Ti 4.10.2011 Tappara - Ässät

  • 15 334
  • 68

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
Tampereella lähdetään peliin tänään mielenkiintoisista lähtökohdista
- Dufva,
- Tapparan surkea alkukausi,
- Ässien hyvä alkukausi,
- Barkov jr,
- Ässien vieraspelaaminen...
Siinä jo muutama huomio, jotka tekevät tästä mielenkiintoisen, sekä mielestäni tuloksen veikkaamisen kannalta erittäin hankalan. Tänään voi odottaa aivan mitä vain.

Kuitenkin henkilökohtaisesti luotan siihen, että Dufva ei vielä näin lyhyessä ajassa ole voinut luona uutta dynastiaa liigaan ja Ässien vieraspelaaminen on edelleen liigan parasta. Tähän vielä lauantain HIFK peli, jonka jälkeen itseluottamus on varmasti huipussaan, niin yllättynyt olen jos ei yhtään pistettä lähde Poriin tänään. Oikeastaan ainoana riskinä näen sen, että se itseluottamus on liiankin kova ja Ässät möhlii pelinsä ihan itse...

Tappara saattaa kuitenkin olla tällä kaudella musta hevonen, ihan vaan tuon Dufvan myötä, ja niinhän se on että yhtään helppoa vastusta ei SM-liigassa nykyään enää ole ja mihinkään matsiin ei voi lähteä puolivaloilla...

Toivottavasti tulee rehti ja hyvä matsi, jossa olisi edes kohtalaiset tuomarit. Porista on muuten tulossa ilmeisesti jonkin verran Pataljoonalaisia, onkohan jo kaksi bussillista?
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dufva rakentaa selkeästi uutta Tapparaa Barkov juniorin kautta. Fiksu veto jos poika tekee vaikutuksen. Tämä temppu tuo muutaman pelin nosteen yleisöönkin, mutta tuloksia pitää tulla nopeasti että hype jatkuu. Selkeesti näkyy se, että uusi imago rakentuu just Barkov jr:n ympärille. Uusi nuorekas ja taisteleva Tappara.

Saas nähdä pystyykö Ässät laittamaan kampoihin. Jos Tappara tekee maalin-pari eteen niin aika hankalaa tulee olemaan. Hakametsästä ei ole pahemmin voittoja haettu.

Porista tulee bussillinen hoilaavia porilaisia jotka hoitavat homman kotiin katsomossa. Toivottavasti tulee hyvä peli ja Barkovin tähti syttyy vasta tämän pelin jälkeen. Legendaarisen joukkueen olisi syytä nousta tuolta suosta. Saataisiin väriä liigaan. Jos mitään ei tapahdu niin lähetämme Leinoselle kyllä hamekangasta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vaikka Ässä-juna tosiaan kulkee loistavasti raiteillaan, niin Tampere ja Tappara ovat ikävän hankala yhdistelmä: riippumatta siitä kuka joukkuetta valmentaa, keitä siellä pelaa tai miten pelinsä ovat noin yleisesti ottaen menneet. Jokin näissä vieraspeleissä Tapparaa vastaan vain on aina ollut niin pirun hankalaa..

Onneksi myös Padan palikat taistella voitosta ovat erittäin hyvässä järjestyksessä: ei liene ainakaan pahasti liioittelua sanoa että Ässien ulkomaalaisvitja on tällä hetkellä liigan paras ketju, 24 pistettä kahdeksassa ottelussa eivät ole syntyneet vahingossa. Myös tuon ketjun ulkopuolella Ässien pelissä on kokonaisuutena oikeastaan vain yksi osa-alue joka ei toimi vähintäänkin "ihan ok" -tasoisesta. Tuo tökkivä tahra on tietenkin wanha tuttu, surullisen kuuluisa ylivoimapeli.

Lähtökohtaisesti tästä pelistä ei toki ole odotuksena, sen hankalasta luonteesta huolimatta, mitään muuta kuin kolme pistettä. Ässien pistepussi on onneksi kasvanut alkukaudella niin rivakkaan tahtiin, että voidaan lähteä täysin paineettomasti hakemaan lisäpisteitä. Ja jos vahinko olisi sattuakseen esimerkiksi tänään, kyllä se häviökin sieltä nimittäin väkisin jossain välissä tulee, niin maailma ei siihen kaadu. Valmennuksella onkin nyt pallo erittäin kriittisellä tavalla: miten joukkue valmistetaan otteluun kun ollaan kuitenkin näinkin selkeä ennakkosuosikki
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Turhana nippelitietona mainittakoon, että Ässät ei ole koskaan voittanut Dufvan valmentamaa joukkuetta Isomäen ulkopuolella (runkosarjassa tai playoffeissa, harkkamatseista en tiedä). Nyt jos koskaan, olisi saumat tuo tehdä.

Eihän tästä ottelusta voi odottaa kuin kolmea pistettä ja kaikki sen alle on pettymystä. Takki auki ei kuitenkaan ole varaa lähteä peliin, sillä vaikka en ole Dufvan aikaisia Tappara matseja nähnyt, on joukkue varmasti vaarallisempi kuin ensimmäisten pelien umpisurkea Tappara oli. Tässä piileekin Tapparan mahdollisuudet tänään, mikäli fokus ei ole kunnossa, ei Tamperelaisia kaadeta noin vain.
 
Viimeksi muokattu:

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Luulen, että Tappara lähtee hakemaan puolustuksen kautta voittoa. Tapparan hyökkäys on kuitenkin Ässien kannalta selkeästi heikompi kuin viimeviikolla kellään. Jos pystyvät pelaamaan ulkkariketjun pois ja eikä Ässät löydä muita ketjuja ratkaisemaan, on tiedossa tiukka ilta.

Ässien suurin este voiton
tiellä tulee kuitenkin olemaan se, miten otteluun lähdetään: tullaanko takki auki vai ollaanko valmistauduttu hyvin. Lisäksi nyt ei saisi antaa vastustajalle kahta eteen sillä jos jotain, niin Dufva ainakin osaa järjestellä puolustusta.

Odotukset:
- miten Järvenpää pelaa, mikäli pelaa. Miten vaikuttaa Raannan hyvät otteet Juhaan
- saadaanko vihdoinkin joltakin muulta ketjulta enemmän irti vai ollaanko vain syömähampaan varassa
- takki auki vai ylänappi kiinni?
- koitetaanko yv-pelissä jotain erikoiskoostumuksia?

Ja pakollinen veikkaus, ässät voittaa 1-4.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
En tiedä miksi mulla on sellainen kutina persuksissa että Joppe pääsee tänään vauhtiin ja paukuttaa ainakin 2 maalia. Ehkä siksi että huhut kertovat Santavuoren paluusta ykköseen ja kummatkin herrat ovat olleet piristymään päin. Zaborsky hankki viime kaudella lempinimen Tapparantappaja joten kai hänkin verkkoja heiluttelee tapansa mukaisesti. Omat odotusarvot ovat korkealla RD:stä huolimatta. Ei tämä mikään läpihuutojuttu ole mutta Ässät vaan on parempi vieraissa kuin kotona, vaikkei kotonakaan erityisen heikko ole ollut. Toivottavasti Barkov pelaa! En ole hänen peliään vielä päässyt ihastelemaan.

Kokoonpanoja odotellessa.
 
Ässät tänään:

Santavuori-Uusikartano-Armia
Uusitalo-Sammalkangas

Zaborsky-Dixon-Smolenak
Taimi-Kudroc

Yetman-Sillanpää-Savinainen
Honkanen-Malkamäki

Mutanen-Niemi-Palonen

Raanta (Järvenpää)

Uusina siis yllättäen Palonen (!) ja Santavuori ja Yetman vaihtaneet paikkoja.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kokoonpanot ovat ilmestyneet. En osaa niitä tänne pastettaa mutta Raanta on maalissa ja Ritva on siirretty takasin ykköseen. Palonen pääsee kentälle. Rytinää tiedossa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dodiin, Palonen pääsee irti! Santavuori omalle paikalleen ykkösketjuun ja yeti kolmoseen eli pelkäämääni viltitystä ei tullut.

Kaikki alle 3p tästä ottelusta on pettymys. Toivotaan että Tappara jatkaa viimekauden tavoin pisteautomaattina padalle. Tulosvetoon Tappara 1,2,3 Ässät 2,3,4
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Ässät tänään:
Mutanen-Niemi-Palonen
En ymmärrä, miksi Niemi on nelosessa Palosen kanssa ja miksi Palonen on Laaksosen tilalla, joka taas oli kauden kahdessa ekassa pelissä hyvä.

Toivottavasti Kivellä on kanttia sekoittaa ketjuja niin, että AUK ja Niemi vaihtaisivat Tappara-ottelussa muutaman kerran paikkoja.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En ymmärrä, miksi Niemi on nelosessa Palosen kanssa ja miksi Palonen on Laaksosen tilalla, joka taas oli kauden kahdessa ekassa pelissä hyvä.

Minä ymmärrän asian siinä valossa, että jos Palosellekin nyt halutaan peliaikaa antaa, niin ilman muuta nyt sitten tässä ottelussa kun pisteitä on jo tukevasti plakkarissa, ja vastustaja on kuitenkin pykälää heikompi kuin viime viikon vaikeissa otteluissa. Ja jos homma skulaa, niin miksei Palosta sitten voisi vielä perjantainakin peluuttaa, mutta sitten palaisin taas normaalimpaan päiväjärjestykseen (mikä se sitten nelosen kohdalla ikinä onkaan)
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En ymmärrä, miksi Niemi on nelosessa Palosen kanssa ja miksi Palonen on Laaksosen tilalla, joka taas oli kauden kahdessa ekassa pelissä hyvä.

Palosen peluutus on loogista koska hän on ainoa sopimuspelaaja vuokramiehiä ja junnuja lukuunottamatta joka ei ole kentällä käynyt. Samaan syssyyn on pakko myös kompata, minäkään en ymmärrä miksei Laaksosta peluuteta enempää.

Haastava matsi tiedossa, mutta kolmeen pisteeseen uskotaan.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Raanta napannut siis otteen tukevasti ykköskassarin paikkaan. Hyvä niin! Todella vakuuttavasti pelannut vaikkei Juhokaan kauaksi ole jäänyt, mutta jäänyt on kuitenkin. Santavuori ykkösessä joten nyt, NYT POJAT!
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No tuskin Mielonen Raantaa tosissaan haastaa pelipaikasta :-D

järkkäri on myös pelannut hyvin joten olisiko sitten perjantaina juhan vuoro(?)
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
järkkäri on myös pelannut hyvin joten olisiko sitten perjantaina juhan vuoro(?)

Raanta on kyllä ottamassa ykköskassarin paikkaa. Noiden näyttöjen jälkeen se on oikeutettuakin. Järkkäri pelannee perjantaina kun taisi olla taas tuplaviikonloppu. TPS on siitä hyvä kakkosmolaria vastaan kun ne ei osu edes järveen vaikka seisoisivat sen pohjassa. Ei sillä että Juha huono olisi. Päinvastoin.
 

Soi Nana

Jäsen
Tapparan kokoonpano tänään:

16 Joey Tenute - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
81 Jukka Peltola - 44 Jan-Mikael Järvinen - 11 Miikka Männikkö
17 Sasha Barkov - 71 Antti Kangasniemi - 34 Jouni Virpiö
14 Nestori Lähde - 19 Tuomas Vänttinen - 27 Tomi Pekkala

18 Tuukka Mäntylä - 56 Kalle Kaijomaa
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu
5 Joonas Liimatainen - 15 Jussi Halme

39 Jani Nieminen
(77 Juha Metsola)
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika paljon muutoksia Tapparan ryhmään lauantain hienon voiton jälkeen.

Tenute nyt alusta asti Makkosen ketjussa, tämä on ollut ilmeisin mahdollinen haku ykkösketjun rungoksi jo keväästä lähtien mutta Sami Hirvonen ei sitä jostain syystä halunnut kokeilla missään vaiheessa. Dufva heti toisessa pelissään (kun Erkinjuntti loukkaantui). Tenute pelasi Bluesia vastaan jo alusta asti kauden parhaan pelinsä, asenne ja liike olivat paljon paremmassa mallissa kuin aiemmin ja hyökkäyspäässä alkoi löytyä odotettua juonikkuutta.

Pimennossa koko alkukauden ollut Kim Strömberg on nyt katsomossa, tilalla Virpiö. Hyvä että viime keväänä kotipeleissä maaliputkeen yltynyt Virpiökin saa näyttöpaikan. Tässä ketjussa Kangasniemi keskellä ja Sasha Barkov nyt laidassa, ehkä ihan hyvä että nuori mies saa vähän puolustusvelvoitteista helpotusta vaikka pärjäsi niissäkin hommissa viimeksi ihan hyvin.

Lähde ja Vänttinen ovat joukkueen harvoja fyysiseen peliin pystyviä hyökkääjiä, onko heidät laitettu sen takia samaan ketjuun mahdollisesti pelaamaan Ässien ulkomaalaisvitjaa vastaan? En tiedä harrastaako Dufva tällaisia mutta illalla sen näkee.

Yllättävän paljon on Dufva ketjujaan myllännyt mutta kai tämä on vielä sitä kokeilua ja pelaajien tarkkailemista.

Lauantaina kotijoukkueella oli koko pelin ajan hyvä meininki päällä, aivan totaalisen erilainen tatsi pelaamiseen kuin kauden aiemmissa otteluissa. Jos sama ote pystytään pitämään tänä iltana alusta asti, niin Ässille ei tule olemaan helppoa viedä pisteitä mukanaan.
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Pientä vertailua materiaaleista:

- 1. ketjut: Menee kai aika tasan? Molemmissa ketjuissa on kyllä potentiaalia, mutta herrat Armia, Santavuori, Uusikartano ainakin ovat hieman alisuorittaneet alkukauden, vaikka se kaikilla onkin parempaan suuntaan menossa. Nyt tämä kolmikko yhdessä muutaman pelin tauon jälkeen, HIFK pelin lopussa jo pelasivat yhdessä. Eipä siellä Tenute ja Makkonenkaan ainakaan tehojen valossa ole vakuuttaneet.
- 2. ketjut: Selkeästi Ässille, ei kaivanne selittelyjä?
- 3. ketjut: Ässät pesee laitureissa, sentterit suht samaa tasoa, vaikka ainakin Sillanpää onkin todella aliarvostettu pelaaja, Kangasniemeä en niin tunne, mutta muistaisin että ihan pätevä jannu molempiin suuntiin? Suht tasan siis?
- 4. ketjut: Nimellisesti menee lievästi Tapparalle, mutta Ässillä 4. ketju on ollut monessa pelissä Ässien parhaimmistoa? Onko Tapparalla samaa näkynyt?

- 1. pakkipari: Aika lailla tasan, vaikea sanoa kummastakaan parista että olisi selkeästi parempi.
- 2. pakkipari: Melko selkeästi Tapparalle, vaikkakin Kudroc ja Taimi ovat olleet ehkä Ässien paras pari alkukaudella. Kuitenkin Leimu ja Saravo niminä vievät tämän.
- 3. pakkipari: Selkeästi Ässille, Malkamäki ehkä Ässien paras ja monipuolisin pakki, nyt kun Caldwell on sivussa. Honkanen jakaa mielipiteet, mutta todella hyvää peruspelaamista. Voi tosin huonona päivänä olla täysin keila.

- Aloittavat maalivahdit: Selkeästi Ässille.

- Valmentajat: Totta kai, selkeästi Tapparalle, mitenkään Karri väheksymättä, hienoa työtä Karri tekee, mutta onhan tähän pakko laittaa Dufva edelle noilla meriiteillä.

Tähän kun lisätään Tapparan surkeahko alkukausi ja Ässien lähes loistava alkukausi ja hyvä vieraspelaaminen, niin voidaan sanoa että Ässät lähtee ennakkosuosikkina peliin. Silti on jotenkin pessimistinen olo puserossa...

Kuvaillaan nyt omia tunteita vaikka niin, että luulen että joko Ässien peli menee nyhjäämiseksi ja Tappara vie korkeintaan kahdella maalilla 2-1 tai 3-1 tai sitten jos Ässät voittaa niin tulos on todella tyly - 2-6 tai jotain...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Malkamäki ehkä Ässien paras ja monipuolisin pakki, nyt kun Caldwell on sivussa.

Miko Malkamäki? Jos tämä väittämä pitää paikkansa ei kotijoukkueella pitäisi olla hätäpäivää. Toivottavasti Sasha saa lisää onnistumisia alle laiturin paikalla, ketjukaverit eivät vaan vakuuta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miko Malkamäki? Jos tämä väittämä pitää paikkansa ei kotijoukkueella pitäisi olla hätäpäivää...

Aloitetaanko keskustelu: Miko Malkamäki ei mahtuisi Tapparan pakistoon? Nämä ovat hienoja kommentteja, perusteena on kaukainen muisto pelaajasta omassa joukkueessa.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Pientä vertailua materiaaleista:

- 1. ketjut: Menee kai aika tasan? Molemmissa ketjuissa on kyllä potentiaalia, mutta herrat Armia, Santavuori, Uusikartano ainakin ovat hieman alisuorittaneet alkukauden, vaikka se kaikilla onkin parempaan suuntaan menossa. Nyt tämä kolmikko yhdessä muutaman pelin tauon jälkeen, HIFK pelin lopussa jo pelasivat yhdessä. Eipä siellä Tenute ja Makkonenkaan ainakaan tehojen valossa ole vakuuttaneet.
- 2. ketjut: Selkeästi Ässille, ei kaivanne selittelyjä?
- 3. ketjut: Ässät pesee laitureissa, sentterit suht samaa tasoa, vaikka ainakin Sillanpää onkin todella aliarvostettu pelaaja, Kangasniemeä en niin tunne, mutta muistaisin että ihan pätevä jannu molempiin suuntiin? Suht tasan siis?
- 4. ketjut: Nimellisesti menee lievästi Tapparalle, mutta Ässillä 4. ketju on ollut monessa pelissä Ässien parhaimmistoa? Onko Tapparalla samaa näkynyt?

- 1. pakkipari: Aika lailla tasan, vaikea sanoa kummastakaan parista että olisi selkeästi parempi.
- 2. pakkipari: Melko selkeästi Tapparalle, vaikkakin Kudroc ja Taimi ovat olleet ehkä Ässien paras pari alkukaudella. Kuitenkin Leimu ja Saravo niminä vievät tämän.
- 3. pakkipari: Selkeästi Ässille, Malkamäki ehkä Ässien paras ja monipuolisin pakki, nyt kun Caldwell on sivussa. Honkanen jakaa mielipiteet, mutta todella hyvää peruspelaamista. Voi tosin huonona päivänä olla täysin keila.

- Aloittavat maalivahdit: Selkeästi Ässille.

- Valmentajat: Totta kai, selkeästi Tapparalle, mitenkään Karri väheksymättä, hienoa työtä Karri tekee, mutta onhan tähän pakko laittaa Dufva edelle noilla meriiteillä.

Hyvää pohdintaa, me like!

Fakta on, että Ässät on selvä ennakkosuosikki, olkoonkin, että viime vuosia lukuunottamatta Tampere on ollut Ässille hankala paikka. Ässät on ollut huikeassa lennossa ja Blues-pelistä huolimatta, Tapparan peli hakee vielä itseään. Luultavasti Tappara tulee jälleen alun todella kovaa, mutta jos peli on ensimmäisen 15-minuutin jälkeen tasan, tai vieraat johtavat, niin uskon Ässien vievän pisteet.

1.ketjut: Niukasti Ässille.
2.ketjut: Murskaavasti Ässille.
3.ketjut: Selvästi Ässille. (Patapata: Sillanpää selvästi Kangasniemeä edellä. Kanki oli viime pelin viltissä.)
4.ketjut: Värilaseilla Tapparalle. (Kuten Ässillä, niin myös Tapparalla nelonen ollut useaan otteeseen parhaimmistoa, nyt tosin sentteri on vaihtunut Järvisestä Vänään)

1.pakkipari: Tapparalle. (Uusitalo ehkä koko liigan parhaimpia puolustajia, mutta Mäntylän merkitys Tapparalle on vielä suurempi kuin Uusitalon Ässille. Kaijomaa>Sammalkangas.)
2.pakkipari: Niukasti Tapparalle.
3.pakkipari: Ässille, melko selvästi.

Maalivahti: Niukasti Ässille. (Nieminen kuitenkin pelannut viimeiset 3 peliä todella hyvin ja antanut joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta.)
 

Nicke50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Odotukset pelistä, murskavoitto vieraille. Tosin aina kun näin Ässien pelistä ajattelen, niin tulee erittäin tiukka ottelu...

Pitkulaan silti tasotuksella pataa sekä jyppiä ja huomenna luukulle.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mielenkiintoista nähdä mihin Palonen pystyy vai pystyykö mihinkään? Pelistä sen verran odotuksia, että kaikki muu kuin 3 pistettä Ässille on pettymys, sen verran sekavaa Tapparan peli on näin alkukaudesta ollut. Toki mitenkään "takin napit auki" ei Ässienkään ole syytä lähteä peliin, muuten tulee pitkä ja hammasta kiristävä iltapuhde!
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kaijomaa>Sammalkangas.

Sellainen nopea mielipide, että en Kaijonmaata tämän kauden esityksillä vaihtaisi päittäin missään nimessä Sammalkankaaseen.

Itse pelistä sen verran, että kolme pinnaa otettavissa ja muu on pettymys. Palosta ihan mukava nähdä tositoimissa ja toivottavasti Uusikartanonkin ketju heräilee hiljalleen.

Tapparan kiinnostavinta antia on ylivoimaisesti Dufva. Ärsyttää jo nyt niin, että naama kiehuu.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aloitetaanko keskustelu: Miko Malkamäki ei mahtuisi Tapparan pakistoon? Nämä ovat hienoja kommentteja, perusteena on kaukainen muisto pelaajasta omassa joukkueessa.

Pakko myöntää, että Malkamäen pelejä en hetkeen ole nähnyt. En kuitenkaan vaihtaisi Tapparan kuusikosta ketään Malkamäkeen jos tarjoisit. Tappara päästänyt alkukaudesta paljon maaleja pelitavan tai sen puuttumisen vuoksi, ei puolustavien pelaajien yksilötaidon huonouden vuoksi. Hyvä yksilö näyttää paskalta mikäli pelitapa, ajoitukset jne. ole reilassa. Heikompi yksilö taas näyttää vahvemmalta, kun joukkue toteuttaa toimivaa pelisuunnitelmaa.

Ollaan tyytyväisiä, minä en tahdo teidän ykköspakkianne ja sinä olet ykköspakkiinne tyytyväinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös