To 2.10.2008 JYP - Ässät

  • 26 303
  • 147

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Yhdyn täysin Opelixin kommenttiin. Ja te radiosta pelin "nähneet" porilaiset, jotka kutsutte tuota todella sikaimaista temppua "puhtaaksi taklaukseksi" niin haistakaa nyt...

Vielä tsiljoonannen kerran, ensimmäinen "puhdas taklaus"-kommentti tuli sieltä Jyväskylän suunnalta. Menee vähän mauttomaksi noi haistattelut ja yleistykset. Video olisi tilanteesta kiva, ei tosin nelosen raportissa näkynyt tuota tilannetta.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Puhdas taklaus kuuluu peliin. Piste.

Niin kuuluu, mutta päähän kohdistunut taklaus kovasta vauhdista ja kyynärpää ylhäällä ei kuulu. Milloinkohan tämä menee perille?
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Paikalla olleet kyllä näkivät tilanteen, tuli varmaan kolmesti vielä uusintana mediakuutiolta. Onneksi tuomarivalvoja näki tilanteen, toisin kuten neljä tuomaria (!) ja raportoi asiasta liittoon. Määttä on säälittävä jätkä, ei voi muuta sanoa. Jos Jaatiselle kävi pahemmin niin Määtälle ja tuomareille kunnon penaltit, sen verran törkeä tempaus.
Aivan, useampikin paikalla ollut JYP-fani on todennut tuon olleen puhdas taklaus. Mutta niitä et taida laskea mukaan, koska eivät nähneet samalla tavalla kuin sinä? Jos nyt yleensäkään siis näit.
Joten mitäs jos lopettaisit sinäkin tuon turhanpäiväisen lässyttämisen, ja katsotaan mitä tuosta seuraa. Jos se oli törkeä, siitä tulee rangaistus. Se on katsos niin yksinkertaista.

Muutenkin voisivat JYP-fanit hieman rauhoittua, alkaa tuntua järkevältä ajatukselta aidata Jyväskylä ja määrätä kaikille lääkitys.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Ja ne loput, jotka näkivät oikeasti sanoivat, että ulosajon arvoinen päähän kohdistunut hyppytaklaus. Monta kertaa sitä skriinillä kelattiin ja joka kerralla näytti entistä pahemmalta.

Tässä ensimmäiset kommentit sieltä teidän leiristä ks. taklaukseen:

Nojaa, lisää kyllä mielellään näkisi tuommosia pommeja minkä Määttä pisti. Kaunis avojääniitti, tuollasta se jälki vaan on kun pää alhaalla luistelee. Filmauksellahan tuosta olis lentänyt takuulla suihkuun, mutta peukut Jaatiselle kun ei jäänyt ulvomaan kuin susi kentälle.


Samaa mieltä kuin d_s. Jaatiselle oppitunti aikuisten jääkiekosta: Pidä pää ylhäällä!

Ja nämä kaksi eivät sitten peliä mielestäsi oikeasti nähneet?

On se helvetin hienoa, että te köyhät ja säälittävät porilaiset hitsarit pystytte täysin puolueettoman radioselostuksen perusteella kertomaan, että koko tilanne oli Jaatisen vika. Olette oksettavia kaikki.

Voi vittu mitä parkua. No, odotellaan sitä videopätkää, jos sitten mielipide muuttuu täälläkin päin. Mutta jos tuomarit ei nähneet rikettä, ja junnu veti pää alhaalla, niin siinäpä on sitten. Uimalakin parku on lähes yhtä säälittävää kuin omasi.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Vielä tsiljoonannen kerran, ensimmäinen "puhdas taklaus"-kommentti tuli sieltä Jyväskylän suunnalta. Menee vähän mauttomaksi noi haistattelut ja yleistykset. Video olisi tilanteesta kiva, ei tosin nelosen raportissa näkynyt tuota tilannetta.

Tulkoot mistä tahansa, mutta jos ei ole tilannetta omin silmin nähnyt niin aika typerää ruveta jauhamaan puhtaasta taklauksesta. Pahoittelut haistatteluista, mutta kyllä tollaset tempaukset vaan saa veren kiehumaan. Ja joo, videota kehiin vaan niin jokainen näkee miten homma todella meni.
 

Batigol

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Rangers, Tshekki, Argentina
Puhdas taklaus kuuluu peliin. Piste.
Jaatinen on nuori kaveri mutta oppii vielä varmasti pelaamaan liigassakin. Tsemppiä hänelle.

Ässät ei tarvitse onnea divarikarsintoihin koska ei ole niihin menossa.

Sinähän juntti olit varmasti paikan päällä näkemässä kuinka tilanne tapahtui? Puhtaat taklaukset kyllä kuuluvat peliin, mutta itse en pysty laskemaan kyynärpäällä päähän - taklauksia puhtaiksi.

Noh, katellaanpa keväällä ketkä sinne karsintoihin menee ja ketkä ei, turha jaaritella sitä nytten.

Määtän tilanne oli 1000x selvempi rike kuin Malmivaara - Sopanen tapauksessa.

EDIT: Niin, onneksi, arvon "Hespeler", otteluvalvoja viitsi seurata peliä ja huomasi tämän raukkamaisen rikkeen. Hannuhan on tunnetusti liigan 2.surkein tuomari heti Ovikellon jälkeen, ei mitään uutta hänen toiminnassaan.
 
Viimeksi muokattu:

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Tulkoot mistä tahansa, mutta jos ei ole tilannetta omin silmin nähnyt niin aika typerää ruveta jauhamaan puhtaasta taklauksesta.

Oletin tietysti että nämä Jyp-fanit joidenka viesteissä luki, että puhdas taklaus, olisivat olleet paikanpäällä.
 

Ebbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado
Ehkä oikeudenmukaista olisi tämän pelin perusteella sellainen pistejako, että Jyp saisi yhden pisteen kohtalaisesta yrityksestä johtuen ja kaksi pistettä SM-liiga voisi jakaa myöhemmin sellaisessa ottelussa, jota voisi kutsua huipputason jääkiekoksi.

Onkohan Ape muuten "penkittänyt" Henriksonia valmentajana, kun heti alusta asti käytiin tiukkaa keskustelua valmentaja-tuomari -akselilla vai mistä kauna on peräisin???

Jypiläisistä itseni vakuutti Välivaara. Jäätävää kiekonhallintaa omalla alueella. Mäntymaa puolestaan palasi Tapparan aikaiseen tasoonsa, valitettavasti ainakin tämän pelin osalta.
 

irvistys

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensinäkemältä taklaus vaikutti puhtaalta, mutta hidastuksien perusteella kyynärpää osui päähän. En ole muuten koskaan nähnyt Dufvaa noin tuohtuneena, elekieli oli melkoisen voimakasta katsomostakin katsottuna. En kuitenkaan minään ihmeenä pidä sitä, että tuomareilta tilanne meni ohi. Jaatiselle propsit siitä, ettei jäänyt kentälle makoilemaan vaan miehekkäästi nousi heti ylös, vaikka kuuppa ilmeisen sekaisin olikin. Toivottavasti Jaatiselle ei käynyt pahemmin.

Muuten peli oli melko mitäänsanomaton. Nuorisokaartille jälleen iso plussa. Etenkin Jormakalta jälleen todella hyvä peli, onneksi sopimus pitää miehen Jyväskylässä vielä pitkään. Ykkösketjulla ei vieläkään oikein kulje, vaikka tiistain peli vähän toiveita herättelikin. Noh, kolme pistettä ja sarjan piikkipaikka, voisi kai huonomminkin mennä.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Sinällään mielenkiintoisia kommentteja luettavissa, aluksi korostetaan "ainoastaan porilaiset sitä ja tätä blaa blaa" ja samaan hengenvetoon tuomitaan täysin pelitilanteessa sattunut tapahtuma ja kostoksi vaaditaan tahallista vahingoittamista jatkossa. Jep jep, jatkakaa toki. Moraalia on näemmä sielläkin päin kahdenlaista, toine o sellane pitkäperäne kalastajamoraali ja toine o sit semmone lyhkäsempi, tiäksää tuanoi ni puusepämoraali.

Sinähän juntti olit varmasti paikan päällä näkemässä kuinka tilanne tapahtui? Puhtaat taklaukset kyllä kuuluvat peliin, mutta itse en pysty laskemaan kyynärpäällä päähän - taklauksia puhtaiksi.

Kerrassaan laadukasta tekstiä. Toivottavasti pysyy hankkijalippis päässä siellä Valmetin puikoissa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Luulisi nyt olevan porilaisilla omassakin muistissa Otevrelin tapaus(vaikka toki vakavampi olikin mutta vahinko). No nää ääliöt tuskin oli silloin syntyneetkään. Hyi helvetti mitä sakkia.
Nyt jumalauta turpa kiinni siellä tästä asiasta. On aika kornia vetää Otevrelin tapaus tähän yhteyteen kun kyse oli kuitenkin taklaustilanteesta jonka seurauksena tuon Jaatisen kädet ja jalat liikkuvat. Toisaalta, ehkä sen ymmärtää kun olet varmasti ensimmäisen pullollisen mestaruuskuohujuomia jo litkinyt.

Onnea vaan Jypille ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, sen jälkeen ei tarvitsekaan toivotella kuin kivoja kesälomia...

Monta kertaa sitä skriinillä kelattiin ja joka kerralla näytti entistä pahemmalta. On se helvetin hienoa, että te köyhät ja säälittävät porilaiset hitsarit pystytte täysin puolueettoman radioselostuksen perusteella kertomaan, että koko tilanne oli Jaatisen vika. Olette oksettavia kaikki.
Parit kommentit vielä tähän huikeaan pläjäykseen; Ei kannata enää monta kertaa katsoa tuota pätkää ettei ala näyttää pahemmalta kuin kauhuleffat. Ja eiköhän ne hitsarit enemmän vielä saa rahaa kuin opiskelijat. Jopa työtön hitsari saa ikuista opintotuella elelijää enemmän.

Ja itse taklaukseen on muuten helvetin paljon helpompi ottaa kantaa kun sen näkee jostain...
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vielä tsiljoonannen kerran, ensimmäinen "puhdas taklaus"-kommentti tuli sieltä Jyväskylän suunnalta.
Mitä sitten, kommentoijat olivat väärässä. Katselkaa hyvät ihmiset tilanne videolta kun se tulee kksml:n sivuille ja kerratkaa pelin säännöt. Kertokaa sitten vasta rehellinen mielipiteenne... Tai oikeastaan aivan sama. Tehkää kuten haluatte, niinhän te teette joka tapauksessa.
 
Jypiläisistä itseni vakuutti Välivaara. Jäätävää kiekonhallintaa omalla alueella.

Tämä on kyllä totta. Välivaara on todella loistava kiekollisena. Ei hätäile, ei mokaile, purkaa kun on pakko, muutoin avaa lavasta lapaan. Laukauskin on hyvä, joten eiköhän se häkkiinkin vielä osu. Kiekottomana sijoittuu oikein, liikkuu hyvin ja on vielä kohtalaisen fyysinenkin.

Itselläni meni Välivaaran taidot pitkän aikaa vähän ohi. Niin eleettömästi ja varmasti pelaava pakki ei vain osunut silmään, ennen kuin aloin ihan seuraamaan, että missä se Välivaara kulloinkin vipeltää. Välivaara on vähän kuin köyhän miehen Lidas, ei oikeistaan häikäise koskaan, mutta on tehokas molempiin suuntiin.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Mitä sitten, kommentoijat olivat väärässä.

Nää on helmiä! "Mun mielipide oikea, muut väärässä!"

Videota odotellessa... Yhdentekevää enää mitä kukaan sanoo asiasta, sen verran on puurot ja vellit sekaisin siellä Jyväskylässä, kun ei voi paikalla olleita kotijoukkueen kannattajien kommentteja pitää enää luotettavina.

Pääsikö Jyrkkiö tai Callander kentälle?
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Todettakoon tähän nyt sen verran, että otos itsessäänhän on vallan huikaiseva. Kaksi sanoo puhdasta, loput (ties kuinka monta), sääntöjenvastaista.

Niin, niin. Sitä videota siitä tilanteesta tässä odottaa itsekukin.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Todettakoon tähän nyt sen verran, että otos itsessäänhän on vallan huikaiseva. Kaksi sanoo puhdasta, loput (ties kuinka monta), sääntöjenvastaista.
Jos mennään nimimerkin kummitus linjalla, niin ne loput ovat tietenkin väärässä. Tai eivät nähneet koko tilannetta.
 

Kaulaote

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, kärkiveivi, VIP
Taisi olla Jyväskyläläiset kun ensimmäisenä noin sanoivat. Sun logiikalla olet itsekin oksettava, siis kaikki te siellä Jyväskylässä.

Hienoa huomata että Kilpeläinen jatkaa hyviä otteita, tai ainakin raporttien mukaan. Toivottavasti se viimeinen askel on nyt otettu, ja taso pysyy.

Ei millään pahalla, mutta tuollaisten tempauksien jälkeen toivoo, että ainut askel, mitä siellä on otettu on kohti alamäkeä. Jos joku tuollaista taklausta haluaa puolustella (etenkään jos ei sitä ole nähnyt!). Odottakaa nyt, että näettä tämän pallittoman ryntäyksen jostain videolta ennenkuin alatte arvostelemaan mitään Jaatisen asennosta. Hoki tietenkin on kontaktipeli ja luonnollisesti pelin luonteeseen kuuluu, että toisinaan sattuu ja tapahtuu, mutta tahallaan satuttamisia ei kenenkään tarvitse ko. lajissa sietää.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hei,

Jonkinlainen paluu porilaisten ja jyväskyläläisten väliseen provoiluun on palannut. Väri on jees, mutta sävyssä vois olla hiomista. Muistuu mieleeni ne ajat, kun mm. Levonen (nykyinen huipputuomarimme), Korpikari ja muut ässien paidassa 80-90 -luvulla taistelleet kumppanit kuumensivat meidän jyppiläisten tunteita Jyväskylässä.

Kaiken keskustelun perusteella (mitä olen täällä nähnyt, en ollut paikalla) oletan, että kävi kuten hyvin usein nopeissa taklaustilanteissa, että taklauksesta tuli "tilannesyistä" ruma / törkeä. Jos toinen pelaaja on katse kiekossa ja pää alhaalla ja toinen päättää taklata puskista, ei ole vaikeaa tehdä tuhoisaa jälkeä. Siitä oliko osuma päähän tahallinen vai ei, sen arvioiminen ilman videota on mahdotonta, joskin mahdollisesti jopa videon jälkeen vaikeaa.

Itsekin tuomitsisin siis niiden jatkislaisten uhoamiset puolin ja toisin, jotka eivät olleet paikan päällä arvioimassa tilannetta. Radiosta ja valmentajien kommenteista ei näitä tilanteita voi aidosti analysoida, sen olen vuosien varrella oppinut.

Erikoista kyllä, että Nelosen kooste ei sisältänyt edes mainintaa tapauksesta. Lukuisissa (mm. KSML, Jatkoaika, YLE) tapausta käsittelevissä artikkeleissa tapaus on tosin jo tuomittu törkeäksi. Herääkin kysymys, että mitä videoita kyseisillä toimittajilla on ollut käytettävissään?

No joo, haluaisin vaan säilyttää edes rippeet objektiivisuudesta puolin ja toisin. Jos taklaus oli törkeä, tuomiot sen mukaan.

Ylen versio

Iltasanomien versio

KSML:n blogit

Jatkoajan versio

Jupa
 
Viimeksi muokattu:

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Et sitten millään malta odottaa että näet videon?
Minä näin sen jo muutaman kerran hidastuksena.

Voi kyllä olla etten uskalla katsoa, sen verran splatteria lienee tiedossa.

Jos se oli törkeä, niin eiköhän siitä silloin oikeutettu pelikielto tule. Toisaalta siinä voisi olla Jyrkkiölle sauma päästä taas mukaan pelaavaan kokoonpanoon, jos Määttä jokusen pelin pannaa siitä saa. Tosin Jessen peliaika taitaa olla kiven takana kun ei 1-7 turpasaunassakaan kotona päässyt vaihtoakaan vetämään.

Ei millään pahalla, mutta tuollaisten tempauksien jälkeen toivoo, että ainut askel, mitä siellä on otettu on kohti alamäkeä.

Mitäs pahaa se Eero nyt siellä on tehnyt?
 

Tomi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP.
Varmasti kiva vääntää täällä kirjoittajien kanssa, jotka joko a) Olivat pelissä ja näkivät taklauksen...

Itse kuuntelin pelin radiosta, joten videota odotellessa.

Jos itse "näit" tilanteen radiosta, niin miksi edes kommentoit?

Mitä itse taklaukseen tulee, se oli minusta täysin tahallinen päähän kohdistettu taklaus. Jaatisen pää oli hieman alhaalla, mutta ei se silti oikeuta taklaamaan suoraan päähän. Suomessakin olisi selvästi tarvetta poliiseille jääkiekossa. Jos joukkueessa olisi kunnon poliisi, ei tällaisia tulisi kostotoimien pelossa.

Minua ihmetytti myös Suhosen kommentti tilanteesta. Hän ei hyväksy tahallista vahingoittamista, mutta ei halua, että pelaajia rankaistaan jälkikäteen tuomarin virheestä. Tuonhan voisi tulkita niin, että Suhonen toivoo omien pelaajien sikailevan niin, ettei tuomarit näe. Perinteisestihän Ape ei ole kovaa kiekkoa ymmärtänyt, mutta nähtävästi porilainen hulluus (tai oikeampi sana lienee sairaus) on tarttuvaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos taklaus oli törkeä, tuomiot sen mukaan.

Jupa

Juuri näin. Jos Muukkonen tuomitsee tältä keskustelupalstalta onkimiensa tietojensa perusteella, tuomio todennäköisesti on 8+ peliä pannaa. Jos taas on olemassa jotain videoaineistoa, tuomio ilmeisesti liikkuu tuolla 1-5 pelin välissä riippumatta siitä, onko taklaus törkeä vai ei. Eli vähintään 1 peli tulee Määtälle huilia. Henkilökohtaisesti en usko, että Määttä tarkoitushakuisesti on lähtenyt tätä Jypin kaveria telomaan, mutta vastuu on kannettava vahingostakin. Eikä tämä nyt varsinaisesti Patafanienkaan vika mielestäni ole, eli jäitä kuuppaan nyt kaikille.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Teillähän on näistä kokemusta, itselle muistuu viime kauden Nickerson vs. Erkinjuntti _MYLLY_ mieleen kirkkaimena helmenä. Vitun teromäättä, mitä tommonen paska edes liigassa tekee. Onnea divarikarsintoihin joka tapauksessa Ässille!

Eiköhän olisi parempi jos sinäkin menisit vaan nukkumaan. Lapsellisia viestejä ja itkupotkuraivareita tulee nyt vähän joka suunnalta muiltakin.. Joo Tero varmasti taklasi rumasti (en ole nähnyt), mutta kannattaako oikeasti kirjoitella tänne tämän kaltaista paskaa? On sitä ennenkin liigassa taklattu rumasti ja jonkun urakin päättynyt jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös