Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana MSU, 02.11.2017 klo 15.03.

?

Oliko valinta sopiva?

Poll closed 09.11.2017.
 1. Kyllä

  115 ääntä
  44,4%
 2. Ei

  37 ääntä
  14,3%
 3. En osaa sanoa

  107 ääntä
  41,3%
 1. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  No joo, noin mäkin mietin jossain vaiheessa, mutta jos/kun Jääskä ja Sallinen pystyvät hyvällä tasolla keskellä pelaamaan, niin on meillä 4 sentään. Ja rotaatiossa Keränen. Nykopp saikulla.

  2.korin pakki sisään ja runkosarjan voittoa jahtaamaan. CHL:ssä ei valitettavasti olla, mutta se on hyvä näpäytys seuralle.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Eli ilmeisesti klo 0.59 Suomen aikaa asti pitää odotella. Tässä on vain toki se, että eihän sitä missään heti kerrota, jos jotain papereita on toimitettu. Alkuviikosta on sitten kiva kuulla kuinka tuossa lauantain lottoarvonnan korvilla paperit faksattiin.
   
 3. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Itse asiassa kunhan sopimus kirjautuu vastaanotetuksi viimeistään 23:59:59 paikallista aikaa se riittää.
   
 4. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Kyllä se tulee tietoon aika lailla välittömästi näin sosiaalisen median valtakaudella.
   
 5. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Onko tästä jossain ihan mustaa valkoisena? Itse kuvittelisin, että se menee juuri siirtosopimuksen hyväksyjän aikataulun mukaan. Aukesiko vapaiden agenttien markkinat nyt kun tämä ikkuna sulkeutuu?

  Joskus Penan aikoihin joku siirto meni puihin kun faksit ei ollut ajoissa jossain toimistossa.
   
 6. huikee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Newcastle United
  Onko jo saletti?
   
 7. Rocket Richard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Kello on aika lähellä seitsemää Pohjois-Amerikan itä-rannikolla ja hieman vähemmän länsirannikolla. Kyllä mä vähän uskaltaisin jo tuuletella. Kyllä se olisi illalla Suomen aikaa varmasti julkaistu, jos olisi tullakseen.

  Kuulin jo siirron aikoihin vähän sellaista huhua, että tämä tänne jääminen olisi Turusen kohdalla enemmän kuin todennäköinen vaihtoehto ja tunne vahvistui viikkojen kuluessa, kun edes huhujakaan ei mistään kuulunut NHL-diilistä.

  Ja kun nyt kerran Tobben ketjussa ollaan, niin pakko kerrankin kehua oikein kunnolla. Jumalauta, miten hyvin on nakit pakkasessa kerrankin jo kesäkuussa. Mulla on helvetin hyvät vibat ensi kaudesta!
   
  Alamummo, Pekka Kaukalo, douppi ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. Provider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nyt on kyllä pakko kehaista Tobiasta hankintojen osalta. Tulevalle kaudelle ei ainakaan vielä ole tehty yhtään huonoa hankintaa. Vielä kun tehdyt jatkosopimukset edustaisivat samaa tasoa.

  Hyvin meillä silti on pullat uunissa, nyt vaan vielä yksi sentteri ja mahdollisesti pakki sisään ja kausi voi alkaa. Älä Tobias nyt jätä tätä hommaa vajaaksi, niin lähellä valmista ollaan jo.
   
 9. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Lainaus:
  Pelottavinta tässä on se, että meidän tulevat sukupolvet joutuvat kokemaan sen apokalypsin, kun Frank, Kife, Tuohimaa sekä muut dinot sulatetaan Nordiksen jään alta.
   
  Ishmael, Keskikalja & Pekka Kaukalo tykkäävät tästä.
 10. Rocket Richard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Kyllä sinne varmaan jossain vaiheessa vielä 1-2 hankintaa tuleekin, mutta en näe mitenkään pakollisena noita hankintoja tällä kertaa ennen kauden alkua. Kyllä tällä voidaan kauteen lähteä ja sitten voidaan reagoida kauden aikana mahdollisiin puutteisiin. Sentteri olisi toki ihan jo määrällisesti hyvä hankkia, mutta paniikkia sen suhteen ei ole.

  Meillä on pudotuspelien MVP-sentteri jo riveissä.
   
 11. Senior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Montakohan "ei pelaa peliäkään HIFKssa" postausta olikaan, kun Turusen sopimus julkistettiin? Nyt on heidän toimestaan hiljaisempaa.
   
  Sopanen15, penalalli, Hattu ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. tommy36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ai. Monessako kentässä se meinaa pelata sitten?

  Pakkohan ei toki ketään ole hankkia, mutta toisaalta kannattaa kyllä olla liikeellä silloin kun ne markkinat ole kuivat, tai saa vetääkin vain kuivat.
  Senttereitä on määrällisesti -edelleen- liian vähän, ja yksi MVP-sentteri ei nyt vaan kaikkia poistuneita yksinään korvaa, ja eipä nuo lähteneetkään juuri pisteissä kalvenneet MVP:lle.

  Ikävää tosiaankin jankata, mutta miksi hitossa pitäisi (taas) jättää homma puolitiehen, kun ei sieltä nyt niistä natiaisistakaan ole ihan validia sentteriä tunkemassa kokoonpaoon, enkä nyt ole ihan varma siitäkään, että kannattaako noita erinomaisia laitureita uhrata senttereiksi jos ei ole pakko, mutta ihan miten vaan se kansa tahtoo.

  Korostan nyt vielä, että ERINOMAISIA hankintoja kyllä tehty, mutta jatkosoppreista en ehkä ole ihan niin innoissani, mutta ehkä joku tietää motiivit paremmin kuin minä, joten näin se nyt vaan asiat lienee ja sen kanssa pitää elellä.

  Mutta en vieläkään saa itseäni ymmärtään ajatusta siitä, että koska muilla on (kuulema) paskempi tilanne (nyt), niin ei kannata tehdä mitään muuta kuin olla sormi perseessä ja katsella kun ne vapaat sentterit ajelehtivat niihin muihin paskemman tilanteen seuroihin, ja sitten syksyllä yks kaks havahdutaan, jotta ai saatana, meiltähän puuttuu senttereitä.

  En mää siitä pakistakaan itkisi, mutta hyväksyn ajatuksen siitä että nuorille tarjotaan mahis, koska pitäisihän tuon kärkikuusikon olla kuitenkin (onnistuessaan) ihan mukavan laadukas, vaan jos tarjolla on huippua, niin miksi sitäkään sitten arpoa koska mestaruudesta kait nyt kuitenkin pelataan tulevallakin kaudella, ja siellä olisi mahdollisesti tarjolla pelaajia joilla ei enää niin into puske ulos maasta, joten voisi olla runkoa pidemmäksikin aikaa kuin peri-IFK:laiseen yhteen kauteen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019 klo 22.51
  Bafforosso, WPK & Provider tykkäävät tästä.
 13. Provider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Paha sanoa montako oli. Itse en muista tällaista missään kohtaa kirjoittaneeni, mutta voin toki muistaa väärinkin. Turunen ei kuitenkaan liity juurikaan IFK:n keskikaistan kanssa. Laidat ovat kunnossa, mutta keskeltä uupuu.
   
  tommy36 ja WPK tykkäävät tästä.
 14. Sp#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nybarin 3 miljoonan joukkueet
  Lainaus:
  Mitä pitäisi kirjoittaa vastauksena? Eiköhän jokaisella ollut tunne, että tuollaisen kauden jälkeen nahila kutsuu, on sinne hepposimmillakin esityksillä lähdetty! Nyt näyttää, että jatkaakin suomessa ja kannattajan asemassa hyvä näin!
   
  tommy36 tykkää tästä.
 15. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  @tommy36 Missään ei ole sanottu, että joukkueen rakennus olisi tämän kauden osalta päättynyt. Joten sormet ovat varmasti aika lailla anuksen ulkopuolella tällä hetkellä. IFK on taas näillä markkinoilla on hyvässä asemassa koska runko jo vahva.

  Eikä niitä ole toistaiseksi vielä liikkunut myöskään muihin liigaseuroihin ja voi olla, että kaikki jää ilman.

  Tuo viimeinen kappale kyllä oli hämärä. Katsopa huvikseen paljon Kärpillä on omia junioreita rosterissa ja me vielä mietitään miksi me ei olla joka vuosi finaalissa. Siksi koska kestävä kehitys puuttuu. Aina pitää ostaa mestaruuden mahdollisuus jostain muualta. Yhtään pakkia tuo joukkue ei enää kaipaa. Sitten jos nuoret ei pysty paikkaa ottamaan niin niitä syvyys pakkeja löytyy pilvin pimein. Myös kehittäminen on kustannus tehokkaampaa kuin ostaminen ulkopuolelta.

  Mitä tulee itse joukkueseen niin runko on vahva, mutta ei vielä kestä tuossa muodossa koko kauden rasitusta. Jos noista @-Kantor- ehdottomasti jotkut suuntaa liigaan nii ei eiköhän paikka löydy Nordikselta. Sitten aletaan olemaan lähellä valmista.
   
 16. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Aika hyvä fiilis itsellä jengistä. Totta kai jokainen haluaisi lähteä kauteen vielä napsua kovemmalla kaaderilla, mutta onhan tämä melkoinen poppoo. Tobbe tehnyt mieletöntä duunia. Ei jää matskusta kiinni, varsinkaan, kun jengiä vahvistetaan vielä varmasti täsmähankinnoilla viimeistään ennen kevättä.

  Bulilla!
   
 17. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Itsekin ajattelen, ettei ihan väkisin tarvitse tänne roudata uutta pakkia tai kärkisentteriä heti kauden alkuun. Joukkue on nyt niin vahva, että nuo palaset saa kyllä viimeistään tammikuussa heikommilta nipuilta. Meillä on nyt imua. Ja se on ihan selvää, että sinne vielä tulee sitä ukkoa.

  Mutta nyt on kerrankin tarpeeksi hyvä runko, että näille potentiaalisille Teräväisille ja Jääskille voi antaa sen mahdollisuuden kukoistaa. Kerrankin on myös tuo junnukatraskin sellaista, että se on junnumaajoukkueita läpikäynyttä laatuosastoa. -Ei siellä juuri enää ole niitä Tammisia ja Salmia (joista varsinkin jälkimmäistä oli nasta fanittaa, mutta eihän sitä oikeaa potentiaali oikein ikinä ollut). Nyt tuolla on oikeasti keskustassa kaksi tulevaa KV-tason sentteriä ja alakerrassakin kiinnostavaa kaveria.

  Ainoa jonka hakisin olisi se hyvä alaketjujen sentteri, jolla on korkea aloitusprosentti. Se on nimittäin hieman surkuhupaisaa, että Nykoppilla saattaa olla jopa vakipaikka (jos on ehjänä) kokoonpanossa vaikka viime kausi meni niin plörinäksi.

  Tosin aloittava sentterinelikko lienee Paajanen-Lundell-Jääskä-Keränen. Laidalla on niin paljon taitoa, että kyllä tuollakin kauteen lähteen. Mutta ideaalitilanteessa katsoisin Keräsen tilalle jotain kunnon kanukkia, jonka voi huoletta heittää tiukkaan paikkaan.

  Tosin samaan hengenvetoon on todettava, että jos jonkin Mcintyren tai Kossilan tasoisen pelaajan agentti nyt välttämättä haluaa kaverin antaa meille hyvään hintaan näin jo kesän helteillä niin ei varmaan kannata sanoa ei.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2019 klo 03.19
  Liikkuva Maski ja jph27 tykkäävät tästä.
 18. matti&teppo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllähän sitä kehuja tulee antaa silloin kun on sen aika. Ja mielestäni nyt on, en muista milloin HIFK:n tilanne on näyttänyt yhtä hyvältä juhannuksena. Tämän hetkisessä joukkueessa on oikeastaan kaikkea mitä tarvitaan, eikä koko paketti vaikuttaisi nyt kaatuvan kokonaan yhden tai edes kahden loukkaantumisen jälkeen kokonaan. Kuten aikaisempina vuosina.

  Itse kaipailisin enää kahta pelaajaa, yhtä sentteriä ja yhtä varmaa puolustajaa (tyyliin Kankaanperä n. 10 vuotta sitten). Ja mielestäni puolustaja olisi noista tärkeämpi ja tulisi hommata ennen kauden alkua. Muuten mennään taas melko ohuella. Vaikka koko paketti ei nyt välttämättä kaatuisikaan pariin loukkaantumiseen, niin varsinkaann puolustuksessa ei leveyttä kyllä juurikaan ole. Enkä ymmärrä näitä jokakesäisiä "pitäähän niille nuorille antaa näyttöpaikkoja"-puheita. Viime kesänä oli aivan samat jorinat ja mikä oli lopputulos? Alla on listattu kauden 2018-2019 puolustajien statistiikat runkosarjasta ja kursiivilla olevat pelaajat ovat nyt joukkueesta poistuneet.

  1. Eronen, Teemu HIFK VP 49 9 26 35 22 48 34 14 2 1 3 186 4,8 0 - 21:30

  2. O Connor, Ryan HIFK OP 59 5 16 21 32 38 39 -1 2 0 1 183 2,7 0 - 17:48

  3. Varakas, Ville HIFK VP 60 3 17 20 38 43 37 6 0 0 0 124 2,4 0 - 18:16
  4. Quincey, Kyle HIFK VP 35 5 8 13 58 25 25 0 1 0 0 126 4,0 0 - 20:10
  5. Lyytinen, Joonas HIFK OP 24 2 11 13 18 26 13 13 0 1 0 85 2,4 0 - 19:18
  6. Motin, Johan HIFK OP 60 1 12 13 48 46 35 11 0 0 0 125 0,8 0 - 18:42
  7. Laakso, Aleksi HIFK VP 34 2 8 10 8 19 18 1 0 0 0 61 3,3 0 - 14:31
  8. Kankaanperä, Markus HIFK VP 45 1 6 7 70 21 33 -12 0 0 1 38 2,6 0 - 14:27
  9. Ulander, Elias HIFK OP 28 0 2 2 4 6 8 -2 0 0 0 30 0,0 0 - 9:51
  10. Winberg, Tobias* HIFK VP 4 0 1 1 0 1 3 -2 0 0 0 2 0,0 0 - 5:11
  11. Finley, Joe+ HIFK VP 19 0 0 0 30 6 7 -1 0 0 0 25 0,0 0 - 7:48

  Ja noistakin Lyytinen tuli jengiin vasta vuodenvaihteen huiskeilla jota ennen tilanne oli kyllä heikko. Siitä voi jokainen katsoa miten nykyjengi peilautuu viime vuotiseen.
   
  tommy36 tykkää tästä.
 19. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Lainaus:
  Kyllä oikeastaan yleinen palstakonsensus on, että jossain vaiheessa on tultava sentteri ja pakki sisään. Mutta onhan se nyt ihan järjetöntä vain ostaa koko ajan kaikki jengin palaset. Juuri siksi HIFKlla ei ole ollut varaa tehdä mestaruuksia voittavia joukkueita, koska ei olla kasvatettu omia (usein pitkällä halvemmalla diilillä pelaavia) kavereita sinne. Ennen siellä oli aika heikko tuo junnutarjonta, mutta nyt on aika kova.

  Junnumaajoukkuekokemusta on mm. Jääskällä, Lundellilla, Engbergillä ja Teräväisellä. Ja hauska kyllä Janne Hämäläiselläkin, vaikka epäilen kaverin ehkä breikkaavan vasta maakuntien kautta. Ulanderillakin on joitain hajapelejä.

  Mutta siis jo ihan kustannuspoliittisesti kannattaa antaa nyt mahdollisuus. Ja Jääskällä on esimerkiksi kaikki mahdollisuudet breikata tähän sarjaan kovaksi kahden suunnan sentteriksi. Oli kuulemma sitä junnuissa ja oli jo silloin kova suhteessa ikäluokkaansa.

  Pakistossahan on aika hyvät paikot ja hyvillä viime kauden tilastoilla:

  Eronen -> Kousa -paras mahdollinen paikko ja Right plussaa.
  Quincey -> Ahonen -Menee oikeastaan tasoihin Ahosen tasaisuuden ja sitoutuneisuuden takia.
  O'Connor -> Teräväinen. Tämä on oikeastaan ainoa heikennys, mutta O'Connor pelasi musta hyvin vain kun KQ pelasi hyvin. Ja Teräväinen on kuitenkin lupaava, kuten moni hänen peliään tunteva on kertonut.
  Finley -> Tähän ei ole paikkoa, mutta tämä on se helpoin paikata tammikuussakin. Näitä AHL-maalinedustakavereita löytyy kyllä.

  Ja tosiasia on, että niitä peruspakkeja löytyy ihan koko kauden. Siksi se ei ole hätä.

  Yhden hyvän VL- tason sentterin toisin kyllä sisään heti kun löytyy. Santalaahan ei ole paikattu vielä.
   
 20. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Laituriosaston on pakko olla Liigan kovin, tosin onhan tuo osasto Tapparallakin kova ei siinä. Maalivahtiosasto on hyvä, mutta tässäkin löisin vähän jarrua, koska Engren oli viime kaudella hyvin ailahteleva eikä ilmeisesti myöskään Tuohimaa pelannut ihan parasta kauttaan. Silti luotan kyllä tuohon osastoon ei siinä, mutta minään paras ikinä missään en tuota näe. Sentteriosasto on todella kapea, hyviä snetterilaitureita löytyisi kyllä, mutta aitoja senttereitä ei löydy kuin Paajanen ja Lundell (sori Nykopp, mutta sinua ei voi laskea mukaan kokoonpanoon kiitos jatkuvien loukkaantumisten). Puolustuksesta löytyy kenties Liigan paras pakki Kousa, luotettava Ahonen ja sitten kiekollisesti hyvin lähellä Liigan kärkeä oleva Lyytinen, mutta tämän jälkeen taso laskee. Motin oli pettymys viime kaudella ja puolestaan Varakas yllätti positiivisesti, mutta pystyykö Varakas jatkamaan hyvällä tasolla? Näiden jälkeen tuleekin sitten raju pudotus ja oikeastaan nuorten pelaajien taso määrittelee missä mennään puolustusosaston suhteen. Valmennus on vielä kysymysmerkki vaikka kevät olikin hyvä (mutta lopulta Kärpille taivuttiin jo kuudessa pelissä kun Selinin alaisuudessa tarvittiin seiskapeli joka hävittiin maalilla).

  Aihiot on hyvät tässä joukkueessa ja löytyy paljon mielenkiintoisia nimiä, mutta itse ihan ehdottomasti hakisin tuonne sen sentterin ja pakin vielä.
   
  Vilja tykkää tästä.
 21. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse en laske pelaajaa, joka on käynyt koomailemassa jäällä kahden edellisen kauden aikana yhteensä 29 ottelussa, millään tavalla "paikattavien" pelaajien listalle. Tuo parin kauden jatkosoppari oli Nybondaksen käsialaa ja uskon, että Salmelaisen papereissa Finley oli lähinnä pakollinen budjettia nakertanut kuluerä. Eli toisin sanoen tuskin häntä pelaavaan kokoonpanoon edes hahmoteltiin kun viime kauden joukkuetta rakennettiin.

  Lyytinen taas puheiden mukaan poimittiin etuajassa jo viime kauden aikana kun tuli saataville vaikka alkuperäinen suunnitelma hänen varalleen oli vasta tulevan kauden joukkueessa.

  Eli jos verrataan siihen mikä tilanne oli viime kauteen lähdettäessä, niin ei tämä mielestäni merkittävästi huonommaltakaan näytä.

  Quincey <-> Ahonen
  Eronen <-> Kousa
  O'Connor <-> Lyytinen

  Motin <-> Motin
  Varakas <-> Varakas
  Laakso <-> Laakso
  Kankaanperä <-> Kankaanperä

  + Vuoden kokeneempi nuoriso-osasto.

  Omasta mielestäni suurin kauneusvirhe on Kankaanperän ja Laakson jatkosopimukset. Tuolla rahalla olisi varmasti saanut yhden laadukkaan yleispuolustajan ja kyllähän 7.-8. pakin tontille olisi muutenkin riittänyt tunkua ihan riittävästi. Sitä taas pidän erinomaisen hyvänä asiana, että mm. Teräväiselle (ja Ulanderille) annetaan reilu mahdollisuus murtautua kokoonpanoon heti alkukauden aikana. Sitten tietenkin jos todetaan, että ei riitä, niin kyllä sinne 3. pariin on mahdollista hakea vahvistusta myöhemminkin. Oma veikkaukseni tosin on, että Teräväinen tulee yllättämään monet positiivisesti kauden aikana.

  Ihan yhtälailla Kärppien viime kauden "kovimmassa pakistossa ikinä missään" 6.-7. pakin tontilla pyöri aleksimäkelöitä, mikkoniemelöitä ja tanelironkaisia, joita on hiljalleen vuosien aikana ajettu sisään joukkueeseen. Tai no itse en ainakaan kovin suurta eroa näe, että onko lähtökohtainen 7. pakki Aleksi Laakso vai Taneli Ronkainen.

  Monella tuntuu muutenkin unohtuvan, että budjetti ei ole rajaton ja se, että vakiokokoonpanoon saadaan sisäänajettua näitä puoli-ilmaisia Lundelleja, Nordgreneja ja Teräväisiä, mahdollistaa lopulta entistä laadukkaamman terävän kärjen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2019 klo 18.54
  Keskikalja, Postinjakaja, jph27 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 22. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Mä luulen, että tämä Lennun, Kangen ja Varakkaan jatkosopparit oli jonkun isomman idean tulos.

  Tyyliin Pikellä on jotain näkemystä/ kokemusta, että kun jengi on mennyt näin uusiksi niin yhteenhitsautumista helpottaa jos joukkueen isähahmot/kapteenisto on jatkamassa. Ja Lennu kyllä paransi peliään Piken otettua laiva käsiinsä. Ehkä siellä on joku ”maaginen yhteys”.

  Voi olla, että Laakson jatkokin kuuluu samaan ajatukseen, eli yritetty pitää mahdollisimman paljon jatkuvuutta, ettei tule ihan muukalaislegioonaa ja Laakson diili on ollut halvimmasta päästä.

  Näistä hengenluojista Ikonenhan ei kait ole mikään halpa kaveri vaikka olisikin juuri IFKn ja henkinen näköinen pelaaja. Ja laituriosastolle selkeästi haluttiin enemmän taitoa ja liikettä.

  On muuten kiinnostavaa miten Jääskän sentteripelaamista aliarvioidaan täällä monen toimesta. -Junnuna pelannut sentteriä, hyvä liike, erinomaisia johtajaominaisuuksia haastattelujen perusteella, todella fiksu kahden suunnan pelaaja hyvällä pelinäkemyksellä. Joo ei osaa aloittaa (vielä), mutta siis kaikki muut ominaisuudet on nimenomaan luotu hyväksi kahden suunnan sentteriksi ja tulevaisuuden HIFK-kapteeniksi. Kaiken lisäksi ei ole mikään maalintekijä vaan enemmän sellainen tilanluoja ja kiekonliikuttaja. Siksikin uskon vakaasti, että kundilla on valoisampi tulevaisuus nimenomaan sentterinä kuin laiturina. Ja niin ilmeisesti uskoo Pikkarainenkin, kun on isoon rooliin istuttamassa.
   
  Pekka Kaukalo ja jph27 tykkäävät tästä.