinen inho realisti mitä itse näköjään edustan, niin mitä jos tämä olikin toisin päin?
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Huhut viittaavat vahvasti Salmelaiseen. Vituttaa suuresti, jos umpisurkea valmennus jatkaa. Olisi tyypillinen HIFK ratkaisu.

edit: huhut kertoivat myös ettei surkea valmennus ollut Tobbenin päätös. Mikä sitten totta?
Niiden pitäisi tietenkin lähteä, jotka ovat Villen järjettömän jatkosopparin ajaneet läpi ja siunanneet. Mutta tämähän on kaukainen toive vain.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Jep.

Toki ongelma juuri tässä jatkuvuuden ikuisessa rauhoittamisessa . Jengi lienee koottu Peltoselle lähes valmiiksi. Jos 450 000 pystytään hallitsemaan niin nyt on paras hetki muutokselle. Yhdistetään vaikka yt toiminnalla suojatyöläisrollen ja näkymättömän tehtävät. Muutakin löytyy asiantuntijaosastoilta.
Jos Nordiksella on täysi tupa ja jokainen kuluttaa keskimäärin 50€ sisältäen lipun, liikevaihdoksi saadaan 410 000 €. Eli pari kolme playoff-peliä lisää kahden ensi kauden aikana, Villen kulut saadaan katettua. Villen kanssa niitä ei kuitenkaan montaa tule.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Itse nyt jäin miettimään tuota @BOL hahmotelmaa jossa Salmelainen olisi itse lähdössä. Tämä saattaa olla hyvinkin mahdollista kun mietitään, että sieltä on kaikki poistuneet ketkä ovat olleet Salmelaista palkkaamassa ja luonnollinen jatkumo on, että Salmelainen poistuu myös. Urheilujohtajan tapauksessa vain se poistuminen tulee tehdä järkevässä aikataulussa ja jos siellä on vaikka Bergenheim jo osallistunut Salmelaisen kanssa ensi kauden rakennukseen? Olisiko sitten Peltosen jatkosopimuksella ostettu Bergenheimille aikaa, mutta nyt se sitten kusi jo heti alkumetreillä.

Veikkaisin, että ennen risteilyä ollaan viisaampia. Jos mikään ei muutu niin on myös Eskola tehnyt itsensä idiootiksi samaan joukkoon.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Älkää kivittäkö, jos ei osu, koska nyt on huhuja liikkkeellä, mutta kuulin luotettavasta lähteestä Salmelaisen lähtevän ja tämä päätös olisi tehty jo hyvissä ajoin, eli ilmeisesti hän on siirtymässä uusiin haasteisiin ilman sen suurempaa draamaa.

Eli tämän mukaan homma menisi, kuten useampi on täällä pohtinut.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös