To 15.4.2010 HPK - KalPa (4. välierä)

  • 24 527
  • 118

Lipton

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En nyt omaa mielipidettäni tuo julki tilanteesta kun sillä ei ole mitään merkitystä tässä viisauden hornankattilassa. Mutta kyllä selostajat haukkuivat Viitaluoman ainakin tyhmäksi tuossa tilanteessa kun ajaa täysin kiekottoman miehen katolleen. Tv:stä tilanne tuli lukemattomia kertoja, monesti Te arvon Buzzer sen näitte?

Minäkin haluan kommentoida. Tyhmältä Kerhon kannalta Viitaluoman temppu näytti, mutta ei todellakaan törkeältä. Jos Kapanen on Viitaluomaa tuosta tönäisystä mm. iltapäivälehtien urheilutoimittajille syytellyt, niin kovasti ihmettelen, sillä sen verran köykäinen töytäisy oli kyseessä. Eihän Kapanen edes siitä laitaan asti lentänyt, vaan oli pakko pudottautua polvilleen, että tuomarit huomaisivat rikkeen.

Kolehmaisen taklaus oli toki pitkällä saatolla, mutta harvoin näistä jäähyjä vihelletään. Kai siitä jotain olisi voinut vislata, mutta ei väärin noinkaan.

Louhen temppu tyhmä, mutta seuraukseton, joten ei siitä sen kummempia. Lassilan loukkaantumista en nähnyt.

Eikös Kerholta loukkaantunut Hämäläisen lisäksi Nieminen. Tuliko sillä kiekko käteen vai mitä? Hyvä se on, että nähtiin ensimmäisen kerran tapahtumia ja tunnetta, mutta loukkaantumiset on perseestä.

Se on HPK. Ihan helvetin kova jengi. Tää porukka jaksaa yllättää iloisesti. Tämä kausi on jo nyt mennyt yli odotusten ja vielä on pelejä jäljellä. Mahtava voitto ja helvetin hyvä, että pelataan vielä ainakin maanantaina Rinkulassa.

Kerholla on kaikki mahdollisuudet finaalipaikkaan. Viimeisessä kahdessa pelissä on pystytty luomaan riittävästi maalipaikkoja minkä tahansa ottelun voittamiseen. On se kumma kuinka yksi ainoa peli pystyy muuttamaan tämän sarjan fiiliksen kehnosta helvetin hyväksi. Maanantaina saattaa olla jo tupa lähes täynnä.
 

Velu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jännä peli josta näemmä riittää kirjoitettavaa! Noose tuossa ylempänä ansiokkaasti summasikin ranskalaisin viivoin niitä asioita jotka myös itse panin merkille, mm. tuo Pekka Virran vastalääke maalin takana seisoskeluun.

Jatkoerässä sai jännittää tosissaan kumpaanko päähän menee... huippupaikkoja tuli liukuhihnalta ja painostusjaksot aaltoilivat metkasti päästä päähän. Kummallakin oli etsikkoaikansa, niin jatkoerässä kuin koko pelissä.

Tunteella elin jatkoerän tapahtumissa ja siten toki toivoin toisenlaista ratkaisua. Mutta totuuden nimissä on sanottava että voittomaali oli odotettu ja oikeutettu. Kerhon ratkaisuyrityksissä oli jatkoerässä kautta linjan parempi laatu ja Järvinen yksin pitkitti ratkaisua 'ihan hyvillä' kopeillaan. Vastustaja oli parempi tässä yksittäisessä pelissä ja voitti ansaitusti. Siinä se.

Ylilyönteihin en jaksa ottaa kantaa. Niiden takia en peleissä käy enkä niistä nyt ilakoi.

Mutta historiasta ja tilastoista kiinnostuneille vielä tiedoksi: Aamulehti uutisoi tänään otteluraporttinsa kylkiäisenä virheellisesti että tämä eilinen olisi ollut KalPan ensimmäinen jatkoaikatappio kautta aikain SM-liigan pudotuspeleissä ja siten historiallinen. KalPa on kuitenkin hävinnyt kerran aikaisemminkin pudotuspelin jatkoajalla! Se tapahtui 7.3.1990 Kuopiossa ja vastassa oli silloin TPS. KalPa nousi silloin kahdella ilman maalivahtia tehdyllä maalilla jatkoajalle mutta turhaan: jatkoaikamaalin teki jo jatkoajan toisella peliminuutilla vieraiden Mal Davis.

Tässä vielä KalPan jatkoajalle menneiden pudotus- ja karsintapelien listaus. Liigan pudotuspeleissä siis kuusi peräkkäistä voittoa ennen eilistä ja nyt yhteensä kaksi tappiota. Ja karsinnoissa (ml. tasonmittaus 2007) kahdeksan voittoa, nolla tappiota. Seuralla on siis aika hyvä historia jatkoajalle menneistä tosipeleistä mutta ei sentään ihan täydellinen.

SM-liigan pudotuspelit:
07.03.1990 KUOPIO KalPa - TPS 5-6 ja.
08.03.1991 KUOPIO KalPa - JyP HT 3-2 ja.
19.03.2009 KUOPIO KalPa - HPK 2-1 ja.
23.03.2009 KUOPIO KalPa - HPK 3-2 ja.
02.04.2010 KUOPIO KalPa - Tappara 3-2 ja.
05.04.2010 KUOPIO KalPa - Tappara 4-3 ja.
07.04.2010 TAMPERE Tappara - KalPa 1-2 ja.
15.04.2010 HÄMEENLINNA HPK - KalPa 3-2 ja.

Liigakarsinta:
16.03.1997 JÄRVENPÄÄ Haukat - KalPa 1-2 ja.
18.03.1997 KUOPIO KalPa - Haukat 5-4 ja.
26.03.1997 OULU Kärpät - KalPa 2-3 ja.
28.03.1997 KUOPIO KalPa - Kärpät 5-4 ja.
28.03.1998 KUOPIO KalPa - Pelicans 3-2 ja.
03.04.1998 KUOPIO KalPa - Kärpät 3-2 ja.

SM-liigan tasonmittaus:
14.03.2007 KUOPIO KalPa Jukurit 3 - 2 ja.
15.03.2007 MIKKELI Jukurit KalPa 4 - 5 ja.

(Lähteet: niiralanmonttu.com, mestis.fi ja sm-liiga.fi)
 
Viimeksi muokattu:

Teemu Aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HC Andersen
Eikös Kerholta loukkaantunut Hämäläisen lisäksi Nieminen. Tuliko sillä kiekko käteen vai mitä? Hyvä se on, että nähtiin ensimmäisen kerran tapahtumia ja tunnetta, mutta loukkaantumiset on perseestä.

Joo Niemisellä kiekko napsahti johonkin, kun peitti TAAS siniviivalaukauksen. Kävi sen jälkeen kyllä kentällä, mutta jätti leikin kesken parin vaihdon jälkeen eikä pelannut loppuun.

Pakko mainita vielä tästä hpklaisten laukausten peittämisestä. En ole koskaan Hämeenlinnassa/Suomessa nähnyt näin uhrautuvaa pelaamista omassa päässä. Elintärkeät av-miehet Kolehmainen-Kemppainen peittivät yhden av-vaihdon aikana eilen 5 lämäriä. Mäkelä-Miliisi peittää joka pelissä toista kymmentä vetoa ja sitten Nieminen, joka on myös tämän alan suuria. Kenellekään tällaisia loukkaantumisia ei toivoisi, mutta jos osumia näin uhrautuvasti ottaa, on nostettava lippistä!
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kyllä kerhon kovimmat nimet eilen olivat Mäkelä ja Tuulola. Ensimmäiseltä käsittämättömän kovaa vääntöä, ja ei pudonnut kyydistä jatkoajallakaan, vaan jyräsi miehet laitaan. Jälkimmäinen tekee sellaisia ratkaisuja kiekon kanssa omassa päässä paineen alla, että junnuille voi noista tehdä koostevideon. Okei, olihan se jäämisekin ihan hyvä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vaikka suhtauduin hiukan nuivasti Tuuskin paluuseen ja jatkosopimukseen, niin kyllä pitää nöyrästi myöntää, että hän on edelleen puolustuksen ehdoton ykkösnimi Kerhossa. Juuri tällaisissa paikoissa se kokemus astuu esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Eihän se mikään raketti ole, mutta vahvuudet kuittaavat heikkoudet mennentullen. Harmi, ettei lahjakkuus ole tarttuva tauti. Nimiä mainitsematta joku Syväsalmi voisi ottaa hiukan mallia.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
En ole lukenut tätä ketjua muutamaa pelinjälkeistä viestiä enempää, syy: vitun lapsellinen nokittelu molemmin puolin, hävetkää saatana. Joten olen pahoillani, jos toistan jo aiemmin mainittuja asioita.

Pelissä voitto meni mielestäni oikeaan osoitteeseen, sillä maalien näkökulmasta olimme jatkuvasti takamatkalla. Peli alkoi meikäläisittäin erittäin vahvasti ja siinä olisi kyllä pitänyt häkki tai pari tehdä. Eipä tehty ja sitten Mäenpää rankaisi sillä kauhukudillaan pelin 1-0. Hyvin taisteltiin kuitenkin homma tasoihin ja lopulta jatkoajalle. Jatkoerässä molemmilla oli mahdollisuudet ratkaista homma, ehkä KalPalla enemmän oli maalipaikkoja, mutta niitä ei tunnetusti lasketa.

Sarjaa kokonaisuutena ajatellen pidän KalPan tilannetta kuitenkin Kerhon vastaavaa parempana. Mielestäni KalPa lähtee vahvana ennakkosuosikkina lauantain peliin. Siitä voitto ja päästään taas yrittämään Hämeenlinnaan. En usko että kahta vieraspelitappiota tulee putkeen. Vaikka tämä touhu on pienestä, kiinni niin uskon että marginaalit on tässä sarjassa, Tappara sarjaa enemmän, KalPalle kallellaan.

Näillä eväillä.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Olipahan viihdyttävä peli. Jatkoajalla ei tahtonut penkillä edes pysyä. Aika tyhjä olo oli Laakkosen maalin jälkeen. Kyseisessä tilanteessa Ströbällä ja Seppäsellä olisi ollut paikka pelata paremmin kuin karkuuttaa kiekko Laakkosen lapaan.

Hieman harmittaa nuo KalPan poissaolot mutta jos tätä ketjua uskoo niin kai sieltä HPK:n joukkueestakin tippui kavereita pelin tiimellyksessä. Ei sillä että millään mittarilla pitäisin Niemistä & Hämäläistä tasa-arvoisena menetyksenä verrattuna Timoseen ja Kapaseen :)

Noh eiköhän kaverit ole parsittu jesse teipillä kasaan lauantaiksi. Varsinkin Lassila, en oikein jaksa uskoa että maalivahdin varusteilla varustettu henkilö loukkaantuisi pahemmin jos Kerman taklaa pelin jälkeen? Aika kyseenalaisia tapahtumia oli muutenkin pelissä mutta suurinpiirtein tasan menivät eikä suurempia älyttömyyksiä nähty. Tuomarilinja meni aika tasan, oisiko yksi helppo jäähy tullut molemmille.

En jaksa uskoa HPK:n ihmeeseen Kuopiossa sillä HPK:lla ei ole kuin yksi kenttä joka osaa pelata kiekollista peliä. Pitkässä juoksussa se kääntyy KalPan eduksi.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Eikös tämä Lassilan käsivamma tullut siitä kun mies hyökkäsi äkkiarvaamatta KalPan pelaajien keskelle lyömään Kermania takaapäin nyrkillä ja tällöin nyrkinisku osui luultavasti mailaan tai kyynärpääsuojukseen sillä seurauksella, että nyrkille kävi kuin Robert Heleniukselle viime ottelussaan?
 
F

Flonaldo

Eikös tämä Lassilan käsivamma tullut siitä kun mies hyökkäsi äkkiarvaamatta KalPan pelaajien keskelle lyömään Kermania takaapäin nyrkillä ja tällöin nyrkinisku osui luultavasti mailaan tai kyynärpääsuojukseen sillä seurauksella, että nyrkille kävi kuin Robert Heleniukselle viime ottelussaan?
Aika järkyttävä on näköjään nykyisin tämän palstan alennustila.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
F

Flonaldo

Aika yllättävää myös että paristakymmenestä ihmisestä tuon oli kuullut yksi ainoa - jonka "lempi"nimi on "Sensaatio".
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Ei tuossa huutelussa tuon perusteella kyllä mitään järkeä ole ollutkaan, mutta aikamoista dissaamista hämeenlinnalaisia kohti, kateutta havaittavissa.

Jos tuo pitää paikkansa niin kyllähän äijältä kuuluu napata pressipassi talteen, kuitenkin hän on ottelussa ihan muussa roolissa kuin peruskatsojana. Kieltämättä juttu epäsuorasti yleistää koko hämeenlinnalaisporukan, vaikka yksittäinen taulapää kyseessä. Tuskin siellä toimitsijoidenkaan moista huutelua pitkään katseltaisiin, vaikka kuinka kotijoukkueen puolella olisivat.

Mutta jopas alkoi olla tunnetta pleijareissa, kun Iltalehteä myöten paukutellaan! Eikös tätä juuri peräänkuulutettu?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika yllättävää myös että paristakymmenestä ihmisestä tuon oli kuullut yksi ainoa - jonka "lempi"nimi on "Sensaatio".
Johtuneeko tuosta, ettei ko. toimintaa harjoittanutta toimittajaa ole myöskään tavoitettu...
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Mutta jopas alkoi olla tunnetta pleijareissa, kun Iltalehteä myöten paukutellaan! Eikös tätä juuri peräänkuulutettu?
Kyllähän täällä alkaa pikkuhiljaa viihtymään! Olen huono ihminen koska seuraan jääkiekkoa ainakin osittain sen vuoksi että siinä on vaaramomentti, eli on mahdollista että joku loukkaantuu. En tarkoita että nautin niistä hetkistä joissa joku loukkaantuu, vaan nautin seurata lajia jossa on loukkaantumisriski, eli vaaraefekti.

Aivan mahtavaa, "noi itkee, noipa enemmän, noidenpan valmentaja itkee väärin, meidän vaan mediapelaa". 1:1 menee aina nettikeskustelun käsistä karkaaminen sen kanssa että ottelusarjassa on tunnetta. Hienoa, tunne on se syy miksi minä jääkiekkoa seuraan. Tappion vitutus ja voiton riemu ovat Suuria tunteita! Onneksi tämä on paras seitsemästä niin jatkoa on tiedossa.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jännittävä ja tasainen matsihan siitä tuli, niin kuin kuuluukin. Törkeydet voisi jättää pois ja keskittyä pelaamiseen. KalPan on löydettävä ylivoimaan ajatusta. Yksinkertaisesti niistä tarjotaan paikkoja ratkoa peli ja ne pitää hyödyntää.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ensinnäkin nimimerkki Leonille pientä muistutusta, että kai nyt näiden pelien jälkeen tulee Laakkosen Jannea vähän ikävä ensi kaudella? ;) Ei ihan orvolta pirulta vaikuta.

Mutta olihan viihdyttävä peli eilen. Koko peliä en katsonut kun piti seurailla välillä toistakin matsia, mutta hienoa playoff-hokia ja molemmat joukkueet pelaavat nättiä kiekollista peliä. HPK jos pystyisi Kuopiosta varastamaan sen yhden voiton, niin lähellä olisivat jatkopaikkaa.

Louhen Jykälle helvetin iso peukku täältä suunnalta, aivan mahtavaa pelaamista ja hämmentämistä. Toki sen Miettiseen kohdistuneen iskun maalin jälkeen olisi voinut jättää pois, mutta muuten. Louhi oli kiekollisenakin vaarallinen. Äijä on taas ilmeisesti runkosarjan jälkeen syntynyt uudelleen.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Mihinköhän tää kaveri on hävinny? Ei ainakaan Kalpassa pelaa -> http://www.youtube.com/watch?v=j5B7fL2X-sk

pelaa joukkueessa nimeltä KalPa ja varmaan tällä hetkellä kelailee juutubesta näitä samova pätkiä joissa taklataan kovaa, mutta puhtaasti olkapää olkapäätä vasten, ei selästä laitaa kohti. Vittuuntuu varmaan tästä aiheesta niin, että mättää seuraavassa pelissä parin maalin ohella vastustajan tyylipuhtaalla taklauksella maan rakoon...


oli ihan pakko tarrata kiinni tähän(kin)
 

Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicansin ja Bruinsin tv-mainokset.
Siellä se Kapanen näkyi eilenkin pelaavan helvetin vaarallisesti, eikä ainakaan miehen pisteitä omissa silmissä heikennä sentin vertaa että kovan taklauksen jälkeen ymmärtää jäädä sivuun kentältä jos päässä humisee. Typerähän mies olisi jos terveytensä uhalla heiluisi ja riskeeraisi seuraavat pelit tai vielä enemmän.

Vaarallisesti nimenomaan kotijoukkueen kannalta, alivoimallakin surraili aika korkealla hakemassa niitä pieniä vittumaisia pystysyöttöjä mistä olisi surutta päässyt polkemaan itsensä läpiajoon. Äärimmäisen kunnioitettava pelaaja ja hieno esimerkki kaikille. Tuntui lisäksi olevan lähes koko ajan jäällä. Viitaluoman antama tönäisy selkään saattoi tulla sen verran yllättäen että kyllä siinä jopa ammattimaisemmalta pelaajalta saattaa polvet joskus notkahtaa, ei ne mitään robotteja siellä jäällä kuitenkaan ole.

Tälläisiä pelaajia ei montaa ole ja toivon että mies pelaa myös lauantaina, vaikka se pelimielessä harmittaisikin :)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mihinköhän tää kaveri on hävinny? Ei ainakaan Kalpassa pelaa -> http://www.youtube.com/watch?v=j5B7fL2X-sk
Aika vitun nerokas kommentti kun muistaa, että eilen sekä Jussi Timonen ja Sami Kapanen saivat aivotärähdyksen, Tommi Jokinen menetti neljä hammasta ja Ville Varakaskin satutti rannettaan (?) ja silti kukaan ei jäänyt makailemaan jäähän vaan luistelivat itse vaihtoon.

Edellisissä peleissä samaa on nähty Tony Dahlmanilta ja joltain toiselta joka menetti hampaitaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ensinnäkin nimimerkki Leonille pientä muistutusta, että kai nyt näiden pelien jälkeen tulee Laakkosen Jannea vähän ikävä ensi kaudella? ;) Ei ihan orvolta pirulta vaikuta.
Aina ei voi epäonnistua. Ei mulla silti tule Lakua ikävä, vaikka ilolla katselenkin eilisenkaltaisia yksilösuorituksia. Joskus kauan sitten, kun Laku muodosti hyvän parivaljakon Kucharcikin kanssa, oli toisin. Nyt tuota samaa päättäväisyyttä tulee vain tipoittain.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Aika vitun nerokas kommentti kun muistaa, että eilen sekä Jussi Timonen ja Sami Kapanen saivat aivotärähdyksen, Tommi Jokinen menetti neljä hammasta ja Ville Varakaskin satutti rannettaan (?) ja silti kukaan ei jäänyt makailemaan jäähän vaan luistelivat itse vaihtoon.

Edellisissä peleissä samaa on nähty Tony Dahlmanilta ja joltain toiselta joka menetti hampaitaan.

Mitä noi muut Kalpan neidit liittyy tähän? Sinä se olet helvetin kova ruikuttamaan kun omia on vähän tönitty...noh ihan sama. Niittejä tulee vielä.

Suhteellisen ällöttävää vaan Kapasen kaatuileminen kun kyseessä on kuitenkin yks iskunkestävimmistä ja sitkeimmistä suomalaisista NHL pelaajista. JOS Stevensin tai Darcy Tuckerin tilalla olisi joku HPK:n oranssipaitaa kantava niin te paskoisitte välittömästi housuunne ja se perkelee savon kalatus kuuluisi Utsjoelta Hankoon.

Sunkin kommenteissas ei ole enään kyse siitä, mitä kaukalossa tehdään....paistaa kilometrin päähän se, että joku kerholainen tai hämeenlinnalainen on kussut muroihis useamman kerran. Joka kevät sama homma....Miettinen, Jokela, Tuulola, Kolehmainen...taklasit miten tahansa niin aina itketään.

Mä oikeesti pidin Kapasta vitun kovana jätkänä, mutta nyt alkaa rispektit meneen....
 
Viimeksi muokattu:

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oli luistelemassa juhlimaan ratkaisua, kun joku kalpalainen tööttäs olkapäähän aika reippaasti. Reilu peli on perseestä, mutta Kuopiossa toimitaan näin.
Saiko lainattu kirjoittaja nyt sen kauan kaipaamansa ylilyönnin?
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Kiitos niille muutamille kirjoittajille, jotka eivät alennu kirjoittelemaan muutamien muiden tapaan paskoja ja äärimmäisen turhia provoja ja tartu jokaiseen toisen kitinään. Tulee melkein paha olo toisten puolesta kun lukee noita verbaalisia oksennuksia molemmilta puolilta.

Eilinen peli oli erittäin hyvä ja viihdyttävä. Kuten aiemmin jo toivoin, tämä sarja on alkanut mennä parempaan suuntaan. HPK otti erittäin tärkeän voiton eilen ja huomenna karkelot jatkuu. KalPalla on vaikeaa nyt, kun joukkueen tehomies Kiiskinen on ollut poissa ja lähes joka pelissä muutama KalPan pelaaja joutuu ainakin hetkellisesti telakalle. Tämä johtunee osittain siitä, ettei KalPa perusta peliään fyysisyydelle ja sitä kautta näyttää tulevan varsinkin näin kevään aikana pahoja osumia. Vaikka KalPan peli on viihdyttävää, tulee välillä mieleen kysymys: Missä meidän kovanaamat?

Vaikea arvata miten tässä sarjassa tulee käymään, koska HPK & Rautakorpi on saanut pelinsä loistavaan iskuun. KalPa pelasi minun silmissä eilen jo suhteellisen hyvin, mutta se ei riittänyt tällä kertaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös