To 20.1.2011 HIFK-KalPa

  • 12 347
  • 36
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kuopiosta olisi tulossa vieraita. Tällä kaudella ollut aika tiukkoja vääntöjä ja kotijoukkueet ovat klaaranneet voitot tätän mennessä. Edellisessä kohtaamisessa, HIFK menetti vaihteeksi hermokontrollinsa Niiralan montussa, eikä ollut eka kerta ja sitä myöten myös mahdollisuus voittoon karkasi. Viimeksi, kun joukkueet kohtasivat Nordiksella, ei voittajasta ollut epäselvyyttä, ei ollut niin tiukka vääntö kuin kaksi muuta Kuopiossa.

HIFK ei tuo vielä mukaan Hyvöstä, koska yhteisiä treenejä ei ole alla ainuttakaan, vasta JYPiä vastaan, ensiesiintyminen on mahdollista. Muuten, HIFK-kokoonpanoon tulee pientä hienosäätöä. Oletettavasti, illan kokoonpano näyttää tältä:

Peltonen - Granlund - Haataja
Järventie - Kankaanperä

Kuhta - Wirtanen - Hamilton
Vallin - Kousa

Ahtola - Ramstedt - Wärn
Söderholm - Kurvinen

Pöysti - Liivik - Petrell

Riksman
(Lundell)

Maalivahdit saattavat vaihtaa paikkaa ja myös ketjuissa saattaa tulla jotain pientä hienosäätöä? Itse veikkaan, että Wirtasen ja Ramstedtin ketjuihin voi tulla muutoksia?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En mäe näe tässä ottelussa kyllä mitään muuta vaihtoehtoa kuin IFK:n kotivoiton. Ja tämä siis yhtään KalPaa väheksymättä. Kuopiossa on tullut tällä(kin) kaudella tukkaan, mutta molemmat pelit ovat olleet tasaisia. Kotikaukalossaan IFK harvemmin antaa vastustajalle yhtään siimaa ja tällä kaudella kotitappiot ovat johtuneet enemmänkin IFK:n oman pelin tökkimisestä kuin vastustajan selkeästä paremmuudesta. Luvassa voi toki olla tasainenkin taisto, mutta IFK vetää tarvittavan eron viimeistään kolmannessa erässä.

Eka kymppi mennään taas IFK:n toimesta kovaa ja KalPan mahdollisuudet ovat vastaiskuissa ja hyvässä viimeistelyssä. Yhtään en osaa sanoa, millaisella prosentilla KalPa on maalipaikkansa yleisesti ottaen käyttänyt, mutta mikäli IFK:n maalivahtipeli on ollenkaan omalla tasollaan, helppoa se ei tule tänä iltana olemaan.

IFK tulee satavarmasti horjuttamaan KalPaa fyysisellä pelillä. Jos KalPa tämän kestää ja pystyy siihen vastaamaan, se saattaa aiheuttaa IFK:laisissa turhautumista ja sekoittaa omaa peliä. Hannes Hyvösen hankinta nostaa varmasti kolmos-nelosketjujen pelaajissa näyttöhaluja ja kukaan ei toivottavasti halua luopua paikastaan pelaavassa kokoonpanossa, vaan taistelee entistä suuremmalla sydämellä. Tämä osasto on ollut IFK:n jokerikortti monta kertaa aiemminkin tällä kaudella ja uskoisin, että tänäänkin nähdään tältä osalta onnistumisia.

Ja koska kirjoitin nyt näin, IFK ottaa luultavasti 1-2 käkättimeen =D.
 

ngq

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eka kymppi ratkaisee, jos HIFK saa 2-0 johdon menee KalPa sekaisin. HIFK fanit kehuvat kilpaa varmaa mestaruutta, KalPa fanit itkevät heikkoa puolustusta ja HIFKn törkeyksiä.

KalPan mahdollisuus tässä pelissä on pari kunnon taklausta, jonka seuraksena HIFKlta lähtee mopo käsistä ja peli on KalPan. HIFK fanit pelin jälkeen haukkuvat tuomarit ja kaiken muun. KalPa fanit juhlivat stadista haettua voittoa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...HIFK fanit kehuvat kilpaa varmaa mestaruutta...

Kyllä kyllä. IFK:n historia viimeisen 25 vuoden ajalta kertoo sen, että nytkin suorastaan lennetään finaaliin, ja otetaan sieltäkin itsestäänselvästi se valtikka itselle. On tämä niin raskasta, kun aina voitetaan... menee maku koko hommasta kohta ;)

Illan peli lienee aika tasainen. 2 erilaisella tyylillä menevää jengiä vastakkain, ja Helsingissä KalPa on yleensä ollut aika hyvä. Viimeisin kohtaaminen oli Kuopiossa, jossa IFK oli aika lähellä 3p saalista, mutta se mureni yhteen pinnaan lopulta. Toivottavasti IFK saa hyvän vireen päälle alusta asti, ja voittoputki jatkuu!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei muutoksia HIFK-kokoonpanoon, jonka laitoin avausviestiin. Tänään on kalakukoilla kyyti kylmää. PW:n ketjulta kaipaan heräämisiä, muut ketjut ovat hoitaneet ruutunsa viime matseissa moitteettomasti.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
IFK on aika vitun kova jengi. Kokoonpanoon ei mahdu mm.

KHL- ja maajoukkuepelaaja: Hannes Hyvönen
Hyvä alivoimapelaaja: Turo Järvinen
Jokereiden paras pakki: Tommi Kovanen
Liigan yksi parhaista puolustavista senttereistä: Joni Töykkälä

:P

Illan ottelu on kuuma ja tulinen. KalPa tulee luistelemaan kovaa ja rikkomaan. Sitä kautta yrittää pysyä mukana. Veikkaan, että IFK-juna puksuttaa ja Juuson ollessa kaapilla 4-1.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
KalPan kentälliset:

Laakkonen -Olvecky- Pesonen
Timonen-Mashur

Salo-Laakso-Pakarinen
Lehtivuori-Riikola

Rissanen- Miettinen-Junnila
Kukkonen-Hirvonen

Jokinen- Riekkinen-Hyvärinen

Ahonen

Eli Salminen, Kiiskinen, Kerman ja Laurila poissa vakiomiehistä. Lisäksi Miettinen siirretty kolmoseen. Näillä jos pisteitä revitään niin siinä saa IFK vammailla urakalla.
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Eli Salminen, Kiiskinen, Kerman ja Laurila poissa vakiomiehistä. Lisäksi Miettinen siirretty kolmoseen. Näillä jos pisteitä revitään niin siinä saa IFK vammailla urakalla.

Tänään ekaa kerta KalPan peliin tällä kaudella. Tälläisellä suosikijoukkueen kokoonpanolla illan reissu totoeutetaan teemalla "pessimisti ei pety". Toivottavasti pistävät edes vähän alusta hanttiin.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
KalPan kentälliset:

Laakkonen -Olvecky- Pesonen

Jos tässä kentällisessä olisi keskellä Ryan Vesce, olisi koossa IFK:n muutaman vuoden takainen kakkoskenttä.

Tänään hallille. Vierasvoitto odotettavissa, koska en ole nähnyt tämän kauden aikana livenä IFK:n voittavan. Harkkapelit mukaan lukien. Ja sekös vituttaa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Salmisen, Laurilan ja Kiiskisen poissaololle on hyvä syy. Ovat varmasti menneet laakkoon kuullessaan ensi vuoden valmentajasta. Tosin eihän Kiiskisen tarvitsisi sen takia lakkoilla, mieshän voi paeta Venäjälle tai ihan mihin vaan ensi kaudeksi.

Kova on KalPan puolusus tänään. Riikola pitkästä aikaa kehissä ja Lehtivuoren pakkiparina. Kumpi noista siivoaa maalinedustan?

Salmisen poissaolo ei oikeastaan tunnu missään, sen verran vaisu, itsekäs ja saamaton on ollut edellisissä peleissä. Kiiskisen olisin halunnut jo takaisin,mutta muuten näyttää ihan hyvältä.

KalPan täytyy minimoida puolustuspään virheet, muuten käy huonosti. Tästäkin pelistä täytyisi ottaa pisteitä. Peli on kulkenut paremmin vieraissa viime aikoina -siinä ollaan siis palattu entiseen malliin- joten odotan tästä kuitenkin tasaista peliä. Jos KalPan luistin liikkuu ja IFK ottaa jäähyjä, toiveissa olisi, että tiistaina pelin ratkaissut yv toimisi tänäänkin. Siinä se mahdollisuus voittoon piilee.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Tänään on kalakukoilla kyyti kylmää.

Ei näemmä ollut kylmää kyytiä. Liekkö niillä "kala et kukoilla " ollut pitkät kalsarit jalassa. Ihan sama. KalPa se jaksaa yllättää. Silloin, kun ei voittoa odota, niin se voitto tulee. Kaksi pistettä DDR-hallista on ihan kiva juttu.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eipä tästä paljoa uskaltanut odottaa ja 2 pistettä on kuin lottovoitto. KalPalle 10. peräkkäinen JA- tai VL-voitto. Sillä jaetaan SM-Liigan ennätyspaikka Ilveksen kanssa. Helvetin hienot pisteet, vaikka pelistä en osaakaan sanoa mitään. Seuraavaksi sitten saapuu Blues lauantai-saunaan.

Edit. Jaa no osaan sanoa tietysti radion perusteella, että Pakariselta aika kovia ratkaisuja VL-kisassa. Peltosella oli mahdollisuus ratkaista lisäpiste HIFK:lle, mutta ei saanut maalia. Areenalle astuu Pakarinen ja pistää ensimmäisen terävällä ranteella yläkulmaan ja heti perään veivaa Riksmanin solmuun. Granlund ei vastaavasti tehnyt toista maaliaan, joten toinen piste KalPalle. Tämä siis radiosta kuultua.

Edit2. Niin mainitsinkin jo lauantain Blues-pelin, mutta pitää lisätä, että siitä tulee kyllä huikea vääntö. Peräkkäisillä sijoilla ja 1 piste eroa. Lukon vire ei ole sieltä parhaasta päästä, joten siinä olisi pientä iskun paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Upea voitto. Etenkin tapa jolla se tuli, todellista taistelua ja siihen päälle Iiro Pakarisen upeat suoritukset rankeissa. Jäätävä kaveri.

Yksi kauden makoisimpia voittoja.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
umpikierot savolaiset

Ottivat taas lisäpisteen tasapeliottelusta. KalPalla on tällä kaudella puhdas peli eli 9 lisäpistettä 9:stä tasapelistä.

IFK:n tilasto tässä kisassa on jopa keskimääräistä huonompi: 4 lisäpistettä 15:sta tasurista. Kantisko vähän treenailla ?
 

Uncle Ben

Jäsen
No johan nyt. Jalasvaara Moskovassa, Syväsalmi Tapparassa, Laurila ja Suhonen sivussa, kuten Salminen, Kiiskinen ja Kermankin. Tuo kun yhdistetään viime aikojen maalintekovaikeuksiin, niin aika käsittämätöntä, että jatkoaika/voittolaukaus -voittoputki vain jatkuu. Hienoa, vaikka pitkäveto ei ihan osunutkaan...
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa kyllä hirveää katsottavaa tuo Kalpankin peli. Jokaista hyökkäykseenlähtöä haudotaan joku puoli minuuttia oman maalin takana. Pari vaarallista tilannetta, HIFK:lla jokunen enemmän mutta koko peli oli kyllä aneemista paskaa molemmilta joukkueilta. Onnittelut Kuopioon hyvästä vieraspelistä ja kotijoukkueen pukukoppiin terveiset että pelatkaa jumalauta niillä omilla vahvuuksilla älkääkä lähtekö tohon hautomiseen mukaan. Näinhän siinä käy. Suoraviivaisuutta, äijää seinälle ja maalille ja kiekkoa perään, ei se enempää vaadi. Varsinaisen peliajan jälkimmäisellä puoliskolla oli IFK:n etsikkoaika ottaa ne 3 pistettä, mutta ei maistunut edes tyhjä maali.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KalPalle kaikki kunnia illan pelistä. Pelasivat hyvän vieraspelin. Täytyy kuitenkin ihmetellä tätä IFK:n menoa. Minkä takia jengi pelaa huolimattomasti ja ikäänkuin puolivaloilla näitä keskikastin ja häntäpään jengejä vastaan? Meininki on aivan eri luokkaa, kun tulee vastaan JYPit ja kumppanit. Joka jätkällä aina silloin satalasissa, virheet minimoituu ja maalipaikoistakin osutaan kivalla prosentilla sisään, mutta sitten näitä keskikastin seuroja vastaan hassataan maalipaikkoja ihan urakalla, tulee virheitä jne. Turhauttavaa.

Jos nyt jotain pelaajia nostetaan esille, niin kolmosketju ainakin yritti siellä kentällä. Ahtolan meininki on ihan erillaista kuin aikaisemmissa peleissä, vaikka ei se vieläkään mitään hirveän hyvää ole. Kuhta oli myös tuttuun tapaan liukkaalla jalalla liikenteessä, mutta tuntuu kärsivän aikalailla tällä hetkellä Wirtasesta, joka on menettänyt pelitatsinsa täysin. Ei näy kentällä enää ollenkaan. Ykköseltä myös ihan jees peli, mutta tänään ei onnistumisia. Haataja missaili 4-5 maalipaikkaa taas kerran. Kousa saa myös puhtaat paperit ja mukavaa että on alkanut osumaan tolppien väliin. Mukavan fyysinenkin pelaaja.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt kun näki nuo Pakarisen maalit, niin eihän se ensimmäinen mikään yläkulma ollut, kuten arvata saattaa, kun se Juntusen kertomana tuli. Toinen sen sijaan pitää paikkansa, aivan loistava harhautus ja Riksman pelattiin aika pihalle.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, kone päätti jostain syystä buutata, kun "raporttini" oli melkein valmis.. Koitetaanpas muistaa, mitä olin vuodattamassa:

Toinen erä: yksi huonoimista, mitä olen ikinä nähnyt. Onhan sitä nähty eriä, joissa tulee turpiin 0-5, mutta silloin voi sanoa edes vastustajan pelanneen todennäköisesti hyvin ja saa rehellisen vitutuksen päälle. Muissakaan erissä ei mitään juhlan aihetta ollut, ikäänkuin jatkoaikaa olisi pedattu heti alusta asti. Kolmannen erän loppupuolella ja jatkoajalla oli jo jotain yritystä.

En voi olla miettimättä, olisiko Hannes kannattanut heittää vaikka kylmiltään kentälle tökkäisemään se tarvittava maali, niin täydellisiä jäätymisiä näki "maalintekijöiltämme" hyvissäkin maalipaikoissa (Ville perkele, SYÖTÄ!).Kousan maaliin arvottiin jostain kumman syystä Haataja syöttäjäksi. Eikös sen namupassin siniviivalle tarjoillut KalPan pelaaja?

Pelin huippuhetkeksi jäi sukellusjäähy, I came a little...

Paremman jakson jälkeen palattiin siis vuoden teemaan, yhden pisteen peleihin. Lauantaiksi on syytä parantua paljon ja Hannes kehiin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja koska kirjoitin nyt näin, IFK ottaa luultavasti 1-2 käkättimeen =D.

Hymiöt withuun ja lotto vetämään.

Karmeeta paskaa, hävetkää. Odotin paljon, sain märän rätin kasvoilleni. IFK on sittenkin IFK. Mikään ei muutu!

Hävitä saa, kunhan sen tekee kaikkensa antaneena. Tänään montaa sellaista ukkoa ei ollut. Kousa tosin oli aivan sairaan hyvä. Vaikka meikäläiset tuolla omalla puolella haukkuivat Haatajan pystyyn, Hade pelasi sata lasissa jokaisen vaihdon ja tilanteen. Tänään(kään) siitä ei kauheasti ollut hyötyä, mutta enempää ei voi vaatia. Liian moni pelasi selkä suorana. Yök.

Peliin valmistautuminen epäonnistui täysin, sen näki jo heti pelin alussa. Paljon täytyy muuttua lauantaihin mennessä.

Anteeksi, että sanon suoraan, mutta KalPa oli todella huono. Siis aivan onneton. IFK vain oli vieläkin huonompi, joten oikeaan osoitteeseen meni pisteet.

Ville Peltonen oli tänään muuten aivan paska.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hieno voitto. Peli oli aika vaikean näköistä KalPan osalta, tuntui ettei syötöt napsuneet lapaan sitten ollenkaan. Omassa päässä oli ongelmia, hyökkäyspäässä vähän tuskaista, mutta taistelua riitti kuitenkin. Pakariselta kylmäpäinen ratkaisu, hienoja maaleja.

IFK ei myöskään ollut parhaimmillaan, aika uskomattomia paikkoja onnistuivat tuhrimaan. Peltosella ei tuntunut olevan se terävin päivä, avopaikoista ohi ja vielä epäonnistuminen rankeissa.

Ja sitten se pakollinen: en tykännyt tuomareista. Linjurit olivat jos mahdollista vieläkin paskempia kuin Juntuset täällä Kuopiossa ja päätuomareilta aika poukkoilevaa viheltelyä. Eniten jäi hiertämään se Junnilan läpiajo. Jos paita olisi ollut punainen ja numero selässä 16 pilli olisi soinut. Oikeastaan tuomarit sopivat hyvin illan peliin. Joukkueet sai mitä ansaitsi. ;)
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Eihän tuo kaunista ollut, mutta Pakarisen molemmat ja Granlundin eka rankkareissa tarjosivat kuitenkin vähän vastinetta rahalle.

Ehkäpä HIFK oli hiukkasen lähempänä 3 pojoa. Varsinkin toisen erän lopussa HIFK:in yv:llä Ahonen torjoi pari varmaa maalia. Muuten HIFKin YV oli aikamoista hosumista. Kousan YV maalikin tuli huonosta purukiekosta eikä mistäänylivoimaisesta kuviosta. Jatkokaika meni aika tasan.

Taisi olla lopulta niin että KalPa pelasi tietoisesti simppeliä peliä ja jopa peruutteli kun kerran kärkijamppoja on kentällinen sivussa. Tällä kokoonpanolla pistettä Nordikselta kuitenkin kelpaa, tyylistä viis.
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Kousan maaliin arvottiin jostain kumman syystä Haataja syöttäjäksi. Eikös sen namupassin siniviivalle tarjoillut KalPan pelaaja?

Samaa mieltä, syöttöpiste tuohon kuuluisi Timo Salolle. Ehkä Haataja antoi nerokkaasti painetta joka katsottiin "assist":n arvoiseksi?

Kousa muuten katkoi toisenkin purun aikasemmin samassa vaihdossa ja laukoi melkein maalin. Jäätävä vaihto Kousalta.
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Anteeksi, että sanon suoraan, mutta KalPa oli todella huono.

HIFK nyt ei kuitenkaan ole kovinkaan laadukas joukkue. Ei KalPa oikeasti ole noin huono, mutta hifkiä vastaan nyt on turha laittaa kaikkea peliin, kun vähemmälläkin selviää.

Pakarisen toinen rankki oli kyllä melkoista balettitanssia - siis se maalille ajo. Jalka vispasi välillä sellaisia ihanan neitimäisiä sätkyjä ja koukistuksia, kuin Kiira Korvella konsanaan. Taisi poikaa jännittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös