Ti 24.3.2015 Lukko - KalPa (3. puolivälierä)

  • 11 374
  • 75

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
2 sivua tässä lueskelin, mutta silti haluaisin vielä muutamat kommentit Lukko-fanien puolelta tuomaripelistä. Olisiko antaa mitään?

Heh. Eiköhän siitä ole kaikki tärkein jo sanottu. Paskaa molempiin suuntiin.

Sanosin, että linja on pysynyt ainakin samana kaikki 3 ottelua. Varmin tapa saada YV on taklata vastustajan pelaaja oman veskarin päälle. On toiminut jo useaan otteeseen.

Tämä piti kyllä ainakin tässä viimeisessä pelissä täysin paikkansa. En edes muista enää edellisiä, mutta uskon vahvasti sinun olevan täysin oikeassa.

Edit. Ainiinjoo. Voittomaalihan oli aika selkeä paitsio. ;)
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kokonaisuudessaan mielestäni KalPa ansaitsi tänään voittonsa juuri niin pienellä marginaalilla kuin tuloskin osoittaa.
jatkoajan perusteella joo, muuten ei missään nimessä..
 

HokiHero

Jäsen
jatkoajan perusteella joo, muuten ei missään nimessä..

Mielestäni koko ottelu oli tasaista vääntöä. 1. erän alku oli Lukon kun loppu kääntyi KalPalle. 2.erä tasaista, mutta Lukon pienoista hallintaa 3.erä kääntyi loppua kohti KalPalle, mutta lukko sai luonnollisesti otetta lopussa 5 min YV:n takia. En itse ainakaan näe mitään selkeää hallintaa kummaltakaan vaan ainoastaan KalPan nousujohteisen pelin joka vie tämän pienellä marginaalilla KalPan eduksi :) Oliko peli mielestäsi selvästi Lukon hallintaa?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No niin, nythän tämä menee mielenkiintoiseksi. Mielestäni KalPa pelasi selkeästi parhaan pelinsä sarjassa, sen nyt voi jo tuloksestakin päätellä mutta kyllä siinä muutenkin oli ihan erilainen tekemisen meininki kuin perjantaina ja lauantaina. Nyt voin allekirjoittaa ne perjantain ja lauantain pelin jälkeiset kommentit KalPan hallinnasta, nyt sitä nähtiin.

Ensimmäisessä erässä KalPa taisi kerran laukoa ylärimaankin ennen kuin onnistuivat sarjan avausmaalinsa tekemään. Mitä siihen nyt meni, 135 minuuttia ja risat. Nurmi siinä aitiopaikalta katseli kun Mutanen pisti Zapolskin kadottaman kiekon verkkoon.

Toinen erä oli Lukon hallintaa ja pikkuisen paremmalla tuurilla Janne Lahtikin olisi onnistunut tyhjän maalin edessä. Nyt ei pomppinut mutta sitten Vahalahti tasoitti ja myöhemmin pomppi sitten Vauhkoselle oikein kunnolla kun "Ivan Drago" pisti pelin 2-1:een.

Kun vielä kolmannen erän alkuun tuli 3-1 alta minuutissa niin peli rupesi näyttämään selvältä. Oli kyllä hieno syöttö Gagnonilta. KalPa sai sen kavennuksensa kumminkin reilun minuutin päästä ja pikku säkää siinäkin oli, semmoinen napsahdus kuului että ilmeisesti se pomppi Lukon pelaajan mailasta sisään.

Eikä siinä vielä kaikki. Pelihän ratkesi lopulta Ville Vahalahden loukkaantumiseen. Vaarattoman näköisessä tilanteessa vasen polvi vääntyi ja Vahan kausi oli pelattu. Uskallan sanoa näin, sillä jos esimerkiksi taannoiseen Ahtolan loukkaantumiseen verrataan niin Ahtola sentään pystyi pistämään hiukan painoa jalalle ja pääsi itse kentältä pois, Vahan jalka ei kantanut tippaakaan.

Se söi tietysti hiukan joukkuetta mutta kyllä se myös yleisön fiiliksen tappoi. Oikein hiljaisuus laskeutui halliin kun Vahan kiemurtelua katsottiin. Tuossa ylempänä joku vertasi tätä kevään 1995 Joni Lehdon loukkaantumiseen ja vähän samanlainen fiilis siitä kyllä kieltämättä tuli.

Onnistuihan KalPa sitten lopulta ylivoimalla tasoittamaan. En kiinnittänyt huomiota siihen työnnettiinkö Virtasta päin Perhosta, saattaa olla. Hyväksyn jäähyn, samalla tavalla Zapolski kalasteli toisessa erässä Keräselle kaksiminuuttisen.

Ja kun KalPa tappoi sitten sen lopussa tulleen viiden minuutin alivoiman, ei ollut kovin vaikea arvata kummalla oli sen jälkeen henki päällä. Jatkoajallahan Lukolla ei ollut mitään jakoa ja olikin vaan ajan kysymys koska voittomaali tulee.

Ei häviäminenkään kivaa ole, varsinkaan kun näitä kauden tärkeimpiä pelejä pelataan ja johdetaan kolmannessa erässä jo kahdella maalilla, mutta enemmän harmittaa se Vahalahden loukkaantuminen. Joukkueen paras ja tärkein kenttäpelaaja on lähes sataprosenttisen varmasti (oma arvio) poissa koko loppukauden, ja sen näköistä kyllä se lopun viiden minuutin ylivoimakin oli.

Onneksi Nurmi sentään pystyi polvitaklauksen jälkeen pelaamaan. Tiedä sitten olisiko hänestä ollut sen vitosen aikana ratkaisijaksi, silloin hän ei pelannut.

Missähän Jesse Virtanen muuten oli kun ei pelannut?

No, sitä vaan täytyy toivoa että jostain päin maapalloa joku ihmetroppi torstaiksi keksitään että Vahalahti tulee kuntoon, ja Jesse Virtanen myös. Ei ole oikein reserviäkään kun Ville Nieminen ei pysty pelaamaan ja Nikko ja Ahtola ovat kummatkin pelikyvyttömiä. Forsberg vaan sentteriksi ja Jaatinen ylimääräisenä miehenä mukaan, tai sitten Toni Suuronen. Siinä vaihtoehdot torstaille.

Yleisöä tuli sitten vieläpä enemmän kuin perjantaina ja se oli yksi surulliseksi kääntyneen illan harvoja ilonaiheita.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
. Ei ole oikein reserviäkään kun Ville Nieminen ei pysty pelaamaan

Lukko menetti voiton ja Vahalahden - "Ei auta surkutella"

Lukko matkustaa torstaina pelattavaan neljänteen puolivälierään bussilla. Mukana on myös viimeistä kevättään huipulla pelaava konkari Ville Nieminen, joka oli tiistaina huilivuorossa.
- Siltä näyttää, että pelaan, paljasti Nieminen ottelun jälkeen.

Linkki vie Iltalehden sivuille, jossa pelaajien ja valmennuksen kommentteja illan pelistä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
No mitä perkelettä oliko voittomaali vielä paitsiokin?

Jos näin oli niin enpä muista yksittäistä ottelua jossa näin moni asia menee niin päin helevettiä kuin vaan suinkin on mahdollista.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Meni neitsyys aika monelta tässä pelissä.

Mutanen, uran 1. Pleijarimaali.
Koivisto, uran 1. Pleijarimaali JA kauden eka maali.
Riikola, uran 1. Pleijarimaali.
Ruohomaa, uran 1. Pleijarimaali.

Puhumattakaan Perhosen ekasta Pleijaripelistä/voitosta.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oliko peli mielestäsi selvästi Lukon hallintaa?
Ei ehkä noilla sanoilla. Mun mielestä lukko oli kyllä niskan päällä vailla huolen häivää siihen Vahan loukkaantumiseen asti. Kalpa oli mielestäni tosi aseeton ja vain noin sutaisumaalit pitivät pelissä mukana. Se YV lämäri oli komee veto kyllä. Vahan loukkaantumisen jälkeen lukko oli sen verran sekaisin että Kalpa teki sen ratkaisevan maalin. Noh, saatiinhan se sarja kuitenkin suht oikeutetusti ainakin tasaisemmaksi. Ei se lukkokaan mitään suuria tunteita ole näyttänyt. Josko torstaina sitten..
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
No mitä perkelettä oliko voittomaali vielä paitsiokin?

Kyllä se oli ja vielä aika selkeäkin. Mutta nää on näitä. Tuomarit ei näitä koskaan ratkaise, vaan nää menee pitkässä juoksussa tasan.
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Meni neitsyys aika monelta tässä pelissä.

Mutanen, uran 1. Pleijarimaali.
Koivisto, uran 1. Pleijarimaali JA kauden eka maali.
Riikola, uran 1. Pleijarimaali.
Ruohomaa, uran 1. Pleijarimaali.

Puhumattakaan Perhosen ekasta Pleijaripelistä/voitosta.

+ Playoffien eka paitsiomaali.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
+ Playoffien eka paitsiomaali.
Ehkä näissä Play Offeissa. Onhan JYPkin tehnyt KalPaa vastaan paitsiomaalin, joka käytännösä ratkaisi PO-sarjan.

Niin, en ole vielä tuota tämänpäivästä ottelukoostetta nähnyt. Työt ikävästi haittaavat lätkän seuaamista.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tasainen vääntö tarjosi tukun hokimaailman lainalaisuuksia tai uskomuksia. Kahden maalin takaa tasoihin-> voittoon, viiden minuutin jäähyn tappaminen ja saatiinkin siihen vielä tuomariskin mukaan vedettyä. Toivon mukaan myös se ketsuppipullo teoria tässä toteutuisi. Saa nähdä oliko tämä vaan pikku tiistaikivaa Savoon vai lähtölaskenta jollekin... Jokatapauksessa tämän jälkeen edelleen hengissä.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Eilien pelin suurimman näytteen tarjosivat tuomarit. Vaikka ensimmäisen pelin jälkeen kerroinkin, että kun kyseessä on Anssi Salonen niin jääkiekko-pelissä on ihan omat säännöt ja näin kävi. Täysin älyvapaata puhalteua ja kaikkien naurettavinta, että kumppani vierellä näytti myös ettei ymmärrä tästä pelistä mitään.

Kuitenkin LUkko teki pelinsä vaikeaksi. 3-1 johto ja sen annetaan liveta käsistä. Vahalahden loukkaantuminen taisi sitten laittaa tämän kauden tähän ja voi ruveta miettimään jo kesän rientoja. Zapolski koomaili myös eilen tuttuun tapaansa helppoja. Ainoastaan 3 maali ei ollut hänestä riippuvainen mutta muuten..Huh huh.

Alkaa Lukolta ukot loppua jos tähän tahtiin tulee loukkaantumisia. Kaplasta ei oikein mitään muuta sanottavaa kuin se, että Sami Mutanen aloitti eilen pelaamisen. Kalpalla on selkeästi enemmän ongelmaa maalivahti-rintamalla kuin Lukolla.

No, kattellaan mitä tästä vielä tulee.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tasoitusmaalia edelsi selkeä KalPan jäähy ja voittomaali oli paitsio. Siinä ottelun ratkaisuhetket pähkinänkuoressa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eli KalPa voitti vain ja ainoastaan koska tuomarit. No meille hyvä et voitti vaikka nyt ei ilmeisesti itse tehneet maalia enemmän tai mitään Lukkoa paremmin.

Aika kova homma jos Vahalahden kausi paketissa. Harmiton tilanne, missä huonoa tuuria. Pahalta kyllä näytti kun ei yhtään voinut painoa varata toiselle jalalle. En nyt halua käntää veihteä(veistä? no eiköhä poppoo tajua) haavassa, mutta onko Lukko tosiaan nuin paljon yhden miehen varassa? Luulin, että näin olisi vain Bluesin kohdalla. Lukolta puuttuu Ahtola ja nyt Vahalahti? KalPalta todellinen ykkösmokke Kilpeläinen ja paras puolustaja Timonen. Näillä silti mennän mitä on. Kyllähän KalPakin olisi eri vastuksen tarjonnut jos maalilla olisi Kilpi kokoajan ollut - mene ja tiedä. Niin puuttu Lukolta tosiaan myös Je Virtanen, mikä miehellä vaivana? KalPaltakin puutti Halonen ekasta pelistä.. miehiä ei tosin voi läheskään rinnastaa.

Ps. Mitenkähän Riikolan pojan käy, tuleeko lisäsanktiota? Nurmi näytti ainakin pelaavan vielä tilanteen jälkeen joten ei kait pahemmin louklaantunut. Ainakin toivotaan näin. Tästä johtuen voikin olla, että tuolla yhdellä pelillä selviää. Omaan silmään näytti yli-innokkaalta taklaustilanteelta jonka Nurmi kerkesikin väistää hieman ja osui sit polveen. Ei mikään tahallinen kauden päättäjäisniitti. Näki selvästi, että Riikola huomasi et nyt on paikka niitata ja niittasikin, Nurmi vain kerkesikin alta osittain pois. Ja mikähän Tammelan tilanne? Suoraan ei taklaus päähän tullut mutta ilmeisesti retkahti tj. Kunhan ei olisi aivotärähdys. Tosin whiplash-vamma ei sen mukavampi ole sekään. KalPan kannalta toivotaan, että on kehissä to. Tosin kun Tammela putosi pelistä KalPa alkoi pelaamaan urakalla?
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Aika kova homma jos Vahalahden kausi paketissa. Harmiton tilanne, missä huonoa tuuria. Pahalta kyllä näytti kun ei yhtään voinut painoa varata toiselle jalalle. En nyt halua käntää veihteä(veistä? no eiköhä poppoo tajua) haavassa, mutta onko Lukko tosiaan nuin paljon yhden miehen varassa? Luulin, että näin olisi vain Bluesin kohdalla.

Noin paljon? Miten paljon? Eilisen voi laittaa shokin piikkiin mutta kyllä Lukon miehistö ilman Vahaa välieriin pitäisi riittää, mutta Lukon yv:n moottorin ja myös av:n työmyyrän puuttuminen vaikuttaisi kyllä todella paljon joskun pelit tästä vielä tiukkenevat.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Noin paljon? Miten paljon? Eilisen voi laittaa shokin piikkiin mutta kyllä Lukon miehistö ilman Vahaa välieriin pitäisi riittää, mutta Lukon yv:n moottorin ja myös av:n työmyyrän puuttuminen vaikuttaisi kyllä todella paljon joskun pelit tästä vielä tiukkenevat.
Lähinnä meinasin kun koko Lukko kannattajajoukko täällä sanoo et kausi on ohi ja ens vuonna uusiksi.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Lähinnä meinasin kun koko Lukko kannattajajoukko täällä sanoo et kausi on ohi ja ens vuonna uusiksi.

Johtunee siitä että mestaruutta odotetaan ihan tosissaan ja kyllähän ylivoimaisesti parhaan pelaajan puuttuminen laittaisi sille pisteen tai ainakin melkein...
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No hävityn pelin jälkeen kirjoittelu on samanlaista kuin humalassa mesoaminen eli tulee sanottua ja kirjoitettua kaikenlaista vailla päätä ja häntää.

Eilinen peli meni Vahalahden loukkaantumisen takia pilalle (eli pilalle siinä mielessä että Lukko hävisi), tästä olen edelleen samaa mieltä kuin eilen illalla mutta nyt kun olen nukkunut yön yli ja aurinko näyttää tänäänkin nousseen niin mieli on jo paljon parempi.

Vahalahden puuttuminen tasoittaa voimasuhteita mutta edelleen olen sitä mieltä että Lukon pitäisi sarjasta mennä jatkoon vaikkei Vaha pelaamaan pysty(isi)kään. Lukolla on onneksi runkosarjasta jo kokemusta siitä kun iso joukko avainpelaajia oli samaan aikaan sivussa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tasoitusmaalia edelsi selkeä KalPan jäähy ja voittomaali oli paitsio.
Isoja tuomarivirheitä kieltämättä ja aika suuressa roolissa lopputuloksen kannalta. Ei luulisi KalPa-leirissä olevan mitään valittamista tuomarien suhteen. Harvemmin noin paljon apua saa yhteen peliin sen ratkaisuhetkillä.

KalPalle kylläkin hatun nosto siitä, että olivat jättäneet sen pakittelun normaalia pienemmäksi. Nyt saatiin peliin enemmän tunnetta ja taistelua.

Lukko joutuu hieman katsomaan peiliin, kun jäi voittomaali tekemättä viiden minsan yv:n aikana. Ei noita tilaisuuksia vaan saisi hukata.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Johtunee siitä että mestaruutta odotetaan ihan tosissaan ja kyllähän ylivoimaisesti parhaan pelaajan puuttuminen laittaisi sille pisteen tai ainakin melkein...

Olet oikeassa.

Vahalahti on kantanut joukkuetta koko ajan eikä joukkueessa ole kovin montaa tälläistä pelaajaa.

Onhan lukolla teoriassa muitakin mutta alla odotusten pelanneet Lahti, Virtanen Ja Nieminen eivät ole näyttäneet, että olisivat rivimiehtöä kummallisempia. Samaan listaan voi myös laittaa Piitulaisen.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Ja näin tuli korkattua Rauma ja legendaarinen Äijänsuo. Raumalaiset olivat vähän kohmeista, mutta pääosin ihan ystävällistä porukkaa. Mm. siitä huomaa, että kyseessä on kiekkokaupunki, että pubissa oli ennen peliä keski-ikä n. 65v ja kaikilla Lukon värit päällä. Kuopiossa ei ole tuon ikäisiä ihmisiä olemassakaan, jotka olisivat liigakiekkoa todistaneet nuoruudessaan.

Halli näytti kokonsa puolesta aikamoiselta junioreiden harjoitushallilta siihen verrattuna, mitä televisiosta voisi päätellä, mutta palvelut pelasivat ja tunnelma oli äänekäs ja tiivis, koska katsomot ovat lähellä jäätä (Toisin kuin koto-Kuopiossa).

Rauman Bojat kuuluivat ja näkyivät hienosti. Väkisin tosin tulee mieleen, että kyseessä on Jokerit Eteläpääty Light Version. Onko tuo jalkapallokulttuuri aivan pakko kopioida 1:1 jääkiekkoonkin? Hyvä sentään, että joukkoväkivaltaa nähdään vähemmän, vaikka poliisit tulivatkin jossain vaiheessa paikalle (ilmeisesti tosin vain peliä katsomaan). Kuopiolaisena ei tosiaan ole kannattajakulttuurista varaa huudella sen enempää, joten päätän sellaiseen kaneettiin, että respect ja antakaa palaa vaan. Veljmiehistä kehitämme tulevaisuudessa yhtä äänekkään, mutta jääkiekkomaisemman version.

Itse peliin: Uskomaton ryöstö! 1-3 -> 3-4 vieraskaukalossa on kova juttu. Vitosen aikana purin nyrkkiä ja olin aivan varma, että heilahtaa, mutta jotenkin vaan selvisivät ja loppu on historiaa. Mikäli voitto tuli vielä paitsiomaalilla, niin sehän on vielä 1000x ihanampaa. Tuomarityöskentelystä pitää sen verran tosin todeta, että vaikka se historiallisen huonoa onkin, niin kyllähän raumalaiset saavat isossa kuvassa olla onnellisia, että siellä pelataan Play Offsien säännöillä, eikä jääkiekon säännöillä. Muuten boksissa olisi vähintään yksi raumalainen koko pelin ajan. Niin sairasta on tuo Duffakiekon kahvaaminen ja kiekottoman estäminen. Oli miten oli, niin hyvä, että tämä sarja heräsi eloon!

Vahalahdelle, Tammelalle ja muille pipin saaneille pikaisia paranemisia!
 
Viimeksi muokattu:

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Halli näytti kokonsa puolesta aikamoiselta junioreiden harjoitushallilta siihen verrattuna, mitä televisiosta voisi päätellä...

Nyt ei ihan auennut, että mitkä mahtavat olla perusteet tähän väitteeseenja missä kaikissa halleissa olet vieraillut jos vertaat Äijansuota niihin??
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Kyllä tässä vielä kolmas sivu saatiin aikaiseksi itkua tuomareista ja paitsiomaalista jne. Tuosta Ruudun matskusta ei kyllä täysi 100% varma voi olla että oli paitsiomaali kun kiekko jää Ruohomaan kropan taakse piiloon, mutta kyllähän se siltä näyttää. Ja että pelkästään tuomarit "antoivat" Kalpalle voiton. Kai sitä pitää jostain muualta sitä syytä häviöön hakea, ainahan se kipeää tekee.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Kyllä tässä vielä kolmas sivu saatiin aikaiseksi itkua tuomareista ja paitsiomaalista jne. Tuosta Ruudun matskusta ei kyllä täysi 100% varma voi olla että oli paitsiomaali kun kiekko jää Ruohomaan kropan taakse piiloon, mutta kyllähän se siltä näyttää. Ja että pelkästään tuomarit "antoivat" Kalpalle voiton. Kai sitä pitää jostain muualta sitä syytä häviöön hakea, ainahan se kipeää tekee.

En nyt tuosta "antamisesta" tiedä, mutta kivasti jelppasivat. Yhtään se ei enää lopputulosta muuta, mutta Vahalahden loukkaantuminen kyllä laukaisi uskomattomaan kipsiin koko Lukon joukkueen.

Toivottavasti ei näy enää huomenna Kuopiossa yhtä graavisti, tai KalPa menee tästä sarjasta kävellen jatkoon...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös