Titaanit 2007–2008

  • 130 501
  • 462

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oliskohan tälläinen huhu lähtenyt liikkeelle tästä Siklenkan pelikiellosta? Voi olla ihan oikeastikin, että Lukko olisi kiinnostunut saamaan tämäntyyppisen pelimiehen ensi viikon kahdeksi ekaksi peliksi ihan vaan poliisin rooliin. Nyt kun Siklenka on tosiaan poissa. Silti tähän en oikein jaksa uskoa, mutta ei kai se mahdotontakaan olisi?

No, jos kiinnostusta oli, niin ehkä tv-peli sammutti aikeet. Aravirran mielestä pelasi ala-arvoisesti ja jopa Mestis-tasolle surkeasti, vaikka myönsikin tietyn potentiaalin - joka tuli siis kerran per erä esille.


TV-haastattelussa Helle arveli (Mustosen ja Niemensivun) palaavan vuodenvaihteen tietämillä. Gärdström ainoana mukaan seuraavaan peliin.

Essenin hyllyttäminen oli kieltämättä aika kova veto. Mitäköhän vääntöä siellä oikeasti on? Jos jotain isompaa, niin ottajia varmasti löytyisi...

Erikoista muuten, että tilanne on mikä on, mutta Helteen potkuilla ei ole vissiin vielä spekuloitu lainkaan. Ei sillä, että valmentajanvaihdoksesta apua olisi, mutta joukkuettakaan on paha vaihtaa - vaikka Kotkassa yritys kova näyttääkin olevan.
 

Sigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit
Eilinen peli k-vantaata vastaan oli surkea.Vähä ihmetyttää Helteen yltiöpositiiviset lausunnot joukkueen otteista monen umpisurkean pelin jälkeen niiku eilenkii.Eihän tossa joukkueen pelaamisessa oikee tunnu olevan päätä eikä häntää kaikki ketjut jatkuvasti ihan sekasin eikä oikee eees ensimmäinen avaussyöttä tunnu löytävän koskaan perille.Turhaa lähtee kaunistelemaan sen suuremmin nyky Titaanien otteita pakka on vaan niin sekaisin,ettei koko hommasta tunnu tulevan mitään.

Kai tässä nyt vähä näkyy kokemattomuus ihan jokaisella osa-alueella(pelaajat,seurajohto,valmennus) ?. Kuhan nyt pysyttäis sarjassa,ettei tarvitse lähteä turhaa hakemaan taas 10v evvvk suomisarjasta vauhtia.
10 Kierrosta kun tulee täytee alkaisin vaihtamaan joukkueen peräsimeen uutta miestä jos eivät otteet selvästi parannu.Niin pahalta kun se tuntuukin Hellettä kohtaa teki hienon työn viimekaudella nostamalla Titaanit mestikseen,mutta nyt näyttää siltä,että joukkue tarvitsee todellisen herättäjän eikä sitä herätystä tule haalimalla lisää amerikkalaisia joukkueeseen.

Kritiikki on kovaa näin lauantai aamuna :)
Silti luotetaan vieläkin omiin ja siihen,että kurssi kääntyy.
 

The Rock

Jäsen
Huhun mukaan Rauman Lukko on kiinnostunut James Jernbergistä. Tosin näyttää Raumalla olevan ulkomaalaiskiintiö täynnä. Onko mahdollista että Jamesillä on sopimuksessa pykälä joka mahdollistaa siirron SM-Liigaan kesken kauden ? Alunperin herrahan totesi että on täällä auttamassa joukkuetta ja antamassa näyttöjä SM-Liiga seuroille.

Lukon kiinnostuksella Jernbergiä kohtaan ei ole mitään totuuspohjaa, siis täysin tuulesta temmattu huhu. Eräs toinen SM-liigajoukkue sen sijaan on tietoja meidän jenkkijärkäleestä kysellyt, mutta osoite ei löydy länsirannikolta. Jernbergillä on Titaanien kanssa tämän kauden kattava sopimus, mutta jos joku ylemmän/kovemman sarjatason jengi tarjoaa miehelle sopimusta, en usko Titaanien asettuvan poikkiteloin asiassa.

Essenillä oli kuulemma sanaharkkaa valmentajan kanssa ja näin mies hyllytettii tämän päivän ottelusta.

Jollei asenne ole kunnossa, niin on aivan sama mikä nimi selässäsi lukee. Essenin ongelma on se, että mies nousi viime kaudella Forssassa "tähtiluokkaan" (ainakin omasta mielestään) ja nyt sitten jannu odottaa täälläkin samanlaista kohtelua. Eli mitään ei tarvitse peliaikansa eteen kentällä tehdä ja aivan sama vaikka joukkue häviäisi kymmenen matsia putkeen. Kaiken lisäksi vikaa tuntuu olevan kaikissa muissa paitsi miehessä itsessään. Toivottavasti tämä hyllytys pisti nuoren kaiffarin ajattelemaan toden teolla ja jatkossa näemme kaukalossa asenteella pelaavan sekä ennen kaikkea joukkueen etua ajattelevan Essenin.

Järjetöntä sontaa, 5vs5 aivan hukassa maalipaikat ovat lähes olemattomissa. Ei tuossa pelissä ole mitään järkeä. No nyt ainakin koko Suomi näki kuinka hukassa joukkue tällä hetkellä on.

Erikoista muuten, että tilanne on mikä on, mutta Helteen potkuilla ei ole vissiin vielä spekuloitu lainkaan. Ei sillä, että valmentajanvaihdoksesta apua olisi, mutta joukkuettakaan on paha vaihtaa - vaikka Kotkassa yritys kova näyttääkin olevan.

Jotain radikaalia on pakko alkaa tapahtumaan, sillä muuten tämä pursi ei käänny mihinkään. Valmentajan vaihtohan se helpoin ratkaisu olisi, mutta en usko sillä olevan pitkäaikaista (pl. 2-4 ensimmäistä matsia) vaikutusta ja jollei Veikka saa tuota junnulaumaa pelaamaan, niin ei sitä saa kyllä kukaan muukaan Mestis-tasolle mahd. saatavilla olevista valmentajista.

Titaanien suurin ongelma on pakiston heikkous/hitaus ja kun homma ei toimi (vastustaja saa huseerata miten tahtoo titaanipäädyssä), niin ei toimi myöskään hyökkäyspeli (hyökkääjät eivät saa avauksia ja sitä kautta nopeita hyökkäyksiä).

Titaanien johtoportaalla on aivan varmasti edessään hikinen viikko, kun jannut joutuvat miettimään mitä tehdä, että joukkueen suunta kääntyisi. Onkin mielenkiintoista lopulta todeta mikä ratkaisu nähtiin parhaaksi vaihtoehdoksi. Enpä tällä hetkellä haluaisi olla Haamun, Hanskin taikka Veikan housuissa. Vituttaa miesten puolesta, sillä jokainen em. kolmikosta on tehnyt valtavan duunin kotkalaisen kiekkoilun hyväksi ja kentällä joukkue palkitsee sen totaaliperseilyllä illasta toiseen.
 

Ruutu8

Jäsen
Heitetäänpä pieni kala ilmoille.. Pohjoisnaapuri KooKoon sivuilla on kova kohina päällä, rohkeimmat puhuvat "Loukku" Louhivaaran vuokraamisesta Kouvolaan. Niinpä. Jos kerran Louhivaara laitetaan taas hakemaan peliaikaa Mestiksestä, miksei Haamu yms. koittaisi saada häntä muutamaksi peliksi suoraan Titaaneihin. Kyllä hän varmasti mielummin Kotkaan tulisi (perhe,kaverit yms..), kuin jonnekkin Savonlinnaan. Ei varmasti tarvitse hirveästi perustella, miksi olisi kivempi nähdä Ossi Punanutussa, kun 50km pohjoisemmassa. Nämä asiat vaan harvemmin ovat pelaajan itsensä päätettävissä, mutta ainahan saa toivoa/spekuloida! #23 takas Kotiin!!!!
Muutenkin, keskustelupalstalla hiljaisempaa kuin miesmuistiin! C'mon, kaudesta on pelattu vasta alle neljäsosa!
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Eihän tossa joukkueen pelaamisessa oikee tunnu olevan päätä eikä häntää kaikki ketjut jatkuvasti ihan sekasin eikä oikee eees ensimmäinen avaussyöttä tunnu löytävän koskaan perille..

Kuulostaa siltä, että Kotkassa nähdään tällä hetkellä samaa "Helle" kiekkoa kuin Rovaniemellä muutama vuosi sitten. Kannattaa käydä lukemassa RoKin nettisivuilta loytyvät kolumnit Helteen vuosista:

http://www.rokihockey.fi/lapa.html

Vaikuttaisi silta, etta Helteen panos riittaa maksimissaan kahden kauden ajan. Valmennuksellisesti paras tulos yleensa saadaan ensimmaisen kauden aikana. Kotkassa Helteen toinen kausi taisi tuoda nousun?
 

The Rock

Jäsen
Heitetäänpä pieni kala ilmoille.. Jos kerran Louhivaara laitetaan taas hakemaan peliaikaa Mestiksestä, miksei Haamu yms. koittaisi saada häntä muutamaksi peliksi suoraan Titaaneihin.

Niin... eihän sitä tiedä vaikka Haamu ihan oikeasti tekisi duunia em. asian suhteen siellä toimistolla ja yrittäisi vahvistaa joukkuetta. Olisiko se sittenkään niin mahdoton ajatus? Sen ainakin uskaltaisin sanoa, että kaikki mahdolliset jipot tehdään jotta Titaanit nykyisestä asemasta nousisi kohti aurinkoisempia aikoja. Toivossa on ainakin hyvä elää.

Kuulostaa siltä, että Kotkassa nähdään tällä hetkellä samaa "Helle" kiekkoa kuin Rovaniemellä muutama vuosi sitten. Kannattaa käydä lukemassa RoKin nettisivuilta loytyvät kolumnit Helteen vuosista:

http://www.rokihockey.fi/lapa.html

Vaikuttaisi silta, etta Helteen panos riittaa maksimissaan kahden kauden ajan. Valmennuksellisesti paras tulos yleensa saadaan ensimmaisen kauden aikana. Kotkassa Helteen toinen kausi taisi tuoda nousun?

Kyllähän se nyt kuitenkin oli Veikan nykyisen valmennusjakson ensimmäinen kausi, kun nousu toisen kerran seuran historian aikana Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle saavutettiin. Sama tapahtui reilut kymmenen vuotta aiemmin, Helteen luotsatessa Titaanit silloin 1.divisioonaan ensimmäisellä kaudellaan.

Kautta on kuitenkin pelattu vasta 10 matsia, joten on mielestäni turhan aikaista alkaa puhumaan Rovaniemellä aikanaan katsojia ihastuttaneesta "Helle-kiekosta". Kaiken lisäksi sarjataso on tällä hetkellä eri ja sen myötä myös vaatimustaso yms. ovat aivan eri luokkaa.

Ei silti, sitä en kiistä etteivätkö nuo pelit olisi voineet paremminkin sujua. Pakiston kasaaminen näyttää tällä hetkellä menneen aika pahasti metsään ja siitä tämä koko touhu loppupeleissä edelleenkin kiikastaa. Jostain kun saataisiin naarattu 2-3 Mestis-tason pakkia sekä pistettyä samalla ovenavauksella muutama turhake pihalle, niin uskoisin myös tuloksien paranevan oleellisesti. Raha kuitenkin sanelee nämäkin vaihtoehdot, eikä ole mitään järkeä lähteä hulluttelemaan siirtomarkkinoilla (tästä vaihtoehdosta, kun on niin hyvin muistissa mitä viimeksi meinasi käydä).

Katsotaan nyt rauhassa hetken aikaa eteenpäin ja pohditaan sitten mitä pitäisi tehdä, jollei homma vieläkään ole lähtenyt kääntymään kohti parempaa.
 

Sigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit
Oli miten oli meni miten meni ON TÄSSÄ SILTI ALETTAVA TEKEMÄÄN JO JOTAIN RATKAISEVAA!!!!!

Sitten kun on puolet pelattu runkosarjasta alkaa olemaan jo turhan myöhästä vaihtaa valmentajaa.

Loukkaantumiset hyökkäyspäässä ja todella pahasti epäonnistunut puolustajien haalinta on varmasti syy tähän tosi surkeesee alkukauteen,mutta varmasti myös osa syy on tähän,ettei valmennuskaan ole onnistunut ihan 100%.

Osattiin kyllä oottaa,ettei kausi tule olemaan mitään voitosta voittoon pelailua näin surkeeta kyllä ei varmasti kukaan osannut odottaa.

Oppittu jotain ?
1.ei aleta kasaamaan joukkuetta "ehkä tulee" pelaaja lupauksien ympärille.
2.Hommataan kokemusta jokaiselle osa-alueelle!!!!!!!!!!!!!!
3.Sekoitus nuorta intoa ja rauhallista kokemusta tekee varmasti parhaan lopputuloksen.
4.Aina välttämättä valmentaja kuka nostaa joukkueen ylemmälle sarjatasolle ei ehkä olekkaan mies joka joukkueen myös siellä pitää.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Kautta on kuitenkin pelattu vasta 10 matsia, joten on mielestäni turhan aikaista alkaa puhumaan Rovaniemellä aikanaan katsojia ihastuttaneesta "Helle-kiekosta". Kaiken lisäksi sarjataso on tällä hetkellä eri ja sen myötä myös vaatimustaso yms. ovat aivan eri luokkaa.
.

Sarjataso on yhtä luokkaa kovempi, mutta Helteen vaatimustaso ja valmennustyyli eivät takuulla ole muuttuneet muutamassa vuodessa. "Veikka" ei ole tyyliltään sellainen valmentaja joka pystyy avaamaan joukkueen kipsitilan. Hyllyttämiset ja yleinen räyhääminen harvoin vie joukkueen takaisin voittojen tielle. Tämä ilmiö tuli todistettua Lappi-Areenan katsomossa kaudella 2003-2004.

Kaikesta huolimatta toivotan Kotkaan onnea! Toivottavasti Titaanit katkaisee tappioputkensa seuraavalla kierroksella.
 

Ruutu8

Jäsen
Oli miten oli meni miten meni ON TÄSSÄ SILTI ALETTAVA TEKEMÄÄN JO JOTAIN RATKAISEVAA!!!!!

Sitten kun on puolet pelattu runkosarjasta alkaa olemaan jo turhan myöhästä vaihtaa valmentajaa.

Olet oikeassa, tämä Titaaneiden yltiöpositiivinen "pelissä oli paljon hyvää" ei vaan riitä, aivan sama oliko pelissä kuinka paljon hyvää tahansa, jos pisteitä ei tule. Vanha viisaus vaan on, että joukkuetta on paljon vaikeampaa vaihtaa kuin valmentajaa. Seuraavat 5 peliä ratkaisevat paljon. IHMETTELEN suuresti, jos "menestys" jatkuu samana, eikä mitään tapahdu! Kaikista huonoin ratkaisu on hommata näitä ns. vahvistuksia HC Barcelonasta ja Real Madridista.. Ei niillä ole mitään tekemistä lajin nimeltä jääkiekon kanssa. Jos rouva fortuna vielä näyttää hanuriaan loukkaantumisten muodossa, olisi hankittava esim. A:n SM:stä tai liigajengin nelos-vitoskentistä joku lupaava kaveri, niitä nimittäin löytyy.
Mestiksessä on kysymys puhtaasti kilpaurheilusta, eikä mistään hauskasta yhdessä olosta.

Toisaalta vähän turha olla liiankaan kriittinen suosikkiseuraani kohtaan, mutta rakentava palaute ei ole pahaksi..
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos rouva fortuna vielä näyttää hanuriaan loukkaantumisten muodossa, olisi hankittava esim. A:n SM:stä joku lupaava kaveri, niitä nimittäin löytyy.

Toisaalta taas Titaaneilla on jo nyt paljon lahjakkaita ja lupaaviakin pelaajia kokoonpanossaan. Yksi sellainen lisää ei varmaankaan paljoa muuttaisi. Sellaiset pelaajat, jotka ovat tulleet A:sta Mestikseen ja olleet tähtiä heti tulokaskaudellaan, ovat todella olleet harvassa koko Mestis-historiassa.

Esimerkiksi KooKoolla oli jokunen kausi sitten riveissään koko pistepörssin voittajakolmikko: Virtala, Saarela ja Hietakangas. Kaikilla kypsyminen kesti useamman kauden. Jotain vertailupohjaa voisi ottaa myös nuorten maajoukkueen esiintymisistä Mestiksessä. Kasassa on A-SM:n valiot, mutta kuinka moni heistä olisi kova nimi Mestiksessä nyt ja heti?

Ennemminkin Kotkassa mentiin metsään siinä, että joukkueeseen ei hankittu muutamaa selvää profiilipelaajaa avaintonteille. Tässä vaiheessa kautta niitä on enää vaikea löytää mistään, olkoonkin että Koidahl näyttää täyttävän sen toiseksi tärkeimmän yksittäisen paikan. Voittava vahti olisi se tärkein, olkoonkin että Tillanen on onnistunut vähintään kohtalaisesti ja Valkamakin kaiket tulossa takaisin, lisäksi puolustukseen selvä ykköspakki.

Mutta kuten The Rock muistutti, raha ratkaisee, eikä Kotkassa kannata älyttömiä riskejä ottaa. Tänä vuonna pitäisi kuitenkin pystyä sarjapaikka pitämään, jatkossa putoaminen on käsittääkseni jo sarjamuodollisista syistäkin paljon vaikeampaa. Varmasti Titaanit olisi selvä suosikki mahdollisissa karsinnoissa, mutta ne ovat aina oma maailmansa. Eli parempi olisi saada peliä pikku hiljaa kulkemaan ja nousta edes alemman viivan yläpuolelle. Aikaahan vielä on, mutta valitettavasti ainakaan vielä ei merkkejä paremmasta ole nähty.
 

Ruutu8

Jäsen
Toisaalta taas Titaaneilla on jo nyt paljon lahjakkaita ja lupaaviakin pelaajia kokoonpanossaan. Yksi sellainen lisää ei varmaankaan paljoa muuttaisi. Sellaiset pelaajat, jotka ovat tulleet A:sta Mestikseen ja olleet tähtiä heti tulokaskaudellaan, ovat todella olleet harvassa koko Mestis-historiassa.

Jees, totta puhut. Tarkoitin nimenomaan sitä, että junnusarjoistakin löytyy varmasti samantasoisia pelimanneja kuin nämä barcelonan kaverit.. Tai sitten yksinkertaisesti Virmasen sanoin "näillä mennään". Rauhoitetaan pelaajaliikenne, ja koitetaan saada homma skulaamaan. Seuraavaksi täytyy keksiä joku uusi kikka, kuin pelaajien rahtaaminen. Sitä on nyt kokeiltu ihan tarpeeksi!
 

Sigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit
Olet oikeassa, tämä Titaaneiden yltiöpositiivinen "pelissä oli paljon hyvää" ei vaan riitä, aivan sama oliko pelissä kuinka paljon hyvää tahansa, jos pisteitä ei tule. Vanha viisaus vaan on, että joukkuetta on paljon vaikeampaa vaihtaa kuin valmentajaa. Seuraavat 5 peliä ratkaisevat paljon. IHMETTELEN suuresti, jos "menestys" jatkuu samana, eikä mitään tapahdu! Kaikista huonoin ratkaisu on hommata näitä ns. vahvistuksia HC Barcelonasta ja Real Madridista.. Ei niillä ole mitään tekemistä lajin nimeltä jääkiekon kanssa. Jos rouva fortuna vielä näyttää hanuriaan loukkaantumisten muodossa, olisi hankittava esim. A:n SM:stä tai liigajengin nelos-vitoskentistä joku lupaava kaveri, niitä nimittäin löytyy.
Mestiksessä on kysymys puhtaasti kilpaurheilusta, eikä mistään hauskasta yhdessä olosta.

Toisaalta vähän turha olla liiankaan kriittinen suosikkiseuraani kohtaan, mutta rakentava palaute ei ole pahaksi..

Viimisin jenkki tais ite kustantaa reissusa Kotkaan näytille,ettei siihen miehee oo mennyt euroakaan rahaa.Luultavasti laittavat takaisin koneeseen jos nyt ei ihan ihmeitä ala esittämään vkl otteluissa.

Muakin ihmetyttää valmennuksen lausunnot pelien jälkeen.Aina tuntuu olevan enemmän ja vähemmän hyvää kun huonoa vaikka peli olisi ollut ihan suolesta.

Ei vaan nappaa pätkääkään alkaa oottelee lokakuussa putoamiskarsintoja ???
Nyt uutta matoa vaan koukkuu ja hiljaa hyvä tulee..
 

Ruutu8

Jäsen
Viimisin jenkki tais ite kustantaa reissusa Kotkaan näytille,ettei siihen miehee oo mennyt euroakaan rahaa..
En kyllä sanallakaan viitannut miehen kustannuksiin, enemmän mua juuri haittaa se, että tollaset "vahvistukset" syövät aika paljon joukkuehenkeä yms.. Eräs nykyinen pelaaja sanoi kesällä "kiva mennä koppiin, kun uusia kavereita on yhtä paljon, kun menisi Ivalon Kiekkoon pelaamaan"

summa summarum; Sigi ja kumppanit, olisiko ehdotelmia ketä pelaajia voisi Kotkaan kaavailla? Siis ottaen huomioon pelitaidot/hinnan..? Aika vaikea kysymys tässä vaiheessa kautta.. Pelaajan/pelaajien pitäisi tulla melkein Suomi-sarja joukkueista tai nuorten sarjoista. Ei enää hasardiukkoja, EI EDES NÄYTILLE!
 

The Rock

Jäsen
Tarkoitin nimenomaan sitä, että junnusarjoistakin löytyy varmasti samantasoisia pelimanneja kuin nämä barcelonan kaverit. Tai sitten yksinkertaisesti Virmasen sanoin "näillä mennään". Rauhoitetaan pelaajaliikenne, ja koitetaan saada homma skulaamaan. Seuraavaksi täytyy keksiä joku uusi kikka, kuin pelaajien rahtaaminen. Sitä on nyt kokeiltu ihan tarpeeksi!

Olisiko ehdotelmia ketä pelaajia voisi Kotkaan kaavailla? Siis ottaen huomioon pelitaidot/hinnan? Aika vaikea kysymys tässä vaiheessa kautta. Pelaajan/pelaajien pitäisi tulla melkein Suomi-sarja joukkueista tai nuorten sarjoista. Ei enää hasardiukkoja, EI EDES NÄYTILLE!

Koita jo päättää haluatko, että nykyisellä miehityksellä mennään vai hommataanko niitä jannuja sittenkin lisää?

Suurin syy pelaajaruljanssille alkukaudesta on ollut tuo massiivinen loukkaantumissuma. Tokihan me oltaisiin voitu mennä ilman minkäänlaisia korvaavia pelaajia, mutta minkälaisen myrskyn sellainen toiminta täällä olisikaan saanut aikaan? Nyt ainakin ihan tosissaan yritetään jengiä parantaa uusilla hankinnoilla/lainoilla.

Jasicki tuli Kotkaan omakustanteiselle try-outille ja miksei miehen taitoja testattaisi, kun se ei mitään maksa? Kiekko-Vantaata vastaan Jasicki ei näkynyt ollenkaan, mutta mies oli samaa harmaata massaa kuin koko muu jengi (pl. matsiketjussa mainitsemani miehet). Eiköhän viikonlopun jälkeen olla paljon viisaampia tässäkin tapauksessa. Oma henk.koht. arvaukseni on, että mies ei täällä tule jatkamaan, mutta katsotaan mitä Jukurit -ja Salamat-ottelut tuovat tullessaan.
 

Ruutu8

Jäsen
Spekulointia,spekulointia hyvä rokki. Tottakai olisi parempi,että tilanne rauhoittuisi vihdoinkin. Kunhan vain koitan herätellä tänne keskustelua mahdollisista pelimiehistä, jos sellasia jostain syystä joudutaan taas hankkimaan. Anteeksi huono artikulaationi...
 

-#22-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotkan Titaanit
Veikan vaihto viimeksi

Veikka Helle toisella divarikaudella 12 tappiota , niin sai monoa.Tapio Hämäläinen tuli tillalle , mutta vaihto oli myöhäistä, pudottiin sarjasta. Pitääkö paikkansa?
 

The Rock

Jäsen
Spekulointia,spekulointia hyvä rokki. Tottakai olisi parempi,että tilanne rauhoittuisi vihdoinkin. Kunhan vain koitan herätellä tänne keskustelua mahdollisista pelimiehistä, jos sellasia jostain syystä joudutaan taas hankkimaan.

Juuh, ei siinä mitään. Spekulointi on ihan tervettä ja hyvä vain, että keskustelua syntyy. Joku johdonmukaisuus olisi kuitenkin hyvä säilyttää omissa jutuissaan ettei se mielipide vaihtuisi viestistä toiseen.

Veikka Helle toisella divarikaudella 12 tappiota, niin sai monoa.Tapio Hämäläinen tuli tilalle, mutta vaihto oli myöhäistä, pudottiin sarjasta. Pitääkö paikkansa?

Sitä en muista montako tappiota se toinen 1.divarikausi Veikan alaisuudessa tuotti, ennen kuin mono heilahti. Siinä sen sijaan olet oikeassa, että Hämäläinen tuli uudeksi koutsiksi Veikan tilalle, eikä se kurssi silti enää kääntynyt.
 

Sigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit
Ihan sama mitä tulee tapahtumaan mun puolesta vaikka nykyisellä porukalla ja valmentajalla mennää jos alkaa tulosta hiljallee tulemaan,mutta jos kurssi ei ala kääntyä niin uutta miestä vähä jokaiselle paikalle.Onnistujia on joukkueessa vain muutama,jotka ovat paikkansa mallikkaasti täyttäneet.

Tillaselle kyllä antaisin kaikesta kiitoksen mies torjunnoillaan tuonut kotkaan noi vähätkin pisteet mitä meillä o.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ihan sama mitä tulee tapahtumaan mun puolesta vaikka nykyisellä porukalla ja valmentajalla mennää jos alkaa tulosta hiljallee tulemaan,mutta jos kurssi ei ala kääntyä niin uutta miestä vähä jokaiselle paikalle.Onnistujia on joukkueessa vain muutama,jotka ovat paikkansa mallikkaasti täyttäneet.

Ok. Voitais ottaa vaikka Markkasen Jussi maalille. Pakistoon menisi vaikka Karalahti ja ehkä maaleja osais taikoa vaikka Tim Stapleton? Ehkä olisi syytä miettiä pikkaisen pidemmälle kuin tunnekuohuissaan kirjoittelee tänne. Millä luulet, että Titaanit palkkaa joka paikalle uusia miehiä? Nytkin on jo loukkantuneita jouduttu paikkaamaan uusilla kavereilla. Talouden kanssa sitä kannattaa viimeiseksi lähteä pelleilemään.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mietteitä Titaanien tilanteesta

Jos huominen ja lauantainen peli hävitään, eikä pelissä näy mitään muutosta parempaan päin, on jotain radikaalia jo tehtävä. Niitä pisteitä on vain kertakaikkiaan alettava tulemaan, ettei epätoivo kasva liian suureksi.

Kuten jo tiedetään, on puolustus ongelma numero 1. Puolustuksesta voisi surutta laittaa pois Gärdströmin ja Heinosen. Heillä on mielestäni ollut kaikista eniten vaikeuksia alkukaudesta. Heinosta en päästäisi jäälle enää ollenkaan, ei mitään annettavaa. Sen sijaan sössii pelissä monta keraa vastustajille maalintekopaikkoja katastrofiavauksilla ja syötöillä tai ottamalla typeriä jäähyjä. Onhan siellä muutkin pelanneet reilusti alle tasonsa, mutta kaikkia ei kuitenkaan pois voida potkia. Mutta mistä korvaajat? No se ei ole minun ongelma, ja uskon, että jostain kohtuuhintaiset pelurit löytyisivät. Toki Jussi Ruohola palanne kentille parin kolmen viikon kuluessa, mutta pelituntuman saamiseen menee taas oma aikansa, ja nyt ei oikein olisi sitä aikaa enää tuhlattavaksi. Joten ainakin yksi (mielummin kaksi) varmaa, hyvää mestistason puolustajaa lisää joukkueeseen kiitos! Eikä mitään junnuja, vaan kokeneita pelimiehiä. Kokemusta tuo joukkue toden teolla huutaa, liidereitä joihin voi luottaa myös vaikeilla hetkillä.

Hyökkäys ei sinäänsä aiheuta huolta. Kyllä sieltä taitoa ja maalintekovoimaa löytyy (Essen, Koidahl, Valli, Pylväläinen, Kolhonen, Kansikas etunenässä), ja sopivia työmyyriä myös (Horto, Kovanen, Pehu...). Lisäksi loukkaantuneena on huippumiehiä (Viljanen, Mustonen, Niemensivu), jotka lienevät sivussa ainakin loppuvuoden. Nyt vaan kaikille asennepuoli kuntoon ja taistelemaan, niin luulen, että maalintekorintamalla alkaa näyttämään pikku hiljaa paremmalta.

Maalivahtipeli on hyvällä tasolla. Tillanen on ehdoton ykkösmaalivahti, jota pitäisi peluuttaa "Markkasmaisesti" melkein joka pelissä. Toki lepoa pitää antaa välillä, ja silloin meillä on hyvä kakkosmaalivahti (Jani Nieminen) hyppäämään kehiin. Valkamakin on jo jäällä käynyt, joten siinä vielä kolmas kortti pöytään lyötäväksi.

Helteeseen löytyy vielä luottoa valmennuspuolella. Onhan se ollut helvetin vaikeaa, kun koko ajan on miestä lasaretissa enemmän kuin laki sallii. Ei tuossa tilanteessa kukaan valmentaja olisi täyttä tehoa joukkuueesta saanut irti. Jos nyt joku tulee sanomaan, ettei saa vedota loukkaantumisiin, niin on hyvä ja tutustuu siihen listaan kauden alusta alkaen. Kyllä voi vedota! Kun nyt saataisiin joku tasapaino ketjuihin ja pakkipareihin, niin peliä olisi helpomi alkaa luomaan oikeille urille. Nyt se on ollut pakon sanelemaa säätöä kauden alusta asti. Joten annetaan Veikalle vielä aikaa.

Olen varma, että peli paranee kun/jos pari pakkia hankitaan ja itseluottamus palaa. Kaikki vain kannustamaan Titaaneille voitot tulevista otteluista!
 
Viimeksi muokattu:

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten tästä eteenpäin?

Monien tekijöiden summa on nykyinen Titaanien pistemäärä. Kaksi peliä nähneenä, yhden livenä ja yhden sohvalta, ei voi kuin ihmetellä muutamia kommenteja tällä palstalla.
Muistakaa,että Titaaanit joukkueena on vielä kokematon ja kypsymätön. Loukkaantumisia ja sairastumisia on ollut kohtuuttoman paljon.
Pakkeja on haukuttu osa syystä ja osa tunteen pohjalta.
Käsittääkseni kentällä pitäisi olla viisi omaa kenttäpelaajaa. Vili kirjoitti, että hyökkäyspää on kunnossa. Taitaa olla omia kavereita liian paljon, jos näin asiat näkee. Hyökkäyspäässä on ollut ainoastaan kaksi puhtain paperin alkulkaudesta selviävää kiekkoilijaa. Koidahl ja Essen ovat uskaltaneet ja haastaneet vastustajien puolustajia. Muut ovat suffailijoita, jotka eivät osaa haastaa tai eivät edes tiedä omaa pelipaikkaansa. Pakkien on ollut ainakin näissä kahdessa pelissä ollut mahdoton avata. Se näkyy selvästi tv-pelissä.
Ylivoima on ollut hyökkääjien osalta pientä näpertelyä ja seisoskelua.
Ylivoima hyökkäyksiä omaan päätyyn tulee liikaa juuri noiden suffailijoiden takia.
Titaanien ja muiden seurojen heikko juniorivalmennus näkyy tässä. Nykyään puhutaan hienosti pelitilannerooleista.Kehoittaisin muitakin ottamaan selvää, mitä tarkoitetaan näillä termeillä. Puolustuspäässä näkyvät juuri nämä asiat. Hyökkääjät juoksevat kiekon perässä kuin parhaimpina kiekkokoulu-kausinaan. Puolustajat joutuvat paikkaamaan juuri hyökkääjien virheitä.
Miten tästä eteenpäin Titaanit? Suurin virhe tehdään siinä, jos kuvitellaan valmentajan vaihdoksen olevan ratkaisu.
Ratkaisu on yksinkertaisesti päivittäinen työnteko. Tekemällä lujasti töitä ja keskittymällä perusasiohin, niin se vielä palkitaan.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vili kirjoitti, että hyökkäyspää on kunnossa. Taitaa olla omia kavereita liian paljon, jos näin asiat näkee.
Kavereitani ei Titaaneissa pelaa. Enkä sanonut, että hyökkäys olisi kunnossa, vaan, että se ei aiheuta suurta huolta. Ja minne unohdit Vallin alkukauden onnistujista? Parhaita hyökkääjiä ollut ehdottomasti. Taklaa hyvin, karvaa mainiosti ja saa paljon maalintekopaikkoja. Sen myönnän, että miehen osumatarkkuus voisi olla paljon parempi.

Potentiaalia hyökkäyksestä löytyy kuitenkin aivan helvetisti. Kun saadaan nyt vaan ensin se puolustus kuntoon. Siinä se suurin ogelma tällä hetkellä kiistatta on. Eiköhän se hyökkäyskin sen myötä aukene, kun pakka on kunnossa ja peli-ilo palaa pelaamiseen.
 

Vinka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo, HIFK
Vili kirjoitti, että hyökkäyspää on kunnossa. Taitaa olla omia kavereita liian paljon, jos näin asiat näkee. Hyökkäyspäässä on ollut ainoastaan kaksi puhtain paperin alkulkaudesta selviävää kiekkoilijaa. Koidahl ja Essen ovat uskaltaneet ja haastaneet vastustajien puolustajia. Muut ovat suffailijoita, jotka eivät osaa haastaa tai eivät edes tiedä omaa pelipaikkaansa.

Minä myös olen ihmetellyt miten kukaan pelejä seuraavista ei ole tähän asiaan kiinnittänyt huomiota. Kaikkia pelejä en minäkään ole toki tällä kaudella nähnyt, mutta omat silmät ja raportit paikan päältä kyllä vahvistavat tätä.

Täällä on mainittu että puolustuspeliin on kiinnitettävä huomiota. Sehän ei tarkoita sitä, että vain puolustajilla on petrattavaa. Kyllä siellä myös kolmen hyökkääjän pitäisi jotain alkaa tehdä sen eteen ettei vastustaja pääse syöttämään helppoja/ ajamaan maalille.

Hyökkäyspäässä puolestaan yhdyn edellisen kirjoittajan näkemykseen surffailijoista. Se että on Kotkasta tai että pelannut edellisellä kaudella hyvin sarjaa alempana ei tarkoita sitä että ansaitsisi puhtaat paperit tämän syksyn peleistä. Monella hyökkääjällä tuntuu tosiaan olevan jopa oma pelipaikka hukassa! YV-pelaamisen ongelmat näkyivät selvästi tv-pelissä. Piiri pieni pyöri, kiekko pysähtyi eikä pakeille ei tullut syöttöjä.

Titaanit on osoittanut pystyvänsä voittamaan. Tämä edellyttää penten osasten loksahtamista kohdalleen. Tärkeintä olisi saada korvien väli kuntoon ja ennen kaikkea pelaajille rohkeutta. Tähän mennessä kentällä on ollut vain muutama joka on uskaltanut kunnolla ottaa kontaktia ja haastaa vastustajan, tosin tähän lienee kokemattomuus syynä. Liikaa siis kunnioitetaan kokeneempia ja menestyneempiä joukkueita.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä myös olen ihmetellyt miten kukaan pelejä seuraavista ei ole tähän asiaan kiinnittänyt huomiota.
Totta kai hyökkäyspelin toimimattomuuteenkin ollaan kiinnitetty huomiota, mutta se jää vaan sen varjoon, että puolustupeli ei toimi laisinkaan tällä hetkellä. Kun vastustaja pääsee omalle hyökkäsyalueelleen, monesti he saavat pyörittää kiekkoa siellä mielinmäärin vaikka kuinka kauan. Kukaan ei mene kiekollisen miehen kimppuun, vaan kaikki yrittävät pitää vapaita miehiä, ja kiekollinen mies saa suht rauhassa etsiä vapaita syöttöpaikkoja. Ja toki myös hyökkääjien pitää osallistua puolustamiseen, ei siitä ole kysymys.

Mutta voiko kukaan väittää, että puolustus ei olisi suurempi ongelma tällä hetkellä? Hyökkäyksessä kuitenkin on paljon potentiaalia parempaan, mutta puolustus tuntuu aika epätoivoiselta. Väitän yhä, että pari täsmähankintaa puolustuspäähän, niin homma alkaisi toimia paremmin. Hyökkäyspään vahvistamiseen ei ole mielestäni akuuttia tarvetta.
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kavereita tai ei? Se ei ollut peruspointti. Tärkeätä on saada viisikkopeli toimimaan! Se ei toimi jos on liikaa surffailijoita. Tämä pätee niin puolustus kuin hyökkäyspäässä. Toistan vielä sanan viisikkopeli. Vielä 10 vuotta sitten voitiin ajatella, että hyökkääjät vain hyökkäävät ja puolustajat puolustavat. Tämä vanhanaikainen ja nykyjääkiekkoa ymmärtämätön käsitys heijastuu kirjoituksessasi, Vili.
Viisikkopeli ei toimi! Toivon, että se alkaisi toimimaan. Se on avain myös siihen, miten voitetaan pelejä!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös