Ti 9.1.2007 Jokerit - KalPa

  • 11 944
  • 66

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Millainen mahtoi olla Simo Pulkin maali? Jännä juttu että esim. Micco! kehui Pulkkia, mutta Anssi Ritari ei tuntunut näkevän miehessä mitään hyvää. Tosin kolmatta erään en kyllä kuunnellut.

Mestis-seurojen faneille sen verran, että pysytään vain siellä omalla hiekkalaatikolla. Alkaa vituttaa kun pitää lukea jostain NHL-KalPasta otteluketjussa, suunnistakaa vitutusketjuun tai perustakaa "Täällä avaudun KalPan liigapaikasta"-ketju.
 

tabu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
juhana kirjoitti:
Yleisömääräksi ilmoitetaan 7 284, yllättävän hyvä ennakkoveikkailuihin nähden. No, paikallaolijat osaa ehkä arvioida, vastaako tuo 7 tuhatta ja risat miten totuutta.

Kuten tuossa jo ennen peliä sanoin, mulla oli 3 ylimääräistä lippua tuohon peliin ja on itse asiassa vieläkin. Itsekseen oli ihan hyvin tilaa istuskella neljän paikan leveydellä. 4000 katsojaa voisi olla lähempänä totuutta..

Mitä peliin tulee niin olipahan ainakin komeita maaleja. Ja Hirso tuntui saavan syöttöpisteen per vaihto. Oli kyllä Lepistön ohella selkeimmin esillä Jokereista.

Kalpalla olisi ollut paikkoja niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin, mutta ihmeen väkinäistä on kiekon pistäminen maaliin. Kalpasta jäi mieleen Tuppurainen, joka jaksoi yrittää alusta loppuun kovalla sykkeellä sekä toisaalta Kurka, joka oli ainakin tänään suorastaan sysipaska kaatuiluineen ja selittelyineen.
 

luckymies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielestäni suurin pettymys oli valmentaja Pekka Virta ottelua edeltävässä haastattelussa. Hän haastoi näin: "Ottelullahan ei ole meille juuri merkitystä, yritetään pelailla siten, että sen takaiskumaalin tuloon kestää mahdollisimman kauan."

Miten minun joukkueeni valmentaja, ammattilaisjoukkueen valmentaja, voi puhua näin ennen ottelun alkua? Tunsin itseni höplästä vedetyksi 18 euron lippuineni Helsingin hienon areenan katsomossa 112 (sattumaako, että sama numerosarja on yleinen hätänumero?) Ehkä tuo lausahdus oli jotain turkulaista käänteispsykologiaa, jota savolainen fani ei ymmärrä, olihan keskustelussa mukana myös Jokerien edustaja jota Virta ehkä yritti tuudittaa hyvän olon petolliseen tunteeseen?

Itse ottelusta pari havaintoa:

- Ensimmäisessä erässä harmitti päätuomari Sami Partanen, joka ei viheltänyt Jokereille estämisjäähyä kun Timo Koskelaa estettiin (mielestäni) sääntöjen vastaisesti hyökkäysalueella. Kalpa pelasi tuolloin vajaalla ja tilannetta seuranneesta hyökkäyksestä teki Sami Lepistö 2-1 johtomaalin.

- Toisessa erässä päätuomari Partanen esitteli minulle ja noin 3.500 muulle paikalla olleelle katsojalle uuden "pelin viivyttäminen, kiekko katsomoon" -jäähyn tulkintaa: Petri Variksen 4-1 maalin jälkeen Matt Davidson poimi kiekon maalista ja vippasi sen areenan pohjoispäädyn verkkoon, josta se putosi takaisin jäälle. Partanen keskeytti maalin syöttäjien (Hirschovits tieysti ;)) kyselyn Jokeripelaajilta ja kävi hakemassa vaihtoon menossa olleen Davidsonin jäähylle. Kaksi minuuttia ja uusi yv Jokereille.

- Kalpan viimeistelytaito: Hyvä (?) esimerkki oli Janne Jalasvaara, joka pääsi kolmannessa erässä aivan nokikkain Ari Ahosen kanssa. Jalasvaaran ratkaisu oli lämäri kohti noin metrin päässä hänestä ollutta erittäin paljon vastaan tullutta Ahosta. Kiekko lävähti Ahosen hanskaan ja mies keräsi 3.450 paikalla olleen Jokerifanin aplodit. Olisiko voinut kiertää?

- Susi-Jussin porukka: hienosti jaksoitte taas kannustaa ja juhlia kaikkia maaleja. Iso käsi teille!

- Seuraava peli: torstaina Länkkärillä. Kannattaako pk-seudun savolaisen taas tehdä maksullinen retki yhteen uuden kotiseutunsa upeista jäähalleista? Ennen kuin kuulin nuo valmentaja Virran kommentit, olin ilman muuta menossa. Nyt pitää vissiin vielä miettiä. Koska ei sillä kuitenkaan meille ole niin kovin suurta merkitystä.
 
K

kiwipilot

Jukka L kirjoitti:
Ihanaa kalpa, hyvin te vedätte :) Juu, katseet kohti ensikautta vaan...

Näköjään vituttaa kun tietää että Jukurit ei ikinä tule pelaamaan liigassa. Hyvä voitto Jokereilta ja Hirsokin teki ihan kelpo tehot. Hieno homma että naapurilla oli varaa ulostaa näin loistava pelaaja, ensi kaudella voitaisiin ottaa vaikka Murphy tai Murray.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Zorba kirjoitti:
Millainen mahtoi olla Simo Pulkin maali? Jännä juttu että esim. Micco! kehui Pulkkia, mutta Anssi Ritari ei tuntunut näkevän miehessä mitään hyvää. Tosin kolmatta erään en kyllä kuunnellut.

Pulkki pelasi minusta ihan OK ja liike oli yllättävänkin hyvää. Maali oli oikeasti todella komea; kova rannari p-pisteen kaarelta oikeaan yläkulmaan. Meikäläinenkin tuuletteli Pulkin liigauran avausosumaa (kun ottelu oli jo ratkennut). Minusta Pulkki oli muutenkin ihan KalPan puolustuksen parhaimmistoa, mutta toisaalta eipä muihin tullut juuri kiinnitettyä huomiota.

Kaikenkaikkiaan yllättävän hyvätasoinen ottelu. Ei KalPakaan huono ollut, mutta Jokereilla kulki luistin todella hyvin tänään. KalPasta Tuppurainen pelasi hyvän pelin ja hieman paremmalla tuurilla olisi voinut saada enemmänkin tehoja. Toisaalta Jokereilla oli paikkoja vaikka kuinka moneen maaliin, kymppi olisi pitänyt saada rikki.
 
Tästä eteenpäin ketjuun ei toivottavasti enää tule ainuttakaan viestiä Jukureista tai muista Mestis-seuroista, sen paremmin kuin mistään muustakaan otteluun kuulumattomasta asiasta. Tähänastiset käsitellään normaalin sanktiomenettelyn mukaisesti ja tämänjälkeiset kovennetun sanktiomenettelyn mukaisesti.

Toivottavasti meni jakeluun,

Moderaattorit
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ihan hyvin Jokerit nappasi ns. pakkovoiton ja pesi kasvojaan hiukan näiden KalPa-kohtaamisten suhteen. Ekassa erässä KalPa pysyi vauhdissa mukana, mutta selkeitä vaikeuksia fyysisyydessä. Jokerit voitti kaksinkamppailut järjestäen. Ekan erän jälkeen ei KalPa pysynyt edes vauhdissa enää mukana, joten selvä voitto Jokereille. Masentavaa lukea tuo ennakkokommentti KalPan valmentajalta, jos ei tarkoituksenaan ollut velmuilla. Simo Pulkin yläpesäveto ja liigauran eka(?) maali oli hieno ja siitä hatunnosto sinnepäin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Gags kirjoitti:
Ekan erän jälkeen ei KalPa pysynyt edes vauhdissa enää mukana, joten selvä voitto Jokereille. Masentavaa lukea tuo ennakkokommentti KalPan valmentajalta, jos ei tarkoituksenaan ollut velmuilla.
Toivottavasti Kalpa koutsi tosiaan velmuili, kaikissa muissa tapauksissa järkyttävä kommentti.

Tuo on totta, että Kalpa putosi toisessa erässä kyydistä, mutta toisaalta kyllä Kuopiossakin varmasti tiedetään missä ne suurimmat ongelmat ovat. Kalpa on omalla alueellaan todella heikko. Puolustuksen pelitavasta ei saanut mitään käsitystä ottelun aikana ja vähän tuli viime kauden Jokerit mieleen. Puolustajat säntäilevät suht päättömästi ja ovat jatkuvasti ulkona tilanteista. Tähän kun lisää puolustuskaluston "keveyden" ja illan jolloin veskari ei yllä haamutorjuntoihin niin tuollaistahan se on. Kaksi tai kolme kovaa pakkia Kalpaan niin johan alkaisi tapahtumaan.
 

Tuplahuuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalapa
Ikijokeri kirjoitti:
- KalPa ei kuulu liigaan tällä hetkellä! Ikävä se on sanoa, mutta joukkue oli tänään niin masentavan huono, että Jokerit sai puolivaloilla neppailemallakin aikaan tällaiset voittoluvut... Toki KalPa välillä sai painetta ja ylivoima pyöri ihan kohtalaisesti, mutta puolustus on ihan liian kevyt liigaan.


Pakko kommentoida tähän... Mikähän joukkue on tarjonnut Kalpalle eniten pisteitä tällä ja viime kaudella? Ja mitenkä kävi viikko sitten Kuopiossa?

Vaikka kyllä pakko myöntää: Ei mopolla mahottomia!
 

jeke

Jäsen
Zorba kirjoitti:
Millainen mahtoi olla Simo Pulkin maali? Jännä juttu että esim. Micco! kehui Pulkkia, mutta Anssi Ritari ei tuntunut näkevän miehessä mitään hyvää. Tosin kolmatta erään en kyllä kuunnellut.

Kehuiko Ritari Hanssonia? Kuuntelin äskettäin TPS-KalPa-peliä, ja Ritari hehkutti Hanssonia maasta taivaaseen. Vaikka en Ritarin taustoja tiedäkään, on Hansson myös oma suosikkipelaajani. Toisaalta en ole kuunnellut aikaisempia vieraspelejä, mutta tunne on vahva, että Hansson pärjää myös vieraskaukalossa.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Että sellainen peli.

Ne keltapaitaiset oli kyllä aika väkkäröitä, luistimet suihkien tulivat Jokereiden alueelle, pyörivät nurkissa niin vikkelästi että Jokeripakit putosivat jatkuvasti kyydistä, rakentelivat hienoja hyökkäyskuvioita joista ei jäänyt puuttumaan kuin yksi palanen.

Ja sitten Jokerit kävi tekemässä maalin.

Eipä ne keltapaitaiset väkkärät omassa päässä niin kummoisesti pärjänneetkään. Siellä kun ei riitä pelkkä pyöriminen, pitää myös sijoittua ja pystyä vääntämään voimalla.

Erikoistilanteisiinhan tuo ratkesi. Hirso ainakin nautti, samaten Lepistö ja Pete Varis. Pakaslahti on lukenut liikaa pistetilastoja ja päättänyt keskittyä kokonaan puolustuspelaamiseen, joka kyllä onnistuikin hienosti.

Kalpa tarvitsee kyllä erinomaista mv-peliä viedäkseen pisteitä tuolla pelaamisella. Nyt ei Nissinen loistanut jos ei nyt pahasti hörppinytkään, liian vapaasti pääsivät Jokerit maaleja yrittämään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hirso for President

flintstone kirjoitti:
Meidän paras ketjumme tulee olemaan Virran ja Stapletonin ketju (jossa toivottavasti on mukana myös Lehterä), myös nelonen pelaa pirteästi sen sijaan Hirson ketju surffailee täysin varjojen mailla.

No ei tuo Hirson ketjun peli ihan surffailua ollut kun niin Rita kuin Varis kuittasi pelistä 2+1 tehot, sen lisäksi ketjun Maestro Hirso itse teki huikeat 0+6 tehot, joka on siis vain syötön päässä koko SM-liigan ennätyksen sivuamista ja Jokereiden ennätys tuo jo olikin.

Pelin alku oli vaikea ja nihkeä ilta oli odotettavissa kun Kalpa vielä kuittaisi itsensä heti ensimmäisestä yv-pelistä johtoon, Jokerit onneksi sai kuitenkin koneensa suht nopeasti käyntiin ja siirtyi nopealla tahdilla 2-1 johtoon. 1.erän päätteksi vielä Kuki viimeisteli tarkasti 3-1. Kalpa pelasi pelissä muutamia hyviä jaksoja mutta Jokereiden viisikkkopuolustus piti Kalpan niissäkin lähinnä pyörimässä laidan vieressä. Pelillisesti tämä peli ei noussut suurten joukkoon mutta olihan se ihan kiva nähdä välillä maalirikaskin ottelu. Ja Hirson ennätystehtailua oli tietenkin hienoa olla todistamassa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
tabu7 kirjoitti:
Kuten tuossa jo ennen peliä sanoin, mulla oli 3 ylimääräistä lippua tuohon peliin ja on itse asiassa vieläkin. Itsekseen oli ihan hyvin tilaa istuskella neljän paikan leveydellä. 4000 katsojaa voisi olla lähempänä totuutta.

Sanoisin että kyllä siellä yli 5000 katsojaa oli paikalla (kaikki ei ollut vielä kuullut cobolin ja boikotti boysien Virmanen-boikotista), sillä olen ollut Areenassa kun siellä oikeasti (pleijareissa) oli Jypiä vastaan reilu 3000 katsojaa ja silloin siellä oli todella tyhjää, nyt ei siis oltu lähelläkään tuota. Puhdas oma veikkaus eilisen illan yleisömääräksi on 5400-5700 katsojaa.
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Ole Fart kirjoitti:
Että sellainen peli.

Ne keltapaitaiset oli kyllä aika väkkäröitä, luistimet suihkien tulivat Jokereiden alueelle, pyörivät nurkissa niin vikkelästi että Jokeripakit putosivat jatkuvasti kyydistä, rakentelivat hienoja hyökkäyskuvioita joista ei jäänyt puuttumaan kuin yksi palanen.

Ja sitten Jokerit kävi tekemässä maalin.

Eipä ne keltapaitaiset väkkärät omassa päässä niin kummoisesti pärjänneetkään. Siellä kun ei riitä pelkkä pyöriminen, pitää myös sijoittua ja pystyä vääntämään voimalla.

Aikalailla samoilla linjoilla tämän analyysin kanssa. Pelistä jäi Kelta-mustien lasien läpi katseltuna aika paska maku suuhun. Muutama hajanainen ajatus vitutuksen seasta:

- Yksi kulminaatiopiste oli tuo Jokerien 5-3 yv:n päättymen ekassa erassä (1-1 taululla). Koskela tuli jäähyaitiosta kentälle, kiekko kimposi onnekkaasti Timon lapaan, puoklittainen läpiajo josta pääsi vielä omaan ripariinsa jonka suti Jokerimaalin sivuverkoon -> Jokerit vastahyökkäykseen ja siitä rakennettiin 2-1 maali. Jos KalPa olis tehnyt maalin tai Jokerit olisi saanut jäähyn tuosta tilanteesta niin pleillä olisi saattanut olla eri käsis.

- Simo Pulkki. Jääaikaa yv:llä ja Av:lla, sai ainakin vastuuta. Eikä mielestäni pahasti pettänyt. No katsellan vielä ennekuin pannaan ensi kaudeksi sopparia. Oli muuten Jokereiden pelaajaesittelyssä mukana jokin Sami Pulkki, liekkö sukua Simolle ? ;-)

- Kurka - Kuka? Yksi hyvä purjehdus läpi kentän josta Jokereille jäähy, muuten olisi ollut aivan sama vaikka meillä olisi ollut Tomi Pöllänen Kurkan sijasta kentällä.

- Susi-Jussi. Suosikki KalPani tällä hetkellä. Ainakin joku jossain antaa kaikkensa Kuopiolaisen kiekkoilun eteen.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
asloser kirjoitti:
- Susi-Jussi. Suosikki KalPani tällä hetkellä. Ainakin joku jossain antaa kaikkensa Kuopilaisen kiekkoilun eteen.
Tämä se kaveri jolla lukee Susiklubi tms. fanipaitansa selässä joka piti meteliä yksin läpi kolmannen erän? Näkyvin KalPa-edustaja Areenalla eilen, propsit.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Cobolin ja kavereiden boikotti ei ollut täysin onnistunut vielä. Paikalla ehkä 5000 katsojaa, joka vastasi aika hyvin sitä mitä odottikin. Ottelu itsessään oli paikoitellen ihan viihdyttävääkin molempien joukkueiden hyökästessä mielummin kuin puolustaessa. Hetken aikaa ensimmäisessä erässä meinasi olla jo jännäkakka housussa, kun vierailijat siirtyivät johtoon. Ansaittu maali kaikin puolin, Kalpa pelasi hyvän ylivoiman.

Lepistön paluu on iso lenkki Jokerien ylivoimaan. Hirson kentän peli kulki, vaikka tosin paikkoja oli enemmänkin. Varis pelaa kyllä uskomattoman hyvää kautta ikään nähden. Varsinkin se Peten toinen maali oli hieno ohjaus ja henkilökohtainen taidonnäyte, vaikka kiekko aika helposti maaliin menikin.

Kukin AV-maali ratkaisi ottelun melko pitkälle, koska viimeistään siinä vaiheessa vierailijoiden usko loppui. Kuki heittää aika isolla prosentilla läpiajot sisään. Nelosen piristysruiske oli mielestäni taas kerran Koiviston Artsin taklauspeli. Harmi ettei miehen peli ylemmissä kentissä ole onnistunut tällä kaudella.

Tuomari onnistui suhteellisen hyvin, tosin peli ei ollut sieltä vaikeimmasta päästä. Linja oli ehkä vähän turhankin tiukka, sillä pelissä vihellettiin 38 minuuttia pieniä jäähyjä. Positiivista kuitenkin oli, että linja pysyi läpi ottelun. Pari jäähyä tuntui tulevan siten, että pelaaja kaatuu, eikä tuomari näe kunnolla tilannetta. Sitten annetaan jäähy lähimmälle vastustajalle.

Seuraavat pelit on taas kovempia joukkueita vastaan kuin Kärpillä, mutta nyt olisi hyvä pysyä kannassa kun siihen on päästy. Kärpät tuskin rypee enää tällä kaudella niin pahasti kuin viime pelit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös