Ti 27.03.2012 Sport - Ilves, SM-liiga karsinta, 2. ottelu

  • 35 075
  • 110

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuo vertaus Euroopan isoihin sarjoihin ontuu juuri siksi, että siellä on sekä pelaajamassaa, että rahaa.

Suomessa on pelaajamassaa enemmän, kuin muissa Euroopan maissa (Venäjää lukuunottamatta, joskin sielläkin on vähemmän lisenssipelaajia). Ruotsin kanssa ollaan aika tasoissa. Raha-asiat on hoidettu Sveitsissä ja Ruotsissa helvetisti paremmin: niissä on tajuttu urheilun bisnesmerkitys meitä huomattavasti aiemmin.

Kehityspotentiaalia Suomessa on paljon. Rahan ei pitäisi olla ongelma tässä maassa, jossa jääkiekko on suositumpaa, kuin missään muualla Euroopassa. Ongelmana on ollut se, että organisaatioita on johdettu harrastelupohjalta.

Muistetaan nyt, että Ruotsissa ja Sveitsissä Savonlinnankin kokoisissa kaupungeissa pyöritetään aivan toisen mittakaavan toimintaa, kuin vaikkapa juuri mainitussa Savonlinnassa. Ei siis millään pahalla SaPKoa kohtaan, vaan vain esimerkkinä ja kannustuksena.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tulin lukemaan, etta mita pelissa tapahtui mutta paasinkin lukemaan samaa suljettu vs. avoin liiga-vaantoa. Aina. Joka paikassa.

Onneksi heti pelin jalkeen tuli muutama kommentti itse pelistakin. Ilves tosiaan taitaa tehda sen mita tarvitsee, eika yhtaan enempaa. Vahan jo etukateen ajattelin, etta Toskala saattaa sen yhden helpohkon paatsaa, mutta ei riita tuo yksi maali mihinkaan.

Tuntuu, etta Ilveksen joukkueesta on nyt ne rivipelaajatkin huomanneet, etta naita peleja pystyvat ratkaisemaan. Onkin hienoa, etta esim. Kivimaki ja Kantola ovat onnistujien joukossa.

Toivottavasti vaasalaiset kuitenkin saapuvat Tampereelle kolmanteenkin peliin.

PS. Kiitos taaltakin pitkavetovihjeesta, tuli vahan rahaa tilille.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Missä kaikki Sportin fanit suurine puheineen? Hävettää koko Mestiksen puolesta noin surkea esitys. Vellipöksyjä koko jengi, kun ei edes yhtä voittoa pysty ottamaan.
Olisi pitänyt olla joku toinen jengi karsinnoissa, mutta muut sössivät mahdollisuutensa jo aiemmin. Se on vain tunnustettava, ettei tästä mutasarjasta nousta pelaamalla. Ilves, joka oli sysi paska jengi liigassa, löylyttää nyt Pohjanmaan vellipöksyjä vasemmalla kädellä.
Tällainen karsintasarja vie katsojia jo Mestispeleistäkin. Eihän kukaan enää ota tosissaan puheita liiganoususta millään paikkakunnalla. En jaksa uskoa, että vaadittavaa rahasummaa sijoittaisi mikään taho nousuun vaadittavaan budjettiin.

"Ilveksen kaatolupa" facepalm..
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Missä kaikki Sportin fanit suurine puheineen? ...klik... Ilves, joka oli sysi paska jengi liigassa, löylyttää nyt Pohjanmaan vellipöksyjä vasemmalla kädellä. ...klik...

Vähän provon henkeä kirjoituksessasi, mutta en tiedä seurasitko runkosarjan lopun Ilveksen otteita:
Ilves - KalPa 5-4 JA
HPK - Ilves 3-6
Ilves - TPS 3-2 JA
Ilves - Jokerit 4-5 JA
Lukko - Ilves 2-1 VL

Ilves laitto ahtaalle kaikki kärkipään porukoita myöten ja pääsi hyvään nosteeseen loppukaudesta. Jos noi viisi viimeistä peliä olisi tullut kovasti kuokkaan, niin olisi saattanut olla eri näköinen sarja.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Missä kohtaa? Siis näin ihan mielenkiinnosta, ei minään vittuiluna.

*Syvä uuh*

Minua hämmentää vain edelleen se, että ihan aidosti vertaat SM-liigaa NHL:än ja NFL:än ja puolustat sillä suljettua liigarakennetta. Jefusta en niin osaa sanoa, mutta eipä tuo Änärikään aivan vailla ongelmia ole, mutta se nyt ei liity sinällään kai asiaan?.

Aloitetaan nyt siitä, että kuulemma vertaan "aidosti" SM-Liigaa NHL:ään tai NFL:ään :) Vertasin sarjajärjestelmiä ja viittasin siihen, että suljettukin sarja toimii. Ei kai tässä nyt kukaan niin tyhmä ole, että uskoisi sen mallin istuvan sellaisenaan Suomeen. Pointti on siinä, että siellä päässä sarjoissa on urheilullista kilpailua ja seurat tahkoavat valtavasti rahaa. En osaa sanoa löytyykö sieltä vastaava oppositio kuin Suomesta, mutta ainakaan se ei kovin äänekäs ole.

Suljettu sarja ei siis aina ole tuhoon tuomittu järjestelmä, vaikka tällä palstalla sitäkin maalaillaan. Toki jenkkilandiassa se urheilu on ihan aitoa bisnestä, toisin kuin meillä täällä havumetsien maassa.

No luulisi kiinnostavan, koska koko SM-liiga-tuote on jäänyt/jäämässä mm. näiden sarjojen jalkoihin. Muistelen, että suljettua liigaa perusteltiin myös sillä, että koko sarjan kiinnostavuutta saadaan nostettua => talous kuntoon => pystytään kilpailemaan paremmista pelaajista mm. näiden sarjojen kanssa => lisää rahaa ja kiinnostavuutta.

Ukko kitisee täällä, että ei ole pelaajamassaa ja samalla esim. juuri Sveitsi tuntuu ajavan liigasta ohitse. Noh, tämä on ilmeisesti sitä liigatasoa, jota kohti me köyhätkin kivutaan. See no evil, hear no evil, speak no evil....

Niin sarja suljettiin sen vuoksi, että seuroilla meni taloudellisesti huonosti. Sitten se avattiin, kun huomattiin, että perkele nehän myyvät pelaajiaan tammikuussa säästääkseen rahaa. No sitten avattiin liiga uudestaan ja keksittiin playoutit, että sijoilla 11-14 olevilla joukkueilla olisi jotain tekemistä kauden jälkeen. Loppujen lopuksi sekin huomattiin surkeaksi systeemiksi joten mentiin vaihteeksi tähän yhteen sarjaan.

Sveitsissä on rahaa ostaa niitä pelaajia, Suomessa ei. Ruotsissa on enemmän rahaa kuin meillä, jopa Allsvenskaniin hankitaan suomalaispelaajia jotka mahtuisivat hienosti meilläkin liigaan. Varsinkin Pohjois-Ruotsin joukkueet ovat käsittämättömän paljon edellä meikäläisiä, Morassa taitaa olla 10 000 asukasta ja budjetti oli (jokunen vuosi sitten) reilusti isompi kuin Suomessa isommillakin paikkakunnilla.

Suomi on ollut muiden jaloissa jo vuosikausia, ei tarvitse kuin katsoa minkä kaliiberin jätkiä tänne tulee vrt. 10 vuotta sitten, niin se trendi on ihan päivänselvä. Nyt ollaan ehkä päinvastoin vähän jopa saatu taas tasoitettua sitä tietä.

Koska meillä ei ole rikkaita seuroja tarpeeksi, niin olisi oltava pelaajamassaa, jotta Mestikseen saisi "halvalla" uskottavia joukkueita. Ei voida ostaa muiden tähtiä, vaan täytyy tehdä itse niitä tähtiä. Mestis-seurojen olisi kyettävä tarjoamaan varteenotettavia sopimuksia liigapelaajille jotka jäävät ilman sopimusta kävisin ja toisaalta nuorille pelaajille, muutenkin kuin vain peliajan antajana.

Jotain kai kertoo sekin, että niputat KooKoon ja LeKin saman pakettiin, mutta se nyt näistä.

Kertoo se sen, että ne pelaavat molemmat Mestistä. Ja LeKi taisi olla sarjassa kolmantena vielä syksyllä, joten ei se KooKoo ihan niin kaukana siitä ole, vaikka toki Lempäälän halli on jo yksi huikea esimerkki liigan ja Mestiksen olosuhde-eroista ja siitä miksi taloudelliset erot ovat aivan huikeat. Lempäälä ei voisi koskaan pelata liigassa mutta silti se on riittävän hyvä toiseksi korkeimmalle tasolle ja tällaisia seuroja Mestiksessä on suhteellisesti liikaa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Suomessa on pelaajamassaa enemmän, kuin muissa Euroopan maissa (Venäjää lukuunottamatta, joskin sielläkin on vähemmän lisenssipelaajia).

Siinä puhuttiin jalkapallosta, lainaamani kirjoittajan viitatessa Euroopan suuriin sarjoihin ja siihen mikseivät ne sulje liigojaan. Itse asiassa Euroopan suurseurat nimenomaan halusivat jokunen vuosi sitten oman leikkikentän ja muut olisivat sitten voineet jäädä keskenään kikkailemaan.

Mitä jääkiekon pelaajamassaan tulee niin kyse ei ole kokonaisluvuista vaan siitä minkätasoista se on. Jos mietitään jalkapalloa ja Englantia esimerkkinä, niin siellä on moninkertaisesti perus-liigajyriä kuin Valioliigassa kulloinkin pelaa. Suomessa tilanne ei ole tämä, koska edes Mestikseen ei riitä keskitason liigapelaajia, vaan nuoria liigajoukkueen rajoilla keikkuvia pelaajia joista suurin osa ei ikinä pääse liigaan.
 
K

Kiekkokatsoja

Sport sai loistoalun. Avausmaali ja muutenkin paljon ylivoimaa. Se ei vaan riittänyt.Tasoero oikeissa asioissa on vaan liian suuri. Kun tilanteita luo, ja ei saa laukauksia edes maalia kohti, ei voi voittaa. Ilves laukoi laatupaikoilta, ainakin ottelun pari ensimmäistä erää, aina kohti maalia.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kun tilanteita luo, ja ei saa laukauksia edes maalia kohti, ei voi voittaa. Ilves laukoi laatupaikoilta, ainakin ottelun pari ensimmäistä erää, aina kohti maalia.

Tuo on kyllä valitettavan totta.
Halva, ei edes tyhjään maaliin kiekkoa.
Blomqvist, AINA metrin ohi tai yli maalin.
Tapio, ei edes vetoja, vaan neppailua.
Muut sit suoraan syliin, poislukien Hakomäki, joka nosti Ipamaisesti kiekon kylmäverisesti maaliin ja laukoi toisenkin, erittäin vaarallisen LAATULAUKAUKSEN, jonka Toskala aivoin torjoi tuurilla.

Summarum: Aina, kun Sport luo maalipaikan, haisee ripulipaska katsomoon saakka. Tässä Ipa on meitä kilometrin edellä ja se ratkaisee.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Laukaisukartta kertoo sen, miksi ilves vie näitä pelejä miten tahtoo. Parhaalta maalintekosektorilta melkein 20 vetoa maalia kohti. Sportilla vastaavasti reilu 10 vetoa ja näistä puolet ohi.

Sama. Silti suurin ero lienee isossa kuvassa se että Sport ei tee paikoistaan maaleja ja lahjoittaa niitä toisessa päässä Ilvekselle. Vaikka Sport olisi johtanut eilen peliä 3-0 ekan kympin jälkeen niin Ilves olisi tullut lopulta rinnalle ja ohi. Kun taso ei riitä niin se ei riitä.

Sport on kaatunut kahdessa ensimmäisessä ottelussa onnettomaan viimeistelyyn, epävarmaan veskaripeliin, huonoon puolustuspään pelaamiseen, jännittämiseen ja sysipaskaan ylivoimaan. Onko jääkiekossa vielä jotain muitakin osa-alueita? Vaikka kuinka yrittää etsimällä etsiä tuosta Sportin pelistä jotain hyvää niin Kujanpään pirteää peliä ja Erik Riskaa lukuunottamatta vähiin ovat ilonaiheet jääneet.

Mihinkähän se TuTo-sarjassa alkanut ja KooKoo-sarjassa jatkunut vire on kadonnut? Jo viimeiset pelit KooKoota vastaan puhumattakaan finaaleista tai karsinnoista peli on ollut aikalailla kuraista.

Ainoa asia mikä Sportissa on liigatasoa on fanit - Joita seura ei arvosta pätkääkään.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Vertasin sarjajärjestelmiä ja viittasin siihen, että suljettukin sarja toimii. Pointti on siinä, että siellä päässä sarjoissa on urheilullista kilpailua ja seurat tahkoavat valtavasti rahaa.

Totta kai voi toimia, mutta kun itsekin toistuvasti toteat, että asia ei oikeastaan Suomeen ja SM-liigaan liity, niin jonkinlainen kokonaislogiikka ei vain aukene. Eiköhän täällä lähinnä ole keskusteltu juuri liiga/Mestis-asetelmasta, ei sarjajärjestelmistä yleensä.

Myös tuo "tahkovat valtavasti rahaa"-heitto hieman ontuu. Esim. 2010-2011 2/3 (18/30) joukkueista teki tappiota ja voitot jakautuivat, niin että kolmen suurimman jengin (NYR, TOR & MTL) liikevoitto oli suurempi kuin lopun 27 yhteensä.

LeKi taisi olla sarjassa kolmantena vielä syksyllä, joten ei se KooKoo ihan niin kaukana siitä ole,

Jatketaan jossain muualla, jos tarvetta on, mutta tähän oli vielä pakko tarttua. Hieman näin jälkeenpäin hymyilyttää, kun muistelee miten lempääläläisten kausi lopulta meni...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös