To 28.9. Sport-Jokipojat

  • 4 188
  • 52

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
To 28.9 Sport-Jokipojat

Torstaina Pohjanmaalle saapuu mieluisa vieras itärajan tuntumasta. Mieluisa siksi, että Jokipoikien otteita Mestiksessä tulee seurattua tavallista suuremmalla mielenkiinnolla. Omistan jopa joskus aikoinaan hetken mielijohteesta Joensuusta ostetun Jokipojat-T-paidankin..
Raadollisempi syy mieluisaan vierailuun on sitten tietenkin se, että Jokipojat on ollut Sportille aika helppo tapaus kotikaukalossa. Viime kauden kahden matsin maaliero oli tyrmäävä 15-2, varsinkin tuon joulunaluspelin (9-0) joensuulaiset halusivat varmasti unohtaa heti kun kotimatka alkoi.

Kotivoittoa siis odotetaan. Puruskainen&kumppanit olivat ainakin viime kaudella melkoisen jäässä Vaasassa, vaikka pisteitä muualla hyvin tulikin. Joten varsinkin jos Westerback vielä palaa tulehduksen jälkeen kaukaloon, voivat numerot olla taas rumat.

Toivottavasti satunnaista porukkaa eksyy myös tähän matsiin, eikä vain lauantain kärkipeliin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasa
Tilastot eivät Jokipoikia ilahduta, yhdeksän viimeistä Vaasassa pelattua ottelua:

Sport–Jokipojat
2005: 9-0
2005: 6–2
2005: 3–2
2004: 4–0
2001: 6–1
2000: 3–2
2000: 5–1 (playoffs)
1999: 4–0
1999: 5–1

Saldo: 9 0 0 45–9

Lähde: Mehtimäkeläinen
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
sika säkissä kirjoitti:
Tilastot eivät Jokipoikia ilahduta
Noita tappioita voisi listata riviin vielä enemmänkin, jos ilkeäisi. Jokipojat on nimittäin viimeksi voittanut Vaasassa kaudella 1990-91! Noh, ainahan tuon kirouksen murtaminen on päivä päivältä lähempänä. Eri asia sitten tosin, että siihen päivään voi olla vielä aika paljon matkaa, kun Jokipojat Sportilta pinnat hakee. Eli sen verran realisti pitää olla, että vain maalin-parin häviö hyvällä taistelupelillä olisi jo todennäköisesti ihan kelpo tulos Vaasasta.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Samankaltainen ottelu-historia kuin Sportilla Kiekko-Vantaata vastaan. Ainoastaan, että Sport mursi kirouksen viime lauantaina Vantaalla. Jokipojilla 6 pelaajaa 21 parhaan pistemiehen joukossa, Sportilla ei yhtäkään. Kertonee siitä, että Sportilla on erittäin laaja rintama pelaajia ja kukaan yksittäinen pelaaja ei ole vielä tässä vaiheessa noussut loistamaan. Tilannetta tasoittaa sekin, että Sport pelannut 3, Jokipojat 5 ottelua. Siltikin, Pöllänen ja Puruskainen, molemmilla uskomaton saldo viidestä pelistä.

Uskon, että tämä hoidetaan kuitenkin kotiin. Päseekö Nabb jo kehiin tähän matsiin? Ja mikä on Mattilan tilanne? Joulunako vasta?
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Winger kirjoitti:
Tilannetta tasoittaa sekin, että Sport pelannut 3, Jokipojat 5 ottelua. Siltikin, Pöllänen ja Puruskainen, molemmilla uskomaton saldo viidestä pelistä.

Kyllä, mutta Jokipojilla on takana ottelut sarja nousijoita vastaan, joissa on verkko heilunut esim. Jokipojat- Koo-Vee 9-2! Kyllä "Meidänkin" pojat sieltä vielä nousevat. Lopuksi pakollinen tulos veikkaus 4-1
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Noinhan se suunnilleen on, että pitkälti KOO-VEEta vastaan käydyn pelin jälkeen pistepörssi on näyttänyt mukavalle Joensuulaisittain.

Nykyinen Jokipojat pelaa kyllä paremmin molempiin suuntiin, ainakin nytten alkuun on pelannut. Hyökkäykseen on asettaa useita vaarallisia, ratkaisuun pystyviä koostumuksia.. Joten sen puolesta Jokipojilla on paremmat mahdollisuudet kuin aiemmin. Myös puolustus on parantunut viime kaudesta, Nevalainen on löytänyt itseluottamuksensa ja Kuronen on myös varsin kova tekijä, molemmissa päissä. Hokkia vastaan käydyssä pelissä maalilla oli ollut vilskettä liikaakin ja kaikki 5 maalia oli tehty maalin edestä, sen jälkeen tämäkin osa-alue on parantunut. Molemmat maalivahdit on myös kelvollisessa vireessä, eikä helppoja pitäis mennä sisään.

Jokipojilla on myös alla kiitettävästi lepopäiviä raskaan viikon jäljiltä, joten porukka lienee kunnollisessa iskussa. Itse kaipailisin joukkoihin kunnollista, puhdasta sentteriä edelleen, muuten nippu on hyvää tasoa. Aloituksia ei vaan kyetä voittamaan näillä ukoilla ja se on tärkeää nyt kun pelataan YVtä ja AVta. Tosin, onneksi Jokipoikien jäähymäärät ovat viime peleissä olleet varsin kohtuullisella tasolla, näin varmasti myös vaasassa.

Mikään ottelu ei ole Jokipojilla tällä kaudella revennyt vastustajan toimesta, Jukurit voitti maalilla, vaikka Jokipojat oli raportin mukaan siellä ollut jopa hallitseva kaksi erää. Toivottavasti Vaasassakaan ei vastus repäise. Sportti on ainakin itselleni selkeä ennakkosuosikki voittamaan koko Mestiksen tällä kaudella, joten mielenkiinnolla odotan kunnollista mittaria tästä pelistä..

Tulette varmaan näkemään sellaisen Jokipojan, joka ei peruuttele, vaan hyökkää, puolustaa ja kokonaisuudessaan liikkuu aktiivisesti, peli on vauhdikas ja mielenkiintoinen. Yksi piste tästä pelistä tyydyttäis, mutta ehdottomasti yllärin kautta voittoon uskotaan, tai ainakin minä uskon. Eli, synkkä putki menee poikki.
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Mulla on sellainen tunne, että nyt katkeaa eräs putki... Eli päästään vihdoinkin eroon ns. "Vaasa-kammosta".

Jami sanoi edellisen pelin jälkeen, että se "vaasa-kammo" on Joensuulainen keksintö, Vantaan aikoina ei ollut mitään hätää... Hänellä on kuulemma tarkkaan tiedossa mihin isketään.

Ettei vain Vaasalaisilla olisi "Jami-kammo"?
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Tiukkaa tulee.

Jos W ei edelleenkään ole kunnossa niin se syö todella paljon tehoja kakkos-ketjulta, kun siihen ei ole heittää kunnollista sentteriä vaikka Koistinen oli Turussa ja Vantaalla hyvin esillä.

Jokipoikien Pöllästen ja Co pitää olla hyvässä tikissä, mikäli pistekin halutaan mukaan. Maalivahti peli on mulle ainakin kysymysmerkki merkki Jokipoikien rosteria katsoessa.

Joka tapauksessa jos jotain suuntaa pitäisi antaa niin laittaisin Sportille 3-5maalia ja Jokipojille 1-3.

Saa nähdä paljonko jengiä on liikkeellä torstaina. Itse veikkaan että jäädään taas alle kahdentonnin.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
fågel kirjoitti:
Saa nähdä paljonko jengiä on liikkeellä torstaina. Itse veikkaan että jäädään taas alle kahdentonnin.

Itse veikkaan että aika tasan kaksi tonnia tulee olemaan. Lähinnä sen takia, että ei ole ollut kotipeliä pitkään aikaan ja Sportilla on pelkkiä voittoja tähän mennessä sarjassa. Tosin aika moni saattaa säästellä lauantaihin, jolloin uskon että kolme tuhatta katsojaa tulee paikalle.

Jokipojat pitäisi voittaa, sillä eihän kotipeliä saisi ikinä hävitä. Jos puolustus pitää hyvin eikä siellä lepsuilla ja hätäillä niin hyvältä näyttää. Eli vieraat tekee 1-2 maalia ja sen/ne tekee heidän kova ykkösketjunsa. Sport saadessaan Westerbackin takaisin tulee tekemään ylivoimalla ainakin 2-3 maalia, näin uskon. Lisäksi Hjerpen ketju tekee ainakin yhden.

Eli veikataan vaikka 4-2. Tasainen peli todennäköisesti tulossa.
 

Milou45

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
jukkis kirjoitti:
Ettei vain Vaasalaisilla olisi "Jami-kammo"?

Musta kyllä tuntuu että K-Vantaan kanssa on ollut tätä Jami-kammoa, vaikka Jami ei siellä viime kaudella valmentanutkaan. No toivotaan että nyt päästään tästä kammosta.

Peli ei ole läheskään niin itsestään selvä juttu. Jokipojat tullee kovalla itseluottamuksella Vaasaan ja se voi tuottaa ongelmia Sportille. Pakkovoittohan tästä pitäs ottaa, jottei Mikkelin pojat jo tässä vaiheessa karkaa. Veikkaus: Jokipojat 0 tai 1 Sport 1-3, koska molemmilla on hyvät molarit.
 

Stone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Eihän tässä muu, kuin voitto kelpaa, vaikka Jokipojilla onkin vaarallinen joukkue.

Sport on voittanut kaikki kolme otteluaan maalierolla 13-2. Sportin maalivahtipeli ja puolustus on toiminut hyvin. Hyökkäys ei ole vielä oikein toiminut. Salmivirralta ja Oksalta toivoisi maalihanojen aukeamista.

Kokoonpanooon ei tule suuria muutoksia edellisestä pelistä. Westerback tekee paluun kakkosketjuun, jos on kunnossa. Jos Westerback ei ole kunnossa niin luulen, että A-junnu Toni Mäkinen tulee kakkosketjuun, kun Westerbackia lauantaina tuurannut Pahkala loukkaantui.

Sportilta on poissa varmuudella siis Mattila, Söderholm(karenssi), Nabb(harjoittelee, mutta ei vielä pelikunnossa) sekä Pahkala(olkapää)
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Vihdoin pääsee jäähallille. On se ollut taas pitkä tauko. Voitto on hyvin mahdollinen, mutta kyllä silti jännittää. Onkohan joensuusta päin tulossa yleisöä? Varmaan hankalaa päästä keskellä viikkoa. Kyllä nyt jo pitäisi yleisö löytää tiensä halliin. Jos ei jokipojat kelpaa yleisölle, niin mitkä joukkueet kelpaavat?
En kyllä usko Paten pelaavan, liian suuri riski tulevia pelejä ajatellen. Mutta eiköhän hoideta homma, ja Salmivirta aloittaa maalinteot.
 

Tepe#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport/Real Madrid
Alkukauden perusteella Jokipojat tulee olemaan yksi "päävastustajista", joten odotan tasaista kamppailua. Höylän ja puolustuksen kunnon huomioon ottaminen Jokipojat tulee tekemään korkeintaan 1-2 maalia ja loppu riippuu Jokipoikien maalivahdista ja Sportin hyökkääjistä. Salmivirran tulemista maalintekijä tilastoihin olen jo odotellut tovin ja toivotaan että kuuluisa ketsuppipullo -ilmiö toteutuu tänään ja jatkuu koko kauden.
 

Klinga

Jäsen
Kauden ensimmäinen kotiottelu omalla kohdalla ja edellisten matsien perusteella voi lippua pitää suht korkealla. Puolustus toimii ja Soikkeli maalilla on ollut odotetun hyvä. Nyt vain onnistumisia kaivataan Salmivirralta ja Oksalta, ovat kuitenkin maalintekijöiksi hommattu meille. Ylivoimaa on varmasti taas tiedossa, joten paikkojen puutteesta ei pitäisi olla kyse.
Westerbackin tilanne on edelleen pimennossa ja harmittavaksi tilanteen tekee se, että myös Pahkala on poissa pelistä. Pientä sentteripulaa havaittavissa. Muutoksia kakkosesta alaspäin on odotettavissa olettaen, että Suonpää pelaa.

Jokipojat ovat olleet todella pirteä, varsinkin ykköskentällinen Puruskaisen johdolla. Pelipäällä he saavat varmasti hyviä tilanteita aikaan, jolloin Sportin jäähyherkkyys voi koitua kohtalokkaaksi. Toivotaan kuitenkin, että kotijoukkueen luistin kulkee alusta asti hyvin ja jäähyaitiosta pysytään poissa.

Tuskin tiedossa on mitään maalijuhlia, mutta reilua voittoa kotijoukkueelle on mukavempi katsella jälkeenkinpäin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jokipo on mättänyt maaleja kauden ensimmäisissä otteluissa, siitä tuloksena pistepörssin kärkipaikat. Tosin, vastustajat on olleet ns."heikompia jengejä" ainakin ennakkokaavailuissa.

Yleisöä tuskin tulee hirveesti, ehkä tollaset parisen tuhatta. Tämä siksi, että löördagina olis sitten herkkua mahantäydeltä, eli Jukurit vastassa ja moni pihtaa sinne kiekkonälkäänsä.

Maalivahtipeli tulee näyttelemään varmasti paljon tässä ottelussa ja kummallakin joukkueella se osasto on todella hyvässä kuosissa. Tasaista tulee olemaan, veikataampa Sportin voittoa jatkoajalla maalein 3-2.

Pete onneksi pelannee jo tänään.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokipojat i dag

18 Sami Puruskainen – 19 Jani Keränen – 32 Tomi Pöllänen
22 Toni Mustonen – 20 Tatu Miettinen – 11 Tomi Karlsson
24 Jani Väänänen – 27 Mikko Vanninen – 9 Juhana Repo
8 Antti Kallio – 17 Janne Häikiö – 13 Lauri Heinonen
23 Sami Mutanen

10 Kimmo Nevalainen – 4 Juuso Akkanen
21 Juho Kuronen – 7 Jarkko Immonen
6 Timo Ahonen – 3 Juha Falin
5 Kim

35 Alexander Salak
(31 Pekka Sorsa)


Ainoa muutos edelliseen otteluun on se, että Kallio palaa nelosketjun laidalle ja Mutanen putoaa 13. hyökkääjäksi. Vaan mitäpä niitä sen enempiä pyörittelemään, nämä nykyiset ovat toimineet pääosin vallan hyvin. Kakkonen voisi tosin hiljalleen löytää taas tehonsa, potentiaalia kyllä on.

Jos kenttäpelaajat onnistuvat ja Salak pelaa loistopelin, niin kyllä tuolla porukalla pitäisi voitto pystyä mistä tahansa Mestis-joukkueesta ottamaan. Jopa Sportista Vaasassa. Toisaalta realistina veikkaan kuitenkin kotivoittoa luokkaa Sport 4-5 maalia ja Jokipojat 1-2.
 

Stone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Sport tänään:

[size=-2]Matti Höylä
(Mikko Rossi)

9 Markus Jämsä - 8 Pete Suonpää - 28 Ilpo Salmivirta
20 Markus Laine - 7 Markku Erholtz

15 Tommi Oksa - 45 Patrik Westerback - 19 Vesa Myllyaho
3 Risto Leppiniemi - 5 Ville Varakas

29 Kristian Hjerpe - 13 Miro Laitinen - 17 Jukka-Pekka Koistinen
6 Mikael Hallbäck - 4 Jussi Pernaa

16 Jani Kiviniemi - 24 Filip Riska - 23 Marcus Niemi
2 Pasi Kuusisto - 33 Juho Joki-Erkkilä(h)[/size]
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Jos yhtään Sport pelaa omalla tasollaan niin pitäisi aika helppo peli tulla, mutta yhtään ei ole varaa lepsuiluun. Jos peliin lähetään liian ylimielisesti niin noutaja tulee.
JOS Pate pelaa ja ylivoima on se mikä Heki pelissä oli (en tiedä millä taktiikalla sitä on pelattu Turussa/Vantaalla) eli Pate-Pete-Ere-Velli-Ilpo niin Jokipoon selkäranka katkeaa ensinmäisessä erässä, mutta pelataan nyt ensin itse veikkaan kylmästi 6-1.
 

Rocco

Jäsen
Hyvä Jokipojat!

Olipas ilo katsella Jokipoikien peliä tänään! Kauppi on aikamoinen Midas, sillä en muista koska viimeksi olisi Jokipoikien peli ollut näin hyvää! Ekassa erässä Sportia vietiin ekaan jäähyyn asti, sitten yv teki heti maalin ja piakkoin toinen perään. Salak ei pelannut mitenkään huonosti, Sportin kolme ekaa maalia olivat sellaisia että tuurilla olisi voinut vain torjua. Westerbackin lämäri viivalta yläkulmaan maskin takaa, Jämsän one-timer viidestä metristä ja Suonpään yv-veto niinikään kaamean maskin takaa. Neljäs ja viideskin olivat aika mahdottomia, toinen niistä meni Sorsalle kun Salak lähti pois neljännen jälkeen.

Jokipojat pelaa tänä vuonna mitaleista. Sanokaa mun sanoneen.
 

ASF

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Numeroiden perusteella mitä eri pelin vaiheissa oli, näytti taas olevan kohtuullisen hyvin homma hallussa eli Jokipoikien tuska Vaasassa jatkuu. Siltikin sen verran tiukka ettei varmasti huonosti pelanneet.

Joku voisi kommentoida, että mitä ihme kikkailua on tapahtunut viimeisillä hetkillä, kun Jokipojat on saanut tyhjiin kavennuksen huitaista.
 

Klinga

Jäsen
ASF kirjoitti:
Joku voisi kommentoida, että mitä ihme kikkailua on tapahtunut viimeisillä hetkillä, kun Jokipojat on saanut tyhjiin kavennuksen huitaista.

Jokipojille oli tulossa jäähy, ja Höylä lähti maalilta. Suonpää varmisteli peliä ja pisti vastustajan siniviivalta Höylälle syötön katsomatta omalle maalille ja kun Höylä oli jo vaihtoaitiossa ollut hetken tovin, niin oma maalihan siitä tuli.

Muuten peli oli todella viihdyttävää katseltavaa ja molemmat joukkueet saivat hyviä paikkoja. Sportin ylivoima pelasi todella hyvin ja peli ratkesikin siihen, mutta Jokipojat eivät missään vaiheessa lopettaneet taistelua. Heidän ylivoimansa oli myös hyvän näköistä ja monta vaarallista paikkaa saatiin Sportin maalille. Muutama puolustaja saa taas kiitellä Höylää tämän pelin jälkeen, sillä hazardeja sattui jälleen kerran.

Parhainmistoa oli Jokipojilta ykköskentällinen ja Sorsa. Sportilta onnistujia oli paljon, mutta ykkösylivoima Westerbackin johdolla oli todella näyttävää. Salmivirta ei vieläkään päässyt avaamaan maalitiliänsä, kiekko ei vaan meinaa pomppia miehelle, Oksa oli pirteä, mutta häneltäkin maalitili avaamatta.

Tällaisen ottelun jälkeen on hyvä jatkaa Jukureita vastaan, mutta varmempaa peliä on pystyttävä pelaamaan. Jukurit pystyvät varmasti käyttämään paikat paremmin hyödykseen kuin Jokipojat, joita Sportin puolustus lahjoitti heille.
 
Viimeksi muokattu:

Frantic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hallilta ollaan päästy kotia ja voitto taskussa. Pelistä pientä jorinaa eli ensimmäinen erä oli alussa jokipoikien lievää painostusta ja sportin hyökkäyksiin lähdöt oli surkeaa. Sitten tuli ylivoima ja sitä kesti 6 sekuntia kun Salakin takana rävähti. Taisi olla esimmäinen kunnon veto kohti ja heti upposi.
Ykkösylivoiman pyöritys oli kyllä nautittavaa katseltavaa siinä kiekko liikkui kuin vanhalla punakoneella. Toisessa erässä sportin hallinta vahvistui mutta maaleja ei tullut yhtä enempää, jossa jokipoikien maaliin vaihdetulla Sorsalla oli kyllä sanansa sanottava.
Kolmanessa erässä tuli sitten illan erikoinen eli jokipoikien viimeisen maalin teki Pete Suonpää tyhjään sportin maaliin kun Höylä oli lähtenyt vaihtoaitioon jokipojille tulevasta jäähystä ja Pete ei tätä huomannut vaan heitti lätyn omaan päähän ja suoraan maaliin. Koominen tilanne josta sportin pelaajat naureskelivat kun peli päättyi. Jokipojat taisteli hyvin mutta jäi jälkeen erikoistilanne pelaamisessa. Tälläisellä ylivoimapelillä on hyvä jatkaa kohti lauantain jukuri matsiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös