To 1.10.2015 TPS - SaiPa

  • 8 859
  • 50

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Yläkatsomot ovat auki, joten tästä pelipäivästä tuli sittenkin juhlapäivä!

Auran rannoille saapuu SaiPa Lappeenrannasta - tai oikeasti Raumalta, sillä Sputnikit ovat pienimuotoisella länsirannikon turneella. Lappeenrantalaiset kävivät eilen keskiviikkona (30.09.2015) ottamassa selkeästi 0-4 kuokkaan Lukolta. Vastaavasti TPS pelasi edellisen ottelunsa tiistaina (29.09.2015) möyhentäen Kuopion KalPa:n vastaavin lukemin 4-0.

SaiPa on avannut kautensa vahvasti kotonaan - neljän ottelun yhteissaaliiksi on tullut kymmenen pistettä kahdestatoista mahdollisesta. Vierasottelut ovat sujuneet huomattavasti mollivoittoisemmin: ainoastaan sarjatulokas KooKoo kaatui selvin lukemin (2-7) Sumulaaksossa, mutta tämän jälkeen sekä Jyväskylässä (5-1) että Raumalla (4-0) sarjapisteet ovat jääneet kotijoukkueelle. TPS:n saldo kotiotteluistaan on kaksi selkeää voittoa jääkiekko-otteluissa (HPK 3-1 ja KAL 4-0). Näiden välissä KooKoo vei yhden maalinestopelin (TPS-valmentaja Ari-Pekka Selinin sanoin: epäjääkiekko-ottelu) jatkoaikaosumalla lukemin 1-0. Yhdeksästä mahdollisesta pisteestä siis seitsemän on jäänyt Auran rannoille. Kun vielä matkapeleistäkin voittoja on yhtä paljon kuin tappioita (2/2), niin TPS on viime vuosiin nähden harvinaisella sijalla sarjataulukossa: kolmantena!

Eilisestä tappiostaan huolimatta SaiPa on sarjataulukossa sijalla viisi (3-6) tasapistein HIFK:n, Tapparan ja TPS:n kanssa. Kaikilla näillä joukkueilla on kasassa 13 pistettä. Jossain turkulaismediassa TPS-SAI -matsia tituleerattiin jopa kärkikamppailuksi.

Aiemmin tapahtunutta:

25.11.2010 TPS - SAI 2- 2 7050 - JA 3- 2 Tomas Plihal (64:34)
18.02.2011 TPS - SAI 2- 2 4878 - JA 2- 3 Dale McTavish (60:26)
23.09.2011 TPS - SAI 3- 4 4570 - Jesse Saarinen 0+3 - debyytti: Santtu Huhtala
29.12.2011 TPS - SAI 1- 1 5603 - VL 2- 1 Marko Virtala
22.09.2012 TPS - SAI 1- 2 4408
31.01.2013 TPS - SAI 3- 1 6521
01.10.2013 TPS - SAI 2- 1 4846
08.01.2014 TPS - SAI 3- 3 3605
- VL 3- 4 Ville Koho
25.11.2014 TPS - SAI 0- 2 5097 - Jussi Markkanen 24/24
26.02.2015 TPS - SAI 0- 4 3743 - Jussi Markkanen 16/16

Ottelut: 10
Maalit (60min): 17-22
Perinteisen kaavan mukaan: 3-2-5 - pisteet 8-12
Nykyisen pelleilyn mukaan: 2-2-2-4 - pisteet 12-18

Yleisesti ottaen joukkueet ovat vääntäneet Turussa kohtuullisen tasaväkisiä ja vähämaalisia otteluita. Oikeastaan viime helmikuinen ottelu on ainoa poikkeus sarjaan, jossa voitot ovat tulleet pääsääntöisesti yhden maalin erolla joko varsinaisella tai jatkoilla.

Huomionarvoista on, että viime kaudella (2014-15) SaiPa:n Jussi Markkanen piti maalinsa koskemattomana Turussa täydet 120 minuuttia. Jani Nieminen oli eilisessä Lukko-pelissä SaiPa:n maalin suulla, joten lienee hyvin todennäköistä, että tänään Volvo pyrkii jatkamaan Turun nollaputkeaan.

Toinenkin mielenkiintoinen seikka löytyi viime kautisista matseista: TPS onnistui maalinteossa SaiPa:n verkkoon vain kolmasti. Marko Virtala heilutti verkkoa kahdesti - kerran rangaistuslaukauksesta ja kerran 6-3 ylivoimalla ilman maalivahtia ajassa 59:43. Myös Mikko Rantanen osui tolppien väliin kerran ajassa 59:13 kaventaen tilanteeksi jännittävän 7-1. Kumpikaan edellämainituista herroista ei enää tällä kaudella pelaa TPS:n riveissä. Todella pikaisella tarkastuksella uudet TPS-vahvistuksetkaan eivät erityisemmin juhlineet SaiPa:a/Jussi Markkasta vastaan. Eric Perrin keräsi viidessä ottelussa tehot 1+2. Maalinsa Perrin teki tosin Andreas Bernardin selän taakse. Tämän lisäksi Jonne Virtanen on runnonut yhden maalin, mutta silloinkin SaiPa:n maalia vartioi Bernard. Samaisessa ottelussa Jerry Ahtola sai yhden syöttöpisteen. Täytyy todella toivoa, että ottelusta ei tule mitään yksipuolista TPS vastaan Jussi Markkanen -näytöstä.

TPS:n riveistä ketsuppipullon aukeamista on syytä odottaa erityisesti Dave Spinalta. Spinalla luulisi olevan otteissaan viime kauden joukkuettaan vastaan pientä extra-latausta. SaiPa:n puolelta kannattaa huomioida erityisesti David McIntyre. Kanukki tykitti viime kaudella kertaalleen kypärätempun TPS:n verkkoon (SAI-TPS 11.12.2014) ja oli eilenkin Lukkoa vastaan joukkueensa ahkerin laukoja (7), vaikka tehoja ei tullutkaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#32 Lauri Tukonen - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#60 Tero Koskiranta - #91 Ville-Vesa Vainiola - #12 Dave Spina
#22 Jerry Ahtola - #17 Tadas Kumeliauskas - #44 Elias Karvonen
#78 Patrik Moisio - #29 Jonne Virtanen - #37 Patrik Virta

# 7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
#20 Jani Forsström - # 3 Petteri Nummelin
# 4 Tomas Mojzis - #55 Harri Tikkanen
#46 Miro Keskitalo

#35 Teemu Lassila
(#30 Aleksandar Georgiev)

Käytännössä siis samoilla mennään, joilla KalPa kaatui tiistaina. Ainoa muutos on, että Niklas Salo on nyt kokonaan poissa kokoonpanosta (tiistaina 13. hyökkääjä), ja vastaavasti Miro Keskitalo tulee ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukaan rosteriin seiskapakiksi.

TPS:n ainoat merkittävät poissaolijat loukkaantumisten johdosta ovat Ilkka Pikkarainen sekä Niklas Friman. Myös Julius Vähätalo on edelleen poissa rosterista - rotaatio vai pikkuvamma?

EDIT: hidas on hidas
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Myös Julius Vähätalo on edelleen poissa rosterista - rotaatio vai pikkuvamma?
Taisi eilen ainakin pelata A-junnuissa, eli rotaatiolta haiskahtaisi.

Näiden välissä KooKoo vei yhden maalinestopelin (TPS-valmentaja Ari-Pekka Selinin sanoin: epäjääkiekko-ottelu)
Eikö tuo Selinin kommentti ollut enemmänkin tästä 3vs3 -jatkoajasta? Yksi tylsimmistä peleistä kuitenkin omaan miesmuistiini oli tuo.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Eikö tuo Selinin kommentti ollut enemmänkin tästä 3vs3 -jatkoajasta? Yksi tylsimmistä peleistä kuitenkin omaan miesmuistiini oli tuo.
Joo, olet aivan oikeassa! Vanhuus ei näemmä tule yksin - muistikin tuppaa pätkimään.

19.09.2015 - TS: Selin: "Aikamoista liskoilua"

"– Ei tällä ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.
Selin viittasi sanoillaan uuteen, kolmella kolmea vastaan pelattavaan jatkoaikaan.
"

Epäjääkiekko oli toimittaja Jussi Leppäsyrjän kommentti:

"Tällaiseksi tämä nyt sitten ilmeisesti menee. 15–16 joukkueen uusi, uljas SM-liiga.

Epäjääkiekoksi.

Siitä oivan työnäytteen Turkuhallissa antoivat lauantai-illan ratoksi sarjanousija KooKoo ja TPS. KooKoo puolusti viiden kenttäpelaajan kilpikonnataktiikalla ja maalivahti Frederic Cloutierin erinomaisella maalivahtipelillä. TPS laukoi 64 kertaa, mutta ei päässyt KooKoo-puolustuksen läpi maalin eteen kakkoskiekoille.
"
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään:

Rau-Järvinen-McIntyre
Jokinen-Koho-Strömberg
Leivo-Hämäläinen-Venäläinen
Virkkunen-Kuronen-Vainikainen

Backman-Carson
Maalahti-Lofquist
Lappalainen-Larsson
Mäkinen

Markkanen (Nieminen)

Ketjut räjäytetty uuteen uskoon. Järveläinen ja Huhtanen ansaitusti viltissä, Vainikainen ja Mäkinen tilalle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Aika radikaalia toimintaa Tirkkoselta, en muista että aiemmin olisi yhden konttaamisen jälkeen tehty noin radikaalia remonttia kentällisissä. Toisaalta, tämä kertoo omalta osaltaan flunssa-potilas Nokelaisen tärkeydestä. Rau ja McIntyre tarvitsevät näköjään kaverikseen kolmannenkin fyysisen pelurin, ja Järveläisen vääntövoima ei eilen riittänyt.

Miika Huhtasen eilinen esitys puolustuksessa oli heikko, ja William Mäkiseen on tällä hetkellä luottoa paljon enemmän. Varmaan Huhtasen olisi hyvä palata divariin hakemaan lisää varmuutta peliinsä, tuollainen "köyhän- miehen-maalahti" -tason esitys ei vaan riitä.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan oikein valmennukselta pöläyttää vähän pakkaa. Nyt siihen tosin jouduttiin pakon sanelemana Nokelaisen flunssan vuoksi ja koska Järveläisellä ei ainakaan tällähetkellä riitä.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yläkatsomot ovat auki, joten tästä pelipäivästä tuli sittenkin juhlapäivä!

Hienoa! Äärimmäisen hyvää matsi-iltaa! Myös kaikille muillekkin, itsekkin raahaudun taas paikalle.

Aiemmin tapahtunutta:

---
25.11.2014 TPS - SAI 0- 2 5097
- Jussi Markkanen 24/24
26.02.2015 TPS - SAI 0- 4 3743 - Jussi Markkanen 16/16

---
Huomionarvoista on, että viime kaudella (2014-15) SaiPa:n Jussi Markkanen piti maalinsa koskemattomana Turussa täydet 120 minuuttia. Jani Nieminen oli eilisessä Lukko-pelissä SaiPa:n maalin suulla, joten lienee hyvin todennäköistä, että tänään Volvo pyrkii jatkamaan Turun nollaputkeaan.


Ei helvetti. Tuo on kyllä jo hiukan nolo tilasto näin Tepsin näkökulmasta, toivottavasti tämä minikokoinen apina saataisiin pois selästä heti alkuunsa.

Hienoa saada Keskitalo mukaan peleihin, mutta oma erityismielenkiinto kohdistuu tänään Dave Spinaan, joko tänään se roiskaisis sen ekan maalinsa tälle kaudelle? Toivottavasti TPS on erittäin pirteällä jalalla liikkeellä heti alusta asti, tulosta en viitsi toivoa, kun ei koskaan kuitenkaan toteudu, Patrik Moisio voisi tehdä jotain hassua, josta riittäisi keskusteltavaa vielä pelin jälkeenkin..
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaahas tänään pitäisi sitten katsella TPS-SaiPa matsi. Eilinen SaiPan esitys oli aivan ponneton ei tahtoa löytynyt juurikaan eikä edes taklailtu. Tänään olisi ryhdistäydyttävä kovaa TPS:ää vastaan tai ainoa jännitys on monta pistettä Tukonen tekee mulle Liigapörssiin.

Jotenkin luotan siihen, että tänään ainakin pistetään kaikki likoon. Spinaa on myös mielenkiintoista seurata.

Omiin luottaen 3-4 voitto SaiPalle jos vaan pysytään jäähyaitiosta pois.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuli tunne että SaiPan valmennus haluaa herätellä vähän porukkaa sen eilisen läpsyttelyn jälkeen ja sen vuoksi kokoonpano on myllätty kunnolla ympäri. Toivottavasti se näkyy tänään jäällä.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Paikalla ollaan ja yhtään ei kyllä tiedä, mitä odottaa. Toivon tietysti kotijoukkueelta edelleen yhtä vahvaa esitystä kuin tiistaina, mutta SaiPasta ei vastustajana ikinä tiedä. Ei jaksa uskoa, että SaiPa on niin huono kuin eilinen tulos antaa ymmärtää. Kävin miten kävi, niin toivon Tepsiltä edes hyvää peliä. KooKoo-matsi oli aivan hirveää kuraa ja tylsin lätkämatsi, jonka olen livenä nähnyt.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Sanoisin että asialliset kenttämuutokset SaiPalta. Järveläinen ei ole tällä hetkellä lähellekään sitä tasoa mitä tuloskentän laiturilta tarvitaan, eikä hänestä ole mitään iloa alemmissa kentissä. Järvisen tuonti ykkösen keskelle hyvä veto, ja Koho vetänee kokemuksella kakkoskenttää mallikkaasti.

Tästä pelistä on vaikea sanoa yhtään mitä on odotettavissa; viimeksi tuplapelin jälkimmäinen meni ihan ohi, mutta toisaalta Peksillä on aika hyvä recordi joukkueen herättämisessä perättäisten päivien pelien jälkimmäiseen koitokseen.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Saimaan Titanic puksutti eilen kolmeen jäävuoreen: Zapolskiin, omaan uneliaisuuteensa, sekä liian varovaisiin ketjumuutoksiin.

Nyt on weaklingit heivattu helvettiin kokoonpanosta, ja kaikki on muutenkin muljauteltu uusiksi. Ihan hyvä ratkaisu, sillä eihän tuo peli voi olla paljoa ponnettomampaa eiliseen verrattuna, vaikka siellä olisi Maalahti ykkössentterinä. Maalahtikin on tosiaan kakkosparissa, mikä on, hämmentävää kyllä, tilanteeseen nähden ihan ok veto.

Aika radikaalia, Pekka!

Aihetta yllättävän löyhästi sivuten, tänään Liigapörssissäni(kin) saa mahdollisuuden kivenkova tutkapari Virkkunen-Vainikainen! Pistemyrsky tiedossa saatana, kun ei Tyrä-Taavista ja Susikoira Rausta mihinkään ollut.

Tämä sivuaa vähän vähemmän löyhästi aihetta, mutta miusta on epäreilua, että SaiPa tarvitsee kaksi valmentajaa muodostaakseen Ari-Pekan. Tepsukoilta siihen tarvitaan vain yksi, ja sekin onnistuu siinä vaikka Selin.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilta, josta voi odottaa mitä tahansa. Peli voi päättyä 1-1 tylsän läpsyttelyn jälkeen tai sitten TPS voi pistää kunnon maalikarkelot pystyyn. SaiPan voittokin on mielestäni todennäköisempi kuin Veikkauksen kertoimet antaa odottaa. Mielenkiintoinen huomio, että TPS on saanut toiseksi vähiten Yv-kertoja, takana vain KooKoo. YV on toiminut kuitenkin tappavasti ja tänään pitäisikin haastoilla ja nopeudella saada SaiPa boksiin ja latoa YV:llä ne ratkaisevat maalit, kun ottaa huomioon SaiPan huonoimman av%.

Loppuun vielä tulosveikkaus 4-1 ja Spina tekee 2 maalia vanhaa seuraansa vastaan ja vastoin "sääntöjä" tuulettaa näitä hullunlailla.
 
Ilta, josta voi odottaa mitä tahansa. Peli voi päättyä 1-1 tylsän läpsyttelyn jälkeen tai sitten TPS voi pistää kunnon maalikarkelot pystyyn. SaiPan voittokin on mielestäni todennäköisempi kuin Veikkauksen kertoimet antaa odottaa. Mielenkiintoinen huomio, että TPS on saanut toiseksi vähiten Yv-kertoja, takana vain KooKoo. YV on toiminut kuitenkin tappavasti ja tänään pitäisikin haastoilla ja nopeudella saada SaiPa boksiin ja latoa YV:llä ne ratkaisevat maalit, kun ottaa huomioon SaiPan huonoimman av%.

Loppuun vielä tulosveikkaus 4-1 ja Spina tekee 2 maalia vanhaa seuraansa vastaan ja vastoin "sääntöjä" tuulettaa näitä hullunlailla.
Spina sinetöi hat-trickin jatkoajalla ja tuulettaa villisti SaiPan vaihtoaition edessä Tirkkoselle... En vieläkään tiedä lopullista syytä Spinan viimekauden kohtelulle. Kuritonta peliä esitti moni muukin pelaaja, mutta seuraukset eivät olleet samaa luokkaa. Joku voi ehkä kertoa, ken paremmin tietää..
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
No niin justiinsa. Ei tätä olisi tarvinnut ihan tällä tavalla hävitä vaikkei SaiPalle häviäminen nykyään häpeä ole. Pari erää Lassila epävarma ja omat ei saa sisään hyvistä paikoista huolimatta-->kaveri kyllä yleensä rankoo. Eikse näin menny vai?
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnittelut SaiPalle.

Jos kolmas erä jätetään laskuista niin TPS oli se hallitsevampi osapuoli, mutta SaiPa rokotti hirveällä prosentilla maalipaikoistaan. Tepsin YVkin loi useita huippupaikkoja, mutta limppua ei rysään saatu sitten millään. Todella tehokasta pelaamista ja hyvää puolustamista SaiPalta. Tänään meni juuri niin että SaiPalta onnistui kaikki ja Tepsiltä ei mikään. Odotan kyllä että saadaan revanssi tästä matsista.

En halua tätä jäädä liikaa märehtimään, kun kuitenkin kahdessa ekassa erässä peli-ilme oli hyvä. Nollataan tämä ja kohti seuraavaa matsia.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään ei ollut TPS:n ylivoima tappava, vaan todella ponneton, kun taas SaiPa pamautti kolmeen ensimmäiseen yv-kertaan kolme maalia ja peli oli selvä. Kyllähän TPS hyvin painosti ja piti kiekkoa, mutta SaiPa puolusti sota-aluetta mallikkaasti ja Markkanen otti loput tarvittavat kopit. Eipä tästä oikein muuta jaksa jauhaa, vaan parempi voitti ja piste.

Järvinen tietty olisi voinut lähteä nyrkkihippasille Virtasen kanssa, mutta kuka sitä selkäsaunaa haluaisi mennä ottamaan.

Markkasella aika kunnioitettava 180 minuutin nollaputki Turussa käynnissä.

Meneekös tämäkin Tepsin nollaus epäjääkiekon ja laajennetun liigan piikkiin...?

Miten voi yksi toimittaja päästä noin pahasti ihon alle? Kysynpähän vaan.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Mitä siinä tilanteessa oikein tapahtui, kun Virtas-Jonne sai 5+20?

Joku pelle kävi sivaltamassa Moision patukkaa tapahtumien ulkopuolella mailalla paljaalle ranteelle. Jonne lähti jäähyn jälkeen "noutamaan" miestä vaihtoaitiosta.
 

Bacon

Jäsen
Pelottavan paljon muistutti TPS:n pelaaminen Atun aikaista SaiPan pelaamista. Voitettiin laukaukset ja hallittiin peliä, mutta lehdistössä ne kuuluisat ''onnittelut vastustajalle pisteistä'' sanat. SaiPa puolusti omaa maalinedustaa erittäin hyvin tänään eikä TPS montaa huippupaikkaa saanut. Omista paikoista sitten käsittämättömän hyvällä prosentilla maalit. Tää tais olla sitä kärsivällisyyttä mitä Tirkkonen useasti korostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös