To 26.3.2015 SaiPa - Kärpät (4. puolivälierä)

  • 17 700
  • 143

Itäpuu

Jäsen
Prässi alakaa selevästi painamaan kintereissä. Siinä kai se prosenttikiekon ja kaahaamisen suurin ero lienee, että toista jaksaa kauemmin kevväällä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä se SaiPan johtomaali oli ihan ansaittu ja oikein tehty. Ei vaan valitettavasti riittänyt.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kannattaa pitää mielessä, että tuollaisiin kysymyksiin vastaa usein ne, jotka tykkää vähän provota tai ainakin sanoo omat ajatuksensa usein vähän ronskisti. Ja jos ootte tarkkoina huomaatte että näitä teidän joukkoja satuttavia kommentteja heittää yleensä muutamat samat nimimerkit.
Tiedän itse aika monta kaveria, jotka seuraa näitä pelejä aktiivisesti, eikä heistä kukaan rinnasta näitä Suomi-Itävalta läpsyttelyihin. Toki näissä peleissä on sekin ero, että kyse on tosipeleistä eli ei mistään merkityksettömistä alkusarjan peleistä.

Mutta onhan se kiistämätön tosiasia, että todennäköisyys on Kärppien jatkoonmenon puolella. Suurin osa kannattajista jännittää varmasti tosissaan kuinka näissä peleissä käy ja joukkoon mahtuu niitäkin, jotka ovat aika varmoja Kärppien jatkoonmenosta tai ovat viime vuoden dramaattisesta mestaruudesta sen verran kylläisiä, ettei tippuminenkaan ole ihan katastrofi. Ei kannata ottaa asioita liian vakavasti tai tuntea mitään pienen joukkueen syndroomaa, sillä teidän joukkue pelaa kyllä kuin isot pojat.
Nyt en voi (eikä tarvitse) muuta kuin sanoa että oikeassa olet ja respect.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Veikkaan, että Tomtom ja se toinen sankari luulivat, että kiekon ohjasi maaliin Matti Järvinen, jonka maila oli kyllä aika korkealla. Kiekko ei kuitenkaan Järvisen mailaan osunut, vaan Rau ohjasi maalin.

TomTom ja kaukoputki näkivät tilanteen lähempää kuin kukaan muu. Nelosen kuvakulma oli huono ja videotuomareiden lähde vielä huonompi koska joutuivat käymään lähetysautolla. Myös Kukkosen ja Tarkin eleet osoittivat heti että näkivät kiekon osuneen Järvisen mailaan. Rauhottuivat välittömästi kun tuomari osoitti nähneensä saman. Suoraan se ei mennyt, koska Tarkki olisi sen kyllä silloin kopannut kiinni ja Raun maila ei ollut siellä päinkään missä kiekko lensi.

Miksi Järvinen olisi edes mailaansa nostanut jos tavoitteena ei ollut osua kiekkoon?

Ainoa selitys on, että kiekko hipaisi Raun hihaan, paitaan tms ja muutti siitä suuntaa vielä toisen kerran ennen päätymistään verkon perukoille. En tosin tiedä kuinka kova kosketuksen pitää olla että tekijäksi merkittäisiin Rau Järvisen sijaan. Mutta joo, tässäpä mustakultaisten lasien läpi katsottu näkemys tilanteesta.

Tämän palstan SaiPa-faneille: Älkää nyt vielä luovuttako. Tiimistä kiinni montako peliä vielä pelataan. Turhautuminen on inhimillistä.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Vähän tuli erätauoilla selattua tuota otteluseurantaketjua, ja ymmärsin taas miksi noista kannattaa pysyä kaukana. Kärppä-fanit meuhkasivat sivutolkulla, kuinka Donskoin maalia ei hyväksytty, vaikka kukaan videotuomaria lukuunottamatta ei tainnut olla eri mieltä. Raun maalissakin oli selvästi jotain vikaa, vaikka se ei ollut korkeaa mailaa nähnytkään. Propsit kuitenkin nimimerkille L. Paraske, joka taisi olla ainut oululainen, joka tajusi ettei Raun maali todellakaan ollut korkea maila. Onhan se fakta, että ihmisistä noin promille on idiootteja, mutta tuon ketjun perusteella oululaisten ollessa kyseessä taidetaan puhua kuitenkin promillen sijasta prosentista.

Itse peli oli ihan hyvä, mutta parempi voitti tänäänkin. Epäilen kyllä Maalahdella olevan Oulussa tehdyt varusteet, koska siihen tyyliin tuossa Maxwellin ensimmäisessä maalissa kiekko pomppi! Ja Tom Laaksonen on ihan kusipää! Laaksonen kyllä ansaitsisi syöttöpisteen kaikkiin Kärppien maaleihin!!!

Mikä tuo mahatifojuttu muuten on? Tuota katsellessa kyllä taas kerran hävetti olla suomalainen, meni kyllä osastoon "junttimaisinta mitä tiedät". Noh, jokainen taaplaa tyylillään.

No totta kai siitä maalista meuhkataan vaikka kuinka olisi SaiPa-fanit samaa mieltä, se kun ei sitä numeroa tulostaululla muuta mihinkään. Ei se vitutus mihinkään katoa vain siksi, että te peesatte meitä.

Ja mahatifon olen nähnyt myös täällä länsinaapurissa eli kannattaa varmaan hävetä vaikka pohjoismaalaisuuttaan.
 

Adamas Discus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Gunners
Miten ihmeessä tämä trolli ei oo vielä pelikieltoa tänne saanut? :D
Älyttömän harmillinen kommentti. FAS-lapsen viestit ovat äärimmäisen viiltäviä ja voin tunnustautua suureksi faniksi kaverin tuotoksille. Osuuko sitten huumori yhteen niin täsmällisesti vai mistä johtuu, mutta SaiPan touhuja Kärppiin liittymättömästikin tulee ajoittain seurattua ihan FAS-lapsen analyysien ja havaintojen vuoksi. Tuota viimeisintäkin viestiä puolustelen törkeän huomiotaherättävänä ja tällaista Jatkoajan viestittelyä kaipaan. Flametuksen kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä ja siitä provosoituneita ihmettelen suuresti. Lestakommentteja pitääkin viljellä Ouluun päin, koska sehän tätä aluetta leimaa siinä, missä hitsaus porilaisia. Meille oululaisille pipoa löysemmälle varsinkin tämän illan jälkeen.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Niin, ja todettakoon sen verran, että näyttihän tuolla otteluseurantaketjussa myös monet SaiPa-fanit ihmetelleen sitä Donskoin maalin hylkäämistä (eivätkä vain Kärppä-fanit "itkeneet"). Donskoi sen sijaan totesi pelin jälkeen sääntöjen nykyään menevän noin. Minkäs teet.

Tästä lauantaihin. Mielestäni joukkueiden kannattajien jutut ovat pysyneet oikein asiallisina. Ei mitään valitettavaa kenenkään kommentoinneista.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Keravalaiset kärppäfanit heiluttelevat kaljamahoja. Se on sitä lutuuria se.

SaiPa sössi tämän pelin ihan itse ja sitä myöten koko sarja on selvä. Onnea vaan Kärppien pelaajille (Glenniä lukuunottamatta). Teille ylimielisille lesta-apinoille taas toivon mahdollisimman katkeraa tappiota joko välierissä tai finaaleissa. Kesällä voitte sitten taas panna niitä serkkujanne Suviseuroissa.

Onhan siellä varmasti jokunen ylimielinen höpöttäjä, mutta tämä nyt on jo vähän turhan rankkaa tekstiä...oli huumoria tai ei...
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Odotettu murskavoitto 2-5, tosin missä tahansa muualla maailmassa lukemat olisi olleet 1-6. Tirkkosella alkoi tupee tutista ja saipan selkärangan rusahdus kaikui pitkin Venäjän rajaa. Uskomatonta miten vähän jengiä oli hallissa huomioiden, että oli saipan kauden viimeinen peli. Onneksi Kärppä-fänit jaksoivat pitää meteliä läpi pelin.
Lauantaina Karhuselle minuutteja, junnuille kokemusta ja sarja poikki. Toivotaan ettei puupäät telo meidän poikia, tosin mikään ei enään yllätä. Tässä sarjassa nähdyllä pelillä ei enään välierissä pärjätä joten parannettavaa todellakin jää joka osa-alueella. Ompahan tämä joka vuotinen MM-lätkään verratava Suomi-Saksa välierä pakkopulla pian takana.

Tämä lienee ns. "provo"...?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ja huom. (tai oululaisittain hox) ilman kumia, sillä se se on syntiä jos mikä, kumilla paneminen.
Miksi sitten suviseuroissa palaa kumeja enemmän kuin käyttäjää kohden Helsingin yössä heinäkuisena helleiltana?

Nähnyt pelistä kuin viimeisen kympin, kun työt taas estivät. Ilmeisesti kärpät ratkaisivat yksilötaidolla pelin. No, jos se Donskoi vaikka lähtisi jo jonnekin tasoaan vastaavaan seuraan ensi kaudeksi ja muutama muukin.

Ei kai se ole SaiPa ainoa joukkue, mitä aina ryöstetään?

Kerran oli puhetta siitä, että Saksan autobahnalla ei ole ikinä sellaista autoa, etteikö joku ajaisi kovempaa ohi.

Kyllä sarja alkaa olla taputeltu. Tai siis on. Tuskin edes joukkue uskoo, että voi voittaa kolme kertaa putkeen, varsinkin kun kaksi viimeistä vierasmatsia ovat olleet varsin kliinisiä puolustusneppailuja, joissa kärpät tekevät sen tarvittavan maalin jossain välissä. Ja sitten haukotellaan loput.

Jos joku luulee, että olen katkera, en ole. Kun sanoin noin. Minä silti ainakin näkemistäni SaiPan kauden kotimatseista keskimäärin olen pitänyt paljon enemmän kuin noista kärppien peleistä. Voihan olla, että kärpät pelaavat sitten viihdyttävää iloista tulitusta muita jengejä vastaan. Voi olla.

Mutta tuo yleinen muniin puhaltelu ei ainakaan itseäni kiinnostaisi ikinä, jos olisin kotijoukkueen kannattaja. Ihan sama, vaikka tulisi tuhat mestaruutta.

Onnea silti voitosta. Tänään kyllä sen lopun nähtyäni voin sanoa, että ainakin ratkaisu tuli oikeutetusti. Taitoa kärpillä on. Enemmän kuin SaiPalla ja se riittää.
 
H

Hidas_ja_kankea

Älyttömän harmillinen kommentti. FAS-lapsen viestit ovat äärimmäisen viiltäviä ja voin tunnustautua suureksi faniksi kaverin tuotoksille. Osuuko sitten huumori yhteen niin täsmällisesti vai mistä johtuu, mutta SaiPan touhuja Kärppiin liittymättömästikin tulee ajoittain seurattua ihan FAS-lapsen analyysien ja havaintojen vuoksi.

Sama täällä.
FAS:ssin kirjoituksia olen lukenut paljon pidempään kuin tänne kirjoitellut. Verbaalista akrobatiaa johon en itse pysty (ei saa ylpistyä, jos tämän luet)
Siitä hyväksytystä maalista vielä mielipide, jotta pakko se oli hyväksyä, kun ei kerran hidastuksista näkynyt mitään. Lähetyksen aikana kelattiin eestaas ja en mitään selvää saanut.Kaipa viekkaus ja vääryys niistä pitäisi pystyä todistamaan.

Vituttihan se silloin, mutta nyt ei vituta enää tipan tippaa.
Menen huomena salille, jotta valkoinenvalas olisi mahdollisimman edustava jatkossa. Dietin aloitan myös.
 

#24#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja NHL:ssä Carolina
Kai nyt sentään ymmärrät, että jopa mutsisi lisäksi kannatajakaverisi häpeävät teikäläistä?

Mikään dynastia ei kestä ikuisesti. Ei edes Kiina.

Tuota, mitä dynastiaa tarkoitat? Kärppien viime kaudet ovat olleet enemmän taaperrusta kuin dynastiaa, poikkeuksena vain viime kausi. Tällä pelillä mitä on nähty Saipaa vastaan ei uuutta dynastiakaan rakenneta. Silloin kun oli vielä Kärppien dynastia Kärpät nousi muuten 1-3 tilanteesta vielä jatkoon! Etkö usko omiisi? Kyllähän tuollaista "fania" kannattajakaverisikin ja mutsisikin luulisi häpeävän. Veikkaukseni on, että Saipa voittaa Oulussa ja Lappeenrannassa vielä. Ratkaisu pelataan sitten Oulussa.
 

#24#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja NHL:ssä Carolina
Niin. Kai se on vähän sama kun miksi kukaan jaksaa kannattaa Suomen maajoukkuetta futiksessa? Kaikki tietää että mitään menestystä ei koskaan tule, jotain yksittäisiä suonenvetoja voi joskus tulla joita sitten muistellaan, niinku silloin ku Riihilahti teki peniksellä maalin ja Beckhamit sun muut sai vaan vaivoin tasapelin, niin ja Litti liuku Turkin sateisessa illassa Kolkan syötön, komee voitto kebabeista, ja hei, Gijonin ihme, Teemu Pukki, oli siinä Casillaskin ihmeissään, niin ja silloin Tero Hämäläinen teki Duffusin pään kautta ja Jokerit lauluun, ja hei, Savilahti-Nagander, Game 7, kaksi minuuttia aikaa, Kisapuisto räjähti!

SaiPassa ja Suomen maajoukkuefutiksessa on nyt viime aikoina toki se ero ollut että SaiPa on sentään ruvennut pääsemään niihin isojen poikien peleihin mukaan, ja voi veljet kuinka hienoa se onkaan ollut. Voitteko kuvitella mimmonen into ja riemu siitä syntyisi kun Suomi pääsisi joskus vaikkapa nyt MM-kisoihin häviämään pari alkulohkomatsia ja pelaamaan historiallisen upean 1-0 voiton jostain asennevammaisesta Kamerunista. Se on vitun hieno tunne. Ihan toista kun katsoa jotain väsyneitä MM-alkusarjan läpsyttelyjä kunnes tosipelit alkaa. En jotenkin usko että Kärppien mestaruuskaan tuntuu ihan samalta ku MM-voitto? Ehkä ne ekat, mutta jaksaako näitä tämmösiä ties kuinka monensia oikein enää ees fiilistellä? Miksi tämmösiä oikein jaksaa sitten kannattaa?

Allekirjoitan tuon täysin. Nykyisin olenkin enemmän hyvän jääkiekon fani kuin kärppäfani. Siksi tuo Jokrujen KHL-kausi oli minulle vuoden kohokohta. Ei, eipä tosiaankaan tunnu enää Kärppien mestaruudet juuri miltään. (En kyllä usko, että tänä vuonna loppuun asti edes Kärpät menevät) Mutta muistan vielä hyvin sen ekan, mitä olin todistamassa Hakametsässä - silloin ei meillä muuten ollut vatsatifoja!
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oli muuten harvinaisen paska selostaja. Jossain paikallisradiossa ymmärtää puolueellisuuden ja värilasit mutta ei valtakunnallisessa televisiossa.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Miksi Järvinen olisi edes mailaansa nostanut jos tavoitteena ei ollut osua kiekkoon?

Ainoa selitys on, että kiekko hipaisi Raun hihaan, paitaan tms ja muutti siitä suuntaa vielä toisen kerran ennen päätymistään verkon perukoille. En tosin tiedä kuinka kova kosketuksen pitää olla että tekijäksi merkittäisiin Rau Järvisen sijaan. Mutta joo, tässäpä mustakultaisten lasien läpi katsottu näkemys tilanteesta.

Pitää vielä tälle päivälle katsoa tuokin uudestaan, mutta pelin jälkeen tuota kelailtua selittelin itselleni juuri näin :-) Eli Järvinen pudotti kiekon jonka Rau jollain tavalla "ohjasi" maaliin. Rau ei tehnyt maalia korkella mailalla. Maxwell taisi taas pudottaa SaiPan, hieno mies.
 

Mac

Jäsen
SaiPa halusi tänään voittoa enemmän ja siksi voitti. Ihmeellistä ettei Kärpät vieläkään syttynyt pelaamaan tasollaan. SaiPan joukkueesta korkeintaan kentällinen mahtuisi koko Kärppien joukkueeseen, mutta kun asenne on 100 kertaa parempi kuin vastustajalla niin tuossa on tulos. Tämä oli varmasti Kärpille oikein hyvä herätys, että tätä sarjaa ei puolivaloilla voiteta. Veikkaanpa siis, että ens pelistä lähtien nähdään huomattavasti terävämpi Kärpät ja eikä enään Saipalle häviä. Tyhmällä asennevialla Kärpät aiheutti itselle yhden ylimääräisen pelin ennen tärkeitä välieriä.

No näinhän siinä sitten oikeastaan kävikin. Paitsi, että tämä herääminen sattui vasta tässä pelissä ja siitä kiitokset maalituomarille, joka herätti Kärppälauman taistelemaan. Sitäkin ennen Kärpät oli hyvä, mutta ei mikään loistelias. Voi olla muuten jatkoa ajatellen erittäin hyväkin juttu tämä "oikeusmurha".

SaiPakin oli tänään erittäin hyvä, niinkuin on ollut koko sarjassa. Se ei vaan ihan vielä riitä, jos Kärppien tasoinen joukkue saa juonesta kiinni ja pelaa täydellä asenteella. Ihan hienostihan ne markkuflinckit ja tomileivot yrittää, mutta ei vaan riitä, eikä pidäkään riittää. Lauantaina sitten poikki, että pääsee kunnolla lataamaan akkuja ennen seuraavaa sarjaa.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, eikö mistään löydy otteluvalvojan kommenttia noista videotarkastuksista?
Donskoin hylkäys kai sitten oli ihan selvä, jos sääntö oli noin muuttunut...

Mutta perustelut tolla Saipan maalille olisi kiva kuulla...
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Miksi sitten suviseuroissa palaa kumeja enemmän kuin käyttäjää kohden Helsingin yössä heinäkuisena helleiltana?

Onko tämä varma tieto? Jos on, niin pitääpä lähteä ensi kesänä suviseuroihin. Itse pelihän oli eilen todella jännittävä ja vaiherikas. Oli siinä SaiPallakin saumaa ratkaista peli jo alussa. Varsinkin eka erässä oli useita paikkoja, mutta Tarkki oli loistava. Oli jännitystä, ja armotonta vitutusta videotarkistuksien jälkeen. Mutta, mutta, ei sarja ole vielä ratkennut. Tiukka peli tulossa jälleen lauantaina. SaiPalle nostan hattuani korkealle, ja myös faneille. Näytti eilen olevan huomattavasti railakkaampi kannustus kuin tiistaina Raksilassa.
 

Itäpuu

Jäsen
Pitää vielä tälle päivälle katsoa tuokin uudestaan, mutta pelin jälkeen tuota kelailtua selittelin itselleni juuri näin :-) Eli Järvinen pudotti kiekon jonka Rau jollain tavalla "ohjasi" maaliin. Rau ei tehnyt maalia korkella mailalla.
Niin, siis tuomarit tekivät oikean päätöksen levittäessään kätensä, koska näkivät, että kiekkoa oli pelattu korkealla mailalla. Joko tehty maali tai syötetty, ja molemmat on kielletty, Virhe tapahtui siinä, kun lähtivät videoille. Siinähän ei tuota "syöttämistä" kai voi enää kysellä, niin maali sitten hyväksyttiin. Videotuomarikin siis teki oikean päätöksen.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viihdyin pelin parissa eilen aivan loistavasti ja mielestäni molemmat joukkueet pelasivat hienon playoff matsin. Tykkään tuosta Kärppien keräsestä ja Donskoin ketjusta aivan mielettömästi. SaiPa on antanut hyvän vastuksen ja vielä toivon joukkueen uskovan Oulun päässäkin ja haluan nähdä loppuun asti taistelevan SaiPan. Kärpillä on todella taitava joukkue ja yksilötaitoa löytyy laajalti. Nyt vielä Tatkin vakuuttavat otteet ja esim. Maxwellin onnistumiset voivat poikia paljon hyvää jatkoa ajatellen.

SaiPan on ehdottomasti pistettävä Spina vilttiin viimeiseen matsiin. Jokinen jatkaa SaiPassa ja Spina ei joten Tommi kaukaloon kiitos. Onhan tämä SaiPan tarjoama vastus loppujen lopuksi varmasti paljon mukavampi myös Kärppä kannattajille kuin, että Kärpät olisivat vieneet joka matsin 4 tai 5 muna. Nyt Kärpätkin saavat paremmin selville ongelma kohtansa ja runkkari menestyksestä huolimatta on helpompi olla hereillä jokaisessa matsissa.

Käy tuossa viimeisessä matsissa miten tahansa niin todella toivon pelin olevan jälleen jännä ja puhtaita niittejä paljon toivon myös. Toivotaan myös ettei loukkaantumisia kummallekkaan tule, mutta tunnetta on oltava.

Omalta osaltani olen hyvin ylpeä SaiPan pelaamisesta.

Loppuun asti SaiPa ja tsemppiä Ouluun.
 
H

Hidas_ja_kankea

Allekirjoitan tuon täysin. Nykyisin olenkin enemmän hyvän jääkiekon fani kuin kärppäfani. Siksi tuo Jokrujen KHL-kausi oli minulle vuoden kohokohta. Ei, eipä tosiaankaan tunnu enää Kärppien mestaruudet juuri miltään. (En kyllä usko, että tänä vuonna loppuun asti edes Kärpät menevät) Mutta muistan vielä hyvin sen ekan, mitä olin todistamassa Hakametsässä - silloin ei meillä muuten ollut vatsatifoja!

Boldaus oma.

Kevät 1981 ja oman kylän koulupoikajoukkue, jolla ei pitänyt olla mitään jakoa. Viimeisessä kotiottelussa olin paikalla kannattamani joukkueen ollessa selkä seinää vasten nimekästä Tapparaa vastaa. Joukkue panttasi askiin luistelua ja tamperelaiset katselivat ihmeissään, kun jokainen kärppäpelaaja heilutteli lentolippua vierasmatsiin kädessään. Matsi meni 6-1 ratkaisun siirtyessä Hakametsään.

Ottelusarjassa 13-2 tappion jälkeen valtamedioiden hesarista lähtien kirjoitukset "Tämä on selvä peli". Reksa luisteli takaperin samaa vauhtia kuin toiset etuperin. Rauno Korven itkut ratkaisevan ottelun jälkeen. Isältäni vedossa voitettu viinapullo, joka olisi muuten pitänyt jättää juomatta ja laittaa korkkaamattomana vitriiniin.

Huokaus! Juu ei tunnu miltään kuvaukseen verrattuna esim se Kärppien varsinainen dynastia, joka on K. Jalosen valmennuskausi.

Pyydän anteeksi muisteluani. Saipalaisille vaan tiedoksi altavastaajana olemisen tunne ja voitto etukäteen teilatulla joukkueella.......... joka tuntuu pirun hyvältä.
 

JPL

Jäsen
Mielenkiintoinen vääntö oli ja ihan ymmärrettävästi parranpärinää tuomioista. Naurattihan tuo itselläkin, kun Kärppien selvältä näyttänyt maali hylätään ja SaiPan epäselvältä näyttänyt maali hyväksytään. Siihen lisänä vielä esim. Huml:n omituinen jäähy, niin pelin aikana kävi mielessä kaikennäköiset salaliittoteoriat.

Tuo Donskoin kommentti aiheeseen on mielenkiintoinen. Tämmöisestä en löydä mistään mainintaa, että tulkintaa olisi muutettu tälle kaudelle. Ei sääntökirjasta, "case bookista", eikä liigan poikkeuksista. Jos jollain lisätietoa, niin olisi mielenkiintoista kuulla tästä. Omasta mielestä maali olisi pitänyt hyväksyä, mutta tehty mikä tehty.

SaiPan epäselvän maalin osalta ilmeisesti Rau ohjasi kiekkoa sallitulla korkeudella, jolloin tuomio meni oikein. Huonosti oli videoitu tuo tilanne. Ei siitä oikein selvää saanut. Se, mikä siinä eniten ihmetytti oli se, että tuomarit näytti välittömästi hylkäämistä, mutta kuitenkin videon perusteella sitten hyväksyttiin. Mutta eipä tuota voi sanoa väärin tuomituksi, kun ei ole kunnon videokuvaa tilanteesta.

Eniten oikeastaan häiritsi se Huml:n jäähy. Mielestäni Huml vain yritti päästä puolustajien välistä läpi ja nosti toisen kätensä SaiPan pelaajan yli ja kypärä tarttui siihen. Ei oikein näyttänyt tahalliselta. Toki riittävän ketku pelaaja saattaisi toimia näinkin, mutta jotenkin näytti ihan puhtaalta vahingolta. Onneksi ottelu ratkesi oikeasti pelaamalla, niin ei tarvitse spekuloida isommilla asioilla.

SaiPa pelasi jälleen hyvän ottelun, enkä epäile hetkeäkään, etteikö huomenna pelata jälleen tiukka vääntö. Erittäin hyviä löytöjä SaiPa tekee vuodesta toiseen budjetin raameissa. Moni pelaaja pelaa uransa parhaan kauden juuri siellä ja se kertoo, että siellä osataan tehdä paljon oikein. Huomenna mennään jälleen ja jos SaiPa ottaa vierasvoiton, niin mielenkiintoiseksi menee. Todennäköisyys toki jo Kärppien puolella vahvasti, mutta pelataan nyt ottelut ensin.

Joku kyseli, että millä silmällä näitä pelejä katsotaan "pienempää joukkuetta vastaan". Tyhmä kysymys - sorry vaan. Ihan samalla lailla kuin kaikkia muitakin otteluita. Ei sillä rahalla ole paskan merkitystä, kun ollaan kaukalon sisällä. Samalla lailla 50k€ vuodessa tienaava saa maaleja tehdä tai niitä torjua kuin 200k€ tienaavakin. Mitä ihmeen merkitystä sillä on? Minä katson jääkiekkoa toivoen kannattamani joukkueen voittoa, mutta ymmärtäen että pelin pitää toimia hyvin, jotta se on mahdollista. Jos toinen joukkue voittaa ottelun / sarjan, niin se on pelannut paremmin ja ansaitsee voittonsa ja etenemisen seuraavaan vaiheeseen tai mestaruuden tms....
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Minusta tuo Humlin jäähy vaikutti paikkaukselta siitä 1. erän lopun tilanteesta, jossa SaiPa aika kyseenalaisesti joutui kahden miehen av:lle.

Taisin otteluseurantaan kirjoittaakin tuo 2 miehen yv:n aikana, että kohta alkaa paukkumaan Kärpille jäähyjä. Tähän vaan on sm-liigassa tottunut.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
@Adamas Discus ja @Hidas_ja_kankea , kiitos kauniista sanoista - te saatanan lestat.

Tämä oli minulle ihan tosissani suuri oivallus, että miten näitä SaiPa-pelejä katsellaan sieltä Kärppä-leiristä. Osaan mennä nyt perus Arto Länsmanin housuihin - en kyllä halua siellä kovin kauaa olla - ja ymmärrän miksi sieltä tulee joiltain ihan viisaankin oloisilta kirjoittajilta täältä SaiPa-perspektiivistä niin ylimielisen kuuloista kirjoittelua. Minä olisin itse MM-kisoissa ihan samanlainen joitain itävaltalaisia jääkiekkoseuraajia kohtaan jotka innoissaan kohkaavat omasta herttaisen yhdentekevästä jengistään. Tosin en ehkä ilkeäisi kauheasti niille sadistisesti lällätellä pelien jälkeen, vaan ennemmin taputtaisin sympaattisia höpsöjä päälaelle ja valehtelisin että kyllä se siitä, hyvin pelasitte hei, tosi tiukka oli peli kyllä munkin mielestä joo ja.. ootas (vittu ku en yhtäkään niiden pelaajaa just muista..) öö.. Schwarzenegger oli muuten oikein hyvä pelaaja, ja sit numero 11 ja se yks jolla oli viikset. Mutta näihinhän nää oululaisten kommentit täälläkin karkeasti katottuna jakaantuu. Ja molemmilla tavoilla liusuu vaarallisen nopeasti sinne ylimielisyyden puolelle täältä SaiPa/Itävalta-kantilta katsottuna.

Hemmetti, harmittaa vieläkin että SaiPa teki tältä kaudelta ikävän tutuksi tulleen tempun ja kusi kotikatsomonsa päälle viimeisen erän sulamisellaan, 0-4 turpaan viimeisen 15 minuutin aikana on kyllä hävettävä suoritus. 2-1 ois ollu niin mahtavan hykerryttävä tulos tähän paikkaan. Olihan siinä vähän tuuriakin Kärpillä tasoitusmaalissa, mutta sitten tulikin sellainen aivokuolemien sarja josta ei tommoset Donskoit jätä rankaisematta. Nyt ollaan jo melko leppoisilla mielin noista tuomarin päätöksistäkin, joiden jäljiltä peli oli siinä 2-1 tilanteessa, ja joista otteluseurannassa oli jo melkoista ulinaa sieltä aina kaikkeen niin korrektisti ja neutraalisti suhtautuvasta oululaisleiristäkin. Mutta voi hyvä tavaton, otteluseurantaketjun viestit eivät olisi olleet mitään, jos Kärpät olisi noilla lukemilla pelin hävinnyt. Hekumoin jo mielessäni millaista oksennusta esim. tämmöset NeljäsAalto-nimimerkit olisivat vitutuspäissään saaneet tänne tungettua, ja millasilla provoilla niihin ois vastattu. Nyt kaikki tuo on vain kaunista haaveilua, ja tilalla on tämmöstä kollektiivista, väsyneen hyväntahtoista odottelua siitä että olisi jo se lauantai ja sarja olisi ohi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös