To 19.10 KalPa - JYP

  • 7 748
  • 54

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tästäkään ei ole vielä ketjua, joten aloitetaan sellainen.

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Voittoja kaivattaisiin ja mieluiten niitä kolmen pisteen arvoisia voittoja. Lisäksi vastassa on rakas paikallisvastustaja, vihollinen jonka voittamista pidetään tärkeänä kannattajien keskuudessa ainakin. Molemmat joukkueet ovat kärsineet tehottomuudesta, joten ennakkoasetelmat povaavat tiukkaa kamppailua.

KalPa on uuden valmentajansa ansiosta joutunut opettelemaan uuden pelityylin ja ajoittain se on tuottanut tulosta. Varsinkin kotikaukalossa. Lisäksi KalPan kannattajille esiintyy yksi uusi mies. Jarkko Kauvosaari tulee Lukosta kokeilemaan maisemanvaihdosta. Kauvosaarta kuvaillaan potentiaalia omaavaksi pelaajaksi ja miestä on vertailu mm. Petri Pakaslahteen. Kokemuksen tuoma varmuus vielä nuorelta Kauvosaarelta uupuu. Kuitenkin sopii olettaa maisemanvaihdoksen piristävän Kauvosaarta ja siten kaveri saattaa olla vaarallinen tänään hyökkäyspäässä. Tietenkin meikäläisen tuurilla Kauvosaari tekee tänään tehot 1+2. KalPan kokoonpanoista on paljon jo kerrottukin median otteluennakoissa. Nissinen pelaa maalilla, eikä ole mikään helppo ohitettava. Sen JYP huomasi kauden avauksessa Hippoksella.

JYP puolestaan on jatkanut samalla valmennukselle edelleen vaikka kritiikkiä Alatalon suuntaan on viime aikoina tullut. Joukkue piti oman palaverin surkean SaiPa-kamppailun jälkeen ja ilme olikin erilainen ottelussa Kärppiä vastaan. JYP taisteli jokaisen tilanteen loppuun saakka ja nousi tappioasemasta kahdesti tasoihin kunnes rankkareilla Kärpät otti ylimääräisen pisteen. Jos tuo asenne saadaan pidettyä tähän otteluun edes lähes samana, tulee KalPalle vaikea ilta. JYPin maalia vartoinee Sinuhe Wallinheimo.

Erikoistilanteet on usein ennakoissa otettu esiin tietystä syystä. Ei tehdä poikkeusta tällä kertaa. KalPalla on vaarallinen ylivoima kotikaukalossa (3. paras kotikaukalossa). JYPin alivoima puolestaan on ollut hyvää niin kotona kuin vieraissakin ollen tilastollisesti paras niin kotona kuin vieraissakin. Ylivoimakin on hieman parantunut ja on yllättäen neljänneksi parasta vieraskaukaloissa. KalPan alivoima puolestaan on sarjan toiseksi huonointa tilastollisesti. Erikoistilanteihin ottelu siis voi hyvinkin ratketa tänään.

Ottelu on lisäksi Canal+ otteluna, joten suurta yleisöryntäystä tuskin tullaan näkemään. Tunnelma hallissa voi siis olla vaisuhkoa. Tämä vie mielestäni KalPalta etua jonkin verran kotijoukkueena. Toki viimeinen vaihto-oikeus KalPalla on.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Mielestäni jatkoajan otteluennakko oli erinomainen ainakin näin KalPan näkökulmasta. Siinä oli erinomaisesti nostettu esille mm. KalPan johtoasemassa pelaamisen vaikeus ja armoton maalinteko-ongelma. Mielenkiintoista on nähdä näkyykö viikon harjoittelu millään lailla yhtään missään. Toivottavasti jotain jippoja olisi saatu varsinkin siihen maalinteko puoleen ja mahdollisesti ylivoimaan.

Pelistä tulee aivan varmasti tasainen vääntö. Kummallakin joukkueella on ollut maalien tekeminen vaikeaa viimeisimmissä otteluissa, joten vähämaalinen peli luvassa.(?) Canal+ peli vaikuttanee yleisömäärään jonkin verran, mutta toivottavasti yleisömäärä sentään alkaa kolmosella. Tunnelmaahan viime peleissä on ollut kuitenkin varsin kohtuullisesti.

KalPan voiton avaimet:
1. Hyödynnetään edes 1/8 maalipaikoista
2. Yksi "räkämaali"
3. Rohkeat haastot hyökkäyspäässä
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kerrassaan mielenkiintoinen kokoonpano illan otteluun:

Tuomas Nissinen, Maalivahti AK
Kimmo Kapanen, Maalivahti

1. kenttä
Mikko Purontakanen, Vasen puolustaja AK
Markus Nordlund, Oikea puolustaja AK
Jani Tuppurainen, Vasen laitahyökkääjä AK
Martin Sonnenberg, Keskushyökkääjä AK
Tuomas Kiiskinen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
Jermu Pisto, Vasen puolustaja
Juha Alastalo, Oikea puolustaja
Sami Kaartinen, Vasen laitahyökkääjä
Eetu Qvist, Keskushyökkääjä
Matt Davidson, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
Mats Hansson, Vasen puolustaja
Aku Pekkarinen, Oikea puolustaja
Timo Koskela, Vasen laitahyökkääjä
Ville Hämäläinen, Keskushyökkääjä
Jarkko Kauvosaari, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
Janne Jalasvaara, Vasen puolustaja
Simo Vidgren, Hyökkääjä
Henri Huohvanainen, Vasen laitahyökkääjä
Sami Salonen, Keskushyökkääjä
Aatu Hämäläinen, Oikea laitahyökkääjä

Lähde: Sm-liigan sivut

Eli Nordlund ilmestynyt Lukosta myös kokoonpanoon samoin kuin aiemmin jo informoitu Kauvosaari joka aloittaa kolmosen laidassa. Peto ei ole enää edes kokoonpanossa.

Illan peliä odotellessa on hyvä tunne. Useamman maalin edulla ratkeaa, jos ei Kalpalle niin sitten Jypille. Tasaista ja vähämaalista ottelua tuskin nähdään.
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Kylläpäs melkoinen raumalaisten maihinnousu on tapahtumassa. Kokoonpano näyttää kyllä todella mielenkiintoiselta. Nordlund on ainakin iso, toivottavasti osaa myös sitten pelata. Ja toivottavasti myös on ruma ja näyttää pelottavalta, niin Jypin miehet suorastaan kauhistuvat ja sanovat "hui" maalin edessä. No niin. En minä näköjään paljoa pelaajalta vaadi... =)

Jos välillä asiaakin puhuu, niin mitään maalinteon riemumarssia ei illalla varmastikaan nähdä. Siitä pitävät huolen joukkueiden huimat ykköspyssyt (Koskela 5 pörsää, Männikkö +pari muuta 4 pörsää) ja hyvät maalivahdit. Toivottavasti Sinkku ei sukeltele, vaan pitää huumoria muuten hyvin yllä Mustan verkoston katsomon edessä. Puristusta näkyy varmasti, siitä pitävät myös tappioputket huolen.

Hienouksia tai ei, mutta voitto on todella suuri asia kummallekin. Jyppi vaikuttaa piristyneemmältä edellisen pelin perusteella ja KalPakin pystyi Kerhoa vastaan hallitsemaan. Toivottavasti niukat tappiot eivät ole ratkaisevia tänään voitontavoittelussa. Selkäytimestä pitäisi saada pois se ajatus, että "tietenkin tämä peli taas hävitään vaikka nyt johdetaankin, jepjep..."

Toivotaan, että uudet kaverit tuovat uutta virtaa porukkaan ja uudenlaista yritystä näkyisi kentällä. Lisätoivomus olisi myös, että Samilla on jo kämppä katottuna Oskarshamnista. Mukava kaupunki, merenranta ja kaikki...
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
1. Kenttä

#17 Jääskeläinen - #15 Hytönen - #29 Vänttinen
#20 Kovanen - #3 Kangasniemi

2. kenttä

#11 Grünn - #27 Koponen - #23 Louhivaara
#4 Koivu - #33 Salmu

3. kenttä

#81 Filppula - #28 Lahti - #14 Männikkö
#58 Marttinen - #7 Niskavaara

4. kenttä

#39 Sipiläinen - #16 Piispanen - #12 Alanen
#36 Forsberg - #38 Piiroinen(13.hyökkääjä)

#72 Wallinheimo (#18 Tuokkola)

Joopa joo, edelleen Rahikainen sivussa, nyt kun vielä olisi ollut paikka saada helposti fyysinen yliote. Mutta kun halutaan nysvätä, niin halutaan. Tenkasella on räkätauti ja Huczkowski on poissa pitempään.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi kun on taas 'vaihteeksi' mukava lähtökohta peliin. Pisteitä pitäisi tulla ja mielellään kolme. Periaatteessa JYPillä on mahdollisuuksia täysille pisteille, jos peli-ilme on samanlainen kuin edellisessä matsissa. Uusi päivä ja uusi peli kuitenkin, joten perseily-mahdollisuus on taas olemassa ja KalPakin on liikkeellä pisteet mielessä, joten helppoa ei liene tälläkään kertaa.
Toivottavasti JYP esittää samanlaista taklauspeliä kuin Kärppiä vastaan. Rahikaisen tarpeettomuus tuli tuossa pelissä hyvin selväksi, joten ei liene yllätys ettei luistelutaidoton 'fyysinen pelaaja' tänäänkään ole kokoonpanossa. Toiveissa olisi myös että Matti A. antaisi Lahdelle reilusti luottoa. Näyttöjä on ihan tarpeeksi.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noh, ei kai kellekään JYP-fanille tästä pelistä kelpaa kuin täysi pistepotti? Ei minulle ainakaan, vaikka JYP:n otteet ovatkin olleet vaisuja. Kärppiä vastaan ilmeisesti oltiin jo vähän parempia, joten toivottavasti noususuhdanne(?) saa jatkoa.

Rähikäisen poissaolo kummastuttaa, ellei syynä ole jokin lievä loukkaantuminen tai vastaava. Muussa tapauksessa: HERÄTYS MATTI! Niin ja eikö Alanen joutaisi jo välillä katsomon puolelle, hemmetti.

JYP-faneja ilmeisesti taas tulossa Kuopioon joten kannustusta ei vierasjoukkueeltakaan pitäisi puuttua. Tasainen peli kai tästäkin tulossa...
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ottelu antaa aika hyvin kuvaa missä meidän peli menee, varsinkin jos hävitään. Kalpan ilme valmentajan vaihtumisen jälkeen yhtä peliä lukuunottamatta on ollut, taisteleva, taklaava ja hyvin liikkuva ja Kalpa on saanut lisäsenttejä ja kiloja Rauman suunnalta 2 pelaajam muodossa, hyvin Pekka Virran näköisiä pelaajia.

Siinäpä JYPillä "nykykunnossaan" puremista kylläkseen.
Onneksi ottelun näkee sohvalta katsellen tällä kertaa.

Ketjuista ei mitään sanottavaa muuta kuin että Huse sitten taas rikki.
Ja toivosin jo ns. 1.kentän ottavan tulosvastuuta, nyt varsinkin , tai sitten se pitäisi kasata uudestaan.

Yllätys ei ole myöskään se että Rahikainen ei pelaa, no Alanen pelaa.
Antaa Alatalon näyttää...
Mutta tuon mukana latistui osaltaan illan peli.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Juuh 3:a pistettä tyrkkäis ja pitkävetoon varma 2. Kalpa on kaikilla muilla osa-alueilla meitä huonompi paitsi asennepuolella ja pelkällä asenteella ei pitkälle pötkitä. Eli tänään Sinkku ja meidän AV pelaa nollan ja meidän YV pöllyttää Kalpan verkkoa ainakin muutaman kerran. Eli meille 3 pojoa parin kolmen maalin erolla. Ainiin valmennus teillä Kuopiossa on ainakin parempaa/rohkeampaa laatua kuin meillä.
 

Nshr

Jäsen
Vauhdikas ottelu?

Veikkaan, että tulossa on vauhdikas ja suurimaalinen ottelu. Vaikka otteluennakossakin painotettiin ottelun tärkeyteen, odotan jotain ihan muuta kuin vähämaalista ja tarkkaa puolustuspeliä.

Kotijoukkueesta molemman Kanadan pojat (Sonnenberg, Davidson) olivat avauskierroksella suhteellisen näkymättömiä, joten on mielenkiintoista nähdä miten sopeutuminen SM-liigaan on sujunut. Jani Tuppurainen on tilastojen valossa pelannut hienon alkukauden, ja hänen kanssaan JYPin puolustajien tulee olla varuilla. Siinä siis pelaajat, jotka KalPalta nostasin esiin.

JYPistä suurimman huomion vie itseoikeutetusti Wallinheimo, mutta oma mielenkiinto kohdistuu Miska Kangasniemeen. Tiistaina paluun tehnyt puolustaja toi kertaheitolla jämäkkyyttä hurrikaanien alakertaan, ja myös kuuluisia avojään pommeja nähtiin! Toivottavasti sama meno jatkuu tänään.

Ainiin, tulosvetoon pistin 8-3/3-8.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pyhyyttä!!! Harvoin yksittäinen voitto maistuu näin mahtavalle. Todella kova nousu joukkueelta takaa-ajoasemista voittoon. Uskon, että tämä on juuri sitä, mitä vaikeassa henkisessä tilassa oleva joukkue tarvitsee.

Melkein sääliksi käy Kalpaa, sillä voi sanoa tuohon edelliseen lauseeseeni jatkoksi, että tämä oli juuri sitä mitä Kalpa ei olisi tarvinnut...

Ilari 2+2, Pomon paikalle alkaa kohta olemaan tungosta! :)
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Peli oli sieltä ja syvältä kaksi erää, kolmannessa yv alkoi toimimaan. Sanonko? Tärkeääkin tärkeämmät 3 pistettä. Tästä on hyvä jatkaa.

Filppula vilttiketjuun, eikö niin? Oli tänäänkin taas niin huono ;) 2+2 vain.
 

ruukkunen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu Muutos, Hallituksen Päätös, Perheyritys
Häviämisen kulttuuria

Ei voi olla totta, mutta...

Tänään näkivät kaikki Niiralan monttuun vaivautuneet tai maksullisen tv-kanavan ääreen hankkiutuneet, kuinka jääkiekko-ottelu hävitään oppikirjamaisen tyylikkäästi. KalPa johti ottelua kolmeen otteeseen, kerran kahdella maalilla, ansaitusti joka ainoa kerta, mutta niin vain kaveri tuli rinnalle ja lopulta ohi.

Miksi tässä kävi näin? KalPa sai kuitenkin jok'ikisen maalinsa oman hyvän pelaamisensa ansiosta, ja varsinkin Tuomas Kiiskinen tuntui välillä täysin pitelemättömältä jyväskyläläisten alueella. Ei pari lisämaaliakaan KalPalle kovin suuri vääryys olisi ollut.

JYPin maalit näyttivät oikeastaan kaikki enemmän tai vähemmän jolleivät suorastaan tuurimaaleilta, niin ainakin räkäisiltä sellaisilta. Harvoin tuurimaalit kuitenkaan puhtaasti onnenkantamoisia ovat, ja itse asiassa kaikki hurrikaanien osumat tulivat sinänsä hyvistä tilanteista. Se viimeinen silaus vain kaikissa vierailijan häkeissä näytti enemmän tosiaan tuurilta kuin taidolta, ja siksi itse ainakin kiehun tällä hetkellä raivosta. Kyllä mielestäni Kuopioon olisi pitänyt kaiken oikeudentajun mukaan kolme pistettä tänään jäädä, sillä kokonaisuutena KalPa oli parempi. Tai no, "parempi", ei ollut, kun ei tehnyt enemmän maaleja.

Peli saattoi jollain tapaa ratketa JYPin 3-2-kavennukseen heti kolmannen erän alussa. Maalihan tuli vähintäänkin puolittain potkaisemalla, mutta ei Favorinia voi syyttää väärästä tuomiosta, tilanne oli niin nopea että hädin tuskin edes hidastetusta tv-kuvasta pystyi tämän toteamaan. Kuitenkin heti tämän maalin jälkeen KalPan peli oli pitkään hukassa, ja trombit tasoittivatkin myöhemmin. Miltei heti tämän jälkeen sai KalPa jälleen otetta ja maalin, mutta saman tien alkoi paniikkimeininki huokua kentältä. 4-5-maali taisi olla ainoa todella räikeästä kuopiolaisvirheestä johtunut hönnä, mutta jotenkin juuri tuossa vaiheessa ottelua se olikin odotettavissa. Hyvästä otteesta huolimatta vastustaja oli aina vain tullut tasoihin, eikä pelaajien usko yksinkertaisesti heidän nykyisen kokemuspiirinsä perusteella riittänyt edes sen yhden pisteen ottamiseen. Tarkoitan kokemuspiirillä niitä muistoja, joita heillä mahdollisesti alitajunnassaan on vastaavanlaisista tilanteista. Tällä kaudella on kuitenkin monesti johtoasema tyritty vielä vastustajan voitoksi, ja tämä pelko taisi ratkaista tämän(kin) ottelun.

Sekavaa oli, mutta pakko oli vuodattaa etten tärvelisi omaa taikka julkista omaisuutta.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Kolmea pistettä odotin tästä ottelusta, kahden erän jälkeen se näytti melko kaukaiselta haaveelta. Onneksi JYP kuitenkin ryhdistäytyi päätöserään, jonka aikana joukkue rakensi huikean kirin. Maaleja nähtiin ja pisteet saatiin, kai tässä ihan tyytyväinen täytyy olla. Minulle ainakin kelpaa, tuli se "puhdas" voittokin pitkästä aikaa.

Kiitos JYP!
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ei tunnu pisteet kelpaavan sitten millään. Tämähän se on ollut juoni jo useassa pelissä putkeen - kolmea pistettä tarjotaan, tuloksena nolla.

Kaksi erää peli meni aika pitkälti KalPan hallinnassa Jypin saadessa painetta käytännössä ainoastaan jäähyjen ansiosta. Kolmannessa taas tapahtui juuri päinvastoin kuin Virta tauolla toivoi eli KalPa passivoitui ja kahden maalin johto lipui käsistä. Kyllä se aika selkeästi on nähtävissä, että kokemusta johtoasemassa pelaamisesta ei ole, lopussa alkaa mailan puristaminen.

Vitutusta lisää entisestään se millaisia Jypin maalit olivat - oliko jopa yksi maali, jossa kiekko ei olisi pomppinut pelaajien suojuksissa?

Positiivista oli luonnollisesti Kiiskisen esitys.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka tämä olikin vain yksi ottelu, ja yksi voitto muiden joukossa, niin jumalauta että tuntuu jotenkin hyvältä! Vieläpä, kun kerrankin kävi JYP:llä tuuria ja oikein kunnolla. Varmaan toki johtuu osittain punamustavalko-laseistakin, mutta tuntuu siltä että meillä sitä todellista mäihää käy melko harvoin. Näin tällä kertaa! Ja olihan siinä KalPallakin ainakin se yksi mäihäpomppumaali. Laukomalla ne maalit tulee, välillä käy tuuria ja välillä ei. Olihan tuossa JYP:llä ainakin pari tolppaakin, että sikälis oli sitä huonoakin mäihää mukana.

Hemmetin tärkeät pisteet. Propsit Matille(?) yv-ketjumuutoksista, alkoihan sitä tulosta tulla. Toivottavasti vaan seuraavassa pelissä ei palata heti siihen kaikki pelaa -systeemiin...
 

Noppel

Jäsen
Yhteenvetona Kalpalasien läpi näkemästäni:
+ Yleisömäärä oli TV-peliksi hyvä. Vihdoin yli budjetoidun. Onneksi Kuopiolaisia takinkääntäjiä Canalin puolelle ei tänään liikaa ollut.
+ Ykköskenttä (Kiiskisen kädet. Koko ketjun työmoraali.)
+ Paljon perussuorittajia, jotka pelasivat "ihan hyvän" pelin.
+ Kauvosaari, Favorin
- Kyle Peto, miehestä ei vaan ole apua joukkueelle.
- Henri Huohvanaisen käsittämätön 'kiekko katsomoon' -jäähy, josta pelin jopa väittäisin että ratkaiseva maali. Nämä ovat asioita joita ei vaan saatana voi tehdä tässä vaiheessa.
- Jermu Pisto, alla oleva loukkaantuminen ja A merkki rinnassa eivät merkkaa sitä että saisi puhtaat paperit.
- Koko puolustuksen avoimuus. Käsittämätön kurittomuus silloin kun pitää olla pakollinen nöyryys jäädyttää peliä ja ottaa ne kolme pistettä.

Tappiolla on Kalpalle hyvin kauaskantoiset vaikutukset, sillä kolme pistettä on iso asia tässä sarjassa päävastustajaa vastaan. Työmoraali on entistä huonompi ja itseluottamus koki hyvin kovan koettelemuksen. Oulusta kolmen pisteen hakeminen on kuitenkin käytännössä lähes mahdottomuus nykyrosterilla. Sieltäkin todennäköisyyksien valossa 0 pistettä tulossa.

Lopputulos: Tää on just sitä samaa?
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Matti, mistä nyt tuulee?

Mikähän Mattia vaivaa kun laittoi neljän hyökkääjän erikoisviisikon ylivoimaan? Kaiken kukkuraksi viivalla pelasi kummatkin pelaajat lavat kentälle päin. Ennenkuulumatonta. Muutenkin pelattiin kolmannen erän ylivoimilla suoraviivaisesti maalille päin, jossa oli jopa kahden miehen maski. Kauanhan tätä on meikäläinenkin rummuttanut, mutta viime tippaan se pitää näköjään jättää, että muutoksia tulee. Mutta ensi pelissä hakataan varmasti taas päätä seinään neljän viisikon ylivoimalla.

Mutta ei silti hyvältä näytä, sen verran oli vierasjoukkue tänään kuutamolla kaksi ensimmäistä erää. Todella kuritonta perseilyä, eikä tietoakaan viisikkopelistä.

KalPastahan ei voi olla mainitsematta Tuppuraista ja Kiiskistä. Loistavia pelimanneja molemmat varsinkin kun ovat saaneet voimaa kroppiinsa. No, Kiiskinenhän taisi olla Pekka Virran luottomies A-junnuissakin.
 
Viimeksi muokattu:

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä kolmeen pisteeseen voi olla tyytyväinen ja 3.erän nousuun, siitä kiitos JYP.

Mutta oli se esitys 2.erää niin huonoa että tuosta on vielä matkaa ja paljon siihen että voitetaan useampi peli putkeen varsinkin vastuksen koventuessa, mutta pakko vaan koittaa jos meinaa voittaa!

Tuuriakin oli tosi paljon mutta tuurihan on useammin viisaan puolella kuten Dufva sanoi. Olihan Kalpankin 2 maaliin tuurilla iso osuu, yksi osuu Sonnenbergin mailan varteen ja toinen muuttaa suuntaa hanskan reunasta tyyliin, ihmeellisiä maaleja tänään kaiken kaikkiaan.
Tosi monen pitää myös nostaa tasoaan se on taivaan tosi.
Mutta hyvä nyt että voitto kuitenkin tuli ja toiv. siitä nyt sitten jotain apua oli henkiselle puolelle pitkässäkin juoksussa, olisi jo aikakin.

Mun mielestä kentän paras oli Kalpan Kiiskinen, siinä on pojalla tulevaisuutta vielä edessä päin, toki Ilarikin oli noita pelipisteitä katsellessa oikein hyvä.
Jos ja kun Kalpa alkaa pelaamaan sillä ilmeellä 100% pelistä mikä oli kuitenkin valta-osan pelistä esillä ja saa muutamat helpot virheet pois niin kyllä Kalpa niitä voittoja vielä ottaa tässä sarjassa.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Millä erikoiskoostumuksella Matti yv:tä pyöritti? Tietääkö joku kokoonpanoa? Oliko erikoisketjuja 1 vai 2?
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
david kirjoitti:
Millä erikoiskoostumuksella Matti yv:tä pyöritti? Tietääkö joku kokoonpanoa? Oliko erikoisketjuja 1 vai 2?

Alanen-Lahti-Filppula
Männikkö-Marttinen

Tänään ylivoima oli ajoittain läpi ottelun parasta aikoihin, mutta ketsuppipullo aukesi vasta tämän viisikon astuttua estradille yhdessä. Tänään oli esimerkiksi enemmän alivoimaa passivoittavia pakki-pakki -syöttöjä enemmän kuin yhteensä koko kaudella. Myös maskipelaaminen oli hyvällä tasolla tänään, varsinkin kolmannen erän ylivoimilla. Varsinkin paljon parjattu Johannes Alanen ansaitsee maskipelaamisesta kiitosta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Toisen erän jälkeen olin valmis lähtemään baarista kotikoneen ääreen kirjoittamaan että Alatalo ULOS. Niin totuttua paskaa JYPin peli oli. Onneksi sitten KalPa ja rouva Fortuna tarjosivat voiton JYPille ja 3 pistettä lähti Jyväskylään, ei-ehkä-niin ansaitusti kuitenkaan. Kuitenkin ei tässä nyt voi päätä pensaaseen pistää, mutta tekemistä on edelleen.

Filppulan maali meni ilmeisesti sääntöjen mukaan, koska tilanteessa ei ollut potkuliikettä, ainakaan en sellaista huomannut.

KalPasta on pakko mainita se, että sillä on nyt se, mitä JYPiltä puuttuu, hyvä ykkösketju. Varsinkin Tuppurainen jäi mieleen, eikä tällä kertaa ainoastaan kultakuuppansa ansiosta.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
EI VAAN OSATA VOITTAA! EI! EI OSATA!

Voi herranjumala, ei tätä kestä. Jos tästä tulee tapa (viime hetken, yhden maalin tappioista), niin koko KalPan 35 miehen pelaajisto jää keväällä sairaslomalle (ellei aiemminkin) maanis-depressiivisyyteen / hermoromahdukseen vedoten.

Käy ihan sääliksi koko tuota joukkuetta, asenne on varmaan liigan paras, ja yritys huippuluokkaa, mutta:
A) Ykköskenttä (+ varauksella Hämäläisen kenttä) pystyy ainoastaan luomaan TILANTEITA vastustajan maalille
B) Kulmapeli on hyvää, mutta sieltä ei päästä maalintekosektorille
C) Johtajuutta ei löydy muualta kuin Sonnenbergin viitan alta
D) Puolustus vuotaa kuin seula --> tasaisuutta puolustuspelaamisessa ei ole tarpeeksi, kalustokin suorastaan säälittävä liigatasolle

Oli tänään onnistujiakin.
+Tuppurainen ja Kiiskinen osoittivat olevansa tähän liigaan hyviä nimiä.
+Kauvosaaresta on meille vielä varmasti suuri apu; mies on taitava luistelija ja kiekonkäsittelijä. Vastuun myötä tästä miehestä kuullaan vielä, ei muuta kuin paperia kouraan ja heti.
+Mats Hansson. Huima tasonnosto alkukauteen verrattuna. Itseluottamusta oli jopa viedä kiekkoa hyökkäysalueelle ja tehdä harkittuja ratkaisuja.

JYPistä mieleen jäi Kangasniemi jatkuvine tööttiyrityksineen, sekä Marttinen. Entinen liigan lemmikkipossu on taitava ja kovaluinen kiekollinen pakki. Filppulaa en kyllä kentältä mitenkään erityisesti löytänyt, vaikkakin teki mairittelevat tehot.

Ei tästä voi kuin nousta ylöspäin. Päätä pystyyn ja samanlaisella asenteella Ouluun hakemaan pisteitä lauantaina. Jostain kumman syystä luottoa vielä löytyy, tekemisen taso on sitä luokkaa että tulostakin rupeaa syntymään. Joukkue huutaa armotta ratkaisijoita, jospa tässä lähiaikoina ollaan jo nimen tai pari verran kovempia..
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt ainakin tuli räkämaaleja, puolin ja toisin. Todella kauhean näköisiä flipperimaaleja tuli molemmille kaksi. Jypin peli oli välillä hyvinkin energistä, mutta sen vastapainoksi tuli muutamia karkeita hasardeja omassa päässä. Välillä Kalpa pääsi pyörittämään boksissa todella pahasti ja sai Jypin puolustuksen melkoisen sekaisin. Purkujen harjoittelu voisi olla seuraava teema ensi viikon harjoituksissa.
Kovanen laittoin vielä mahtavasti lopussa kiekon ihanasti ränniin, eikä edes yrittänyt tyhjiin työntää tai flipata keskialueelle. Jees, hienoa pelinlukua.

Tupparaisen toinen maali oli todella näyttävä suoritus ja muutenkin kaveri jätti itsestään erittäin positiivisen kuvan. Ottaisin kaverin ilomielin Jypiin ainakin tämän matsin perusteella.

Up in hurricanes!
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo erikoisketjun onnistuminen ylkällä lämmittää kyllä kovasti. Olisi hienoa, jos Alanenkin löytäisi tämän pelin kautta ratkaisuvoimaa myös jatkoon. Nyt vaan Matti toinenkin erikoiskenttä yv:tä pyörittämään vaikkapa mallia:

Piispanen-Vänttinen-Louhivaara
Niskavaara-Grunn
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös