To 21.9.2006 Ässät-HIFK

  • 20 990
  • 99

Jindebyne

Jäsen
Minkäs lajin kamat Pikkaraisen ja Salosen lätkäkasseihin on eksynyt kun kumpikin näyttänyt sm-liiga.fi sivujen mukaan saaneen 10min rangaistuksen. Salosella "väärä varuste" ja Pikkaraisella "vaarallinen varuste"? Ihan kiva jos on Pikukin taistelumielellä kamppailuun lähtenyt, mutta kyllä ensi kerralla ne keihäät vois jättää himaan, jos ei halua 10 minuuttia kykkiä taas jäähyllä. Canalin koosteesta katsottuna yksi Ässien maali meni todella helponnäköisesti Lundellin selän taakse, taisi olla toinen tai kolmas maali?
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Ässät-HIFK 3-5

Ässävalmennus lupaili päävalmentaja Pajuojan suulla kovaa alkua illan otteluun. Toisessa vaihdossa räpsähtikin sitten, tosin aivan väärässä päässä. Pakkipari Konttinen-Peltonen taikoi kiekon IFK-hyökkääjien lapaan omalla siniviivalla. IFK-kaksikko läpi; illan hahmo Steven Guolla passasi ja Kummeli-Petrell kiitti. 0-1 ja pelikellossa 0.37. Ässät pääsi pian kokeilemaan ylivoimalla IFK:n hankkiessa kaksi jäähyä perä perään. 5vs3 –ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta paikoista huolimatta. Ottelu jatkui tasaiseen aina 16 minuutille asti. Kiekko toimitettiin Ässämaalin kulmalle Teemu Laaksolle, joka sai rauhassa ronkkia kerran jos toisenkin, ja kyllähän se kiekko lopulta tiensä maaliin löysi. 0-2. Murphy laukoi vielä erän kauniiksi lopuksi kiekon luvattoman helposti Kaltiaisen längistä sisään. 0-3

Toiseen erään Ässät vaihtoi Kilpeläisen maaliin. Pata painoi peliä jatkuvasti IFK:n päätyyn ja jäähyjä sateli. Ylivoima oli kuitenkin aivan paskaa. Lopulta BJ polki (ylivoimalla tosin) laidalta ja ampui tulisesti kiekon Lundellin längistä sisään. 1-3 Viisi minuuttia myöhemmin IFK pyöritti ylivoimaansa, kiekko pelattiin Lennart Petrellille joka ampui ranteella kiekon, ehkä helpohkosti, Kilpeläisen längistä sisään. 1-4. IFK kuitenkin jatkoi jäähyilyään ja Ässien ylivoima onnistui toistamiseen. Asialla jälleen Crombeen. Tällä kertaa Kuusela jakoi viivalta ja BJ latasi voimalla kiekon reppuun, 2-4. Muutama minuutti myöhemmin Häppölä latasi kiekon IFK-pakin jalkaan, tästä se pomppasi Kivenmäelle, eikä Fakiiri erehtynyt. Tarkka laukaus etuyläkulmaan ja tilanne oli hetkessä 3-4.

Ässät painoi pelin heti kolmannen erän alusta herkeämättä IFK:n päätyyn. Ylivoimat seurasivat jälleen toisiaan, mutta viimeistely oli luokatonta. Koko erän voikin kuvata edeltävillä sanoilla. Ai niin, IFK viimeisteli lopulliset lukemat vielä hetki ennen ottelun päätöstä tyhjään porilaismaaliin. Kiekon verkon perille toimitti talonmies I. Pikkarainen.

Siinäpä se, Lauantain Turkkuseen ja viinaa kurkkuseen
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oli kyllä jäätävä alotus ottelulle; kahdessa ekassa vaihdossa yksilöiltä ja viisikoilta karkeat virheet, eka johti maaliin. Ekan erän 5 vs 3. yyseessä Häppölä jakeli Kuuselalle maalin takaa Kuuselalle pari herkkupalaa, mutta Lundell kesti. Jatkossa Ässät sössi kyllä huonolla pelipaikkojen sijoitteluilla ja kätisyyksillä ylivoimansa, ihan liikaa hyödytöntä sahaamista. Peltosen viivapelissä oli edelleenkin enemmän negaa kuin posia. Tollasilla yv-määrillä olisi pitänyt kyetä irrottamaan pisteitä. IFK:n alivoima tosin pelasi hyvin, oli tarvittaessa aggressiivinen ja uhrautuvainen.

Ottelun alkupuoliskolla IFK:n hyökkäyksiinlähdöt olivat astetta vastustajaa parempia, alueelle ajettiin rintamassa. Ässillä peli meni siihen että hyökkääjät karkasivat keskialueen/hyökkäyssinisen sumppuun, Aston kuljetti kiekon punasen yli, latas päätyyn - ja sitten vaan seisovilta jaloilta painimaan. 1-4 tuntui jo kuoliniskulta, mutta vielä päästiin iholle. IFK kyllä tukki oman alueensa keskustan melko hyvin, mutta kun tollaset kivenmäet alkaa pyörittämään rinkiä ympäri niin nykytulkinnoin jäähyjen todennäkösyys kasvaa. Jokunen huolimaton ja kuriton tilanteenpeluu johti erityisesti vikassa erässä jäähyihin, jotka olivat kenties teknisesti oikein vihellettyjä, mutta...vaikea taistella kiekosta ilman että ottaa kontaktia vastustajaan, ihan joka kaatumista ei tarttisi viheltää.

Valtavat erikoistilanneminuutit tappoivat vauhdin sekä intensiteetin, pelissä ei tainnut olla kuin muutama kiihkeämpi vaihto jossa peli virtasi luontaisesti. Vähäinen peliaika tasakentällisin, sääntötulkinnat vai mikä, mutta tuntu etteivät nämä taklausautomaatit oikein halunneetkaan hakea taklauksia. Jere kyllä toivotti nuoren svedun tervetulleeksi lanaamalla hänet pari kertaa (nousi kuitenkin aina ylös, keponenhan Wandell on mutta kykenee pitämään kiekkoa pienessä tilassa), mutta muuten oli aika hiljasta. Kuparinen, Foppa, BJ, missä mättää? Huhtanen varmaan voitti Ässien taklaustilaston kahdella (?) niitillä. Pajuoja on jauhanut taklauksien lisäämisestä, mutta tuo peli vaikutti enemmän rusettiluistelulta.

Olen tämän pelin jälkeen hieman skeptisempi, sekä Ässien pelin että jääkiekon SM-liigan viihdearvon suhteen. Tätäkö sitä halutaan? No mutta mites se menikään; odotetaan pari kuukautta ja sitten saamme nauttia huikeasta jääkiekosta! Kuhan vaan et puolustaessa ole liian innokas saamaan kiekkoa vastustajalta vaan pidät sopivan raon ettei vaan satu kontaktia. Joo, sitä odotellessa...yksi laimeimmista Ässät-IFK -matseista ever! Taklauspeli olematonta, tunnetta ja torikokouksia ei nimeksikään, eikä edes hanskat pudonnut. Olisiko voiton jälkeen ollut parempi fiiwis, kenties, mutta olisi tuo peli siltikin ollut melko paskaa. Selkeä pettymys, kaikissa suhteissa.
 

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
King Jeremy ketjun aiemmissa viesteissä tiivisti jo oleellisen tämän illan pelin hengestä ja tuomarilinjan vaikutuksesta itse peliin. Kyllä tämän iltainen linja tappoi hengen koko pelistä ja on turha puhua jostain taklaavasta ilmeestä. Eihän pelin intensiteetti pääse missään vaiheessa nousemaan, kun jengiä istuu koko ajan jäähyboksissa milloin mistäkin syystä. Sinänsä erittäin järkyttävää katsottavaa, koska Ässien ylivoima oli piinaavaan surkeaa lähes koko pelin ajan. Lundell joutui harvemmin edes venymään kummoiseen torjuntaan, koska vedot tulivat joko suoraan syliin tai sitten niitä pantattiin niin kauan, että joko Lundell tai puolustus ehti peittämään tilanteen.

Blackie kirjoitti:
Aston-Törnvall -kaksikko pisti välillä vähän jännitystä peliin. Astonin voisi melkein laittaa kilometritehtaalle ja hankkia joku kunnon pakki tai vaihtoehtoisesti maalivahti tilalle.
Tässä on kaksi asiaa, joista olen jyrkästi eri mieltä. Ensinnäkin Törnvall ei ollut edes tänään pukeneena ja toiseksi Aston olisi minusta juuri se puolustaja, joka pitäisi sijoittaa Peltosen tilalle ykkösylivoimaan. Näin toimisi kätisyys Kivenmäen kanssa ja Aston pääsisi ampumaan suoraan syötöstä toisin kuin Peltonen, joka joutuu ottamaan aina kiekon ensin haltuun, kääntymään ja vasta sen jälkeen hänellä on mahdollisuus yrittää laukausta. Minusta ylivoimassa pitäisi juuri pystyä hyödyntämään miesylivoima nopeilla käännöillä ja laukauksilla, kun maskiakaan ei tunnuta osattavan rakentaa. Tämä ei mene minulle jakeluun miksi sitten hukataan rightin puoleinen pakki, jolla olisi potentiaalia ykkösylivoimaan viivamieheksi. Kuusela voisi näin ollen siirtyä vanhalle paikalleen b-pisteen tuntumaan ja Mavella jäisi näin jo kaksi selkeää syöttökohdetta haettavaksi, jotka kumpainenkin pystyisi ampumaan suoraan syötöstä.

Tasaviisikkopelaamisesta taas on erittäin hankala saada kattavaa kuvaa, koska sitä ei tänä iltanakaan ollut juuri nimeksikään ja kun sitä on, tulevat nekin lyhyinä jaksoina. On siis vaikeaa kuvitella saavansa viisikko pelaamista rullaamaan pelattaessa jatkuvaa erikoistilannepelaamista. Ei siinä mitään, jos mailalla koukkimiset otetaan pois, mutta kyllä minusta kropalla pitää saada estää ja blokata vastustajan etenemistä, kunhan ei sentään käsillä revitä. Tuomarilinja tarjosi tänään Ässille valttikortit voittoon saakka avauserän koomailujen jälkeen, mutta kuten jo yllä totesin, oli Ässien ylivoima surkeaa katsottavaa ja se pitäisi saada ensisijaisesti kuntoon nykylinjalla mentäessä. Tästä pitää vain kärsivällisesti jatkaa kohti tulevia kamppailuja ja toivoa, että voittojakin tulee, jotta nuori joukkue saa uskoa tekemiseen. Ei tässä vielä aihetta mihinkään paniikkiin ole vaikka pistepussi ei ole ropissut niin kuin olisi toivonut. Numerollisesti ollaan kuitenkin oltu kaikissa tappiopeleissäkin pitkään hyvin mukana. Mitäs sanovat Wandellin morkkaajat tämän iltaisesta pelistä? Minusta kaveri erottui positiivisesti edukseen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
SuperMario kirjoitti:
Tässä on kaksi asiaa, joista olen jyrkästi eri mieltä. Ensinnäkin Törnvall ei ollut edes tänään pukeneena ja toiseksi Aston olisi minusta juuri se puolustaja, joka pitäisi sijoittaa Peltosen tilalle ykkösylivoimaan.
Sori, olin nollat taulussa. Tierantaa tarkoitin. Aston ei mielestäni ole sillä tasolla, mitä odotan ulkomaanvahvistukselta, jolle Ässät joutuu maksamaan palkkaa. Tuskin se ainakaan huonommin voisi yv mennä, jos pistettäisiin Pelen paikalle. Miehen vahvuudet saataisiin varmaan tätä kautta esille.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Muutama havainto pelistä:

- Konttisen nappisyöttö HIFK:n ekaan maaliin. WAUDE! Tais istua viltissä loppupelin?
- Sanokaa nyt joku sille Jerelle, että kyynärpäät alas kun taklataan. Laskin yhdessä vaihdossa kolme tyylipuhdasta kyynärpäätaklausta. Kaverilla raamit puhtaisiin niitteihin, mutta ei...
- Peltonen... Taitaa olla sopimuksessa pykälä, että ylivoimalla mies on viivalla, tapahtui mitä tapahtui. Mitä sai tänään aikaiseksi? '
- Pyllykkä veti yhden hyvän niitin, mutta vastapainoksi jakeli kyynärpäätä. Missään vaiheessa ei Nielikäinen kysellyt Crombeenilta mitään, vaikka joku näin mainitsikin. Forsbackaa taklasi kerran(tästä kyynärpäätaklauksesta jäähy) ilman tulosta.
- Kaltiainen imuroi, ja Kilpeläinen pelasi hyvin. Tosin oli Eerolla tuuria mukana pariinkin kertaan, kun kiekko lipui maaliviivan editse.
- Tuomari oli ihan ok. HIFK otti nimenomaan tyhmiä jäähyjä. Esim. koukkuja hyökkäysalueella ja keskialueella, kun kiekko oli omilla. Jos HIFK karsii edes osan noista pois, niin tulos tulee paranemaan huomattavasti.
- Ässien tehottomuus... Kuinka monta paikkaa ja ylivoimaa niihin maaleihin oikein tarvitaan? Torjunnat Lundell: 44 ja Ässien molarit: 21 kertonevat pelin painopisteen.
- Jessen viltitys oli täysin oikea ratkaisu. Perkele jääkiekko on joukkuepeli! Liimaako sillä on lavassa?
- Pelistä puuttui taklaukset ja intensiteetti kokonaan, suurelta osin "erikoistilanteiden" takia. Tänään taisi oikeat erikoistilanteet olla silloin, kun pelattiin 5v5. Oikeutettuja jäähyjä suurin osa, mutta tuo linja heittää miehiä rehdistä kaksinkamppailustakin jäähylle. Jos otat taklauksen vastaan niin, että taklaaja lentää perseelleen, niin jäähyllä olet.
- Crombeen. Vihdoinkin natsasi, sillä sen verran paljon kaverilla on ollut maalipaikkoja ja laukauksia. Mieleen jäi erityisesti röyhkeä ajo kovalla vauhdilla maalille, jossa suti omasta riparista ohi. Taklauksia kaipaisin tältä herralta enemmän(tosin tällä hetkellä ei kukaan joukkueesta Foppaa lukuunottamatta taklaa).

Ja Pajuojalle terveiset: Tuollaista neppailua ja pelailua vailla kunnon intohimoa, agroa ja testosteronia ei täällä kauaa katsella. Ilves pelaa noin, mutta täällä se ei käy päinsä. Niin, se Peltonen pois sieltä viivalta häsäämästä!
 
Viimeksi muokattu:

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli matsissa ainakin yksi positiivinen asia. HIFK-kasvatti Luigi ei (pereinteiseen tapaan) kurittanut entistä kotijoukkuetta "3+2"-lukemilla vaan tyytyi 0+1:een.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
trumppa kirjoitti:
Oli matsissa ainakin yksi positiivinen asia. HIFK-kasvatti Luigi ei (pereinteiseen tapaan) kurittanut entistä kotijoukkuetta "3+2"-lukemilla vaan tyytyi 0+1:een.

No mielestäni kolme pistettä ja voitto Porista on aika positiivinen asia? Toki vaikeaa negistellä, kun jengillä kulkee.
 

Sheriffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackie kirjoitti:
Kaltaisesi gloryhunterit on urheilumaailman pohjasakkaa. Toivottavasti en näe sua koskaan hallilla.

Maistuiko voitto? Pitäähän sitä (itsellä ainakin) jotain lievennystä olla, kun turpaan saadaan joka pelissä.

Jos tuosta kommentista sait kuvan, että olen gloryhunter, niin pahoittelen. 2000 luvun alussa, kun Ässät rämpi, sekä taloudellisesti, että urheilullisesti, olisi ollut hyvä aika vaihtaa seuraa. Teinkö niin? No en vitussa.

Mutta jos olen gloryhunter, kun annan kriitikkiä joukkueen munattomasta pelistä, niin moro vaan sullekin. "Mä kannustan lätkäjengiä, mut en saa sanoo siit mitään pahaa, ku muuten ne luulee että mä oon gloorihuntter." Voi tsiisus.

Itse pelistä sen verran, että jotain pitää alkaa tapahtua. Konttisella noussut kusi päähän? Nojoo, olihan siellä jotain hyvääkin. Kilpeläinen päästi vain yhden ja Crombeen sekä Kivenmäki maalasivat.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Voi itku ja hampaiden kiristely..

Aluksi, paljon puhuttu yli-/alivoimaleikki. Ihan hanurista. Tosin Rantala vihelsi erittäin hyvin, ainakin niiden ohjeiden valossa, mitä hänelle on annettu. Käytössä oli todellakin 0-toleranssi, eikä ote herpaantunut, vaikka jäähylle pitikin kolmannessa erässä passittaa IFK:n pelaajia peräjälkeen. Nykylinjan mukaiset rikkeet (koukut, estämiset) oli helposti nähtävissä, mutta...
On vaan erittäin surullista, että jatkuva erikoistilannepeli laskee otteluiden tunnelman ja viihdearvon minimiin. Kuka tätä haluaa? Mikä vitun taitokiekko?

Kirjoitin jo KK-turnauksen aikoihin (ketjulotto-ketju;) Ässien käsittämättömästä ykkösylivoimasta. Toivoin että se on vain kokeilua, mutta ei. Ainoa mahdollinen vetopaikka pelataan Kuuselalle, joukkueen parhaalle one-timerille. Mutta miten? Päädystä syötetään maalin takaa sahaamisen jälkeen b-pisteen kaarelle ilman, että veskari joutuu poikittaisliikkeeseen. Pieni liuku maalivahdilta eteenpäin ja kaikki kulmat on tukittu. Saa olla aika unelmaveto, jos tuosta laittaa sisään. Jos toisella puolella viivalla olisi myös rightin ukko, voisi hommassa olla edes pientä yllätyksellisyyttä, esim. Kuuselan jatko yhdellä kosketuksella vielä poikittain, josta suora laukaus. Nyt siellä on Pele penailemassa. Voin vain kuvitella iäkkäämpien katsojien sydämen tykytyksiä, kun katsovat sitä jatkuvaa mailan nostelua ja minimaalista liikettä viivassa. Itselläkin tuntuu pistoa rinnassa, ainakin eilisen perusteella. Laittakaa nyt jukoliste ne kätisyydet kuntoon. Ja Peltsi vaikka maskiin, jos on pakko pitää ylivoimassa. Pasin avut on kyllä ihan muualla, turha mustata miehen mainetta tällä tavoin. IFK voisi puolestaan auttaa "veljeä" ja antaa meille vaikka JeJe tai Murphy pariksi peliksi näyttämään, miten viivalla pelataan. Tai vaikka Pasi Saarinen, sitten kun palailee kaukaloon.

Muutama sana Ässien pelaajista: Itseäni mielytti ulkolaiskolmikon Crombeen, Wandell ja Aston esitys eilen. Pojjaat on menossa eteenpäin ja selkeästi tulossa. Wandell oli etenkin loppua kohden pirteä, samoin Aston. Aston ainakin tietää mitä kiekolla tehdään viivalla. Aivan, lauo se maalille. Crombeen taas näytti teräviä nopeita laukauksia, eikä hattutemppu ollut kaukana kolmannessa erässä, Lundell torjui vaivoin sen pakin jaloista lähteneen kudin. Myös BJ:n liike tuntuu paranevan koko ajan.

Ketjuista taas Häppölä-Mave tulisi nyt rikkoa, kuten Ässät-osiossa on jo ehdoteltu. Luigi Crombeenin viereen ruokkimaan tätä, Mave riittää ykköseen pitämään kiekkoa. Häppölä on tuhlausta tuohon paikalle, koska ykkösen sentteri saisi olla enemmän "kiekoton". Mave muuten pelasi eilen ihan ok, antoi muutaman Mavemaisen syötön jne. Ylivoima taas on niin seisovaa ja sekavaa, että vaikea siinä on heittää kavereille lättyä.

IFK vaikuttaa puolestaan aika vahvalta, etenkin kun Guolla&Murray ovat pelikunnossa. Kaikkien rakastama Petrell taas tehnee läpimurron tällä kaudella, on ottanut paikan "tehoketjussa" ja pelaa ylivoimaa. Maaleja tiedossa. Pasi taasen oli eilen sangen viksusti ja hmv-kiekko tuntui tarttuvan myös häneen. Eläköön S/M-liiga, tätäkö todella halutaan?

Siinäpä se, lauantai taitaa olla Ässille taas tuskainen paikka, vaikka Elysee onkin ollut melkoinen pisteautomaatti muutamat viime kaudet. Nyt homma lienee hiukan toisin. Eero maliin alusta asti, vaikka Kaltiainen ei eilen 2 metrin säteellä maalista paljon apuja saanut. Pakkien on herättävä huomenna.
 

Simon#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta koko peli näin yön jälkeen nukuttuna oli täyttä paskaa. Molemmat joukkueet olivat paskoja, ainoat onnistujat olivat Crombeen ja Lundell. Paskoista paskin oli tällä kertaa suomalainen jääkiekko, tuomarilinjat ja neitikiekkoilu. Helvetti, minä en enää mene katsomaan matseja jos peli menee eilen nähdyn kaltaiseksi. Taklaukset, yritys, missä pelaa? Ei tällaista ringetteä voi katsoa, mitään ei saa tehdä eikä kaveriin saa koskea. Kamalaa perseilyä.

Yleensä IFK ja Ässät ovat esittäneet semmoista peliä että vaikka tukkaan olisikin tullut, on hallilta lähtiessä hyvä mieli. Eilisen jälkeen ei hyvästä mielestä ollut tietoakaan. Tähänkö nykykiekko on mennyt? Mitä virkaa on puolustajilla jos maalinedustaa ei saa siivota, jos hyökkääjää ei saa estää etenemästä, jos jäähyjä tulee noin pienestä noin paljon? Mitä jääkiekolle on tapahtunut? Mitä on tapahtunut Ässille ja HIFK:lle? Missä ryminä, missä taklaukset? Missä kuumenemiset ja nahinat?

Ja jos joku ihan oikeasti sanoo että olipa eilinen hyvä peli niin onnea vaan. Eikö kukaan muu ole sitä mieltä että jääkiekko on kesän aikana tapettu, nyt on vaan miesten ringetteä ja salibandyä.

Odotukset tähän kauteen hopean jälkeen oli kovat. Nyt vain vituttaa koko taitokiekkokonsepti. Onpa hienoa käydä kiekkopeleissä kun jokainen matsi on Jyp-Jyp. Itse en hallille aio vaivautua ennen kuin peli on taas jääkiekkoa.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Tahtoo tietää

Trancezz kirjoitti:
Minkäs lajin kamat Pikkaraisen ja Salosen lätkäkasseihin on eksynyt kun kumpikin näyttänyt sm-liiga.fi sivujen mukaan saaneen 10min rangaistuksen. Salosella "väärä varuste" ja Pikkaraisella "vaarallinen varuste"?


Mitäs nämä tallaiset rangaistukset ovat? Olen kyllä kuullut (ja nähnyt), että jollain on hirveän iso 'varuste', mutta tämä on jo ihan uutta. Siis kertokaa nyt ihmeessä mikä on väärä varuste, ja varsinkin mikä on vaarallinen varuste?!
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
Brewer kirjoitti:
Mitäs nämä tallaiset rangaistukset ovat? Olen kyllä kuullut (ja nähnyt), että jollain on hirveän iso 'varuste', mutta tämä on jo ihan uutta. Siis kertokaa nyt ihmeessä mikä on väärä varuste, ja varsinkin mikä on vaarallinen varuste?!

Sinänsä käsite on tuttu. Kaikkihan muistavat mailanmittaajajalosen. Mutta termistö(Suomen Jääkiekkoliitton sivuilta):
Kenttäpelaaja tai maalivahti, joka
- käyttää varustettaan tai visiiriään siten, että se saattaa aiheuttaa vastustajan loukkaantumisen,
- käyttää mitä tahansa ei-hyväksyttyä varustetta,
- käyttää tai pitää sääntöjen vastaisia tai vaarallisia luistimia, mailaa tai varustetta,
- ei pidä varusteitaan käsineitä, päänsuojauksia, kaulasuojusta, tai maalivahdin säärisuojusta
lukuunottamatta kokonaan peliasun alla tai
- käyttää käsinettä, josta koko kämmenpuoli tai sen osa on poistettu tai leikattu paljaan
käden käytön mahdollistamiseksi,
poistetaan jäältä ja erotuomari VAROITTAA hänen joukkuettaan.
Jos varoitetun joukkueen kuka tahansa pelaaja syyllistyy jatkossa mihin tahansa sääntöjen vastaiseen tai vaaralliseen varusteeseen liittyvään rikkeeseen, rikkoneelle pelaajalle tuomitaan:
- Käytösrangaistus (10’)

Itseäni kiinnostaisi suuresti mitkä nämä väärät/vaaralliset varusteet olivat? Yhden mokan ymmärtää mutta kaksi ja samassa pelissä!
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rebel kirjoitti:
No mielestäni kolme pistettä ja voitto Porista on aika positiivinen asia? Toki vaikeaa negistellä, kun jengillä kulkee.

Myönnetään. Oli niitä kaksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Brewer kirjoitti:
Mitäs nämä tallaiset rangaistukset ovat? Olen kyllä kuullut (ja nähnyt), että jollain on hirveän iso 'varuste', mutta tämä on jo ihan uutta. Siis kertokaa nyt ihmeessä mikä on väärä varuste, ja varsinkin mikä on vaarallinen varuste?!

Onhan sitä joskus nähty että pelaaja jolla on maila katkennut ei ole riittävän nopeasti vaihtanut sitä ehjään ja saanut siitä kakkosen.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Jep, sellasta paskaa tarjosi eilinen spektaakkeli jota myös jääkiekko-otteluksi kutsutaan. Nykyjoukkueiden kannattaisi hommata ainoastaan yksi kunnon kenttä joka pystyisi yv:llä paukuttaa tarvittavat maalit ja kaksi jarrukenttää, nelostahan ei enää nykysäännöillä tarvita.

Jos tämän suuntaista on nykykiekko, jää itseltä ainakin ensi vuonna kausari hommaamatta, eihän tässä ole enää mitään järkeä. Pelistä puuttuu intensiteetti, taklaukset ja kova maalineduspeli koska joukkueet eivät sitä enää uskalla harjoittaa pillin soimisen pelossa. Yhtä sontaa on, -ttu.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Jakke Huuliparta kirjoitti:
Onhan sitä joskus nähty että pelaaja jolla on maila katkennut ei ole riittävän nopeasti vaihtanut sitä ehjään ja saanut siitä kakkosen.


Näin se taitaa olla. Odotin jotain makeempaa. Kirves, puukko,harppuuna, dyny pötkö, rynkky tvs. Rikkinäinen maila oli kyseessä(?), booooring.
Pason väärä varustekin oli kuulemma repsottava hanska. tylsää. Olisi nyt vetänyt päällensä vaikka Hexin wanhan kilpilogo paidan vm.1969. Tai edes PAFF'in vanhan kypärän. Sm liiga on nykyisin tosikkojen puuhastelua.
 

raisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicäns
Simon#17 kirjoitti:
Eikö kukaan muu ole sitä mieltä että jääkiekko on kesän aikana tapettu, nyt on vaan miesten ringetteä ja salibandyä.

Odotukset tähän kauteen hopean jälkeen oli kovat. Nyt vain vituttaa koko taitokiekkokonsepti. Onpa hienoa käydä kiekkopeleissä kun jokainen matsi on Jyp-Jyp. Itse en hallille aio vaivautua ennen kuin peli on taas jääkiekkoa.
Täysin samat fiilikset. Ei kiinnosta pätkääkään katsella tuota isojen miesten av/yv leikkiä ringettesäännöillä. Täälläkään ei hallille mennä kunnes asiat muuttuu.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Joo tätähän tämä on trolliksi haukutaan, jos arvostelee vähäsen. Ässillä on ollut juuri niitä ongelmia mitä ounastelinkin ennen kauden alkua, itse asiassa tilanne on jopa pahempi, edes kotihallissa ei pystytä taistelemaan pisteistä. Kun pelin intensiteetti pysyy matalana nykysäännöillä, koska koko aika jauhetaan toisessa päässä yv:tä niin Ässät ei päässyt rymistelemään ja provosoimaan. Nyt pysyi IFK:lla mopo käsissä ja tiedettiin että kiekollisessa pelissä ollaan parempia ja voitettiin peli.

Sitten maalivahdista. Lundell teki sen taas, aivan olemattomista kulmista kiekkoja sisään. Mutta toki sai ihan ok torjuntaprosentin taas, kun vastustajan vedot tuli kaukaa ja kulmista ei sektorista. Herätään todellisuuteen! Joukkue on yllättävän hyvä, mutta maalivahti on korkeintaan keskinkertaista hieman parempi.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jakke Huuliparta kirjoitti:
Onhan sitä joskus nähty että pelaaja jolla on maila katkennut ei ole riittävän nopeasti vaihtanut sitä ehjään ja saanut siitä kakkosen.
Eikös "vaarallinen varuste"-jäähyn saa siitä jos pitää kypärää ns. takaraivolla? Sillä tyylillä kuin esimerkiksi Pasi Saarela on pitänyt. Itselläni on sellainen mielikuva että ainakaan Pikkarainen ei tykkää pitää tuota visiiriä silmien edessä, mikä on nykysäännöillä pakollista.
 

Lucifer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
wezq kirjoitti:
Eikös "vaarallinen varuste"-jäähyn saa siitä jos pitää kypärää ns. takaraivolla? Sillä tyylillä kuin esimerkiksi Pasi Saarela on pitänyt. Itselläni on sellainen mielikuva että ainakaan Pikkarainen ei tykkää pitää tuota visiiriä silmien edessä, mikä on nykysäännöillä pakollista.

Mielestäni Rantala juurikin elehti siihen suuntaan, että visiiristä ainakin toinen jäähyistä tuli.

Lundell pelasi hyvin. Enimmäkseen Ässien vedot tulivat mielestäni hyvältä sektorilta ja olivat pääosin laadukkaitakin. Olikohan painotettu ylös ampumista, vaikka Lundell ne sieltä helposti poimi. Huolestuttavaa Ässien kannalta olisi jos kunnon vetopaikkoihin ei olisi päästy ollenkaan kuin se että ruuti oli eilen pikkaisen kosteaa. Kyllä tämä vielä tästä lähtee...
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Snaipperi #16 kirjoitti:
Joo tätähän tämä on trolliksi haukutaan, jos arvostelee vähäsen. Ässillä on ollut juuri niitä ongelmia mitä ounastelinkin ennen kauden alkua, itse asiassa tilanne on jopa pahempi, edes kotihallissa ei pystytä taistelemaan pisteistä. Kun pelin intensiteetti pysyy matalana nykysäännöillä, koska koko aika jauhetaan toisessa päässä yv:tä niin Ässät ei päässyt rymistelemään ja provosoimaan. Nyt pysyi IFK:lla mopo käsissä ja tiedettiin että kiekollisessa pelissä ollaan parempia ja voitettiin peli.

Näit pelin varmaan teksti-tv:stä?
Jos kotipelit on hävitty ilman eilistä tyhjiin laitettua lukuunottamatta maalilla, eikö silloin ole kyetty taistelemaan pisteistä? Miten määritellään "pisteistä taisteleminen"?

Ja jos eiliset IFK:n 1-0, 2-0 ja varauksin 3-0 olivat osoitus jostain kiekollisesta paremmuudesta niin morientes. Kaikki kolme Ässäpuolustuksen lahjoja, parista metristä runnottuja maaleja. Olitko tosiaan paikalla? Vaikka peli tunteeton virkamiesnäytös olikin, niin johonkin näissä jutuissa on raja vedettävä. Pysyikö mopo mielestäsi hyvin käsissä, kun koko päätöserän IFK joutui rikkomaan omassa päässä jäähyjen arvoisesti, kun Ässät haki tasoitusta ja laittoi jalkaa liikkeelle?

Ai niin, joukkueessa pelailee taas useampi nuori kaveri, joten eiköhän ole mahdollista että jossain vaiheessa homma alkaa kulkemaan vähän paremmin. Kausi 06/07 ei ole ihan vielä pelattu, vaikka osasitkin arvata vaikeuksia. Monella tapaa alkanut kausi saattaa silti olla "välikausi", nuorten sisäänajoa jne. Se on myönnettävä. Mutta ei touhu nyt tässä S/M-liigassa 06/07 ihan toivottomalta näytä. Ässien liikkuva joukkue tulee ainakin pääsääntöisesti pelaamaan vaihteeksi enemmän yli- kuin alivoimaa. Joskus ylivoima alkaa vielä toimia, vaikka sitten näillä mentäisiinkin.

Unohtui aiemmin mainita, että johan on yhden hyvän kauden jälkeen löytynyt halliin taas kaiken maailman reikäpäitä. Pelattu 3 minuuttia ja pari spedeä huutaa kaikki mahdolliset kirosanat käyttäen "PELATKAA NY*****" Tai Pajuoja tee sitä tai tätä, Hirvonen vilttiin. Voi kiesus, toivottavasti jäävät jo ensi viikolla kotiin itkemään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sheriffi kirjoitti:
Mutta jos olen gloryhunter, kun annan kriitikkiä joukkueen munattomasta pelistä, niin moro vaan sullekin. "Mä kannustan lätkäjengiä, mut en saa sanoo siit mitään pahaa, ku muuten ne luulee että mä oon gloorihuntter." Voi tsiisus.
Sheriffi kirjoitti:
Jos täydeltä selkäsaunalta säästytään, niin olen tyytyväinen. Tuo Ässien peli on ollut radiosta nähtynä ihme perseilyä, niin suosittelen muitakin laittamaan IFK:lle isohkolla panoksella, singlenä tietysti. Helppoa rahaa.

Niin joo, annetaan pojille aikaa. Kevään karsintoihin asti?
Pari viimeistä lausetta on kaikkea muuta kuin kritiikkiä. Ja kaikki tuo kolmen pelin jälkeen. Nytkin on vasta neljä peliä pelattuna ja vielä 156 pistettä jaossa.

No, täydeltä selkäsaunalta säästyttiin. Peli ei siis todennäköisesti ole niin pahasti sekaisin, mitä olet radiosta nähnyt...
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Unohtui aiemmin mainita, että johan on yhden hyvän kauden jälkeen löytynyt halliin taas kaiken maailman reikäpäitä. Pelattu 3 minuuttia ja pari spedeä huutaa kaikki mahdolliset kirosanat käyttäen "PELATKAA NY*****" Tai Pajuoja tee sitä tai tätä,

Olitkos istumassa ja jos olit niin B6-katsomossa? Muutama muukin pöllö joka tapauksessa oli itsensä tunkenut sinne saastuttamaan ilmapiiriä valtavilla sanan lahjoillaan.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Crapbag kirjoitti:
Näit pelin varmaan teksti-tv:stä?
Jos kotipelit on hävitty ilman eilistä tyhjiin laitettua lukuunottamatta maalilla, eikö silloin ole kyetty taistelemaan pisteistä? Miten määritellään "pisteistä taisteleminen"?

Ja jos eiliset IFK:n 1-0, 2-0 ja varauksin 3-0 olivat osoitus jostain kiekollisesta paremmuudesta niin morientes. Kaikki kolme Ässäpuolustuksen lahjoja, parista metristä runnottuja maaleja. Olitko tosiaan paikalla? Vaikka peli tunteeton virkamiesnäytös olikin, niin johonkin näissä jutuissa on raja vedettävä. Pysyikö mopo mielestäsi hyvin käsissä, kun koko päätöserän IFK joutui rikkomaan omassa päässä jäähyjen arvoisesti, kun Ässät haki tasoitusta ja laittoi jalkaa liikkeelle?

Ai niin, joukkueessa pelailee taas useampi nuori kaveri, joten eiköhän ole mahdollista että jossain vaiheessa homma alkaa kulkemaan vähän paremmin. Kausi 06/07 ei ole ihan vielä pelattu, vaikka osasitkin arvata vaikeuksia. Monella tapaa alkanut kausi saattaa silti olla "välikausi", nuorten sisäänajoa jne. Se on myönnettävä. Mutta ei touhu nyt tässä S/M-liigassa 06/07 ihan toivottomalta näytä. Ässien liikkuva joukkue tulee ainakin pääsääntöisesti pelaamaan vaihteeksi enemmän yli- kuin alivoimaa. Joskus ylivoima alkaa vielä toimia, vaikka sitten näillä mentäisiinkin.

Unohtui aiemmin mainita, että johan on yhden hyvän kauden jälkeen löytynyt halliin taas kaiken maailman reikäpäitä. Pelattu 3 minuuttia ja pari spedeä huutaa kaikki mahdolliset kirosanat käyttäen "PELATKAA NY*****" Tai Pajuoja tee sitä tai tätä, Hirvonen vilttiin. Voi kiesus, toivottavasti jäävät jo ensi viikolla kotiin itkemään.


On vaikea määritellä tosiaan "pisteistä taisteleminen", mutta kotona jos ei voita niin sen voi tulkita noin. Kumminkin saitte nytkin tahkota yv:tä ja olette hävinneet Pelsuille ja IFK:lle kotona. Niin ja joukkue on ollut kiekollisesti etevämpi, jos toinen tekee harjasyöttöjä tai merkkausvirheitä, ei se vähennä maalien arvoa. Kovalla karvauksella ja hyvällä avauspelillä modernisoitunut IFK tulee tekemään tälläkin kaudella paljon maaleja myös maalin edestä, Ässät voi mainostaa itseään kovana joukkueena, mutta IFK on vielä kovempi.

Ja mopon karkaamisella tarkoitin lähinnä tyhmiä provosoitumisjäähyjä tai turhia käytöskymppejä joilla Ässät olisi voinut sinnitellä pelissä. Myönnän viime kaudella IFK pelasi myös "desperate hockeya" viimeisessä erässä onnistuen monesti nousemaan tasoihin ja ohi, kun Lostedt tappeli tai nouti ja ajettiin sääntöjen rajamailla maalille. Mutta koska ei lähdetty tähän peliin mukaan niin tiedossa olevalla paremman kiekollisen pelin osaamisella ratkaistiin tämäkin ringetteottelu. Tosin Ässätkään eivät pelanneet tällä tavalla. Mutta tiesin, että jos mahdollisesti Ässät koittaisi pelata näin niin siihen ei pitäisi välttämättä vastata, ellei jotain tähtipelaajaa oltaisi telottu esim Kuhta. Ja olin paikalla ottelussa, koska niin lupauduin jo tekemään kauden alussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös