To 19.3.2009 KalPa-HPK (4.puolivälierä)

  • 19 114
  • 87

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Hyvä uutinen KalPan kannalta, että Sailio poissa. Nyt on paljon pienempi riski loukkaantua vastustajan toimesta. Sailion otteet ovat välillä näyttäneet kaukalossa melko vaarallisilta.

Tiukka peli tulossa. Olen samaa mieltä parin muun kanssa siitä, että parissa viime pelissä ottelun lopputulos ei ole vastannut kaukalon tapahtumia. KalPan kohdalta toivon, että jännittäminen kotikaukalossa loppuu siihen, kun kuulevat Turmion Kätilöiden soittavan uuden kannatusbiisin ennen peliä.

Veikkaan, että tänään nähdään ensimmäinen jatkoajalle menevä peli, jonka Killeri lopettaa Kapasen tarjoilusta.
 

d2uce

Jäsen
Ei pelaa Laamanen tänään, ja Sailiokin poissa. Liekö pelannut viimeisen ottelunsa tällä kaudella?

Laamanen olisi kyllä voinut tulla jo tähän peliin ja tiputtaa Tikkasen pois ylivoimasta vaikka seitsemänneksi puolustajaksi.

Sailio poissa, kuka nyt ilveilee Laakson Tapsalle?

Laakkonen nosti ykkösketjun tasoa, kuten oli arvattavissa ja järkkäsi ensimmäisessä erässä pari erittäin hyvää paikkaa, mutta hiipui kuitenkin loppua kohden. Laakkonen siis toi sitä kaivattua rentoutta ja juonikkuutta hyökkäykseen, tahtoakin sieltä löytyy, mutta itse peräänkuuluttaisin tietynlaista kylmäpäisyyttä ja terävyyttä. Juuri sellaista mitä Kapasen maaleissa oli tiistaina.

Toivottavasti kuitenkin tulee jännä peli ja HPK voittaa!
 

Pulssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On taas todella kihelmöivä tunnelma illan pelin suhteen. Toivon todella että KalPa saisi hyvän alun ottelulle ja sitä kautta kotijännitteet karisemaan. Etenkin toivoisin onnistumisia maalien muodossa duunariosastolle, esim. Salolle tai Mikkolalle.
Noh, muutaman tunnin kuluttua hallille todistamaan miten Kalakukot antavat kyytiä Hämeen Pipari Kerholle niin että jauhot pöllyää.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Niin. Kyseessä on siis se paras seitsemästä sarjan tärkein eli neljäs peli. Jos voittaja on KalPa, niin silloin tilanne alkaa olemaan selvä ja Kerholla hartiat koskevat jo mattoon.

Tämä nyt on jälleen kerran sitä kuuluisaa paskaa. Onhan joku ehtinyt jo sanomaan, että se ratkaisevin on ensimmäinen ja joku toinen sanoi, että se toinen on ratkaisevin. Jos jokaisesta voitosta saa yhden kiinnityksen, on jokainen sarjan peli yhtä tärkeä. Johan se on moneen otteeseen huomattu, jopa Suomessakin, että näitä sarjoja on käännelty 3-1 ja joskus jopa 3-0 tilanteista. Vuonna 2003 esimerkiksi taisi kaikki puolivälierät kääntyä 1-3 tilanteesta paitsi Kärpät-Jyp, joka kääntyi 0-3 tilanteesta.

Tietenkin on helpompi päästä jatkoon 2-2 tilanteesta kuin 1-3 tappioasemasta, mutta ratkaistu sarja on vasta sitten, kun se on ratkaistu.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin joo ja Lassila, otappa vuorostasi nolla, ei ainakaan hävitä.

Ei ole onnistunut nollan pitäminen tällä kaudella KalPaa vastaan keltään muultakaan, eikä onnistu tänäänkään.

Hyvin vahvasti ollaan menossa sarjan ensimmäistä kotivoittoa kohti. Suurimmat kotijännitykset on KalPalta jännitetty. Karmeimmat virheet vielä pois, niin vastustaja on aika tavalla vailla mahdollisuuksia. KalPalle 1-2 maalia avauserään. Suatampahan tuon oluen juuvva eräutauvvolla. Heitetään nyt lopputulos arvio, 4-1 KalPalle.
 

Keikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Johan se on moneen otteeseen huomattu, jopa Suomessakin, että näitä sarjoja on käännelty 3-1 ja joskus jopa 3-0 tilanteista. Vuonna 2003 esimerkiksi taisi kaikki puolivälierät kääntyä 1-3 tilanteesta paitsi Kärpät-Jyp, joka kääntyi 0-3 tilanteesta.
SM-liigassa ei tietääkseni ole koskaan noustu POff-sarjassa 3-0-tilanteesta, niin kuin ei tässä mainitsemassasikaan sarjassa. Myös NHL:n pitkän paras seitsemästä systeemin aikana näitä nousuja on nähty erittäin vähän. Tilanne oli pahimmillaan tuossa ko. Kärpät-Jyp-sarjassa 1-3, kuten alla olevasta listasta näet.

PELIT
12. 3. Kärpät - JYP 2 - 5 (2 - 3, 0 - 0, 0 - 2)
14. 3. JYP - Kärpät 1 - 4 (0 - 1, 1 - 3, 0 - 0)
15. 3. Kärpät - JYP 2 - 3 (2 - 0, 0 - 1, 0 - 1, 0 -1)
18. 3. JYP - Kärpät 4 - 2 (2 - 1, 1 - 0, 1 - 1)
20. 3. Kärpät - JYP 6 - 2 (2 - 0, 1 - 1, 3 - 1)
22. 3. JYP - Kärpät 1 - 4 (1 - 2, 0 - 0, 0 - 2)
23. 3. Kärpät - JYP 3 - 1 (1 - 0, 0 - 1, 2 - 0)

Muuten olen kanssasi samaa mieltä, että joka voitolla on yhtä tärkeä merkitys. Joku sanoi täällä, että paineet ovat nyt KalPalla, mutta kyllä ne mielestäni vähintään yhtä kovat on Kerholla, ellei kovemmat. Tänään on mielestäni käytännössä pakko voittaa, että saadaan edes viimeiset itseluottamuksen rippeet säilytettyä, eikä anneta KalPalle kolmea ottelupalloa. Vaikka 3-1-tilanteesta onkin joskus noustu, niin ei se kyllä kovinkaan todennäköistä tässä sarjassa olisi.

Nyt olisi mielestäni otettava käyttöön se tyly vieraspelitaktiikka, jota aikaisemmin tällä kaudella on käytetty. Eli samalla lailla kun edellinenkin vieraspeli, sillä niitä voittoja tässä sarjassa näköjään irtoaa. Ja samalla puolustusvoittoisella kyttäystaktiikalla myös seuraavaan kotipeliin. Oli viihdyttävää tai ei, mutta voittoja pitää alkaa nyt tulla. Veikkaan, että tänään nähdään sarjan ensimmäinen jatkoaika.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Karmeimmat virheet vielä pois, niin vastustaja on aika tavalla vailla mahdollisuuksia.

Jos tiistaihin verrataan, niin niitä virheitä saa karsia kyllä säkkitolkulla. Ei se Kerhokaan montaa tilaisuutta jätä käyttämättä etenkin jos niitä tilaisuuksia aletaan joka pelissä antamaan. Itse luottamus on KalPalla varmasti kunnossa, mutta se jännitys pitäisi saada vain laukaistua mahdollisimman nopeasti, jotta peli pääsisi kunnolla käyntiin.

Järviselle tulee sitten paikka vastata haasteeseen vol. 2. Ensin piti käydä näyttämässä sukulaisille ja tuttaville kuinka nolla pidetään myös pleijjareissa, nyt pitäisi pystyä näyttämään kuinka torjutaan voitto vaativan ja armottoman kotiyleisön edessä. Toivotaan (jälleen), että poika onnistuisi.

Odotuksina illan ottelluun on mm. Killerin maalihanojen aukeaminen myös pleijjareissa, Mäkiahon herääminen ja kotiyleisön raivokas kannustaminen klo 18:20-21:00 välillä (tasapeliin en tänään usko).
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Minulla on sellainen kutina, että tästä on tulossa oteelusarjan toistaiseksi tasaisin peli. Uskon KalPan parantavan tiistaista (ja etenkin lauantain kotipelistä) ja koska HPK pelasi myös hyvin Montussa ja tappio tänään olisi pallokerholle jo melko huolestuttavaa jatkon kannalta, veikkaan että tämä peli on ensimmäinen joka päättyy yhden maalin erolla. KalPalle se yksi lisämaali, tietenkin, toivottavasti.

Kokoonpanot näyttää hyvältä. Järvinen totesi haastattelussa että Hämeenlinnassa oli paljon tuttuja katsomassa, ehkä ei nollapelinsä jälkeen jännitä kotiyleisöäkään niin paljoa kuin tällä kaudella aikaisemmin.

Olen hyvin nöyrä tämän pelin suhteen. Minulle riittää, että KalPa voittaa. Maaleja saa tehdä kuka vain, yksikin riittää.

Kevät tosiaan on lätkäfanin parasta aikaa. Perkule kun jännittää.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Näm lauseet olisi voinut odottaa kuulemansa Bubi Walleniuksen suusta. "Puolustupelissä ei ollut muuta moitittavaa kuin karkeita henkilökohtaisia virheitä", näin varmasti.

No jos nyt ihan pätemällä päteä haluaa, niin toki voidaan sanoa, että virhettä edeltää aina virhe ja kausaalilogiikkaa soveltaen pääsemmekin sitten jo lähes metafyysielle tasolle analysoidaessamme ottelun puolustuspelaamisen onnistuneisuutta.

Ja mitä tulee siihen, että Kalpa ei saanut vaarallisia paikkoja tilanteista, joissa HPK oli ehtinyt ryhmittymään puolustukseen on taas fakta joka koskee 99.5% pääsarjatasoista jääkiekkopeleistä 2000-luvulla. Ei suorista hitaista hyökkäyksistä juurikaan maaleja tehdä jääkiekossa koskaan. Joukkueen paremmuus on että kuinka paljon se saa luotuja hyökkäyksiä joissa vastustaja ei ole ryhmittynyt valmiiksi (noin klassisesti ajateluna, Kalpa hieman rikkoo kaavaa)

Olen kyllä hieman eri mieltä tuon prosenttiosuuden suhteen, mutta niin kauan kuin ei ole esitettävissä mitään faktapohjasta dataa asiasta, niin se lienee vain näkemysero.

Tämän vuosituhannen puolella Jalosen aikana muistan kyllä aika julmetun määrän suoria hyökkäyksiä ryhmittynyttä puolustusta vstaan, joista ollaan päästy vähintään hyvään maalintekopaikkaan. Tämänkin kauden Kerhon joukkueesta ykköskenttä kykenee luomaan varsin paljon tilanteita ryhmittynyttä puolustusta vastaan. Muut kentät taas eivät.

Tämäkään ei itseasiassa ole näin. Kalpa ei todellakaan ole mikään klassinen vastaiskujoukkue vaan päinvastoin. Kalpa on liigan parhaita joukkueita ylittämään keskialueen organisoitua puolustusta vastaan, mutta ei sen tarkoitus ole suoranaisesti suorien maalipaikkojen luominen, vaan koko pelitapa lähtee oman pään pelaamisen kautta eli tuo on riskittömin tapa hyökätä.

En ole ottanut missään vaiheessa kantaa siihen, mikä Kalpan joukkue on profiililtaan hyökkäysten suhteen. Olen vain sanonut, että Kalpa on luonut valtaosan maaleistaan ja maalintekotilanteistaan juurikin nopealla pelin kääntämisellä. Nuo organisoidut hyökkäykset ovat olleet lähestulkoon täysin vaarattomia.

Katsoppa kaikki Kalpan tekemät maalit Hämeenlinnassa ja laske sekuntien lukumäärä, minkä ajan kiekko on Kalpa-pelaajalla hyökkäysalueella juuri ennen maalia. Lähes kaikissa maaleissa ne sekunnit on laskettavissa yhden käden sormilla.

Peliä viedään ihan suosiolla kulmiin jossa pyöritään ja väsytetään vastustajan mielellään isoja ja kankeita puolustajia, kunnes nämä joutuvat ottamaan jäähyjä ja/tai väsyvät loppupeliksi niin että Kalpa voi ratkaista pelin kolmannessa erässä jossa Kalpan pienen pörrääjät jaksavat. Taktiikka on tosin sikäli heikko, että Kalpan YV on liigan heikoimpia materiaalin puutteen takia (ja tästä varmasti Virtakin saa osansa ottaa)

Jaahas. Itse kun olen kuvitellut aina, että tuo kulmaan meneminen ei olisi mikään itseistarkoitus vaan vähän pakon sanelema asia, jos halutaan pitää kiekko oman joukkueen kontrollissa vastustajan hyökkäysalueella, eikä päästä välittömästi tarpeeksi hyvälle maalintekopaikalle. Kalpa nyt sitten ilmeisesti pyörii kulmissa itsetarkoituksellisesti? Onhan tuoki näkemys, perusteltu? Jokainen miettikköön.

Sattuneesta syystä näin tällä kaudella yhtä lukuunottamatta kaikki HPK:n ja Ilveksen ottelut. Ilves ei juurikaan saanut ikinä ylivoimahyökkäyksiä tai kyennyt kääntämään peliä nopeasti. Sen sijaan Ilveksen kulmapeli oli todella vahvaa. Kerhon pakit olivat lähestulkoon koko aika vaikeuksissa ja Ilves saikin luotua painetta todella hyvin. Siihen verrattuna Kalpan kulmapelaaminen on todella hampaatonta, eikä Kerho-puolustus ole juurikaan vaikeuksissa ollut. On sitten eri asia kumman joukkueen kulmapelistä se enemmän kertoo.

Kaikki kunnia HPK:lle, mutta ei se mitenkään merkittävästi Kalpaa parempi joukkue ole, vaikka kaksi pistettä enemmän runkosarjassa keräsikin.

Enpä ole missään vaiheessa muuta sanonutkaan. Tosiasia vain on, että Bluesia Jypiä ja Jokereita (varauksella Kärppiä) vastaan en usko, että Kerhon "peruspelaaminen" riittäisi voittoon. Niitä joukkueita vastaan venymiset olisivat pakollisia.

Olen nyt nähnyt ainoastaan molemmat Hämeenlinnan matsit, ja niiden perusteella perjantainen peli oli Kerholta huono suoritus, tiistainen taas paljon parempi, sanoisin jopa hyvä. Ei erinomainen missään tapauksessa. Kuitenkin tiistainen peli oli tulokseltaan lähinnä tapaturma. Samanlaisella pelillä aikaisemmin mainitsemia joukkeita vastaan, ei kenttätapahtuman olisi varmastikaan olleet niin yksipuoliset.

***

Ei todellakaan hymyilytä nuo tämän päivän kentälliset. Sailion poissaolo kyllä kaikesta huolimatta on paha asia. Varsinkin, kun niihin saappaisiin ei kukaan taida edes haluta mahtua. No täytyy toivoo, että pojat kääntää asian positiiviseks ja löytyy sitä halua ottaa vastuuta ja tehdä ratkaisuja.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos tiistaihin verrataan, niin niitä virheitä saa karsia kyllä säkkitolkulla. Ei se Kerhokaan montaa tilaisuutta jätä käyttämättä etenkin jos niitä tilaisuuksia aletaan joka pelissä antamaan.

Kyllähän tuo aika monta paikkaa on jättänyt käyttämättä tässä sarjassa. Niin ja kyllä minulle passaa, että kaikki virheet jätetään pois, se ei vaan oo kovin todennäköistä. Kun edes räikeimmistä ja pahimmista virheistä päästäisiin eroon. Sitten vihulainen saakin alkaa tekemään vielä kovemmalla prosentilla maaleja, jos meinaa voittaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vaikka 3-1-tilanteesta onkin joskus noustu, niin ei se kyllä kovinkaan todennäköistä tässä sarjassa olisi.

No en nyt lähde tässä todennäköisyyksiä laskemaan - se lienee vedonvälittäjien hommaa.

Joka tapauksessa, vaikka Kerho tänään häviäisi, on se todennäköisempi voittaja lauantain pelissä, kuin KalPa. Tässä tapauksessa seuraavasta Kuopion pelistä tulisi vielä ympäripyöreämpi, kuin mitä nämä tähänastiset ovat olleet.

NHL:ssä nähdään lähes joka vuosi 3-1 tilanteesta tasoihin nousuja. Ja silloin tällöin myös ohi nousuja. Tässä tapauksessa HPK:n noustessa 3-1 tappioasemasta tasoihin tietäisi etua HPK:lle kotipelin muodossa. Kaikesta huolimatta kotona on helpompi voittaa, kuin vieraissa (vaikka tämä sarja on tehnyt kotiedusta tähän mennessä narrin).

Tänään KalPa tietenkin saattaa aivan hyvin voittaa. Mitä haen tällä ja edellisellä viestilläni, on se, että en halua kuulla sitä ääntä mikä kuuluu kirveiden kolistessa kollektiivisesti kaivoon. Vituttaa jo ajatuskin, vaikka Kerhon voitto onkin aivan hyvin mahdollinen.

Itse uskon Kerhon voittoon tänään. Jos kuitenkin toisin käy, se voitto tulee lauantaina, jolloin sarja on edelleenkin kaikkea muuta kuin taputeltu.

Enää kaksi tuntia pelin alkuun!
 

menemene

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Suomi
Kotijoukkue KalPa tänään:
Aika jännästi on kyllä 2 ensimmäistä kenttää rakennettu. 1. Ketjun peli on mielestäni hyvään pelinlukuun ja oivaltavaan syöttöpeliin perustuvaa, mutta kaikki maalintekijät on heitetty 2. ketjuun. Ok, kyllähän Kapanen on aika moneen kykenevä, mutta tehnyt kuitenkin puolet näidenkin pelien KalPan maaleista.

Viime pelissähän nämä lähes tässä muodossa olivat, mutta nyt tuo vielä korostuu, kun Mäkkärikin on Kapasen ja Hartikaisen rinnalle nostettu. Olisin kyllä Kiiskisen ja Hartikaisen/Mäkkärin vaihtanut päikseen. En kuitenkaan ole valmentaja, joten uskotaan Virran olevan enemmän oikeassa.
 

Keikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joka tapauksessa, vaikka Kerho tänään häviäisi, on se todennäköisempi voittaja lauantain pelissä, kuin KalPa.
Millä perusteella? Kotiedun takia? Mielestäni kotiedusta on ollut lähinnä Kerholle haittaa tässä sarjassa. Kertaakaan ei olla KalPaa voitettu kotonä tällä kaudella ja viimeiseen kolmeen kotipeliin ei olla tehty maaliakaan. KalPan vieraspeli vs. Kerhon kotipeli vaan sattuu toimimaan helvetin hyvin. Ja lisäksi se olisi henkisesti mielestäni melko kova kolaus jos tänään hävittäisiin.

NHL:ssä nähdään lähes joka vuosi 3-1 tilanteesta tasoihin nousuja. Ja silloin tällöin myös ohi nousuja.
Ja melkein joka viikko joku saa lotossa 7 oikein. Erittäin kärjistetty vertaus, mutta jos tästä joku jaksaisi tehdä jonkin tutkimuksen aiheesta: Kuinka usein noustaan 3-1-tilanteesta?, en usko että kauhean hyviä prosentteja nousulle tulisi. Itseäni ei kiinnosta niin paljoa, että alkaisin vanhoja tilastoja tutkimaan ja syöttämään Exceliin.

Tänään KalPa tietenkin saattaa aivan hyvin voittaa. Mitä haen tällä ja edellisellä viestilläni, on se, että en halua kuulla sitä ääntä mikä kuuluu kirveiden kolistessa kollektiivisesti kaivoon. Vituttaa jo ajatuskin, vaikka Kerhon voitto onkin aivan hyvin mahdollinen.

Itse uskon Kerhon voittoon tänään. Jos kuitenkin toisin käy, se voitto tulee lauantaina, jolloin sarja on edelleenkin kaikkea muuta kuin taputeltu.
Itsekin olen luottavaisin mielin illan pelin suhteen ja vaikka tappio tänään tulisikin, niin varmasti seuraan jokaisen loppukauden pelin tunteella mukana. On se sitten pessimismiä, realismia tai kirveiden viskomista, mutta jos tänään hävitään, en pidä Kerhon mahiksia enää kovinkaan hyvinä. Olen kuitenkin helvetin mielelläni väärässä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Millä perusteella? Kotiedun takia? Mielestäni kotiedusta on ollut lähinnä Kerholle haittaa tässä sarjassa.

Kotijoukkue on näin pienillä marginaaleilla lähtökohtaisesti suosikki. Sitähän nuo vedonvälittäjien kertoimet kertovat: he laskevat nuo todennäköisyydet kuitenkin erittäin seikkaperäisesti. Mutta koska marginaalit ovat pienet, on vierasjoukkueillakin hyvät mahdollisuudet voittoon.

Kuinka usein noustaan 3-1-tilanteesta?, en usko että kauhean hyviä prosentteja nousulle tulisi. Itseäni ei kiinnosta niin paljoa, että alkaisin vanhoja tilastoja tutkimaan ja syöttämään Exceliin.

Niitä kuitenkin tapahtuu aina tasaisin väliajoin. Kuten tuona vuonna 2003 useammassakin sarjassa. Tänä vuonna liiga on vieläkin tasaisempi, kuin tuolloin. Henkinen puoli on toki koetuksella, jos kolme kertaa putkeen pitää voittaa, mutta henkisen momentumin saa playoffeissa käännettyä nopeasti yksittäisellä tai parilla yksittäisellä tempulla. Taannoin Tuuski veti Kiviharjun pystyyn viidennessä pelissä Kerhon ollessa ottelusarjassa 3-1 tappiolla, jonka jälkeen Tepsi ei saanut enää hippaa Kerhosta. Kaksi viimeistä ottelua taisi päättyä yhteismaalein 13-1 (tjsp) Kerholle.

Toki tässä sarjassa ja useimmiten playoffeissa yleensäkin on vaikea ottaa yksi voitto, puhumattakaan kolmesta. Se vaikeus kuitenkin koskee kumpaakin joukkuetta.

Yritän valaa uskoa kannattajiin, koska olin jo edellisen pelin aikana otteluseurantaketjussa ja pelin jälkeen sarja- ja otteluketjuissa havaitsevinani kirveen viskomisia. Ei kohti vihulaista, vaan kohti kaivoa. Nämä sarjat ratkeavat sitten, kun ne ratkeavat. Ja silloin, kun sarja on kesken, se on saatana kesken.

No, Kerho voittaa tänään, niin ei tarvitse spekuloida samalla tavalla todennäköisyyksillä ja hakea uskoa jostakin toisesta playoffsarjasta. Jokainen sarja kun on omansa.
 

Reckless

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Sami Kapanen
Huhhuh, voittihan se oikeus lopultakin. Ei pitemmän päälle jaksaisi katsella sarjaa joka on KalPa vs HPK ja tuomarit.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Olipas kyllä hieno matsi. Ilman tuomarikaksikkoa homma olisi voinut ratketa helpomminkin. Vaikka paremmin taitaa peli pyöriä tasakentällisin. Jokatapauksessa KalPa vei ja HPK vikisi, vaikka HPK:lle tarjoiltiinkin taas vähän liikaa paikkoja niin sanotusti tyhjästä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Hieno peli ja hieno tunnelma loppuun asti. Porukka ei meinannut lähteä hallilta vaikka peli oli jo taputeltu!

Kerho aloitti kovaa ja vei ekaa selkeästi. Ihan erän lopussa KalPa pääsi mukaan hieman ja jatkoi siitä toisessa erässä mitä vei selkeästi. Kerhon maali tuli samalla tavalla kuin viimeksi Kuopiossa eka, tällä kertaa Varakas antoi lapasyötön Tokelle (tais olla Vihko kuitenkin) joka pisti Laakkoselle ja tämä kuopion mies pisti verkot heilumaan. Kolmatta vei edelleen KalPa ja ansaittu tasoitus tuli junnujen toimesta jotka olivat todella hyviä tänään koko matsin. Maalin teki Hyvärinen aivan maalin edestä. Jatkoajalla molemmilla paikkoja, kerho pääsi eka yv:tä kokeilee mutta edelleenkin nolla yv maalia sarjassa. Kohta perään KalPa ja Seppänen jatkoi toka pelin mokan paikkailuaan.

Yllättävän kuumana alkoi tunteet käymään, päällimmäisenä tulee mieleen Lassila. Kannattas keskittyä torjumaan.

Mut parempi voitti vaikka paikkoja oli molemmilla enemmänkin. Järviseltä useampi game saver. Härskiltä ja mäkkäriltä hyvää peliä, ströba oli heikko tänään. Samilta muutama uskomaton nousu oman pään volttilähdön jälkeen. On se hurja !!!

Sarja pitäisi sitten katkaista, pahin paikka. Nyt on kolme kertaa mahdollisuus siihen, maanantaina Kuopiossa sit?

EDIT:
Tuomarit veti ihan törkeesti vieraisiin päin. Todella surkeaa työskentelyä.
 
Viimeksi muokattu:

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Kylläpä käveli tänään HPK oikein kunnon miinaan. Tuollaisella pelillä ei kyllä mestaruuksia voiteta.

KalPakin teki homman taas tosi vaikeaksi itselleen, mutta voittohan sieltä napsahti. Saatana että näyttää hyvälle. We are the motherfucking champions tai jotain. Upeaa, kaunista, bellissimo, ei Vince.

Kyllä HPK saa melkoisesti parantaa peliään jos meinaa napsia kolme voittoa putkeen :)
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Voititte tämän taistelun. Jälleen rehdit onnittelut siitä!

Sota on kuitenkin vielä kesken. Me voitetaan lauantaina Hämptonissa, niin KalPan ylimääräinen mailanpuristus Kuopion pelissä on taattu! Nähdään lauantaina!
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sota on kuitenkin vielä kesken. Me voitetaan lauantaina Hämptonissa, niin KalPan ylimääräinen mailanpuristus Kuopion pelissä on taattu! Nähdään lauantaina!
Kerhon selkäranka katkesi tänään, tämä on selvä sarja. Maalia ei perunakerho saa kuin todellisina lahjoina aikaiseksi.

Kaivoin jo hyllyn päältä rantapallot esiin ja tyhjensin ne. Hieman oli päässyt pölyä kertymään, mutta sen parempi. Mitä enemmän pölyä, sitä makeammalta ne tuntuu puhaltaa lauantaina täyteen ja viskoa jäälle.


P.S. Kemppaiselle naulakko mukaan lauantain peliin. Jos linjuri onnistuu torppaamaan "miehen" pelikatkolla selälleen niin kyllä jonkinlainen tukikehikko on tarpeen, että voi edes johonkin ripustautua näyttääkseen jotenkin pystyssä pysyvältä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No jos nyt ihan pätemällä päteä haluaa, niin toki voidaan sanoa, että virhettä edeltää aina virhe ja kausaalilogiikkaa soveltaen pääsemmekin sitten jo lähes metafyysielle tasolle analysoidaessamme ottelun puolustuspelaamisen onnistuneisuutta.
Puolustajien tähtävä on tehdä mahdollisimman vähän virheitä eikä ole mahdollista pelata muuten hyvin, mutta tehdä useita virheitä (vähintään neljää niinkin pahaa joista syntyi maali)
Olen kyllä hieman eri mieltä tuon prosenttiosuuden suhteen, mutta niin kauan kuin ei ole esitettävissä mitään faktapohjasta dataa asiasta, niin se lienee vain näkemysero.
Tästä on faktapohjaista dataa olemassa. Summanen & Westerlund nykyjääkiekkoa ja maalipaikkojen syntymistä analysoivat tilastollisesti 2000-luvun alkupuolella. Tästä on juttua mm. Summasen kirjassa.
Katsoppa kaikki Kalpan tekemät maalit Hämeenlinnassa ja laske sekuntien lukumäärä, minkä ajan kiekko on Kalpa-pelaajalla hyökkäysalueella juuri ennen maalia. Lähes kaikissa maaleissa ne sekunnit on laskettavissa yhden käden sormilla.
Minä olen nähnyt tällä kaudella yli 30 Kalpan peliä, joten ei yhden pelin otos minua tässä asiassa vakuuta. Kolmas peli ei ollut mitenkään tyypillistä pelaamista Kalpalta ja nyt vastaiskumaaleja syntyikin peräti kaksi (Kapasen ja Junnilan av:t).
Itse kun olen kuvitellut aina, että tuo kulmaan meneminen ei olisi mikään itseistarkoitus vaan vähän pakon sanelema asia, jos halutaan pitää kiekko oman joukkueen kontrollissa vastustajan hyökkäysalueella, eikä päästä välittömästi tarpeeksi hyvälle maalintekopaikalle. Kalpa nyt sitten ilmeisesti pyörii kulmissa itsetarkoituksellisesti? Onhan tuoki näkemys, perusteltu? Jokainen miettikköön.
Varmaan jollain yksilötaidoltaan kovemmalla joukkueella toinen taktiikka olisi parempi, mutta kun on teelusikalla annettu, niin näillä mennään. En tiedä onko tuo näkemys perusteltu, mutta kyllä Pekka Virta sen on muutamankiin kertaan julkisesti kertonut. Viimeksi näin tapahtui helmikuisen Kalpa-Jokerit pelin erätaukohaastattelussa.
Siihen verrattuna Kalpan kulmapelaaminen on todella hampaatonta, eikä Kerho-puolustus ole juurikaan vaikeuksissa ollut. On sitten eri asia kumman joukkueen kulmapelistä se enemmän kertoo.
En minä ole missään vaiheessa väittänyt Kalpan kulmapelaamista erityisen hyväksi. Itseasiassa olen sanonut, että sieltä erittäin harvoin maaleja tehdään. Väitän edelleenkin että tämä johtuu siitä, että Kalpan pelaaminen lähtee taas kerran oman pään pelaamisesta. Jos kulmapelaamisella haettaisiin maaleja, niin silloin sinne pitäisi heittää vähintään yksi mies maalille (tai pakkien tehdä nousuja). Ei Kalpa tällaista tee. Tällöin kuitenkin riski vastahyökkäyksille kasvaa huomattavasti. Toinen syy miksi joukkue ei niin tee helppo nähdä; joukkueessa on tasan yksi maalinedusta väännöissä kotonaan oleva pelaaja eli Teemu Hartikainen. Kalpalla on usein jopa kolme miestä pyörimässä kulmissa, ja kuten olen sanonut, niin tarkoituksena on lähinnä saada väsytettyä vastustajia ja aiheutettuja jäähyjä. Tämänkin päivän pelissä tästä nähtiin niin malli esimerkkejä, ettei parempaa todistetta voisi ollakaan. Tosin nähtiin tänään sekin vahinko että junnuketju värkkäsi pitkän kulmapyörityksen päätteeksi maalin.
 

d2uce

Jäsen
Kaivoin jo hyllyn päältä rantapallot esiin ja tyhjensin ne. Hieman oli päässyt pölyä kertymään, mutta sen parempi. Mitä enemmän pölyä, sitä makeammalta ne tuntuu puhaltaa lauantaina täyteen ja viskoa jäälle.

Rantalelut olivat varmaan jo tänään jollain mielessä:

Tommi Jokinen - käytösrangaistus sukeltamisesta 2 min

***

Vaikea uskoa, että joukkue, joka kotikaukalossaan ei ole onnistunut tekemään ainuttakaan maalia, pystyisi siellä nousemaan vielä peliin mukaan tilanteen ollessa 1-3. Melkein tekisi mieli sanoa, että onneksi en pääse lauantaina paikalle.

No, niin kauan kun on pelejä jäljellä, on myös mahdollisuus voittaa, joten ei kai tässä auta ripotella tuhkaa kaivoon ja heittää kirvestä päälleen.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Veikkaan, että tänään nähdään ensimmäinen jatkoajalle menevä peli, jonka Killeri lopettaa Kapasen tarjoilusta.

Ei mennyt ihan oikein, mutta voitto tuli kuitenkin!

Mielestäni pelissä oli molemmilla omat hetkensä. KalPa dominoi toista erää ja kolmannessa erässä, sekä jatkoerässä HPK painoi pelin KalPan päätyyn. Itse asiassa kolmannen erän lopulla ja jatkoerän alussa tuli sellainen tunne, että HPK vie pelin, koska KalPa tuntui olevan jatkuvasti askeleen jäljessä ja omassa päässä kiekko poltteli lavassa.

KalPan pelaajista liekeissä olivat Kapanen, Junnila ja Seppänen, sekä junnuketju. Jotenkin välillä tuntui, että Kapasen pelinopeus oli liikaa myös omille joukkuekavereille. Seppänen vei taas kiekon varmasti vastustajan päätyyn ja huseerasi usein vastustajan maalin takana. Pakkiparille Varakkaalle taas sattui melko kohtalokkaita erehdyksiä.

Tuomarilinja oli mitä oli, välillä ei jäähyjä tullut mistään ja välillä boksiin joutui aika helposti. Tästä kärsivät molemmat joukkueet.

Nyt joukkue voi lähteä vapautuneesti Hämeenlinnaan ensi lauantaina. Pitänee ottaa rantapallot mukaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös