To 9.4.2009 Sport - Ässät (6. liigakarsintaottelu)

  • 55 304
  • 200

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Ottelu, joka saattaa mullistaa Suomen jääkiekon tulevaisuuden.

Päivä, jonka kaikki varmasti tulevat muistamaan. "9.4.2009 NEVÖ FÖGET!!! "

Tapahtuuko meidän unelmamme? Toisille se tarkoittaa kuolemaa.

Taivas ja helvetti ovat auki.

Sport vs. Ässät

Torstaina otellaan taas, mutta ei tosiaankaan mistään pienistä panoksista. Nyt puhutaan niin suurista panoksista, ettei kukaan enää muista SM-Liigan finaaleita. Jos Sport voittaa, on se SM-Liigassa. Jos Ässät häviää, se (todennäköisesti) tipahtaa Mestikseen. Simple. Se ainakin on tiedossa, että halli saatetaan ampua aivan täyteen, mikä viime nousun (kakkosesta divariin) aikaan siivitti Sportin nousujuhliin. Siitä on 12 vuotta aikaa, on taas nousun aika... vai onko?

Taisteeleko Ässät patasydämen eteen? Mitä tekevät Ässien alisuorittajat aina Damonista Maveen, Suhosen kanssa ovat rukset niin pahasti ristissiä, ettei mitään enää tule? Mikä on Luomalan mielenkiinto? Salliiko Rasmussen myllyt? Auttavatko tuomarit Ässien voittoon? Suhosen viimeinen peli?

Nämä kaikki selviää, kun kiekko tipahtaa jäälle kiirastorstaina kello 18:30.

THE DREAM!
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Ässille pitkäperjantai?

Huomenna taas samanlainen hysteria halliin kuin oli lauantaina. Huomisen teema THE DREAM! Painetta Ässien maalille ja keppiä ja runkoa Kilpeläiselle. Ei perkele jännittää niin saakelisti ettei saa edes kirjoitettua mitään "järkevää".

Eikös nyt ole kyseessä Eren ensimmäinen vai toinen kymppi? Eli pelaa huomenna. Suurempi mielenkiinto kohdistuu siihen, että pelaako karsintojen ehkäpä paras puolustaja Tuomas Immonen huomenna? Vieläkään en ole saanut Tumea kiinni joten tiedä minkä takia jäi viime hetkellä pois kokoonpanosta Porissa. Matkaan mies lähti kyllä ihan normaalisti.

edit. Sportin bussikuskia lainatakseni: "Ei lauantaina enään pelata, silloin mennään trullitteleen"
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Suurempi mielenkiinto kohdistuu siihen, että pelaako karsintojen ehkäpä paras puolustaja Tuomas Immonen huomenna? Vieläkään en ole saanut Tumea kiinni joten tiedä minkä takia jäi viime hetkellä pois kokoonpanosta Porissa. Matkaan mies lähti kyllä ihan normaalisti.

Immosella ilmeisesti selkä niin paskassa kunnossa, että sen takia jäi tiistain peli väliin, huomisesta pelistä ei tietoa.

Salmu edelleen ilmeisesti sivussa ja Uitto varmuudella kymppitilin täytyttyä.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Torstai-illan Sport-Ässät-kamppailu tulee olemaan minullekin jännittävin lätkämatsi pitkään aikaan. Huomattavasti enemmän on huomio karsinnoissa kuin mitalipeleissä, ja vaikka kyseessä onkin oman joukkueeni Jukurien ikivihollinen Vaasan Sport, liputan ehdottomasti Mestisjengin puolesta.

Sillä ainahan se on hienoa nähdä kun pienempi ponnistaa ja kaataa isompansa, ja suljetun sarjan aikana muotoutunut Mestisperhe pitää yhtä - ainakin omalta kohdaltani voin tämän luvata. Eli torstaina tämän fanin Jukurisydänkin muuttuu yhden illan ajaksi petolinnun muotoiseksi, ja liputtaa apinan raivolla "vertaistaan" suureen voittoon isosta pahasta liigajengistä!

Muutaman vuoden päästä sitten Sport-Jukurit SM-liigan finaaleissa? ;)
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Immosella ilmeisesti selkä niin paskassa kunnossa, että sen takia jäi tiistain peli väliin, huomisesta pelistä ei tietoa.

E`holle sano tänään, et Immosella on joku lihaskramppi tms. Ei oikeen tiennyt tarkemmin, eikä ollut tietonen, pelaako huomennakaan.
Vähän turhan paljon annetaan kyllä eteen, jos kolme hyvää puolustajaa puuttuu. No Larry saa taas lisävastuuta, joka on kyllä näyttänyt sopivan hänelle todella hyvin näissä kovissa peleissä.
Prudden tullaan merkkaamaan Padan toimesta varmasti tarkasti. Jos ei mikään muu ole ennallaan tiistaista, niin se on varmaa, että Rasmussen tulee haastelemaan Pruddenia edelleen sisukkaasti hippasille.

Jos jätkät keskittyy vaan pelaamaan omaa peliä, eikä lähe perseileen, kuten Porissa kolmannessa erässä, ei meillä ole mitään hätää. Pata tulee aivan varmasti ekan kakskymppii, kuin yleinen syyttäjä, mutta siihen maali tai kaksi, niin Kuparisaaressa kuullaan aivan varmasti muunkin pettävän, kuin mökin perustojen.

Ei ole koko sarjan aikana ollut kuitenkaan näin itsevarmaa fiilistä jätkien otteista, kuin huomiseen matsiin. Jos tosiaan tehdään eka maali, voi Padan niska olla niks-naks, poikki, katki ja pinossa. Toivotaan, toivotaan, vaikkei Jorma Pullkinen (vai kuka se oli) matsissa varmaan mukana olekaan.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Lainaa vähän sitä itsevarmuutta minullekin, olisi tarvetta. Kyllä jännittää vaikkei huomenna välttämättä edes tarvi voittaa. Mielestäni on silti pakkovoitto molempien ajatuksissa.

Ihan "kelpo" suoritus tähän asti ;) Nyt vihdoin olen tyytyväinen siihen että omistan kausikortin. Syksyllä harmitti hieman välillä kun jotkut ottelut oli yleisölle puol-ilmaisia ja itse olin jo keväällä maksanut täyshinnan niistä.

Jep jep, turhaa tehdä veikkauksia sun muuta, huomenna kauden päättäjäiset vaasan jäähallissa. Pakko tyhjentää olut-tynnyrit ettei sisältö mene huonoksi.
 

Sheriffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ilmeisesti tuo BotniaTV näkyy vain Vaasan paikallisalueella, vai olenko väärässä?
 
Jos Sportin heikoimmasta osasta, puolustuksesta, puuttuu kolme vakiopelaaja, on Ässät umpisurkea, jos ei pysty Sportia voittamaan. Toivotaan kuitenkin Sportille menestystä huomisessa pelissä. Tuurivoittokin kelpaa.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
En tiedä pitäiskö jättää väliin huominen matsi. Ei tämä tunnukaan enää yhtään kivalta, nyt kun sarja on ensimmäistä kertaa katkolla. Sportin eka voitto oli jotakin aivan mahtavaa, sitten palattiin marssijärjestykseen Ässien kahdella voitolla. Sitten käsikirjoitus taas muuttui, ja eilisen pelin jälkeen ei ole enää voinut rauhallisin mielin seurata karsintojen etenemistä, paineettomana. Voin kertoa että tästä eteenpäin oman joukkueen tappiot tuntuvat itselläni lähes yhtä kovilta kuin Ässä-faneista. Paineeton altavastaaja Mestis-mestari Sport vs. ei-muuta-kuin-hävittävää-Ässät on nyt jotenkin muuttunut sellaiseksi asetelmaksi, jossa ikäänkuin Sportkin puolustaisi liigapaikkaa. Tällaiselta ainakin itsestäni tuntuu, toivottavasti pelaajilla rentous säilyy.

Kävi miten kävi, mutta jos käy häjysti en ainakaan itse pysty teeskentelemään mitään "no eihän tässä mitään, ollaan jo voittajia ja ensi kaudella uutta matoa koukkuun"-asennetta. Liiga on jo liian lähellä.

Eihän tässä näin pitänyt käydä? Nyt pitäisi olla pelkästään jännittävää mutta oksennus meinaa tulla kun mahaa jo vääntää.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Eihän tässä näin pitänyt käydä? Nyt pitäisi olla pelkästään jännittävää mutta oksennus meinaa tulla kun mahaa jo vääntää.
Näinpä. Saapa nähdä. Toivottavasti pelaajien ajatukset pysyisivät oleinnaisessa. Mielenkiintoinen nähdä myös se, onko tunnelma taas hiukan vaisumpi, kun on niin jännittävä tilanne käsillä. Riippuu toki pitkälti myös pelin kulusta... 0-1 ekaan erään niin jo kummasti täpötäyteen ahdattu halli hiljenee, ainakin hetkellisesti.
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Taitaa olla, mutta kovasti toivon, että joku tekee suuren palveluksen suomalaisille kiekkoihmisille ja striimaa pelin vaikka justintv:hen. Ei olis keltään pois.

Vain paikallisessa kaapeliverkossa näkyy ja on salattu ja maksaa 5 EUR, mutta nykytekniikalla ei olis kummoinenkaan projekti näyttää muissakin paikallisverkoissa Suomessa.

Peli kuvataan 3-4 kameralla, hidastukset ja kaikki, sekä selostus tietysti ja erätaukojen haastattelut yms. (Lähde: Sportin sivut)

EDIT: ainiin, kuvan laatu vieläpä normaalia TV-kuvan laatua.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Saa nähdä millaiset kokoonpanot joukkueet saavat jalkeille. Nyt pelaa varmasti kaikki jotka vaan suinkin saadaan pelikuntoon.

Sportilla on nyt sellainen tilaisuus, että vaikea on arvioida miten se vaikuttaa joukkueeseen. Paineita on varmasti. Yksi voitto tarvitaan. Ässät pelaa veitsi kurkulla. Nyt vaihtuu sarjataso jos häviää. Voin vain kuvitella minkälaiset paineet Ässillä on.

Rutiinitaso ei enää vaikuta mitään, koska nyt jos Sport saa hyvän alun otteluun niin Ässien rutiini ei varmasti riitä. Nyt pitäisi vieraidenkin päästä jo taitojen ylärajoille.

Sport oli kusessa kolmannen erän viimeksi joten saa nähdä saako Ässät saman raivon päälle heti alussa huomenna. Jos saa niin Sportille tulee vaikeuksia. Jos Ässät jännittää taas alussa niin Sport saattaa taas karata heti, koska se on selvää että Sport tulee alun kovaa.
 

Viljuri

Jäsen
Toisin kuin liturgiat yleensä menevät, niin nyt on todellakin Tamista kiinni, että miten hän onnistuu valmistamaan joukkueen.

Kun kerrankin on oikeata panosta ja draamaa tiedossa (eikä siis vain näennäisesti tai leikisti), niin riski latauksen menosta yli on oikeasti olemassa.

Jännitys voi myös nousta uudelleen esille, vaikka tietynlainen mentaalinen "flow"-tilahan joukkueeseen kuin joukkueeseen on jo syntynyt, kyse ei ole siis mistään "ramppikuumesta", mutta tavoitteen ja mahdollisuuden tullessa jo lähes käsinkosketeltavaksi, saattaa tilanne muodostua joillekin pelottavaksikin.

Apelle on itse asiassa helppo valmistaa joukkue tähän otteluun. Taitoa on joukkueessa tarpeeksi, ja käyhän kunnian päälle, kun ei enää tule pelkkiä kehuja ja jotkut kehtaavat epäillä, että onko palkkapussi ollut oikeassa suhteessa esityksiin nähden. Ei että tyhmähän se on joka maksaa, mutta pakkohan se olisi ainakin välillä jotakin myös maksunsaajan näyttää, että pääsee sitten seuraavaksikin kaudeksi lepäilemään laakereilla ja puhaltemaan muniinsa... ;-)
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tällä sivustolla on jo vuorokauden verran lähetelty Sporttia liigaan, ja Ässiä Mestikseen, mutta kaikkien lienee syytä muistaa että on vielä ainakin yksi, ellei jopa kaksi peliä jäljellä. Ja itse veikkaan että kaksi. Jotenkin semmonen kummallinen intuitio, että Ässät klaaraa huomenna, ja sitten tulee kuuluisa seitsemäs ottelu. Tähän mennessä olen aavistanut jokaisen ottelun voittajan oikein tässä karsintasarjassa. Luotan että sama tahti jatkuu huomisen matsin kohdalla myös.

Lieneekö merkitystä vai ei, mutta Ässät on luvanneet jokaiselle pelaajalleen jonkinsortin bonuksen mikäli seura säilyy liigakartalla.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toivottavasti hommaa jatketaan siitä, mihin eilen jäätiin. Sportilla on ollut läpi sarjan yksi erittäin arka kohta pelissään, ei osata pelata johtoasemassa. Ässät sai eilen ekan maalin hyvään paikkaan 2. erän lopussa ja tuli vauhdilla kolmanteen. Sport puristi mailaa ja pelitapa unohtui hetkittäin, joka taas johti Ässien maalipaikkoihin. Tunteet kuohahteli, homma meni hermoiluksi ja vati läikkyi. On aivan varmaa että nyt niitä paineita on myös Sportilla, siellä seudulla on aika monta jotka odottaa sarjan ratkaisua huomiseksi ja tämän tietää myös Sportin pelaajat. Ensin kannattajat ei odottanut joukkueelta juuri mitään, nyt odotetaan sarjan voittoa.
Kuten jo eilen sanoin, ALL IN. Jos hävitään, hävitään loppuun asti taistellen! (Enkä nyt tarkoita näitä kaikkia runkosarjan jälkeisiä pelejä, joissa ei olla taisteltu, vaan huomista ja tietysti lauantaita.)
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toivottavasti hommaa jatketaan siitä, mihin eilen jäätiin. Sportilla on ollut läpi sarjan yksi erittäin arka kohta pelissään, ei osata pelata johtoasemassa.

Juu, sopii meille, että päästätte meidät parin maalin johtoasemaan alkuun, niin saadaan Ässien peli kulkemaan. Kyllä se päivä vielä tulee, kun Sportkin osaa pelata johtoasemassa, tiedä sitten tuleeko siihen mahdollisuutta vielä tänä vuonna. Menee niin tai näin, niin kyllähän varmaan melkoinen tunnelma huomenna hallissa on, jos vaan lukemat pysyy jotenkin säädyllisinä Sportin kannalta.

En tiedä, ei tässä uskalla veikata puoleen tai toiseen. Ihmettelen kyllä, jos Ässät ei huomenna pääse vähintään samalla sykkeellä liikkeelle jo pelin alusta kuin tiistaina kolmanteen erään. Kun perkele Spora vaan ois hereillä heti alusta asti.

Jännittää... Voi olla kyllä työnteko huomenna vähän niin ja näin.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Sport lähtee ainakin kuudella pakilla matkaan, kun Salmu on taas pelikunnossa. Immosen pelikunto selviää aamulla. Lisäksi Nabb ja Pahkala ovat taas mukana, joten Sport saa lähes parhaan kokoonpanon jäälle. Sen sijaan Ässien taistelija Luomala on poissa sekä Mäkisen kausi on ohi. Lisäksi Uusitalo mursi nenänsä ja nenä on leikattu, joten Uusitalo on myöskin poissa. Nämä helpottavat Sportin urakkaa jonkun verran...

Ei helvetti, tänään mahdollisuus tehdä jotain suurta... Tässähän alkaa jo jännittämään. Toivottavasti veljillä (pelaajilla) ajatukset ovat itse pelissä ja siihen, että peli kestää 60 minuuttia. Siinä on meidän momentum.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Unta en ole saanut millään tänä yönä. Pieni musta esine on pomppinut silmieni edessä eri suuntiin koko yön. Välillä se on pomppinut oikein, välillä väärin.

Eilispäivänä rupesin miettimään niitä paineita mitä Sportpelaajillekin kasaantuu tässä vaiheessa karsintaa, paineita tulee väkisin 3-2 -johtoasemassa. Mutta, mutta: Yöllä ajattelin tilannetta käännettynä, jos Sport olisikin Ässien saappaissa. Sillä hetkellä oivalsin että Ässillä on aivan varmasti vilelä suuremmat paineet kuin Sportilla, niin paljon hävittävää heillä on.

Minä kuulun siihen kannattajajoukkoon jonka maailma ei romahda vaikka ei noustaisi liigaan tänä vuonna. Tottakai toivon että se nousu tulee jo tänä vuonna, mutta jos kaksi tappiota tulee, niin totean harmittuneena että "No, ensi vuonna uusi yritys". Pääasia on että mahdollisuus nousuun löytyy joka vuosi, ennemmin tai myöhemmin on meidän vuoro.

Uskon että vanhemmat fanit, kuten minä, jotka ovat seuranneet Sportin ylä- ja alamäkiä yli 30 vuotta sulattavat mahdollisen karsintatappion paremmin kun nuoret fanit. Jos se historiallinen voitto tulee tänään, tai lauantaina, niin se on ehdottomasti suurin hetkeni kiekkofanina! Jopa nevö forget -95 jää kakkoseksi.

Nyt taistellaan! Kaikki mukaan!
 

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
Tällä sivustolla on jo vuorokauden verran lähetelty Sporttia liigaan, ja Ässiä Mestikseen, mutta kaikkien lienee syytä muistaa että on vielä ainakin yksi, ellei jopa kaksi peliä jäljellä. Ja itse veikkaan että kaksi. Jotenkin semmonen kummallinen intuitio, että Ässät klaaraa huomenna, ja sitten tulee kuuluisa seitsemäs ottelu. Tähän mennessä olen aavistanut jokaisen ottelun voittajan oikein tässä karsintasarjassa. Luotan että sama tahti jatkuu huomisen matsin kohdalla myös.

Lieneekö merkitystä vai ei, mutta Ässät on luvanneet jokaiselle pelaajalleen jonkinsortin bonuksen mikäli seura säilyy liigakartalla.

Vaikka kuinka pahaa tekeekin sanoa, niin toivon sydämmessäni että Ässät säilyttää paikan liigassa. Kyllä rakas vihollinen kuuluu sinne, ennen kuin ne rantaruotsalaiset. Sitä asiaa en vaan ymmärrä MIKSI Ahola pitää Apea penkin takana edelleen. Tänään on on paha paikka porilaisilla, mutta uskon että lauantaina pelataan ratkaiseva matsi ja sen vie Ässät.
 

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään nähdään ja kuullaan miten käy, kun vastakkain asettuvat toivottavasti ei kuitenkaan viimeistä kertaa näissä kekkereissä, Tamin 60 minuutin paine ja Apen toistaiseksi voimassa oleva paine. En edes halua miettiä Apen selityksiä tapahtuneelle, jos se kaikkein pahin tapahtuu. Täytyy vain toivoa, että joukkue todellakin tekee tänään parhaansa, koska sekään ei enää välttämättä tässä tilanteessa riitä. Nyt pitää vain uskoa, että joukkue hoitaa hommansa, koska Apesta ei ole reagoimaan tällä hetkellä mihinkään muuhun kuin korkeintaan Porin pukukoppikäytävillä pälyileviin toimittajiin.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nopeasti hupenee nuo paikat netti-tv:ssä. Aamulla kun ostin oman lipukkeen oli jäljellä 1709, nyt reilua tuntia myöhemmin 1577. Ei näin paljoa ole jännittänyt mikään ei-Lukko/maajoukkue -matsi oikeastaan ikinä. Ja kertoo siitä, miten mahtava asia karsinnat on takaisin saada. Panos on kuitenkin huima.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On tämä huikea päivä. Torstain pelin loppuhetket menee jännityksen osalta pitkästi ohi kevään 2006 tunnelmien. Nyt on sama kutina ollut päällä aamusta asti. Omiini uskon siihen asti, kunnes summeri soi Sportin voitolle. Tänään saavillinen kylmää vaasalaisten niskaan ja lauantaina sitten toinen mokoma. ALL IN.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös