To 27.9.2012 HPK - TPS

  • 11 874
  • 50

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Elikkäs tänään klo 18.30 Rinkelinmäellä kohtaavat tutut vastustajat HPK ja TPS. Pitkiä turinoita en nyt puhelimella kirjoita, pahoittelut siitä.

Kotijoukkue HPK on aloittanut kautensa pirteästi ja on viiden pelatun ottelun jälkeen 9 pisteellä sijalla 7. Vierasjoukkue TPS ei olekkaan aloittanut mairittelevasti, sillä he ovat viiden pelatun ottelun jälkeen kolmella pisteellä sijalla 13. Joukkueet pelasivat vastakkain myös kauden avauksessa, jossa tiukkojen vaiheiden jälkeen Kerho nappasi jatkoajalla arvokkaan voiton lukemin 2-3. Tasainen peli varmasti tänäänkin luvassa.

Tepsiltä mielenkiintoisia pelaajia löytyy mm. Locke, Anttila, Pikkarainen sekä mahdollisesti NHL-mies Russell. Kerholta kannattaa laittaa merkille kultakypärä Santavuori, ehkä aliarvostetuimmat raatajat Kiilholma ja Paajanen, sekä puolustuksen liideri Spang.

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin. Toivottavasti tunnelma on taas hieno, kaikki ehdottomasti hallille, siellä on hieno tapahtuma ja hyvää kiekkoa!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Mielenkiintoinen peli tosiaan on tulossa. Tuntuu ainakin, että Tepsiä vastaan on ollut tiukkoja pelejä viime vuosina, eikä varmaan kovin kaukaa ole haettua, että tänäänkin pelaillaan pisteitä molemmille. Kerholla on kova rekordi jatkoajalta, joten se passaa meille. Toisaalta TPS kuitenkin kaikesta huolimatta on yksi Kerhon "päävastustajista", joten kyllä kotona pitää aina lähtökohtaisesti saada se kolme pistettä. Vähintään kuitenkin voitto.

Koska nukkuva karhu eli Palloseura herää pelaamaan, se on sitten eri juttu.

Työpaikan riennot estävät tällä kertaa pelin seuraamisen juuri kokonaan, mutta kokoonpanot pyrin jonkin hifistelijän älypuhelimesta katsomaan ennen matsia.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kerho on kyllä ollut melkoinen piristysruiske liigaan tähän asti, lähdetään sillä liikkeelle. Itse ainakin arvostan Selinin työtä suuresti, kunhan nyt vain kantaisi sitten vähän pidemmälle kuin vain alkukauden. Tosin ei missään nimessä tarvitse Palloseuran edellä olla taulukossa keväällä, ei todellakaan.

HPK on kotonaan kova, joten Palloseuralle haasteellinen matsi tiedossa. Kokoonpanoja odottelee mielenkiinnolla.

Jospa lepo olisi nyt tehnyt tehtävänsä, ja jätkät oikeasti rennosti pelaten kellistäisivät kotijoukkueen vaikka kahdella-kolmella osumalla? Näin ainakin toivon. Kuten em. kirjoittaja jo totesi, ovat nämä jengit päävastustajia, joten pisteidenmenetys kirpaisee joka kerta, ja pahasti kirpaiseekin.

Locke-Willsieltä odottaisi jälleen maaleja, saatte taas vaikka potkia ne sinne jollei muuten uppoa. Anttila-Koskirannalta puolestaan kaipailisi tasonnostoa, ehkä tänään jo onnistuu? Veskarivalinta myös aina mielenkiintoinen.

Kerholta seuraan Spangia, jota kritisoin viimeksi kun mm. Kulmala kisutteli sitä miten halusi, ja miinussarakettakin löytyi, mutta silti Kerhon miehet saivat miehen pelistä ihan hyvän. Lupaan olla tänään kyllä harkitumpi ja hillitympi, jos tuo oli liian päällekäyvää viimeksi. Paitsi jos se tinttaa jonkun Locken saikkarille!

Piispasta myös löytyy luupin alta, sekä Rautiaista. Ei tehojen muodossa ole ihan odotetusti jälkimmäisen osalta lähtenyt liikkeelle?
 

Ralph

Jäsen
Rautiainen on kyllä ollut pisteiden valossa pettymys, vai kuka kärkiketjun pelaaja ei olisi, jolla ei ole vielä ainuttakaan tehopistettä. Kuitenkin toivottavasti pelaa ja pääsee pisteille. Viitaluoman avaussyöttöpiste kelpaisi myös, 3+0 ei kuullosta Viitaluomalta yhtään. Saarinenkin ollut pari peliä pisteittä, Spang maaleitta. Pelaisikohan Luomala ja Laakso tänään, kuka aloittaa maalissa.
 

Ralph

Jäsen
Jaahas, flunssapotilaat saatu takaisin ja Rautkainenkin, mutta nyt Tuominen vuorostaan puuttuu. Loukkaantumishistorian tietäen pelottaa, mutta josko tämäkin olisi flunssaa.

Tuomas Santavuori - Ville Viitaluoma - Jesse Saarinen
Marko Luomala - Arsi Piispanen - Teemu Rautiainen
Antti Aarnio - Juha Kiilholma - Tuomas Vänttinen
Jere Sallinen - Otto Paajanen - Robert Leino

Dan Spang - Aleksi Laakso
Marko Tuulola - Ossi-Petteri Grönholm
Juha Alen - Juho Mielonen

Tolvasen Mikko
Mika Järvinen
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tepsiltä mielenkiintoisia pelaajia löytyy mm. Locke, Anttila, Pikkarainen sekä mahdollisesti NHL-mies Russell.

Tuohon listaan kannattaa lisätä vielä Willsie ja Ristolainenkin on aloittanut erittäin jämäkästi.
Mutta nyt on hyvä paikka kuitata avausmatsin töppäilyt ja tuoda täydet kolme pistettä Turkuun, se on vähimmäistavoite.
Hivenen hymyilytti tuo Kerhon jatkoaikamaali Pelsujen pelissä.. nyt ootte saanut kaksi lahjaa tuomareilta joista ootte rokottaneet hienosti. Ja ei, ei tää ollut mikään onneton provo, kunhan vaan hymyilytti kun kahdessa matsissa kaksi selvää kamppia ja tilanteista voittomaalit jatkoajalla. Onnea niistä! Mutta tänään siis levänneet Turkulaiset niittaa matsin jo hyvissä ajoin.. Kotiin tullaan kolme pistettä rikkaampana ja maaleja tehdään viisi ja Kerho tekee yhden.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Mikä se toinen lahjamaali oli? Teidän kukalie pakki ajo persetaklauksen ohi ja sai ansaitun jäähyn.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Tiistaina jo harmitti, kun ei hallille päässyt, mutta onneksi tänään voi korjata tilanteen! Tasaista vääntöähän sieltä on odotettavissa, toivottavasti Kerho osuu tänään enemmän kuin kolme kertaa, se olisi uutta tälle kaudelle. Kyllä mulle tosin joku 3-0 kelpaa myös hyvin. Kunhan vetävät kovalla tunteella. Rautiaiselta ja Spangiltä toiveissa avauskihaukset.

On kyllä mukava huomata, kuinka kiima lätkään ja nimenomaan Kerttuun on noussut muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen eikä millään jaksa odottaa, että pääsis jo hallille. Toivottavasti moni muukin on herännyt "mestaruuskrapulasta", ja hallista löytyy tänään yli budjetoidun. Kyllä ton jengin otteet ainakin näin 4 nähdyn pelin jälkeen ovat antaneet hyvän syyn lipunostoon.

Alkais jo.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Mielenkiintoinen peli tulossa ja TPS:llä on nyt revanssin paikka HPK:sta. Ilman sen kummempia spekulointeja todettakoot, että kylläpä kestää tepsin kokoonpanon julkistus. Onko siellä Virralla vaikeuksia löytää neljä kentällistä pelimiehiä a-junnujen treeneistä?? =)

EDIT: Tepsihän tideotti hetki sitten "Kris Russell saapui Suomeen tänään aamulla ja kävi kirjoittamassa ison kasan sopimuspapereita TPS-toimistolla. Ei ehkä ehdi vielä illan matsiin pukemaan, mutta lauantaina kaveri nähdään jo HK Areenalla HIFK-ottelussa."

Katsellaanko tässä nyt jos jostail löytyisi autokyyty Krissille ja saataisiin mies rosteriin.. =)
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kokoonpano HPK-otteluun

Michal Birner pelaa ykkösketjussa Locken ja Willsien kanssa HPK:ta vastaan. TPS-maalilla aloittaa Atte Engren.

1. KETJU
Birner - Locke - Willsie

Vittasmäki - Ehrhardt

2. KETJU
Hattunen - Koskiranta - Anttila

Pikkarainen - Seppänen

3. KETJU
Kulmala - Laakso - Virtala

Lehtonen - Ristolainen

4. KETJU
Tuomainen - Tuominen - Huhtala

MAALISSA
Engren
(Niittymäki)


Todella mielenkiinnolla odotan näyttöhaluja uhkuvan Birnerin esityksiä kunnon pelimiesten vierellä. Pakkiparit on näemmä laitettu uusiksi ja Atte maaliin.

2-4 voitto kotio.. ;)
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Pikkarainen - Seppänen

Oijoi. Ennustan vaaranpaikkoja omaan päähän. Mutta näillä mennään, hyvä että on saatu Seppänen sentään pois junnujen vierestä. Birnerin otteita seurataan. Toivottavasti sopii paremmin tuohon kenttään kuin Virtala. Noilla ketjukavereilla pitäisi kumminkin maalihanojen aueta. Kakkonen voisi vihdoin lopettaa kiikaritehoilla tahkoamisen. 2-3 tepsille.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllä tästä kolme pistettä pitäisi Tepsin ottaa ihan jo sarjataulukonkin kannalta. Kerho ei ole ollut niin huono kuin mitä ennakoissa oltiin spekuloitu ennen kautta ja tiukassa pisteet tänäänkin varmasti ovat. Birner saadaan Locken ja Willsien ketjuun ja tältä kolmikolta odotan tehoja, Michal tuo sinne sopivasti vauhtia. Pikkarainen-Seppänen pakkipari vähän pelottaa kyllä etukäteen hasardeineen, mutta pitää vain toivoa että suuremmilta koomailuilta vältytään. Vähämaalista peliä näin etukäteen veikkaan, kumpikaan joukkue ei ole pahemmin maaleilla mässäillyt.

Hyvällä puolustuspelillä, maalipaikkojen hyödyntämisellä sekä kovalla 60 minuuttia kestävällä asenteella pitäisi tänään pisteet lähteä Turkuun. Same old story...
 

J.Petke

Jäsen
Hyvällä puolustuspelillä, maalipaikkojen hyödyntämisellä sekä kovalla 60 minuuttia kestävällä asenteella pitäisi tänään pisteet lähteä Turkuun. Same old story...

Jokaisen joukkueen, jokaisen ottelu, jokaisen vaihdon tarina. Uskon vahvasti HPK:n tarjoavan niin hyvän vastuksen, että joko peli menee jatkoajalle tai HPK vie sen varsinaisella peliajalla.

Nyt pitäisi kolmikon Saarinen-Santavuori-Rautiainen-Luomala alkaa hyödyntämään paikat ja saada hyvä vire päälle. Myös Vänttisellä on ollut lukuisia maalipaikkoja ja maalisarake näyttää silti vieläkin nollaa. Sihti kohdalleen niin alkaa maalejakin syntymään.

Mielelläni olisin nähnyt Järvisen maalissa saamassa hieman tatsia ja kilpailuttamassa Tolvasta.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielelläni olisin nähnyt Järvisen maalissa saamassa hieman tatsia ja kilpailuttamassa Tolvasta.
Musta tuntuu että Järviselle on laskettu lauantain vieraspeli, ei oo paineita, kun pisteet lienee jo budjetoitu menetetyiksi. Paitsi voittihan Saipakin siellä NHL-staralla vahvistuneen narrilauman, miksei mekin...

No se siitä, Kerho on viimeaikoina aloittanut pelit kovaa, ja tänään haluaisin nähdä pitkästä aikaa sen, että peli on jo ensimmäisen kympin jälkeen 2-0. Kahdessa kotipelissä kerho on iskenyt sen 1-0 melko nopeasti tauluun, mutta sen jälkeen maalintekohanakkuus on siirtynyt puolustelun kannalle. Kyllähän tuolla taktiikalla niitä tasureita nappaa, mutta kun kolmen pisteen voittoa haetaan, niin selkäranka poikki heti alkuun, niin se varmistelu on sitten paljon helpompaa...
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Kiekkokuume on tällä hetkellä älytön, oikeasti sapettaa kun ei pääse Hämptoniin tänään paikan päälle, vaan Urpoon ja sipseihin on tyydyttävä. Kyllähän tähän Kerholle on 3 pisteen voittoa pakko veikata, sen verran vakuuttavaa on kotijoukkueen peli ollut tähän mennessä. Pelsuja vastaan oltiin ehkä vähän jäljessä, mutta luottoa löytyy. 4-1 Kerholle menee. Lisäksi muita odotuksia/ennustuksia:

-Spangin kauden avausmaali tänään
-Ykkösketjulta odotan myös tehoja
-Alen jatkaa orastavaa tasonnostoaan
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä seppänen, voi vitun tohelo.

Ei näköjään vielä päästy siitä eroon, toivottavasti lauantaina.
 

ykköstykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura
Järkyttävää alisuorittamista!

Miten voi olla mahdollista, ettei peli toimi millään osa-alueella?

- Omasta päästä lähteminen on täysin mahdotonta.
- Puolustus kusee niin pahasti että oksettaa! Järkyttäviä oman pään virheitä!
- Hyökkäyksestä ei mitään hyvää sanottavaa.
- 4-1 tilanne ekassa erässä kertoo aika paljon, niinkuin torjunnatkin 2 - 19!

Tosin Engrenin piikkiin en menisi näitä laittamaan, eli ehkä meillä toimii edes maalivahtipeli, vaikea sanoa kyllä tästä pelistä...

Positiivisesti ajatellen : Mitä enemmän tepsi häviää, sitä nopeammin Virta potkitaan ulos!

No kolmas erä alkaa nyt, katsotaan kuinka käy.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Kovalla tunteella Kerho veti ekan erän ja se riitti tänään. Hienosti autettiin kaveria sen Laakson aivotärähdykseen? johtaneen tilanteen jälkeen. Periaatteessa koko matsi viidellä pakilla. Kaksi viimeistä erää tasaisempia, mutta molemmissa oli Kerho edellä.

+ Rautiaiselle maali! Tunteella tuulettikin vielä, tuo kaveri pyörähtää kyllä kymmenpennisellä!
+ Joukkuepeli. Paketti kasassa Alénin nukahdusta lukuunottamatta.
+ Heti kavennuksen jälkeen koulumaali, ja Kerho näytti siinä kuka on isäntä. Kliseinen maalinjälkeinen vaihto.
+ Alivoimataistelu. Luomalalta esimerkkitilanne viivalla. Ensin mies, sitten kiekko. Mii laik!
+Ykköskenttä. Toimii, ei valittamista. Viitaluomalle syöttö!
+ Tuulola alisti Hattusen! Vieläkin hymyilyttää kun sitä ajattelee..
+ Mahtava karvaus- ja ohjauspeli! Sallisen ja Rautiaisen maalit tuli näteistä kiekonriistoista. Leino tais hassuttaa ensimmäisessä, Rautiainen itse toisessa.
+ Viimeistely! Tekihän ne sen yli 3 niinkuin oli toiveissa! Tarkkoja kuteja, ei voi Engreniä syyttää.
+ Yksikään jätkä ei saa lampaanpersettä!
+ Haastattelun äijä oli katsellut Kerhon matseja 50 vuotta ja sanoi kaikkien aikojen suosikikseen Rodrigo Lavinsin! :) Noh, pelashan se 30 matsia täällä! Tais olla pilkettä silmäkulmassa, olis luullut, että jo Kuivasillalta olis joku jäänyt paremmin mieleen..

---

- Tepsi oli sanalla sanoen paska. Kun ei toimi niin ei toimi. Numerot mairittelee, olis voinut olla rumemmatkin.
- Laakson loukkantuminen. Sormet ristiin, ettei tule pitkä huili. Rupee muuten Dänspängin jääaika olemaan +30 min.
- Mainoskatkohaastattelussa jonkun Speden mielestä hallissa oli liian hiljaista. Tuskin oli itse ainakaan liikaa käsiään liannut taputtamalla.
- Niki oli Niki, mutta ei onneksi ratkaissut matsia.

Oli kiva kiekkoilta!
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Sieltähän se tuli voitto taas, mutta mikä parasta aivan huikealla pelillä. Ei tarvitse kertoa kuinka hyvä HPK oli tänään, kun lukemat taululla sen kertoo. Tehtiiin tarvittavat maalit ja sen jälkeen jäädytettiin peli täysin. Vaikea uskoa, kun katsoi turkulaisista Locken peliä, että tuossako on liigan kallein pelaaja?? Jumalauta Teemu Rautiainenkin työnsi tämän kaverin sivuun kaksinkamppailuissa kuin vettä vaan.

Mutta ei mitään tästä on hyvä jatkaa ja oli hienoa olla pelissä, kun HPK pelasi pitkästä aikaa ensimmäisen 10min samalla tavalla kuin Jalosen aikana konsanaan.
 

Ralph

Jäsen
Rautiainen on kyllä ollut pisteiden valossa pettymys, vai kuka kärkiketjun pelaaja ei olisi, jolla ei ole vielä ainuttakaan tehopistettä. Kuitenkin toivottavasti pelaa ja pääsee pisteille. Viitaluoman avaussyöttöpiste kelpaisi myös, 3+0 ei kuullosta Viitaluomalta yhtään. Saarinenkin ollut pari peliä pisteittä, Spang maaleitta.

Rautiainen maali, hyvä. Viitaluoma syötöille, hyvä. Saarinen pisteille, hyvä. VAin Spangin maali jäi tulematta, mutta syöttöpiste sentään. Kerhon peli on nyt kondiksessa ja laajuutta löytyy, siitä kertoo mm. Sallisen ja Kiilholman maalit.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Vaikea uskoa, kun katsoi turkulaisista Locken peliä, että tuossako on liigan kallein pelaaja?? Jumalauta Teemu Rautiainenkin työnsi tämän kaverin sivuun kaksinkamppailuissa kuin vettä vaan.

Tuli mieleen tänään miehen otteita seuratessa muuan Alex Leavitt. Pottakin oli päässä.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
+ Tuulola alisti Hattusen! Vieläkin hymyilyttää kun sitä ajattelee..

Oli kyllä todella helmi. Ensin torppaa Hattusen pystyyn ja sitten väistää kostotaklauksen ja taas Hattunen jäässä.

- Mainoskatkohaastattelussa jonkun Speden mielestä hallissa oli liian hiljaista. Tuskin oli itse ainakaan liikaa käsiään liannut taputtamalla.

Taisivat puhua siitä kulmasta, jossa olivat.

Anttilalta joku voisi ajella muutaman kylkiluun poikki, kun ei oikein pää kestä pelaamista. Jahtasi yhdessä vaiheessa kolmatta erää Tuulolaa ja hakkasi poikittaisella aina kun pystyi. Sikamaisimpana poikittainen niskaan Tuulolan ollessa jäässä. No seuraavassa tilanteessa Anttila sitten nappasikin huitomisjäähyn. Ääliö.

Että silleen...
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Herätkää nyt saatana jo!

Vittu, että piti lähteä tuota akkalaumaa katselemaan, peli hävittiin jo valmistautumisessa, eikä voitosta taisteltu lainkaan, eikä missään vaiheessa peliä.

Engren oli myös yksi suursankari tänään. Ei paljon koppi ekassa tarttunut, mm. suht pienestä kulmasta suora laukaus 4-1 maaliin kainalosta, ei maskia, ei trafiikkia. Nuo otetaan tällä tasolla kiinni, piste. Vaikka toinen ja kolmas erä menivätkin sitten paremmin, niin niitä on ihan turha enää arvostella. HPK säästeli energiaa ja pelasi fiksusti.

Birnerin maali hieno osoitus siitä, että hyökkäyspäässä Pikkaraisella on paljon annettavaa. Mutta todella ulapalla siinä seilasi HPK:n kassarikin.

Eipä paljon positiivisia asioita löydy TPS:stä tällä hetkellä. Raskasta on. Muiden peli kehittyy ja paranee, TPS:n peli on entistä surkeampaa ja enemmän sekaisin. Tänään kauden huonoin peli ja se on Jokeripelin jälkeen paljon sanottu se.

Jotain pitäisi tehdä.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Anttilalta muutenkin ihmeellistä pelaamista. Lähti alivoimalla karvaamaan kiekkoa ja ajoi "taklauksen" ohi, seuraavaksi mies piteli kättään ja nilkutti yhdellä jalalla vaihtoaitioon. Eihän siinä mennyt kuin pari vaihtoa ja mies täysissä verissä jälleen jäällä. Muutenkin isoksi mieheksi aika harvinaisen herkkä taiteilijaluonne näyttää olevan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös