TO 12.10 KalPa-HPK

  • 5 073
  • 33

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Sisuuntunut KalPa kohtaa tämänillan ottelussa hallitsevan mestarin. Molemmilla alla edellisestä ottelusta rankkaritappio. Voitto HPK:sta tekisi hyvää itseluottamukselle. Edellisissä otteluissa vikkeläjalkaiset Tuppurainen, Kiiskinen ja Kenig olivat hyviä, tosin vastassa oli hitaampia vastustajia. Miten käy tänään, kun vastaan asettuu hyvin liikkuva HPK. Yllättäen viimeisten otteluiden paras pistemies KalPalla on ollut Ville Hämäläinen tehoin 1+5. HPK:lla Joonas Vihko ja Antti Pihlström ovat vikkeliä kavereita ja jos asenne on kunnossa on KalPan puolustuksella hikinen iltapuhde näiden vesseleiden pysäyttämiseksi. Tänään KalPalta vaaditaan asennetta ajaa maalille ja laukauksia kohti maalia.Edellisissä otteluissa laukakia on säästelty tai niiden taso on ollut heikkoa luokkaa.
Kalpalta sairastuvalla ovat Ahtonen ja Pisto. HPK:n sairastupalaiset:Andersson, Jokela, Wiikman ja Väre.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ottelun mielenkiintoa lisää varmasti ottelun tuomari Martin Homola. ;) Toivoisin äijän luistelevan myös Ritari-hallin jäälle lauantaina. Saattaisi olla seksuaalivähemmistöä tarkoittavaa ilmaisua, jota voisi hyvin suomalaisittain olettaa tuomarin oikeaksi lempinimeksikin, lentävän lauantain kamppailun huumassa, niin röhnökatsomosta kuin narriplutoonasta.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Icepowerman kirjoitti:
Yllättäen viimeisten otteluiden paras pistemies KalPalla on ollut Ville Hämäläinen tehoin 1+5.
Kalpalta sairastuvalla ovat Ahtonen ja Pisto. HPK:n sairastupalaiset:Andersson, Jokela, Wiikman ja Väre.
Viereltä löytyy syyllinen Villen pisteisiin, jos ei Tuppuraisen rinnalla saa pisteitä niin missä sitten.
HPK.fi kertoo: "Kerhon loukkaantumisosastolta takaisin kaukaloon odotetaan tällä viikolla ainakin Jari Sailiota sekä Jonas Anderssonia. Varmuudella sivussa ovat maalivahdit Miika Wiikman ja Eero Väre." Nähtäväksi jää.

Eka maali Ässiä vastaan oli sitä YV:tä mitä Kalpan pitää pystyä esittämään voittaakseen pelejä. Liikennettä maalille (kotimaista trafiikkia), laadukas laukaus ja Sonnimaisesti maltilla irtokiekot reppuun.Edelliseen peliin verrattuna järjettömän kokoisen pykälän (vain yhden,viime kauden perusteella) verran kovempi joukkue vastassa. Odotukset eivät korkealla, kakkosta pelaamalla varmistetaan edes jonkinlainen hyvänolontunne pelin jälkeen. Vauhdikasta hokia kiitos!
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Tiistai-iltana kotiin ajellessa ei käynyt kyllä mielessäkään, että tänään hallille vaivautuisin. Kävi mielessä myös sellainen asia, että taidan lopettaa koko urheilun seuraamisen. Sen verran epäoikeudenmukaista jääkiekko voi välillä olla. Parin päivän ajan ajattelin, että tästä lähtien minua kiinnostaa vain ja ainoastaan viina ja hevoset. Ei niinkään ne hevoset, mutta jotakin pitää sanoa seuraksi.

Pari yötä nukuttuani ajatukset ovat toisenlaiset. Luonto ei anna periksi, vaan kait se on autonräppänä valjastettava tulille taas illalla ja otettava suunta kohti Kuopiota. Vaikka ottelun loppu oli mitä oli tiistaina, paljon hyvääkin ottelussa oli havaittavissa. KalPa sai nyt harjoiteltua kiekon hallintaa ja kiekollisen pelin rakentelua, mikä kävi loistavasti harjoittelusta nimenomaan Kerhoa vastaan. Jos Ässiä vastaan tällaiseen ei olisi kyetty, olisi tänään odotusarvot totaalisen nollissa. Kuntokuurin lisäksi onetimer-harjoitukset tekisivät joukkueelle terää ja ihan perusharjoitteet jossa laukaistaan b-pisteen kaarelta suorasta luistelusta. Kammottavia olivat tiistaina.

Eli loppuun toteamus: KalPa toivottavasti kykenee haastamaan Kerhon tänään kiekollisessakin pelissä ja itseluottamusta sekä rohkeutta riittäisi voittotaisteluun asti. Kerho tulee varmasti hyvällä jalalla, mutta toivotaan isäntien pystyvän voittoon.

Edit: Illan seepra ei todennäköisesti ole koskaan kuullut minkäänlaista kuittailua tai väännöstä sukunimestään...
 

M10

Jäsen
Andersson palaa tänään kalakukkokaupungissa kehiin ja tutulle paikalleen Mäkiahon ja Keinäsen vierelle. Hjuva! Nelosketjusta löytyy laatua, luotettavuutta, menestyskokemusta ja piilevää tehokkuutta Lappalaisen, Loikaksen ja Väisäsen muodossa.

Ykkönen ja kolmonen tutuissa koostumuksissaan

Lahti-Leino-Hassinen
Pihlström-Uusikartano-Vihko

Hyökkäys näyttää äärimmäisen hyvältä. Vielä kun saataisiin tuo peli kulkemaan..

Kyllä KalPalle tänään tulee vaikea ilta, mutta myös Kerhon pitää pelata tasollaan, jotta kolmesta pisteestä voidaan haaveilla.

Sääli kun Ahtonen ei pelaa.
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Varmaan vaudikas peli tulossa, joka hävitään taas tyylikkäästi. Saadaan jostain päin Suomea vähän sääliä ja sympatiaa. Joku toteaa meidän olevan väärässä sarjassa, rutiinivoitto HPK:lle ja blaa blaa blaa...

Tai sitten:
Kasper Kenig iskee 4+2. Kotivoittoa tuulettaa kauden ennätys-yleisö 3701 katsojaa.

Pimeää iltaa odottaessa.
 

Wings-

Jäsen
KalPa tänään

30 Tuomas Nissinen, Maalivahti AK
35 Kimmo Kapanen, Maalivahti


1. kenttä

33 Mikko Purontakanen, Vasen puolustaja AK
20 Matti Kuusisto, Oikea puolustaja AK

12 Jani Tuppurainen, Vasen laitahyökkääjä AK
21 Martin Sonnenberg, Keskushyökkääjä AK
19 Tuomas Kiiskinen, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

22 Juha Alastalo, Vasen puolustaja
4 Janne Jalasvaara, Oikea puolustaja

11 Timo Koskela, Vasen laitahyökkääjä
10Ville Hämäläinen, Keskushyökkääjä
28 Sami Kaartinen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

9 Mats Hansson, Vasen puolustaja
6 Aku Pekkarinen, Oikea puolustaja

15 Kasper Kenig, Vasen laitahyökkääjä
17 Sami Salonen, Keskushyökkääjä
25 Aatu Hämäläinen, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

5 Kyle Peto, Vasen puolustaja
23 Matt Davidson, Hyökkääjä

16 Henri Huohvanainen, Vasen laitahyökkääjä
8 Eetu Qvist, Keskushyökkääjä
42 Simo Vidgren, Oikea laitahyökkääjä


Virta on odotuksien mukaisesti kasvattamassa Tuomas Kiiskisen roolia. Kiiskinen pääsee ny pelaaman ykköskentässä ja todennäköisesti myös ylivoimaminuutteja on luvassa. Taitavalla ja luisteluvoimaisella hyökkääjällä on nyt mahdollisuus lyödä itsensä todella läpi SM-liigassa.

Davidson on tiputettu 13.-hyökkääjäksi, joten huhut Davidsonin lähdostä Kallaveden rannoilta saavat lisää tuulta purjeisiin. 1- ja 2-ketju tuntuvat ennakkoon hyviltä yhdistelmiltä. Lisäksi 3-ketjussa Salosen pysyessä liukkautten laitureidensa ( Kenig ja A. Hämäläinen) vauhdissa, on ketjulla mahdollisuuksia hyökkäyspään tehoihin.

HPK on ollut aina KalPalle vaikea vastustaja. Toivottavasti tänään KalPa ottaa ensimmäiset pisteet HPK:lta nykyisen SM-liiga visiitin aikana. Nyt ei ainakaan "omat koirat" ole puremassa, kun Voutilainen on siirtynyt Ruotsiin ja Jokela on loukkaantuneena sivussa. Tänään Ässät pelin ensimmäisien erien pelaamisella ja hivenen paremmalla viimeistelyllä on Suomen mestarit kukistettavissa.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Brian Glough kirjoitti:
Varmaan vaudikas peli tulossa, joka hävitään taas tyylikkäästi. Saadaan jostain päin Suomea vähän sääliä ja sympatiaa. Joku toteaa meidän olevan väärässä sarjassa, rutiinivoitto HPK:lle ja blaa blaa blaa...
Tai sitten:
Kasper Kenig iskee 4+2. Kotivoittoa tuulettaa kauden ennätys-yleisö 3701 katsojaa.
Pimeää iltaa odottaessa.
Toivotaan että tälläiset ovat mietteet kerhon kopissa. Rotsia auki Kerho, heti alusta niin saadaan peli! Pelottavan liukkaita kavereita vilisee Kerhon kokoonpanoa selatessa. Haikeeta huomista odotellessa. . .
Edit: lupaan olla huutamatta mitään tuomarin nimeen viittaavaa, ja kielitaito ei taida riittää muuhunkaan arvosteluun :D
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sairaalassa olessa ei tullu seurattua yhtään mitään maailman menoa.
Ja näin ovelasti illan peliin, eli henk. koht ei o hajua miten kerho on pelannu kaksi viimeistä peliä mutta mitä hifk pelistä käsitin niin ei ilmeisen hyvinkään?

Mutta näin ennakkoon ajatellen pelistä tulee varmasti erittäin tiukka ja suuri maalinen. Kalpa haluaa lisä pisteitä uuden(nyt vanhan) valmentajan kanssa ja kerho varmasti janoaa täyttä pistesaalista että päästäisiin siltä kaksoisleuan omaavalta linnulta karkuun.

Tulosveto... 4-6
 

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
ilman sukkia kirjoitti:
Rotsia auki Kerho, heti alusta niin saadaan peli!

Tuskin tulee Kerho lähtemään takki auki illan peliin. Sen verran pettynyt oli Jalosen Jukka ifk-pelin jälkeen, että uskon hänen laittaneen stopin pelaajien "laamailulle". Vielä kun saadaan Andersson takaisin kentälle (toivottavasti ampumaan maaleja), niin veikkaan että Kalpalle on tulossa hyvin vaikea ottelu..
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
On muuten tuo Kerhon arsenaali aika pirun kova kun sitä tuossa silmäilin. Kertoo sekin omaa tarinaansa, että Loikas, joka monessa muussa joukkueessa olisi heittäen vähintään kakkosessa, on meillä nelosessa. Sinänsä sääli, mutta huh hei mitä settiä. Lukemat on tylyt, Jukka näet ruoskii pojat 0-8 voittoon.

Andersson-Keinänen-Mäkiaho 4+3
Pihlström-UK-Vihko 3+3
Oksa 0
 

d2uce

Jäsen
Noh noh, toppuutellaas vähän. Peruspelillä tulee toki voitto tänään, mutta numerot ovat tiukat 1-5.

Illan hahmona häärii paluun tekevä Andersson. Koko Keinäsen vitja pelaa jälleen erittäin vakuuttavasti tehtaillen kolme maalia (yksi alivoimalla).

Vihko-Uusikartano-Pihlström sekä Loikaksen johtama nelonen tekevät myös maalin per vitja.

Ykkönen jää yllättäen hieman pimentoon, vaikka Leino tappaakin yhden alivoiman pitäen kiekkoa KalPan päädyssä liki minuutin.

Mika Strömbergille ei satu kuin yksi hasardi jonka johdosta Kenig kiittää ja tuulettaa läpiajonsa päätteekisi. Muut puolustajat sen sijaan pelaavat ehkä kauden parasta puolustuspeliä eliminoiden KalPan lähes kaikki hyökkäykset.

Oksalle jälleen hyvä perus peli, pari hienoa koppia ja reboundit kulmiin.
 

Römpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
<3
TmiT kirjoitti:
Edit: Illan seepra ei todennäköisesti ole koskaan kuullut minkäänlaista kuittailua tai väännöstä sukunimestään...

Päivän parhaat naurut kyllä sai. Enpä ole kaverista ennen kuullut :D

Martin Homola, Päätuomari
 

aragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kazakstanin naisten harkitseva maajoukkue
kivikova kalevan pallo pyörittää päivä kerhoa

Moro!

0ma tuntemukseni tästä pelistä olisi, että KalPa "kuittaa" pisteet kotiinsa. HPK:n peli ei ole vakuuttanut ja taatusti asennekkaan ei ole ihan 10.

Kaappitulosveto kohteeseen: 4-2
 

Noppel

Jäsen
Kalpa hallitsi kiekollista peliä kahden erän verran. HPK haki rutiinipisteet ja teki ne tarvittavat maalit silloin kun piti.
Topit:
- Pekka Virta ja Kalpan pelikirja
- Tuomas Kiiskinen, Martin Sonnenberg, Jani Tuppurainen, Mikko Purontakanen, Matti Kuusisto, Aatu Hämäläinen
- Allstars-parvi
Flopit:
- Simo Vidgren, Sami Salonen, Kyle Peto, Janne Jalasvaara
- Kotijoukkueelta puuttuu SE, joka ratkoo näitä pelejä.
- Martin Homola, pienellä hölmöilyllään pilasi oman muuten hyvän ottelun. Linjattomuus ja Koskelan rangaistus.
- Mestis-tulosten liiallinen mainostaminen.
 
Viimeksi muokattu:

kisskiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oispahan taas ansaittu ainakin piste tästä matsista. On se niin ihanaa asua Kuopiossa, miksköhän en syntyny vaikkapa Ouluun? Huoh

Taas pelattiin hyvä peli, mutta ei. Tuntuu siltä, että jos KalPa ei tee virheitä niin vastustajan maalit syntyvät tuurilla. No samapa tuo, aina tulee turpaan.

Noh tästäpä voi ittensä sitten koota seuraavaan matsiin ja lähteä toiveikkaana katsomaan matsia, joka hävitään taas maalilla.
 

Juho M

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS.
Pahat henget ovat noituneet... ja Mitähän pahaa ollaan tehty? Ässät pelissä oltiin sufereenejä kaksi erää, mutta luu käteen. Tänään tasainen peli, jota ehkä lievästi hallittiin, mutta luu jälleen käteen. Vieraskiertueella Espoossakin putket vaan lopussa kilisi ja sit tuomari tappion täräytti... En ymmärrä minä enää mitään.... Mut katseet eteenpäin.. Uusia miehiähän on tulossa.
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Kyllä olisi piste maistunut, kaksi vielä paremmin. Kerholla taisi olla pari ylintä paidan nappia auki, luistin ei kulkenut mitenkään erityisen vilkkaasti. Toki KalPan peli-ilme oli erinomainen, mutta ihan kaikkea KalPan aktiivisuutta en laita pelkästään oman hyvyyden nimiin. Kerhon esitys oli vaisu.

Mitä tästä nyt voisi tuumata? Rohkeaa haastoa kiekon kanssa, hyvää pyöritystä hyökkäyspäässä ja huomattavasti suoraviivaisempia ratkaisuja. Kiekollinen peli oli tasaväkistä vastustajan kanssa ja paikoin Kerho oli todella pinteessä KalPan kanssa. Silti ei pinnan pinnaa. Taaskaan. Ottelu ratkesi typerään jäähyyn, kiitos nykysääntöjen, ja mestarin varmuudella Kerho teki yv-maalin. Muutenkin oli hyvä seurata Kerhon varmoja ratkaisuja ylivoimalla, maalit olivat osoitus siitä, että todella tiedetään miten homma toimii. KalPalla on paljon opittavaa tällä osastolla.

Tuomari laittoi pillin taskuun jo toisessa erässä. Linja muuttui aika paljon. Martin Hom.. mikä lieneekään jätti viheltämättä aika paljon koukkuja kolmannessa erässä. Koskelan jäähy oli kyllä kerrassaan käsittämätön ja ekassa erässä Oksa taisi pistää pienet "wallinheimot" ja tietenkin seepra meni lankaan. Muutenkin Kerhon pelurit kaatuilivat aika helponoloisesti, parissa tilanteessa en erottanut pelaajaa, mutta kolmannessa erässä Mäkiaho yritti aika lennokasta suoritusta. Säälittävää.

KalPan pelissä oli taas jälleen hyviä elementtejä, hyökkäysalueella ammuttiin nyt paljon herkemmin, harmi vaan että suurin osa vedoista oli jälleen paskoja lotkaisuja, mutta varsinkin Purontakanen ampui pari kertaa oikein mukavia keppanapullon korkuisia. Edelleen sitä kulmassa pyörimistä on ihan liikaa. Allu pelasi jälleen hyvin, tehot kertovat jo paljon, sekä hyvää pelinrakentelua jälleen ja mies otti hyvin iskujakin vastaan. Kiiskisellä oli nyt vähän liikaakin itseluottamusta. Pari kertaa homma meni ihan liikaa kikkailuksi. Aatu Hämälaisestä saadaan pelimies. Jälleen miehekkäitä otteita. Sonni näytti kapteenin esimerkkiä, ensin kiekko jalkaan, pieni paikkaus pukuhuoneessa ja jälleen sata lasissa kentälle. Loistava peluri. Hansson tuntuu parantavan, minun mielestä tänään kelpo suoritus, ainakin jos Petoon vertaa.

Kaartinen on vähän hävinnyt kuvasta. Ilmeisesti jälleen vähän vaisumpi jakso ja kohta taas mies nousee esiin. Saloselta pari hyvää suoritusta, mutta eipä oikein ihmeitä taaskaan.

KalPan otteet ovat tällä hetkellä kuin toisesta ulottuvuudesta alkukauteen verrattuna. Ilahdutti suuresti, että Kerhoakin vastaan pystytään hallitsemaan ja pelaamaan suht ehjää kiekollista peliä. Vaikeita jaksoja toki oli, mutta se oli täysin odotettavissa. Kyllä ne voitot sieltä vielä tulee, vaikka viimeiset pelit ovat olleet mitä nyt ovat. Tällaisten peliesitysten jatkuessa uskon vahvasti, että Jyppi kaatuu viikon päästä.

Ja moni muukin jengi.
 

jeke

Jäsen
TmiT kirjoitti:
Ottelu ratkesi typerään jäähyyn, kiitos nykysääntöjen, ja mestarin varmuudella Kerho teki yv-maalin.

Olet oikeassa, että ottelu ratkesi tuohon jäähyyn, mutta väärässä siinä, että siitä voisi kiittää sääntöjä. Nimittäin jos kiekko menee katsomoon pleksin kautta, ei rangaistusta tulisi viheltää säännön mukaan. Nyt tälläinen "pieni" pelin ratkaissut seikka jäi kolmelta tuomarilta huomaamatta. Jopa Jukka Jalonenkin ihmetteli virhettä, vaikka ylivoiman sai sentään hänen joukkueensa.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
kisskiss kirjoitti:
Oispahan taas ansaittu ainakin piste tästä matsista. On se niin ihanaa asua Kuopiossa, miksköhän en syntyny vaikkapa Ouluun? Huoh

Taas pelattiin hyvä peli, mutta ei. Tuntuu siltä, että jos KalPa ei tee virheitä niin vastustajan maalit syntyvät tuurilla. No samapa tuo, aina tulee turpaan.

Noh tästäpä voi ittensä sitten koota seuraavaan matsiin ja lähteä toiveikkaana katsomaan matsia, joka hävitään taas maalilla.
Tänään jäällä oli Kalpa. Ilme erittäin pirteä. Virralla ei taida ääni kestää enää kovin montaa maalin tappiota!
Pelistä jäi mieleen:
-Helevetin vähän katsojia, viihdyttävää hokia
-Nykysäännöillä pitäisi sukeltamisesta viheltää reilusti jäähyjä. Oksan filmi vei tsekkiseepraa satanolla
-Sonni kauhoi aloituksia hyvällä %:lla
-Uskomaton muodonmuutos joukkueelta Virran aikana.
-Davidson vähän peliaikaa, syystäkin. Uusia miehiä?
-Kalpa taklasi, puhtaasti!
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Nämä oli sen verran rutiinipisteet Kerholle ettei heidän faninsa jaksa edes kommentoida. Maha täynnä? Vittu että on raskasta ottaa maalin erolla turpaan joka toinen ilta. Onneksi on vähän taukoa, ei tätä jaksa illasta toiseen. Kärsii työ ja parisuhde.

Silti on lottovoitto syntyä Suomeen.
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
jeke kirjoitti:
Olet oikeassa, että ottelu ratkesi tuohon jäähyyn, mutta väärässä siinä, että siitä voisi kiittää sääntöjä. Nimittäin jos kiekko menee katsomoon pleksin kautta, ei rangaistusta tulisi viheltää säännön mukaan.

Niin no... Tiedän, että jäähyä ei tule, jos kiekko koskee pleksiä. Tarkoitin lähinnä ylipäätään koko sääntöä että on edes olemassa. Itse en ole varma koskiko kiekko pleksiä, mutta kyllähän KalPan pelaajat kovasti jäähyä protestoivat. Sen takia "kiitän" sitä sääntöä. Vastaavia tulkintatilanteita on ollut paljon. Turha jäähy, turha sääntö. Piste.
 
No...

...kai se on kommentoitava kerholasienkin läpi eilinen peli, kun kerran tuli paikalla oltua.
Kokonaisuudessaan pelistä viihdyttävyys oli kaukana, varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli todella sekavaa. Kolmannessa paistoi tietty rutiini peruspelaamiseen, minkä ansiosta kerho punnersi tarvittavan edun itselleen. Väisäsen tekemän maalin hylkäys toisessa erässä ihmetytti, kun potkua ei tilanteessa ollut, video olisi mukava tilanteesta nähdä.
Väkinäisen väännön jälkeen kuitenkin pisteet Hämeenlinnaan ja hyvä niin.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tarkkailija kirjoitti:
...kai se on kommentoitava kerholasienkin läpi eilinen peli, kun kerran tuli paikalla oltua.
Kokonaisuudessaan pelistä viihdyttävyys oli kaukana, varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli todella sekavaa. Kolmannessa paistoi tietty rutiini peruspelaamiseen, minkä ansiosta kerho punnersi tarvittavan edun itselleen. Väisäsen tekemän maalin hylkäys toisessa erässä ihmetytti, kun potkua ei tilanteessa ollut, video olisi mukava tilanteesta nähdä.
kaksi ensimmäistä erää oli sekavaa, Kerholta!
Mitä sä sillä "jukkajalosella" teet jos potkua ei kerta tilanteessa mielestäsi ollut. En nähnyt tilannetta kunnolla joten videoita odotellessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös