Timo Helbling

  • 58 287
  • 123
No huh huh. Siis kauppatieteiden maisterin tutkintoon ei minun nähdäkseni tarvita juuri minkäänlaista normaalia korkeampaa järkeä tai sivistystä. On siellä toki osa ihan fiksujakin tyyppejä mutta iso osa on todella - siis korostan: todella - pöljää sakkia. Sanoisin, että kolmasosa on suorastaan typeryksiä, jotka toki jankkaamalla oppivat riittävästi. Ensimmäisenä kahtena vuonna opiskelin yliopistossa kansantaloustiedettä pääaineena ja liiketaloustiedettä sivuaineena, kiitettävin arvosanoin, joten kokemuspintaa on. Sitten vaihdoin alaa ja luennoilla olikin saman tien huomattavasti fiksumpaa porukkaa ja tunsin itsekin enemmän olevani oikeassa paikassa.

Niin että tuo perustelusi ei kyllä minun silmissäni millään tavalla paranna näkemystä Timo Helblingin älyllisistä lahjoista. Noh, pääasia jos pelaisi hyvin, niin mikäpä siinä.

En nyt missään vaiheessa väittänytkään Timoa älykkääksi, kerroinpahan vain että opiskelee yliopistossa ja harrastaa lukemista.

Se että sinun perustelusi hänen tyhmyydestään ensimmäisessä viestissäsi perustui tyhmän näköiseen naamaan ei liene selvennä tätä yhtään sen paremmin.

Joten jääköönpä tämä Timon viisaus/tyhmyys arvailujen varaan.
Oletko muuten ajatellut että tyhmyyttä ja viisautta on hyvin monenlaista ja se on vain katsojan silmissä. Ne henkilöt jotka sinusta tuntuivat fiksummilta alaa vaihtaessasi saattavat todellisuudessa olla aivan jotain muuta jonkun toisen mielestä. Samoin kuin sinunkin korostamasi fiksuutesi.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
En nyt missään vaiheessa väittänytkään Timoa älykkääksi, kerroinpahan vain että opiskelee yliopistossa ja harrastaa lukemista.
Kerro seuraavaksi, että ylioppilaat ovat kansakuntamme toivo ja että klassikkoja lukevat ovat automaattisesti älykkäitä.

En tietenkään tiedä mistään eri älykkyyden eri sektoreista. Kiitos, kun valaisit minua tästä täysin uudesta ja hämmentävästä seikasta. Aina sitä oppii.

Minulle on sinänsä aivan sama vaikka Timon ÄO olisi 200 tai 50, peliesitykset ratkaisevat noin enimmäkseen.

Eikä se älykkyys ole niin paljon mielipideasia kuin luulet.

Onhan se hienoa jos rajallisilla älyllisillä resursseilla onnistuu menestymään taloudellisesti ihan hyvin. Tai osaa kirjoittaa kokonaisia lauseita keskustelupalstoille.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Helbling alkaa olemaan kategoriaa paskin hankinta ikinä missään. Tasaisen varmasti kipuaa kohti koko liigan +/- tilaston häntäpäätä. Ohitettavana on enää Valery-Trabucco ja Redenbach.
 
Olen kyllä itsekin kovasti pettynyt Helblingin otteisiin. Ihan jees naaman hierontaa välillä, mutta kun se ei riitä. Pääsääntöisesti hänen vahvuutensa ovat olleet silloin, kun peli on jo vihelletty poikki. Ei ole ollut onnistunut hankinta, ei millään mittarilla, vaan ei ole silti pakiston heikoin lenkki. Noilla esityksillä kuuluisi olla, mutta se kertoo pakistosta enemmän.

Helblingin oikeastaan ainoat hyvät asiat ovat tosiaan pikku pullistelu vihellysten jälkeen ja kovat perussyötöt.

Ei kai tuota tosin voi ulkoistaakaan, koska eihän meillä ole liigatason pakkeja tarpeeksi. Helbling on siinä rajalla.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kaveri on siis kuumaverinen pelaaja, joten jospa Timon tunne tarttuisi myös muihin kärppäpelaajiin? Vai oppiiko Helbling "talon tavoille" ja alkaa hiihtelemään kaukalossa villasukat jalassa ja kanamunat kainalossa.

Tällaista kirjoittelin Helblingin signauksen jälkeen ja niinhän se lopulta meni, että Timppakin oppi talon tavoille. Mieshän on luokan priimusoppilas! Kaverin piti olla kuumaverinen pelaaja, mutta eipä se siltä ole näyttänyt. Erityisesti tilastot ovat huumaavat: Luganossa alkukaudesta plusmiinuksia -20 ja nyt Kärpissä -16! Kaverihan on kaikkien aikojen pakkasukko.

Preissingin korvaaja.. vai mitä Aho? :D
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Timo "19 peliä -16" Helbling

Aivan turhake on tämä kaveri kyllä. En tajua, miksi edes tehtiin loppu kauden mittainen sopimus tämän kaverin kanssa. Pitäisi muka olla joku puolustava puolustuja. Voi vittu sentään. Naurettaa, että tuon tason turhake pelaa Kärpissä. Mitä helvetin hyötyä tuosta kaverista on? Ei mitään. Toivottavasti saa edes pientä palkkaa, niin ei mene kauheasti rahaa budjetista tuohon kaveriin.

Oikein kunnon nappi hankinta. Ei niinkään Kärpille vaan muille joukkueille. Sysipaska pelaaja. Muuten voi olla ihan lepponen jätkä, mutta pelaajana aivan sysipaska. Aivan saatanan sama, kuka tuon jätkän tilalta on kokoonanossa, niin on aivan varma asia, että tulos ei ainakaan voi olla tätä paskempaa. Aivan käsittämätön tuo miinus lukema.

Pitää sekin ottaa huomioon, että tämä kaveri ei ole edes pelannut koko kautta joukkueessa. Mielellään voisi olla loppu kauden katsomossa ja opetella puolustamista. Miten tämä kaveri on muka voinut pelata Sveitsin maajoukkueessa? Ei mene minun järkeeni tämä homma. Varmaan helvetin lähellä päästä keväällä pelaamaan mm-kisoihin!

Muistaakseni taisi olla aika kaamea luettavaa tämä miinus saldo myös tuolla Sveitsissä alku kaudella? Sitä taustaa vasten on todella vaikea ymmärtää, miksi haluttiin edes hommata tämä kaveri pelaamana joukkueeseen. Yhtä jäätäviä kavereita saattaa löytyä miljoona kertaa halvemmalla jopa suomi-sarjasta. Jopa parempiakin.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aivan turhake on tämä kaveri kyllä. En tajua, miksi edes tehtiin loppu kauden mittainen sopimus tämän kaverin kanssa.

Samaa olen miettinyt itsekin. Kaverille tehtiin tryout, se menee heikosti ja Helbling on joukkueen heikoin +- tilastossa, mutta silti Aho menee ja tekee loppukauden sopparin. Miksi ihmeessä tryout tehtiin jos sen mennessä heikosti tehdään silti loppukauden soppari? Kaiken lisäksi oli myös Sveitsissä joukkueensa heikoin tehotilastossa, minkä olisi pitänyt myös laitaa hälytyskelloja soimaan. No nyt on sitten sm-liigan "ykköspaikka" lähellä ja ihan ansiosta ainakin sen perusteella mitä olen nähnyt.

Pitää silti muistaa että osa kannattajista oli halukas tarjoamaan Helblingille jatkoa "koska joukkueen pitää päästä rauhoittumaan". Itse ja kovin moni muu oli kuitenkin sitä mieltä että tuo on huono syy pitää paskaa pelaajaa joukkueessa, vaikka kuinka tarvittaisiin pelaajiston rauhoittamista. No ei noita Helblingin jatkosopparin kannattajia montaa löytynyt mutta Aho ja ehkäpä Ara kuuluivat valitettavasti noihin. Oisivat nyt ees jatkaneet tryoutia jos eivät olleet halukkaita potkimaan heti pois.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
No pelastihan timppa eilen yhden varman maalin maaliviivalta. ...mutta eipä se riitä. Eilen hymyilytti hieman kun Timpalla tuli kiire takaperin sirklauksen kanssa... jalat kävi kuin singeri mutta äijä ei liikkunut oikein mihinkään. Timpaa kuitenkin pelaa kauden loppuun Oulussa, ei hänelle ole muitakaan vaihtoehtoja tarjolla ja toisaalta Kärppien pakisto on muutenkin todella ohut.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Timppa on kyllä kummallinen kaveri

Välillä peli kulkee ihan mukavasti mutta jokaiseen peliin tuntuu mahtuvan joku todella ihmeellinen D-junnu -tason aivopieru.

Hyvä esimerkki tämän iltainen TPS -pelin eka erän loppu. Erää jäljellä parikymmentä sekunttia ja kiekko Kärpillä. Meininki on se, että kiekotellaan sekunnit pois ja erätauolle. Sicak antaa Heblingille ihan ok syötön, ei minkään hankalan ja sälli hieroo kiekon kanssa niin kauan, että saa karvaajan kimppuun. Kiekko TPS:lle ja toinen virheherkkä tapaus Sicak kaataa TPS -pelaajan jäähyn arvoisesti 4s ennen erän loppua.

Ja TPS:hän teki tuon YV:n aikana maalin.

Tällä kaudella muistuu mieleen noita paineettomassa tilanteissa Heblingin tekemiä jäätymisiä kyllä aika paljon ns. peruspakiksi, jonka tärkeimpiä ominaisuuksia pitäisi olla virheiden, varsinkin helppojen välttely.

Jotenkin tuntuu, että Kärppäpakistossa on tälle kaudelle noita pakkeja joilla peli saattaa heilahdella hirveästi pelien sisällä. Sicak on parantanut mutta välillä tekee todella kummallisia ratkaisuja omissa kiekon kanssa ja ilman.

Ohtamaa pelaa hyvä ja huonoja pelejä, välillä jopa huonoja ja hyviä eriä. Tuohon vielä Hebling sekaan niin melko virhealtis ja arvaamaton tuo pakisto tällä hetkellä on.
 

Aikalisä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras kaikista
Viimeksi muokattu:

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja lisää tulee koko ajan. Alkukaudella Luganossa 17 matsia -17. Varsinainen pakkasukko kyseessä.

Koko kauden saldo siis ennen tätä peliä -34, varmaan yhdenlainen ennätys että lähes joka pelissä saa keskimäärin yhden miinuksen.

Vaikken tahdokaan luovuttaa vielä tämän kauden osalta niin kyllähän junnujen peluuttaminen Helblingin sijaan palvelisi tulevaisuutta. Ja Jokinen pelasi ihan kohtuullisesti alkukaudella (ja on silti vielä nuori pakiksi) joten mieluummin minä hänellekin antaisin tuon kuudennen paikan kunhan hän tervehtyy ja pääsee jonkinlaiseen kuntoon.

En tiedä paljonko Helblingin palkka on, mutta jos se on yhtään yli 30 000 (kuten pahasti pelkään) niin voisi alkaa harkitsemaan maksaisiko hänestä kukaan mitään vaikkapa Sveitsissä. On tosin varmasti vaikea selittää että kaverilla on ollut vain vähän huonoa tuuria ja siksi tehotilasto on tällä kaudella yhteensä 34 pakkasen puolella :) Että hyvä puolustaja se on vaikkei teekään juuri pisteitä ja vaikka koko ajan kolisee omissa...
 

wanhaa gauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
...
Vaikken tahdokaan luovuttaa vielä tämän kauden osalta niin kyllähän junnujen peluuttaminen Helblingin sijaan palvelisi tulevaisuutta. ..

Pois-pois-pois. Pari päivää aikaa myydä.

Kaveri on osoittautunut uskottamaksi flopiksi.

Yksinkertaisia, ratkaisevia pelitilannevirheitä, kuten tämän päivän Blues-pelissä.

Jääkiekon perustaidot; luistelu ja syöttäminen todella heikkoja. Piti olla vahva puolustuspäässä? Jopa Ylönen on voimakkaampi kaksinkamppailuissa.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pois-pois-pois. Pari päivää aikaa myydä.

Kaveri on osoittautunut uskottamaksi flopiksi.

Yksinkertaisia, ratkaisevia pelitilannevirheitä, kuten tämän päivän Blues-pelissä.

Jääkiekon perustaidot; luistelu ja syöttäminen todella heikkoja. Piti olla vahva puolustuspäässä? Jopa Ylönen on voimakkaampi kaksinkamppailuissa.

Täytyy myös sanoa että aika monta kertaa olen kuunnellut selostusta radiosta ja aina Helblingin nimen kuullessa tulee mieleen että nyt kiekko menetetään. Ja aivan turhan useasti näin tuntuu myös käyvän.

Tuohon mainitsemaasi listaan voisi lisätä myös tappelutaidot ja -halukkuuden. Eipä sillä että kannattaisin ainakaan turhia tappeluita mutta eipä ole ollut Helblingistä mihinkään tuollakaan saralla. Sääli sinänsä ettei kaveri ole onnistunut mutta nähtiinhän tuo taso jo tryoutin aikana. Harmi että ihan kaikki ei näköjään nähneet kun sopparia jatkettiin kauden loppuun.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
"Timo tuo fyysisyyttä Kärppien pakistoon ja kokonaisvaltaisemmin myös joukkueeseen." "Timo on peruspaki joka antaa hyvän avauksen." Timo on sitä ja tätä.

Itse allekirjoitan sen, että Timo tuo tietynlaista särmää ja kovuutta joukkueeseen ja on varmuudella valmis myös tappelemaan. Mitä sitten?

Eihän tuo kuitenkaan mitään lisäarvoa joukkueeseen kun katsastaa juuri tehopörssiä ja peliesityksiä. Kyllä vaikka esim. Kiren olis tuolla peliajalla pärjännyt paremmin vaikkapa tehopörssissä. Vaikka pakkien tilanne on mikä on niin en mä tätä Sveitsin ihmettä haluaisi pidempään enää katsella. Olisin toki piru vie toivonut, että tästä herrasta oltaisiin saatu sellainen vittumainen fyysinen vastustajan kauhu, mutta ei se vaan prkl vie tällä kertaa näin mennyt. Mutta lienee pelannee kuitenkin kauden loppuun, joten kiitos Aho ja kumppanit, että saatiin tällaista paskaa käteen!
 
Viimeksi muokattu:

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Onkohan Helblingin sopimus semmonen että kaveri ei saa ulostettu sitten mitenkään. Ei edes Laseriin ? :) Tosin liekkö tommonen pakkas-ukko sielläkään niin kovin haluttu tapaus :D
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Timo parantaa... Neljä viimeistä peliä ja tehotilastoon luku +4. Avaussyötötkin ovat alkaneet lähteä napakasti ja vastustajille tulee koko ajan ilkeää pikkusikaa. Hjuva hjuva.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viimeksi muokattu:

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näissä maaottelutauon jälkeisissä peleissä Helbling on ollut ihan hyvä peruspakki, jolta ei enää vaadita mitään muuta kuin oman tonttinsa hoitaminen helppoine avauksineen. Hyvä niin.

Valmennuksen silmät ilmeisesti "sokaistuivat", kun mies onnistui offensiivisestikin ekoissa matseissaan? Oliko jo kolmannessa pelissä se rannari yläkulmaan ja mies oli heti köyhän miehen bopiorri? Mistäpä sen tietää. Tyhmiä jäähyjä lukuunottamatta ihan mukiinmenevää peliä TH tällä hetkellä esittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös